- Synology NAS
- Proxmox VE
- Windows 11
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Asustor NAS
- Az AMD készen áll, hogy elindítsa a chipgyártást a TSMC arizonai gyárában
- Nem landolhatnak SpaceX rakéták a Bahama-szigeteken
- Milyen routert?
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
-
IT café
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
blakey
titán
válasz
zsberecz #85071 üzenetére
Érdekes olvasni ezt a jövőbe tervezést. Én kíváncsiságból vettem egy AX92U-t, nagyjából 35-40 eszköz csatlakozik hozzá de egyik sem AX-es. Szóval megvettem és néhány hónapja tesztelgetem. Előző routereimet CFW-vel használtam, Merlin, HGG, Tomato, OpenWrt, Padavan, ezekhez hozzászoktam, gyorsak voltak és stabilak, kiváló jelerősséggel. Nos az AX92U egy nagyon jó router, jó, hogy két 5GHz-es sávja van, de egyben rossz is, amelyik qrva jó lenne az csak a 100-as csatornától működik és azt sok eszközöm nem látja, 160Mhz is csak az egyiken érhető el. A másik két sáv egy jó AC-s router képességeivel bír, gyárilag egész jó a szoftver de vannak hiányosságai egy CFW-vel szemben. Az eszközeim 90%-át nem tervezem a közeljövőben lecserélni, mert szerencsére mindegyik kiválóan teszi a dolgát, ráadásul a legtöbb az elmúlt 1,5 évben lett véve, emiatt úgy vagyok, hogy nekem bőven elég az AC57U Padavan firmware-el, azt a picivel gyengébb Wifi-sebességet kompenzálja a gyorsabb böngészés, valahogy gyorsabb az egész, az oldalak gyorsabban töltődnek be. Szeretem ha minden eszközöm annyit tud amennyit kell és azt amire szükségem van, erre a Wifi6-ra szerintem néhány évig nem lesz szükségem, főleg ha a gyártók nem fogják beletenni a készülékeikbe. Szóval jó a Wifi6 de véleményem szerint akkor ha már most a készülékeink 70%-a képes rá. Egy 2020-as TV-be vagy lejátszóba jól jönne a Wifi6, de még nem általános illetve a másik dolog a WPA3, az sem általános.
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Honor 9X Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T420 - i5-2GEN I 8GB I 320GB I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
- Teljes magyar Logitech Mx Keys Mini billentyűzeted lehet.
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest