Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Novics
senior tag
válasz hegyimorc #5298 üzenetére
Te vagy az én emberem! Jelenleg egy Fuji X-E1 - 350gr - és egy 35/1,4 - 185 gr - menne rá. Csorgatom a nyálamat egy Samyang 12/2 - 260 gr - után. Meg talán egy 18/2 - 116 gr. Egyik sem egy telezoom.
Peetta14 Köszi az infót, meg az ajánlatot, lehet, hogy lesz belőle valami. Már egy ideje nézelődök, de nem sürgős a beszerzés, mert van "rendes" állványom is, csak azt macerás cipelni, meg úgyis "nagyterpeszben" használom, alacsony nézőpontból.
A fontolva haladó. - 30 felett minden nap ajándék.
-
Peetta14
tag
Szia, nekem is van egy hybrid. 1szer volt használva, közben meg beszereztem egy Benro állványt. Ha érdekelne, írj privátban...
Én Pana GX1 vázzal és 14-45 obival teszteltem, arra jó, de egy 14-140mm-es obival már bukik. Így kitobiig lehet jó, afölötti hosszabb obik esetén már nem ajánlanám. A praktikussága viszont vitathatatlan.
-
Novics
senior tag
válasz Primary92 #5100 üzenetére
Na bakker, Usánkából féláron lehetett volna Joby Gorillapod SLR-Zoomot venni Amazonon féláron ingyen postával - bár lehet ez csak belföldre volt meghirdetve -, de mire fizetnem kellett volna érte már 23 lett. Fuji alá sok lett volna, de hát ha egyszer jó áron megkaptam volna. No ez ugrott, lehet egy hybrid lesz belőle. Használ valaki olyat? Ezek a Joby gömbfejek mennyire jók?
A fontolva haladó. - 30 felett minden nap ajándék.
-
Peetta14
tag
Digitcam-nél ma Sirui akció [link]
Érdemes tenni egy próbát, de csak ma!
-
Studi
veterán
válasz Real_Necro #5294 üzenetére
Nem a lábelemről, vagy a rögzítéséről beszéltem az utángyártott kapcsán, hanem a lábtüskéről, ami szerintem semmivel nem rosszabb, ha utángyártott. Vagy tatyó, vagy vállpánt...
-
Real_Necro
veterán
Pont egy ilyen állványhoz nem szabad kópia tartozékot venni szerintem. Ennyi erővel jó lesz a Weifeng/Fancier is. Persze van olyanom is, de ugye vannak kompromisszumok.
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
Studi
veterán
válasz Real_Necro #5291 üzenetére
No igen, de nem mindegy, hogy ha kap egy nagyobb ütést esetleg az egyik szekció a lábon, akkor kicseréled azt, vagy veszel új állványt 50-ért. Rögzítések dettó. Az ilyen apróságokat meg szerintem gyártják a szorgos sárgák is.
[ Szerkesztve ]
-
Real_Necro
veterán
Igen, megkapsz mindent, csak ára is van. A 055xprob-re 3 darab acél tüske emlékeim szerint 8-9ezer jó magyar forintba került. Hordtáskát már Cullmann-ba vettem, mert az csak 8k volt...
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
Studi
veterán
válasz Lassú Víz #5286 üzenetére
Az a baj, hogy hiányzik egy kategória olyan 30-35e Ft-os új áron, ami azért bőven elég lehetne ilyen helyzetekre. Kis gyakorlattal és odafigyeléssel még egy Manfrotto Compact Action is jó lehet ilyen helyzetekre, bár az elég vézna.
Amúgy Manfrotto 190-esek verziói szoktak forogni használtan, szerintem érdemes nézelődni, főleg azért, mert a Manfinak nagy előnye, hogy minden alkatrészt külön is megkapsz hozzá, így kisebb a kockázat a használt vásárlásnál.
-
azJENŐ
csendes tag
Szervusztok!
Egy Pana lx-7 gép alá nem túlzás egy Vanguard CA 203AP állvány?
-
őstag
Kinek van bármilyen tapasztalata - vagy akár csak élőben látott/megtapogatott már - Manfrotto Super Professional Tripod Mk2 állványt? (161MK2B)
Olyan állványra/megoldásra lenne szükségem, aminek a lábát kb. egy szék lábainak területére (körátmérő mondjuk: ~50 cm) lehet szétnyitni, de a (fejjel mért) magassága legalább 190-200 cm. Ugyanakkor "stabilan" megtart egy MILC-et. (Mondjuk ~2 kg.)
-
Lassú Víz
addikt
Állványt nem csak azért veszel drágát, hogy ne boruljon fel a gép alatt, hanem azért is, hogy megtartson stabilan egy ekv. 400-600-800 mm-es teleobjektívet. Hiába lelkendezel, hogy megspóroltál 20 ezer Ft-ot, ha minden képed be van rázva, mert a tükörnek vagy a zárnak sem bír ellentartani.
A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.
-
makoss
veterán
Ez pontosan így van, csak annak éri meg aki vagy a tévénél melózik, vagy valamelyik fotós újságnál.
Vagy paparazzi.
Egy 100.000Ft-os géphez egy 60.000Ft-tól drágább állványt venni (szerintem) pénzkidobás!
Hogy ki mennyit költ állványra az kinek egyéni problémája.Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
addikt
A Manfrotto pont az a cég aki gyárt alsó és középkategóriás cuccokat is. Ami olcsó attól nem kell semmi extrát várni, ezeket ők is Kínában gyártják, a középkategóriát pedig az olaszoknál. A nem éri meg dumától meg már a hajam égnek áll lassan srácok, maximum neked nem éri meg amíg össze nem törik a cuccod egy gagyi állványon, de másoknak ez a felszerelés árának max 10%-a.
-
makoss
veterán
válasz fireman123 #5282 üzenetére
Tudom, olvastam, köszi!
Háát ha igaz, az elég szomorú a manfrotto márkára nézve, a youtube tele van manfrotto-val, viszont az is biztos, hogy a csapból is a Manfrotto Tripod 055XPRO3 folyik a MVH502AH fejjel, de veszettül nem éri meg a 60.000Ft-os árat külön-külön értve persze!Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
Lassú Víz
addikt
válasz domedee #5278 üzenetére
Ez nem makró, hanem mikró Egy rendes állványnak is vannak makró lehetőségei. Pl. szétterpeszthető a lába, megfordítható a középoszlop, netán még 90 fokban is betehető. És ha mást akarsz fotózni, nem 53 cm lesz a magassága, hanem 153. Egy univerzálisabb, és nagyobb állványra szavazok. Lehetőleg olyanra, amelyikhez szükség esetén egy makrósínt is tudsz majd csatlakoztatni.
A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.
-
kispalsz
tag
Igen azt.
De csak jövőre tudom kipróbálni. Kari aji, magamnak , viszont a két ünnep közötti időszak elég elfoglalt leszek. A boltban tüzetesen megnéztem, és úgy láttam megéri az árát. Könnyű, de stabil. És az a pisztoly fogó, benne a rögzítőgörgővel nagyon kényelmes. MILC gépet fogok rajta használni. Arra biztos elég lesz.
-
domedee
senior tag
Sziasztok, egy Oly E-M10 MarkII + Oly 60/2.8 Macro obihoz keresnék kicsi és könnyű állványt (+ később egy marco körvaku). Ezt néztem ki: Velbon EX-Macro Mit gondoltok róla?
''és van a végén a városok anyja: Budapest. Csakhogy ez nem olyan anya, aki szoptatja a gyerekeit, ellenkezőleg őt szoptatják a gyerekek, s maradnak mellette örökké satnyák, kicsinyek, vérszegények.'' - Mikszáth Kálmán
-
kispalsz
tag
válasz Real_Necro #5275 üzenetére
Manfrotto lett belőle. Számomra elegendő a tudása.
Köszönöm az ajánlást. -
Real_Necro
veterán
válasz kispalsz #5274 üzenetére
Bár kicsi a gép, de némelyik állvány annyira műanyag hatású... Manfit és Vanguardot a helyedben megnézném élőben, mennyire stabilak, mennyire bírja stabilan megtartani a gépet.
-
kispalsz
tag
válasz kispalsz #5272 üzenetére
Eddig ezeket találtam:
Azt látom, hogy a Hama-t nem szeretitek, így ezzel nem is bosszantalak Titeket
Továbbra is kezdő fotós, egy Sony A6000-e kisgéppel, alap objektívvel.10e-s kategória:
9.990 Ft Sunpak 6601TM állvány monopoddal, 3D panoráma fejjel
1.27 kg önsúly, 2kg terhelhetőség max 148 cm magas 57 cm-re lehet összecsukni. Egyben monopod is, elég szimpi megoldás.10-15e kategória:
13.490 Ft Cullmann Alpha 2800 állvány + táska
1.25 kg önsúly, 3kg terhelhetőség, 184.5 cm , 67.6 cm minimális magasság14.990 Ft Sunpak Ultra 7000TM állvány monopoddal, 3D panoráma fejjel
1.9 kg önsúly , 5.6 kg terhelhetőség, max magasság 170 cm körül, min magasság 55 cm. ez is 2 in 1, szóval lenne egy monopodom is.Nyitottam egy picivel 15e feletti kategóriát:
17.000 Ft Vanguard Espod CX 203AP állvány
1.1 kg önsúly,3.5 kg terhelhetőség,max magasság 155 cm, szállítási méret 57,5 cm17.000 FT Manfrotto Compact Action állvány, fekete (MKCOMPACTACN-BK)
1.16 kg önsúly, 1.5 kg terhelhetőség, max magasság 155 cm[ Szerkesztve ]
-
tvamos
nagyúr
válasz fireman123 #5268 üzenetére
Köszi!
"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
kispalsz
tag
Milyen 3 lábú, esetleg lábas monopodot ajánlotok, egy Sony a6000-es géphez, alap obival?
Magasságom 185 cm. Felhasználás beltér, és utca, esetleg park. Vízszintes felületen.Mivel nincs nagy fotó tudásom, most kezem, ezért a sima monopodtól kicsit félek. Ja, és lábasat is csak még drágán láttam....
Egy régi fa (NDK ) állványom van. E mellé, mivel ezt kicsit nehéz cipelni kellene valami hordozható, kis súllyal, és nem túl drágán.
Látom, hogy itt az ajánlgatások mind 15e felett mennek, mégis arra kérnélek titeket, hogy 2 kategóriában 10e alatt és 10-15e között ajánljatok típust.
Budapesten megnézhető, megvehető lenne a legjobb számomra.
Köszi.
-
makoss
veterán
válasz fireman123 #5270 üzenetére
A prohardver tesztjében a 3 láb közzül 2-n van olyan szivacs, az újakon meg már nincs
Fura.
Spórolnak?Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
makoss
veterán
válasz fireman123 #5267 üzenetére
Igazad van, a Vanguard Espod 203AP-ot akartam írni, csak mindig bekavarnak a topikrendezéssel
Akármelyikre keresek rá, nincs szivacs[ Szerkesztve ]
Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
fireman123
őstag
-
fireman123
őstag
Szerintem egy kicsit már kevered az állványokat , a Cullmann Nanomax 460-on van szivacs .....nem csak a képen, hanem a valóságban is (múlt héten kaptam meg az edigitáltól) .......nem a Vanguard CX203AP-ről hiányoltad a másik topicban ?
[ Szerkesztve ]
-
makoss
veterán
Folytatván a "Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?" topikban írásaim....
Szóval azt továbbra sem értem miért nem raknak szivacsos markolatot a Cullmann Nanomax 460 állványra, úgy még jobban tetszene!
Ha valaki tudja ennek okát az írja már meg, köszönöm![ Szerkesztve ]
Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
Real_Necro
veterán
Azért kérdés, hogy egyes márkáknál a 8kg az csak papíron 8kg vagy tényleg... Én egy Manfrotto 055xprob-t használok, elég masszívnak tartom, persze súlya is van.
Artworknél az xpro3 most szerintem elég jó árban van: [link]
Persze ehhez kell majd fej is.
-
tvamos
nagyúr
Ez a Sunpak Ultra 7000TM állvány monopoddal, 3D panoráma fejjel mennyire jó? Kézből nem nagyon jó fénykepezni.
-
tvamos
nagyúr
válasz fireman123 #5257 üzenetére
Jó Magyar bolt is.
-
darvak
senior tag
Miért ne lenne komoly. Egy 8kilós állvány is ~2kiló felett már instabil.
Ja és árba még új is belefér,hisz pl. Rollei C5i pont 8kilós és 120€, de ha van jobb alternatíva használtba..
@Real_Necro
Súlyba nem sok, de nekem stabilitás kell, ami a teherbírással jön csak[ Szerkesztve ]
-
Real_Necro
veterán
Ilyen terhelhetőséghez manfrotto 055 xpro 3 vagy 4 szerintem. De vannak elég masszív Benro-k is 10kg kapacitással. Árban viszont kérdéses, hogy ennyiért fogsz e találni. Egyébként mi kerülne rá?
[ Szerkesztve ]
-
darvak
senior tag
válasz Real_Necro #5258 üzenetére
Aham, kehet felmegyek 50-re használtba.
Sirui nem jobb ajánlat?
Mondjuk nekem konrét típusok kellenének >8kg terhelhetőséggel.
[ Szerkesztve ]
-
Real_Necro
veterán
Ha használt is jó, akkor vadásznék irányjelzős fórumról egy Manfrottot vagy egy Giottos-t.
-
darvak
senior tag
Sziasztok 40.000Ft magasságában milyen tripodot ajánlanátok? Használt is jó.
Ciao
-
jjeahh
nagyúr
válasz Danesz94 #5253 üzenetére
Manfrotto compact sorozatot szokták ajánlani, de elvileg annyira nem stabil, ha külföldről rendelés is játszik, akkor Weifeng 6615, esetleg 861 is hasonlónak tűnik, mondjuk nem tudom ezek dslr alá mennyire ajánlottak, inkább milc alá tudom elképzelni őket nagylátóval, szélcsenben, távkioldóval
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
tvamos
nagyúr
Sziasztok!
Szeretnek egy allvanyt kapni szulinapomra, es a kivalasztasban szeretnem a segitsegeteket kerni.
A gepem egy Nikon 1 J5, tehat nem egy sulyos darab, de nagy televel is akarom hasznalni. (300mm-es objektiv + 2.5x elotet.) Neha elvinnem autoversenyre is magammal, oda jobb lenne egy egylabu allvany. Probalgatva a kollegam allvanyait, nem tetszett a gomb fej.
Ezek alapjan ezt az allvanyt talaltam: Cullmann Nanomax 460M. Sajnos ezt nagyon tul van a keretemen, ami 25 ezer Ft. lenne.
Ha tudnatok olyat ajanlani, ami belefer a keretembe, es hasonlo tulajdonsagokkal rendelkezik, az sokat segitene.
Udv, Tomi"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
faki_
senior tag
válasz Danesz94 #5249 üzenetére
Érdemben nem tudok segíteni, de a Manfrotto Compact állványok még pár napig akciósak, ill. létezik egy Manfrotto Karácsony is.
-
Danesz94
senior tag
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni állvány választásban.
Van most olyan ami ár érték arányban nagyon jó? Videózáshoz is. -
jjeahh
nagyúr
válasz osszaki #5239 üzenetére
Az állványt osszú távra veszi általában az ember, szal ha szeretnél jövőben videózni akkor szerintem érdemes fluid fejest, vagy legalább olyant, aminek később cserélni tudod a fejét. Timelapse-re tényleg nem árt ha stabil, én már szúrtam el egész napos timelapset gyenge állvány miatt (beremegett a szél miatt)... szal ezentúl valszeg a stabilabb állványokat is le fogom súlyozni, biztos ami biztos
[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
osszaki
tag
Szia! Igen, majd azt is (majd jövőre már szeretnék). Egyelőre event videózás van, ahol max monopoddal tudnék alkotni, de egyelőre még az nem megoldás. Marad a kézben tartás. Time-lapse-hez viszont valami robosztus és stabil kellene. Köszi a tippeket, megnézem őket.
Xbox 360 gamertag: osszaki
-
jjeahh
nagyúr
válasz osszaki #5234 üzenetére
Videóznál is a gh4-el? Mert akkor folyadékcsillapítású fejes tripodot ajánlanék én, például weifeng vagy fancier márkanév alatt futó Ft-717 vagy WF-717, ezek elég jók, én sokat használtam g6 meg gh2 alatt. Esetleg a Slik 504QF II jónak tűnik és nem drága, de nem próbáltam... vagy egy olcsóbb állvány manfrottotól vagy valami más "nagy" márkától és külön veszel rá egy Velbon PH-368 fejet.
-
zool1
őstag
Olyan 30.000 hufig mi az az állvány ami "ajánlott"?! Max 3-3,5 kg ig kellene.
-
Peetta14
tag
Benro állványok vannak (csak ma) akcióban a Digitcam-nél, pl. Travel Angel 2 (8kg teherbírású) 54k helyett 46k.
-
osszaki
tag
Sziasztok!
Tripod szemlébe kezdtem. A kérdés, hogy Vanguard, vagy Manfrotto legyen? GH4-et tennék rá, első körben leginkább time-lapse-hez. Így inkább gömbfejben gondolkozok, mint videós fejben. (Persze lehet majd annak is eljön az ideje és akkor elég csak fejet cserélni.)
Árban egyelőre 50-60k fölé nem szeretnék menni. Digitcam-nél volt pár napja Vanguard tripod akció, de volt több hasonló termék is, amin nem láttam a különbséget, mire utána jártam / vagy be tudtam volna menni az akciónak vége volt. :/
Köszi előre is a segítséget.
Xbox 360 gamertag: osszaki
-
makoss
veterán
válasz Klemice #5229 üzenetére
Árban úgy látom ez is ott van majdnem mint az FZ200, de az állvány veszettül nem éri meg az árát, legalábbis nekem
... de aki 80-at költ állványra, az simán vehet akár GH4-et is szerintem![ Szerkesztve ]
-
Peetta14
tag
Oszd el kettővel az állványnak megadott terhelhetőséget és hasonlítsd össze a géped objektívvel mért súlyával. Ezen felül, fizika. Van egy 1,5m méter magas állványod, melynek tömegközéppontja a legtetején van. Add hozzá, hogy fúj a szél, esetleg még, hogy nem nagylátó szögben fényképeznél...
Fentieket kihagyhatod, ha rászánsz 30 percet, és visszaolvasol pár oldalt.
Én tegnap a digigcam-nél vettem egy Benro Travel Angel 2-t. Nem volt kevés, hónapok óta néztem, mit, hol, mennyiért. Közben a dollár árfolyama emelkedik, árak szintén. Akciók kizárólag az alacsonyabb kategóriákban vannak, vagy Manfrotto.
Gyors próba alapján a Benro nagyon precízen állítható, masszív, és 40cm-re lehet összecsomagolni. A helyet is ajánlom, nagyon kedvesek voltak, kivették a dobozból, amelyiket kértem, mindent ki lehetett próbálni.[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz fireman123 #5220 üzenetére
Nem tudom ezek milyenek, én ilyent használtam már többször, ennek kisebb a teherbírása, sztem csak a fluid fej miatt drágább. M4/3 topikban van még egy kolléga aki kisebb olcsóbb weifenget használ: [link]
-
fireman123
őstag
Bocs, hogy ennyit kérdezek, de most rákattantam a témára
A korábban sokat emlegetett Fancier/Weifeng típusokból az alábbiak közül melyiket lenne célszerű (D5300 18-105, 70-300):3D fejes:
- WF-6663A 21e.Gömbfejes:
- WF-6662A 12e
-WF-531B 15eTeljesen elvesztem a lehetőségekben
A Cullmann Nanomax 460 jobb ezektől? ...ua. az ára mint a legdrágább WF-6663A.
[ Szerkesztve ]
-
fireman123
őstag
Egyébként azt mi alapján célszerű eldönteni, hogy 3D-st vagy gömbfejest érdemesebb venni (sosem volt még állványom )
Mi az előnye/hátránya egyiknek a másikhoz képest, kültérre, természet fotókhoz melyiket célszerű venni? -
fireman123
őstag
sziasztok!
Még mindig állványt keresek max. 30e kategóriában teljesen amatőr/kezdő felhasználásra (D5300 18-105, ....talán esetleg később tamron 70-300 is), a korábban linkelt Vanguard Alta CA233AP-re [link], már nincs akció (23,7e volt akciósan, akció nélkül 34e).
Most az Edigitalnál van a Cullmann Nanomax 460 + RW20 3d fej-re akció, szerintetek ezt meg szabad venni a vázolt célra? gyártói weboldal
A Vanguard-hoz hasonlítva ez lényegesen gyengébb? Ismeri valaki esetleg ezt a Cullmann típust?[ Szerkesztve ]
-
RoryBreaker
aktív tag
Sziasztok!
Segítsetek kérlek, tripodot keresek, nem tudom milyen lenne érdemes venni, nem értek hozzá. Jelenleg van egy Bilora Pro állványom, De nem stabil, nehézkes vele bánni a szar szorítók miatt, nem gömbfejes, elég gyenge.
Amire kell: Legtöbbet egy Canon 5D Mk1 és egy 24-70 2.8 foglalna helyet rajta.
Gömbfejes legyen, valami normális dolog, mondjuk 30 ezerig.
Ha tudtok ajánlani normális állványt ebben az árban, azt megköszönöm!
Rog Strix B-760i Gaming Wifi, 32 GB DDR5@6000, i5-13500, Asus RTX 4060 OC Dual, 1TB Samsung 980 Pro, Be Quiet Pure Power 1000W Gold 80+, Noctua NH-12UA + Noctua házventik, Asus AP201 Mesh ház
-
makoss
veterán
A Manfrotto most kb ott van, ahol egy 4,5milliós autó 3,5 milliós téli gumiabroncs szettel
Érthetetlen az áruk.(#5212) FLx: Erőssen kategóriától függ, mert ott is van 16-17ezerért, meg 100.000Ft fölött is!
[ Szerkesztve ]
-
makoss
veterán
válasz fireman123 #5209 üzenetére
Úgy látom eddig ez a legjobb amit linkeltél, báár még mindig nem variálható úgy mint EZT
vagy mint ezt: Manfrotto 055XPROB
Én nem tudom kik szülik ezeket az árakat, de örülnék neki ha nem venné senki!Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
fireman123
őstag
Egyetértek, (aztán lehet, hogy csak magunkat nyugtatgatjuk ), kezdőként tényleg nem tartom szükségesnek egy 60-80e ft-os állványt, nyilván a 10e-s hama a másik véglet. Úgy gondolom meg kell találni a középutat, kompromisszumot.
Természetesen nem borítaná fel a családi költségvetésemet egy drága állvány sem (akinél igen, az nyilván bele sem kezd a fotózásba cserélhető obis rendszerrel), egyszerűen sajnálok annyit költeni rá, nem látom azt, hogy nekem megérné.
Persze olyan állvány kell ami biztonsággal megtartja a gépet és nem fújja el a szél, nem inog.
Kompromisszumként találtam a Bluechip-nél és a Tripontnál is 34e-ről leakciózott Vanguard Alta CA 233AP állványt 24e-ért, amely 5 kg teherbírású és alumínium (még ha el is osztom 2-vel vagy 3-am akkor is 2,5 illetve 1,66 kg).
Megítélésem szerint számomra a D5300 (18-105, 35mm 1,8G)-hoz abszolút kezdőként elegendő lesz (súly: 1,2 kg váz+obi), még talán 70-300 obival is (1,5 kg vázzal együtt), egy sor youtube bemutató videón elég hosszú zoommal szerelt váz volt ráaggatva a linkelt állványra.
Szóval most ez a kiszemelt nálam , már csak meg kell győzni magamat, hogy egyáltalán kell-e nekem állvány a jelenlegi felkészültségi szintemen. (azzal győzködöm magamat, hogy ha nem veszek, akkor sose fogok hosszú záridős fotókat csinálni )[ Szerkesztve ]
-
BobChemistry
őstag
Üdv!
Tudom, hogy nem egy Manfrotto 055 de nem is 70 ezerbe kerül gömbfejjel. Egy könnyű kis utazós állványnak gondoltam 70D és 25-105 obi alá. Vagy tegyek le róla?
Bármilyen közel vagy valakihez, végtelen a távolság köztetek.
-
makoss
veterán
válasz #18379748 #5193 üzenetére
Természetesen normális állvány kell, normális áron, nem nyeklő nyakló gyenge minőség.
De 60-80 ezer forintos drágaság sem kell, az már aránytalanul magas ár!
Ha van max 16-17ezerért az jó volna!
Lényeg, hogy mikor kell, ne mozduljon be az állvány képkészítéskor![ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz fireman123 #5204 üzenetére
Nem próbáltam, de azokhoz kezdőként elegendőnek tűnik.
-
fireman123
őstag
Ezek gyakorlatilag elérhetetlenek magyar webshopban (legalábbis én nem találtam), olyan tipp kellene ami itthon is megnézhető/megvehető.
Jelenleg 18-105 és 35mm f1,8G van a D5300-hoz ...az még a jövő titka, hogy lesz-e esetleg 70-300, kezdőként mennyire ragad el a fotózási hév. (most még lelkes vagyok ), de lehet sosem veszek 70-300-at.
A meglévőkhöz elegendő lenne a Vanguard CX 203AP?[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz fireman123 #5199 üzenetére
Már többször ajánltam, a fancier vagy weifeng állványok legtöbb esetben ár/érték arányban verhetetlenek, de igazat adok az előttem szólónak is, a 70-300 alá azért nagyon stabil állvány kéne...
-
Wa2x_
veterán
válasz fireman123 #5199 üzenetére
Teléhez ezek nem túl jók, nem elég stabilak/robusztusak/nehezek, beremegnek, ha pici is megmozdítod, én mondjuk nagylátóhoz vettem, nem teléhez. Ahhoz meg korrekt elsőnek. Jobb a Vanguard!
(#5200) FLx: A Skoda egy jó autó. Ami koporsóba teszt az más kategória.
[ Szerkesztve ]
..: Old Honda's never die - they just get faster :..
Új hozzászólás Aktív témák
- Kuponkunyeráló
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- 3D nyomtatás
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Vírusirtó topic
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Milyen légkondit a lakásba?
- Ukrajnai háború
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest