Hirdetés
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Linksys WRT54G/GL/GS router
Új hozzászólás Aktív témák
-
veze
őstag
Nekem is 15/1 van és GL és teljesn rendben van
nézd meg hogy a routerben a kapcsolat sebességénél a uplink/downlink sebesség (kbps)helyesen van e megadva ,én beirtam upnak 5000-et oszt jo
Egyszer én is rosszul adtam meg (KB/s-ben kbps helyett) akkor jo bekorlátozott engem is
nekem ddwrt van, ez a beállitási lehetöség a QoS fülön van.
A tomatoban is biztos megtalálod hol kell ezt beállítani
Alapbol is van valami default érték, lehet neked az elözö kapcsolathoz az elég volt most meg már nem -
hkari
őstag
Sziasztok. Már elég rég van egy wrt54gl a bírtokomban,eddig teljesen jól ment,de most emelték a sávszélem 15/1-re,és ha router be van kötve akkor lefele megvan a 15 megám,de felfele csak 0.4 körűl van. Ha közvetlen modemen vagyok,akkor felfele megvan az 1 mega. Miért lehet ez? Legfrisebb tomato van rajta.
-
FABRICIUSZ
tag
-
h_143570
addikt
Ezekkel a bealitasokkal erdems vigyazni, foleg az UDP-re vonatkozoakkal. Minnel nagyobbra vannak allitva annal tovabb fog tartani a routernek eltakaritani oket. Azaz sok kapcsolatot nyito alkalmazasoknal, pl torrent. A gyari 512 egyideju kapcsolat limit pillanatok allat kepes kimerulni. Ilyen esetekben a maximum connectiont is erdemes megnovelni, illetve TCP = 1800 UDP = 120 beallitasokat alkalmazni.
-
Devil Smile
őstag
kíváncsi lennek műszeres mérés eredményekre h mit javít egy ilyen vitorla az árbocon..Steam: hunsmile / Xbox GT: Smile0Gigi
-
zss2
csendes tag
Sziasztok! ddwrt v24-sp2 van a wrt54gl -en,a TCP,UDP timeout-ot mi alapján és kb.milyen értékre célszerű állitani?
-
free8
csendes tag
Frissítettem firmwaret és közben áramszünet lett a router nem jó. Meg lehet e még menteni vagy kuka? Linksys WRT54g2 V1.0
[ Szerkesztve ]
Üdv
-
FABRICIUSZ
tag
-
legenda
válasz almapatak #9587 üzenetére
ha az ellenoldal is memgfelelő n szabványos eszköz lesz a wrt320n router mellett, akkor ~ 60 - 70 megabit/sec átlagot mondanék, nagyon ideális esetben kicsvel több is lehet az érték!
én valamivel olcsóbban vennék egy tp-link tl-wr1043nd routert - amin szükség esetén hosszabbítható/cserélhető az antenna -, megfelelő n szabványos ellenoldali eszköz párosítással ezen router esetében gyorsabb sebesség is kihozható, láttam már 100 megabit/sec feletti értéket is!Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
almapatak
csendes tag
Köszi, beruházok asszem egy n szabványos eszközre. Linksys WRT320N-t szemeltem ki magamnak. Azt lehet tudni, ott mekkora lesz az elérhető wifi sávszélesség ideális esetben (gondolok itt arra, hogy az egymással kommunikáló eszközök nem lesznek túl messze egymástól, stb..)
[ Szerkesztve ]
-
Devil Smile
őstag
Udv All
az lenne a kerdesem h hasznalok egy wrt54gl routert (tomato SW) lehet vhogy novelni a wifi jelerosseget SWesen v kene hozza vmi masik antenna? sajnos anyameknal (mellettem levo lakas) mar nagyon gyenge a jel laptoppal meg ugy ahogy stabil de ha mar telefonrol akarok fellepni akkor mar rendszeresen megszakad (skype miatt lepek fel mobilrol)..
vki tudna nekem ajanlani esetleg hazi megoldast kis erositesre v vmi masik erossebb antennat? Anno lattam vhol neten egy homemade modszert h alufoliabol kis parabolat csinaltak az antenna kore ugy h az vmennyire iranyitott legyen igy kicsivel erosebb jelre tettek szert ilyen lehetseges??segitsegeteket elore is
Udv
SmileSteam: hunsmile / Xbox GT: Smile0Gigi
-
legenda
válasz almapatak #9583 üzenetére
de, sajnos naív vagy! az 54 megabit/sec csak az elméleti maximum, a g szabványos wifi átvitel valós maximuma ~ 20 megabit/sec, ha adott valamilyen kiterjesztés (super-g...stb, ezek a 108 vagy 125 jelölésű routerek a köztudatban), amit mind a két oldal megfelelően kezel, akkor kicsivel több (26 - 28 megabit/sec a maximum!), attól gyorsabb átvitelhez már n szabványos eszköz szükséges minden oldalon!
[ Szerkesztve ]
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
almapatak
csendes tag
Helló,
WRT54GS v7 routerem van, legújabb firmware-el. Azt tapasztalom, hogy 60 Mbit/s sebeségű internetkapcsolatból wifis kapcsolódásnál csak kb 20-at sikerül elérni, míg fizikailag, kábellel csatlakozva megvan a kívánatos sávszél.
Ugy nem vagyok naív, mikor azt gondolom, hogy ennek az eszköznek kellene tudni az %! Mbit/s-et?Köszi előre is
-
mocsanisi
senior tag
-
mocsanisi
senior tag
Helló!
Van nekem egy Linksys WRT54GL routerem, DD-WRT fw-vel. A probléma az volt, hogy random egyszer csak felment a ping 250-300-ra, letöltési sebességet lekorlátozta 0,5mbit-re. Feltettem a DD-WRT-t, azt hittem megoldódott de nem. Ugyan ezt csinálja, és random. Van hogy 2-3 napig jó, van hogy fél óráig. Ugyan ezt csinálta a régebbi WRT54G2 routeremmel is. Tanácstalan vagyok hogy mit kéne csinálni. Ahogy újraindítom a routert, minden visszaáll, és minden jó lesz.
Előre is köszönöm a segítséget: mocsanisi
[ Szerkesztve ]
"Vékony srácoknál a kockahas olyan, mint dagadt csajoknál a nagy mell. Nem számít..."
-
DeusHun
őstag
Azt tudja valaki, hogy PPTP kapcsolat tekintetében mi az eltérés a GL és a GS széria között? Van egy VPN hálózatunk, a GL-lel (hivatalos, legújabb firmwar) tökéletesen működik, a GS (hivatalos, legújabb firmware) pedig az istenért sem akar csatlakozni. Minden lehetséges opciót beállítottam, -pipáltam. Én már csak az azonosításra ill titkosításra tudok tippelni...
Rainforest Alliance Certified signature
-
cintia 98
csendes tag
Hello olyan kérdésem lenn van 1 t-homos pirelli ruterem azonn jön a net szeretném a régi linksysWRT54 beüzemelni mint klienst tomato firmware van rajt , ha valaki lerná a beálltásokat szájbarágosann nagyonn hálás lennék .
még 1 kérdés belehet e úgy löni hogy vegyn is és sugározzo is ?
kösz a s -
sto1911
veterán
válasz sto1911 #9512 üzenetére
Akinek meg a fenti problemaja elojon, az irhat ra cronjobot:
Engedelyezd a cron.d-t a Management fulon, es a boxba mehet a script:
*/10 * * * * root killall httpd -S; httpd -S; touch /tmp/httpds.restarted
vagy terminalbol:
echo "*/10 * * * * root killall httpd -S; httpd -S; touch /tmp/httpds.restarted" > /tmp/cron.d/cron_jobs
10 percenkent ujrainditja a httpd-t, es updateli a /tmp/httpds.restarted timestampjet, ha vki olyan perverz, hogy terminalbol nezze meg mikor indult utoljara ujra a httpd
-
xgrinder
csendes tag
válasz vargalex #9561 üzenetére
Nagyvonalakban kb ennyi, a "teljesség" igénye nélkül:
Vezetéknélküli kommunikáció, az adatokat te is megkapod (fizikálisan felfogja az antennád, még ha nem is neked szól a csomag), ha megvan a csomag és nincs titkosítva (lásd, csak MAC szűrés van), akkor szétbontod a kapott wifi jelet csomagszinten és megnézed, hogy ki a küldő/fogadó (ezt azért nem úgy kell elképzelni, hogy jobbgomb->tulajdonságok ), de lehet találni rá progit, vagy esetleg írni.
Innentől már csak a MAC-et kell klónoznod és bentvagy.
A DHCP tiltása sem olyan hatalmas ügy, az IP az előző lehallgatós technikával megvan. Az meg, hogy hol van a router webes konfig ezekután nem nagy szám megtalálni. max 255 lehetőség, több szálon, utána annak a törése már megint más kérdés...
Amennyiben van WEP kódolás, akkor a gondosan gyűjtögetett csomagokat vesézi ki, gondolom több algoritmus is létezik rá, általam ismert a ChopChop.
Ez kb annyit takar, hogy fogja a befogott adatot levág egy byte-ot, validálja a CRC kódot, amivel az AP ellenőrzi, hogy a kapott adat sérült -e, ha sérült elveti azt, ha jó akkor visszaküldi. így szép lassan el tudod olvasni az egész csomagot, majd ha minden megvan akkor nyomsz egy XOR-t az eredeti és a dekódolt szövegre és az eredmény lesz a WEP kulcsod.Nem foglalkozom napi szinten vezetéknélküli hálózatokkal, de valami ilyesmi rémlik
-
vargalex
félisten
válasz ludsimon #9560 üzenetére
Hi!
Még mindig nem világos:
"Egyszerűen csak 'külső szemlélőként' meg tudod nézni kik csatlakoztak, mac címmel együtt."
Akkor gondolom nem csak a mac címet, hanem IP-t, egyebet is tudni fogja. Ergo tudhatja az adatokat, amit a dhcp szerver adna normál esetben. Tehát gondolom, hogy a dhcp szerver kikapcsolása sem megoldás önmagában.
Mondjuk nálam WPA2 titkosítás van, MAC-ra nem szűrök. Csak elméleti jellegű a kérdésem.
Alex
-
ludsimon
veterán
válasz vargalex #9559 üzenetére
Én igazából eléggé otthon vagyok a vezeték nélküli hálózatok kiépítésében, működtetésében, de wifi törésnek egyáltalán nem mondanám.
Jó pár ismerősömnek, ismerősöm ismerőseinek segítettem megfelelően biztonságosra beállítani a vezeték nélküli hálózatát.Nem mennék bele annyira a részletekbe, de ahhoz, hogy megtudd kik vannak csatlakozva a hálózatra nem szükséges bemenni a router kezelőfelületébe, sőt, még az AP-hoz való csatlakozás se szükséges!
Egyszerűen csak 'külső szemlélőként' meg tudod nézni kik csatlakoztak, mac címmel együtt.
Aki tudja a dolgát az ki fog nevetni ha csak MAC szűréssel véded a hálózatod, mert secc perc alatt 'kivégzi'.
"Ez azért fura, mert ahhoz, hogy az AP-hez hozzáférjen, nem kell tudnia az átjárót"
Na jó, kezdjük a nagyon alapoknál.Ha az átjáró IP címe nincs meg, akkor nincs honnan lekérni a hálózati címet, mivel nem osztja le a router, ezért időtúllépés, hiba, vagy korlátozott a hálózati kapcsolattal nem fog engedni csatlakozni (sárga felkiáltójel).
"nem hinném, hogy egy megfelelő IP-t nehezebb kitalálni, mint egy megfelelő MAC-et."
Végül is igaz, csak 255*255 találatot kell végigpötyögni, és minden egyes próbálkozás között várni legalább 10 mp-et a válaszra, igaz.
[ Szerkesztve ]
undefined
-
vargalex
félisten
válasz ludsimon #9558 üzenetére
Hi!
A wifi töréshez nem igazán értek, de nekem kicsit fura, amit írtál.
Aki kicsit is ért a dolgokhoz, annak semmibe nem kerül megnézni kik konnektáltak az AP-hez.
Ehhez, ha jól sejtem, akkor neki először konnektálni kellene az AP-hez. Azaz már előtte tudnia kellene egy MAC-et.
Szerintem a legjobb megoldás a DHCP szerver tiltás, ez az elsődleges, mert hiába van meg a jelszó, kell az átjáró, DNS IP címe is.
Ez azért fura, mert ahhoz, hogy az AP-hez hozzáférjen, nem kell tudnia az átjárót, DNS címet (ha meg már az AP-hez hozzáfért, akkor, ha engedélyezve van az admin a WiFi-ről, akkor az átjárót már tudja is.). És nem hinném, hogy egy megfelelő IP-t nehezebb kitalálni, mint egy megfelelő MAC-et. Sőt.
Még egyszer mondom, nem értek a töréshez, pusztán elmélkedés.
Alex
-
ludsimon
veterán
válasz Flexy90 #9557 üzenetére
Ki lehet azt is találni, nyugodj meg.
Aki kicsit is ért a dolgokhoz, annak semmibe nem kerül megnézni kik konnektáltak az AP-hez.Egymagában a MAC szűrést gyorsan felejtsd el!!!
Szerintem a legjobb megoldás a DHCP szerver tiltás, ez az elsődleges, mert hiába van meg a jelszó, kell az átjáró, DNS IP címe is.Elsődleges biztonsági beállítás:
- DHCP szerver tiltása, és kellően bonyolult, egyedi IP (Nem a gyári 192.168.1.1, vagy 2.1 )
- Utána jön a hálózati kapcsolat jelszóval való védelme, a mostani legkiforrottabb, legbiztonságosabbnak mondható a WPA2-AES titkosítás, de a TKIP-et se lehet törni ha megfelelő egyedi, hosszú jelszót találsz ki, ami nincs benne a dictionary-ben. (jancsi_12juliska_34) mondjuk.undefined
-
Flexy90
senior tag
válasz ludsimon #9555 üzenetére
Azért érdekel, mert falun élek és csak MAC cím alapján állítottam be szűrést(és ez eddig is bőven elég volt), és kiváncsi vagyok h tudna vki betörni a hálózatomba
Átfutottam a linkelt progit, de nem találtam olyat benne h kideríti egy másik gép MAC címét, egyáltalán létezik ilyen? Mert a cím váltásnak csak így lenne értelme, adott esetben.
Xiaomi Fan
-
eastsider
nagyúr
válasz eastsider #9552 üzenetére
utánanéztem...
mikor megszakad, a DSL modemen villog az ADSL LED, és a routeren is az internet LED, a tomato írja is, hogy kapcsolódva, írja az IP-t is... de mégsincs net... vagyis a router a hibás. egyből reconnect, és visszajön...
mi a gond? rakjak fel másik FW-t?[ Szerkesztve ]
-
ludsimon
veterán
Megvolt az első sikeres betörése valakinek a gyenge WEP titkosításnak köszönhetően.
Még is túl messzire megy el a grid.Most szépen kapott egy új 128bit-es jelszót, egy másik SSID-t, és a DHCP szervert tiltottam, így ha tudja az átjáró címét csak akkor fog tudni a rohadák szarakodni, hiába töri fel a jelszót.
MAC address önmagában meg nem ér semmit, én be se kapcsoltam, csak magammal csesztem volna ki, lehetséges, mert ha leklónozza a MAC-emet, akkor én legközelebb nagyon valószínű szoptam volna.
undefined
-
eastsider
nagyúr
válasz Kicsirics77 #9551 üzenetére
random... de amikor jobban van használva...
vargalex: én is erre gondoltam! viszont egyből lehet reconnectelni, ez a furcsa
-
eastsider
nagyúr
ide is bemásolom:
adott egy wrt54gl tomato 1.27írtam még régebben (T-online 15/1), hogy random megszakad a net, de routerből [wrt54gl@tomato] simán lehet reconnectelni.. akár azonnal..
cseréltek modemet (hauwei izé... az is vitte az ADSL2+t) egy D-link 360R-re....
na most ugyan úgy csinálja...
mitől lehet ez?
amúgy a ping is jó meg a sávszél is...mitől lehet?
azt mondják, hogy mivel rögtön lehet reconnectelni, router...
rakjak rá másik tomatot? esetleg eredeti fw-t???amikor elmegy a net, modemen nem világít az ADSL link LED
-
cellpeti
nagyúr
Na sikerült megcsinálnom!
Olyat hadd kérdezzek,hogy kell nyitnom portokat ezek alapjan. A routerbe azt hol tudom megtenni?
Port Triggering - itt?
Port Range Forward - itt?Tigris, tigris, csóvafény...
-
cellpeti
nagyúr
Sziasztok!
Nem értem el a routert,ezért gondoltam kiresetelem,de átment Management módba és most meg nincs net routeren keresztül. Mit tudok csinálni?
Tigris, tigris, csóvafény...
-
ludsimon
veterán
válasz Flexy90 #9544 üzenetére
"Szóval az a gond h nem a microról vagy miniről frissítettem erre?"
Nem!
Azért ajánlottam a frissítést, mivel újabb, és sokkal több funkciót tartalmaz, és ebben biztos vagyok, hogy működik rajta a magyar nyelv!De ahogy írod:
"A jelenlegi funkciók közül se használok túl sokat, úgy hogy nekem ez így bőven elég.."Akkor szerintem ne frissíts, bár így nem biztos, hogy lesz magyar nyelved.
Nekem se volt magyar nyelv a mini-ben. Legalábbis én nem figyeltem, nekem jó volt angolul is.IP kamera:
Bocsi, de ehhez s*gg hülye vagyok, nem konfiguráltam ilyet még soha.undefined
-
Flexy90
senior tag
válasz ludsimon #9543 üzenetére
Szóval az a gond h nem a microról vagy miniről frissítettem erre?
Azért raktam az SP1et mert az a stabil, majd ha az sp2 nem béta lesz, akkor frissítek
A jelenlegi funkciók közül se használok túl sokat, úgy hogy nekem ez így bőven elég..Igazából azért frissítettem mert tomato-val nem tudtam rácsatlakozni az ip kameránkra, de hát ezzel se megy.. Miután nyitottam neki Port-ot, behozta az oldalt csak épp "Can not connect to the server" szöveggel nem enged be..
Az eredeti szoftverével még anno jó volt.Xiaomi Fan
-
ludsimon
veterán
válasz Flexy90 #9542 üzenetére
Ha a Mini, vagy a Micro változat, akkor tedd fel rá a:
DD-WRT v24-sp2 (10/10/09) std-t.
Lényegtelen, hogy régebbi sp1-es, ha micro, vagy mini, én is sp1-es mini-ről frissítettem, sp2 std-re.
Így magyar lesz, bár néhol a beállításoknál tapasztaltam akadozást, ami az sp1-nél nem volt, de összességében jobb!
Több funkciót tartalmaz.
Most nem tudom felsorolni, de majd ha felteszed, látni fogod.undefined
-
Flexy90
senior tag
Felraktam ma a DD-WRT v24-sp1 (eddig tomato volt) és nem bírom rávenni, hogy átáljon a nyelv magyarra.
Végülis nem olyan nagy probléma, mert eddig is angolul használtam, csak idegesít h nem jövök rá a problémáraXiaomi Fan
-
ludsimon
veterán
Igen, elég diplomatikus.
Jó, akkor marad így, ez teljesen tökéletes, stabil, bár mondjuk csak 5 órája megy még folyamatosan, azelőtt voltak beállítási gondjaim a laptopon...Ez a rohadék állandóan auto DHCP-ről beállt valami magának kitalált számra, és egyáltalán nem a router IP címeire..
De azóta jó.
undefined
-
And
veterán
válasz ludsimon #9539 üzenetére
(Igen, szoktam olvasni). Mit is írhatnék erre? Akkora teljesítmény kell használni, amekkora a biztos kapcsolathoz elegendő. Remélem, elég diplomatikus voltam . Nincs olyan, hogy 2km-rel odébb eltűnik a jel, persze nem mindegy, mekkora antenna kell a vételéhez.
Ja, és ahogy a kliens+szoftver (NetStumbler, inSSIDer, akármi) nem pontos mérőműszer, úgy a routerek sem pontos szignálgenerátorok, hogy percízen lehessen vezérelni a teljesítményüket. Azaz pl. a névleges adóteljesítmény négyszerezése a router webfelületén nem jelent automatikusan 6 dB-lel nagyobb indikált vételi szintet a kliensen, én legalábbis úgy vettem észre. -
ludsimon
veterán
Nem bírtam várni, feltettem a Firmware: DD-WRT v24-sp2 (10/10/09) std-t.
Ez nem a micro-mini változat, többet tud azoknál.
Eddig jó, bár a menüben való barangolás közben volt egy kevés akadozás, de aztán rájöttem, hogy csak a kábel nincsen rendesen bedugva.
Eddigi tapasztalatok:
Magyar nyelvű!!!!!!!!!
Wivit survey - Nagyon jópofa, grafikusan jeleníti meg mind a klienseket, mind az AP-kat! Az összes klienset, vagyis még azt is, aki nem hozzám van csatlakozva!!Nagyon király!
Ha lesz bővebb tapasztalatom, írom.
Ez eddig a v0.9-es béta, holnap jön a végleges rendszer..
[ Szerkesztve ]
undefined
-
Kommy
veterán
válasz ludsimon #9533 üzenetére
Helló!
Ha WRT54GL-ed van akkor arra rámegy akármelyik dd-wrt ide kattintva írd be hogy wrt54gl és utána láthatod mely firmware-k mennek rá és már van presp2 is.Szerintem próbálj ki egy presp2 standardot, hátha ott nincsenek ezek a bugok.
[ Szerkesztve ]
-
ludsimon
veterán
Sziasztok!
Elfelejtettem odaírni, hogy használtan vettem, kb. 1 hetes, meg lett véve, és utána nem vitte át a régi építésű 80 cm-es falat, így eladta az illető, én pedig megvettem.
Ma beizzítottam a béta v0.8-as rendszert!
Összekötöttem a router-t a régi, 6 m H-155-ös kábellal, ezzel is már igen nagyot nyom a latban nálam.
Viszont egy (inkább több) érdekes bugra bukkantam!
Firmware: DD-WRT v24-sp1 (07/27/08) micro
Ha jól tudom ez az egy megy csak fel rá, ha van újabb DD-WRT, akkor szóljatok.A bug a következő:
Szépen repeater módban van a WRT54GL, és ugye csináltam egy virtuális AP-t, egy más SSID-vel.
1. bug: Nem lehet elrejteni az SSID broadcast-ot ha a disabled-re megyek!!
2. bug: Ha mondjuk nyitott az AP, amire csatlakozott, vagy valami gyenge, WEP, WPA-PSK-val van titkosítva, akkor nem bírja virtuálisan jobb titkosítással levédeni!!
(Pl.: Ha WPA-PSK, akkor csak ezzel megy, vagy nyitott, vagy ha WEP, akkor csak WEP-el, és nyitottként.) Nagyon idegesítő.3. bug:
Kb. 1 óráig gondolkodtam rajta mire rájöttem, kezdtem feladni...
Az AP-hez, amihez csatlakozik a router, hiába adtam meg neki a passphrase résznél a jelszót, nem volt hajlandó semmit csinálni!!
Aztán a Key 1-hez írtam be, és kb. 20 másodperc múlva csatlakozott is a hálózathoz.
Elég lassan, de azóta stabil...
Ezen nagyon sokat tököltem, nem tudtam rájönni mi a francért nem akar csatlakozni..
Mert ugye semmi az ég adta világon értesítés nincs, hogy a jelszó helytelen, vagy valami, hanem majd én jöjjek rá, hogy valami nincs rendben....[ Szerkesztve ]
undefined
-
Jag
senior tag
Vállal esetleg valaki sd modot WRT54GL-re?
-
ludsimon
veterán
Sziasztok!
Most tűnt fel van ilyen topic is!
Nemrég lettem egy WRT54GL tulaj.
Most vettem 3 m H-1000-es kábelt, és ezzel lesz összekötve egy elég komoly antennával, csak még átalakító kell hozzá.
DD-WRT firmware van rajta, mert ez egyedül képes arra, és semelyik másik fw, hogy Client-ként csatlakozzon egy adott vezeték nélküli kapcsolatra, és azt vitruális AP-t létrehozva tovább 'ossza' Wi-Fi-n a jelet.
Nem WDS, ez teljesen más, és mint írtam csak ez az fw képes erre.Valószínű már holnap beizzítom a rendszert, csak még az SMA - TNC átalakítót kell megszereznem.
undefined
-
-
nicu71
addikt
-
nicu71
addikt
Sziasztok,boztos kérdezték már millioan de nincs időm visszaolvasni sajnos!
54 GL-em van tomatora szeretném frissiteni.van ez a TOMATO 1.27.A sok minden amit tartalmaz melyik fájlt kell feltölteni?pl van pár bin file /közte az 54 gl nek is/,meg trx ,sha is...melyiket kell beadni,hogy ne legyen baj?köszi előre is"-Te jó ég,mindjárt 8 óra!!! - Amilyen éjszakám volt,még jó hogy nem 9 !?"
-
Kommy
veterán
válasz ultrabrutal #9524 üzenetére
Gondlom az a Siemens egy elég régi modem, biztos, hogy nem a routeren kell állítani, de erről könnyen meggyőződhetsz ha közvetlenül a modemre kapcsolódsz, de én biztos vagyok benne, hogy a központban kéne állítani valamit , hogy mennyen a d-linkel a net.
-
ultrabrutal
csendes tag
Sziasztok!
Problémám a következő: Adott egy WRT54GL router Tomato-val.
ADSL(Invitel) netem van és szerettem volna egy Siemens modemet egy D-Link 360R-el helyettesíteni. Viszont ha a Siemens után a D-link-et csatlakoztatom a routerhez (minden más változatlan), akkor a router nem hajlandó a szolgáltatóhoz ezen keresztül bejelentkezni. A D-Link modem látszólag jó, a ledek amiknek kell világítanak.Valamit át kell állítani a routerben, hogy csatlakozzon vagy mi a megoldás, hogy működjön a net?
-
veze
őstag
válasz nyikszi #9515 üzenetére
hát ez érdekes... a router firewall kikapcs.. és akkor müködik. Nálad igy most jo, de azért ez nem természetes.. nekem pl be van kapcsolva mégis OK.
probaltad már hogy visszakapcsolod és kkor megint müködik e vagy sem?
nem azért mintha a router "firewall" valami óriási durranas lenne, de azért kiegészitésnek a többi mellé jol jön.
alternatív fw: én nem használtam a gyárit sosem, mielött megvettem a routert már elég sokat olvastam itt, és abbol az jött le, hogy nekem az jobb lesz ha lecserélem.
ddwrt van(volt) de tomatot használva is több konfigurálási lehetöség van mint gyári fw-vel -
And
veterán
Ha már rajtavan a DD-WRT Micro, akkor ezentúl csak az új verziójának megfelelő binárist kell ráfrissítened. DD-WRT főoldal, majd Router Database. Ide szépen beírod a típust, a WRT54G-t, majd rákattintasz a neked megfelelő hw-verzióra, a 7.2-re. Erre feljön egy ablak a választható verziókkal és build-ekkel. Itt ízlés szerint kiválaszthatod az utolsó stabil (v24 sp1 b10020), vagy béta (v24 pre-sp2 b13064) verziót, és letöldöd belőle a Micro Generic (pontosabban: dd-wrt.v24_micro_generic.bin) nevű binárist. Ezt betallózod a router fw-frissítő oldalán felteszed, örülsz .
-
Kicsirics77
veterán
hali
mivel nem csak itt olvasgatok ezért más oldalakon is nézelődtem de nyilván az téveszthetett meg hogy nem írtak konkrét verziószámot a v7. után csak ennyit hogy v7
és mivel a v7.2 hackelhető lehet ez tévesztett meg időközben.
igen én is olvastam az itteni hozzászólást amit múlt héten írtak,nem kerülte el a figyelmem.véleményem szerint ha az ember olvas abból még baj nem lehet és ezért tettem fel a kérdésem újra,nem pedig a te bosszantásodra.
peace.... .- --... -.- ..-. . -.- .-. .- ..-. - .-- . .-. -.- .-. .- -.. .. --- .- -.-. - .. ...- .. - -.--
-
Atapi
senior tag
válasz Kicsirics77 #9519 üzenetére
kis olvasgatás után megtalálhattad volna a választ is: a v7.0 csak gyári fw futtatására alkalmas, nem rakható rá más fw. ezt nemrégen már meg is irták neked...
-
Kicsirics77
veterán
válasz Kicsirics77 #9518 üzenetére
bár olvasgatás utánn vagyok de szerintem teljesen reménytelen ez a dolog
.... .- --... -.- ..-. . -.- .-. .- ..-. - .-- . .-. -.- .-. .- -.. .. --- .- -.-. - .. ...- .. - -.--
-
Kicsirics77
veterán
sziasztok
nézegettem a Linksys WRT54G v7.0 firmware frissítését erre a micro izére de nem igazán jött össze ha valaki lenne olyan türelmes hogy ezt elmagyarázná nekem szájbarágósan,hogyan is kellene ehhez hozzáfogni,nem vagyok analfabéta teljesen műszakilag szóval kellene egy kis útmutatás mert nemigazán világos ez a dolog.
Előre is köszönöm a srgítséget meg a türelmet..... .- --... -.- ..-. . -.- .-. .- ..-. - .-- . .-. -.- .-. .- -.. .. --- .- -.-. - .. ...- .. - -.--
-
flash-
veterán
Linksys WRT54G v7.2 őn van már ddwrt.
Szeretnék egy újat rátenni.olvastam a wikit,de abból nem derül ki számomra hogy akkor mely fájlokat kell rátenni a firmware upgrade-nél,és milyen sorrendben?Köszi előre is.
-
nyikszi
őstag
Na végre sikerült, a második nekifutás már csak meghozta az eredményét Szóval a tűzfalat kikapcsoltam (eset), de semmi. Erre nézem, hogy továbbra is "tűzfal védi" felirat van a kapcsolatnál. Nézem, hát nem a h.lye windows tűzfal? Kikapcsoltam, de még mindig semmi.
Ekkor átállítottam a routerben az advanced fülnél routerről gateway-re. Ekkor se működött.
Ezután a firewall-nál disabled és lőn csoda működött. Ez így jó? Természetesen a eset most vissza van kapcsolva.A wireless meg nem igazán tudom mitől javult meg, mert akár mit állítottam nem akart működni, a pda-m nem látta. Mérgemben kikapcsoltam a securitynál és működött. Természetesen ezután visszakapcsoltam, beállítottam egy jelszót és működik. Annyit látok, hogy a wireless/basic settingsben az ssid enabled-re van állítva, pedig valahol azt olvastam, hogy nem kellene.
Ja és firmware-t is frissítettem, mert v4.30.7-es volt, most v4.30.13 van rajta. Nem tudom érdemes-e tomatot vagy hasonlót feltennem vagy nem érdekes annyira?
[ Szerkesztve ]
''Ha az agyunk olyan egyszerű lenne, hogy megérthetnénk, olyan egyszerűek lennénk, hogy nem értenénk.''
-
sto1911
veterán
válasz sto1911 #9512 üzenetére
Elvileg ez megoldja:
(roviden: "disabled "WAN Traffic Counter" under services-services tab")After about 24 hours of p2p, the web interface of ar430 (dd-wrt v24) became worse. Before that, although httpd is dead, you can manually restart httpd in dd-wrt (ssh or telnet to it) and it will work for a while until you click -status-wan. Now any http link to ar430w will crash the web interface. Run httpd manually, then visit 192.168.1.1, the web interface will be dead instantly and it can be confirmed by ps command in the console. If you start httpd with another port, such as 8000 (httpd -p 8000), it is the same. As soon as you visit http://192.168.1.1:8000, httpd at port 8000 will be dead instantly. Finally, I restarted dd-wrt and disabled "WAN Traffic Counter" under services-services tab. P2P is running on another machine, test continues... Hope this will solve the problem. Otherwise I will rewind to RC6.2.
Update : After 22 hours with "Wan traffic counter" disabled, the webgui is still strong. Will update progress later. Suggest you guys with AR430W/dd-wrt v24 disable "Wan traffic counter" as well.
Update 2: Now router is stable for 2 days and 9 hours. webgui is still good. Smile Strongly suggest you guys with AR430W/dd-wrt v24 disable "Wan traffic counter" as well.
Update 3: Router is stable for 4 days even under P2P. Webgui is still good.
Update 4: I think this solved the problem. Razz Crippled the function of DD-WRT though.
Updated on Aug. 30, 2008.Kiprobalom, es beszamolok a fejlemenyekrol.
[ Szerkesztve ]
-
sto1911
veterán
Hello!
Azt vettem eszre, hogy a webadmin egy ido utan nem mukodik, csak a router vagy a processz ujrainditasa segit.
Talan van hozza koze, nem tudom, de mintha httpS-el csinalna, sima http-vel meg nem.
Ha ujrainditom a httpd processzt, akkor azonnal mukodik egy darabig.
Legfrissebb szoft van fenn: DD-WRT v24-sp2 std (SVN revision: 13064)Eddig mintha nem csinalta volna. SSH remekul megy, hibatlanul.
Tapasztalt valaki hasonlot? (O mar igen, meg a ddwrt team is tud rola)
[ Szerkesztve ]
-
nyikszi
őstag
Igen, próbáltam úgyis semmi Direktbe kötve se kell átírnom semmit, akkor van net. A hálókártya jó, különben nem lenne most net. Tűzfalat kikapcsoltam arra az időre amíg a router ment. Belső hálóm nincs.
''Ha az agyunk olyan egyszerű lenne, hogy megérthetnénk, olyan egyszerűek lennénk, hogy nem értenénk.''
-
veze
őstag
válasz nyikszi #9507 üzenetére
probaltad már ugy is hogy semmit nem irsz IP cimnek átjáronak dns-nek ,hanem a router oszt neked egyet.. akkor müködik a neted a gépen?
ha ugy igen, akkor valamit esetleg elírtál, ellenörizd ujra. Nálam (kábel net) ugyanezen adatok (átjáro dns stb) beirásával müködik GL van nekem is, ha pontosan beirom. ha direktbe dugom a gépbe a netet akkor meg ki kell törölnöm, csak ugy megy
ha van tüzfalad, engedélyezve van e a kapcsolat? ha kikapcsolod a tüzfalad akkor működik e? belsö hálózatod ( ha van) müködik e? (hálókártya jo e) -
nyikszi
őstag
Sziasztok! Segítség!!! Vettem egy WRT54GL routert használtan. Elvileg működik, de nálam viszont nem Routerben beállítottam a jelszót stb. A statusban azt írja connected. A pc-n a helyi hálózati kapcsolatban ezek vannak beállítva:
Ip cím: 192.168.1.102
Alhálózati masz: 255.255.255.0
Alapértelmezett átjáró: 192.168.1.1
DNS: 193.110.57.4
193.110.56.8Hálózati kapcsolatoknál megjelenik hogy kapcsolódva, de nem bírok a netre fellépni egy böngészővel sem Mit rontok el?
Ja és a wifi részét se látom a PDA-val.
-
Pubszon
veterán
Hali.
Van egy Netgear WGR614v9 routerem és szeretnék rárakni egy profibb firmware-t.
Ki mit ajánl, esetleg leírás, vagy bármi mást meghallgatok.
Abszolút kezdő avgyok ebben a témában, emiatt szeretném ha így állnátok hozzám.ASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM750x...
-
Pharaoh
aktív tag
Hi!
Van egy wrt320N routerem, nem pont a topicba illő, de itt van gyakran szó a ddwrt fw-ről.
Ki szeretném próbálni, de még nem cseréltem fw soha.
A ddwrt ből melyiket kell feltenni? Láttam mini-t , big-et. stb. Reset után simán megkeresem a fw-filet és updatelen?
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Ninebot Max G30E II elektromos rollerrel Hajdúszoboszlóról Berettyóújfaluba
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- További aktív témák...
- Új Lenovo Yoga 7 ProX Gamer Tervező Ultrabook -50% Ryzen 7 6800HS 32/1TB AMD 4GB + 3050 4GB 3K 120Hz
- HP EliteBook 840 G6 Fémházas Tartós Laptop 14" -70% i5-8365U 4Mag 16GB 512GB SSD FHD IPS
- Eladó JURA ENA 5 Svájci Kávéfőző gép
- AOC CU34G2X 34" 144Hz 21:9, ivelt Gaming monitor, monitorváltás miatt eladó!!
- Logitech G Pro X Superlight + Corepad Skatez PRO & Soft Grips
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest