Hirdetés
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. november
Új hozzászólás Aktív témák
-
kyle16
tag
válasz Gubek-Einste #80240 üzenetére
-az igény az lenne hogy a telefonomon legyen normális wifi netezésre.
-falak száma ugye 2 ami vályog az a lényegesebb mert mint te is írtad a wifi ellensége és a többi tégla azon tudom simán átmegy (jelenleg is). szomszédokat nem kell számításba venni. a 2 eszköz közötti távolság olyan 6 méter lenne csak a fal miatt aggódok.
-jelenleg 300mbit/sec a netem de wifin elég ha van 40-50 mbit/sec
-2 teló használná 1 notebook és néha több teló de az nem lényeges
-a 2 eszköz 16ezer forint lenne a tmobilnál
-nincs nagy igény csak működő wifi a házba a többit megoldom veztékkel -
kyle16
tag
üdv. 2 ilyet szeretnék vásárolni de nem vagyok benne biztos hogy elég lenne. hátha tudja valaki hogy mit tud ez a 2 szerkezet. kb 80-100 négyzetmétert kell lefedjen, a 2 között lesz 2x45cm vályog fal amin nem tudom hogy átmegy-e a jel (telón éppen éppen érzékeli szóval gondolom nem okozna gondot az erősítőnek sem. A másik kérdésem az lenne hogy ha beállítom a 2 strongot akkor a gyári telekom modemen a wifit ki kell lőni vagy akkor azzal együtt 3 helyről szórná ugyanazt a jelet? az ssid meg a jelszó maradna ugyanaz így ha járkálok a házban fel sem tűnne hogy váltott (ez lenne a cél).
jelenleg a gyári telekom modem wifit használom és vettem pluszba egy ASUS RT-AC58U de az asus 4 antennával es az árához képest nevetségesen gyenge jelet továbbít sőt a sávszélesség is vicc kategória ( 1 falon alig akar átmenni a jel ) közbe ha beválik a strong eladó lesz az asus
előre is köszi -
kyle16
tag
válasz Gubek-Einste #62473 üzenetére
köszönöm a segítséget. ezek közül választok
-
kyle16
tag
válasz Soma01 #62460 üzenetére
a kábelezéssel nincs is baj mert szinte mindenhol van jelenleg is utp kábel a t-home modemből tehát csak rá kell kötni az új routert és így ha minden igaz csak 1 falat kell átvigyen ami menni is fog neki ha egy jó routert sikerül vennem (kérdés melyik a jó) . szóval lényegébe 1 router/1 fal a második fal meg köztes a 2 router között.
-
kyle16
tag
válasz Soma01 #62457 üzenetére
most jelent pillanatban a gyári thome modem wifije "átvisz" 2db 45cm-es vályog falat igaz ledobja a jelet és elég rossz de átviszi. 1db 45-s vályogon simán megy azzal nem volt gondom eddig viszont a második fal miatt gondolkoztam el hogy kell valami "erősítő". van padlás meg is lehet éppenséggel oldani csak vannak problémáim ezzel kapcsolatban...
1 nyáron forróság van fent, télen ugyebár hideg
2 ha restelni kell vagy bármint csinálni vele vagy ha csak megnézni hogy van-e net akkor mászhatok fel.
egyébként megoldható a padlás is -
kyle16
tag
válasz Gubek-Einste #62444 üzenetére
először is köszönöm az eddigi segítséged. remélem a továbbiakban is tudsz
1. keretes ház szomszédok vannak de nem vagyunk zsúfolva szóval bent a házban nem is látsz más wifi elérést. 2 vagy nagyon maximum 3 falon kell hogy átlője a jelet 10-15 méteres sugárban és 45cm-es vályog fal.
2. jelenleg 100megás net van bekötve de ha wifin nem megy csak a fele az se érdekel csak a kábeles részén legyen meg a 100mega.
3. UTP kábelen a gyári t-home routeren jelenleg: 1db NAS, 2db számítógép, 1db IPTV, 1db TV (ha vennék egy routert akkor az a szolgáltató routeréből kiváltaná az 1db IPTV-t és a TV-t). Wifin keresztül: 1db laptop, 1db TV, 1-2db telefon ha többen vannak nálam ez nyilván nő.
4. beszerzésre....hát van rá szánva de inkább másra költeném jelenleg, viszont ha mondod hogy "az" kell nekem akkor megfontolandó. én 10-20 ezer között gondoltam 20 fölé nem igazán szeretnék venni de meghallgatom az érvedet/tanácsodat.
5. több igényem jelenleg nincs. torrentre ott a NAS. és ami fontos hogy a router amit veszek tudja az IPTV-t működtetni.
köszönöm előre is -
kyle16
tag
helló. hosszú leszek de csak így tudom leírni.
adott egy t-homos sagem router ami alapbeállításon van. gyengén szórja a wifit a távolabb lévő helyiségekbe. amit én szeretnék hogy egy másik eszköz segítségével kiterjesszem a hatótávot. sagem modem/router LAN port ----> utp kábel ----> ennek a LAN portjába . innen jön a lényeg. azt szeretném hogy ha a többi LAN portját tudnám használni a TV-hez,set-up boxhoz, számítógéphez ÉS még a gyári sagem wifi jelét is szórja tovább ugyanúgy mintha az a sagem wifije lenne. azt hiszem extendernek hívják ami így működik csak azokba nincs ennyi lan port és wifin veszik a jelet és úgy erősítik de én azt szeretném ha nem a wifiről venné az internetet hanem a LAN portján és azt osztaná szét kábelen és wifin mintha egy hálózat lenne az egész. remélem érthetően le tudtam írni. a linkelt eszköz működhet így vagy mást kell vegyek? üdv[ Szerkesztve ]
-
kyle16
tag
sziasztok. segítséget kérnék. e között a 2 router között vacilálok de nem tudom eldönteni hogy melyik is lenne a jobb.
- ADSL Router 300Mbps Wireless ASUS RT-N53
- ADSL Router 300Mbps Wireless ASUS RT-N15Utudom hogy az n15u az usb-s ami nekem nem feltétlen fontos és hogy nagyobb a lan és a wan sebessége.
szóval ha ezeket leszámítjuk melyik a jobb ? kösziüdv
-
kyle16
tag
válasz Gubek-Einste #21912 üzenetére
rendben van. akkor konkrétan úgy tenném fel a kérdést hogy 3-4 falon keresztül átmegy a belső antennás asus jele elfogadható erősséggel és sebességgel ? nem papír vékony falak mert kertes ház. a tp-link 841 jele átmegy 40-50%os erősséggel akkor gondolom egy bőven magasabb árú asus belső antennával szerelve is lesz olyan mint a TP. elég egy usb is azt se fogom még kihasználni
-
kyle16
tag
sziasztok. egy egyszerű kérdés. adott 2 router és kíváncsi lennék melyiknek milyen erős a wifije Asus rt-n15u és Asus rt-n16. gondolom van közte külömbség abból kiindulva hogy az egyiknek kint van az antenna a másiknak meg bent. jelenleg egy tp-link 841nd van de az is kimerítő válasz lenne hogy a tp-linkél erősebb jelet adnak az asus-ok? köszi
üdv -
kyle16
tag
válasz Intruder2k5 #21867 üzenetére
értelek és akkor ha asus párti vagy akkor nyilván ezek között tudod mi a külömbség
ASUS RT-N15U
ASUS RT-N16
mert gondolom nem sok van viszont a fekete n15u nagyon bejön kinézetre ezekkel csak felrakom a toma firmwaret aztán 1-2 beállítás és annyi? -
kyle16
tag
válasz Intruder2k5 #21859 üzenetére
rendben köszi a segítséget. lenne még egy kérdésem az a bizonyos netgearn-ál sokat kell genyózni a firmwareval mint ahogy Gubek-Einste kolléga is mondta vagy az csak a tp-linkekre vonatkozik? gondolom a gyárit firmwaret mindegyikről le kell cserélni csak olvastam hogy van olyan ami kifejezetten bonyolult és nehezen jön össze stb... szóval ebbe az ár kategóriába csak ilyet kapok vagy a felsoroltak közül van normálisabb is? neked is köszi a választ Gubek-Einste. üdv
-
kyle16
tag
sziasztok. olyan routert keresek amivel lehet torrentezni anélkül hogy menne gép és maximum 20000 ft-ig, de ha olcsóbb az csak jobb (viszont nagyon nonamet se akarok). köszönöm. üdv
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Horgász topik
- Autós topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Gear S3 - második kör
- További aktív témák...
- NOTHING Ear B171 TWS fehér Új!
- Eladó Asus Tuf FA507NV - RTX 4060 - AMD Ryzen 5 7535HS - 32GB
- Új Bontatlan Apple Studio Display 27 5K Retina Thunderbolt Azonnal Átvehető Deák Térnél.
- Openswim pro fejhallgatót keresek
- Modolt, prémium vezeték nélküli billentyűzet, választható switch - Keychron Q2 MAX ISO
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest