Hirdetés
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Linksys WRT54G/GL/GS router
Új hozzászólás Aktív témák
-
FABRICIUSZ
tag
-
FABRICIUSZ
tag
-
FABRICIUSZ
tag
válasz jimlaj66 #10029 üzenetére
Le van írva , olvasd át többször mielőtt nekiállsz ! Hali
[ Szerkesztve ]
FABRICIUSZ
-
FABRICIUSZ
tag
válasz lenbazso #9935 üzenetére
Szerintem írd árt a kliens router ip cimét 192.168.5.25 -re
Igen drasztikus , de utána vedd el az áramot a routert -töl és a kliens töl is .
Majd ellőszőr a routert , majd majd egy perc múlva a kliens routert helyezd áram alá .
A 192.168.5.25 el belépve a kliens ruterbe , amin ugye DD-WRT van a WLAN keresésnél megkeresed a GC rutered SSID -ét csatlakozásra kattintasz , és elvileg átlép egy másik oldalra a DD-WRT - kezelőfelületén ahol már beállította neked a kliens módot és beírta neked a ssidet . Már csak az ALKALMAZ -ra kell kattintanod és várni fél percet .
Ha így sem megy a net akkor alap helyzetbe kell állítani a DD-WRT-s rutert és megismételni a fent leírtakat .
Bocs ha nem volt benne szakmaiság , de segítő szándék maximálisan .FABRICIUSZ
-
FABRICIUSZ
tag
-
FABRICIUSZ
tag
-
FABRICIUSZ
tag
válasz outsiheder #8407 üzenetére
Beillesztem a helyére a nagyító segítségével a tű-t és utána lerakom a nagyítót , majd bedugom a tápot .
De feltételezem felnőtt ember , és nem kell fogni a kezét.FABRICIUSZ
-
FABRICIUSZ
tag
válasz outsiheder #8402 üzenetére
Ruter lesúlyozva könyvel , bal kézben a tű beillesztve a megfelelő lábak közé a hegye.
Jobb kézzel bedugja a tápot .Ennyi.
FABRICIUSZ
-
FABRICIUSZ
tag
A módszer elvileg az hogy idézet=( Konfiguráld a hálókártyád a 192.168.1.50-es statikus IP-re, a netmaszknak jó a 255.255.255.0, gétwély (g a t e w a y) nem kell, de ha kedved szottyan és már úgy is ottvagy, akkor legyen 192.168.1.1, hátha elsőre nekilódul a kis kékfekete szörny. )megkeresed a 15-ős 16-ós lábat.
Beillesztesz közé egy tű-t .
Lehet nem fog megfelelően érintkezni mert lakkosak a lábak a fecskendő tű lehet jobb erre.
Elindítod a ping-et ( ping 192.168.1.1 -t ) bedugod a tápot .és mihelyt válaszol a ping - re elveszed a tű-tFABRICIUSZ
-
FABRICIUSZ
tag
Hát hát igen
Ha nincs kapcsolat akkor se telnet-el sem ssh-val nem lehet belépni.
Hát a megoldás még az lehet , hogy finoman szét szeded és ha nem e-on -os a memóriája ,
hanem inteles akkor a megfelelő lábak összezárásával úgynevezett hibatűrő állapot-ba lehet hozni , amikor is várja az új firmware feltöltését a tftp protokollon keresztül.
Vagy marad a jtag-os módszer.
Egy részlet [link]Van egy fölös kábelem , ami nem szép de működik , szívesen elküldöm neked .
De ha neked egyszerűbb elküldöd nekem ajánlottan csak a nyák részét , beraksz mellé a vissza küldésre szánt pénzt és megcímzett papírokat .
FABRICIUSZ
-
FABRICIUSZ
tag
Hű ez érdekes.
Kérlek ne sértődj meg , a ruteren a lan-ba van csatlakoztatva a kábel.
Feltételezem a power led e idő után stabilan világít.
Vagy esetleg a reset gombot addig nyomni kb 5-6 másodperc amíg a power led el nem kezd
villogni és a ruter újra indul.Bár ha OPEN-WRT van rajta nem biztos hogy működik .FABRICIUSZ
-
FABRICIUSZ
tag
Ezzela tftp progival nem kell fix ip
[link]
Betallózód a TOMATO firmware-t mert az biztos felmegy tapasztalataim szerint .Upgrade-ra kattintasz kihúzod a ruter tápot majd 2 másodperc múlva visszadugod , és fel kell mennie . ha nem akkor megint próba.Megint és megint.
Ha csak a rutert és a PC-t kötöd össze és a PC (automatikus) DHCP-n van mi az Alapértelmezett átjáró ?FABRICIUSZ
-
FABRICIUSZ
tag
Lehet hogy csak nekem új
[link]FABRICIUSZ
-
FABRICIUSZ
tag
Akit érdekel.
FABRICIUSZ
-
-
FABRICIUSZ
tag
válasz smirdex #7550 üzenetére
Á Há ! !!
Mindig tanul az ember.
Nagyon szívesen , bár inkább a te kitartásodon múlt .
Beírtad -erase:kernel és törölte ?
Ez úton Kérdezném tőled - tőletek a WHOLEFLASH.BIN kompletten nem lehetne lementeni , hogy aztán ha szükség lenne rá csak visszatoljuk.[ Szerkesztve ]
FABRICIUSZ
-
FABRICIUSZ
tag
-
FABRICIUSZ
tag
válasz smirdex #7487 üzenetére
Smirdex ide íróm mert a citromail valamiért visszaküldi.
http://www.hobbielektronika.hu/cikkek/linksys_wrt54g_firmware_frissites.html
Ezen a linken találsz leírást aJ tagos feltöltésről, bár szerintem ha nálad a pingre válaszol, akkor fel lehet tölteni J tag nélkül is. Nem tudom, megnézted-e a legutóbbi fórumra beillesztett you tube-os filmecskémet, itt megtalálod.
http://www.youtube.com/watch?v=6B_DHy1ez9M&feature=channel_page
Ott látszik, két másodperc áramtalanítás után a beillesztett képen pirossal bekarikázva az a pillanat, amikor az upgrade-re kell kattintani. Azt a pillanatot kell elkapni.
A J tagos dolgot én még nem próbáltam, bár van kábelem és a forrasztás sem probléma.
Én direkt kipróbáltam ezzel az eredeti Linksys feltöltő progival tomato-ról és DDWRT-ről való frissítést. Nem tudom, hogy ez az openWrt kakukktojás lenne?
Én úgy tudom, hogy amelyik openWrt-s proginak nincs kezelőfelülete, azt parancsokból lehet állítgani.http://openwrt.org/
Itt próbáld meg, bár szerintem azt a 3-4 pinget kell elkapnod valahogy.
Üdv, FábriciuszFABRICIUSZ
-
FABRICIUSZ
tag
válasz FABRICIUSZ #7483 üzenetére
FABRICIUSZ
-
FABRICIUSZ
tag
válasz palbence #7473 üzenetére
Igen a tx power alatt , és a dd-wrt ben az alkalmaz-ra katintasz.
Kecsegtető a 251mw de 150-nél nagyobbra ne ragd mert a fölött egy idő után letilt (elvileg)
A 251mw a Buffalo készülékekre van kitalálva , bár olvastam már 251 -el hajtott Linksys -röl is .
[link]A második link egy kis progi ami segít a parabola ívét megalkotni .
Én egy csibehálót alakítottam ki próba kép , sokat javít.[ Szerkesztve ]
FABRICIUSZ
-
FABRICIUSZ
tag
A kisdobos ahol tud seggit .
Az alapba való visszaállítás nélkül marad benn slang az előző konfigurálásból a műveleti memóriában,
Firware átírásnál ellőszőr a műveleti memóriába tölti be , majd a ruter újra indulásakor a tároló memóriába tölti át , vagy valami ilyesmi.Örülök hogy sikerült !
FABRICIUSZ
-
FABRICIUSZ
tag
-
FABRICIUSZ
tag
Nagyüzem !!!
[link]FABRICIUSZ
-
FABRICIUSZ
tag
válasz For357y #6673 üzenetére
Van olyan ruter amit be lehet állítani oly módon , ha nincs adat forgalom bizonyos ideig ,
( amit beállítható ) lekapcsol a szolgáltatóról .
Lehet nálad is ez áll fenn .
A hálózati nevéből nem derül ki a ruter márkája . mert lehet hogy be tudnál lépni a konfig oldalra.
Meg ha a készülék gazdája automatikus dhcp-n van te meg fix-en azt nem mindegyik ruter szereti , és ezért dob le.FABRICIUSZ
-
FABRICIUSZ
tag
Igen és ami még fontos nem mindegy hogy v1.0 vagy v 1.1 ,a készülék alján találod meg .
Ami kimaradt a leírásból célszerű a mini felrakása után 30másodperces reset-et megcsinálni és a rákövetkezőleg a standard után is (na eszt szépen megfogalmaztam )CL7A = WRT54GL v1.0
CL7B = WRT54GL v1.1
CL7C = WRT54GL v1.1
De ha egyszerűbb Skypén összefuthatunk .[ Szerkesztve ]
FABRICIUSZ
-
FABRICIUSZ
tag
A 54 GL- nél ha a gyári firmet szeretnéd átírni a DD-WRT- re a mini verzióval kell kezdeni. ami( 2,8 MB nagyságú )
A 4MB ram le van korlátozva 3MB -re, a mini verzió kitörli a korlátot és utána ráfér a generic verzió (3,6MB)
Ha a genericel kezd jó esély van rá hogy többet nem tölt be.
Némi ügyeskedés és a ruter belsejébe való belenyúlással lehet rendbehozni.
Nekem kellet ügyeskednem , ráadásul nem is az enyém volt a GL , de sikerült feléleszteni.
Úgy hogy csak óvatosan
Más fórumon leírtam miként sikerült jól felrakni hátha tudsz belőle mazsolázni.//// Szia bár van linksys-es fórum de biztos nem lesz sértődés ha ide írom neked miként csináltam . XP-n a vírusirtót és a tűzfalat letiltottam, kábel a lan ba táp bedug betölt a ruter .
A DD-WRT oldalárol ( http://www.dd-wrt.com/dd-wrtv3/dd-wrt/downloads.html ) a downloads / v24 / Broadcom / Linksys / WRT54GL 1,1 / dd-wrt.v24 sp1 mini generic .bin és a dd-wrt.v24 std generic.bin re lesz szükség.
Én az asztalra szoktam kirakni könnyebb megtalálni.
A ruterbe belépve Exploler!-t megnyitod és belépsz a (192.168.1.1) menübe.
Adminisztration/ Factory Defaults / yes-t kijelölöd utána save settings-t nyomsz .Gyakorlatilag a rutert alap helyzetre állítod, ha újból betöltött belépsz Firmware Upgrade-ba .
A tallózás gombra lépve kikeresed az asztalra kitett dd-wrt.v24 sp1 mini generic.bin-t
szigorúan a mini generic bin-t majd a upgrade .
Ekkor tölti be a ddwrt-t , e közben ne áramtalanics ne húzz ki vezetéket addig ne nyúlj hozzá amíg a rutren a power led villog ,ha már stabilan világít és a monitorodon a dd-wrt kezelő felülete jelenik meg .
Ha nem jelenik meg akkor a 192.168.1.1 el ismét belépsz ,ezek után tudod felrakni ugyan igy a std generic bin-t .
Az a lényeg hogy a minivel kezd mert különbben könnyen használhatatlan lesz aruter. Ha tomato-t választod ( http://www.polarcloud.com/tomato ) a kiválasztott 1.21 est letöltöd ennek is letöltve bin file ként kell szerepelni ezt a talozás gombal kikeresve upgradeled. Ne kapkod el ha nem világos valami inkább kérdez a fórumon .Sikerülnie kell
szia///
[ Szerkesztve ]
FABRICIUSZ
-
FABRICIUSZ
tag
Hát röstellem de amit betettem Fényképet a jtag kábelről az nem jó, a rajz igen de a kép nem.
Sajnos a HairyDairyMaid - ból néztem és az ott feltüntetett képre koncentráltam nem a rajzra .
Közben a kezembe került egy számozással ellátott nyomtató csatlakozó, úgy hogy így kell kinéznie .
Elnézést ha valakit megtévesztettem most már tuti hogy jó mert volt szerencsém összehasonlítani egy többek által kipróbált változattal .
És a Linksys wrt54g Ultimate Hacking című könyvben lévő képpel és leírással .
Most már nyugodtan kölcsönadom bár kinek .
Van hozzá leírásom, igaz angol.FABRICIUSZ
-
FABRICIUSZ
tag
Optikai tuningom..kék a kékben.
FABRICIUSZ
-
FABRICIUSZ
tag
válasz Slepnir #6356 üzenetére
Szia
www.linksysinfo.org / Linksysinfo = downloads = Linksys Frmware = WRT54g/GS/GL Firmware = WRT54G Auto Uploader Utility .v4.30.5
A letöltéshez lehet hogy regisztrálni kell .
Nem tudóm él e az email címed, megpróbálom elküldeni de ha nem sikerül akkor a fenti oldalon biztos megtalálod Ez a v4.30.5 -ös a GL régebbi firmware-e legalábbis valahol ezt olvastam . Ha sikerül arra kérlek jelezd a fórumon
SziaFABRICIUSZ
-
FABRICIUSZ
tag
válasz Gdfath3r #6305 üzenetére
A J-tag kábelt elkészíteni nem volt nagy kunszt, ellenben használni annál inkább.
Bár már Fonerára raktam fel DDWRT-t, amit parancsokból kellett, de hát ott részletesen le volt írva, ábrákkal szemléltetve.
A J-taggal kapcsolatban találtam két linket, az egyik HairyDairyMaid_WRT54G_Debrick_Utility a másik pedig ez lenne:[link]
Az angol tudásom is gyér, hát még a német.
Az egyik képen a macaddrest beírva valami CFE dolgot kreál nekem, de azt hogy mit vagy hova kell berakni....
A másik képen lévő dologgal pedig valamit elindítok. Feltételezem, ettől azért összetettebb a dolog. Jól gondolom?
Ha dióhéjban leírnád a folyamatát, megköszönném.
[IMG:/dl/upc/2008-12/06/157327_ahdbzvwwiphsvn1r_2008-12-06_193819_2.thumb.png][/IMG][ Szerkesztve ]
FABRICIUSZ
-
FABRICIUSZ
tag
Találtam egy érdekeset, csak nem tudom mi az a (Paid Versions All Special Edition) ???
Próbálta már valaki a bátrabb emberek közül ?FABRICIUSZ
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest