Hirdetés
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Linksys WRT54G/GL/GS router
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szabip
csendes tag
válasz vargalex #11099 üzenetére
A minap kipróbáltam sorrendben DD-WRT vel megint 0 ról: nem működött vagy nem jól.
Ezután Tomatoval, ezzel sem működött sőt rosszabb lett mert a netre csak 1x mászott fel.
Ezután visszaraktam a legújabb gyárit, azzal egyáltalán nem kapott IP-t.Kipróbáltam már mindent amit lehet iszonyatos szenvedés árán képes csak kiépíteni a netkapcsolatot. (kipróbáltam router nélkül is a netet, mondanom se kell azonnal csatlakozott...)
Ma eljutottam oda, hogy vagy szétverem vagy megy vissza a boltba.
-
Szabip
csendes tag
Szaisztok!
Pár hete vettem egy Linksys E2000 csodát (bár ne tettem volna)...
Elég sok problémám van vele momentán 2 fő probléma a többit hellyel-közzel megoldottam.
Momentán DD-Wrt FW van rajta egy április körüli mini verzió 2 napja updateltem...
1, Netprobléma: Digis netem van PPP0E-s kapcsolattal beállítom, amit kell azt a 3 adatot. Ezek után csak akkor kapok netet ha 2x egymás után áramtalanítom a routert, se reboottal, se manuális connectel nem hajlando IP-t kapni.
Gyári FW vel is ugyan ez volt a probléma.2, Wi-Fi probléma: egy ideje pár órányi Wi-Fi kapcsolatot eldobja, a laptop még látja a routert, a routerben azonban már nem található meg az aktív kliensek között...
Itt is általában a teljes áramtalanítás oldja meg vagy jobb esetben a wireless fülön nyomok egy applyt.
Statikus IP-vel és dinamikussal is csinálja egyaránt.Már nincs több ötletem, nagyon megbántam ezt a routert a régi kis egyszerű MSI-m simán ment 3 évet észrevétlenül ez meg az alap dolgokat se tudja stabilan, a WOL- miatt vettem, az legalább hellyel közzel működik, de ilyen áron nem is érdekel...
-
jeszi
tag
válasz flash- #11093 üzenetére
Nálam ez a router mindig a maximumot hozta ki tomato firmware-el torrentnél. A tomato-t nagyon ajánlom, rendkívül stabil, sokat tud (pl. több DDNS szolgáltató megadása) és nagyon könnyen kezelhető átlátható menüje van.
A szolgáltató is korlátozhatja a letöltést, ha felismeri a torrent forgalmat. Megfelelő titkosítással ez elkerülhető.
Nem félek a haláltól, majdcsak túlélem valahogy!
-
flash-
veterán
tudtok adni tippeket hogy hogyan hozzam ki a maximumot torrentnél a wrt54g ből?
100kval kevesebbel tölt a gépem mint kéne... -
jeszi
tag
Szia!
Eredeti firmware volt rajta: v3.01.3
Megint csak eredetit toltam rá webes felületen: ver.4.21.4
Hardver verzio: 2.0
A boot wait opció az eredeti gyári beállítás kell hogy legyen, ha jól sejtem ez akkor off
Próbáltam pingetni a 192.168.1.254 címen is, úgy hogy reset gomb nyomva tartása mellett bedugtam az áramkábelt.
Egyébként a 4 portos link ledek jól működnek, jelzik ha bedugok egy kábelt.
[ Szerkesztve ]
-
And
veterán
"[..] már csak a jtag marad."
Nagy rá az esély, de egyáltalán nem biztos. Mondjuk több dologtól függ: sérült-e a bootloader (webfelületről indított fw-frissítés esetén nem valószínű), engedélyezett-e a boot wait (milyen kiinduló fw-nél próbálkoztál). Azt is figyelembe kell venni, hogy a bootloader TFTP-je nem feltétlenül a korábban beállított, de még csak nem is a gyári default IP-n érhető el (ha elérhető egyáltalán), hanem akár valami teljesen más címen, pl. a HE-cikkben is említett 192.168.1.254-en.
"Ezt olvastam, neki is állnék, de nem tudom hol lehet gyorsan kábelt venni."
Készen biztosan sehol, hacsak valaki össze nem dobja neked. Mondjuk egyszerű, mint a faék.
"Hol lehet hozzávalókat venni?"
Bármely jól felszerelt elektronikai alkatrészboltban, de ha nem ragaszkodsz a tüskesorhoz mint csatlakozóhoz, egy régi párhuzamos LPT-portos nyomtatókábelt is szétbarmolhatsz, a négy soros ellenállást ideiglenesen a router nyákjára, majd azokra a kábel ereit ráforraszthatod. -
jeszi
tag
Sziasztok!
wrt54g router power ledje folyamatosan villog firmware frissítés után, pingetni nem lehet, már csak a jtag marad.
Ezt olvastam, neki is állnék, de nem tudom hol lehet gyorsan kábelt venni.
[link]Hol lehet hozzávalókat venni?
Vagy esetleg valaki vállal ilyet?
-
And
veterán
válasz Almabor050 #11087 üzenetére
1.) "A MAC szűrőbe felvettem a második gép wlan0 kártyájának Hwadress kódját, ennek ellenére nem látja a routert."
Ez egyéb problémára utal: a kliens 'látja' a routert (itt gondolom a hálózatnév /SSID/ kereséskor való megjelenésére gondolsz) akkor is, ha nincs rajta az engedélyezett MAC-címek listáján. Ilyen esetben csak kapcsolódni nem tud az AP-hoz vagy routerhez.
2.) A MAC-szűrés egyedül arra jó, hogy magadat szívasd vele, mint a példád is mutatja. Ha valamirevaló titkosítást (WPA2 vagy WPA+AES, nem kitalálható megosztott kulccsal) használsz, amellett a MAC-szűrés tökéletesen felesleges. -
Almabor050
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget kérek gép felvételéhez a routerre. Már van rajta egy gép (nem én tettem fel rá), és szeretnék felvenni egy másikat. A MAC szűrőbe felvettem a második gép wlan0 kártyájának Hwadress kódját, ennek ellenére nem látja a routert. A környéken az összes többit látja... A vezetékes internet kapcsolat működik.
Előre is köszönöm a segítséget!
-
GoZoL
senior tag
válasz PonPon #11083 üzenetére
Sajnos nem jöttek be a beállítások, ezért megpróbáltam a gyári legújabb fw-t visszatenni és azóta nincs probléma a routerrel. Torrentezés közben sem dobálja a skypeot, msnt, webet. A DDWRT és Tomato fw-k által nyújtott többletszolgáltatásokat itthon úgysem használom. Már azon gondolkodtam veszek másik routert...
-
flash-
veterán
sziasztok
linksys wrt54g 7.2 routerem van legújabb gyári fw vel.
a problémám hogy torrentről nem tudok a maximum sebességgel tölteni(5 megabit tehát 630KBit/s el) csupán kb 530-550KBit/s a maximum.
(a max sebesség megvan akkor ha nem használom a routert,hanem közvetlen a modemre csatlakoztatom a pc-t)
Tudnátok adni néhány tippet,hogy miket próbálgassak, hogy elérjem a max letöltési sebességet??
(A jelerősség kiválló,dhcp-t nem használom, a modem az a dlink 321b
[ Szerkesztve ]
-
Dr House
csendes tag
Annyi kiegészítésem lenne a leíráshoz -ami amúgy nagyon jó- hogy ha 3 Mb-nál nagyobbat szeretne valaki feltölteni akkor elötte egy kissebbet kell (lehetőleg a "micro" jelzésüt) majd ha az meg van akkor lehet a 3ímb-nál nagyobbat!
Minden ötödik ember kínai. Mi is öten vagyunk a családban, tehát valaki kínai. Lehet apu, vagy anyu. Lehet a bátyám Imi, vagy az öcsém Ho-Xiao-Lee. Szerintem Imi az
-
GoZoL
senior tag
Sziasztok!
Linksys wrt54gl routerem van DD-WRT v24-sp2 firmwarrel, a problémám torrent letöltés közben szakad az internet (torrenten kívül miden). A következő beállításokat végeztem el:
- torrentkliensben (utorrent) a kapcsolatok számát lecsökkentettem 100-ra
- a routeren a maximum portot 4096-ra állítottam
- TCP UDP timeoutot 900/120-ra állítottam
Esetleg valami ötlet amivel még próbálkozhatnék?Köszi!
-
-
bagyesz70
csendes tag
Sziasztok,
Adott egy WRT54GL router, Tomato fw-el. Invitel 10Mbit internettel, és egy TP-Link gigabites switch-el. Három pc, PS3 és egy mobiltelefon(wifi) csatlakozik hozzá. A problémám az, hogy időközönként (1-2 óránként) bont a net. Mivel WoW-ozom ez elég bosszantó tud lenni. Szerintem csak vmi beállítási gond lehet. Ha van megoldás ne kíméljetek.
Köszönöm
B.
-
4EYE
csendes tag
Sziasztok!
Annyi mindent megoldottatok itt már elméletben. Ezért kérném a felvilágosítást egy olyan témában,hogy jelenleg tomato-s wrt54gl van egy kis falu wifis netjének lelkében. azt szeretném megoldani hogy ha csatlakoznak az emberek bejöjjön egy kezdőlap mint a hotspot-nál. Létezhet ilyen?
Köszi előre is mindenkinek.
-
MTbc
senior tag
Sziasztok, van egy 54GL -em DD-WRT -vel egy ideje már zavar de most nagyon a jelenség, hogy csak úgy eltűnik a router setup weboldala, belépek elkezdek lépkedni mondjuk az oldalak között nem állítok semmit sem és aztán egyszer csak nem akar betölteni, várok 10 percet és utána újra megy, ez mitől van? v24 SP1 (Build10020) ez van fenn rajta.
Működik tehát netet osztja stb. csak az oldal hal le.
Próbáltam keresni de nem találtam rá megoldást!Köszönöm
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz Balage85 #11074 üzenetére
OpnenVPN alatt melyik megoldást érted?
A GUI alatt összekattintható, vagy a konfigfájlokat szerkesztgetős ipgk-val telepítgetős megoldást?Én két eszközt akartam site-to-site összekötni, de valami nem volt okés, így kerestem más megoldást a problémámra.
Most kezdődjék a tánc! - mondta a papagáj és berepült a ventilátorba.
-
Balage85
tag
Sziasztok!
Próbálkozott már valaki openvpn-el? TCP-n sikerült összehozni, net is van, de UDP-n nem. Csatlakozik, megkapom az ip-t, de ugyanazzal a beállításokkal nincs net.
Arra tudok gondolni, hogy az iptables-el lehet probléma, de nem nagyon értek hozzá. Nézegettem a fórumokat, de nem jutottam előrébb.
-
mogyi1123
csendes tag
Köszi szépen a segítséget.
Sikerült, ddwrt v24 fenn van és működik szépen. Áttettem a wan porton a lan1re és kérte is szépen az ipcímet
Örök hála -
mogyi1123
csendes tag
Windows 7-nél sajna nincs ez a parancs
milyen programot (TFTP) tudsz nekem ajánlani ami egyszerű? Mert ilyennel még nem volt dolom. -
mogyi1123
csendes tag
A TFTP programnál a port:12000 ez jó vagy át kell állítani?
-
And
veterán
válasz mogyi1123 #11065 üzenetére
Alap dolog, hogy ha a router valamiért nem oszt címet, akkor nem várjuk a sült galambot, hanem a gépünkön szépen fix IP-t állítunk be, pl. 192.168.1.2-est, 255.255.255.0-ás netmaszk mellett (a DNS és átjáró ilyenkor nem számít). Hogy ha a power-led abbahagyja a villogást az még csak félsiker: a bootloader redben van, de ettől még a kernel lehet sérült. A hosszú reset ezekre nincs hatással, az csak a konfigurációs területet (nvram) állítja alapbeállításokra. Ha ezzel a 30/30/30-as resettel rendbe jön, akkor nagy mázlid van, de szerintem nagyobb esélyed van arra, hogy ez nem történik meg. Olyankor pedig jöhet a TFTP-s próbálkozás (ehhez szintén szükséges a PC fix címre állítása) indítás után, a power-led villogásának végét követő néhány másodpercen belül.
-
mogyi1123
csendes tag
Próbáltam azt is hogy fixen beírom az ip címet hátha úgy beenged vagy pingelni legalább tudom... De semmi.
gondolom a ddwrt-nél is marad a 192.168.1.1 cím
[ Szerkesztve ]
-
mogyi1123
csendes tag
Végigcsináltam a lépéseket.
A power led nem villog folymatosan ami elvileg jó jel mert a router beboot-ol.
Sajnos ip címet így sem kapok ha rádugom a gépemet hogy elérjem a felületét. Link van de korlátozott lesz a kapcsolat valami miattHa jól értettem a leírást:
minden lan kábelt kihúzni
áram alatt 30 sec reset
áramból utána kihúzni
30 sec reset
vissza áramba 30 sec reset
várni 10 sec
kihúzni 10 sec-re és készen vanstimmel?
-
And
veterán
válasz mogyi1123 #11063 üzenetére
DD-WRT wiki: Recover from a bad flash.
-
mogyi1123
csendes tag
Sziasztok
Nagy gondom van sajnos. Linksys wrt54gl-em van. Sajnos belefagyott a firmware frissítésbe aminek egyáltalán nem örültem. (wan port tönkrement és át akartam tenni másik portra a net bemenetet)
Reseteltem a routert de saja ip-t sem oszt már semelyik portban a gépemnek. Így nem tudok a felületére rámenni hogy megpróbáljam a firmwaret frissíteni. Van valami trükk amivel vissza lehet állítani a gyári felületét? Előre is köszönöm fontos lenne. -
mogyi1123
csendes tag
Szevasztok
Van egy linksys wrt54gl routerem. A gondom a következő:
Sajnos egy viharban tönkrement a routeremen a wan port, úgy tudom ezt valamilyen módon át lehet tenni az egyik lan portra. Sajna nem találok hozzá leírást hogy hogyan lehetne ezt megoldani.Tudnátok nekem ebben segíteni?
Előre is köszönöm.
-
And
veterán
Gyárival nem. Bármely másikkal viszont igen: kliens-mód kell hozzá. DD-WRT esetén, ha egy alhálózatban / címtartományban szeretnénk maradni azzal az AP-vel, amelyhez csatlakozunk, akkor kliens-híd wifi funkció javasolt, utóbbinál nincs címfordítás a WLAN és a LAN oldalak között.
-
senior tag
Sziasztok!
A WRT54GL-t be lehet úgy konfigurálni, hogy Wifi-n veszi a jelet, amit utána kiad a Lan portra?
Ha igen, akkor melyik firmwareval? Akár a gyárival is?Köszönöm
-
And
veterán
Ez így kicsit zavaros. Mi a célod vele? Mit jelent, hogy a GL-nek 'csak a wifi-részét' használod? Ha utóbbit csak AP-ként alkalmaznád, miért a WAN-portjára csatlakozol? Melyik a netmegosztó router, a TP-Link? A Linksys-nél miért ugyanaz a WAN- és a LAN-oldali címtartomány?
Ha jól sejtem, a GL mint access point szolgálna. Ha így van, akkor a WAN-kapcsolat típusát állítsd tiltottra, az egyik LAN-portján csatlakozz hozzá a TP-Link felől, a LAN-oldali (fix) IP-je essen a meglévő hálózatod címtartományába (a TP-Link DHCP-szervere által kiosztható címtartományon kívül), a DHCP-szerverét pedig tiltsd le, mivel a TP-Link router DHCP-je már úgyis aktív. Fix IP-nél pedig nem kell hozzárendelni semmilyen MAC-címet a DHCP-szervernél. Amúgy minek a két router, miért nem csak az egyiket teszed fel a padlásra? Persze kicsit több kábel kell menjen felé (WAN: modem felől, LAN a PC felé, plusz a táp), de még mindig olcsóbb, mint két router. Ha a TP-Link csak vezetékes típus, akkor az az előbb felvázolt esetben feleslegessé válik.[ Szerkesztve ]
-
Tod_5
csendes tag
Üdv!
Vettem egy WRT54GL routert dd-wrt-vel. A célom, hogy felrakom a padlásra és csak a wifi részét használom. De mivel van PC is, ezért van egy másik routerem is (TP-link). A TP-Linkre rákötöttem a GL-t, és a TP-Link menüjében hozzárendeltem a Linksys MAC címéhez egy fix IP-t (192.168.1.105.) A TP-Link egy LAN portjára rákötöttem a Linksys WAN-jára. A Linksys-t beállítottam statikus IP-re. De. Már mindent állítgattam, de még mindig nem sikerült netet csinálni. A jelenlegi beállítások: [link]
Valakinek valami ötlete, vagy tanácsa? -
Balage85
tag
válasz snowisonly #11049 üzenetére
Egy jó qos beállítással sokat tudsz javítani a dolgon, de az a gyakorlati sávszélesség megmarad.
Vezetékesen szerintem bírja bőven az 50-60mbs-t, de ha növelni akarod a wifi sávszélességét is, kacsingatnod kell az n-es széria felé. -
nagyúr
Üdv. Kollégák Access Restriction alatt hogyan is kell azt beállítani, hogy egy adott mac adressű eszköz csak egyetlen oldalt tudjon látogatni? Nem emlékszem már sajna.
-
AMDATIFAN
csendes tag
Sziasztok!
Van egy wrt54g v 5.1-es routerem még a gyári firmware-rel és azt szeretném ha a wifi részét tudnám kliensként is használni, meg lehet ezt oldani a gyári firmware-rel vagy másikat kell hogy töltsek rá?
Ha másikat (esetleg nem gyárit) kell rá tölteni akkor tudnátok mellékelni egy szájbarágós leírást a frissítés menetéről?
Köszönöm előre is.
-
snowisonly
csendes tag
Sziasztok!
GL 1.1em van Tomato 1.28al per pillanat, eddig dd-wrt v2.4preesp2 volt rajta, de a probléma nem változott. A wireless-re kimenő összes sávszélesség. Ez konstrukcióból adódóan egyenlő a 802.11g gyakorlati maximumával(22mpbs)? Lehet e több, tehát egynél több kliensen összesen, úgy értem? Ha az egyik kliens 20mbpsel szedi a torrentet, a másik alig kap valamit, még ha kevés(10) szálra is van állítva a torrentkliens.
Ugye ezekben egy 4+1 portos switch van, aminek egy lába a wlan. Ebből adódhat.
Viszont madzagon ha mondjuk 20-30 mbps-el szednék, maradna a wlannak még? Mennyi a teljes wan sávszélesség madzagon Tomatoval 45-50mbit? Van gyorsabb firmware? Előre is köszi az infót.
Illetve egy WRT54GS-el változna e a dolog és mennyiben? Gyanítom semmit..[ Szerkesztve ]
80286 @ 16 Mhz + ST251A ...AMD 386DX40 + TRIDENT 8900C 512KB ..... I486SX25 @ 40 Mhz ........................ xeon frvr
-
Bl@zs
csendes tag
Hello !
VAn egy WRT54GS ( Firmware Version: v4.71.1 ) amihez szeretnék csatlakoztatni egy TP-LINK WA501G AP-t .Csak sajna nem akar össze jönni ((
Másik hálozaton probáltam minden működik AP csatlakoztat és lön WiFi ezért kizárnám ( az amúgy 1 napos ) AP hibáját a router vagy annak beállítása lehet a bünős .
A WA501G nek csak az IP címét állítotam át (előtte sem működött ) mert alap esetben u.a mint a modemé a többi maradt alap .
Nagyon örülnék egy kis segítségnek !Köszi szépen !
-
Bombraider__
csendes tag
Sziasztok!
A következő a problémám..WRT54G, v7.00.8-os firmware-rel, gyári beállítások visszaállítva. Minden működik rendesen, azonban a céges VPN-re nem tudok csatlakozni, 619-es hibát ír ki a felhnév/jelszó ellenőrzés után. Routerben az IPsec, PPTP, L2TP Passthrough engedélyezve van.
Laptopommal próbáltam másik router mögül csatlakozni a VPNre, onnan simán felment, ebből gondolom, hogy csak az én routeremben van valami beállítási bibi.Köszi előre is!
-
Viktorove
csendes tag
üdv.mindenkinek!
Sok fórumot már elolvastam s már napok óta szenvedek az itthoni hálózat összekapcsolásával de nem az igazi!Mivel nekem is WRT54GL Linksys em van méghozzá 4 darab ezért gondoltam megkérdezem hogy tudnátok e segiteni!Én 2éve vagyok itt és eddig nem volt gond mindég gyors volt a net egyik nap elment és reseteltem a fő modemet és sajna nem tudom ujra beállitani!sokmindent megprobaltam jelen pillanatban azt a verziót használom hogy a 2router LAN 1 ben compi,LAN 2 ben net!de nem jo!Előtte az első ruterböl kijövő jeleket (kábelon) a 2es,3as,4es ruter Wan(internet) be dugtam be és hasított!mi lehet a megoldás???Remélem tudtok segiteni -
őstag
Sziasztok!
A legfrissebb Tomato-val használunk egy GL-t az irodánkban, de több IBM notit is ledob időnként a hálózatról, valamint a log szerint újraindul a accespointként használt eszköz. Egy korábbival is ugyan ez volt a helyzet.
Ezért szeretnénk tenni egy próbát az openwrt fw-el. Melyik előre összeállított változatot érdemes használni? (Pl TP-Link 1043 ND-n Én a Vargalex félét használom)Válaszaitokat előre is köszönöm.
-
Balage85
tag
Én is kérdeznék. 40/20-as netem van, qos-t kikapcsolva rendesen jön 40-el, de amint bekapcsolom csak 30/20-al. Az adott class-nál 100%-ra van téve a sávszélesség, az inbound limit is bőven a sávszélesség fölé van állítva. Valamit elnézek szerintem, csak nem tudom mit. De lehet mindjárt resetelem az egészet és újra beállítom.
Tomato Thor mod
-
Balage85
tag
válasz KoczekaEG6 #11011 üzenetére
Valószínű ezt már ne bírja. Attól, hogy be tudod állítani, nem jelenti azt hogy bírni is fogja a router, így valószínűleg lefagy és restartol. Próbálj meg valami hűtést eszközölni rá.
-
szijartg
őstag
Hölgyek, Urak.
alap fw-vel megbírkózik a digi 20/10 Mbit/s nettel is ugye simán? -
őstag
Udv!
WRT54GL v1.1-re csak TFTP-vel lehet visszarakni gyari firmware-t?
Probaltam openwrt webfeluleterol flashelni a linksys oldalarol letoltott fw-t, de "The uploaded image file does not contain a supported format. Make sure that you choose the generic image format for your platform." error-t kaptam.A valaszt elore koszonom!
Ami működik, ahhoz nem nyúlunk.
-
apszi
őstag
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni. Van egy Linksys WRT 54G2-es routerem amit a modemmel együtt áramtalanítani szoktam, ha nem használom. Következő a gondom vele. Mindig miután áram alá helyezem a modemet és a routert, teljesen véletlenszerűen egyetlen egyszer leszakad a WIFI, majd csak a router áramtalanítása és újracsatlakoztatása után már szakadásmentesen működik. Ez vajon miért van?
Az ötleteket előre is köszönöm!
-
veze
őstag
hmm...
nem értem a link miért az alap oldalra visz mikor én kikerestem a fájlokat és azt linkeltem..
szóval ha ott vagy a fehér sorba beirod hogy: wrt54gl
enter.. és egy sort fog kiadni:
Linksys WRT54GL 1.0/1.1 yes
erre rákattintasz és ott vagy azon oldalon ahol találod az elöszö hszben említett .bin dd-wrt csomagokat
és bocsi hogy nem tudtam egy hsz-ben összefoglalni.. -
veze
őstag
még azzal kiegészíteném:
miutan a kapcsolat tuti a géped és router között az upgrade fülön kitallozod az elözőleg letöltött, és a vinyódra kicsomagolt fw-t Ez egy .bin fájl lesz.
itt találod a dd-wrt dd-wrt.v24_micro_generic.bin csomagot a WRT54GL v1.1 hez.
ezt tedd fel elsöként ha biztosra akarsz menni
utána itt van a dd-wrt.v24_std_generic.bin csomag is ha DD WRT-t akarsz, ha tomatot akkor a másik hsz-ben lévő link..
jelszó a belépéshez root/admin lesz ( bármi is volt)
tomato fw-hez magyar nyelvű beállítási utmutatót, leirást elég részletest itt találsz -
veze
őstag
válasz gonger #11029 üzenetére
tomato
én az 1.28-at használom és semmi gond vele
elötte DD WRT fw volt fent de az a 25 ös netből nem engedett át csak 22-t tomatora cserélve most átengedi az egészet
sokan irják azt hogy elöször a dd wrt mini-t kell feltolni utána bármelyiket, nos én anno ezt nem tudtam és egyböl a tomato (akkor még) 1.22 vel kezdtem asszem, és kapásból vette..
Fontos hogy vezetékes kapcsolatról csináld ne wifiről
van itt egy korábbi leírás is elég szájbarágós. a lényeg hogy megpingeled és ha az jó, akkor el fogja érni..
még annyit: én jártam már úgy hogy frissités után nem értem el a router kezelőfelületét, de még akkor se kell pánikolni ha elötte végigment és kiirta azt is hogy ujraindul..
nyomtam neki egy hosszu resetet 30/30/30-ast és utána frankó lett
itt van valami filmecske is feltöltve , de nem ellenöriztem hogy a linkek müködnek e..[ Szerkesztve ]
-
gonger
senior tag
Sziasztok!
már 4-5 éve használom a wrt 54 GL routeremet (v1.1) annak idején olvasgattam a tomato firmware-ről, de nem láttam értelmét piszkálni. mára már nem mernék hozzányúlni, de 30-as UPC netet itthon a routeren keresztül kábellel az asztali gépen ill wifin laptopon használjuk.
Most azért tennék rá másik firmware-t, mert a laptopon is jó lenne magasabb sávszélességet elérni ill az okostelefonjaink a konyhában (ami messze van a routertől) gyengébben tudják venni a jelet. Tudnátok adni egy linket, hogy mit olvassak át az első firmware telepítéshez? (részletes, szájbarágos leírás kellene, nehogy tönkretegyem)illetve jó lenne egy szoftver verzió javaslat is az én 1.1-es vasamhoz a fentiek megoldására. -
Lenky
csendes tag
Sziasztok! A következőben szeretnék segítséget kérni. Adva van két Toshiba laptop,az egyik Realtek, a másik Atheros Wifi vel és egy Linksys wrt54g2 router. Működnek szépen, majd kb fél év után az atherosos gép le-le-esik a hálózatról, majd kis idő után egyáltalán nem látja a routert. Átvíve a laptop más környezetbe, (másik routerrel) hibátlanul működik, stabil a kapcsolat. Mi lehet az oka? Drájvert, firmwaret már cseréltem a routeren, de akkor sem látja a gép (de csak ez az 1) . Esetleg már volt ilyesmi baja valakinek
Előre is kösz az ötleteket -
And
veterán
válasz gabe96 #11025 üzenetére
Tipikus ok: a torrent-kliens által nyitott rengeteg párhuzamos le- és feltöltési száltól megtelik a router kapcsolati táblája. Orvosolni egyedül a kliensprogram beállításaival (kevesebb egyidejű kapcsolat) lehet. Alternatív megoldás, ha a routeredre 3rd-party firmware-t telepítesz, a v5.1-re felmegy a dd-wrt (más nem nagyon). Azzal egyrészt több kapcsolat engedélyezhető, másrészt a TCP / UDP protokollok timeout-értéke is rövidebbre állítható.
-
gabe96
aktív tag
hello!
egy olyan kérdésem lenne, hogy nekem egy wrt54g v5.1-em van, és egy olyan probléma van vele, hogy ha torrentezek, van amikor behal mindenféle adatkommunikáció, és csak a torrent, csak azon a gépen megy
ebben nekem tudna valaki segítséget nyújtani?[ Szerkesztve ]
-
vargalex
félisten
-
Geryson
addikt
Mesterek! Van egy WRT57GL 1.1 routerem. Ma beköttettem a 50 gigás netet, kábelen 51-el jön a cucc, de a routeren keresztül csak 22 körül. Azt mondja a fószer, hogy a routerem nem bírja. Ez igaz lehet? Eladni és venni egy újabbat? Vagy csak esetleg egy firmware frissítés?
Rinderkennzeichnungsfleischetikettierungsüberwachungsaufgabenübertragungsgesetz
-
spuros
őstag
Megoldva.. Köszönöm
-
spuros
őstag
Sziasztok!
WRT54G routerhez belehet lépni felh/jelszó páros nélkül valamilyen módon? Konfigurálni kéne...
-
spuros
őstag
-
Core2duo6600
veterán
Hello
WRT54G routerem van.
És az ftp met szeretném beállítani nem a 21 es portra hanem máshova, de nem tudok kapcsolódni, a port át van írányítva.Ha 21 essel csinálom mindezt, akkor simán megy.
Hol a gond ?Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
KoczekaEG6
csendes tag
Sziasztok!
V4-es router-em van.
A nagyobb WiFi teljesítmény beálíthatósága miatt tettem fel a Tomato legrisebbet.
Jobb is lett a vétel, csak időnként fél percre leszakadok, még a routert sem érem el.
Tudtok valamit tanácsolni?Köszi
-
kopasz78
csendes tag
Köszi, ezt én is megtaláltam, de olyan kéne amit már próbált valaki, és leírná hogy mit hogy, és hogy mennyire működik jól. Már biztosra akarok menni.
-
vargalex
félisten
válasz kopasz78 #11007 üzenetére
Hi!
Még nem próbáltam, de OpenWrt-n akár Luci-ból is config-olható.
Alex
-
kopasz78
csendes tag
Sziasztok. Adott egy Linksys WRT54GL V1.1-es router, és két fix IP-s kapcsolatot, vagy két dhcp-s kapcsolatot szeretnék dual wan-ként használni ezen a routeren. Tudna ebben segíteni valaki aki csinált már ilyet. Lépésről lépésre mit kell beállítani rajta. DD-WRT vagy Tomato, esetleg OpenWRT firmware-el. Mindegy a a firmware, csak az végeredmény a lényeg. Köszönöm előre is, és várom a választ erre a problémámra.
-
DaveMasta
csendes tag
Heló!
Van egy Linksys WRT54G2 V1-es routerem, amit vihar miatt kihúztam. Később mikor vissszadugtam csak a hálózat működött, a netet egyszerűen nem látja. Azóta csináltam újratelepítést a gyári cd-ről, reseteltem a hátulján, de semmi csak a hálózat megy, hogyan kell beállítani ebben kérném a segítségetek? Firmware egyébként a tudomásom szerinti legújabb 1.0.0.4-es.[ Szerkesztve ]
-
hzcs
senior tag
válasz vargalex #11004 üzenetére
Ezt furcsálltam, hogy nem, előtte pedig úgy volt. Csak a no-dhcp-interface sort adtam neki be, aztán onnantól "elfelejtette", hogy automatán kéne indulnia. Vagy mivel bekapcsoltam a serveren is a dhcp-t, itt pedig az autoconfigban volt olyan sor, hogy dhcp-authoritative (nem biztos hogy jól írom), esetleg az kapcsolhatta ki. De a lényeg, hogy már működik, köszönöm a gyors helpet!
-
hzcs
senior tag
Hali!
Segítséget szeretnék kérni. Adott egy hálózat egy 54gl-lel openwrt-vel, amin a dnsmasq szolgáltatás fut(ott). Ez a router adta az ip címeket és a dnsz szolgáltatást. Namost van egy gép, windows server 2008-cal, amire átpakoltam a dhcp és a dns szolgáltatást. Úgy szerettem volna, hogy a dhcp a 2008-on fusson, a dns pedig cache módban a 2008-on legyen, de ha nem találja a nevet akkor forduljon a routerhez. Neten utánaolvasva ezt így kellett kivitelezni: a dnsmasq.conf fájlba be kellett írni a no-dhcp-interface="interfész", ami jelen esetben br-lan. Van rajta egy openwrt szerver is, azon meg akartam hagyni a dhcp-t.
Eredmény: winserver 2008 osztja az ip-t, viszont a router már dns feloldást sem végez, openvpn-nél van dhcp. Most azt szeretném megtudni, hogy tudom visszaállítani, hogy a router ossza az ip-t? Kivettem a dnsmasq.conf-ból a no-dhcp-interface sort, beírtam parancssorba hogy dnsmasq, majd újraindítottam, de ip-t nem oszt és névfeloldást se végez. Mi ilyenkor a teendő?Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- iPhone topik
- Crypto Trade
- Polgári repülőgép-szimulátorok
- Kés topik
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- Ingatlanos topic!
- További aktív témák...
- 32GB 3600MHz hűtőbordás DDR4 kit (2x16GB)! Számlával, garanciával! ÁRON ALUL! BONTATLAN!
- GAINWARD GHOST RTX 4060 Ti eladó! RGB-s! Garanciával, számlával!
- Új Lenovo L0Q Gamer Tervező Laptop 15,6 -30% AMD Ryzen 7 8845HS 16/512 RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- ASUS TUF GAMING B760M-PLUS (DDR5) - Keveset futott - Garanciális
- NEXTLEVELRACING RACER Szimulátor állvány + Shifter mount
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest