Hirdetés
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. november
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tompie
őstag
válasz Gubek-Einste #62475 üzenetére
ok 😉
-
hunaqua
addikt
válasz Necromance #62496 üzenetére
https://www.gearbest.com/wireless-routers/pp_642436.html
Itt,használd a kupont is,úgy 30usd.-
...de ez már off.
SONY 65XE8577----Philips 58PUS8506----TCL 55c635----Onkyo RZ740----Dali Concept 8/6/C/S----HIVI VR8-W----Zgemma H9 Combo----Uclan Ustym 4K Pro----Asus_Tuf-AX5400----Vontar X3 X4----X96 Max+----Tanix_TX3_Max----Tanix W2---Raspberry Pi
-
hunaqua
addikt
válasz Necromance #62494 üzenetére
GBBF165
SONY 65XE8577----Philips 58PUS8506----TCL 55c635----Onkyo RZ740----Dali Concept 8/6/C/S----HIVI VR8-W----Zgemma H9 Combo----Uclan Ustym 4K Pro----Asus_Tuf-AX5400----Vontar X3 X4----X96 Max+----Tanix_TX3_Max----Tanix W2---Raspberry Pi
-
Necromance
kezdő
válasz Gubek-Einste #62492 üzenetére
Akkor Xiaomi lesz van valakinek kuponja?
-
hunaqua
addikt
válasz Necromance #62491 üzenetére
Azért a Xiaomi 3G is a Padavan CFW-el az igazi.Avval viszont nagyon jó.
Kuponnal 30 usd.-.az 8000huf.-
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz Necromance #62491 üzenetére
Dehogynem, mobil app-ban angol de CFW-ben is van angol nyelv, admin felület Chrome-ban szépen fordul.
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Necromance
kezdő
válasz Gubek-Einste #62490 üzenetére
Ha megrendelem külföldi oldalról a Xiaomit nem lesz full kínai az egész?
-
Topikgazda
válasz Necromance #62489 üzenetére
Ez neked kell eldöntened, hogy melyik a szimpatikus.
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Necromance
kezdő
válasz Gubek-Einste #62488 üzenetére
TP Linket, Asus-t, D-Linket vagy a Xiaomit vegyem meg szerinted?
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz Necromance #62483 üzenetére
Akkor is, más lehetőség akkor sem lenne.
-
woodworm
veterán
válasz Necromance #62485 üzenetére
Ott a végén a 3g, azt keresd!
-
Necromance
kezdő
Egyébként a Xiaomi kütyükkel csak pozitívak a tapasztalataim.. megnéztem a routerüket és minden szép és ok... csak 10/100-at tud kábelen
-
hunaqua
addikt
Sok mindent rendeltem idén Kínából,de az egyik legjobb vétel a Xiaomi Mi Router 3G volt.Stabil,erős router 'fillérekért'.
-
Necromance
kezdő
válasz Gubek-Einste #62482 üzenetére
Ha eltekintünk a falaktól, akkor is ugyanaezeket ajánlod? Illetve Asus vagy a TP Link a jobb? azt olvastam a 1043 már kicsit öreg kütyü.
-
Topikgazda
válasz Necromance #62478 üzenetére
A legideálisabb eredményt a csak 2,4 GHz-s eszközzel érnéd el.
Ajánlott típusok 20k-s határral:
Csak 2,4 GHz-s wifi-vel: Asus N18U vagy TP-Link 1043N
Dual band wifivel: D-Link 860L B1 (csak CFW-vel ajánlott)
Külföldi rendeléssel: Xiaomi Mi Router 3GEgy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Topikgazda
-
zorzy4
addikt
válasz Gubek-Einste #62476 üzenetére
Köszönöm
A világon csak kétfajta ember létezik, jó és rossz. Mobilmementók!
-
Topikgazda
Ennyit tud NAT-olni a SoC-ja.
A 300 Mbps az csak a link sebesség.A link sebesség csak egy bruttó, a teljes kommunikációra vonatkozó érték, a mérhető/"hasznos" sebesség ennél jóval kevesebb mert az adat mélyen csomagolva van a kommunikációban. Egy N300-as linken jellemzően 80-100 Mbps vihető át 2,4 GHz-s sávon, 5 GHz-n kicsit több is de mint a link sebesség esetén, azzal arányosan, itt is csökkenhet ez az érték a környezeti viszonyok függvényében.
#62471 lajos75
Először is ha egy picit végiggondolod, ha a Lan portjai 100Mbps akkor a Wifi hogy is tudna 300Mbps
Tudja azt de csak belső hálózaton.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Necromance
kezdő
válasz Gubek-Einste #62477 üzenetére
És akkor milyen routert tudnál akkor ajánlani?
-
Topikgazda
válasz Necromance #62468 üzenetére
A szolgáltatói eszköz érdemes PPPoE Passthrough módba tenni és minden feladatot a saját router-re bízni.
Sajnos a a vályog miatt valószínűleg nem lesz elegendő egyetlen eszköz a teljes terület lefedésére.
Legalább 2-3 évre érdemes tervezni egy router-rel mivel ennyi idő után már a kondik kiszáradása fogja a gondot okozni.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Topikgazda
-
Topikgazda
válasz sajtdavid #62462 üzenetére
A D-Link-nek nem a legjobb a gyári firmware-e így nem ajánlott.
Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) lenne használva?
Milyen net sebesség mellé kellene az eszköz?
Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná?
Mennyi lenne a beszerzésre?
Milyen egyéb igények vannak a router-rel szemben?Ajánlott típusok 30k-s határral:
Csak 2,4 GHz-s wifi-vel: Asus N18U vagy TP-Link 1043N
Dual band wifivel: Asus AC58U, D-Link 860L B1 (csak CFW-vel ajánlott), TP-Link Archer C7
30k felett: Asus AC66U B1/AC68U/AC87U, Synology RT1900ac/RT2600ac, TP-Link Archer C8/C9
Külföldi rendeléssel: Xiaomi Mi Router 3GEgy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Topikgazda
válasz kyle16 #62461 üzenetére
Asus N18U jó lenne de ez csak 2,4 GHz képes.
Dual band ajánlott típusok 30k-s határral: Asus AC58U, D-Link 860L B1 (csak CFW-vel ajánlott), TP-Link Archer C7
Külföldi rendeléssel: Xiaomi Mi Router 3G (gyári firmware-rel nem IPTV képes).Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Topikgazda
válasz bunkomen #62456 üzenetére
Ebbe a környezetben és a jövőre tervezés miatt is dual band eszköz kellene.
Ajánlott típusok 30k-s határral: Asus AC58U, D-Link 860L B1 (csak CFW-vel ajánlott), TP-Link Archer C7
-
shaggy
aktív tag
Segítségre lenne szükségem.
Telekom IPTV sagemcom fast 5655v2 router innen megy a kábel bele egy TP-link TL-WR1043ND Ver: 1.8 routerbe innen kábelen bele a gépbe hogy legyen net egy másik kábel a boxba hogy tudjam nézni az iptv-t.
Még sosem csináltam ilyet a kérdésem, mit kellene állítanom a routeren, hogy jó legyen mert most se net se TV ha bedugom?
-
MIG21
tag
Az Asus RT-N12 D1-et miért csak 70 Mbps sávszélességig ajánljátok? Hogy jön ki ez az érték? (A dobozán 300 Mbps szerepel.)
[ Szerkesztve ]
-
Necromance
kezdő
válasz Gubek-Einste #62426 üzenetére
1. Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) lenne használva?
2. Milyen net sebesség mellé kellene az eszköz?
3. Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná?
4. Milyen egyéb igények vannak a router-rel szemben?1. Vályog fal, itt-ott sima tégla. Falak száma 3-4. ( jó lenne ha a 70 nm-es családi házat ami 85%-ban vályogból épült lefedné internettel)
2. Jelenlegi internetem Telekom 120/50 (Optikai internetem van jövőre váltok 1 gigás internetre. 2 antennás EchoLife HG8245H Huawei modemmel.)
3. 1 asztali számítógép, 1 laptop, 1 okos tévé, 4 okostelefon (2 okostelefon AC WiFi modullal rendelkezik.)
4. Stabilan szórja az internetet, ne fagyjon le.Továbbá az előbb említett Telekomos modemmel (EchoLife HG8245H Huawei) Összeköthető lesz az új modem? Akkor az is szórni fogja továbbra is a netet és az új wifi router is? Nemtudom mennyi időre érdemes tervezni egy wifi routerrel.. ennek fügvényében szeretnék hosszú távra vásárolni egy megbízható minőségi wifi routert.
-
zorzy4
addikt
Sziasztok. TP link AC1750 miben jobb mint a nem ajánlott 1200as? Sajnos korábban csak azt tudtam venni, és persze bejött a papírforma 2szer kellett cseréltetni. Most egy ilyet adtak, hogy "nagyobb" modell és megbízhatóbb.
A világon csak kétfajta ember létezik, jó és rossz. Mobilmementók!
-
Tompie
őstag
Sziasztok!
Muteromék TP-Link TL-WR741ND routerük WiFije már nincs a helyzet magaslatán és helyette bekötném az én TP-Link AC1750 v2 routerem és mivel teljesen meg vagyok vele elégedve vennék magamnak egy AC1750 v4-et.
A v4 is hozza azt a minőséget stabilitást mint v2 elődje? Ha esetleg vannak itt v4 tulajok kérhetnék tőlük tapasztalatokat?
Esetleg vki lecserélte v2-t v4-re, mik a tapasztalatok?
Köszönöm[ Szerkesztve ]
-
TriX2010
tag
válasz kyle16 #62461 üzenetére
Megerősitem a vályog fallal kapscolatban emlitetteket... Egy fallal még nem lesz gond egy jó routerrel. Nekem a 1043nd is átvitte és most a TP-Link is szépen átviszi 2,4g frekvencián. 5 g freki kevésbé boldogul vele. Viszont ha ott vannak a kábelek akkor sima ügy...
\"Életem legnagyobb üzlete lenne, ha embereket vennék, annyiért amennyit érnek és eladnám őket annyiért, amennyire tartják magukat\" NE használj AdBlock-ot a prohardver oldalain!
-
sajtdavid
csendes tag
Sziasztok!
Routert keresek egy viszonylag nagy alapterületű, egy szintes családi házba. 4 fő használná telefon, tablet, laptop eszközökkel, alapvetően netezés, youtube, és nem túl profi játékokra. Fontos a megbízhatóság, ne keljen újraindítgatni meg ilyenek.
D-Link DIR-882 meggyőzőnek tűnik ár/érték arányban. Tudtok véleményt mondani / jobban javasolni? (Ha indokolt akár drágábban is.)Köszi!!
-
kyle16
tag
válasz Soma01 #62460 üzenetére
a kábelezéssel nincs is baj mert szinte mindenhol van jelenleg is utp kábel a t-home modemből tehát csak rá kell kötni az új routert és így ha minden igaz csak 1 falat kell átvigyen ami menni is fog neki ha egy jó routert sikerül vennem (kérdés melyik a jó) . szóval lényegébe 1 router/1 fal a második fal meg köztes a 2 router között.
-
kyle16
tag
válasz Soma01 #62457 üzenetére
most jelent pillanatban a gyári thome modem wifije "átvisz" 2db 45cm-es vályog falat igaz ledobja a jelet és elég rossz de átviszi. 1db 45-s vályogon simán megy azzal nem volt gondom eddig viszont a második fal miatt gondolkoztam el hogy kell valami "erősítő". van padlás meg is lehet éppenséggel oldani csak vannak problémáim ezzel kapcsolatban...
1 nyáron forróság van fent, télen ugyebár hideg
2 ha restelni kell vagy bármint csinálni vele vagy ha csak megnézni hogy van-e net akkor mászhatok fel.
egyébként megoldható a padlás is -
bunkomen
aktív tag
Sziasztok!
Ma megyek beköttetni a Digi 1000-es netet. Milyen routert ajánlanátok hozzá ami pénztárca barát, de az alábbi igényeknek megfelel? 10 emeletes panel 7. emelet 53nm-es lakást fedje le rendesen. Fő számítógépen kívül néha laptop, PS4, TV és 1-2 okostelefon használná.
Jelenleg 100-as Diginet van egy TP-LINK WR841N routerrel, ezzel teljesen meg vagyok elégedve. Hasonló színvonalra lenne szükségem, csak a magasabb nethez. Esetleg egy WR1043ND kielégítő lenne számomra? Bár egyesek panaszkodnak a jel erősségre. Nem szeretném, ha a kis szobában vagy a konyhában már csak alig lehetne befogni....szerk: laikus szemmel 3 antenna és 5ghz amire szükségem lenne? szóval a WR1043ND kilőve
Előre is köszi
[ Szerkesztve ]
Üdv
-
kyle16
tag
válasz Gubek-Einste #62444 üzenetére
először is köszönöm az eddigi segítséged. remélem a továbbiakban is tudsz
1. keretes ház szomszédok vannak de nem vagyunk zsúfolva szóval bent a házban nem is látsz más wifi elérést. 2 vagy nagyon maximum 3 falon kell hogy átlője a jelet 10-15 méteres sugárban és 45cm-es vályog fal.
2. jelenleg 100megás net van bekötve de ha wifin nem megy csak a fele az se érdekel csak a kábeles részén legyen meg a 100mega.
3. UTP kábelen a gyári t-home routeren jelenleg: 1db NAS, 2db számítógép, 1db IPTV, 1db TV (ha vennék egy routert akkor az a szolgáltató routeréből kiváltaná az 1db IPTV-t és a TV-t). Wifin keresztül: 1db laptop, 1db TV, 1-2db telefon ha többen vannak nálam ez nyilván nő.
4. beszerzésre....hát van rá szánva de inkább másra költeném jelenleg, viszont ha mondod hogy "az" kell nekem akkor megfontolandó. én 10-20 ezer között gondoltam 20 fölé nem igazán szeretnék venni de meghallgatom az érvedet/tanácsodat.
5. több igényem jelenleg nincs. torrentre ott a NAS. és ami fontos hogy a router amit veszek tudja az IPTV-t működtetni.
köszönöm előre is -
01velemeny
csendes tag
válasz Gubek-Einste #62430 üzenetére
Köszönöm szépen. Mivel a routerrel nem kellett foglalkoznom ~fél évtizeden át, úgy látom nagyon lemaradtam. (Ellenben pl.: videokártya, HDD → SSD, proci, monitor, ...)
Nagyon jó és kimerítő a fórum, úgyhogy néhány óra alatt sikerült odáig felvérteznem magam, ahova ált. 1-2 hét alatt jutok, mielőtt vásárolni szeretnék.Amin nagyon meglepődtem, az a Linksys "átalakulása". Először csodálkoztam is, hogy hogyan nincs egy darab sem az ajánlásban, de aztán erre is válaszoltatok.
Szóval elő-preferinciának köszönöm-, és megfogadom a ASUS RT-AC58U-t, illetve a TP-LINK Archer C7-et. Még alszom rá, és akár még egy kicsit feljebb is merészkedek.
Szerinted miben vagy valóban különleges? Jól gondold meg; 7,5 milliárd versenyző van.
-
Topikgazda
válasz PlatiaAmos #62452 üzenetére
Igen és igen
Bejelentkezés alapúakra természetesen nem lesz hatással.
-
PlatiaAmos
tag
válasz Gubek-Einste #62449 üzenetére
Köszönöm.
És akkor ezt a router adminjába tudom megtenni?
Hogy clone mac address majd ettől változik majd az ipm?Ennek különböző játék szoftverek mennyire látnak mögé?
-
Topikgazda
-
rostiron
őstag
válasz Gubek-Einste #62448 üzenetére
Tehát nagy előnyre nem tennék szert, Megvizsgálom még a kábelezés lehetőségét is. Azzal úsznám meg a legolcsóbban.
Gigabyte B55 Aorus elite v2, Ryzen 5600, 32GB DDR4, RX6600, XFX TS-550,
-
Topikgazda
válasz PlatiaAmos #62447 üzenetére
Igen, saját eszközzel menni fog de nem végtelen számban.
-
Topikgazda
-
PlatiaAmos
tag
válasz Gubek-Einste #62443 üzenetére
És ehhez bármilyen router megfelelő?
Jelenleg egy upc modem lövi ki a netet, ennek az ipjét nem tudom változtatni
-
rostiron
őstag
válasz Gubek-Einste #62445 üzenetére
Panel lakás, jelenleg egy 1043nd v2 használok. Kábelen egy pc, és egy nas, wifin egy öregecske laptop, 2 mobil és egy tablet. A nasson kívül általában csak 2 kliens van egyszerre használva. A netem is csak 30/5 vdsl.
Semmi extra elvárás.
Csak a tv miatt merült fel bennem a csere.Gigabyte B55 Aorus elite v2, Ryzen 5600, 32GB DDR4, RX6600, XFX TS-550,
-
Topikgazda
válasz rostiron #62439 üzenetére
Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) lenne használva?
Milyen egyéb igények vannak a router-rel szemben?
Milyen típusú a jelenlegi router?Tévé esetén nem sok előnyöd lesz az AC-s wifi-ből ha a jelenlegi is kiszolgál.
-
Topikgazda
válasz kyle16 #62438 üzenetére
Fizikailag külön hálózat lesz a különböző eszközök által szórt wifi.
Ami neked kell az egy sima wifi router AP módban.Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) lenne használva?
Milyen egyéb igények vannak a router-rel szemben?Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Topikgazda
válasz PlatiaAmos #62435 üzenetére
A csatlakozó router MAC címét kell változtatni az IP váltáshoz, pl MAC klónozással.
-
woodworm
veterán
válasz kristof123 #62440 üzenetére
Gyere át a saját topikjába, ha nem értesz valamit tudunk segíteni. Egyébként itt a leírás az fw cseréhez.
A gyári fw legnagyobb hiányossága, hogy ipv6 kapcsolatnál hajlamos rakoncátlankodni, ledobálni a kapcsolódásokat, újraindulni. -
rostiron
őstag
Sziasztok.
A Jézuska hozott egy új tv-t aminek a wifi-je AC-s. A tv-n kívül nincs több ac-s kliens. Próbaképen wifin csatlakozva a routerra, megnéztem pár 4K videót a youtube-n. Úgy látom gond nélkül ment.
A kérdésem, kell nekem AC-s router ?? Mit nyernék vele ?Gigabyte B55 Aorus elite v2, Ryzen 5600, 32GB DDR4, RX6600, XFX TS-550,
-
kyle16
tag
helló. hosszú leszek de csak így tudom leírni.
adott egy t-homos sagem router ami alapbeállításon van. gyengén szórja a wifit a távolabb lévő helyiségekbe. amit én szeretnék hogy egy másik eszköz segítségével kiterjesszem a hatótávot. sagem modem/router LAN port ----> utp kábel ----> ennek a LAN portjába . innen jön a lényeg. azt szeretném hogy ha a többi LAN portját tudnám használni a TV-hez,set-up boxhoz, számítógéphez ÉS még a gyári sagem wifi jelét is szórja tovább ugyanúgy mintha az a sagem wifije lenne. azt hiszem extendernek hívják ami így működik csak azokba nincs ennyi lan port és wifin veszik a jelet és úgy erősítik de én azt szeretném ha nem a wifiről venné az internetet hanem a LAN portján és azt osztaná szét kábelen és wifin mintha egy hálózat lenne az egész. remélem érthetően le tudtam írni. a linkelt eszköz működhet így vagy mást kell vegyek? üdv[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz 01velemeny #62428 üzenetére
"Eddigi tapasztalataim alapján nálam Linksys előnyben."
Jó, ha tudod (itt a fórumban számtalanszor megírták már): a Linksyst 2013-ban megvette a Ciscotól a Belkin. Ettől persze még nem feltétlenül lett rossz, de ennyi idő alatt már bőven kifutottak a régi fejlesztések. Nem véletlen, hogy itt a profik nem tartják az ajánlottak között.
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
félisten
válasz siposjozsef #62427 üzenetére
Ezalatt mit értesz:
"NAT nem kell, absolute csak telefon , iPad , Okostv Laptop fog a hálózathoz csatlakozni"A NAT minden router fő funkciója, ez "csinálja" a saját házi hálózatodat. Persze ki lehet kapcsolni, ha már van előtte NAT-oló egység (pl. szolgáltatói HGW/modem), és akkor access pointtá fokozod le a routert, ami csak a meglevő NAT-oló egység által generált hálózathoz biztosítja a hozzáférést.
MaCS
-
PlatiaAmos
tag
Upc-s internet kapcsolatom van az ipm, csak 4havonta valtozik kb.
Letezik olyan router amivel megtudom valtoztatni az ip cimem? -
Multibit
nagyúr
válasz kristof123 #62433 üzenetére
A jelenlegi is 2.4 GHz-es és probléma még nem volt vele
Akkor ez azt jelenti, hogy paneles környezetben megelégszel hosszú távon a szerény wifi sebességgel. Végül is mobil eszközöknek kell csak a wifi , tehát nincs szükség rettenetes sebességre (arra ott van a kábel). Ha mindez áll, az Asus RT-N18U a barátod. Csak ki ne derüljön, hogy mégsem annyira zavartalan az a 2.4 GHz-es sáv...[ Szerkesztve ]
-
kristof123
őstag
válasz Gubek-Einste #62424 üzenetére
Ha jól értem, vagy külföldről rendelek, vagy fw kell cserélnem. Megmondom őszintén ez így nem igazán szimpatikus.
Esetleg kicsit emelve a kereten és a 2.4 GHz-es modelleket belevéve, lenne más alternatíva amit tudnál ajánlani? (A jelenlegi is 2.4 GHz-es és probléma még nem volt vele.)
-
Multibit
nagyúr
válasz siposjozsef #62431 üzenetére
NATos dolgok miatt
Már nem venném azt az elavult routert. Azzal belebetonoznád magad a jelenbe (a múltba). Ha már költesz rá, legyen némileg "jövőálló"! Inkább a bluemirage által javasolt típusokból válogass!
-
siposjozsef
csendes tag
válasz bluemirage #62429 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm az infókat !
Így már azért eltudok indulniKözben barátom próbál meggyőzni a következő router miatt
Asus rt n14u. - kb 10e
Azt mondja hogy a NATos dolgok miatt megérné azt megvennem. Idáig nem gondolkoztam ezen a szemponton, de annyira lelkesen beszélt róla H meggyőzött
Vélemény a fenti Routerrol ? Vagy egyéb alternatíva ?
-
Topikgazda
válasz 01velemeny #62428 üzenetére
És ne legyen USB portja, ne streemeljen, ne legyen torrent kliens rajta, ne osszon meg "nekem jó dolgokat", ne fogadjon hdd-t, ne legyen nyomtatószerver, ne legyen okos ház, okos kamera vezérlő!
Ezek már manapság alap szolgáltatásnak számítanak a meglétüket nem lehet elkerülni.Ajánlott típusok 30k-s határral: Asus AC58U, D-Link 860L B1 (csak CFW-vel ajánlott), TP-Link Archer C5/C7
-
őstag
válasz siposjozsef #62427 üzenetére
Gyakorlatilag nincs only 5Ghz.
A leírtak alapján ha lecseréled a gyári firmware-t a router topikjában ajánlottra, tehát egy Custom Firmware-re (CFW), akkor Dlink 860l B1. Néz be a topikjába. Szerintem ez lenne a legidálisabb nekedTovábbi alternatívák TP-Link Archer C7 és Asus AC58U.
Nekem 50/5-ös Vidanethez van Tp-Link Archer C7, mert kellett egy társasházi környezetbe való megbízható dual band-es, azaz 5Ghz-et is tudó routert...Nekem nem kellenek az Asus többletszolgáltásai és a 4 betű jelenetette felár sem.Meliora sunt bono inimica
-
01velemeny
csendes tag
Lehet, hogy egyedül leszek a szempontommal, de leírom a tapasztalatomat, és az esetleges hipotetikus vágyamat.
Ha hazamegyek, a párom az ágyban esetleg épp befejezi a sorozatát a tabletjén, de a mobilja is wifin van. Az épített ubuntu NAS csendesen lustálkodik. Az asztali munkaállomásom kábellel kapcsolódik, ahogy a HTPC is.
Marha sok konfliktus volt a nas server, a workstation, a laptopok, a mobilok, a tabletek, a vendégek beállítása során.
Amivel soha nem volt gondom; az a net - router. A vezetékes (10/100) LAN-ra dugva olyan biztos volt az adatforgalom rajta, mint egy 220-as konnektorban a feszültség /soha nem kellett ellenőrizni/. Az n-es Wifi-t is biztosabban fogta bármilyen mobileszköz, mint egy rádió a Kossuth-ot.
~Öt éven át nem dobott le a router. Csak nyaraláskor áramtalanítottam. ...
Létezik még ilyen atombiztos router?
Semmi más nem kell, csak hogy ne legyek rosszabb helyzetben, mint az 5-6 éves routeremmel.A csere oka; a 10/100-es LAN portok kevesek nekem (aztán meg had pihenjen a jó Linksys E900)
Kérlek ajánljatok valamit ami /4 × 1 Gbps LAN/, valamint /ac/-s, de lehet /n-/es router.
És ne legyen USB portja, ne streemeljen, ne legyen torrent kliens rajta, ne osszon meg "nekem jó dolgokat", ne fogadjon hdd-t, ne legyen nyomtatószerver, ne legyen okos ház, okos kamera vezérlő!Csak egy kristálytiszta router, ami soha nem áll le. És semmi egyéb maszlag.
Eddigi tapasztalataim alapján nálam Linksys előnyben.
Köszönöm:Szerinted miben vagy valóban különleges? Jól gondold meg; 7,5 milliárd versenyző van.
-
siposjozsef
csendes tag
Sziasztok,
Költözés miatt elkellett hagynom a Telekomot és Győrben a Vidanet lesz az új szolgaltatom. A Vidanethez pedig kell beszereznem egy Routert mert nem adnak mint a T-nél IPTV melle.
Elolvastam a Topic összefoglalókat és a következő következtetésre jutottam.
Társasházi lakás - 55 nm2 - egy nagy légtér + külön háló --> nagy távolságok nincsenek
5GH kell a társasházi lakásokban megtalálható sok hálózat miatt
NAT nem kell, absolute csak telefon , iPad , Okostv Laptop fog a hálózathoz csatlakozni. 100/10 kabelnetet rendeltemEmiatt nem gondoltam hogy durvább routert kellene vennem, Márka nekem mind1
Dual Bandot érdemes venni vagy olyat ami csak 5 GH- tud ?
Arukereson simán lerendelek mást is ha tudnátok jobbat ajánlani. Max 20e-ben gondolkozom, de ahogy olvasgattam a fenti igényemre elég lenne egy szolidabb router is.Nagyon szépen köszönöm a véleményeket előre is !
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz Necromance #62422 üzenetére
Nem ajánlott vétel a D-Link DIR-842.
Milyen egyéb igények vannak a router-rel szemben?Ajánlott típusok 20k-s határral:
Csak 2,4 GHz-s wifi-vel: Asus N18U vagy TP-Link 1043NDv2/v3/v4 (panelos/társasházi környezetben a 2,4 GHz-s sáv telítettsége okán nem annyira ideális)
Dual band wifivel: D-Link 860L B1 (csak CFW-vel ajánlott)
-
Topikgazda
válasz Jokerdapro #62421 üzenetére
Nem ajánlott vétel.
Van saját topikja is.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Topikgazda
válasz kristof123 #62419 üzenetére
Xiaomi Mi Router 3G vagy D-Link 860L B1 (csak CFW-vel ajánlott) lenne megfelelő.
-
Topikgazda
válasz Sisco2 #62417 üzenetére
A wifi kommunikáció nem csak a router-en múlik, "vissza is kell kiabálni" elv miatt, hanem a környezeti tényezők (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok), beállítások, használt kliens eszközök/adapterek, egyéb zavaró/befolyásoló tényezők (vezeték nélküli billentyűzet/egér/telefon, fém tárgyak, nagyobb bútorok, stb) függvénye is. Emiatt semmit sem lehet garantálni, csak helyszíni teszt során fog kiderülni, hogy mi is lesz a helyzet mivel minden környezet más és más.
Hatótávot/sebességet nem lehet megmondani előre, csak a helyszíni teszt során fog kiderülni, hogy mekkora is lesz, minden környezet más és más, rengeteg dolog befolyásolja az elérhető eredményt, többek között a használt kliens eszközök is.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Necromance
kezdő
Sziasztok! Új WiFi Router vásárlása előtt állok és nemtudok dönteni, hogy D-LINK DIR-842 AC1200 WI-FI ROUTER jó választás lenne-e vagy inkább egy ASUS vagy egy TP Link routerrel jobban járnék? Maximum 25 ezer forintot adnék egy routerért....
[ Szerkesztve ]
-
Jokerdapro
senior tag
Üdvözletem uraim!
Ajánlott vétel e a "D-LINK DIR-842 AC1200 WI-FI ROUTER"? Nem nagyon találtam neki külön topikot. Köszönöm a segítséget! -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz Gubek-Einste #62405 üzenetére
RT2600AC lett végül. Kíváncsian várom mit fog tudni.
Véleményem szubjektív...
-
kristof123
őstag
Sziasztok!
Nemsokára új internet csomagom lesz, és a jelenlegi routerem már nem fog tudni kiszolgálni (Asus RT-N10U), ezért szeretnék újat vásárolni. Ebben szeretném a segítségeteket kérni.
Digi 500/200-as internetet fogok beköttetni és később lehet, hogy 1Gbps-ra fog nőni. Ehhez mérten keresnék új routert, 10-20.000 Ft-os ársávban.
Egyidőben maximum 3-4 eszköz lenne csatlakozva rá (1 pc (kábellel), 1-2 telefon, 1 tv, 1 laptop). Panelben sok egyéb wifi hálózattal körülvéve (telefonnal atm 10 másik kapcsolatot látok).Nem tudom, hogy a választást mennyire befolyásolja, de jövőre tervezek egy NAS-t is vásárolni.
A routeren nem szeretném majd a fw-t variálni, így örülnék neki ha a gyárival is ki tudna majd szolgálni.Remélem sikerült mindent leírnom, ha mégsem kérdezzetek bátran.
Üdv,
K. -
Sisco2
tag
Nem találtam a neten adatot hogy melyiknek hány dbi -s antennája van.
Ha a drágább AC68U -nak vagy Tplink vonalon az Archer C9 -nek erősebb az antennája az olcsobbakhoz képest mondjuk 5dbi legalább akkor kifizetném a nagyobb összeget értük, de jó lenne biztosra tudni.
-
Sisco2
tag
Sziasztok
Wifi jelerősség, sugárzás távolság szempontjából van különbség ezek között?
TP-LINK Archer C7
ASUS RT-AC66UB1Esetleg még az ASUS RT-AC68U is szóba jöhet ha az erősebb jelet sugároz mint a fentiek.
Köszönöm a segítséget!
-
mrbocee
újonc
válasz Multibit #62415 üzenetére
Köszi a válaszokat MaCS és Multibit!
Akkor igazából el is dőlt, az Asus lesz a befutó
A notebookokat csak mezei webböngészésre, illetve munkára használjuk, nem igényelnek túl nagy sávszélt, a TV pedig eddig is egész jól elketyegett a WiFi-vel, de lehet, hogy variálok majd egy kicsit
Köszönöm és Kellemes ünnepeket!
MrBocee
-
félisten
válasz mrbocee #62413 üzenetére
Az Asus RT-AC66u B1 szerintem nagyon jó választás, az olvasottak és személyes tapasztalatok alapján is nagyon eltalált eszköz.
A "régi" változat ma már elavult, MIPS architektúra, régi rendszerrel, a mai igényeket már csak alacsonyabb szinten kielégítő teljesítménnyel és szolgáltatásokkal, bajos támogatással.
A B1 viszont egy korszerű, pár évig még előre láthatóan bőven elég erős modell.
MaCS
-
mrbocee
újonc
Sziasztok!
Igencsak haldoklik a több éves TP-Link 1043 ND (v1) routerem, ezért úgy érzem elérkezett a csere ideje.
60 nm-es lakótelepi panellakásról lenne szó.
UTP-n 2 PC, 1 konzol és 1 NAS csatlakozna hozzá, WiFi-n pedig 1 TV, 3-4 telefon és 2 notebook.
Digi 500/1000 nethez kellene. (Most még csak 100-as van, de csak idő kérdése, hogy nagyobbra váltsunk.)A korábbi hozzászólások alapján 2 lehetséges eszközre szűkítettem a választást:
TP-Link Archer C8
vagy
ASUS RT-AC66U B1Ahogy láttam, nagyjából egy árban mozog a két router, szóval érdekelne melyik lenne a jobb választás?
Illetve érdekelne még hogy mi a különbség a sima AC66U és a B1 változat között?
Esetleg van más, eszköz, ami megfelelőbb lenne ebben az árkategóriában (kb. 30.000)?
Köszönöm!
-
Hunork
veterán
válasz hunaqua #62411 üzenetére
Most dolgozom, majd megnézem holnap Bár, azt tudom, hogy ezt simán cserélik, csak eszembe jutott.
"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
hunaqua
addikt
válasz Hunork #62409 üzenetére
Mi van írva a kábelra? Amennyiben Cat5e vagy 6 akkor nem kell.
-
Topikgazda
-
Hunork
veterán
válasz Gubek-Einste #62408 üzenetére
Bónusz kérdés: mivel igen régen (öt éve, vagy lehet hat is) lett kiépítve maga a Digi net, a Digi1000 váltás esetén kell cserélni majd magát a hálózati kábelt is? Azt, ami bejön a lépcsőházban lévő elosztóból a lakásba?
"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz Gubek-Einste #62405 üzenetére
Hogy muzsikál a kisebben a Broadcom chip? Ugye a tendák is broadcom-mal mennek, főként csak ezért merült fel ez a kérdés bennem.
Ugye egy Gigabites Digire menne, és egy AC87U-t váltana. Árban még mondhatni kellemes lenne az RT1900.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
Hunork
veterán
válasz Gubek-Einste #62402 üzenetére
Vágom, de ez ugye azért van, mert eddig a sima 100-as net volt, mostantól lesz 1000-es, ezért volt a korábbi kérdés. Tudom, hogy az AC750 nem penge, bár nekem nem volt gond a wifi-vel sem (Lumia - Win teló), míg a fiam káromkodott (LG Android )
-
Topikgazda
-
Topikgazda
-
Topikgazda
válasz Chereiose #62391 üzenetére
Milyen router mellé kellene az eszköz?
Milyen net sebesség mellé kellene az eszköz?Repeater-ből inkább egy normál méretű külső antennás típus lenne ajánlott. Az ilyen konnektorban dugós típusokkal főleg az a baj, hogy a konnektor a padló közelében és/vagy rejtett helyen van ami jelentős árnyékoló tényező. A másik jelentős hátrányuk, hogy beépített kicsi antennákkal rendelkeznek azáltal gyengén veszik az elődleges eszköz által üzemeltet wifi hálózatot és gyengén is tudják csak továbbítani azt, valamint a lefedett terület sem lesz olyan nagyságú mint a normál méretű külső antennás eszközöknél.
Repeater-nek a legjobb egy normál wifi router-t használni, van amelyik gyári firmware-rel is képes rá (Asus N12 D1) de a legtöbb csak CFW telepítésével tehető rá alkalmassá.
Kaphatóak multifunkciós AP-k is amelyek szintén tudják gyári firmware-rel a repeater módot is de az áruk ugyan annyi vagy több mint a sima wifi router-eké így nem éri meg a megvásárlásuk, a wifi router-ek előnye, hogy később még router-ként is lehet őket használni.
Ha megoldható akkor inkább az a javasolt, hogy kábeles kapcsolattal használjál egy második wifi router-t AP módban.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Topikgazda
Az összes AC750-es eszköz nem ajánlott a gyenge 5 GHz-s wifi képesség (433 Mbps) miatt, valamint az ilyen eszközök között gyakori a 100-as portok is és hardveresen sem olyanok mint a "nagyobb" testvéreik, valamint CFW ellátottságuk sem gyakori.
TP-Link 841ND vagy Xiaomi WiFi Router 3G lenne ebben az árban.
-
Hunork
veterán
válasz woodworm #62400 üzenetére
Értem, és köszönöm! Csak éppen a gáz, hogy alig kapni, mindenhol a C1200-es megy.
Wifi-hez: azért csak jobb lesz a helyzet, mint az AC750 esetében? Legalábbis örülnék neki."Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Apple asztali gépek
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Ninebot Max G30E II elektromos rollerrel Hajdúszoboszlóról Berettyóújfaluba
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- További aktív témák...
- Új Lenovo Yoga 7 ProX Gamer Tervező Ultrabook -50% Ryzen 7 6800HS 32/1TB AMD 4GB + 3050 4GB 3K 120Hz
- HP EliteBook 840 G6 Fémházas Tartós Laptop 14" -70% i5-8365U 4Mag 16GB 512GB SSD FHD IPS
- Eladó JURA ENA 5 Svájci Kávéfőző gép
- AOC CU34G2X 34" 144Hz 21:9, ivelt Gaming monitor, monitorváltás miatt eladó!!
- Logitech G Pro X Superlight + Corepad Skatez PRO & Soft Grips
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest