Hirdetés
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. november
Új hozzászólás Aktív témák
-
flyer12
tag
Sziasztok!
Ez jó vétel lehet ennyiért? [link]
Másutt mindenhol jóval több..flyer
-
mofiba
csendes tag
Sziasztok!
Szerintetek Asus Rt-92u vagy Rt-86u a jobb?
Ha eldől, akkor lesz egy Ac65p eladó
Nem akarom meshként használni egyelőre, egyedüliként kéne erős jelet biztosítania. Sajnos a 65ös nem tudja rendben átlőni a födémet, s néha elmegy a jel fent...
Tehát itt kéne javulnia...Köszönöm!
-
Pahli
tag
válasz Gubek-Einste #84397 üzenetére
nagyon köszi
-
Topikgazda
-
Topikgazda
-
kiir
tag
válasz newwektor #84367 üzenetére
Véletlenül ez a két típus dolgozik nálam, a Mercusys egy bő hónapja, az Asus egy hete.
Objektíve ez az Asus ismert, ajánlott szerkezet. A Mercusys egyfajta TP-Link leágazás, a belseje gyakorlatilag egy kifutott kínai belpiacos TP-Link, csak más körülötte a műanyag doboz. RAM--ban és SOC-ban az Asus valamivel erősebb, tán modernebb is. Továbbá az Asus 4 LAN-portot és USB-t ad, a másik meg csupán 3 LAN-portot. Menüben a Mercusys nagyon fapados, például a WPS-gomb kikapcsolhatatlan, és noha elvileg van benne valami tűzfal is, semmi beállítás vagy infó nincs rá. Na, az emberek 95%-ának az igényeit azért kielégíti (IPv6, ipTV és port forwarding van benne).
Szubjektíve az Asus egy határozott, jól összerakott valami, míg a másik egy nagy, könnyű, üres műanyag doboz. A körülményeket és az árat ismerve felötlik a kérdés az emberben, hogy vajon a Mercusys minőségbiztosítása, időállósága és hibaszázaléka vajon milyen lehet. Nálam eddig egyik sem rendetlenkedett, amire beállítottam, azt megbízhatóan hozták. Megjegyzem, nagy kihívások elé nem állítom a routereket, 5 wifi és 2 vezetékes kliens van, de nem egyszerre működnek; játszani nem játszom, szóval az ingadozások nem jönnek ki nálam; a sávszélem pedig 300 Mbps, de ezt is összevissza két kliens képes egyáltalán fölvenni madzagon vagy wifin. Ugyanott elhelyezve és ugyanúgy beállítva az Asus észrevehetően nagyobb sávszélességet ad, és a lakásban egy picit messzebb ér a jele -- mondjuk egyik sem wifi-erőgép.
Orosz fórumokon azt írják, hogy ez a Mercusys kis háztartási igényeket kiszolgál, de nagyobb igénybevételre melegszik, elfogy az ereje, szaggat és ledobál. Se megerősíteni, se cáfolni nem tudom, de elhiszem. Itt a fórumon is írta valaki, hogy AP-nak évekig jól elketyeg. Éppen ezért nálam az Asus a fő router, a Mercusys pedig AP jelenleg.
Nem tudom, hogyan döntöttél, de a Mercusyst én inkább csak AP-nak venném, max. 10 kliensre és jóval gigabit alatti sávszélre.
-
Pahli
tag
válasz Gubek-Einste #84369 üzenetére
Család ház, emelettel, nem nagy alapterületű.
100mb
2-3 telefon, 2-3 laptop,
1-2 pc de ez lan
csak hogy a különböző eszközökre lehessen sebességkorlátot rakni.
köszi -
TIstvan4
tag
válasz Gubek-Einste #84384 üzenetére
Mégegyszer köszi szépen!Beállítás üzembehelyezés egyszerű?Infókat találok az interneten az ajánlott tipusokhoz?
-
Topikgazda
-
TIstvan4
tag
válasz Gubek-Einste #84382 üzenetére
telekom réz net speedport után kötném 50 mb sebesség speedport routertől nagyobb hatótávolságut,és ne tudjon kevesebbet.köszönöm elsö az első ajánlásokat!
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz TIstvan4 #84381 üzenetére
Milyen net sebesség mellé kellene az eszköz?
Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná?
Mennyi lenne a beszerzésre?
Milyen egyéb igények vannak a router-rel szemben?Ajánlott eszközök:
20k alatt: Asus AC57U, TP-Link Archer C5v4
20-30k: Asus AC1200GU/AC65P, TP-Link Archer AX10/AX20Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
TIstvan4
tag
Szép napot kívánok mindenkinek!
Kérdés,érdeklődés.
40 m2 kis lakásban milyen wifi router ajánlott,ami átlagos energiával látja el a "lakteret"? -
gulyasa
őstag
válasz Gubek-Einste #84321 üzenetére
Na vasárnap éjszaka megrendeltem, kifizettem, majd tegnap átvettem és ma be is állítottam az új Asus RT-AX58U-t.
Eddig nagyon király, röpke egy óra alatt mindent egyszerű volt beállítani. Már minden itthoni vezetékes és vezeték nélküli eszköz ezen keresztül csüng a neten.A gyerek szobájában, ahol a TP-Link 1043-al csak max. 2-3 "pálcika" volt a jelerősség, ott most 4/5.
Nem mellesleg a Garmin sportórám is újra tud csatlakozni wifi-n keresztül az azonnali szinkronizáláshoz.Kössz a tippet!
Samsung S23+ 512GB, LG OLED 48" C1, Zidoo Z9X, OCTAGON SF8008 4K UHD E2, Sony WH-1000XM3, LG HBS-FN6, JBL REFLECT AERO, Lenovo Tab M10 2nd Gen
-
Topikgazda
-
kemcso
Ármester
válasz Gubek-Einste #84368 üzenetére
Kicsit próbáltam mérni, stb: a signalt több program is -50, -60 dBm körüli értéknek mutatja, sebességet is 120-300 Mbps-nek mégis erősen ingadozó a wifi. Ezen sem javítana egy AC65P-AC1200GU-AX55-stb? Mobil eszközök miatt érdekes az egész, a fix eszközök lanon vannak.
Van egy RP-AC53 repeater is, kábelen bekötve, de ennek a wifije sem ér el mindenhova rendesen (és amúgyse vagyok megelégedve vele, áramszünet után csak a WDS törlés-újrahozzáadás után van internet...). Ennek fogalmam sincs milyennek számít a jelerőssége...
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz newwektor #84367 üzenetére
Az Asus ismert típus így tudni lehet, hogy mire lehet számítani vele kapcsolatban, a Mercusys teljesen ismeretlen így nem is tudni, hogy mire képes vagy éppen mire nem.
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Topikgazda
Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) lenne használva?
Milyen egyéb igények vannak a router-rel szemben?Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Topikgazda
válasz kemcso #84365 üzenetére
Sajnos ilyet nem lehet megmondani, ha mostaninak sem megfelelő akkor az újjal sem lesz jobb, inkább másodlagos eszköz beüzemelése lenne az ajánlatos kábeles kapcsolattal mint eszköz csere.
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
newwektor
újonc
Router választás előtt állok. Kábellel vinném a routerhez a Gigabit-s jelet és onnan is kábellel menne mindenhez kivéve a tabletet és a telot, amik kb 1.5m körzetben lennének a routertől. 2 félét rendeltem meg. Kérdés az üzembiztonságuk és, hogy megéri-e az Asus a kicsit több mint dupla árat ennél az 1x feladatnál. Asus RT-AC57U v.3 (11k) vs. Mercusys AC12G (5k).
Köszi -
Pahli
tag
Olyan router érdekelne ami a különböző eszközöknél tudná korlátozni a sávszélességet. Beleolvastam pár tp-link, dlinkes manuálba de sehol sem láttam ilyen lehetőséget csak qos. 20k ft max.
köszi -
kemcso
Ármester
Sziasztok,
adott egy 6 éves Asus RT-N18U FreshTomato-val (max Transmit Power, legüresebb csatorna), aminek a wifi erejével/hatótávjával nem vagyok elégedett, vannak olyan részei a lakásnak, ahol elméletben van jel de gyakorlatban nincs.
Mire érdemes váltani, aminek biztosan jobb a wifi hatótávja/erősebb a jele? Ha van rá vmi xxx-wrt az előny, mert a Tomato-ra is okkal váltottam. Sok évre venném. Keretet nem lőnék be, minél költség-hatékonyabbat keresek, nem az RT-AX92U a cél (nincs rá Merlin )[ Szerkesztve ]
-
spe88
senior tag
Sziasztok!
Bangoodról és/vagy Aliról érdemes MiFi routert venni szerintetek? Van valami tapasztalat? Gondolom a garancia érvényesítése esélytelen egy elromlott darab esetén, de itthon 17 környéke a legolcsóbb ahogy láttam (Cudy MF4 Router). Az említett oldalakon meg fele se sokszor, lehet megérné a kockázatot...
Másik kérdésem a mifivel kapcsolatban, hogy mennyire bírják ezek a 3000 mAH-s akksik? Elég fura adatokat olvasok: valaki azt írja, hogy 4-5 óra és vége. 4-5 óra netezéstől a telóm merül le, aminek millió egyéb dolgot kell futtatni és hasonló kapacitású az akksija, de hallok olyanokat is, akik azt mondják, hogy 5 nap után dugják fel töltőre és azért napi jó pár órát neteznek, illetve "készenléti üzemmódban" van, magyarán a jelet kéri és továbbítja ugyanúgy, amit a teló a kikapcsolt kijelzőnél fogad/küld.
Köszi
Spóroljunk! Kerül, amibe kerül!
-
Potrien
senior tag
válasz Gubek-Einste #84359 üzenetére
Azért csak van olyan tipus aminek erősebb az adása
Most egy tplink archer c6 ac1200-at vettem,ez egy kalap k&ki, alig van térereje, ott ahol az előző még teljesen jól működött (dlink dir878).
Ráadásul állandóan változik a térereje, és öt tíz percenként szinte elmegy a térerő,6-8 méterre tőle.[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
-
Topikgazda
-
Topikgazda
válasz Genesistibi #84351 üzenetére
Kábelen kellene felfűzni újabb eszközöket a biztos eredményhez, pl egy Asus AC57U-t.
-
Potrien
senior tag
Segítsetek nekem.
Olyan nem százezres router van aminek nagyobb a wifi hatótávja? -
Ace owner
addikt
válasz MaCS_70 #84319 üzenetére
Meg egy olyan kérdésem lenne hogy az iptv mennyire befolyásolja ezt a műveletet mert ugye most a routerben fut össze minden. Vagy az új routert is kossem csak rá a meglévőre? Valószínű megrendelem a héten amit javasoltal és ha nem lesz jó megyek tovább. Köszönöm a segitseged, mesh hálózat most annyira nem szükséges mert a lenti szinten csak a Facebook megy, nincs szükség ilyen komoly rendszerre egyelőre.
Galaxy Fold 4
-
blakey
titán
válasz akisbandi #84353 üzenetére
Az AC66U_B1 (gondolom ezt vetted) nem olyan erős, ahhoz kellhet még egy MESH-router és akkor jó lesz a lefedettséged. Próba nélkül úgysem derül ki.
Az AX92U egy másik kategória, nagyon erős, teljesen más formájú, routerhez képest szerintem nehéz darab. Lefedettségben, gyorsaságban nagyon jó.Boldog karácsonyt! - ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
akisbandi
aktív tag
válasz MaCS_70 #84350 üzenetére
Szia,
tudom nehéz kérdés, de berendeltem egy AC66U-t, különösebb problémám nincs vele. AP-ként működik, LAN-on kapcsolódik.
14 napon belül vagyok, érdemes AX92-re cserélni? Mennyivel lehet jobb a lefedettsége az AX92-nek?
AX-es eszközöm nincs, a leggyorsabb is 867 Mbps sebességgel tud csak kapcsolódni. Egyszerre max 8 eszköz csatlakozik WiFi-n, a Syno, Tv, médiaboxok LAN-on. A net 100/20-as.
A fentiek nem igazán indokolnák a cserét, de a nagyobb lefedettség miatt esetleg szóba jöhetne.
-
truefx
aktív tag
Sziasztok, kérdés:
36 m2-es kis különálló lakás, családi ház felső szintje, 1Gbit kábelnet, nappaliban lenne a router, jó lenne, ha az egész lakásban lenne coverage, sőt akár az udvaron is. Az alsó szinten nem kell hogy látható legyen.
Igények: kb 2 laptop, 2 telefon, tv (chromecast), PS4, Wifi, UTP vegyesen, de nem feltétlenül egyszerre használva. Jó lenne ha minél többet ki tudna használni az 1gbitből, és ha tudna NAS és torrent funkciót (de az nem fontos).A fentiekre elég egy RT-AC57U?
-
Genesistibi
tag
válasz Gubek-Einste #84343 üzenetére
Köszi, megnézem. A nagyobb lefedettséghez milyen repeatert vagy mit lenne érdemes még beszereznem?
-
[lAyCsI]
addikt
-
blakey
titán
válasz Sefter #84345 üzenetére
Egyelőre "csak" gyári firmware van rá, teljesen okés, nincs benne különösebb hiba. Ha nem tévedek akkor Synology routered van/volt, annál mindenképp jobb, egyedül a felület nem olyan "OS kinézetű". Nagyon jó a lefedettség és a sebesség.
Boldog karácsonyt! - ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Sefter
veterán
Sziasztok!
Router váltáson gondolkozom, kinéztem az Asus RT-AX92U-t.
Régen volt Asus routerem, mennyire ajánlott (stabil), ha gyári FW-el használnám
Esetleg van jobb ajánlat ~60k körül?[ Szerkesztve ]
Psn ID: sefter_hun
-
Topikgazda
-
Topikgazda
válasz Genesistibi #84339 üzenetére
Asus AC65P megfelelő választás lesz de ilyen elhelyezéssel nem fogja a teljes házat lefedni, több eszköz kell majd ehhez, 2-3 biztosan.
-
[lAyCsI]
addikt
válasz Gubek-Einste #84336 üzenetére
Szia,
Ez egy T-s alap Speedport Entry
Van egy [link] ilyen ASUS routerem is amivel próbálkoztam, de ebben nincs Repeater mód,
csak valami bonyolult módon OpenWRT-vel lehetne összehozni a másikkal ami nekem túl bonyolultnak tűnt, így gondoltam hátha lenne valami egszerűbb módja...-= No way back from Here =-
-
Genesistibi
tag
Sziasztok! Én is azt szeretném kérdezni, hogy "milyen routert?"
30m hosszú, egyszintes, tégla családi ház egyik végébe kellene olyan, ami folyamatosan elbír 10+ eszközzel és viszonylag nagy a hatótávja. 20-30 eFt körül szánnék rá. Only wifi.
Köszönöm!
-
mike1334
veterán
válasz Gubek-Einste #84335 üzenetére
Köszi!
...unless the law provides otherwise. Guarantees not guaranteed!
-
Alex91
félisten
válasz Gubek-Einste #84334 üzenetére
Mi a normal? Mar most van vagy 20 eszkoz, ami log a wifimen...
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
Topikgazda
-
Topikgazda
-
Topikgazda
-
[lAyCsI]
addikt
Urak,
Tudnátok ajánlani valami megfizethető (max 10k) wifi repetaert vagy dedikált repeater funkcióval ellátott routert?
Van egy noname és egy Xiaomi pro400-as is, de pár nap 1-2 héten belül mindekttőt újra kell indítgatni mert nem ad IP címet...előre is köszi!
-= No way back from Here =-
-
mike1334
veterán
-
félisten
-
mike1334
veterán
No, 5 ghz-n megy a router...kérdés:
Van olyan megoldás (repeater mondjuk), amivel a router 5 ghz-s jeléből tudok 2.4 ghz-s jelet "konvertálni", úgy hogy ne kelljen bridge-be tenni a routert (meg úgy általaban a routert ne kelljen piszkálni)? Ilyen bejön az 5ghz-s wifi, kimegy a 2.4 ghz megoldás
Tudom, egyszerűbb az ap megoldás, de az sajna nem játszik, a routertől függetlenül kellene megoldani egy folyamatos működést.
Köszi!...unless the law provides otherwise. Guarantees not guaranteed!
-
Alex91
félisten
válasz Gubek-Einste #84325 üzenetére
Kosz! Ez a router kb. hany klienst tudhat kiszolgalni?
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
Teasers
tag
válasz Gubek-Einste #84323 üzenetére
Köszi!
Hát ha erősebb lesz, mint a mostani Asus, akkor igazából le tudná fedni rendesen.
Csináltam egy "tesztet", a digi sebességteszt oldalán.
Kábelen:
Letöltés: 120mbps feltöltés: 10mbpsWifin, ahol vana router, abból a szobából:
Letöltés 92mbps feltöltés 10mbpsWifin a ház legtávolabbi szobájából:
Letöltés 8,3mbps feltöltés 5mbpsA ping egységesen 10-11ms volt.
Ha ennél jobb eredményt tud az általad ajánlott 2 router valamelyike, akkor nekem az tökéletes.
-
Topikgazda
-
Alex91
félisten
50k HUF-ig AX-es routerben Asus RT-AX58u-nal van valami jobb? AX58u tudja a WPA3-at?
-
Topikgazda
válasz Teasers #84318 üzenetére
20-30k között az Asus AC65P vagy AC1200GU lenne az ajánlott ha maradsz a márka mellett.
Gyárilag adnak egy UTP kábelt a router mellé így annak a cseréje is megoldott lenne az új eszköz beszerzésével.
A vályog a wifi nagy ellensége így nem biztos, hogy egy eszköz elég lesz a teljes lefedettség biztosításához.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Topikgazda
-
Topikgazda
-
félisten
válasz vottokar #84317 üzenetére
Az IPTV miatt én ebben nem tudok tanácsot adni, annyit viszont általánosan, tehát mindenkinek megjegyeznék, hogy ez szerintem egy olyan hosszabb távú beruházás, ami mondjuk 4-5 évre szól. Ennek megfelelően a kezdeti spórolás nagyon könnyen bizonyulhat nagyon drágának. Havi 1-2 gombóc fagylalt árán spórolva szerintem nem érdemes prolongálni egy csomó bosszúságot és egy garantáltan költségesebb második beszerzést.
És persze 14 nap... Wifinél fokozottan kötelező!
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
félisten
válasz Ace owner #84316 üzenetére
A mesh lényege a következő: több access point van, de ezek egységes elérést biztosítanak, ráadásul úgy, hogy a váltás köztük automatikus és az ember számára nem észlelhető.
Én ma már csak ilyenben gondolkoznék.
Mindez mehet úgy is, hogy a hálózat elemei is wifin tartják a kapcsolatot, de az igazi az, ha vezetékes a gerinc.
Én a helyedben megemelném a keretet, és megpróbálnék elsőre mondjuk egy Asus RT-AX58 routert, és ha az nem fedi le az egész házat, akkor a lefedetlen terület és esztétikai megfontolások függvényében egy alap Lyra node-ot vagy egy AC57u v3 rouert. Ez utóbbi ugyan csak AC-s, de csak a lefedetlen területre szól. Lehet persze AX-es is, de jóval drágábban.
A fő eszköznek viszont én már nem választanék nem AX-est.
MaCS
-
Teasers
tag
Sziasztok!
Érdeklődnék, wifi router ügyében.
cserélném a mostanit, erősebbre, mivel a ház hátsó felébe már alig ér el a jel.jelenleg eg Asus Rt-n18u van.
most 20-30e ft-ot szánnék rá. Az hogy milyen erős a net sajnos pontosan nem tudom, kábelről jelenleg 20mb letöltési sebbséget ír a teszt.
A mostani a fentebb leirt dolgom kivül tökéletes volt, de már kicsi megsínylette az éveket.
a ház 80%ban vályog. Nemtudom számit e, telefonok(2-3), 1 tv, 1 játékkonzol fog csatlakozni rá általában.
Egy extra kérdés. A net koax kábelen jön a modemba egy elosztón át, a modemből utp kábellel a wifibe. Azt is kicsit korszerűbbre cserélném, ha szaámit a minőségnél. Most valami no name ezer meg egy éves kábelt használok(utp).
A kaox kábel kb 30-40 centi hosszu, érdemel azt is frissebre cserélni? Egyébként elég lenne a 20centi is bőven.Köszi előre is!
[ Szerkesztve ]
-
vottokar
senior tag
válasz MaCS_70 #84315 üzenetére
Tudom, hogy nem nekem írtad, csak valószínű valami efféle lesz a mi problémánk a költözünk egyszer végre valahára.
Sorház, 3 szint szintenként cca50m2, mind lakott. Falak tégla födém betongerenda kerámia és beton béléstesttel. Telekom koaxos net (sebesség még nem eldöntött) Ezt kellene lefednem majd wifivel. (Cat5E kihúzva szintenként, és szintek között is.) Milyen mesh hálózatos eszközök javasoltak perpillanat amiket össze lehet hangolni a Sagemcom Telekomos eszközzel is. (IPTV kell sajnos) Sajna jó lenne a Mesh-be egy szeparált 2,4-es rész is a wifis home eszközök (kapcsolók fényerő szabályzók, kaputelefon, robotporszívó) miatt is. Ehhez sajnos hülye vagyok. Meg rühellem, hogy manapság a gyári oldalon a leírásokat a marketing részleg írja, nem a műszaki.[ Szerkesztve ]
"Hát te meg ki a tö*öm vagy, hogy bundában szeded itt a málnát?"
-
Ace owner
addikt
válasz MaCS_70 #84315 üzenetére
Családi ház 30évvel ezelőttről. Nincs kispórolva az anyag Nem tudom milyen volt az előző router valami kis gagyi telekomos, nem is értem hogy lehetett jobb mint ez.
Ott lehet a kutya elásva hogy a ház egyik végéből a másikba került most a router. Eddig édesanyám szobája felett, az akkori szobámban volt. Nem is volt sírás rívás hogy nincs itternet, most viszont mindennap ezt hallgatom. Ezeket a mesh megoldásokat néztem most
kamublack friday alatt is, de nem teljesen világos hogy működik de utána nézek még annak is mert egyáltalán nem értek ezekhez a hálózatokhoz. Örülnék neki ha egy sima router cserével megtudnám úszni a dolgot.Ha ez lesz a vége akkor 20-30k környékén milyen routert tudnátok ajánlani? Vagy már akkor inkább egy mesh hálózat? Teljes tanácstalanság
Galaxy Fold 4
-
félisten
válasz Ace owner #84314 üzenetére
A régi nóta... Mondhatni a mindenkori nóta, ami csak ezen az oldalon is vagy féltucatnyi alkalommal került elő.
Sajnos semmilyen relevánsa adatot nem adtál meg arról, hogy milyen a ház és mik az igényeid. Ezek nélkül semmit sem lehet ajánlani.
Az is segítene, hogy milyen volt az a két antennás router, ami jó volt. (Az antennák száma lefedettség szempontjából amúgy irreleváns.)
Lehet, hogy egy jobb router is elegendő lenne (nálam is így megy), de korrektebb megoldás egy mesh-hálózat kiépítése, lehetőleg vezetéken.
MaCS
-
Ace owner
addikt
Sziasztok!
Nemrég húzták be a telekom optikait, 2gigabites viszont amit kaptunk router nem tudja beteríteni a házat. 2szintes családi régen a gagyi 2 antennás simán szórta mindkét szintre. Mit tudnék ezzel kezdeni hogy a földszinten is legyen rendes wifi? Nagyon gyenge jelenleg. Elég egy komolyabb routert venni? Ha igen akkor milyet? Vagy maradjon itt ez és lentre vegyek egy másikat?
Galaxy Fold 4
-
Cimbee
aktív tag
Sziasztok!
Hálozattal kapcsolatos a kérdésem.
Röviden:
Telekom előfizetés, kaptam az előfizetés mellé egy telekomos routert is. 1 gigabites az internet, nagy szobában van a router szerencsére minden szobába be van húzva a kábel. A számítógép egy másik szobában van amit LAN-on keresztűl használok viszont néha jól esne ha lenne wifi ebben a szobában ahol a gépem is van. Nagyon gyenge a jel mivel tudom ezt erősíteni? Mit rakjak a szobába?A választ előre is köszönöm.
Cimbee
-
gulyasa
őstag
válasz Gubek-Einste #84311 üzenetére
Köszönöm.
Még egy kérdés:
Az ajánlott eszközöket úgy érted, hogy egy példány is elegendő közülük (akármelyik?) és nem valószínű, hogy szükség lehet melléjük további extenderre, AP-re, stb.?Samsung S23+ 512GB, LG OLED 48" C1, Zidoo Z9X, OCTAGON SF8008 4K UHD E2, Sony WH-1000XM3, LG HBS-FN6, JBL REFLECT AERO, Lenovo Tab M10 2nd Gen
-
Topikgazda
-
Topikgazda
a cél 2 egymás melletti ház(10-12m, 2 tégla fal,beton födém) közötti wifi kapcsolat.
Beltéri eszközökkel nem fog összejönni, egy ilyen rendszert kellene kiépíteni. AP1 és AP2 legyen inkább egy-egy 5 GHz-s kültéri antennával egybeépített eszköz pár.Az Asus AC65P és AC85P megegyeznek teljesen így feleslege a drágábbat megvenni.
-
Topikgazda
-
gulyasa
őstag
válasz Gubek-Einste #84269 üzenetére
Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) lenne használva?
Mint említettem, betonpanel... A gyerek szobájában lévő gép 1 falnyira van, a szoba legtúlsó végében (összesen kb. 10 méterre). Viszont a lakásban van helyiség, ahol 2-3 fal is van közben.
DIGINET 1000
LAN-on 3 eszköz csatlakozik: asztali számítógép, TV, és egy Android-os médialejátszó. WiFi-n alkalmanként 3 telefon, és a gyerek gépe adapterrel.
Mennyi lenne a beszerzésre?
Azt nem mondom, hogy a határ a csillagos ég, de olyan megoldást szeretnék, ami ismét jó pár évre elég lesz...
Milyen egyéb igények vannak a router-rel szemben?
A lehető legnagyobb elérhető adatátviteli sebesség.Samsung S23+ 512GB, LG OLED 48" C1, Zidoo Z9X, OCTAGON SF8008 4K UHD E2, Sony WH-1000XM3, LG HBS-FN6, JBL REFLECT AERO, Lenovo Tab M10 2nd Gen
-
Sedus
újonc
Sziasztok, jelenleg egy TL-WR740N és egy TL-WA855RE van használatban, a cél 2 egymás melletti ház(10-12m, 2 tégla fal,beton födém) közötti wifi kapcsolat. Jelen helyzetbe néha kap jelet az extender néha nem, szakadozik stb. Sebesség,ax,5g nem szempont, csak a stabil nagy hatótáv. 1000-es digi mellé. 2-3 eszköz.
Új routeren gondolkozom de nem tudok dönteni az ajánlottak közül, pontosabban az AC65P és az AX20 között, de beleférne az AC85P is, szóval 30k alatt mi lenne a legjobb választás? -
Sza_Sa
senior tag
Srácok, anomáliát találtam és nem tudom a megoldást:
Asus ax92u router, a hálózati térképnél azt írja, internet leválasztva, wan információnál a wan állapotra leválasztva, wan ip nincs. Egyébként van net, a sebesség is jó - modemtől és routertől is megmérve, ping gyors, viszont egy kicsit mintha hezitálna a válasz, oldalra kattintva több mp. mire történik valami. Led visszajelző piros..Mi van ilyenkor?
Szerk: kábelt cseréltem mert először arra gyanakodtam, azzal nem volt változás. Aztán újraindítás és fw frissítés.Egyébként a router nagyon jó, 5 hete használjuk 10 eszközzel, ebből 1 nas, 3 kábeles kapcsolat, semmi gond.
[ Szerkesztve ]
"Van három rágóm, pont hárman vagyunk. Egy kell holnapra..."
-
pepe4
tag
150 mbps netem van. Mobil telefon 2,1 laptop, ps, 2 tv. Írták itt többen, hogy most az Asus 65p a legjobb ár értékben, viszont van közte 10 000 Ft különbség. Érdemes várni szerinted, hogy lejjebb vigyék az árát?
-
tylerddd
veterán
válasz Gubek-Einste #84300 üzenetére
Olcsó, találtam alig használtat is, kicsi.
[ Szerkesztve ]
Csak egészség legyen, meg térerő!
-
Topikgazda
Milyen egyéb igények vannak a router-rel szemben?Ajánlott eszközök 20k alatt Asus AC57U vagy TP-Link Archer C5v4 lenne, picit felette (22k) az Asus AC1200GU volna ami sokkal jobb válasz volna.
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Új Lenovo Yoga 7 ProX Gamer Tervező Ultrabook -50% Ryzen 7 6800HS 32/1TB AMD 4GB + 3050 4GB 3K 120Hz
- HP EliteBook 840 G6 Fémházas Tartós Laptop 14" -70% i5-8365U 4Mag 16GB 512GB SSD FHD IPS
- Eladó JURA ENA 5 Svájci Kávéfőző gép
- AOC CU34G2X 34" 144Hz 21:9, ivelt Gaming monitor, monitorváltás miatt eladó!!
- Logitech G Pro X Superlight + Corepad Skatez PRO & Soft Grips
- Lenovo T14 G1 i5-10310u 16Gb ram, 256Gb NVme, 1 év garancia, számla
- Dell 5320 i5-1135G7 16 Gb Ram 256 Gb NVMe, érintő kijelző 12 hó garancia, MINT AZ ÚJ !!!
- HP X2 1013 G3 Core i5 8250U 16Gb Ram Win11 Tablet 120HZ kijelző Garanciával
- Toshiba i5-4200 8Gb ram, 256Gb tárhellyel, számlával, garanciával
- Belépő kategória (GARIS , KIVÁLÓ ÁR ! ) Ryzen 5 2600X / 16 gb drr4 / 5600 xt 6gb
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest