Hirdetés
- Mikrotik routerek
- AliExpress tapasztalatok
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Mesterséges intelligencia topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Windows 11
- Sweet.tv - internetes TV
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Norton védelmi programok (NAV & NIS & N360)
- Milyen NAS-t vegyek?
-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
Winne
nagyúr
1. Mire fogod használni a gépet? Ha munka, akkor elsősorban milyen jellegű?
Hobbi cél, videó, játék, ritkábban: videóvágás, tömörítés, render.
2. Mennyit szánsz az alaplapra?
70-80 körül gondoltam, de ha kicsit feljebb van, ami jobban megéri, akkor meghallgatom azt is, köszi.
3. Milyen hardverek alá szeretnéd?
Ryzen 5 3600 alá.
4. Milyen méretű lapot szeretnél?
ATX
5. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB,SATA,PCI,PCI-E,...)
A GTX 2060 megy bele vissza, M.2-t szeretnék, ha van akkor 2 DB-ot rá, a régi SSD satás, az megy vissza, gigabit feletti LAN, más nincs a fejemben most.
6. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
Dedikált, hdmi és display port.
7. Szeretnél tuningolni vagy nem?
Ha igen, akkor korlátozottan, alapfesz környéki tuning max.
8. Használt, vagy új alaplap?
Új.
9. Fontos e a lap kinézete (szín, dizájn, rgb,...)
Nem.
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Ha igen, akkor volt tervben a Ryzen 5 5600 is és B550-el, de ez ha jól gondolom izmosabb árban nem kevéssel. A monitor fullhd, nem is tervezem váltani, a 2060-at sem tervezem váltani, így valszeg nem indokolt. Erre kérnék tanácsot, hogy jól gondolom-e. Köszi
Az ízlésem a lehető legegyszerűbb. Mindenből beérem a legjobbal...
-
Winne
nagyúr
Sziasztok,
Ryzen 3600 alá milyen lapot érdemes venni, amin két db m2-es slot van?
Nem lenne baj, ha gigabit feletti lan is lenne rajta.
[ Szerkesztve ]
-
Winne
nagyúr
Sziasztok,
5600X / 5800X mellé melyik lapot érdemes venni?
Ami fontos, hogy az ssd-ből kisajtolja amit csak lehet, legyen gyors usb rajta, esetleg C is és 2.5 GBites lan, optikai hang kimenet, esetleg wifi6, de ez nem sos.
-
Winne
nagyúr
válasz Milka 78 #93731 üzenetére
Köszi mindkettőtöknek!
Esport nem lesz, öreg vagyok én már mindenhez, de az nem lenne hátrány, ha a szobán keresztülhúzott kábelt ki tudnám váltani plusz amit még Sanyinak írtam, azon tanakodom csak, hogy érezni fogom-e a hangkártya hiányát, vagy sem, mert nagyon megszoktam az Elite Prot, ezért olvasgatok, mert el akarom kerülni, hogy megveszem a drágább lapot, mert az jobb, aztán meg lehet arra is rá kell még vennem a hangkártyát később.
-
Winne
nagyúr
Na most van B450 Carbon is és Tomahawk is az üzletben.
A Tomahawk-ról olvastam olyat is, hogy jobb a vrm, meg olyat is, hogy uaz. Melyik az igaz?
A lan részre olvastam, hogy jobb a Carbon, meg hogy jó benne a wifi, sokszor jobb a ping, mint kábelen.
Plusz azt írják, hogy a Carbonban jobb a hang, plusz ugye van benne optika. (Realtek® ALC892 Codec vs. Realtek® ALC1220 Codec)
-
Winne
nagyúr
válasz szasanyi #93314 üzenetére
Az X-es procik elég szélsőséges eredményeket hoznak ahogy nézegettem, én egy sima 3600-at néztem, a 3770K-m után az is gyorsabb lesz, talán jobban hajtja a 2060-at, mint ez az Intel.
A tiéden milyen hűtő van most? Jó ezeket a procikon a hőátadás? Érdemes rá venni egy Brocken 3-hoz képest mondjuk egy Dark Rock 4-et, esetleg Pro-t?
-
Winne
nagyúr
válasz szasanyi #93298 üzenetére
Tudod ez a másik problem miatt volt, hogy nincs ott, ahol venném, de lehet ezt elengedem, már írtam is egy boltnak. Ez nem sokkal drágább, mint a Toma, max ha nem tetszik rajta a hang, akkor veszek hozzá kártyát és buktam pár ezrest.
VRM szinten, vagy tuningolhatóságban sem jobb a 450 Toma Max, nem?
-
Winne
nagyúr
Na megint itt vagyok.
Az ajánlott B450 Toma Max jobb megoldás ennél a két lapnál is 3600 alá?
Első és MásodikLétezik, hogy az egyik 470-es nem tudja a 4133-as memóriát?
Ami fontos még, hogy az nvme support meglegyen, ki tudja kergetni a sebességet a Samsung evo plusból és legyen optikai hangkimenet.
-
Winne
nagyúr
+ @(#93068) szasanyi
+ @(#93072) Amerigo57Köszi Urak!
Tetszik is ez a lap, optikai kimenet is van, talán a hangkártya sem annyira ergya, már csak azzal küzdök, hogy nincs a pcx-en, a többi cuccot meg onnan rendelném, sztem írok nekik, hogy be tudják-e szerezni.
-
Winne
nagyúr
Urak eközött a két lap között melyik a jobb 3600 alá?
Egy nagy sebességű ssd lenne bele meg nem lenne hátrány, ha az xFi Elite Pro belemenne, vha jelenleg 2060, ram valszeg vmi 3200-as lenne.
Más 5let? Nem kell extra dolgokra, csak bírja jól, a mostani configom is pofátlanul jól vizsgázott az évek alatt megbízhatóságból.
[ Szerkesztve ]
-
Winne
nagyúr
Sziasztok!
Milyen alaplapot vegyek egy i5-6600-as nem K-s proci alá?
-
Winne
nagyúr
válasz Zsivaagoo #63892 üzenetére
Nem teljesen stimmel, de én őket sem sajnálom le, aki így áll hozzá, mert pénzből élünk és sokunk nem sokból. Mindenki úgy él meg ahogy tud.
Ők egyébként korrektek, rám bízták, mondtam nekik hasra egy kb. 200k-t, aminél kevesebbre gondoltak, de mondták jó, ha ennyi, akkor ennyi és rám bízzák. Nincsenek csövön, de a gyerekük az első, ez becsülendő.
-
Winne
nagyúr
válasz jim bcs #63890 üzenetére
Van most neki egy a gépében, de az kb őskori gép, szerintem sima pci. Mondtam neki keresse meg a dobozát. Ha az nem jó és nincs natív, vagy előre kivezethető, akkor maradnak amiket írtál, bár nem tudom mennyi pénz, gondolom nem agyrém összeg.
A házon is meg kell néznem van-e elől kivezethető csati.
-
Winne
nagyúr
válasz Zsivaagoo #63886 üzenetére
Nem tudom, hogy ebben a topicban, de valahova írtam már. Olyan helyre megy a gép, ahol első körben most tanulják majd a CAD-et, a PS-t és a térképszerkesztést/készítést, aztán meg majd ezzel kapcsolatban dolgoznak rajta. A gépen semmi más nem fog futni ezeken kívül, csak az alap dolgok még, net és a kamerával felvett anyagok vagdosása kb.
200k lett a határ, ez a fájdalomküszöb.
@(#63885) jim bcs: ok, az lesz akkor.
Szerk.: újabb problematika lépett fel. Kellene a firewire is, most mondja. Van olyan lap, ami tudja natívan?
[ Szerkesztve ]
-
Winne
nagyúr
válasz bluyoo #63873 üzenetére
Az a baj, hogy 200-ba kell beleférni és eléggé meg van kötve a kezem. Tápon egy ezrest nyerek, ha kisebbet teszek, akkor inkább maradjon. Procin tudnék 3.5e-t kb., ha az egyel kisebbet teszem bele.
Tuning nem lesz, nem kell speckó lap, csak menjen szépen, meg nem baj ha az igp is működik.
Kérdeztem abban a topicban már, ennyiből amennyi marad rá ők sem tudnak csodát tenni.
@(#63875) BomiBoogie: már kicseréltem egy MLC-s HyperX-re.
-
Winne
nagyúr
Sziasztok!
Egy gépet kell összeállítanom, de a lapokba nem akarok beleolvasni, elmaradtam egy ideje, nem követem a legújabb dolgokat.
Innen kérek szépen egy ajánlást, hogy melyiket tegyem bele. Tuning nem lesz, ram 1600-as lesz.
Valószínűleg ez a proci lesz, de ha mást érdemes nem sokkal feljebb, akkor azt is szívesen veszem. i5 alá nem megyünk.
Köszi
-
Winne
nagyúr
válasz Rypejakten #47233 üzenetére
4k plusz, érdemben miért jobb ez szerinted? A kábelelvezetés kb mindegy, csajnak lesz.
[ Szerkesztve ]
-
Winne
nagyúr
válasz Rypejakten #47230 üzenetére
Nem ezért fontos a vga támogatása, csak azért kellene az a verzió, mert a prcoban benne van és náluk nincs cserevga, ha behal a dedikált. Semmi más oka nincs, csak biztosíték.
Házban annyi számít csak, hogy olcsó legyen, fekete és szellős, CM-ekben eddig nem csalódtam.
Lapnál akkor annyit változtatnék, hogy Asus legyen és ATX-es.
-
Winne
nagyúr
válasz Rypejakten #47227 üzenetére
Lányé lesz a gép, FSP-ben megbízok, a Hexa volt a legkisebb kategória, ami fekete, neki ez is számít. A ház nem nagy, így sem lesz elég hosszú a kábel szerinted? Mit ajánlasz helyette?
Melyik chipsetes lapnál lehet még használni az integrált kártyát?
-
Winne
nagyúr
Üdv Urak!
Itt tartok:
Ebbe kellene egy normális lapot beletenni, z77 lenne a jó, az alaplapi vga lehetősége maradjon meg, procituning nem lesz. 180 a keret teteje, ezt kell kitöltenünk, javaslatokat örömmel fogadom. Első körben Asusban gondolkodtam, ha nem fér bele a maradék 23-ba, de módosítható valami, amire jobb javaslat van, akkor ezt is meghallgatom. Innen kellene: [link]
[ Szerkesztve ]
-
Winne
nagyúr
Üdv!
Szakértő szemmel nézve mit szóltok ehhez a laphoz? Nekem most egy P67-es E4-em van jelenleg. Tuningban elképzelhető, hogy ebben jobban megy a proci, illetve kevesebb fesszel is elmegy ugyanazon az órajelen? Ha érdemes erre cserélnem, akkor miért? 30k magasságában milyen lap van, ami inkább ajánlott, mint ez?
-
Winne
nagyúr
válasz Milka 78 #36615 üzenetére
Igen, pontosan ez a helyzet. Lementettem a képeket és sajnos az Asus sem jó tényleg ilyen szempontból.. Nem örülök neki.
Lehet, hogy felteszem a hangkártyámat és ha elviszik, akkor cserélek egy pci expressesre, csak ott meg kell a digit coax és nem véletlenül vettem ezt a kártyát, ez alá nem akarom adni. Xonarok közül van olyan, amin van digit coax és nem csak felxijack?
-
Winne
nagyúr
Üdv!
Innen melyik lap ajánlott Sandy 2500k tuning és cf építésére?
Plusz lenne még, hogy ne csak a két kártya közé férjen be egy pci-os kártya..
-
Winne
nagyúr
válasz bluyoo #35075 üzenetére
A cf majdnem duplázza a teljesítményt, ami nekem már bőven elég lenne BF3 alá is. Egy izmosabb kártya jelenleg mondjuk egy 7970, vagy egy 680 nVidia vonalról, de az pofátlanul drága és lehet annyit sem tud.
-
-
Winne
nagyúr
válasz bluyoo #35069 üzenetére
Ez nem jó hír.
Nálam az alsó foglalatba nem is ment bele, így ahogy a képen látszik meg eléggé necces, mondjuk új házzal tudnék neki plusz levegőt tolni, az lehet segítene valamennyit. Nem tudom mi tévő legyek.
-
Winne
nagyúr
Üdv!
Fura kérdés következik. A jövőben tervben van egy crossfire kialakítása a gépemben, ami alapból is tervben volt, csak közben érkezett egy pci-os hangkártya és keresztbe húzta a számításaimat. Ez a lapom van most. Az 1-es ill. 2-es pcie slotot kell használnom a cf miatt a sebesség miatt, az alsó pci slotba meg nem jó a hangkártya, ezért hogy kapjanak levegőt a kártyák, kellene egy olyan lap, aminél x16-os pci-ekről lehet beszélni, ill. távolabb van tőlük egy használható pci foglalat.
Elég furán fogalmaztam meg, de remélem érthető.
Ez a lap még garis, kicsivel több, mint 1 éves, ez menne el és helyette jönne valami, amire sokat nem akarok ráfizetni. Elsősorban nettó kisker árakhoz kellene viszonyítani.
Köszi
Szerk.: erről van szó most.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- Beszámítás! GIGABYTE Z270X Ultra GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Kingston Fury Beast memória - 2x8 GB DDR5, 5200 MHz, CL40 (KF552C40BBK2)
- Beszámítás! ASUS TUF GAMING X670E-PLUS WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! ASUS ROG STRIX B250F GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- KERESEM: MSI Z97 XPOWER AC
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest