Hirdetés
- Synology NAS
- Milyen routert?
- Mikrotik routerek
- Adobe Photoshop
- A Holdra vinnék az adatközpontokat
- A hollandok szerint rossz ötlet lenne, ha elterjedne a boltokban a BNPL
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- XPEnology
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Ubiquiti hálózati eszközök
Új hozzászólás Aktív témák
-
tvamos
nagyúr
Nekem valami ilyesmi van: [link]
Fel tudom rá rakni a gömbfejet is.
(Ha csak csövekre akarod rakni. Mint pl. kormány, váz, kerékpár tároló, fûtés csô...)
Annyira azért nem tartom stabilnak, hogy menet közben is rajta legyen a gép.[ Szerkesztve ]
"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
jjeahh
nagyúr
Közben találtam egy olyant, hogy Miggo Splat:
Ezt próbálta már valaki? Jóval olcsóbb, mint a Gorillapod 1K... esetleg van valami ajánlott olcsójános nagyon mini tripod, ami azért kihúzható legalább mellmagasságig?
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
tvamos
nagyúr
Nagyon tetszik, foleg a rolleres! Tisztara megkivantam.
Jol nez ki az a KINGJOY KH 6750 is, van itt egy video review rola: [link]Amit beraktam, az UK-s szallitas, mert o olyat keresett volna, ha jol ertelmeztem.
(Meg nekem is jobban tetszene az EU-s szallitas.)[ Szerkesztve ]
-
tvamos
nagyúr
En ezt talaltam a legolcsobbnak: [link]
Illetve kinabol olcsobb.De fura lenne, ha az egesz szerelekemnek a fej lenne a legnehezebb darabja... marmint carbon tripod, meg a Nikon 1 koze ez a hatalmas fej...
[ Szerkesztve ]
-
uniqm1
tag
Nem tudom, hogy cserélhető-e, csak két videót találtam a YT-on, azokból nem derül ki. Annyit írnak mindenhol, hogy PH-38 panhead van rajta. A videókon amúgy eleg smoothnak tűnik a fej mozgása, laikusként nekem videózásra is alkalmasnak tűnik (persze csak hobbi szinten). Egyébként a Weifenget én 50-70 USD között látom az Aliexpressen, szóval nem tűnik olcsóbbnak, plusz fluid fejjel meg pláne nem. Bár ennek nincs különösebb jelentősége, pár ezer forint különbségen nem fogok fennakadni. Viszont ha már veszek normális állványt, akkor ár-érték arányban a jobb megoldást választanám. Szóval most teljesen elbizonytalanodtam.
-
hegyimorc
senior tag
Nekem van egy Sirui T-025X, ami csak picit több mint 30cm összecsukva (pontosan nem emlékszem).
Ez karbon, de van alu változata is, azt hiszem T-005X, ami kicsit nehezebb de cserébe olcsóbb is.Nem tudom mennyi lehet az ára, 40eFt körülire saccolom itthon, és olyan 100$ lehet mondjuk ebayen, de nem néztem
Kb ez az a kategória aminél alább nem adnám, főleg ha pro obit akar rátenni valaki.
Eladó 100km-t futott CUBE SL Cross Race fitness bringa 460eFt helyett 300eFt-ért (kb 175-195cm közötti magassághoz) : https://goo.gl/acsjPA
-
tvamos
nagyúr
Van itt a magnesium alloy valtozat: [link] [link]
Csak hat... azert a carbon konyebb, meg merevebb is, (ezt tapasztaltam, persze, ha tulterheljuk, az alu hajlik, ez meg reped el,) gondolom egyszerubb lenne a kezipoggyaszban felvinni repulo gepre... meg ott van a frankosag faktor is.[ Szerkesztve ]
-
tvamos
nagyúr
Igen, ezt talaltam: [link] 40 ezer korul lehet. A review szerint ez nem rossz. Persze, ott azt is irja, hogy a Z666C is ugyan az, es az jobb aron van, pl. ez, csak mire befizetem a vamot, meg az afat, gyakorlatilag ugyan ott vagyok.
-
Dolphine
addikt
Ha a belső kék részre gondolsz, abból van fém, csak drága!
Lehet, hogy nem ártana összefognunk páran, mivel a szállítási költség ugyanannyi, mint maga a termék.
A kérdés, hogy egyáltalán megéri-e a kínai változatnál ez az ár!Nem egyenlőre, hanem egyelőre! Nem ez miatt, hanem emiatt, vagy ez által!
-
dqdb
nagyúr
Lőttem pár összehasonlító képet az eredetiről és a nemrég kézhez kapott klónról. A piros betétes az eredeti, a kék betétes a klón.
A logókon kívül egyedül a csavaroknál látok minimális különbséget, tapintásra, használati érzetre teljesen megegyeznek.
Peak Design MICROplate, Peak Design Standard Plate, klónhoz tartozó plate. PROplate-em, ami a Capture One-hoz járna, nincsentAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
MrChris
nagyúr
Nincs neve, még a bratyóm vette vagy húsz-huszonöt éve. Alu sínek, benne réz meg acél csúszó bizbaszok, de a reteszkar az lehet, hogy műanyag, melóhelyemen van. Az a vicc, hogy dög nagy súlyt is raktunk rá, egész jól bírta, meg még videóhoz is viszonylag egyenletesen lehet mozgatni, míg a kis 718b Manfim feje elég vacak. Viszont a noname állványnál az IS itt is elég jól rásegít, 'kiszedi' azokat a rángásokat, így nem szükséges a fluid fej. Örök darabnak tűnik.
-
tvamos
nagyúr
Legkozelebb csavarost szeretnek... Cullmann concept one.
(#6084) Tomdriver válasza r.levente75 (#6083) üzenetére
Szerintem kene hozza valami hosszabbito minden keppen, mert egylabunak hoszabb a kenyelmes, mint tura botnak. Vagy nem tudom...Egy igazi m..r..ha vagyok. Elso talalat a google-on: [link]
De ez sem rossz: [link][ Szerkesztve ]
-
madgie
titán
Na, adott a szokásos csavarós rögzítésű olcsóállvány:
Csavarod az egyik szekciót:
Teljesen lecsavarod, kihúzod:
Ott van ez a két műanyag biszbasz, ez szorul rá a fémre, ahogy meghúzod a csavarós részt:
Így akad be a fémbe mart mélyedésbe:
Vékony, puha műanyag kis izé:
A képek minőségéért bocs.
[ Szerkesztve ]
-
madgie
titán
Mikrosat állvány, de szerintem kábé ugyanaz, mint az átlag kínai állvanyok.
Valahogy jó lenne megjavítani.
-
Dolphine
addikt
Ha feltétlenül videózni szeretnék, szerintem arra ott a tripod panorámafejjel.
A kérdés teljesen jogos és fogalmam sincs, hogy mi a válasz. Azt látom videókon, hogy a Manfrotto állványt nagyon gyorsan és egyszerűen lehet rögzíteni (mármint az alját), a Vanguard egy kicsit bonyolultabb ennél, de nem biztos. Tisztára összezavarodtam![ Szerkesztve ]
Nem egyenlőre, hanem egyelőre! Nem ez miatt, hanem emiatt, vagy ez által!
-
tvamos
nagyúr
Nekem is van ugye WF-6662, es az arahoz kepest nagyon jo, de csak kene valami stabilabb. (1m fokusztav ala azert kene...) Azon gondolkodom, hogy vennek egy olyasmit, aminek kozepen vannak merevitoi. Szerinted az jobb lenne? Nem akarok makrozni rola, szoval nem kell leterdeltetni, vagy ilyesmi.
Termeszetesen a 150 ezres allvany nem opcio."Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
-
g.killer
aktív tag
Én még ezt néztem de nem tudom eldonteni errol sem, hogy eredeti vagy utanfabrikalt?
[ Szerkesztve ]
"A legjobb megoldás az, ha az ember talál egy számára elviselhető állást, amiből meg tud élni, és a maradék idejét és energiáját a fotográfiának szenteli. " (André Kertész)
-
t72killer
titán
Nagyobbnak van egy Berlebach faállványom, ez olyankor jönne, amikor a "családot is a hátamon kell cipelni". A monopod-dologról akkor lemondok, nem létfontosságú. Kompromisszumok persze beleférnek nem várom el tőle, hogy annyit tudjon, és olyan magasságokban dolgozzon, mint az egykori 055proB-m Elég, ha megtartja a kamerát a sziklán/farönkön/padon, amire ráteszem.
Közben nézem az ebayes-banggood-os kacatokat. Nálam <2 kilónyi kamerát kéne bírnia (gx80+Oly 40-150) a cuccnak, a Bexin/Cambofoto M225-re nagy merészen 10 kiló hasznos súlyt írtak, lehet egy ilyet bevállalnék, ha kihúzott állapotban is elbírja a ~2kilós kamerapakkot.
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
tvamos
nagyúr
Az N1J5 sem tul nehez, a tele converter meg szinte semmi, szoval a suly nem okozhat problemat. Ha sikerul fokuszt allitani, akkor mar tudok exponalni 10s kesleltetessel. Jo ez igy... vagy legalabbis nem tul rossz.
[ Szerkesztve ]
-
tvamos
nagyúr
-
tvamos
nagyúr
Visszakanyarodva a kerdesemre, te hogy tudsz sulyt akasztani ra? Mert nekem ott csak egy menet van, ahogy latom, sima 1/4"-os allvanymenettel, de nem talalok ra megoldast egyenlore. Valami szemes anya kene, amit metrikusban talalok is, de allvanymeneteset nem. Arra gondoltam, veszek egy ilyet, meg egy ilyet. De hatha van jobb otlet.
-
tvamos
nagyúr
Igen, igazad lehet... honapokig kerestem allvanyt, es 30k-ert talaltam az elso hasznalhatot. (De persze fej nelkul.) Hasznalhato fejet kb. ugyan annyiert lattam, 30-40 korul. Egyben persze megvan 50-60-bol. Ez meg 9 ezer volt, + a fej 4-5 ezer.
Ja, nekem egy kurblis Hama volt, 5 ezerert vettem hasznaltan, annyit szerintem az is ert. (Ujonnan igen, az is 10-15, es annyit nem er.)
Amit nem ertek, hogy ennek a 6662-nek a 3D fejes tesoja miert olyan piszok draga. (Raadasul ez, ami nekem van, valahogy masszivabbnak is nez ki.)"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
Golota
aktív tag
SZiasztok! Q666 tapasztalatok eddig:
- 1 hét alatt megérkezett, DHL-el küldték, tracking, rendben volt.
- A csomag igen nagyvonalú, vállra akasztós tok, övre akasztható monopod zseb, fejet védő selyemsapka is volt benne.Az első benyomások nagyon pozitívak. Az összeszerelés minősége, a működése, az összes tekerentyű rajta jó fogású, gumis, masszív, van "ellenállása". Semmi nem lötyög, klattyog, sehol nem sorjás, olcsó felületkezelésnek nyoma sincs, kifejezetten minőségi érzetet kelt. Összeszerelni eddig csak a szobában szereltem, de nagyon masszívan, stabil. Jó hír, hogy a Vanguard Veo37 tripod járatába pont precízen beleillik. Összességében véve nagyon jó vételnek tűnik.
-
M0RGI
őstag
A tele fél kg. kb, a gép 1.5, ez együtt cca. 2 kg.
Akkor ezek szerint csak marketing duma, hogy 3-5 kg-ot elbírnak?
Sajnos 20 ezernél többet nem tudok/akarok rászánni. Van esetleg más ami szóba jöhetne ilyen áron?
Egyébként inkább egy könnyű makró, vagy normál obival használnám, telét ritkábban. -
gergo5991
őstag
van hogy 16 oran at pakolok naponta teherautot, cipekedek butorokat stb, szoval nekem ez turheto. az tetszik hogy a kozepso cso teljesen lent van csak ugy megvan a szem magasagga a 175cm kb. kihizva a kozepso csovet 2m+ az allvany. na de legalabb nem kell hajolgatni le hozza. Pedig mikor vettem sok videot neztem meg minden, ugy remlik hogy a kozepso csovel kihuzva 175cm magas, de ezekszerint nem. kellemes csalodas
-
tvamos
nagyúr
Ha minden opciot szambavesz, akkor fair.
Opcio 1: kinai allvany 15 ezerert, olyan amilyen, latod a teszteken, es van annyi garancia, amennyit a paypal garantal, 2-6 het mulva megkapod.
Opcio 2: Manfrotto 100 ezerert, azt is latod, milyen, mennyi a garancia, bemegy a boltba, kezedbe adjak.
Szerintem fair...
Azert nem Cullmannt irtam, mert azt hinnetek, a fizetett emberuk vagyok. Sajnos nem... de miert vennek Olaszt, ha megvehetem a Nemet technikat?"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
tvamos
nagyúr
Mar tobb Cullmannt probaltam, olyan, amilyem. Dupla az ara, mint a kinainak, cserebe 10 ev garanciat ad a gyarto ra, ez mondjuk elmond valamit a termekrol. (Marmint nem Magyarorszagon, mert persze ott semmi nem ugy van...)
De allitolag a Manfihoz lehet alkatreszt venni, ha valami gyikja van. A kinaihoz nem tudom,,kapsz-e alkatreszt, ha kapsz, az jo,lesz-e amikor megkapod, mert pofatlanul masolgatjak egymast is, azt sem tudod sokszor, ki a gyarto. Szoval, ha eltorik valami, rendelsz masikat? Persze, azt is lehet...
Azert vannak ennek kinai rendeles dolognak arnyoldalai, szerintem. Rohadt sok cuccot rendeltem mar kinabol, nem felek toluk alapvetoen, szoval nem azert irom, mert eloiteletes vagyok.[ Szerkesztve ]
-
fireman123
őstag
Ok, köszi az infót ....egy Cullmann Nanomax 460-am van 3D fejjel, de lehet veszek hozzá egy ilyesmi gömbfejet kipróbálásra
-
Nincs név
tag
Igen ezt most már szerencsére én is megerősíthetem, írtam hogy letört a gömbfej, nagyon korrekten gyorsan kiküldték újra, már meg is érkezett és lőttem vele pár éjszakait majd mutogatok is.
(Nagyon jófejek voltak egyébként mert az egészet kiküldték újra úgyhogy most van két jól működő állvány amiből az egyikre kell egy új fej )
A pana g3-at bőven stabilan tartja, nagyra kilehet nyitni, készítettem 50 sec záridős képet is és kézzel kattintottam el de nem mozdult be, stabil maradt. Videófelvételre sajnálom hogy a gömbfej külön nem forgatható csak ha kiengedem (akkor viszont a gépet is tartani kell felül és visszajön a rezgés), de ezt akár egy másik fejjel pótolhatom.
-
Nincs név
tag
Igen én is így látom, tök masszív az egész, eléggé sajnálom, hogy kifogtam. Írtam az eladónak és remélem minél hamarabb küld egy új fejet.
A csavarhúzót megtaláltam gondolom a lábak tetején lévő lyukba kell rakni? Nem mertem nagy erővel forgatni nehogy elcsesszem de akkor nekimegyek Köszönöm a segítséget és az ajánlást
-
-
Viperator
őstag
-
fr3ntzen
aktív tag
Aham. És te honnan rendelted ? Ahogy latom ez 13ezerFt.....ez fejjel együtt van ? Ennyiért nagyon ócccóóóó és ha tényleg megéri megvenni akkor emellé még egy hátizsákot is be tudok szerezni !
PS4,PS3,PSP,PS One, Huawei p30pro, Canon Eos 7D, Valami i7es erőmű :) Instagram: heroldhenzphotography, henzherold
-
tvamos
nagyúr
Hat... nem mindenhol tudunk vasarolni, a MM-ban meg ez volt. Persze, egy Cullmann Nanomax 430T jobb lett volna, meg olcsobb is valamivel, de sajnos ott nem volt mas, csak ez. Marmint ami belefert a budzsebe.
Ez a pisztoly fej iszonyat. Marmint csupa muanyag, meg rossz minoseg, az oke, es en nem tudom, hogy a profi mennyire jo, de ez nekem nagyon nem jon be.
Maradok a 3D-nel egyenlore.[ Szerkesztve ]
-
-
Balinov
titán
gombakra osszel en is megprobalok jobban fokuszalni, legalabb azok nem futnak el, vagy gyk nem hajladoznak a szelben
amugy ha jol nezem 26cm a legalacsonyabb, amit tud a cucc
10yrs, 41.5kg, 3yrs 42.7kg (Lab) :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
Balinov
titán
hat, ha tegnap ilyenkor kerdezed meg is tudtam volna nezni, mert epp eloszedtem,hogy kimegyek a partra verofenyben ND1000-zni (aztan visszapakoltam ,mert nem talalom a qrva haida-t sehol...remelem nem dobta ki Vera vagy Patrik)
Amugy Indurora raraktam tegnap az EM5-ot, M42 adapterrel, Nikon 50-essel (vakut probalni) nos, em5-el mint az atombunker, olyan stabil (poen, hogy most jottem ra, hogy a kozeposzlopot meg lehet forditan, azt megvan 4 eve!!!)
10yrs, 41.5kg, 3yrs 42.7kg (Lab) :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest