Hirdetés
- Synology NAS
- Milyen routert?
- Mikrotik routerek
- Adobe Photoshop
- A Holdra vinnék az adatközpontokat
- A hollandok szerint rossz ötlet lenne, ha elterjedne a boltokban a BNPL
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- XPEnology
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Ubiquiti hálózati eszközök
Új hozzászólás Aktív témák
-
SoundBox
aktív tag
Sziasztok,
Az alábbi állványt néztem ki:
[link]Az lenne a kérdésem, hogy ha a lábakat teljesen fekvő helyzetbe nyitom,tudom használni a göbfejjel, van rá valami megoldás?
Arra gondoltam, hogy levágok a középrészről, és fúrok egy lyukat a biztonsági pöcöknek, de nem akarom elrontani.
-
Viperator
őstag
válasz endezweii #6294 üzenetére
Amiket kinéztél, az nem elég semmire. Akkor inkább Manfrotto Befree-t ajálnanék... (ha sürgős). Ebayról is lehet találni kicsivel olcsóbban, de ahhoz várni kell...
"Minél inkább eltávolodik egy társadalom az igazságtól, annál inkább utálni fogja azokat, akik kimondják azt." - George Orwell
-
endezweii
újonc
Üdv!
!!!Übermegabrutálkezdő!!! fotós szeretne tanácsot kérni állvánnyal kapcsolatban. 20 rugó a keret, egyenlőre nem adnék ki többet érte, és kinéztem 2 lehetséges prédát, ezekkel kapcsolatban szeretnék véleményeket, tapasztalatokat. Ők azok: Vanguard, Manfrotto. Más alternatívát is szívesen meghallgatok(olvasok), csak lehessen Mo.-on belülről rendelni/venni, mert sajnos szűkös a határidő.
-
tvamos
nagyúr
Meghozta a Posta a ZOMEI Q666CT három lábúmat. Az első benyomásaim pozitívak:
- tényleg kicsi, és könnyű is, tetszetős
- teljesen kihúzva alég magas, és elég szilárd is, (sőt, meglepő, milyen merevek ezek a filigrán, és könnyű lábak,) de
- ahogy a tesztekben is írjak, nagyon könnyű, a gömbfej viszont nehéz, pláne a géppel együtt. Hiába szilárdak a lábak, az egész cumó együtt mocorog. Kell valami súlyt akasztani rá.
- ezek a csavaros rögzítők a lábon nekem nem szimpik, (úgy értem, nekem egyébként sem tetszik,) ezen az állványon sem. Valami plasztik.
- a láb végek sima gumis kupakok. Ez nagy fekete pont a WF-6662A után
Összességében véve a Nikon 1-et bírni fogja, a 30-110-zzel is, és nem lesz gond magamnál tartani.[ Szerkesztve ]
"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
tvamos
nagyúr
válasz palzoli #6289 üzenetére
99 EUR + szallitasert lattam legolcsobban, az a velemenyem, hogy nem er annyit. (En 30 korul vettem, annyiert jo vetel, ugy gondolom.) Uj aron inkabb vennek egy jo Weifenget, amit itt mar emlegettek a fiuk. Weifeng (Fancier) WF-717 + Fluid Video Pan Head, ilyet vettem volna, ha ez nem jott volna szembe.
Ami nem jo benne:
Az allvanyfej csillagaszkodasra van, landscape telefotozni korlatozottan jo, persze statikus dolgokhoz megfelel. (En vagy lecserelem, vagy mosdositom, meg nem tudom.)
Osszecsukva is nagy az egesz. (Csak ketreszes a lab.) Hordozni nem kenyelmes.
Nehez is...
Kozepre van egy nagy talca, (ami a kepen nem latszik,) az nelkul nem eleg stabil.
Meg persze van ez a lab veg problema...[ Szerkesztve ]
-
palzoli
csendes tag
Szia!
Én is ilyen állványon gondolkodom, mert valószínűleg stabilabb, mint a hasonló árban kapható fotóállványok (újonnan 20-25 ezer). Elvégre mégis távcsövekhez árulják. Szerinted (illetve a többiek felé is) inkább egy ilyet vagy egy sima fotóállványt érdemesebb ezért az összegért venni? Niokn 3300 +18-50 + 50-200obi. Asztro és tájfotó is érdekel (nagyon-nagyon kezdő vagyok).
Üdv.: Zoli
[ Szerkesztve ]
-
tvamos
nagyúr
Remelem, vannak itt barkacsolos emberek is...
Vettem egy ilyen nagyon szep allvanyt, hasznaltan, egeszen jo arban:
Az a neve, hogy Skywatcher AZ3.
Eleg stabilnak latszik, de megis, van benne egy kis lotyoges/remeges.
Ugy figyelem, hogy a laban levo gumi boritas puhasaga miatt van, ami igy nez ki:Nincs valami otletetek, mire cserelhetnem a labait, ami hasonlit egy fotoallvanyera?
-
JohnyBlue
addikt
Jól tették! Hisz csak gondolj bele... felülsz a repcsire... bemajszolod a banánt. A külsejét meg nem dobod a szemetesbe hanem egy laza mozdulattal a középső folyosóra kib@szod. Az éppen arra sétáló elefánt meg elcsúszik, a repülő súlyelosztása megváltozik és így akár le is zuhanhat !
https://ipollo.com/?ref=johnyblue
-
tvamos
nagyúr
Egy konnyufem haromlab kezipoggyaszban valo cipelese mennyire osszeferhetetlen szerintetek? Volt mar aki probalta ily modon eljuttatni egyik helyrol a masikra?
-
tvamos
nagyúr
Tudja azt valaki, hogy hivjak azt a bigyot, ami az embernek az A7R-re ra van teve ezen a videon? Szeretnek valami ilyesmit a Nikonomra!
-
tvamos
nagyúr
Van itt olyan, aki carbon fiber tripod-ot hasznal? Nem tudom, hogy megeri-e a +40%-ot... Ugye elvileg merevebb es konnyebb, mint az alloy... de... segitsetek legyszi!!!
-
tvamos
nagyúr
Tudnatok nekem segiteni macro rail kereseseben?
Sajnos a "megfelelo" topicban nem jartam szerencsevel. [link]
Szoval, hogy ne kelljen ott elolvasni:
Tudnatok nekem ajanlani valami popec macro railt, ugy 50USD alatt, ami nem lotyog? (Mar van itthon ket olcso e-bay-es, de azok nagyon lotyognek sajnos.) Szerepel a tavlati terveim kozott, hogy motort is szerelek ra...
Van itt ilyen: [link] Ez nem tudom, mennyire jo....
Van ez a masik: [link]
Meg meg ez is itt van: [link][ Szerkesztve ]
-
Byk01
őstag
Nem lehet, hogy a kisebb a fejjel, meg a talppal nehezebb, mint a másik, viszont a fej kisebb teherbírású, mint az állvány magában, ezért (is) kisebb az érték?
"Az obi, amivel lelátsz a víz alá halakat fotózni a halszem (halszemlélő objektív rövidítése)." - .mf "A jövő mi vagyunk: a fiatalok és az emberek." - Drotár Adrienn
-
un2112
tag
Sziasztok!
Ezekről a Manbily monopodokról van bárkinek első kézből való tapasztalata, vagy ha az nincs, hát megalapozott véleménye?
a sátáni verzió
és a másik, ami elvileg kisebb, mégis nehezebb, ellenben mégis kisebb súlyt bír el (ha hihetünk a leírásoknak).
Egyrészt koncerten fotózáshoz (ott jobb a magasabb, és alighanem fej is kellene hozzá), másrészt otthoni videózáshoz (amíg ki nem rohan a gyerek a képből) gondolnék venni monopodot, de nem tudok/akarok sok pénzt rászánni.
Köszönöm előre is! -
ssgt1981
senior tag
válasz r.levente75 #6270 üzenetére
Esetleg ez: [link]
-
ssgt1981
senior tag
válasz r.levente75 #6270 üzenetére
Milyet ajánlanál helyette?
-
Viperator
őstag
válasz ssgt1981 #6267 üzenetére
Határeset, vagyis tűrhető... (Egyszerre nem teszed fel 3 obit, csak arra voltam kíváncsi, hogy mennyi a valódi terhelhetősége /azaz egy váz és a legnehezebb obival együtt, ja meg vakuval együtt is mennyi a súlya?/)
"Minél inkább eltávolodik egy társadalom az igazságtól, annál inkább utálni fogja azokat, akik kimondják azt." - George Orwell
-
ssgt1981
senior tag
Erről az állványról mi a véleményetek: [link]
Elsősorban utazáshoz, éjszakai és panoráma képekhez szeretném használni.
-
Gercsa
senior tag
Sziasztok!
Megosztanák itt egy tippet, persze semmi garancia nincs rá, hogy más is így fog járni.
Szóval Rendeltem Ebay-ről egy Weifeng (Fancier néven van hirdetve) 6662A állványt és egy 6663A-t kaptam.
Az eladó fototouring névre hallgat és Lengyelországból szállít.
Az állvány egyébként pöpec.
Nem én kiáltok, a gazdaság dübörög.
-
makoss
veterán
Üdv!
Nem tudja valaki a Vanguard Alta + 235 AP állványnál a vizszintes forgatást hogyan lehet megoldani azt, hogy függőleges irányban ne mozduljon el?
Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
makoss
veterán
Köszi!
....hihetetlen, hogy mindig találok valamit, már meg a VANGUARD VEO 235AP állvánnyal szemezgetek
Erről lehet tudni valamit?
Jobb mint a Vanguard Alta+ 235AP ?Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
jjeahh
nagyúr
Valszeg nem pont ezt a típust, de egy kis zomeit lehet veszek én is, meglátjuk a frissen rendelt Vanguard fotós hátizsákom állványtartója ha megérkezik elbírja-e a 6662a-t. Vennék wf-861-et, mert nekem bevált a márka, nálam van a 717a is, az is nagyon jó, de újabban EU-ból nem rendelhető és Kínából is drágább lett
[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
tvamos
nagyúr
Van itt a magnesium alloy valtozat: [link] [link]
Csak hat... azert a carbon konyebb, meg merevebb is, (ezt tapasztaltam, persze, ha tulterheljuk, az alu hajlik, ez meg reped el,) gondolom egyszerubb lenne a kezipoggyaszban felvinni repulo gepre... meg ott van a frankosag faktor is.[ Szerkesztve ]
-
makoss
veterán
Az a baj, hogy a hivatalos honlapján már ezeket nem gyártják, de azt sem tudom, rövidre hogyan lehetne rákeresni, de ha fordítva is be lehetne tolni, az király lenne!
Akkor a 235 mindenféleképp jobb választás lenne?
Nekem az volna a lényeg, hogy minnél jobban lehessen variálni, aránylag stabil legyen, és összecsukva kis helyen elférjen!Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
Byk01
őstag
A középoszlopot valószínűleg ki lehet venni. Hogy lehet-e kapni hozzá rövidet, azt nem tudom. De jó módszer az is, ha fordítva rakod be a hosszút. Akkor gyakorlatilag a kereső púpja határozza meg a minimális magasságot (csak forgatni kell majd a képeket)
"Az obi, amivel lelátsz a víz alá halakat fotózni a halszem (halszemlélő objektív rövidítése)." - .mf "A jövő mi vagyunk: a fiatalok és az emberek." - Drotár Adrienn
-
makoss
veterán
Úgyhogy a kérdés továbbra is az, hogy melyik állványt, és miért:
Vanguard Alta+ 235AP
vagy a
Vanguard Alta+ 204AP
1000Ft a külömbség.
Pro-kontra érdekellne másoktól is!Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
makoss
veterán
Én meg azt hittem, hogy középről ki lehet szedni azt a hosszút, (ahogy a legutóbb betett képemen is látni lehetett) , és azzal a gép is alacsonyabb szintre került....de akkor nem
Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
tvamos
nagyúr
válasz Viperator #6242 üzenetére
Nem tudom, gondolkodom rajta. Kerdes, hogy mennyire lehet stabil egy 1350 g-os aluminium allvany, egy 1320 g-os carbonfiberhez kepest. Nekem, szemely szerint nem lenne gondok a Manfi magassagaval amugy... lehet, hogy bebattyogok a MM-ba, es megskubizom.
Mondjuk... az is igaz, hogy a WF-6662-n az utolso labtagot nem szoktam kihuzni, mert a 300mm-es ekvivalens gyutavnal azert mar nem annyira stabil, es nekem eleg a 130 cm magas allvany, nem kell lehajolnom a keresohoz. (Nincs is. )[ Szerkesztve ]
-
tvamos
nagyúr
Igen, ezt talaltam: [link] 40 ezer korul lehet. A review szerint ez nem rossz. Persze, ott azt is irja, hogy a Z666C is ugyan az, es az jobb aron van, pl. ez, csak mire befizetem a vamot, meg az afat, gyakorlatilag ugyan ott vagyok.
-
-
jjeahh
nagyúr
Ez elég drága cucc ahhoz képest, hogy ebayes "kiskínai" ahogy nézem . Ha találsz valamit ami olcsó, kisebb mint a 6662a és a feje cserélhető, az engem is érdekelne... . 6662a helyett nekem is jó lenne egy még kisebb de azért még nem túl kompromisszumos állvány.
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
tvamos
nagyúr
Azon gondolkodom, hogy lecserelnem a WF-6662 allvanyomat, mert... hogy is mondjam... nem valt be. Maga az allvany jo, csak tul hosszu, osszecsukva sem fer el jol a hatizsakomban, es ezert sosem viszem magammal.
Nezegettem az ebay-en, mik vannak, es ez a Zomei Z669c nem tunik rossznak a review-k alapjan. Ti mit lattok ebben az arsavban? 30 ezer korul gondolkodnek. A gep Nikon 1 J5 + 30-110mm.[ Szerkesztve ]
-
Byk01
őstag
Az az ötödik lábtag azt takarja, hogy öt részből áll egy egy láb. Előnye, hogy kisebbre lehet összecsukni az állványt, a hátrány a kisebb stabilitás.
-
makoss
veterán
válasz r.levente75 #6237 üzenetére
A 235-ös picivel kisebb, csak azt volna jó tudni, hogy mit takar az az ötödik lábtag?
Kiszedi a középső hosszút, és berak egy rövidebbet ha teljesen szétnyitja a három lábat? [példa]
Meg azt néztem még, hol van a 235-ön vízmérték? A fejen?
Sajnos élőben nem tudom megnézni[ Szerkesztve ]
-
r.levente75
addikt
Én úgy látom, hogy terhelhetőségben +1kg és nehezebb pár dekával, lehet picit masszívabb. Magasságban ha jól emlékszem nem volt nagy különbség. Ha csak 1k a különbség annyi pluszt megér,,de azért a rajta lévő fejeket még lenyomoznám. Ha van lehetőséged, mielőtt vásárolsz, próbáld megnézni, megfogni élőben is.
-
makoss
veterán
válasz r.levente75 #6234 üzenetére
Na már majdnem megrendeltem a 204AP állványt de már meg ráakadtam a Vanguard Alta+ 235AP változatúra.
A Digitcam szerint a lábtagok száma: 5, de máshol meg 4-et írnak, nem tudom mi igaz
De akkor most végeredményben a Vanguard Alta+ 235AP miben másabb a Vanguard Alta+ 204AP állványtól?
Árban csak 1000Ft a külömbség.[ Szerkesztve ]
-
Balinov
titán
Sracok, ugy nez ki, sikeresen elhagytam a Gorillapod SRL Zoom Gombfejebol egy fontos alkatreszt. Lehet kapni, de mivel mar regota tervben van, inkabb lecserelnem az egesz gombfejet egy meretben a gorillapdohoz passzolora (ahelyett hogy az Induro AKB1 gombfejet tennem at).
Milyen olcso, de azert stabil gombfejet erdemes megvenni? Ebay, ali, BG/GB, amazon boven jatszos. 20-30€ kategoria. Egy Oly EM5MK1-et (esetleg EM1MK1-et) kene elbirnia, a legnehezebb uvegem egy "sotet" oly 40-150R kitobi (muanyag bajonett)
B
10yrs, 41.5kg, 3yrs 42.7kg (Lab) :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
makoss
veterán
válasz r.levente75 #6232 üzenetére
Panasonic FZ200 menne rá.
Én is akárhogy nézem, inkább az olcsóbb volna jobbKülföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
r.levente75
addikt
-
makoss
veterán
válasz r.levente75 #6230 üzenetére
Szerintem az olcsóbb is tudja azokat a műveleteket még ha nem is nagy a terhelhetőség.
Ami nekem fontos:
- szállítási méret minnél kissebb, könnyebb legyen.
- a fél kilós gépemnél a 2 Kg terhelhetőség elég.
- minnél jobban lehessen variálni, állítani.
a 264 árából már gépet lehet venni!Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
makoss
veterán
Tudja valaki mi a külömbség a
Vanguard Alta+ 264AP
és a
Vanguard Alta+ 204AP
állványok között? Mert szerintem ugyanazt tudja...Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
Dolphine
addikt
Nem egyenlőre, hanem egyelőre! Nem ez miatt, hanem emiatt, vagy ez által!
-
Dolphine
addikt
Szia!
Ahogy a képeket elnézem sehogy, vagyis a normál állapotnál jobban szerintem nem lehet.
A régebbi verziónál van egy külön "kapcsoló", amivel az állvány lábának szögét lehet beállítani, de itt ilyet nem látok.
A régi verziónál: A lábak szabadon széthajthatók. Mindegyik tetején egy ezüstösen csillogó kioldógomb található, ezt nyomva tartva három fix pozícióba állíthatók, 25, 50 és 80 fokos nyitással. Utóbbi esetén szinte teljesen földközelben fényképezhetünk.Nem egyenlőre, hanem egyelőre! Nem ez miatt, hanem emiatt, vagy ez által!
-
Dolphine
addikt
Szia!
Azt hiszem tudok segíteni.
Amit a digitcam oldalán nézel az egy korábbi termék képe (Espod Plus 204AP), a mostani típushoz (Espod CX 204AP).Amit Te keresel, amelyik szivacsos, az a Espod Plus 204AP, tudom, mert nekem is ilyen van, viszont ezt a típust már nem lehet kapni!
Espod Plus 204APAmi a Digitcam oldalán van, az meg ez, legalábbis a megnevezés szerint:
[link]Nem egyenlőre, hanem egyelőre! Nem ez miatt, hanem emiatt, vagy ez által!
-
makoss
veterán
válasz Falovas #6221 üzenetére
Háát igen, így kéne, csak a boltnak amelyiktől szerezném be az nem válaszol levelemre, hogy a lábai szivacsosak, vagy sem?
[link]
Érdekes, hogy lenne vevő az állványukra (ha szivacsos) és bxsznak válaszolni[ Szerkesztve ]
-
Falovas
aktív tag
Ezt találtam: " Pozitívum, hogy az alumíniumötvözetből készült lábak közül kettőt szivacsos borítással láttak el, így hidegben nem fagy hozzá kezünk."
" Tudtam, tudtam... csak nem sejtettem!" "Értem én, csak fel nem foghatom! " https://www.juzaphoto.com/me.php?p=109773&pg=allphotos&srt=data&l=en
-
makoss
veterán
Üdv!
Ennél a Vanguard Espod CX 204AP alumínium háromlábú állvány fejjel
résznél az a szivacsos markolat is rajta van?
Illetve mi külömbség van ezen állvány, és a Vanguard Alta+ 204AP állvány között?Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
Viperator
őstag
válasz jlaudio #6215 üzenetére
Nekem eredeti Triopom van és 36mm-es változatú, ezért mondtam, hogy nagyobbat érdemes keresni, mert ha nehéz objektíved van/lesz, akkor egy kicsit előre fog dőlni a gömbfej, másképpen is lehet egyensúlyba tenni, pl hosszú ARCA fémmel...
-
jlaudio
tag
válasz Viperator #6207 üzenetére
Hát nem sok infót találtam a gyártóról csak valami lengyel oldalt, a B3 az 43mm gömbátmérőjű, a legnagyobb a B4 ami 53mm de ez már 797g, a b3 is elég nehéz 603g, mivel főleg utazásra lessz használva minél könnyebb fejet keresek. Amit találtam és szimpatikus az a Sirui G-20KX, 36mm gömb, 360g, 20kg teherbirás az ára elég húzós valami 86 dollár... Még drágábban találtam 3 Legged Thing AirHed Switch. Equinox Pro Ball Head ez valami 300g és 37kg a teherbirása ennek csak két baja van, drága és iszonyat ronda szinekben gyártják...
Sirui gömbfejet használ itt valaki, esetleg Benro B sorozatot? Az olcsóbb kinai gömbfejektől félek (20-30 dollár az ebayen) mivel a gépemre és az obikra sokat spóroltam és nem szeretném ha valami baleset érné őket, inkább vásárolnék valami ismertebb márkájú minőségibb fejet (persze Arca, Markings flejtős ezek nekem nagyon drágák) a Benro állványom amit vettem minőséginek tűnik ezért a Benro Sirui kinai gyártókra gondoltam mint jó ár-érték arányú gyártók, akik már régen a piacon vannak és elég jó visszajelzések vannak róluk. -
Sátán44
addikt
Hello!
[link] Barátom születésnapjára szeretném egy ilyennel meglepni. Sony a6000-es gépe van alap objektívvel. Hobby fotózásra ez megfelelő lenne, vagy tudtok ajánlani jobbat ettől?
Kis bohóccal is lehet nagy cirkuszt csinálni... :-)
-
nana95
tag
Hali!
Olyan kérdésem lenne, hogy itthon milyen állványt ajánlanátok 20-25k +- 1-2k körül? Egy hama állványt cserélnék le (star 75), keveset használtam, de elég rossz élményeim vannak vele, így inkább azt meghagynám vakunak vagy egyéb fényforrás állványának.
Viszont olyan igényem lenne, hogy táskában el kellene férnie(a star 75 tokkal éppen belefér), illetve jó volna, ha egy Nikon D5200 + Samyang 85mm 1.4 alatt sem nyeklene nyaklana. Esetleg még tennék rá egy vakut, de az már nagyon ritka mert inkább kioldóval fotózok.
Viszont nem igényem, hogy 4 méterre kilehessen húzni, ez a 130-140 centi volna ideális.
Esetleg érdekelne külföldről is, mert nem vetem meg a külföldi rendelést sem de most mindenképp érdekelne itthoni alternatíva is.Köszi!
-
TV Béla
tag
válasz r.levente75 #6209 üzenetére
Már rendeltem hozzá egy Manfrotto MB MBAG75PN bélelt állványtáskát, elvileg pont ez a típus a mérete a 290 dualnak.
Jó lesz itthon tárolni benne az állványt, na meg ebben tudom vinni akárhová.
Persze ha hosszabb túrára megy az ember idővel kényelmetlen lehet a fotós hátizsák mellett még az álványt is külön cipelni a táskájával.
Ezért lett volna jobb ha az állványt a fotós táskára tudom rögzíteni, mert nem kell annyi mindent vinni, csak a kiválasztott fotóstáska nem bírná el szerintem, csak a kisebb állványokat.
Viszont másrészről viszont ha a Manfrotto bélelt állványtáskát használom, azért szerintem sokkal biztonságosabb, mintha a hátizsákon lenne.
Javaslom neked is egy normális állványtáskát, ha már az állványt megvetted drága pénzért, az a 15 ezer ft nem pénz egy bélelt táskáért, ahol biztonságban tudhatod az állványodat, én így gondolom.
Aki érdemben okosat tud mondani, vagy van jobb ötlete, az ne tartsa magában! -
TV Béla
tag
Üdv!
Vettem egy Manfrotto 290 DUAL állványt kit 3D fejjel.
A hama állvány után nagy előrelépés, nagyon jó kis állvány.
Viszont hiányolom, hogy nem jár hozzá állványtáska, mivel hosszabb túrázáshoz meg kell oldani valahogy az állvány cipelését.
Szerintetek van olyan fotós hátizsák, amire rá lehet rögzíteni ezt a típusú állványt? Viszonylag nagy és nehéz, csak azért kérdezem.
MANFROTTO MB MA-BP-TL Advanced Tri L fotós hátizsák, ezt néztem még ki magamnak, erre lehet is rögzíteni állványt, csak a képen kisebb manfrotto álvány van rajta, nem a 290 dual, ezért nem tudom, hogy a hátizsák elbírná vajon ezt is?
Ha nem, akkor gondolkodok egy Manfrotto állványtáska vételén, igaz hátizsákra rögzítve, háton vinni azért egyszerűbb lenne túrázásnál, mint külön táskában.
Valakinek valami ötlete?
Előre is köszönöm a segítséget! -
hszilard666
veterán
Sziasztok!
Érkezett hozzám egy vanguard veo am-264tv monopod, és azt kell mondjam hogy nagyon elégedett vagyok vele. Könnyű, de mégsem instabil. Egy 600D és egy Canon 10-18 van rajta. A feje is szépen használható filmezéshez, nagyon könnyen mozog, nem akad. Van bármi kérdésetek a cuccla kapcsolatban?Keresek Apple Watch S1 S2 S3 Silver Steel 42 MM es eszközt.
-
jlaudio
tag
Vettem egy Benro TAD18A állványt fej nélkül és szeretnék valami gömbfejet hozzá, logikus lenne szintén Benro-t de elég drágák, B-1 gömbfej az szimpatikus de többe lenne mint az állvány... Találtam valami Triopo kinai márkát ami kinézetre szinte a Benro klónja, valakinek van valami tapasztalata A Triopo gömbfejekkel? A Sirui az még szimpatikus de ezek is elég drágák, csak nekem tünik úgy, hogy ezek a kinai gyártók drágábban adják a termékeiket? Elég tanácstalan vagyok, egy D5100 és 18-105 valamint Tokina 11-16 obi lenne rátéve, valamint szeretnék a jövőben egy 70-200 obit is, tehát semmi extra súly, de gondolom a minél nagyobb teherbirás nem árt, illetve szeretném ha minőségi és tartós is lenne, valaki használ itt Benro gömbfejet milyen tapasztalatok vannak?
-
ooooobi
senior tag
válasz kevezolika #6203 üzenetére
Nekem föleg videora kell ezért mindenképp fluid fejest akarok. Nem túl drágán.
https://steamcommunity.com/id/ooooobi/
-
ooooobi
senior tag
Még mindíg nem vettem uj stativot, wf-717A-t akartam, de az 150€ szállítással. Itt németben viszont a B verziót már 100ért megkapom. Spanyolból ez is 150 lenne azt hiszem. Kédés, hogy ennek a fejét fel tudom e csavarni más állványra, mondjuk monopodra. Vagy ez a gömbös aljú fej csak ehhet az álványhoz lesz jó?
[ Szerkesztve ]
https://steamcommunity.com/id/ooooobi/
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest