Hirdetés
- AliExpress tapasztalatok
- Mikrotik routerek
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Mesterséges intelligencia topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Windows 11
- Sweet.tv - internetes TV
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Norton védelmi programok (NAV & NIS & N360)
- Milyen NAS-t vegyek?
-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
krmk
csendes tag
válasz Viperator #63899 üzenetére
Például az eszköz ami meg akarja nyitni vagy integrálnak egy erre a célra dedikált modult az alaplapra. (pl. egy külső winchester esetén megoldott, hogy nem kell rádugnom egy extra számíytógépre ahhoz, hogy mondjuk a tévé médialejátszójából megnyissam, attól, hogy ez fizikálisan egy számítógépen belül helyezkedik el, nem látom, hogy miért válna megoldhatatlanná)
De persze nem vagyok hardvermérnök, lehet annak aki ért hozzá ennél jobb ötletei is támadnak a feladat megoldására, úgyhogy ezt inkább meghagynám nekik, nekem csak egy igényem van, amiről egyenlőre nem sikerült meggőzni, hogy megoldhatatlan.
Egyébként lehet félreértjük egymást: "okostévéről" beszélek, ami rendelkezik beépített médialejátszóval. Az alaplapnak azt kellene biztosítania, hogy a tv lejátszója hozzáférhessen a számítógépben lévő winchesterhez, usb-n keresztül, anélkül, hogy közbeiktatná például a számítógép processzorát és elindítaná a számítógépen lévő operációs rendszert.
[ Szerkesztve ]
-
Viperator
őstag
De mi kezeli a winchestert? Magától nem megy....
Oda kell egy médialejátszó vagy egy bekapcsolt számítógép vagy bekapcsolt NAS szerver...
[ Szerkesztve ]
"Minél inkább eltávolodik egy társadalom az igazságtól, annál inkább utálni fogja azokat, akik kimondják azt." - George Orwell
-
krmk
csendes tag
válasz Zsivaagoo #63897 üzenetére
Köszönöm a választ. Ez esetben finomítok a kérdésen: olyan megoldást keresek, ami mellett elég a winchesternek bekapcsolva lennie és megkapnia a szükséges feszültséget, a processzornak, videokártyának, hangkártyának és minden egyébnek ami nem szükséges a winchester működtetéséhez nem kell.
-
Zsivaagoo
őstag
Ilyen nincs. Alaplapnak, procinak, HDD-nek kell a 12V a működéséhez. Kikapcsolt gépnél/tápnál 5V készenléti delej van.
Amit keresel, azt NAS-nak hívják, de az sem megy kikapcsolva.
-----
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
-
ggbuffon1897
őstag
válasz jim bcs #63890 üzenetére
és 4570-nel okés a dolog?(mmint a gigából az a típus,amit írtam, mert azt vágom h oda elég a b85ös lap, csak magáról a lapról nincs sok fogalmam, h mennyire megbízható) Mert próbálok kicsit farigcsálni a költségeken(és ugye itt mindjárt 6k-t spórolnék a lapon, további 1k-t a procin), lehetőleg úgy, h az ne sok teljesítményvesztést jelentsen. (mert gondolom a 100Mhz-en, meg a pár plusz utasításkészletenen egy két hozzám hasonló n00b user aligha véli felfeldezni a különbséget a 4570 és a 4590 teljesítménye között, de lehet ezt rosszul tudom)
-
krmk
csendes tag
Sziasztok!
Media szerverbe keresek alaplapot. Az lenne a cél, hogy USB-n rádugva a tv-re a gépet, a winchi(k) tartalmához úgy is hozzáférjen a tv, hogy a gép nincs bekapcsolva. (de persze áram alatt van) Ebben az esetben úgy szeretném használni a gépet, mint valami "külső winchestert".
Érdeklődök, hogy tudtok-e olyan alaplapról, ami ezt tudja? Esetleg ha több is tudja, van-e valami egységes neve a szolgáltatásnak?
-
Zsivaagoo
őstag
Ha az kell, hogy minden fusson, akkor 100K-ból csak gépre már van bevált konfigom. A húgom ezt használja Brüsszelben, WizzAir-rel vittem ki neki.
Csak sajnos AMD FM2-es konfig, A8-6600K APU-val és 8 GB rammal + stb...
------------------
Fél évvel ezelőtti, egy-két apróságon lehet változtatni:
**************************************************************************************************
AMD Quad-Core A8 6600K dobozos Socket FM2 /AD660KWOHLBOX/ -- 25-26
Gigabyte GA-F2A88XM-HD3 alaplap -- 15-16
4GB 1600MHz DDR3 RAM Kingston HyperX Blu Edition CL9 (KHX1600C9D3B1/4G) * 2 -- 22
Cooler Master Force 500 fekete ház (FOR-500-KKN1) -- 12
500GB WD 3.5" Caviar Blue SATAIII 16 MB cache winchester (WD5000AAKX) -- 12
Chieftec 450W tápegység iARENA (GPA-450S8) 12cm OEM -- 10
DVD író -- 5---------------------------------
Ösz: 103.000 Ft+ Billentyű + Egér = max. 5K
----------------------------------
105-108K[ Szerkesztve ]
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
-
Winne
nagyúr
válasz Zsivaagoo #63892 üzenetére
Nem teljesen stimmel, de én őket sem sajnálom le, aki így áll hozzá, mert pénzből élünk és sokunk nem sokból. Mindenki úgy él meg ahogy tud.
Ők egyébként korrektek, rám bízták, mondtam nekik hasra egy kb. 200k-t, aminél kevesebbre gondoltak, de mondták jó, ha ennyi, akkor ennyi és rám bízzák. Nincsenek csövön, de a gyerekük az első, ez becsülendő.
Az ízlésem a lehető legegyszerűbb. Mindenből beérem a legjobbal...
-
Zsivaagoo
őstag
Kezdő egyetemistának... értem... szülők fizetik a gépet... (káromkodnak is ... én azért jobban tudok ) ...
Akkor a "Milyen asztali gépet topikban....."
- legolcsóbb i5
- legolcsóbb lap
- nem kell SSD, csak egy WD5000AAKX
- (lopott Windóws 7 elég)
- és még folytathatnám...Szerk: keress meg privátban, lehet, hogy eladom az egyik gépem vinyó nélkül kb. 170-ért.
[ Szerkesztve ]
-
Winne
nagyúr
válasz jim bcs #63890 üzenetére
Van most neki egy a gépében, de az kb őskori gép, szerintem sima pci. Mondtam neki keresse meg a dobozát. Ha az nem jó és nincs natív, vagy előre kivezethető, akkor maradnak amiket írtál, bár nem tudom mennyi pénz, gondolom nem agyrém összeg.
A házon is meg kell néznem van-e elől kivezethető csati.
-
jim bcs
nagyúr
(#63887) Winne
Esetleg egy pci-e firewire?
--M-CAB PCI-e kártya 2+1 1394A FireWire csatlakozóval 7070012
--DIGITUS IEEE 1394a Firewire PCI-E
--DELOCK 89121 PCI Express Card - 2x FireWire A(#63888) ggbuffon1897
i5 4590 alá inkább legyen GIGABYTE GA-H97M-D3H[ Szerkesztve ]
Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
KAMELOT
titán
-
ggbuffon1897
őstag
Hali
Erről a lapról van tapasztalata valakinek?
Gigabyte B85M-D3H
eredetileg i5 4570-et terveztem bele, de ahogy látom, az alap BIOS-sal (F12) fogadja az i5 4590-et is elvileg, tehát nincs az a rizikó mint az Asrock b85ös lapjával, legalábbis ha jól veszem le a cpu supportból a dolgot.
ez az i5 4590&D3H kombó jó lehet együtt?
Asrocktól mint márkától én kicsit ódzkodok, az Asus lapjai meg nekem drágák, MSI-vel meg már fürödtem be, belőlük nemkérek. Giga viszont 6éves AMD konfigom alatt egész korrekt, szval ha lehet maradnék. De szívesen várom az alternatívákat, kifogásokat.
-
Winne
nagyúr
válasz Zsivaagoo #63886 üzenetére
Nem tudom, hogy ebben a topicban, de valahova írtam már. Olyan helyre megy a gép, ahol első körben most tanulják majd a CAD-et, a PS-t és a térképszerkesztést/készítést, aztán meg majd ezzel kapcsolatban dolgoznak rajta. A gépen semmi más nem fog futni ezeken kívül, csak az alap dolgok még, net és a kamerával felvett anyagok vagdosása kb.
200k lett a határ, ez a fájdalomküszöb.
@(#63885) jim bcs: ok, az lesz akkor.
Szerk.: újabb problematika lépett fel. Kellene a firewire is, most mondja. Van olyan lap, ami tudja natívan?
[ Szerkesztve ]
-
Zsivaagoo
őstag
Na, akkor most már el kéne árulnod, hogy miféle embernek lesz, milyen célra, a keret 200K...
AMD AM3+ FX játszik-e?És a "Milyen asztali gépet " tocsikban kéne folytatni...
-----------------
Van egy olyan gyanúm, hogy valami nagy igényú, de egyébként sóher idióta bízott meg téged ezzel a feladattal. Vagy cég...[ Szerkesztve ]
-
Winne
nagyúr
válasz bluyoo #63873 üzenetére
Az a baj, hogy 200-ba kell beleférni és eléggé meg van kötve a kezem. Tápon egy ezrest nyerek, ha kisebbet teszek, akkor inkább maradjon. Procin tudnék 3.5e-t kb., ha az egyel kisebbet teszem bele.
Tuning nem lesz, nem kell speckó lap, csak menjen szépen, meg nem baj ha az igp is működik.
Kérdeztem abban a topicban már, ennyiből amennyi marad rá ők sem tudnak csodát tenni.
@(#63875) BomiBoogie: már kicseréltem egy MLC-s HyperX-re.
-
bluyoo
nagyúr
+1 Abban az árban, nem sok H97-es deszka van. Talán olcsóbban az ASRock H97M Pro4. De a választott üzletben, sajnos 2év garanciával árulják.
Bár én inkább az 550-es FSp Raider-t tenném bele (bár a fenti konfighoz mindkettő túlméretezett), és Samsung írót. A GT740 mire lesz használva? Nem túl acélos VGA, egy GTX750 esetleg GTX750Ti nem fér bele?
Milyen videókártyát?(#63870) smiti
Tisztára mint a tőzsdén!(#63872) smiti
Gratula az új szerzeményhez!(#63868) Teaway
[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
!ReDfOx!
csendes tag
Sziasztok!
Nekem van egy Amd Phenom II x6 1100T Black procim és hozzá keresek alaplapot 20ezer ft-ig!
Majd még kerül a gépbe egy amd r9 270x 2gb videókártya!
Tehat ennek fényében keresem az alaplapot!(Asus kilőve!!)
Köszi a választ előre is!
-
kristof_
tag
Sziasztok!
MSI H97 GUARD-PRO milyen lap? Ugye Intel core i5 4590 alatt menne?
Illetve segítsetek dönteni.
ASRock H97M Pro4
ASUS H97M-PLUS
MSI H97 GUARD-PRO + 13e ft-os egér
Az Asrock 3000ft-al olcsóbb.
Ha jó az MSI a procihoz én azt venném, mert úgy is kell egér és ennyit magamtól sosem költenék egy egérre.LG OLED65CX & Samsung HW-Q950T & PlayStation 5
-
Marmonkanna
tag
(szerk: saját konfigon tovább agyalva)
az nem gáz, hogy a H-s lapok csak 1600 MHz-ig kezelik a memóriát?
akkor inkább már hosszabb távon egy olcsóbb Z?[ Szerkesztve ]
-
Winne
nagyúr
Sziasztok!
Egy gépet kell összeállítanom, de a lapokba nem akarok beleolvasni, elmaradtam egy ideje, nem követem a legújabb dolgokat.
Innen kérek szépen egy ajánlást, hogy melyiket tegyem bele. Tuning nem lesz, ram 1600-as lesz.
Valószínűleg ez a proci lesz, de ha mást érdemes nem sokkal feljebb, akkor azt is szívesen veszem. i5 alá nem megyünk.
Köszi
-
jim bcs
nagyúr
válasz Marmonkanna #63857 üzenetére
minek legyen ha ott van az Asus H97-PRO GAMER
-
bluyoo
nagyúr
válasz Marmonkanna #63857 üzenetére
Ha értelmes áron elcsípnéd az Asus H97-PRO GAMER is megérheti (igaz a legdrágább H97-es Asus deszka).
Bazinga!
-
Marmonkanna
tag
válasz Marmonkanna #63856 üzenetére
na, pont kifutottam a szerkesztési időből.
Ahogy nézem nincs olyan óriási választék.
H97 Plus vagy H97 Pro.
Hmmm... -
bluyoo
nagyúr
válasz Marmonkanna #63853 üzenetére
Hi!
Mivel nem lesz tuning, a H97-es chipset lesz a számodra legmegfelelőbb.
Mekkora keretet szánsz a deszkára?Bazinga!
-
Matgabka
csendes tag
válasz BomiBoogie #63837 üzenetére
Igen, nezek monitort is, de az nincs benne a 150-200as keretben. Monitort 40-50 korul szeretnek.
-
Marmonkanna
tag
Sziasztok!
Új gépet szeretnék venni, valószínűleg i7 4790 lesz a cpu (esetleg i5 4690, ha végül a gazdaságosabb verzió lép életbe).
Két upgrade között nem nagyon szoktam követni a hardware-témát, egyelőre odáig jutottam, hogy a h97-z97 területen kéne keresgélnem.
Milyen Asus lapot ajánlanátok? Tuninghoz nem értek, az sli nem érdekel, nincsenek extra igények.
Köszi! -
bluyoo
nagyúr
-
bluyoo
nagyúr
válasz Liktor Riki #63849 üzenetére
Természetesen a GA-990FXA-UD3 (rev. 4.0) nem rossz lap, már ugyancsak képes az FX-9000-ek kezelésére, és már hőcsövet is kapott a bordázata (ellentétben az előző verziókkal).
De szerintem jobban járnál az M5A99FX PRO R2.0 -vel. Azért is ajánlottam azt a két lapot, mert bevált deszkák.
Ha gondolod nézz át az AMD FX topic-ba.
De az UEFI amúgy is változás lesz, szóval hiába vagy röghöz ragadt.Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz Liktor Riki #63847 üzenetére
Szólhattál volna hogy azt kell "ajánlani" amit kinéztél!
De ha már ennyire elégedett vagy GA-990FXA-UD3 (rev. 4.0).Bazinga!
-
Liktor Riki
csendes tag
válasz bluyoo #63846 üzenetére
Én mondjuk Gigabyte alaplapra gondoltam.Most is az van és tökéletesen meg vagyok vele elégedve.A megszokás nagy úgy és nem nagyon vagyok a változás híve :S
https://www.pcx.hu/termek/gigabyte-990fxa-ud3-alaplap-90751
Vagy erre https://www.pcx.hu/termek/gigabyte-ga-990xa-ud3-alaplap-77033
[ Szerkesztve ]
-
bluyoo
nagyúr
válasz Liktor Riki #63845 üzenetére
Külön videokártya, szóval nem az APU-ba integrált videomag (az A10-esben van, az FX-ben nincs iGPU).
AZ R9 270X -hoz egyértelmű az FX, CPU erőben kanyarban sincs az A10.
Hiába lenne PCI-E 3.0 ha a lapba max. tehető APU gyenge (amúgy a 4mag bőven elég lenne bár az Intel I5). Jut eszembe az A10-6800K -val amúgy sem is lenne PCI-E 3.0 -ád.
Az AMD érdekessége, hogy a modernebb hardverei végül is gyengébbek mint a több éves FX ....
Szóval szerintem AM3+, és Asus lap az FX alá.
Mondjuk az AMD FX-8320-at (sokkal jobb ár/érték) egy kicsit drágább lappal, pl. az Asus M5A99FX PRO R2.0 (később akár a 9000-es FX-eket is megeszi). De ha spórolósra veszed akár az M5A97 EVO R2.0 is.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
Liktor Riki
csendes tag
Mi az a dVGA?Egyébként bocsi nem láttam oldalt a kérdéseket.A videó kártyát most cseréltem le.Az már marad R9 270X OC az alaplap pedighát meghatározza azt hogy milyen procit fogok bele venni.Ha FM2+ lesz a foglalat akkor 6800K ha pedig AM3+ akkor FX-8350 re gondoltam.Árban kb ugyan ott van mind a kettő.Csak az a bajom hogy ha 6800K lesz a választás az csak 4 magos és nem tudom hogy bírni fogja e a mai játékokat de viszont azt hallottam róla hogy gyorsabb mint az AM3+ os foglalatú lapok,meg a Pci-e foglalatuk sem 2.0 talán hanem 3.0.De ha meg az FX-8350 lenne a választás Az meg ugye lassabb az FM2+ os foglalattól de viszont 8 magot tudok használni.Itt van a dilemma hogy melyiket kéne venni és ezzel együtt dilemmázok ugye az alaplapon hogy milyen legyen?!
-
bluyoo
nagyúr
válasz Liktor Riki #63843 üzenetére
Ha dVGA nélkül szeretnéd akkor FM2+, ha dVGA-vakl akkor AM3+. Melyik?
Ezért van oldalt az a pár kérdés.
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. Milyen a monitorod csatlakozása?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz Liktor Riki #63841 üzenetére
Hi!
A "szigorúan AMD" infó helyett, annyi hasznos infót adhatnál!
Felhasználás, a többi hardver, keret, .....[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
Liktor Riki
csendes tag
sziasztok.Most készülök a gép újításra és érdekelne hogy milyen lapot ajánlanátok hozzá.Szigorúan AMD de abból milyet?AM3+ vagy FM2+?Gigabyte G1.SNIPER A88X konkrétan én erre gondoltam ti mit szóltok hozzá?Tapasztalatok?Vélemények?
-
Zsmester89
őstag
válasz KAMELOT #63839 üzenetére
Sokat gondolkodtam (és még van is időm) rajta, hogy milyen legyen. Nem végzek munkát a gépen, csak játék, film, net...az eredeti elképzelés egy 4790k de mivel játékokban a 4690k is kb annyit hoz, lehet az lesz a vége, kb 20e van köztük, nem tudom megérné-e a felárat.
A "Hogyan lehetsz milliomos?" c. könyvet egy csomagban árusítják a BTK-val.
-
KAMELOT
titán
válasz Zsmester89 #63838 üzenetére
Még szép, hogy van súlya! Jó az a lap. Milyen procit teszel bele?
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
Zsmester89
őstag
Nah megvan a Hero VII van súlya a lapnak és kicsit komolyabban is néz ki mint a régi giga AM3+-os Még 3 hét és a proci is megy bele
A "Hogyan lehetsz milliomos?" c. könyvet egy csomagban árusítják a BTK-val.
-
Matgabka
csendes tag
Sziasztok!
150-200K körül szeretnék összerakni egy új gépet. Játék, filmnézés, internetezés.
Eddig semmi sem fix: valószínű egy i5-ös proci, és talán egy GTX 750 videókártya.
Ti ilyen árkategóriában a fenti célokra milyen alaplapot ajánlanátok? Illetve bármilyen tanácsot szívesen fogadok a géppel kapcsolatban.Köszi!
-
Alx.Mercer
aktív tag
-
bluyoo
nagyúr
válasz Alx.Mercer #63827 üzenetére
Szívesen!
Igen jól látod, az összes TUF deszka rendelkezik ezzel a funkcióval, és a leírt módon CPU nélkül is tudod frissíteni az UEFI-t. A Z87-es deszkákhoz való leírás alapján.
Szóval rendelheted a legújabb Haswell Refresh CPU-val.
De más Z97-es deszkával is megoldható a dolog, egyszerűen kérj összeszerelést, tesztelést (már ha nem pofátlanul drága). Legrosszabb esetben újra kell rendezned a kábelezést. Na meg jó eséllyel már az új UEFI-vel kapod, ez ügyben érdeklődhetsz a választott üzletben.(#63831) Zsivaagoo
Hát ezt sajnálattal hallom! Mihamarabbi visszaállást a rabszolgasorba.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
castiels
addikt
válasz BomiBoogie #63832 üzenetére
Lappal együtt Z75 pro 3 + i5 3330 .. De akkor hagyom köszi..
-
castiels
addikt
válasz BomiBoogie #63829 üzenetére
Azèrt gondoltam mert 50 èrt valszeg, el bìrnám passzolni , de akkor nem èrdemes hagyjam?
Kihajt ez a konfig egy 280x et ? Mert az lesz .
[ Szerkesztve ]
-
castiels
addikt
Sziasztok!
Milyen alaplapot èrdemes venni most?
A Z97 es alaplapok támogatni fogják a következő generációt?
1155 ről szeretnèk újìtani, i5 3330 z75 pro 3.
Èrdenes eggyáltalán?
[ Szerkesztve ]
-
Alx.Mercer
aktív tag
válasz bluyoo #63826 üzenetére
Köszönöm a táblázatot! A funkció nevét már sikerült kinyomoznom, de nem tudtam, hogy pl a Gryphon és a Sabertooth is támogatja ezt a funkciót.
Azért tettem fel ezt a kérdést, mert 775-ös rendszerről váltanék 1150-re és szimpatikus, hogy a 4790K alig drágább, mint a sima 4790, de ASUS-ból egyedül a H97-Pro Gamer támogatja alapból ezt a CPU-t (első BIOS-al). (A többi csak frissítés után, csak hát nehéz frissíteni, ha nincs másik 1150-es CPU-m amivel beröfenne az alaplap legalább a frissítésig...)
Szóval elvileg, rendelhetek pl egy Gryphon Z97 vagy Sabertooth Z97 alaplapot i7 4790K-val?
Lehet, hogy hülyén gondolkodok, de ha a jelenlegi gépemmel (775) letöltöm a legújabb BIOS-t (pl a Gryphon Z97-hez) majd ezt USB-n felteszem hozzá, akkor utánna már mehet bele az i74790K, ugye? -
bluyoo
nagyúr
válasz Alx.Mercer #63810 üzenetére
Egyes Asus lapok már régen tudják (nem csak a ROG).
USB BIOS Flashback a funkció neve. A következő linkben be van jelölve, mely Z97-es lapok rendelkeznek vele: [link]
Bár ez inkább a Z87-es deszkáknál lehet igazán előny, [link](#63811) Zsivaagoo
Ki kellene egy jó Asus deszkát próbálnod. Mondjuk az Asus M5A99FX PRO R2.0 -t.
Bár ezt a funkciót, még az M5A97 EVO R2.0 is tudja.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
jim bcs
nagyúr
válasz BomiBoogie #63824 üzenetére
ezzel teljesen egyetértek , de hát Asus és ráadásul matx
[ Szerkesztve ]
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz Alx.Mercer #63822 üzenetére
Nem létszükséglet a Thermal Armor. Nekem is Gryphon van, anélkül.
-
jim bcs
nagyúr
válasz Alx.Mercer #63822 üzenetére
nem zavaró ám cserélhető jobbra, 1 vga alá doszt elég az matx, maga az armor 11k tehát erre már nem lesz gondod a Gryphon esetén, sokkal masszívabb a lap és portaszító
-
Alx.Mercer
aktív tag
válasz jim bcs #63821 üzenetére
És ez a Termal Armor dolog mennyire használható?
Régebbi Asus lapoknál olvastam, hogy sokakat zavar, mert a ventilátor, ami a "hőpáncél" alatt keringeti a levegőt túl hangos...
Szeretem, ha a gépem hűvös, de azért ne legyen porszívó hangja...Ez a Gryphon Z97 Armor Edition jelenleg egy árban van a Z97 Sabertooth MK2-vel (Armor nélkül).
Nem nagyon ismerem az Asus újabb alaplap típusait (persze a specifikációkat össze tudom vetni) szóval kérdezném, hogy van-e valami olyan tulajdonsága a Gryphon-nak, amiért érdemes inkább azt választani?
(nekem egyedül az integrált hangkártya szól a Sabertooth mellett, mert az talán valamivel jobb, mint a Gryphon-é... A jelenlegi Asus D1-em sajnos PCI-os, szóval azt már nem tudom majd használni) -
jim bcs
nagyúr
válasz Alx.Mercer #63816 üzenetére
(#63816) Alx.Mercer
Az hogy baromira ajánlott!(#63819) Tatinho
Mindenben erősebb de ebbe ne menjünk bele mert nincs értelme, egy 1000 éves halott chipsetre bármennyit is áldozni a világ egyik legnagyobb butasága, az meg hogy majd 3x többet zabál mint az intel az csak hab a hab nélküli tortán. Ha valamire áldozni akarsz akkor még mindig azt mondom add el és vegyél egy i5-öt egy jó H97-es lappal mondjuk legyen Asus H97M-Plus.[ Szerkesztve ]
-
Zsivaagoo
őstag
válasz Tatinho #63812 üzenetére
Az egész konfigod gyenge, a RAM használható.
FX konfigként ez egy nagyon durva vicc. A lap egy fos, a proci kurva gyenge, de pont összeillenek. VGA kurva régi.
Isten bizony jobban járnál egy elfogadható árú i5 + Asrock lap kombóval. (FX-nél az Asrock nem játszik 6300/83xx esetében.)
-
Tatinho
tag
válasz jim bcs #63814 üzenetére
Szia!
Köszi a gyors választ.
i5-öt használtam már, szerettem, de bőven kiszolgál ez az amd is.
Azt meg tudod nekem mondani hogy a 99FX mivel erősebb/jobb a 97-nél? Szívesen költök rá ha megéri de eddig csak olyan különbséget olvastam hogy talán több vga-s rendszerekhez jobb. -
Alx.Mercer
aktív tag
Értem, Köszönöm a válaszokat.
Mi a vélemény az Asus Gryphon Z97 Armor Edition-ról?
-
alfiboy
aktív tag
-
jim bcs
nagyúr
(#63810) Alx.Mercer
igen lehet de csak a ROG lapoknál, ez érvényes a Z87-re is(#63812) Tatinho
add el és vegyél egy i5-öt egy jó H97-es lappal mondjuk legyen Asus H97M-Plus, ha nem akkor ASUS M5A99X EVO R2.0 vagy ASUS M5A99FX PRO R2.0Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
Tatinho
tag
Sziasztok!
Alaplap cserére készülök és jólesne egy kis tanács.
A jelenlegi konfig:Asrock 970 Pro3 R2.0
AMD FX4130
Corsair Vengeance 1600MHz DDR3 2*2Gb
Nvidia GTX 260Alapesetben elégedett lennék ezzel az össze állítással, a memória nagy ritkán kevésnek tűnik illetve jól jönne egy SSD mint mindenki másnak kb VISZONT az alaplap-al nem vagyok kibékülve semilyen téren. Elhatároztam hogy lecserélem és kellene valami jó alternatíva.
Igazából a fő kérdésem az lenne hogy milyen chipsetben gondolkodjak.
Előre is köszi a segítséget! -
Zsivaagoo
őstag
Általában nem. De lehet, hogy majd lesz olyan is.
Sőt: kell a lap, a proci, memória, valamilyen VGA - hogy lásd mit csinálsz- továbbá USB port és egy pendrive is. Billentyűről (egérről), tápról és monitorról már hadd ne is beszéljek.Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
-
Alx.Mercer
aktív tag
Ha hülyeséget kérdeznék, akkor nyugodtan dobáljatok meg papírgalacsinokkal... Az újabb Z97 alaplapokban lehet BIOS-t frissíteni anélkül, hogy a CPU benne lenne az alaplapban??
-
jim bcs
nagyúr
válasz laci12234 #63806 üzenetére
(#63806) laci12234
1 vga alá matx tökéletes atx felesleges, Asus H97M-PLUS + i5-4590, na ez így már baba , (#63808) nincs szerinted az intel 100x jobb és messze veri fogyasztásban is(#63807) Zsivaagoo
azt , majdnem jó: kezdőknek NON_K-s H/B-s lappal_haladóknak K-s Z/X lappal[ Szerkesztve ]
-
Zsivaagoo
őstag
-
jim bcs
nagyúr
válasz laci12234 #63803 üzenetére
ha nincs még meg a lap és remélem hogy nincs, akkor vegyél egy i5-öt alá meg egy normális H97-es matx lapot, egy 1000 éves halott chipsetbe pénzt ölni nem vall okos döntésre úgy hogy 2x annyit eszik mint egy intel konfig és még a végén drágább is mivel egy normális hűtő fog kelleni ám intelre nem
-
laci12234
tag
Milyen alaplapot tanácsoltok akkor ??
és ha 8xxxx serialt teszek bele az jo lenne ??[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- Kingston Fury Beast memória - 2x8 GB DDR5, 5200 MHz, CL40 (KF552C40BBK2)
- Beszámítás! Intel Desktop Board DH87RL alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! MSI H81M-E33 Alaplap H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! MSI MPG X570 GAMING EDGE WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- MSI alaplap
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest