Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
MrDerekas
addikt
válasz cinemazealot #33498 üzenetére
Nem slagot vettem Átlóban is csak hajlítva férne el. Az FSP táp pöttyet aggatna. De elég is lesz a venti fénye. Szerintem. Éccaka kiderül. Most pedig jöhet a formázás nélküli elfogadás kicsikarása a filmes vinyónak.
www.derekas.webnode.hu --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- https://logout.hu/bejegyzes/mrderekas/a_szkeptikus.html
-
MrDerekas
addikt
válasz cinemazealot #33496 üzenetére
Kész. Én elismerem, hogy te vagy a jobb Am komoly cucc
Lesz időm, majd jelzem feléjük
Közben win10-el vívok. Ami érdekesség,hogy az integrált cpu-s Q1900B alaplap 1,98 Ghz-es procija win alatt 2,38-at is fut... Lehet ne örüljek, mert bug lesz az
A nagyobb poén, hogy vettem két darab 30cm-es(!) neon csövet is a kis szörnyetegbe. Ami felett elsiklottam:
1 - nem fér bele
2 - világít a házikó 12cm-es ventije iswww.derekas.webnode.hu --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- https://logout.hu/bejegyzes/mrderekas/a_szkeptikus.html
-
cinemazealot
addikt
válasz MrDerekas #33495 üzenetére
Zsííír! Szólhatsz is az ASRock-nak, hogy vegyék fel ezt a típust a RAM-kompatibilitási listájukba. A lógó kábelek miatt ne fájjon a fejed, nekem a gépem a mai napig is úgy fekszik az asztalon, ahogy múlt héten összedobtam.
-
MrDerekas
addikt
válasz cinemazealot #33447 üzenetére
Esély megadva. Bejött Tökéletesen megy a HiperX rammal.
Ma megjött a cucc és építgetem. FreeNAS fent van, működik. Most tesztként még win10-et is tolok rá, csak hogy lássam úgyis működni. Az ha megvan, jöhet a médiatáras vinyóm hozzáadása és düböröghet némán a megálmodott NAS-om. Van még mit piszmognom vele, egyelőre a kábelezés, hmmm... lóg mindenfelé. Ha sikerül elrendezni valami nem szégyellnivaló formába, még képekkel is jövök. Nem bántam meg, hogy a Raidmax Atomic házat vettem a Sharkoon C10 helyett.
Köszönöm mindenki tanácsát az elmúlt hónapból! Főleg amit meg is fogadtam[ Szerkesztve ]
www.derekas.webnode.hu --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- https://logout.hu/bejegyzes/mrderekas/a_szkeptikus.html
-
t72killer
titán
Noigen. Hozzátéve, hogy eléggé öszvér igényt szolgál ki (masszív gémer, aki asztali géppel akar utazgatni) meglepő, hogy ilyen gyorsan felfuttatták a kickstarteres projektet.
Amúgy ha már riseres megoldás mint ez, akkor NFC S4 mini kisebb/laposabb/olcsóbb.
[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
burny
aktív tag
válasz t72killer #33487 üzenetére
Régen nagyon tetszett, de az ára az magas lesz, ÉS csak 1 usb3 port van az elején, 2 darab (még ha usb2-es is) jobb lett volna, nincs fülhallgató (+mikrofon) bemenet. Ennyiért inkább Ncase M1, vagy SENTRY, vagy node 202 vagy Silverstone házai.
Igaz hogy liter/lóerő bajnok, de túl sok a kompromisszum.
Fogantyú szerintem túlzás lenne, fél kézzel fel lehet emelni az egész szerkezetet, csak a térfogatán dobott volna sokat, és nem nagyon sok haszna lett volna.
-
t72killer
titán
válasz Nirvanus #33485 üzenetére
Szép, csak egyelőre elég agyament ára van. És ha már cél a hordozhatóság, egy fogantyúfélét ereszthettek volna rá...
[ Szerkesztve ]
-
Nirvanus
aktív tag
[iTX-or-GtfO!]
-
VTom
veterán
Sziasztok,
mit gondoltok, szellőzés szempontjából melyik lehet jobb választás, Thermaltake Suppressor F1, vagy Cougar QBX?Everybody has a plan until they get punched in the mouth.
-
HookR
addikt
válasz Grave_444 #33480 üzenetére
In Win IP-AD150A7-2 tápban Sunon MagLev HA40101V4 venti lakozik - aliexpress.com
[ Szerkesztve ]
▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐
-
-
Diocles
aktív tag
Tudtok olyan házat, mint az Antec ISK 110, de USB3-as előlapi csatlakozókkal? Ez lenne számomra a tökéletes ház.
-
félisten
válasz kisza25 #33474 üzenetére
Ha csak a játékok (Space Hulk Deathwing, GTA5, Dark Souls 3, TR3, Witcher 3) jelentik számomra a komolyabb igénybevételt, akkor a következő két 65W-os proci között van lényegi különbség?
i5-4440S vs. i5-4590SÚgy tippelem, nem sokat oszt vagy szoroz, főleg többszálas igénybevételnél.
(#33474) kisza25
Úgy már érthető.[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
kisza25
félisten
-
félisten
válasz kisza25 #33469 üzenetére
Igen, az ASRock-nál kiemelik a 5 Power Phase design-t, de az MSI-n is 5 "kockát" számolok a procifoglalat körül, csak nem egy sorban, és VRM hűtő borda nélkül - utóbbi szvsz nem akkora probléma a Skylake (tuningmentes, esetleg alulfeszelt) fogyasztása, és egy normális CPU hűtő mellett.
GTX950 mondjuk tényleg jó kis kártya, és M.2 nélkül is lehet élni, ez biztos.
Hosszabb távon, játékra viszont tényleg kell az i5. Lehet, én is upgrade-elek nemsokára, bár én maradok Haswell-en.[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
t72killer
titán
-
t72killer
titán
válasz kisza25 #33469 üzenetére
"egyik legjobb tápgyártó" -> +1 Nem tudom mi a helyzet a kisebb tápjaikkal (legfőképp hogy a belsőt ők csinálják-e), nálam pár éve ketyeg egy 1200W-os platina egység + 2db-ot eladtam, se nekem, se az új tulajoknak semmi baja vele.
-
kisza25
félisten
válasz jim bcs #33466 üzenetére
mi a baj a superflower táppal (egyik legjobb tápgyártó )
AxBattler: nem untam rá, csak felkészülök arra, hogy bf1 alá esetleg kevés lesz és akkor mini-itx lesz megint, néztem mATX-et is de kb semmivel sem olcsóbb
Annak a gigának és MSI-nek a procit árammal ellátó részét igen csak megnyirbálták
a gtx 950 azaz ár amit VGA-ra még kiadok, lehet nextgen lesz, ez sok mindentől függ, ezek inkább csak elképzelések
m.2 volt több lapomon is, rohadtul melegszik és drágább, mint a sima ssd, HDD-t nem használok, 1-2 SSD meg elfér mindenben
Tenken: bf3-4, BFH, GTA5.... semmire nem elég 2 mag, még i3-sem, ezek alá a minimum a 4mag (minddel toltam)[ Szerkesztve ]
Alfa Romeo Giulietta Sprint
-
-
félisten
válasz kisza25 #33465 üzenetére
H110-es ASRock lap helyett inkább vennék Giga-t, vagy MSI-t, ezeken már van M.2-es SSD-foglalat is.
GTX 950-eseket már nem vennék, mindjárt itt a köv. generáció, mindkét oldalon, szvsz érdemes kivárni. Bár ha használtat veszel apróról, akkor megérheti, most mindenki elad... de ez itt OFF.
+1 a tápcserére.DELL 7559-re ráuntál?
Pedig az ugrás, amit a RAM-bővítéssel elértél, elég látványos lehetett...[ Szerkesztve ]
-
kisza25
félisten
válasz Tenken #33464 üzenetére
THX
csak mert volt msi b85i gaming lapom, abban ment a tuning, 4,4 Ghz-en hajtottam benne egy i5-4690k procit,
de összerakok egy gépet már skylake lenne, mondjuk néztem, hogy msi b150i gaming lapon csak 4 pint kap a CPU, már az is gyanús volt, akkor lehet veszek valami olcsóbb lapot (asrock h110m-itx, vagy asus h110i-plus ) és rakok bele i7-et, pénzben és teljesítményben kb ugyanott vagyok, mint Z lap és i5-6600k proci
2mag nekem nem elég, mert játszom (csak multiplayer)ASROCK H110M-ITX/ac
COUGAR GAMING QBX Window vagy THERMALTAKE Versa H15 vagy raidmax atomic
GIGABYTE GV-N950XTREME-2GD GTX950 2GB GDDR5 PCIE vagy Msi gtx 950
HyperX 16GB Fury DDR4 2400MHz CL15 KIT HX424C15FBK2/16
INTEL Core i7-6700 1151 BOX
SUPER-FLOWER Amazon 450W
-
Tenken
őstag
válasz kisza25 #33456 üzenetére
Nem megy. Skylake bclk-t is csak bizonyos Z-s lapok BIOSában lehet, de ha jobban utána mész rájössz nem éri meg. Ha Skylake, akkor Z+K kell, ha jó a 2 mag, akkor a még mindig zseniális g3258 bármelyik lapban (H-s is) húzható.
"Minden nő 20 centist akar, de 10 centinél már fulladozik" -Torrente
-
Patice
nagyúr
-
rbalint88
addikt
a zajproblémát sikerült a jelenlegi setuppal megoldani, kivettem a tv-szekrény hátfalát, valamint a gépház teteje nincs teljesen bepattintva, csak az első élénél, így hátrafelé nyitott. most így alapon megy a venti, semmi hangja nincs. ellenben az erősítő ventije elkezdett búgni, azt majd cserélnem kell. lehet belemegy a gépből kiszedett swif2-800
valakinek van tapasztalata skylake igp-s gépekkel, hogy azok már fullrange rgb-t tolnak ki HDMI-n keresztül?
de átalakítós mDP is jó, ha azon tudja, amit kell.
valószínű a fogyasztás miatt lesz majd csere, de nem s.o.s.[ Szerkesztve ]
-
kisza25
félisten
Sziasztok, rég jártam erre
Azt tudja valaki, hogy az MSI B150I GAMING, vagy ASUS B150I PRO GAMING/AURA-ban megy a CPU tuning?
Esetleg valakinek van tapasztalata valamelyik lappal?[ Szerkesztve ]
-
Nirvanus
aktív tag
Uraim! EZ a házikó kis hazánkban beszerezhető valahonnan?
[iTX-or-GtfO!]
-
MrDerekas
addikt
válasz cinemazealot #33447 üzenetére
Nagyon köszönöm! Hajlottam magamtól is az esély adásra, ha már gyakorta emlegetem: A kompatibilitási lista a valóban lepróbált darabokat tartalmazza és nem zárja ki, hogy a termékcsalád más egyedeivel is működjön Ettől eltekintve sikeresen elbizonytalanítottam magam. (A cpu support list ettől azért kötöttebb a mikro kódok szerepeltetése miatt, de esetemben ezen ugye nem kell görcsölnöm ) Szó mi szó, ezúttal elbizonytalanodtam, úgyhogy jól jött a megerősítés.
A specifikációjában lévő támogatási listában, a sorozatszám alapján a kereső is 1600-ast dobott ki. Szóval picit kusza.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Jim Tonic #33441 üzenetére
A vezérlő a külső oldalon van, ami a legnagyobb igénybe vételt kapja. (kis méretű csip a Nand-okhoz képest, és folyamatosan dolgozik ha használod az SSD-t)
Illetve a BGA vezeti a hőt a nyák felé, onnan a másik BGA a csip felé.
Ha a külső oldalon 100 helyett csak 60C°-os-ak az IC-k, valószínű hogy a túloldalon sem melegednek fel a Nand-ok 100C°-ra.[ Szerkesztve ]
-
cinemazealot
addikt
válasz MrDerekas #33446 üzenetére
Megnéztem egy a lap támogatási listájában lévő, hasonló méretű példányt (KVR16LS11/8), ami a Te választottadhoz (HX316LS9IB/8) a FEATURE-öket és a külső kialakítást is tekintve (a hűtőbordát kivéve) tökéletesen egyezik. Én lehet, hogy adnék neki egy esélyt.
Az persze más tészta, hogy a lap specifikációjában csak 1333/1066 MHz-es modulok támogatása olvasható...
[ Szerkesztve ]
-
MrDerekas
addikt
Megkérdem, hátha tudjátok. Kompatibilis lehet ez a modul, ezzel a lappal? Vagy maradjak szigorúan a támogatási listában szereplőknél? Különösebb jelentősége ugyan nincs, de miután ismét nem kapni az egyes számú jelöltem, így ebbe a házba pakolnám és komfortabb lenne a kinézet (vagyis a "be" nézet) ha fekete modul kerülne bele. Épp a rendelést állítom össze és talán ez maradt már csak kérdés nagyon. Előre is köszi!
-
t72killer
titán
válasz cinemazealot #33440 üzenetére
, majd postold az eredményt!
-
t72killer
titán
válasz cinemazealot #33438 üzenetére
Kiindulhatsz egy meglévő házból, amit "megpatkolsz".
#33437: naja. Nálam is LAN lesz a fő mozgató erő.
-
t72killer
titán
válasz energy4ever #33434 üzenetére
Még fiatalka, de szokott jönni-menni, pillanatnyilag a melóhelyen van. Persze, ha nem mozgatnám eleve fekvő házat vettem volna. Szívfájdalmam, hogy a tu100-asban nincs 3.5"-os hely, még nem értem rá fabrikálni egyet bele.
[ Szerkesztve ]
-
HookR
addikt
válasz anarchic #33429 üzenetére
Igen, a dVGA által használt PCIe x16-os foglalat közvetlenül a CPU-foglalatba van bekötve, így a CPU-ba épített PCIe vezérlő határozza meg az elérhető maximum sávszélességet. Az M.2 foglalatért meg a chipset felelős. B150 és M.2 foglalat esetén már nagyobb a választék: Asus, MSI, Gigabyte
-
t72killer
titán
válasz energy4ever #33431 üzenetére
A sarokvédők azért vannak, mert ez egy hurcolászós ház. Ha a kocsi hátsó ülésére dobod, nem akarod, h egy élesebb sarok kárt tegyen a huzatban pl...
Amúgy anyaghasználattal (=minden Alu) nincs gond, egyszerűen nem ékszerdoboznak szánták, hanem mobilizálható háznak.
-
energy4ever
addikt
válasz t72killer #33430 üzenetére
Erre is csak ugyan azt tudom mondani, mint az elozore.
Nemtudom miert, ranezek, es nem egy minosegi valamit latok. Lehet, hogy azok a sarok zaro lemezek, vagy nem tudom, de nem a megszokott kulseju cucc az.Ettol fuggetlenul lehet, hogy jo, meg minden, de nekem nagyon kinai minoseget araszt ranezesre kepek alapjan.
-
t72killer
titán
válasz energy4ever #33428 üzenetére
Nekem a fekete elődje van, sztem baba
-
anarchic
tag
-
t72killer
titán
Egyelőre csak kínaiul. TU100, kicsit átvariált belsővel (3.5"-os hely), ablakkal (aminek az előd perforált oldalához képest nem sok értelme van) és perforált fenékkel.
[ Szerkesztve ]
-
HookR
addikt
válasz anarchic #33424 üzenetére
"Az m.2-es lapokban csak a H110 zavar tudja a 3.0-át a pcie vagy sem."
A H110-es lapokon az M.2 foglalat 'csak' a PCIe v2.0 x4 sávszélességet tudja (vagy v3.0 x2-t, ha úgy jobban tetszik). PCIe v3.0 x4-hez legalább B150-es chipset kell.
Az ASRock ebben a generációban a Mini-ITX-es alaplapjai közül csak a Fatal1ty Z170 Gaming-ITX/ac-n ad M.2 foglalatot, az alacsonyabb felszereltségűeken nem. H110-es deszka esetén ezért érdemes inkább a Gigabyte, vagy az MSI félét választani.Érdekesség: Ezen oldal tanúsága szerint Asus-éknál is felmerült az M.2 foglalattal felvértezett H110-es Mini-ITX deszka piacra dobása, ám eleddig nem került rá sor. - Asus H110I-PLUS D3/MS
[ Szerkesztve ]
-
anarchic
tag
Sziasztok!
Tervezem egy DDR4-es ITX es gép építését.
Alaplap problémáim vannak.Első kiszemeltem ez volt:
ASROCK H110M-ITXAztán olvasgattam a chipsetekről ezt azt ekkor lett ez a jelölt:
ASROCK B150M-ITXAztán előkerült az m.2
GIGABYTE GA-H110N
MSI H110I PROB150-es verziót jobbnak látom de szeretném a véleményeteket kikérni ebben.
Az m.2-es lapokban csak a H110 zavar tudja a 3.0-át a pcie vagy sem.
Kép1
Kép2
Ha valamit rosszul értelmeztem elnézésetek!Idővel a videokártya és a proci is lesz cserélve.
Memória:
HyperX 8GB Savage DDR4 2133MHz CL13 KIT
CPU:
Intel G4400 (Idővel cserélve lesz nagyobbra)
SSD:
INTEL 240GB 535 (Ez a jelenlegi gépben van benne)
GPU:
ASUS GeForce GTX 760 DirectCU II (Ez a jelenlegi gépben van benne)[ Szerkesztve ]
etc..
-
törölt tag
válasz cinemazealot #33418 üzenetére
Köszönöm, akk megvan a hűtőm is szerintem. (h110m itx lesz a deszka, uez a felépítés, csak nuku wifi.)
-
rbalint88
addikt
válasz cinemazealot #33416 üzenetére
ez a hűtő már nem fér be a kinézett házba sajnos, de a mostaniba sem.
-
cinemazealot
addikt
válasz #20655360 #33417 üzenetére
Szerintem kényelmesen elfér mellette egy VGA:
A cucc teljes magassága meg kb. 7,5-8 cm. Azért nem vagyok pontos, mert most alatta van az alaplap dobozából az a rózsaszín szivacs.
Ja, fontos: ezen az alaplapon fér el a hűtő mellett a VGA. Más alaplapon máshol lehet a proci foglalat, amitől benyúlhat a hűtő a PCIe foglalat közelébe.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz cinemazealot #33416 üzenetére
Egy kérdésem lenne: Én is kinéztem ezt a hűtőt. Elférne mellette egy dvga kari? Nem takarja ki a slotot?
Köszi! -
cinemazealot
addikt
válasz rbalint88 #33415 üzenetére
Én egy i3-6100-at tettem egy ASRock H110M-ITX/ac lapra, és egy Cooler Master GeminII M4-gyel fújom. A hűtő 12 cm-es és szerintem elég halk, bár még nincs házba szerelve. Üresjáratban egyébként Ubuntu 16.04 LTS-sel (1 db 120 GB-os Kingston SSD-vel és 2x4 GB Kingston HX DDR4 RAM-mal) 19 W-ot fogyaszt.
Igaz, a lapon nincs DP, szóval lehet, hogy ez így nesze semmi fogd meg jól.
[ Szerkesztve ]
-
rbalint88
addikt
válasz radi8tor #33414 üzenetére
nem, mert AMD
könyvelési szempontból jobb lenne egy építkezős gép, úgy lehetne feljebb menni kerettel.
nuc board lenne a legegyszerűbb, de skylakeből már nincs és többet nem akarok már nem a legfrissebb architektúrából építeni/venni.
építősből ezt találtam ki:
i3-6100T
giga b150n phoenix
2x4gb ddr4 hyperx
antec isk110 vesa
ehhez kellene egy naggggyon csendes hűtő (0dB nem hátrány), csak ugye ez is egy 35W-os proci, fogyasztásban nem tudom mennyi előnyt jelentene.erőből ugye nincs hiány most se, viszont kikapcsolva csak nyaralás idejére meg áramszünetkor van a gép. -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz rbalint88 #33413 üzenetére
ASRock AM1H-ITX 17 830 Ft
CPU AMD Athlon 5370 AM1 BOX 14 870 Ft
Laptop adapter 10 000 Ft
RAM
HDD
HázHappy?
[ Szerkesztve ]
⭐ Stella
-
energy4ever
addikt
válasz Mercutio_ #33409 üzenetére
Szerintem maradt itthon PS2 bontasbol, ha nem, akkor majd rendelek mikor a vizhutest hozatom. Ha jol emlekszem tody-nal lehet kapni itthon is. Sot, most megis neztem neked, nala ezek vannak:
Phobya Gappad hővezető csík 120x20x1,5mm-es méretben 7 W/mk 1.900Ft.-
Phobya Gappad hővezető csík 120x20x1,0mm-es méretben 7 W/mk 1.700Ft.-
Phobya Gappad hővezető csík 120x20x0,5mm-es méretben 7 W/mk 1.400Ft.-Szerk:
Most latom van ilyen is:
Alphacool két oldalas ragasztó-Gappad hővezető csík 120x20x0,5mm-es méretben 600Ft.- bar ez szerintem sunikhez valo. (mini hutobordahoz)
[ Szerkesztve ]
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz rbalint88 #33410 üzenetére
De a giga brix i3-6100u sem passzív. Miért várod el a másik géptől, hogy passzív legyen?
Kicsi méretben ez passzív. (Beebox N3000-el)
MiniITX-ből lehet passzívat építeni, de iszonyú meleg lesz. Nyáron simán 70 fokos is, ami nagyon nem jó az SSD-nek, HDD-nek, amit bele raksz.
[ Szerkesztve ]
⭐ Stella
-
rbalint88
addikt
max 100ezerig (ennyi a giga brix i3-6100u-val + 8gb ddr3l ram) mit javasolnátok, ami nagyon gazdaságos, normálisan fut rajta a torrent, kodi és 1-2 lap böngésző és nem hangosabb, mint egy ilyen mini pc?
csatlakozóból gigabit lan, 4x usb3, hdmi, dp vagy mdp KELL. wifi, spdif, dvi, ddr3l előny.
méretben annyi kikötés van, hogy 30cm-nél nem lehet mélyebb, magasságban 15, széltében 40 centin garázdálkodhatunk. cél a 0 decibelMerci: thermal pad a hardverker-nél szokott lenn.
[ Szerkesztve ]
-
Mercutio_
félisten
válasz rbalint88 #33406 üzenetére
22k vs 35k
energy4ever: thermal pad-et honnan, mennyiért?
[ Szerkesztve ]
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
törölt tag
válasz energy4ever #33400 üzenetére
Jó a megoldás! Annyival egészíteném ki, hogy a gépház és a gap pad közé tehetsz nagyobb felületű alu lemezt, ami szét viszi a hőt. Mert az acél lemezen nagyon gyengén terül szét a hő...
[ Szerkesztve ]
-
félisten
AM1:
Alfa M1:
Alfa M2:
Annyira ikrek, mint Schwrzenegger és DeVito...
Hány ventit toltál bele? Mert alul 1*120mm + hátul 2*80mm egész jónak tűnik egy mérsékelt fogyasztású konfignak (CPU 50W + GPU 100W + stb.). Mármint az AM1 esetében.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Hm. Ahogy nézem, a Realan házait európai rendeléssel, ill. LCpower-eseket igényesebb külsővel forgalmaznak. Frankó! Pl. az általad linkelt ház az első olyan csomagolása ennek a konstrukciónak, amit meg is vennék. Jó ez az Inter-Tech.
De desktop, és microATX vonalon is tele vannak jóféle házakkal. El is gondolkodtam...
Utóbbi AM1-nek különösen jó az elrendezése...
-
HookR
addikt
válasz Mercutio_ #33402 üzenetére
Például az aljlemezhez ragaszthatod. Kartontól a műanyagon át egészen az alumínium lemezig, bármiből. Határt csak a
csillagos ég...kreativitásod szabhat.
(Először kivágod kartonból egy teszt erejéig, lásd mennyit jelent és ha beválik, elkészíted tartósabb, igényesebb módon.)De a thermal pad is lehet jó megoldás, ki kell próbálni.
[ Szerkesztve ]
-
Mercutio_
félisten
Jahogyúgy a terelőlemez nem tudom miből lehetne és mihez lehetne rögzíteni.
Közben olvasom az alaplap specifikációját: "M.2 20Gb/s (PCI-E mode only) "
mrbig25: Ja, közben én is észrevettem, sata csatiból pedig kell a 4, többet viszont nem szánnék rá, akkor inkább marad a 1150-es GA-B85N Phoenix
[ Szerkesztve ]
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
mrbig25
őstag
válasz Mercutio_ #33394 üzenetére
Tapasztalatom ugyan nincs, azt viszont vedd figyelembe, hogy az MSi H110I pro-ba csak pci-e m.2 ssd megy, mert a H110 chipset által biztosított mind a 4db sata port ki van vezetve.
És pont a pci-e m.2 ssd-k melegszenek jobban.Ha sata-s m.2 ssd kell, akkor a Gigabyte H110N lapját javaslom, ott csak 3db sata port van kivezetve, egyet meghagytak az m.2-nek is.
[ Szerkesztve ]
...
Új hozzászólás Aktív témák
- DIGI Mobil
- Mikrotik routerek
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Digitális Állampolgárság Program
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- EA Sports WRC '23
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- PlayStation 5
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- További aktív témák...
- Gigabyte 4.gen i7-es félkonfig! fejlesztés miatt, eladó! FoxPost ON!
- ASUS MAXIMUS VIII GENE Z170 Alaplap!
- KERESEM: MSI Z97 XPOWER AC
- Beszámítás! MSI MPG X570 GAMING EDGE WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! ASUS ROG STRIX Z270-I GAMING WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest