- Gyerekek, adatvédelem: kiegyezett a Genshin Impact kiadója az USA-val
- Hálózati / IP kamera
- Linux kezdőknek
- Kilőtt Trump új kriptopénze
- Windows 10
- ASUS routerek
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Nem tetszik az EU-nak az új díj, amit az Apple a fejlesztők vállára tesz
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Rendszergazda topic
-
IT café
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Patice
nagyúr
Kicsit OFF, de íme egy bazi hűtő STX laphoz:
Forrás: Fanlesstech
[ Szerkesztve ]
Eladó cuccaim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/patice/keres.php?usrid=282986
-
félisten
válasz #16939776 #34998 üzenetére
Köszi! Akkor nem centizek...
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki." ELADÓ CUCCOK: Galaxy A40, Kolink KL-SFX-350, Seasonic TFX+Flex, Raijintek Ophion 7L, Streacom F7C, Silverstone GD05 + GD06, Xbox One S 1T + Kinect
-
cinemazealot
addikt
válasz cinemazealot #34996 üzenetére
Na, találtam egy GPU benchmark-ot, mellé meg lefuttattam egy CPU benchmark-ot, így szerintem kellőképpen leterheltem az i3-6100-at. Eredmény: 64 W, 102 VA. Bocs az előbbiért, múltkor nem sikerült ennyire megkergetnem.
-
félisten
válasz cinemazealot #34994 üzenetére
LINK
Ez furcsa, mivel a tesztben Prime95+Furmark alatt sajtoltak ki 50W-ot az i3-6100T-s rendszerből..."Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki." ELADÓ CUCCOK: Galaxy A40, Kolink KL-SFX-350, Seasonic TFX+Flex, Raijintek Ophion 7L, Streacom F7C, Silverstone GD05 + GD06, Xbox One S 1T + Kinect
-
cinemazealot
addikt
válasz AxBattler #34992 üzenetére
i3-6100-ről tudok nyilatkozni Ubuntu 16.04 alatt 2x4 GB DDR4 RAM-mal és egy 120 GB-os SATA3-as SSD-vel: 9-10 W üresjáratban. Emlékeim szerint teljes terhelésnél sem lépte túl az 50 W-ot, bár lehet, hogy nem hajtottam ki eléggé.
-
félisten
válasz AxBattler #34991 üzenetére
Hmm. Most nézem: ezek szerint 15-50W között mozog?
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki." ELADÓ CUCCOK: Galaxy A40, Kolink KL-SFX-350, Seasonic TFX+Flex, Raijintek Ophion 7L, Streacom F7C, Silverstone GD05 + GD06, Xbox One S 1T + Kinect
-
félisten
Üdv!
Lappal, KIT memóriával együtt mennyi lehet a fogyasztása egy i3-6100T-nek, vagy egy G4400T-nek?
Külön idle, és teljes terhelés alatt...[ Szerkesztve ]
-
Archttila
veterán
-
Archttila
veterán
válasz #16939776 #34986 üzenetére
Csak Description van amiben ott virít az Update Intel Microcode ebből következtettem no meg abból, hogy a napokban már elkezdtek szállingózni a Kaby Lake-et támogató BIOS-ok. [ASUS]
[ Szerkesztve ]
Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF and AV enthusiast, APU retro gamer.
-
törölt tag
válasz Archttila #34985 üzenetére
Change log-hol van?
Ha valaki H67M-ITX/HT -n szeretne bios-t updatelni / frissíteni 1.1 ről 2.2-re pl.: CPU support miatt, akkor
nálam megvan a 1.3 és 2.1 -es Win-alapú Bios installer, amik csak egymásra frissíthetőek, és nélkülük nem megy fel a 2.2-es bios!
Mára csak a 2.2 maradt letölthető az asrocknál, és a change-logok is eltűntek?![ Szerkesztve ]
-
Archttila
veterán
Fatal1ty Z170 Gaming-ITX/ac -hez is megjött a BIOS update (Kaby Lake supported)
A verziószámozás elég érdekes 2.30 --> 7.10
[ Szerkesztve ]
Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF and AV enthusiast, APU retro gamer.
-
soneec
tag
Szép estét mindenkinek!
Hdd melegedési problémám részben kezd az elfogadható irányba mozdulni most a játékok alatt 41 fok fölé még nemigen kúszott a hőfok!
Köszönhetően a hűtő bordáknak és az ideiglenesen berakott 50-es ventinek plusz a cpu venti megforditásával.
Mivel a héten érkeznek a csendesebb Noiseblocker xs1 ventik akkor lesz az igazi minden! -
zsoltee10
addikt
válasz AxBattler #34975 üzenetére
Az a szép, hogy a Corsair forgalmazza külön. De mindegy is, mert az alján a rés még jól is jön szellőzés szempontjából.
A kilógó ventire egyébként van egy csalós megoldásom. Jobb oldalon lesz a házikó és neki tolom a falnak 1cm-re. Nem fog látszani, hogy nincs oldala és még a szellőzésnek is jót tesz.
-
félisten
válasz zsoltee10 #34973 üzenetére
Hogy nem mindegyik márkás SFX táp dobozába raknak átalakítót, azon én speciel ki vagyok akadva!
Mennyi plusz költség lenne?"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki." ELADÓ CUCCOK: Galaxy A40, Kolink KL-SFX-350, Seasonic TFX+Flex, Raijintek Ophion 7L, Streacom F7C, Silverstone GD05 + GD06, Xbox One S 1T + Kinect
-
zsoltee10
addikt
válasz Grave_444 #34971 üzenetére
Érdekes gondolat megfordítani az elrendezést, de én maradtam az eredetinél. Egy forró vga-ról a meleg levegő felfelé szállva melegíti a procit is.
Egyébként összeraktam a Metis házba a következő konfigot:
Asus H110I Plus
i5-6600
Corsair: 2x8GB 2400MHZ DDR4
Corsair SF450 táp
Samsung 750 EVO 500GB SSD
Raijintek Ereboss proci hűtő.A táphoz nem adtak ugyan SFX/ATX átalakítót, de egyetlen alátét elég volt, hogy masszívan 3 ponton rögzítve legyen, így alulról friss levegőt kap a táp.
VGA még nincs, ezért az SSD-t ideiglenesen a 3,5" helyre tettem.
A gyári tápkábel elvezetésnek sok értelmét nem láttam, kiszereltem és a ház alól bukkan elő...A Raijintek Ereboss gyönyörűen elfér, csak a 14cm ventilátor beleütközik az alaplapon található alkatrészekbe, és kilóg a házból, így nem tudom feltenni az oldalát. Könnyű megoldás lenne betenni egy 12cm ventit, csakhogy ez a 14cm slim venti nagyon eltalált darab, a Biosban beállítottam a venti profilt, így éppen elindul és mindössze 400-as fordulaton teker, így totál néma. 600rpm-en már hallom a hangját, de 400-on már nem és van annyi minimális légáramlás, hogy a proci hűvös marad terhelés nélkül.
[ Módosította: radi8tor ]
-
félisten
-
Grave_444
nagyúr
Van itt olyan, aki így használja a Raijintek Metis házát? [link]
-
Archttila
veterán
válasz shteer #34968 üzenetére
Nekem az ezüst jobban tetszik ellenben az NCASE-el, ott inkább a feketét favorizálom.
(#34969) Duracellm...
ezért (is) választottam az NCASE-t, viszont akkor is: NAGYON SZÉP!
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Archttila #34966 üzenetére
Nagyon közel van az oldallap az esetleges 2 slot-os VGA-hoz, és a hátoldali komponensek sem dúskálnak a friss levegőben.
Ha az alsó felén lenne 3x92mm-es ventinek hely kialakítva lehetne vele valamit kezdeni, de így csak egy nagyon szép ház, amibe egy feleselgessen erős táp is belefér -
HookR
addikt
Bővült az ASRock PIO alaplapok választéka és becsusszant egy már korábban megénekelt Mini-STX méretű is:
ASRock B150M-PIO2 hivatalos oldal - [link]
=========================================
ASRock Z170M-PIO2 hivatalos oldal - [link]
ASRock H110M-STX hivatalos oldal - [link]
(#34966) sati: Csinos lett a bekapcsológomb, tetszik.
[ Szerkesztve ]
▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐
-
Archttila
veterán
DAN A-4SFX No.00001
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
Archttila
veterán
Ahogy a mai fiatal sracokat elnezem akar lehet ferfi is.
-
félisten
válasz #16939776 #34960 üzenetére
Kár érte, így már nem is olyan jó... bár én 2.5-ös HDD-kre gondoltam, de ugyanaz a helyzet.
Az nem derült ki, hogy milyen nemű a konfig összeállítója.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz AxBattler #34959 üzenetére
A front panelen a felsőkét csavar-helyre is illeszkedik a 140-es légkavaró, biztosan nem fér mögé és a táp közé, vagy fölé egy 3,5"-os HDD.
Barbie™-ház
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Most találtam, eddig még nem láttam kész konfigban: pink SG13, kék led-es ventivel...
Egyébként azt is írta valaki, hogy ha a HDD-keretet akarja használni, akkor le kell mondani a 140mm-es első ventiről. Ez igaz?
[ Szerkesztve ]
-
Ðávid
aktív tag
válasz Grave_444 #34955 üzenetére
Köszi.
Előtted levő hozzászólásomban írtam le mi van a gépben.
[ Szerkesztve ]
-
Mercutio_
félisten
válasz Oliverda #34952 üzenetére
Elvileg (és mintha audio téren jártasabb topictagok is megerősítették volna a gyakorlatban is) szűri a zavaró zajokat amit az usb összeszed.
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Ðávid
aktív tag
válasz cinemazealot #34951 üzenetére
Köszi szépen!
A pontos konfiguráció:
Celeron G3900
Asrock H110M-ITX/ac
Adata 2x4 GB DDR4
Kingston V300 120 GB (még Toshiba cellás, nem nagyon volt más kéznél)
160 wattos pico PSU és mellé egy 120 wattos adapter
Chieftec IX-01B#34953 AxBattler
Köszi szépen neked is!
Ez a porszűrő jónak tűnik, lehet beszerzek belőle. Már a többi gépemnél is gondolkodtam ilyesmin, mert sajnos nálunk nagyon porosodik minden az egész lakásban.Őszintén szólva nem hallok semmit belőle (jó egy méterre van tőlem). Leszabályoztam a BIOS-ban 25%-ra és így 860-as fordulat körül van. Egyelőre még nem volt időm különösebben tesztelni a gépet, mert csak éppen az előbb fejeztem be a szerelést és közben más dolgom is akadt. Most üresjáraton megy kb. félórája és a processzor 39, az SSD meg 38 fokos.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Szép, grats hozzá!
+1 Mercutio tanácsára + beszerznék egy 140mm-es, mágneses porfogót a rácsra:
Silverstone SST-FF143B, vagy hasonlót.CPU cooler mennyire hangos?
-
Mercutio_
félisten
A helyedben én kivenném azt a rögzítő keretet és egy pár centis 3M kétoldalas ragasztócsíkkal rögzíteném az SSd-t a ház valamelyik oldalához. Az a plate nagyon sokat elvesz a levegő áramlásból.
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Mercutio_
félisten
-
Mercutio_
félisten
válasz shteer #34944 üzenetére
Van egy ilyen mániám , a mostani lap még jövő őszig garis, addig tudom húzni a dolgot.
Új Intel procik ha jól gondolom elsősorban igp-ben javulnak majd, az a ~10% plusz procierőben amire a mobil verziók tesztje alapján számítanak engem nem mozgat, így az arra váltás még nem lenne akkora ugrás számomra, hogy csak ezért 1151-re lépjek.
-
Mercutio_
félisten
Skacok nagy dilemmában vagyok.
Gondoltam veszek a még kapható 1150-es lapok közül valamit, amire 3 év gari van és így kitolom a rendszerváltás kérdését. A gond az, hogy nem tudom mire lehetne lecserélni a Giga B85N Phoenix-et, ami szolgáltatásban tudja mindazt (msata 6GB, usb dac-up vagy ahhoz hasonló megoldás, 4 sata port, 4 usb3, GB Lan, s/pdif tüskesor) és még kapható itthon
Néztem a Giga H97N-WiFi-t, de megdöbbenve láttam, hogy bár jól felszerelt, de nincs rajta msata
-
Ðávid
aktív tag
válasz cinemazealot #34941 üzenetére
Köszi szépen! Majd teszek fel képet a kész gépről is.
-
törölt tag
válasz Archttila #34938 üzenetére
Elvileg nem, a Fórum-motor nem dobta ki...
Ez a nagyobb hőlépcsőt úgy éri el a CPU és a környezet között, hogy még több hulladékhőt tol a házba.
Gyorsabb a hőelvonás, cserébe nagyobb a forróság odabent.
Ezeknek a TEC-es hűtőknek a hőmérséklet függő vezérlés szokott lenni a gyengéjük, vissza kell vennie a teljesítményt annyira, hogy ne legyen párakicsapódás a hűtő talpán ha a CPU-nál nincs elég hőtermelés, de nem lehet túl kicsi sem az áram rajta, mert akkor nem vezeti eléggé a hőt a TEC.Szóval nagyon összetett feladat valós körülmények között CPU-t hűteni vele, ezért legtöbbször "csak" rásegítésnek használják, ami viszont a folyamatosan CPU-val kapcsolatban lévő rész hatásfokát csökkenti, nem tud elég meleg lenni ahhoz hogy hőt adjon le a környezetnek. Ha éppen nem megy, akkor meg fele borda hőkapacitása kárba vész, mert nincs kapcsolat a két rész között.
Érdekes állatfaj, de inkább Fix disszipációjú Laser és optikáik pontosan szobahőmérsékleten tartásához, vagy nagy érzékenységű előerősítők termikus zajának minimalizálására alkalmas ez a technológia, mint sem CPU hűtésre.
[ Szerkesztve ]
-
Archttila
veterán
Volt már? Phononic HEX 2.0 Thermoelectric CPU Cooler
The compact design comfortably fits in small chassis, including mini-ITX cases, while delivering cooling capacity beyond that of much larger coolers.
[ Szerkesztve ]
-
imibogyo
veterán
válasz lajos75 #34935 üzenetére
Én elsőre szkeptikus voltam. De még a GTX 750Ti-vel is hűs maradt és a szolgáltatott Voltban sem tudtam nagy ingadozást kimérni. Szóval én összességében elégedett vagyok vele. Anno meg is mértem a fogyasztási adatokat. Még egy erősebb CPU szerintem simán belefér, akár egy csökkentett TDP-jű i5-i7-es is.
Mért értékek:
- Stand by - 1-2 W
- Start - 33-73 W
- IDLE - 36-50 W - jellemzően ~38W
- PH - 36-50 W - jellemzően ~45W
- YT /beágyazott és YT oldal is/ - 41-60 W - jellemzően ~50 W
- Skyrim indulás - 52-65 W - menüben álldogálva ~42 W
- Skyrim játék - 85-115 W - jellemzően ~100 W - maximum érték 128 WHőmérsékletek (teljesen passzív üzemben):
- CPU IDLE 40-55 fok 2 heti folyamatos üzem után
- CPU játék alatt maximum 72 fok 2 óra Skyrim után- GPU 45-52 fok IDLE 2 heti folyamatos üzem után
- GPU játék alatt maximum 85 fok 2 óra Skyrim után- Tápegységek lézeres kütyüvel mérve (legmelegebb alkatrészt írom):
- paneltáp (180 W-os) - IDLE 38 fok - játék alatt 49 fok
- LED tápegység (240 W-os) - IDLE 32 fok - játék alatt 53 fok- Alaplap: programból és lézeresen mérve sem volt sehol a borda IDLE 50 fok felett és játék alatt 62 fok felett (kis CPU sokat segít ebben szerintem).
-
imibogyo
veterán
válasz radi8tor #34926 üzenetére
Ha el tudod rejteni a házban, ahogy én tettem, akkor LED tápegységek között is nézelődhetsz. Én egy 180-as paneltápot hajtok egy 240W-os passzív példányról (maga a gép is teljesen passzív GTX 750Ti társaságában) és semmi bajom nincs vele, hűvös, stabil, "halk", pedig már vagy 1,5 éve megy, lényegében 7/24-ben. És szerintem még csak rosszul sem néz ki.
Bár mondjuk most "költözés" miatt, valahogy így fest a dolog...
Én 7000 Ft környékén vettem innen, most is van ha jól látom 7-9 között több fajta.
-
félisten
válasz Oliverda #34931 üzenetére
Ha a US-ben élsz, akkor nem. Egyébként én venném.
-
félisten
válasz shteer #34929 üzenetére
Az még hagyján, de jön rá szállítási költség + vám, szóval látatlanban sem ússza meg az ember 25k HUF alatt.
Pedig jó cucc lenne, simán kéne nekem is, egy imibogyo-féle 180W-os paneltáppal![ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Oliverda #34925 üzenetére
Röviden 90W max. felvételig tök jók a sima 120W-os, 12V-os adapterek, efölött jön a kemény szívás: lehet buherálni a nagyobb tápokat, meg ebay-en vadászni a deal-eket.
Sajna ezért nem váltottam én sem paneltápra."Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki." ELADÓ CUCCOK: Galaxy A40, Kolink KL-SFX-350, Seasonic TFX+Flex, Raijintek Ophion 7L, Streacom F7C, Silverstone GD05 + GD06, Xbox One S 1T + Kinect
-
Oliverda
félisten
picoPSU-160-XT-hez melyik a legjobb 200 watt körüli trafó?
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
Archttila
veterán
válasz gabriel26 #34922 üzenetére
Ez egy egész jó konstrukció az NCASE-be légre, FE-vel.
Esetleg CPU-ra mehet ez az AIO (35mm rad, jó ár/érték arány)De ha akarod (és a keret is engedi) egy EKWB predator 240-et is bele lehet varázsolni maximum hülyén fog kinézni
szerk.: 4.5GHz-ig teljesen jó az U9S silent ventiprofillal. Nekem egyelőre ez a konstrukció van és tökéletesen néma a gép, persze csak HDD nélkül...
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz gabriel26 #34922 üzenetére
Azzal a hűtéssel picivel 80C° alatti GPU-val tud a legnagyobb hőmennyiséget átadni a környezetnek, akkor nem kell hozzá 4000 RPM, nem a 65C°-ot kell megcélozni vele.
jó, nálam csak ~3C°-ot jelent a GPU hőmérsékletben ha leveszem az oldalát a gépnek, de 250W a TDP nem ~150W
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
gabriel26
tag
válasz ttbazs #34887 üzenetére
Szia!
Szerintem ne vegyel K-s procit abba a hazba. Nekem egy 6700k es egy gtx 1070fe van benne es sajnos ra kellett jonnom, hogy nem tudsz olyan hutest belerakni ami eleg lenne.
Procit eloszor egy noctua l9i-vel hutottem majd valtottam cryorig-ra de pl gta5 alatt igy is 80 celsiuson van a procim OC nelkul!
A vga- FE, ugy, hogy 2db be quiet 120-as ventit raktam ele is szet throtting-olja magat mert nem kap eleg levegot a hazban.
Varom az ncase m1-et es vagy komplett ekwb hutest rakok bele, vagy veszek egy hybrid szettet a vga-ra es egy 120-as aio-t a procira, meg nem tudom...... -
zsoltee10
addikt
Az alaplap kivételével minden cucc megjött. Gondoltam addig beszerelem a tápot a házba. Jó kis tömzsi ez a Corsair SF450 táp, tetszik. A Metis házban viszont ATX hely van, úgyhogy átalakító keret nélkül csak két csavarral tudom rögzíteni, az meg úgy nem az igazi. Természetesen a Corsair kínál átalakító keretet...
Az aprón régebben hirdetett valaki SFX/ATX keretet, de most nem találok. Valakinek valami ötlete? Megoldom házilag is, de szeretem a precíz gyárias megoldásokat...
[ Szerkesztve ]
-
Csokilama
tag
válasz Tenken #34914 üzenetére
Nagyon jó, viszont a maga 2,5 slotjával eléggé overkill minden kártyára.
Alapból egy EVGA GTX 1070 FTW volt a terv csak olcsón szereztem egy FE-t.Amennyiben valaki high-end konfigot akar metisbe akkor fentre 2, alulra 1 lyuk és rendesen megoldott a szellőzés.
Videokártyának az EVGA GTX 970-980-1070-1080 vonalat ajánlom, tökéletesen elfér és jó a hűtés.(AMD részről MSI r9 290/X gaming 4g vagy RX széria. )
Procihűtőnek pedig a Raijintek Ereboss -
HookR
addikt
válasz Csokilama #34900 üzenetére
"A tervek között szerepel..." "...előlapon lévő kivágás kicsinosítsa."
Ha a hőcsövek nem lógnak ki az előlap síkjából, akkor eltakarhatod például dekoratívra megmunkált* szálcsiszolt alu lemezzel. Ha meg kilógnak, akkor tehetsz még közéjük alátétnek kivágott közepű lemezt a megfelelő vastagságban.* kis ízléssel a hátrányból előnyt kovácsolhatsz.
▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐
-
Csokilama
tag
válasz Tenken #34912 üzenetére
A FE hűtő VMR részét megtartottam, arról összesen a hátsó VRM lamellasort kellett lesütni(először azt hittem, hogy forrasztva van mint az r9 290x hűtő, de csak 2 vékony csík hővezető ragasztó tartja), majd azt telepakoltam ramsünikkel.
A morpheus pontosan illeszkedik(1-2mm hely van mindenhol) összesen 3 helyen hajtogattam a lamellákon, hogy véletlenül se tartsa el a hűtőt.Első furat alatt mire gondolsz ? A hűtő felfogatócsavar-bracket távra ?
Jelen esetben az spacer jobb megoldás, viszont az r9 290x közel 1 centis(vagy lehet volt az több is) kinyúlását nehéz lett volna kitolni.
-
Tenken
őstag
válasz Csokilama #34911 üzenetére
1070-re simán ráment? Milyen messze van az első furat amúgy nyák elejétől (ahol bracket van)?
Néztem csavarokat, amúgy én nem vágtam volna bele elejébe. Hátra, ha teszel 6 spacert ugyanúgy ki lehetett volna tolni.
"Minden nő 20 centist akar, de 10 centinél már fulladozik" -Torrente
-
Csokilama
tag
válasz #16939776 #34906 üzenetére
Igen az is tervben van. A ventik es bekapcsoló gomb miatt úgyis szét kell szednem. Akkor kicsinosítom a kivágást.
A hőcsövek 1 kivételével szintben vannak.
Előtte egy r9 290x volt bent. Azon hátrébb van a gpu ott még 9-10mm korul volt a kilógás, ráadásul maga a hűtő is feljebb fél centivel(ezért nagyobb arra) Akkor csak kifúrtam 6 lyukat a hőcsöveknek, most pedig egységesítettem.Pontosan úgy csináltam én is ahogy leírtad, csak idő hiányában eddig jutottam
-
törölt tag
válasz Csokilama #34905 üzenetére
Eltüntetni, nem is, de befejezni be tudod:
Elsőnek kívül-belül teleragasztani maszkolószalaggal, erre berajzolni azt a két ívét kis ráhagyással, hogy a hullámzást is el lehessen tüntetni. Durvább csiszolóvászon összeteker, olyan átmérőre hogy az ívek végén a lekerekítést szépen ki lehessen vele alakítani a két ív vonaláig, majd a két ívet szintén durvább papírral hosszanti irányba mozgatva kicsiszol. Ha tudsz, műanyag csőből picit-kisebb/nagyobb ívet kivágni, és erre rászorítani a papírt, akkor nem lehet elrontani, mert a csődarabon a pontos ívet be tudod feszítéssel állítani, és derékszöget is lehet tartani a lappal.
Majd ha mindenhol íven van, de csak 0,5mm hiányzik a mérethez, átváltani finomabb papírra és hosszú mozdulatokkal eltüntetni az összes egyenetlenséget.
Ha türelmesen csinálod, és nem karcolod össze az eloxálást, senki nem mondja meg hogy az kézzel készült, és nincs ok a kapkodásra, mert ALU-ban nagyon jól lehet haladni, még papírral isHa jól látom azért kellett, hogy a vga-t be lehessen forgatni a helyére...a csövek végei az előlap síkjába érnek, a képekből nem tudom eldönteni!?
[ Szerkesztve ]
-
Csokilama
tag
válasz #16939776 #34904 üzenetére
Köszönöm!
Vízzel nem sikerült olyan megoldást találni amit ennyire kompaktra össze tudtam volna rakni
A ventilátorok engem is zavarnak. Szerencsére a slimek elférnek bentre is, azok beszerzés alatt állnak.
Lábaknak az eredetit használom, így csak 20cm magas ami pontosan befér a monitor alá.A hőcsövek miatti kivágás zavar jobban, viszont azzal nem nagyon tudok mit kezdeni.
-
törölt tag
válasz Csokilama #34900 üzenetére
Nem kicsit meglepett hogy "csak" léghűtéses összeállítással álltál elő, de a megvalósítás magáért beszél, szellőzés és funkcionalitás szempontjából 10 pont!
Egy kicsit feldobnám olyan funkcióval rendelkező elemekkel, amelyek elvonnák a figyelmet a kint lévő ventilátorokat, és a kivágásról amit a hőcsövek miatt kellett ejteni.Egy pár jól elhelyezett krómozott kapaszkodó még erőteljesebbé tenné az előlapon végigfutó ezüst csík hatást, ezeket lehetne használni mint talpat/keretet, ami még védené is a ventilátorokat.
[ Szerkesztve ]
-
ttbazs
csendes tag
válasz Pöttön #34889 üzenetére
Köszi a válaszokat.
Alaplapnak szerintetek a Gigabyte GA-H170N WIFI
Vagy
ASrock H170M ITX/acAz ASrock-ból csak a digitális hangkimenetet hiányolom bár van egy Xonar U7 hangkártyám így az majdnemhogy mindegy.
Más, a H-s chipsetek max csak 2133-as RAM-ot kezelnek el?
Köszi a válaszokat.
-
Tenken
őstag
Bedobom ide is, hátha találkozott vele valaki.
"Minden nő 20 centist akar, de 10 centinél már fulladozik" -Torrente
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- BestBuy topik
- Nagyot fejlődhet a Galaxy Ultra periszkópos kamerája
- Gyerekek, adatvédelem: kiegyezett a Genshin Impact kiadója az USA-val
- Spórolós topik
- Felújított okostelefonokat kínál a Rejoy
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Melyik tápegységet vegyem?
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- 4 GB / 1333 és 1600 MHz DDR3 RAM, Sok db + 1 év Garancia + Számla!
- GIGABYTE A520M DS3H V2 (rev. 1.0) alaplap eladó (AM4, max. 4x32GB RAM), 2027.06.03-ig garancia!
- MSI Z690 Torpedo DDR5 + 13600K relid
- Kingston HyperX Predator DDR4 3200MHz 2x8GB CL16 kit (HX432C16PB3K2/16)
- MSI G31TM-P21 LGA775 alaplap + Xeon E5430 Quad Core CPU