Hirdetés
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Linksys WRT54G/GL/GS router
Új hozzászólás Aktív témák
-
And
veterán
Nem tudom, de nekem sosem tűnt csicsásnak (logikus felépítésűnek inkább, azokkal a főkategóriák alatt lévő 'füles' menükkel), ráadásul a standard-tól felfelé meglévő GUI style-ok között van egészen fapados kinézetű is. Ugyan kicsit kevesebb statisztikai adattal, de az SVG-alapú grafikus forgalomanalízis szintén elég régóta (v24) megvan a DD-WRT-ben, tehát már ez sem igazán hátrány a Tomato-hoz képest. Az instabilitásról meg annyit, hogy igen, 2-3 hónap folyamatos üzem után után néha jobbnak látom újraindítani, de ezt amúgy is megteszi egy áramszünet, vagy a beállított connection watchdog. Ellenben még mindig van néhány olyan többletszolgáltatás, ami a Tomato-ban nincs (ilyen például a wireless klienseket is felfedő Wiviz survey), ill. a jóval szélesebb körű hardvertámogatás.
#8186: Ezt a meccset már régebben is lefutottuk.. Abból, hogy nálad 'instabil' volt, még semmi nem következik általánosságban, hiszen másnál meg nem az. A fórumok sincsenek teleírva azzal, hogy milyen megbízhatatlan lenne a DD-WRT.
Tehát szerintem lehet bármelyik (Tomato, DD-WRT, X-WRT, OpenWRT, HyperWRT, satöbbi), a lista a Tomato nyitóoldalán is ott figyel, csak ne ilyen félinformációk alapján ítéltessen meg egy firmware. Az alapjuk (bármilyen meglepő ) úgyis valószínűleg ugyanaz a nyílt forráskód, amelyet a lapkakészletet vagy épp a routert gyártó cégek (Broadcom, Linksys) elérhetővé tettek a weboldalaikon. -
-
eziskamu
addikt
válasz Zolli77 #8193 üzenetére
Egyszerű,
vagy szar a vonalad (esetleg rossz a modem), mert a 8 mbit nem garantált, hanem a maximális, és 6-7 megánál több szinte senkinek sincs,
vagy a QoS be van röffentve a firmware-ban, és még a régi net sebességéhez lett állítva, de ha nem nyúltál ehez se te, se a haverod, akkor csak a vonal a gond.
Amúgy a wrt54gl megbírkózna 20 megás nettel is, házilag tesztelve, egy külön gépet wan-nak kijelölve. Maga a port 100-as, de eleve a többi porttal osztozik és egy gép esetén is elméletileg max 50 mega lenne, de még a prockó is lassú ezért Internetelérés tipusától (pppoe, pptp, dhcp) és a firmware-től függően olyan 8 és 25 megabit között van wan port max átviteli teljesítménye.Ha biztosra akarsz menni, rákötöd a modemet a gépre, és a gépen állítod be a kapcsolatot, de van teszt elérés is, amivel a vonaladat tudod megmérni.
felhasználónév:adsl@test
jelszó: test (vagy adsl, már nem emléxem)
és a böngészőben a 192.168.9.1-re menjél (vagy a 8.1 erre sem emléxem)
és ott van egy sebességmérő oldal. Ha ott is lassú, akkor biztos a vonal, vagy a modem a gond.[ Szerkesztve ]
-
Zolli77
csendes tag
Hello!
Nem tudom volt-e már ilyen problémája valakinek. A Router egy WRT54GL V1.1, Tomato 1.25-el. Most lett növelve a net sebessége 4 / 0,25 MBps-ról 8 / 0,5 MBps-ra. Szóval eddig a 4MBit simán megvolt de most a 8-ból ha a Router WAN portájra kötöm akkor nincs meg csak olyan 4,8 - 5MBps. Ennek mi lehet az oka? Azt olvastam itt régebben hogy 10MBps-ot simán vinnie kéne a WAN portjának. Előre is köszönöm a segítséget.
Üdv.
-
eziskamu
addikt
Szintén Tomato párti, egyszerű, gyors mindent tud, ami egy átlag usernek kell.
Ha meg hekkelni akar az ember, akkor sokkal inkább az openwrt/x-wrt. A dd-wrt-vel csak szívtam eddig (vagy 2-szer) Az openwrt meg lassabb mint a tomato, de azt csinálsz a routeredből amit akarsz, és ami elfér a flash-ben és a memóban. -
Tonyk
veterán
válasz outsiheder #8188 üzenetére
Ha tomato-t írunk akkor tomato-ra gondolunk... majd ha azt írjuk hogy Tomato-victek, akkor gondolunk arra. És valszeg' a legújabbra...
Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
outsiheder
tag
-
outsiheder
tag
Na ne már, nem rudja, nem ismeri, és nem érti. (nem megsértődni, mi is igy kezdtük)
Akkor nehogy már firmware cserével, sőt cserékkel kezdje, aminek még a legalaposabb, leggondosabb esetben (is) van kockázata!
Előbb tanulja meg a gyárit beállítani, arra hogy megtanulja, hogy mit és miért kell állítani, arra az pont jó/elég!
Ha már a nagyját érti, akkor már meg tudja nézni, utána tud olvasni, hogy melyik fő változat mit tud, illetve melyikben van olyan szolgáltatás, ami tök jó hogy van benne, de az éltben nem fogja használni (pl. hotspot),
Stabilitásban nincs különbség, ja igen, ha bárki a Tomatot írja, az írja hozzá hogy melyik tomotora, vagy annak melyik modjára hivatkozik, mert kezd a modok halmaza igen nagyra nőni. -
Atapi
senior tag
szerintem a dd-wrt is teljesen stabil. először nekem is az volt fent, aztán kiprobáltam a tomatot, és maradtam is nála. nekem egyszerűen jobban a kezemre állt a tomato. könnyebben/gyorsabban megtaláltam azokat a funkciokat amiket basztatni akartam. igaz az is, hogy megtetszett a forgalom monitorozása, de a fő szempont nálam tényleg a kényelmesebb kezelhetőség volt. ez meg teljesen szubjektív. szeritnem aki még nem döntött, probálja ki mindkettőt, és válassza azt, amelyik jobban tetszik neki (persze ha nincs valamilyen eldugott funkcio valamelyikben, amire szüksége van, és a másik nem tudja).
-
zsolt501
nagyúr
Én is a Tomatora szavazok lényegesen stabilabb.
''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
Tonyk
veterán
A DD-WRT csicsásabb, csillivilli. Tomato-ban van grafikus forgalom analitika. Ezek azok ami az egységsugarú usert leginkább megfogják. Szerintem a tomato letisztultabb felépítésű, nekem stabilabbnak is tűnt.
Itt a fórumon van aki ezt, van aki azt szereti. Harc ne legyen belőle, de szerintem tomato.Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
hubman
csendes tag
Sziasztok!
Vettem a mai napon egy Linksys WRT54GL 1.1 típusú routert. Ezzel kapcsolatban szeretném megkérdezni, hogy mik a tapasztalatok firmwarek terén? Visszaolvasgattam a fórumon és láttam hogy a DD-WRT ill a Tomato firmware amit érdemes felrakni erre a routerre, de nem tudom igazán hogy a 2 között mi a különbség. Ha valaki röviden felvázolná nekem akkor megköszönném.
I am the emperor of a PC!
-
outsiheder
tag
A Windows 3.11 még nem tudta!
Ki kell fizettetni a villanyszámlát vele![ Szerkesztve ]
-
Tonyk
veterán
próbáld ki ezt:
shutdown -s -t x , ahol x = a kikapcsolásig hátralévő másodpercek száma
pl: shutdown -s -t 3600 = 1 óra múlva kikapcsol.Leállítani csak a shutdown -a paranccsal lehet. Azaz ha ezt nem ismeri, nem tudja lelőni.
Bár nem értem, hogy azt a programot, amivel töltesz miért nem állítod be arra, hogy ha kész akkor kapcsolja ki a gépet.
-
klien
csendes tag
ezt a módot ismerem csak az a gond hogy az öcsém nem kapcsolja ki a gépet éjszaka még akkor sem ha nemmegy semmi letöltés csak a gép és én ezért éjszaka nem akarok felkelni hogy kikapcsoljam helyette. a Switch Off programot feltettem beállítottam hogy mikor kapcsoljon ki de leállítja a programot és nemtudom úgy elrejteni hogy ne vegye észre.
-
törölt tag
ha valakit érdekel, mert ilyet használ:
Remote root sebezhetőség a DD-WRT-ben -
outsiheder
tag
Az nagyon fontos, hogy nem minden firmware kezeli az SD-modot, alapos utánolvasást követel, hogy melyik miben tér el a másiktól, és kinek-kinek saját magának kell eldöntenie, hogy melyik szolgáltatás a fontosabb!
(linksysinfo.org) -
outsiheder
tag
Ezt be kellene tenni a témaindító hozzászólásba:
Az ebook címe: (ebből másoltam ki a fenti képeket), formátum pdf
Linksys WRT54G Ultimate Hacking
(aki keres, az talál) -
veze
őstag
nagyon láma a kérdés, de ez valahogy kimaradt az életemböl
mire jo az ha a routerhez SD kartyat kapcsolok, mire tudom hasznalni?
mekkorát kezel? 512 MB?
GL-es routrerm van -
outsiheder
tag
válasz smirdex #8168 üzenetére
Lehet, hogy össze kevertem, két csatlakozósor (helye) van a nyák lemezen.
de akkor:
Table 7.1 SD Card Pin to WRT54GL Board Assignments
SD Card Pin and Function Connects to…
Pin 1, CS (Chip Select) GPIO 7
Pin 2, DI (Data In) GPIO 2 (With most other models, this
will connect to GPIO 5.)
Pin 3, VSS (Negative Power) Ground
Pin 4, VDD (Positive Power) 3.3V Power
Pin 5, CLK (Clock) GPIO 3
Pin 6, VSS2 (Secondary Negative Power) Ground
Pin 7, DO (Data Out) GPIO 4SD Card Pin to WRT54GL Board Approximations
A GS korai verzióban bár a kapcsoló nincs beépítve, de a helye megvan a (és hiányzik néhány RC smd alkatrész is, talán zavarszűrés, vagy prell csökkentés, vagy felhúzó áramkör, kéne egy részletes rajz, amit nyílván nem adnak ki) de nem találtam ilyen hosszú gombos nyomógombot.
[ Szerkesztve ]
-
klien
csendes tag
hy
Linksys wrt54gl routert hasznélok tomato 1.25-el. azt valahogy nem lehet beállítani hogy a router kikapcsolja a hálózaton lévő egyik gépet ip cím alapján? (szabályos windows leállítással)
köszi
[ Szerkesztve ]
-
smirdex
tag
válasz outsiheder #8167 üzenetére
A jtag kábel helyére szerintem nem kell vezetéket forrasztani, csak a kisebb 10 pontos csatlakozóhoz kell a tápot és a gnd-ot. Ez azonos lehet, az biztos. A többi már kétséges, mert a panel is más. Pl nincs a bal oldalon a kapcsoló, ami a gl-en.
-
outsiheder
tag
válasz smirdex #8166 üzenetére
Ez az én saját, eredeti nick nevem, bár a múltkor találtam vkit, aki ellopta.
off Az elég sötét primitiv állat, aki nem tud magának kitalálni egy egyedi nevet! on
Szóval néztem az egyik sd bővítés képét, ott a foglalat vezetékeinek többsége a jtag csatlakozó helyére volt beforrasztva, az az összes verzióban azonosan van bekötve, akkor a maradék 2 vagy 3 láb konkrét csatlakozási pontja kellene?[ Szerkesztve ]
-
smirdex
tag
válasz outsiheder #8165 üzenetére
Én is néztelek, tűnődtem a nick azonosságon...
-
smirdex
tag
Sziasztok! Egy linksys wrt54 gsver 1.1 tipúsra készítenék sd mod-ot, de többnyire csak a gl vagy a g verzio bekötéseit találom. (ezt már egy gl-en el is készítettem)Ha készített már valaki gs 1.1-re, sziveskedjen linkelni a megoldást...köszi
-
looser
addikt
válasz outsiheder #8159 üzenetére
Visszatettem a régi hálókártyára és működik... Ezt már tényleg nem értem mi lehet. Egyébként biztosan nem kábelhiba, azt a fél méteres patch kábelt használom, amit a routerhez adtak, a router a gép tetején van s onnan vezet le a gép mellett majd a hátuljáig, földre nem ér. Azért is írtam azt, hogy letiltottam az eszközkezelőben s betettem a pci-os jószágot, ami azonnal működött (a router kiosztott neki címet és ment a net azonnal). Egyébként amikor szerelték, kérdeztem a szerelőt, s ők nem szűrnek mac alapján elvileg (digitv), gondolom ezért is működhetett. Köszönöm
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
outsiheder
tag
Esetleg az lehet még, hogy olyan portot használna a wifis gép, ami legalacsonyabb priorításra van állítva, nem csak at ip-cím számít.
-
outsiheder
tag
Nem ip cím klónozás, hanem mac address cím klónozás, kifelé a szolgáltató felé úgy nlátszodjék, mintha a számítógép lenne bedugva, t.i. a szolgáltatok nem szeretik, (én sem szeretném), hogy a kedves felhasználók mindenféle kontroll nélkül csere-beréljék a csatlakoztatott eszközöket, végberendézeseket.
ADVANCED -> MAC Address menűpont alatt.
Nem csak vmilyen kábelhibád volt eredetileg? Bőven elég, ha a gurulós székkel átmennek rajta, vagy egy tűsarkúval sikerül a matematikailag nulla valószínűséggel pont ráállni.
Az új hálókártyával pedig azért nem ment közvetlenül elsőre, mert a szolgáltatónál még a régi alaplapi hálókártya mac címe volt beregisztrálva, amely csak valamennyi idő után resetelődik. Ez szolgáltató függő, hogy mennyi idő, ha indokolt akkor fel lehet hivni az ügyfélszolgálatot, de sokkal praktikusabb a routert korrekten beállítani.
A frissen installált hálózati eszköz default módban dhcp-s tcp/ip kapcsolatot feltételez/van beállítva. -
looser
addikt
válasz outsiheder #8156 üzenetére
Nagyon rendes vagy, hogy segítesz, de sok minden ismeretlen nekem. Most működik (ez az ip cím klónozás, erre nem találtam megfelelőt az adminisztrációs felületen), illetve most nincs semmiféle ip tartomány megadva, csak az egyszem hálókártya van felvéve, ami egyébként manuálisan van beállítva. Gondolom csak akkor kapna címet, ha kipipálnám a dhcp-t, de arra nincs szükség egy szem gép esetén, gondolom... Szégyenlem, mert én kérdeztem, s még alapvető információim sincsenek a helyzetről. A régi hálókártya pedig egyik napról a másikra kezdte el ezt csinálni, hónapokig ment szépen (amikor manuálisra tettem, azután is), aztán egyszer-egyszer nem kapcsolódott, aztán jött a 'hálózati kábel nincs bedugva' üzenet (ami akár szolgáltatói oldali hiba is lehetett), majd többet nem jött-ment rajta semmi. Akkor is ez volt, amikor betettem az új smc kártyát, ami mindenféle konfig nélkül azonnal együttműködött a routerrel és suhant a net, ezért gondolom, hogy az alaplapi hálókártya lehet problémás.
Köszi még egyszer, tudom, nehéz eset vagyokMindent tudok a rákászszakmáról...
-
alex71
csendes tag
válasz outsiheder #8150 üzenetére
Megcsináltam, amit ajánlottál, de nem vezetett eredményre.
figyeltem a csomagforgalmat is, ami a hálókártya letiltása után meg sem mozdult.
bekapcsoltam a qos szolgáltatást, azon belül ip cím alapján high-ra tettem a wifis gépet. eredménytelenül.
ha van még vmi ötleted, ne tartsd magadban.és köszönöm a segítőkészségedet.
Motorozni KELL !
-
outsiheder
tag
újraindítások után mennie kell!
tehát ha törölted alaplapi hálókártya mac-ip hozzárendelését és felvetted a pci hálókártya mac adatát újként, (elég lett volna a mac címet egyszerűen csak átírni),
aztán save,
azért írtam, hogy hagyok tartalékot a címtartományban, mert probléma esetén egy másik (új) címet tudok adni egy másik(új) eszköznek, akár egy másik gép, akár csak egy másik hálókártyáról van szó
aztán újraindítani a routert (reboot a router menűjében)
most arról a gépről írtad a választ, mert ha nem, akkor javasolnám a kábel cseréjét, illetve megnézni, hogy a linkelés meglétét jelző ledek pislognak-e?
és alaposan végig kellene nézni az asztali gép hálózati és tűzfal beállításait, és biztosan átdugtad az ethernet kábelt a pci kártyába?
természetesen az új pci kártyánál újból be kell állítani a dhcp-t (hálózati eszközönként külön-külön, önnálóan)
sorrendben írtam az előző hozzászólást, sorrendben kell csinálni! -
looser
addikt
válasz outsiheder #8154 üzenetére
Nagyon köszi a kimerítő választ, akkor tegnap este is rosszul csináltam. Tehát mindenképpen legyen dhcp a hálókártya, legyen felvéve a routerbe, a router pedig legyen static dhcp-re állítva.
Ez megvan, de sajnos nem oszt ki a router ip-t így a hálókártyának. Hozzátartozik (talán) a dologhoz, hogy az alaplapi hálókártya elszállt (a windows látja és üzemelő eszközként tekint rá, de nincs kapcsolata a routerrel és ha közvetkenül dugom rá az internetet, akkor sem történik semmi), így most egy pci-os smc kártya szolgál helyette. Az előzőnek *1.2 volt a vége s úgy is volt felvéve a routerbe (iletve hát sorban adja a címeket), ezután azt töröltem és felvettem az új kártya mac-jét, ami szintén *1.2 lett (gondolom a törlés miatt), ez lehet, hogy bekavar?Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
outsiheder
tag
Kicsit össze lett keverve, azt hiszem.
a szgépet DHCP-re van/kell állítani, függetlenül attól, hogy a kábelmodemre akár a routerre van dugva.
A router a WAN connectoin type szintén DHCP, és klónozni kell a szgép MAC address címét, hogy a szolgáltató elfogadja/beengedje a routert a szgép helyett.
LAN IP címe 192.168.1.1
szubnet 255.255.255.0
(ha az utolsó érték nem 0, azzal szintán korátozni lehet a csatlakoztatható eszközök számát, de összhangban kell lennie a kiosztható címtartománnyal)
DHCP bekapcsolva
Static DNS sorok üresen
címtartomány 1.2 től ahány eszköznek kell, de mindig hagyok rá tartalékot, illetve a 1.255 tíltott, mert az üzenet szórásra van használva.
bérleti idő, ezt speciel lecsökkentettem, hogy jobban tudjam követni, hogy ki mikor van bent a rendszerben.
WINS nem kell.STATIC DHCP
(vagy a csatlakoztatott eszközök listájából kiválasztani, mint korábban már leírtam)
begépelni a szgép MAC address címét és begépelni a hozzárendelt IP címet, természetesen bele kell esnie a fenti címtartományba.
A nevét nem kell beírni, azt a csatlakozás után a router átveszi a szgéptől.
(Dorka számítógépe, konyhai számítógép)
természetesen minden oldalon SAVE, ezt olyan könnyű kifelejteni
újraindítások után mennie kell!
Ha minden rendben van, akkor felvenni a beállításokat, legalább két eszközre, (nem egy gép két könyvtárába!)[ Szerkesztve ]
-
looser
addikt
válasz outsiheder #8152 üzenetére
Úgy értem, most statikusra van állítva (router: 192.168.1.1, a gép 192.168.1.2), mac pontosan be van írva, ő az egyetlen eszköz, a hálókártya is át van téve statikusra, beállítva a 192.168.1.2 cím, átjáró, dns, wins pedig a router. Feltehetőleg én néztem el valamit.
Hoppá, most már nem törlöm ki az előzőeket, de gyakorlatilag a routeren már ki volt kapcsolva a dhcp, de a gép még azon volt, majd holnap kiderül, ez volt-e a baj, szóval valószínűleg nincs baj. Köszi a segítséget!Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
válasz outsiheder #8148 üzenetére
Húha, hát igazából a psp-t egy ideje nem kapcsoltam be, most csak az asztali gépről beszéltem, ami utp kábellel kapcsolódik a routerre.
-
outsiheder
tag
Ne dobj ki semmit, nem tomato hiba, de az egy kissé valószínűtlen, hogy egy olyan gép, amin nem megy (általad ismert) program, az elzabálná a sávszélességet.
próba: rádugva az ethernet kábel a routerre, de az asztali gépen letiltani az óra melletti kis kapcsolat ikonon a hozzáférést. (vagy kinyitni a kapcsolat ablakot, és nézni az adatforgalmat)
És nézd át még egyszer a QOS beállítását. -
alex71
csendes tag
válasz outsiheder #8147 üzenetére
A sávszél eséshez elég annyi, h a madzagos be van kapcsolva.
Semmi net használó progi nem fut.
A qos-t már állítottam, ip cím alapján a wifi-s gépnek mindent maxra, de az sem segített. Esetleg feldobjam a ddwrt-t? Talán az segítene? Vagy nem is a tomato-val van probléma?Motorozni KELL !
-
outsiheder
tag
A wifi kapcsolat ikonján jobb egér tulajdonságok, Wireless Networks fül (középső), és ott az oldal közepén a Prefered networks alatt hozzáadni, felvenni a wifi kapcsolatot.
(Automatically connect to available networks in the order listed below)
vagyis automatikusan csatlakozzon az alábbi listában beállított sorrendben, amennyiben az(ok) rendelkezésre áll(anak)
Az SSID-t sugárzod, vagy ki van kapcsolva?
A kapcsolatnál van még két checkbox (négyzetes bejelőlő, amit ki kell pipálni)
Association fül:
Connect even if this network is not broadcasting (csatlakozzon, még akkor is, ha nem sugárzod az SSID-t)
Connection fül:
Connect when this network is in range (csatlakozzon, amikor a hálózat elérhető)[ Szerkesztve ]
-
looser
addikt
válasz outsiheder #8131 üzenetére
Képzeld, statikusra tettem, most kapcsoltam be a gépet és nem kapcsolódott Kicsit zavarban vagyok, nem tudom, mi lehet a baj, ez lehet, hogy driverprobléma a windowsban? Most frissítettem 1.25 tomatora, remélem nem lesz több probléma...bár nem hiszem, hogy a router oldalán lenne bármi is.
-
alex71
csendes tag
Üdv!
Van 1 WRT54GL routerem. 1gép madzaggal, és 1 gép wifi-vel csatlakozik.
Ha a madzagos nincs bekapcsolva, a wifi-sen mért sávszél kb. 5-6 megás, de ha a madzagos be van kapcsolva, a wifi-s sávszél leesik kb. 0.5-1 megásra. Tomato van fent. Vki tud vmi megoldást?UI: tudom, olvassak vissza, de ez most qrva gyorsan kellene megoldanom. mert csata van az eRep-en és feszt szakadok a netről.
Motorozni KELL !
-
outsiheder
tag
Azért írtam a script megismerését, mert aki ért hozzá (én sajnos nem), az könnyen tud írni egy olyat, ami vagy konkrét időpontban, vagy a megadott elérési út elérhetőség függvényében megcsinálja a forgalmi adatok mentését.
Az mindig segíti a segítségadást, ha a kevésnél egy kicsit több információt adtok meg a kérdésben.
Mondjuk így: Van egy router, amivel több eszközre megosztod az internet kapcsolatot, és ezek közül az egyik gép nincs egész nap bekapcsolva, és szeretnéd azt/úgy beállítani, hogy a forgalmi adatokat erre a gépre mentse, amikor be van kapcsolva.
Ha megnézed az eredeti és azt a hozzászólást amire most válaszoltam, és az előző mondatot, akkor látod, hogy bár kevesebb konkrét adat van benne, de mégis egyértelműbben adja meg az igény/feladat leírását.
Ha itt esetleg nem tudnak konkrét megoldást ajánlani, akkor a Linksysinfo.org Tomato szekcióban valószínűleg találsz konkrét scrip forráskódot, csak ahhoz elég sokat kell kutakodni. Sajnos én nem értek a scriptekhez, csak csodáltam, hogy mi mindent meg lehet csinálni vele/benne.Áramkimaradásra vagy szünetmentes, vagy inkább akkumulátor 12V-os, de már láttam vhol napelemes, akkus kültéri megoldást is.
[ Szerkesztve ]
-
Bazsy
aktív tag
válasz outsiheder #8136 üzenetére
A router 3 gépet + 1 laptopot és 1 PDAt szolgál ki, ezért megy olyankor is ha a gépet lekapcsolom.
És továbbra is érdekel, hogy akkor ha este 4 óráig van hova mentenie akkor is menti e az egész napot amikor tudja?Bazsy
-
Cyber_Bird
senior tag
válasz h_143570 #8049 üzenetére
Igen, én is pont emiatt tervezek egy gigabites Linksys(cisco...) routerre váltani a mostani wrt54G V6.0 (Ddwrt micro fw-vel)-ról.
ha feljebb húzom a procit a routerben akkor a30/20as digi netet épphogy ki tudja használni, de már itt sem ad teljes sávot sajnos. Egyik megoldás lehetne hogy egy linux Pc-vel routolok és a ddwrt-t csak a wifihez használnám, de valahogy az nem az igazi-
Aki már csinált hasonlót, esetleg tudna tippet adni milyen Gigabites Linksyst érdemes, illetve melyik modellen megy ddwrt?Előre is thx.
-
Tonyk
veterán
válasz outsiheder #8139 üzenetére
Akkor ez egész felvetésed nem értem....
-
outsiheder
tag
Nálam folyamatosan megy, gondolom nálam korábban kevesek tanulták meg itt a fórumon, hogy a gyakori ki-bekapcsolás erősen csökkenti a berendezések élettartamát.
Bár a kor nem érdem, csak egy állapot, amit nem mindenki ér el. -
Atapi
senior tag
egy router jobb esetben nem egy, hanem több gépet szokik kiszolgálni. szoval ezt a "ha nem megy a géped minek megy a router" dolgot szvsz gondold át mégegyszer.
-
Tonyk
veterán
Ki be kapcsolgatod a routert? Annyira azért nem kedvelik az elektromos eszközök a sok ki-be-ki-be -t
-
Tonyk
veterán
Az egész statisztikát menti , mindig. Amennyiben óránként mentést állítottál be, úgy rögtön az első óra első perceiben és majd minden órában.
(A routernek nem sok köze van ahhoz, hogy egy kliens gép mennyit megy.)[ Szerkesztve ]
-
Bazsy
aktív tag
Sziasztok.
1.25ös Tomatoban hogy tudnám megoldani, hogy egy áramkimaradáskor ne veszítse el az adatforgalmi statisztikákat?
Tudom h több megoldás is van, de melyik a javasolt?Bazsy
-
outsiheder
tag
A static IP az alap még az otthoni rendszeren is, akár drótos, akár wifi a kapcsolat, mert a (könnyen kezelhető, elérhető) naplózás IP alapon megy.
A wifin pedig legyen beállítva, hogy csak az általad felvett gépek tudjanak csatlakozni.
(Permit Only The Following Clients) a MAC address alapján.
A device listben a rácsatlakozott eszköz MAC címe alatt ott van a [static] és a [wfilter] gomb/link/felírat, amelyekről azonnal a kívánt menűre ugrik.[ Szerkesztve ]
-
looser
addikt
válasz outsiheder #8128 üzenetére
Igazad van, feltehetőleg ez lesz az oka, valaki javasolta hogy hagyjam dhcp-n, pedig eddig dedikáltam neki is ls a konzolnak is ip címet. A psp wifin csatlakozik. Visszateszem ma este statikusra.
-
outsiheder
tag
válasz bikkamokka #8122 üzenetére
Ha jól emlékszem a linksysinfo-org-on mintha azt írták volna, hogy az 1.25-ből mintha kimaradt volna a wifi jelző led automatikus ki-be kapcsolása, de scripttel pótolható, esetleg a SES gomb valahány másodperces megnyomásához hozzárendelhető.
A jelerősséget kellene nézni, és a logokat, és megnézni, hogy nem önkiszolgálóként működik-e a wifi rész, vagyis tényleg csak te használod.
Az ssid sugárzás nélkül is hibátlanul megy, ha jól van (minden) beállítva. -
vargalex
félisten
válasz bikkamokka #8124 üzenetére
Hi!
Csak a wlan ellenőrzése miatt: client mode-ban a router képes másik access point-hoz csatlakozni?
Alex
-
looser
addikt
Sziasztok! Márciusban vettem egy wrt54gl-t, az akkori legfrissebb (1.23) Tomato lett feltéve reá egy kollégám javaslatára. Semmi extra az égvilágon, csak amiatt kellett, hogy psp-vel is tudjak netezni, egyébként közvetlenül utp-n van rajta az asztali gép. A kérdésem csak annyi lenne, hogy elejétől kezdve 'connect on demand'-ra van állítva, de szinte minden második nap előfordul, hogy nem csatlakozik ha kérés érkezik; be kell menni a konfigba és connect. Ez mitől lehet? DHCP-n van, 192.168.1.2 - *.3 -ig van engedélyezve, mai pont elég a két eszköznek.
-
Tonyk
veterán
válasz bikkamokka #8124 üzenetére
Valahonnét szerezz egy 12cm-es ventillátort tedd rá, vagy akár egy szobai ventillátorral is nyomasd rá a levegőt, bár én ennek rossz végét sejtek
[ Szerkesztve ]
-
Tonyk
veterán
válasz bikkamokka #8122 üzenetére
első körben egy teljes reset : lásd 3 hozzászólással feljebb
-
bikkamokka
tag
Sziasztok! Komolynak tűnű probléma következik:
Van egy WRT 54GL v1.1-es routerem, ami egyszer csak (kb 2 hete) elkezdett a wi-fi-ről ledobálni. Ekkor dd-wrt szoftver volt rajta, ha jól emlékszem 23 SP1 (vagy SP2). Elég régóta nem volt frissítve. Gondoltam, itt az ideje. Feltettem a dd-wrt 24-es verzióját, de így is ledobált. Ezután feltettem a tomato 1.25-t. Közben odáig jutottunk a routerrel, hogy a sw-en be van kapcsolva a wi-fi, a külső lámpa is világít, de a wi-fi nem működik. Nincs semmiféle jel, meg sem találja a wi-fit a 3 notebook, telefon... A ssid broadcast be van kapcsolva.
És mindeközben a vezetékes része megfelelően működik és működött.
Mi lehet a gond? Túlmelegszik (a wi-fi chip)? A router háza langyos.
Hogyan lehet egy ilyen routert szétszedni? Tud vki linket ehhez? (már nem garanciális legalább 2 v 3 éve vettem.)
Köszi előre is. -
Tonyk
veterán
válasz Szőröstalpú #8119 üzenetére
Router hátulján van egy pici reset gomb (ceruzával vagy bármilyen hegyesebb tárggyal nyomható be).
1. nyomod a pici gombot 30 másodpercig
2. amikor letelik a 30 másodperc nyomvatartás mellet kihúzod a 220-ból és tovább nyomod 30 másodpercig
3. amikor ez is letelik nyomvatartod és visszadugod a 220-ba és még tovább nyomod 30 másodpercig.Azaz összesen 90 + pár másodperc , közben ki-be a 220-ból, de a gombot egy pillanatra sem engeded el!
(ezek után mindent be kell állítanod újra)
[ Szerkesztve ]
-
Tonyk
veterán
válasz Szőröstalpú #8117 üzenetére
teljes reset volt?
-
Szőröstalpú
tag
válasz Szőröstalpú #8116 üzenetére
Kipróbáltam más beállításokkal, és aes-sel működött. Aztán tkip/aes-sel is. Aztán visszaállítottam, ami nem ment már egy napja, és most jó
Igaziból nem tudok neki felhőtlenül örülni. -
Szőröstalpú
tag
Egy GL-re feltettem egy módosított tomatot (van benne vpn szerver. Azóta csak wep-pel hajlanó működni. Ha wpa-t állítok be titkosításnak, akkor nem is látszik az acces point. Ez mitől lehet?
-
Tonyk
veterán
válasz Attix82 #8113 üzenetére
1. nyisd meg az utrrentet - Beállítások menü - Beállítások - Kapcsolat - Bejövő kapcsolatoknál használ port : pl. 23456
2. menj bele a routerbe: Port Forwarding :
On : pipa
Proto: both
src address: üresen hagyd
ext ports: 23456
int port: üresen hagyd
int address: ide írd annak a gépnek az ip címét ahol a torrent fut: pl 192.168.1.2 (a dhcp, akkor állíts előtte statikus dhcp-t arra a mac-ra, majd ezt a statikus ip-t ird ide. Ha nem dhcp hanem fix, akkor nincs gond írd ide a fix ip-t.)
nyomd meg az ADD gombot. majd SAVENincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
Atapi
senior tag
válasz Attix82 #8113 üzenetére
upnp be van kapcsolva? ha igen, de nem akarod használni, mert kifejezetten forwardolni szeretnél, akkor vagy a routerben, vagy utorrentben tiltsd le, mert összeakadhatnak.
amit irsz, azt nem tudom hol olvastad, de ilyet egészen biztos, hogy nem kell (és szerintem nem is lehet) állítani tomatoban. -
Attix82
addikt
Hello. Kerdes ujra, Utorrentet szerintem portkent megnyitni, de leiras szerint Block Anonymous Internet Requests ezt ki kell kapcsolnom, viszont a Tomato 1,21es versioba nem talalom, vagy melyik lenne az es hol?
Mert ugye igy most hibaba adom meg az IP cim + portot megnyitaskent, nem mukodik.
[ Szerkesztve ]
-
Attix82
addikt
Nah sikerult megoldanom, Modem, router es gepkikapcs 1 perc, utana mar ment a clone
Masik keresem: mar feltettem a Tomato 1.25os versiot, de portmegnyitas nem mukodik rajta...de az 1.21en igen. De egyszeruen neten mar nem talalok olyan helyet ahol letoltheto lenne. Esetleg ha valakinek megvan linkeljen plz, vagy MSN kuldje at. Elore is Thx.
Tomato 1.21 versio kene.
[ Szerkesztve ]
-
-
Attix82
addikt
válasz dr.bubo #8103 üzenetére
Dierctbe bedugom a netkabelt a modembol, akkor van net ......routerbe bedugom mar nincs. a Cloneozast is megprobaltam, de akkor meg kene jelennie ott IP cimeknek? a Netszolgaltatotol tuti jon az Ip cim.
WAN port Default Random Clone PC
Wireless Interface Default Random Clone PC[ Szerkesztve ]
-
-
dr.bubo
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Apple asztali gépek
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Ninebot Max G30E II elektromos rollerrel Hajdúszoboszlóról Berettyóújfaluba
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- További aktív témák...
- Új Lenovo Yoga 7 ProX Gamer Tervező Ultrabook -50% Ryzen 7 6800HS 32/1TB AMD 4GB + 3050 4GB 3K 120Hz
- HP EliteBook 840 G6 Fémházas Tartós Laptop 14" -70% i5-8365U 4Mag 16GB 512GB SSD FHD IPS
- Eladó JURA ENA 5 Svájci Kávéfőző gép
- AOC CU34G2X 34" 144Hz 21:9, ivelt Gaming monitor, monitorváltás miatt eladó!!
- Logitech G Pro X Superlight + Corepad Skatez PRO & Soft Grips
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest