Hirdetés
-
IT café
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz Chesterfield #27383 üzenetére
Azért szokták így rakni a ventiket, mert CPU hűtő egyben ad egy kis légmozgást az alaplapnak is.
Ha megfordítod a CPU hűtő ventit, akkor az a minimális alaplap hűtés megszűnik.
Szerintem amúgy pont be lehet tenni alá a ventit, hogy felfelé fújjon.[ Szerkesztve ]
⭐ Stella
-
Seep
senior tag
Vagy megfogod a ventit es beteszed a borda ala, a felfogatas szimetrikus szoval fel lehet. Nekem igy volt felfogatva a Silverstone nt06 es 2 fok volt csak a kulonbseg. Viszont ha alulrol fujt a venti akkor 5 fokkal hidegebb volt az alaplap.
-
Patice
nagyúr
válasz Chesterfield #27385 üzenetére
Eladó cuccaim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/patice/keres.php?usrid=282986
-
Patice
nagyúr
Nekem a HTPC-mben Noctua NH-L9i-van és úgy jó a venti, hogy lefelé fúj és a meleg levegő ki tud menni az oldalsó nyílásokon, felülről meg beszívja.
Fizika pont ellentétesen csinálná, de úgy sokkal rosszabb volt a hatásfoka...
Eladó cuccaim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/patice/keres.php?usrid=282986
-
HookR
addikt
válasz Chesterfield #27380 üzenetére
Ezeket találtam hirtelen, amik jók lehetnek:
- Be Quiet! Shadow Rock TopFlow SR1
- Noctua NH-C14 (Felülről, csavarhúzóval rögzíthető)
- Phanteks PH-TC14CS (Felülről, kézzel rögzíthető)
- Silverstone NT06-Pro (Felülről, csavarhúzóval rögzíthető)Hogy melyik mennyire halk, azt nem tudom. Olvasgass róluk teszteket!
[ Szerkesztve ]
▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐
-
félisten
válasz Chesterfield #27304 üzenetére
A gyári helyett.
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
félisten
válasz Chesterfield #27301 üzenetére
Annak szvsz elég kell, hogy legyen.
Azért valami minimális procihűtő idővel nem árt, ha befigyel."Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
félisten
válasz Chesterfield #27298 üzenetére
Az csak a konfigtól, és a szellőzőrácsoktól függ.
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
imibogyo
veterán
válasz Chesterfield #27257 üzenetére
Pont azt nem, de elvileg a mostani hűtőm közel azonos paraméterekkel bír. Gigabyte GA-Z97N Gaming 5 lapon kényelmesen elfért. Alatta magas Corsair Vengeance memóriákkal.
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz Chesterfield #27204 üzenetére
Persze, elég lesz(18A(1db 12V-os ágon)=216W, de max 288W a 12V-os ágakon).
FSP belsős, kisebb VGA-k(pl tápcsati nélküli GTX 750 Ti) mellé is elég.
-
varmi2
nagyúr
válasz Chesterfield #27204 üzenetére
Vga nélkül bőven elég az a táp.
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
törölt tag
válasz Chesterfield #27169 üzenetére
Volt valahol egy teszt, ahol kiderült hogy kb.: ugyan annyi energiát esznek meg, mint a normál társaik, csak tovább tart a feladat elvégzése.
Meg is van:[link]
Én is inkább a normál változatot javasolnám, pörgősebb a gép, és később jobb áron lehet továbbadni.
[ Szerkesztve ]
-
flashpointer
őstag
válasz Chesterfield #27169 üzenetére
Sima procinak is be lehet állítani teljesítménylimitet, és ugyanott vagy csak marad tartalék ha kell.
De ennyi különbség miatt hogy 82 vagy 65watt nem lesz jelentős sem a hőmérséklet-különbség sem a zaj ha megfelelő hűtőt választasz, úgyhogy akkor már inkább legyen több kakaó, gondolom kell is ha i5-öt lesz.
-
mrbig25
őstag
válasz Chesterfield #27165 üzenetére
Ha a ház alja is nyitott, akkor lényegében véve mindegy, hogy lefele vagy felfele néz a táp ventije.
Kisebb fogyasztású gép esetén nem fog sok vizet zavarni a tápegység ventije.Netes képek döntő többségében lefelé néző ventivel van a tápegység beszerelve.
[ Szerkesztve ]
...
-
canniball
nagyúr
válasz Chesterfield #27136 üzenetére
"A cél az lenne, hogy minél halkabb legyen."
Ha igazán halkat szeretnél, akkor én HDD nélküli gépet ajánlanék. Nyilván egyénfüggő, de engem a notivinyó hangja is zavar. Persze ha ilyen opció nincs...akkor valami 2,5" példányt vadássz!janos666!
Jól látod, sajnos manapság a 2db sata a divat, a többit külön vezérlővel oldják meg. De nálam pl. az Asrock Q1900-on ezen csücsül a rendszer-SSD és gondom még nem származott belőle.https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
Mercutio_
félisten
válasz Chesterfield #27136 üzenetére
Nálam egy ilyen 1TB-s HGST van, de a hangjáról nem tudok nyilatkozni, mert van mellette a házon kívül egy 3TB-s RED 3,5"-os.
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
törölt tag
válasz Chesterfield #27128 üzenetére
Ha van rá keret, akkor ránézhetsz erre is: WD10JUCT sokkal gyorsabban pörög fel mint a 3,5-ös, alapból ki van kapcsolva a fejparkolás, 24/7-es üzemre tervezték.
-
Mercutio_
félisten
válasz Chesterfield #27128 üzenetére
Attól függ mi a cél, nálam egy 7200rpm-es notivinyó van a házban.
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
burny
aktív tag
válasz Chesterfield #27120 üzenetére
Én még asusnak a H97I-PLUS-t nézném meg, ami miatt majd azt fogom valamikor (...) megvenni az hogy van m.2 és az melegszik a legkevésbé, ami mini itx házakban abszolult nem elhanyagolható. (tesztet hirtelen nem találom)
-
törölt tag
válasz Chesterfield #27108 üzenetére
Szóval erre valaki tud valami negatívumot mondani?
ASRock H81M-ITX/WiFiA CPU táp csatlakozó felől csak 9db kerámia kondi van szűrés gyanánt, sanszos hogy gyorsan kinyírja a tápegységen belül, a 12v-os ágán levő 1-2db elektrolit kondit.
-
shteer
titán
-
shteer
titán
válasz Chesterfield #27100 üzenetére
Nem lenne egyszerubb a boltot megkerdeznu mi a valasztek?
Webshop rendelessel mi a gond?
[ Szerkesztve ]
szerintem jónak tűnik..
-
Mercutio_
félisten
válasz Chesterfield #27102 üzenetére
Lári-fári, itt van előttem kettő is
-
imibogyo
veterán
Én tudnék, de ahhoz egy picit még hozzá kellene tenned...
-
kisza25
félisten
válasz Chesterfield #27102 üzenetére
webshop nem jöhet szóba? még postával is olcsóbb lenne, mint egy helyi bolt, persze ha rokon,vagy barát... a helyi boltos nem tudja mit tudna beszerezni
Alfa Romeo Giulietta Sprint
-
viperabácsi
addikt
Szerintem GIGABYTE GA-B85N
[ Szerkesztve ]
Az Űr veszélyes hely , főleg , ha a két füled között van !
-
shteer
titán
-
törölt tag
válasz Chesterfield #27091 üzenetére
Táp hosszát csekkold le, nehogy meglepetés legyen Pl.:[link]
ui.:Tápod 150mm-es de 145mm-es táppal kompatibilis a ház.
[ Szerkesztve ]
-
Pete55555
addikt
válasz Chesterfield #27093 üzenetére
BTW a Gammax 300 nem egy rossz hűtő, és a 12 cm-s venti ellenére elég alacsony is. Ekkora magasságban a 92-es hűtők vannak leginkább. Más 12 cm-s hűtők jóval magasabbak.
...Szeretem leracsniztatni...
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
Mercutio_
félisten
válasz Chesterfield #27088 üzenetére
Giga GA-B85N Phoenix
-
Seep
senior tag
válasz Chesterfield #27084 üzenetére
Silverstone Sg07, Sg08
Langear infinity
Fractal node 304 -
mrbig25
őstag
Ami most így hirtelen fejből beugrik:
Fractal Design Node 304
Raidmax Element
Xigmatek Eris / Octans[ Szerkesztve ]
...
-
Goose-T
veterán
Ezek között biztos találsz párat.
Eladó gitárok: https://tinyurl.com/yc7pawkr *** Rockbandám: https://fb.me/scharlotterhodes *** Gitárelektronikai műhelyem: https://www.fb.me/goosetgitar
-
Mercutio_
félisten
válasz Chesterfield #26908 üzenetére
VGA lesz-e, milyen proci, milyen lap, milyen hűtő az elképzelés, stb.
-
kisza25
félisten
válasz Chesterfield #26721 üzenetére
ja nekem is bejön, csak valamiért nem gondoltam, hogy ennyivel nagyobb, mint az sg-05
a 20cm-es venti az elejében elég hangos, én ezt tudtam és ezért vettem egy lassítót bele (20%-al lassít)
de valami furcsa hangja van, mintha nem lenne teljesen szabályos, a biztonság kedvéért vettem bele egy 14cm-es PWM-est is, ezzel halk, de a tápom elég hangos, majd holnap az új táppal kiderül[ Szerkesztve ]
Alfa Romeo Giulietta Sprint
-
félisten
válasz Chesterfield #26714 üzenetére
Naná, de szerintem jobban járnál egy Cooltek V6-ossal.
-
csiben1
tag
válasz Chesterfield #26706 üzenetére
Én még annyit tennék hozzá, ha nem lesz videókari, akkor én inkább Cm Eite 110-et vennék, mivel írtad, hogy kis helyigényű gépet akarsz... Nekem is volt Elite 130-asom, videókari is van, de mégis lecseréltem 110re
You can walk straight through hell with a smile
-
Gabesz26
senior tag
A jelenlegi gépnél biztos, hogy az i3 volt kevés? SSD van abban is? Memória mennyiség? (csak azért kérdezem, mert a nagyobb oldalak programjai jól vannak optimalizálva, emiatt kevés erőforrást igényelnek, az adatbázisnak pedig elvileg egy gyors SSD, és megfelelő mennyiségű memória kell)
De ha lesz videó renderelés is, és emiatt mindenképp szükség van az i5-re, akkor persze nincs kérdés.
Alaplapnál elég szerintem, amit ajánlottak neked a másik topikban, mivel nem K-s procit raknál bele (annyit kell nézni, hogy van-e rajta minden csatlakozó, amit szeretnél).
(A pókerrel foglalkozó magyar oldalakon is vannak a fórumokon olyan topikok, ahol a számítástechnikai igényről beszélgetnek, kérdezd meg ott is, ott több lesz a tapasztalat.)
-
félisten
Nem tudtam, hogy lehet ezt így is tolni. Lehet, pályát tévesztettem....
-
patomi
őstag
O, hát aki nagyban nyomja..
Fékezz ballal és fasza gyerek vagy :)
-
Mercutio_
félisten
Ja, így már érthető.
-
Gabesz26
senior tag
válasz Chesterfield #26698 üzenetére
Több monitoron játszol? Segédprogramokat használsz (HM, PT stb.)?
[ Szerkesztve ]
-
patomi
őstag
Ha csak erre kell a gép akkor egy pentium (pl.)G3220 is elegendő lehet szvsz(vagy esetleg i3, abban már jobb az IGP). Meg hozzá H81-es lap, mondjuk GA-H81N-D2H jelenleg 17K környékén van. Háznak meg LC-1500Smi, vagy még inkább Sharkoon CA-I(fekete, vagy ezüst). Utóbbiban van venti is és ezek kis alapterületen elférnek. Hűtőnek hagynám a gyárit, nem olyan rosszak azok.
Fékezz ballal és fasza gyerek vagy :)
-
Mercutio_
félisten
Pókerhez minek i5?
Új hozzászólás Aktív témák
- ASUS MAXIMUS VIII GENE Z170 Alaplap!
- AKCIÓ! MSI MPG X570 GAMING EDGE WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Kingston Fury Renegade 2x8 GB RAM DDR4 3600MHz - garanciás, ingyen szállítás
- 32GB 3600MHz hűtőbordás DDR4 kit (2x16GB)! Számlával, garanciával! ÁRON ALUL! BONTATLAN!
- KERESEM: MSI Z97 XPOWER AC
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest