Hirdetés
- AliExpress tapasztalatok
- Mikrotik routerek
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Mesterséges intelligencia topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Windows 11
- Sweet.tv - internetes TV
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Norton védelmi programok (NAV & NIS & N360)
- Milyen NAS-t vegyek?
-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mate
nagyúr
válasz jim bcs #65399 üzenetére
Köszönöm!
Akkor leegyszerűsítem a dolgot és csak Asusban gondolkodok.
Nézek pár tesztet az 5 asus lapról amit linkeltél, hogy kicsit több infóval tudjalak újra nyaggatni titeket
Szerk:
Megnéztem Ipont és tovább egyszerűsítettem.
ASUS MAXIMUS VII RANGER vagy ASUS SABERTOOTH Z97 MARK 2. Ha mindkettőre 5 év garancia van, akkor ebből a kettőből választok majd.
[ Szerkesztve ]
-
jim bcs
nagyúr
minden TUF szériás lap 5év garis, a +2-t az asus adja regisztrálás után
ASUS SABERTOOTH Z97 MARK 1
ASUS SABERTOOTH Z97 MARK 2
ASUS MAXIMUS VII RANGER1 vga alá
ASUS GRYPHON Z97 ARMOR EDITION
ASUS MAXIMUS VII GENE[ Szerkesztve ]
Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
Mate
nagyúr
Sziasztok!
Gépvásárlás előtt állok. I7-4790K-hoz kellene egy lap.
"ATX komolyabb tuningra, alacsonyabb ársávban" kategóriát lőttem be magamnak.
MSI-t ki is lőném, csak negatív tapasztalatom van velük. Elsődlegesen asusra gondoltam, mert elégedett vagyok velük, viszont most szemezgetek a gigával is.
Asus Z97-A és Asus Sabertooth Z97 Mark 2 kb. egy árban vannak. Mindkettő 3 év garis. Melyik a jobb választás? Mik a különbségek? Nem sokat találtam, hogy őszinte legyek.
Ugyan ez a kérdésem a két ajánlott gigával kapcsolatban is. Melyik éri meg jobban és mi a különbség a két kártya közt?
Le akarom szűkíteni 1 asusra és egy gigára a dolgot, de nem sikerült.
Ui: Láttam GIGABYTE GA-Z97X-UD3H-BK verziót is. Ez annyiban különbözik csak a simától, hogy fekete?
[ Szerkesztve ]
-
kriszwells
aktív tag
Üdv! Erre az eredményre jutottam a vásárlás terén:
Gigabyte GA-H97-HD3
Intel Core i5-4460 3,2
Cruical 8Gb Ballistix DDR3 1600Mhz CL9
Toshiba 500 GB 7200rpm 32Mb Sata3
Coolermaster Thunder 600W RS600
Logic A34 ház
Dell P2414HEz az összeállítás passzol össze? Elég neki ez a táp? (ha nem mennyivel kellene még rápótolni?)
(videó kártya majd később, plusz ram ha ezt is figyelembe vesszük a táphoz)
Köszönöm, ha támogtsz egy kattintással, feliratkozással, megtekintássel, megosztással:: YouTube: https://bit.ly/49G6iNz Weblap: https://www.fotonebula.hu/
-
DR|FT3R.
csendes tag
-
DR|FT3R.
csendes tag
Szevasztok!
Tanácsot szeretnék az alaplap vásárlásban kérni tőletek.
A konfig eddig ez(alaplap nélkül):i7 4790
Raijintek Ereboss
Corsair Vengeance 1600MHz CL9
HyperX 3K 120GB
WD Blue 1TB EZEX/Black 1TB FZEX
XFX Pro 450
Fractal Design Core 3000Az a kérdés, hogy megéri-e az árát az ASRock Z87M OC Formula?
Üdv!
-
Apollo_21
addikt
válasz Apollo_21 #65393 üzenetére
40-45ig mennék el max...de tényleg! Az most mind1 h hogy és hol szerzem be..de ha van alternatíva ami jobb lehet...csatik itt már úgyis majdnem hogy azonosak usb3 és sata 2-3 majd mindenen van, M sata nemlényeg...
1dvd-t, jelenleg 3db sata 2-t kéne elvigyen..+ ha meglesz a 280x de ez a tápon múlik.Asus ROG STRIX /ROG-Join the republic/
-
Apollo_21
addikt
Mint szakik....az új szériából 4670K vagy 4690K-hoz, kisebb mértékű tuning mellett...Egy Saber Z97 Mark 2, jó választás lehet? A mostani rendszerből a ROG cuccok hiányozni fognak, bár nemhiszem hogy nagyon megérezném a Gamerfirst és a lanos rész hiányát..inkább a supreme fx amit kezdtem megszokni, egyedül talán ez.
Lehetséges beruházás még egy R9 280X Toxic kártya..
Szimpátia is döntő tényező Ha van az árában sztetek jobb meghallgatom szívesen. Szivem szerint egy VII Gene-t vennék....de ígyis nagyon kivan számolva.Asus ROG STRIX /ROG-Join the republic/
-
Apollo_21
addikt
válasz ALONSO11 #65388 üzenetére
Én tuningosban gondolkodtam..bár én intelbe amikor belevágtam..tudtam h csak procit akarok újat..mást nem feltétlen Így lett egy Asus Maximus V Gene 25ért Ami amellett h szeretni ha megkergetik benne a többi komponenst is, frankón felvan szerelve, minőségi amennyire nekem kellett
Asus ROG STRIX /ROG-Join the republic/
-
bluyoo
nagyúr
válasz ALONSO11 #65386 üzenetére
Elég lehet egy 20K-s lap is. Nincs olyan probléma mint az AMD deszkák esetében.
Ha az alacsony keret a fontos a Gigabyte GA-B85M-D3H (rev. 1.x) a ~18K-s árcédulával tökéletes lehet (a H97-es chiset-el szerelt változata a GA-H97M-D3H már 23K környékén).
Sajnos az Asus Vanguard B85 ára nem hogy lejjebb, hanem inkább feljebb kúszott, pedig az 5év garancia nem rossz tulajdonság.
25K felett az olyan deszkák találhatók, amikről már szinte semmi nem hiányzik.
Ezeken a lapokon már komolyabb audio szolgáltatást találsz, jobb ventivezérlést (több csatlakozót), fejlettebb LAN-t, ... de ezek még a B85-ös chipset-el is 30K környékén mozognak (Asus B85-PRO GAMER, ASRock Fatal1ty B85 Killer, MSI B85-G43 GAMING, Gigabyte G1.Sniper B5). De itt már talán érdemesebb a H87, H97-es chipsetben gondolkozni (kicsi az árkülönbözet).(#65390) szucsok90
Szívesen![ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
szucsok90
csendes tag
válasz Teaway #65371 üzenetére
Igen, az oldalaikon aztán hegyekben áll a marketing, de ha az alapjuk ugyanaz nagyjából, remélem nem lesz mellényúlás (korábban egy asrock lapon egész odáig nem volt gond míg 5.1 nem került rá, mert a front bizony nem szólt rendesen). Mindenesetre köszönöm a választ Neked és bluyoo kollégának is
-
bluyoo
nagyúr
válasz Saphirahick #65384 üzenetére
Szívesen!
Elég nagy valószínűséggel, nem lesz gondod a kompatibilitással.(#65382) ALONSO11
Szia!
A "komolyabb" lapok az Intel oldalon sem (sokkal) olcsóbbak.
Egy B85-ös deszka tökéletesen megfelelhet, de ha magasabb kerettel számolsz, akár H87/97, esetleg "komolyabb" lap. Itt egy táblázat különbözik a B85 és a H87 LGA 1150 Haswell chipsets, a H97 annyiban különbözik, hogy támogatja a SATA Express portot, és az M.2 foglalatot (de természetesen az olcsóbb lapokon ez nem elérhető ...).
A téma összefoglalóban találhatsz megfelelőt az igényeidnek.
De ha írsz egy keretet ..... Kb. 11-35K -ig (H81,B85,H87,H97 chipset).[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz Saphirahick #65380 üzenetére
Elég egy írásjel ....
Az a biztos, ami a gyártó által tesztelt (megtalálod a listákat a linkekben).
Ami ugye elég kevés kit.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz BomiBoogie #65378 üzenetére
Előbb utóbb lesz, tudod Mahrenburgra hallgatnak a lapgyártók, lásd H81 gamer ...
Valahogy el kell adni a deszkákat a fiatalabb generációnak is.
Ha anno szülinapomra kérhettem volna, biztos magam is egy "gamer" lapot kérek, nem egy snassz H97 -t.
Aki meg túlnéz ezeken a néha már túlzásnak ható névhasználaton, azok azért látják hogy sokszor jó lapok lapulnak az elcsépelt nevek mögött.(#65377) sNyPeX
Szívesen!
Azért arra figyelj, hogy lehetőleg 3év garanciával vásárold.
Na meg a H97-PRO Gamer-t szerintem sem árt mérlegelni.Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz sNyPeX #65373 üzenetére
Hi!
Nem sokban különböznek.
A Killer-en van SATA Express port, és M.2 foglalat is. Ezt nézve a Killer a jobb/felszereltebb.
De itt össze tudod őket nézni:
Asrock Fatal1ty H97 Perfomance vs Asrock Fatal1ty H97 Killer(#65375) Teaway
Na igen, kicsit megint sikerült túlhaladni a lapoknak, a hozzá tartozó hardvereket.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
sNyPeX
csendes tag
Sziasztok
Melyik a jobb alaplap ezek kozul?
Asrock Fatal1ty H97 Perfomance vs Asrock Fatal1ty H97 Killer -
szucsok90
csendes tag
Sziasztok!
i5-4690-es proci mellé nézek lapot, és perpillanat az Asus H97-PRO Gamer, és az MSI H97 Gaming 3 között vacillálok. Elsősorban felszereltség miatt tetszenek a lapok (nem lesz K-s proci a tuning így nem téma), illetve ami kifejezetten felkelti az érdeklődésemet az a rájuk szerelt hang chip. Valakinek van valamelyikkel tapasztalata? Árban nincsenek túl távolt egymástól (épp), és ha nem ezek közül választanék akkor a sima H97-Pro-val szemeztem, megérik ezek a plusz 2-3 ezer ft-ot? A lélektani határ kb 35ezer ft, annál följebb nem mennék Válaszokat előre is köszi!
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz Root Banane #65350 üzenetére
Ismerosnek raktam ossze nemreg egy gepet, en is 4440-est raktam bele. Egy 120 gb-os SSD-vel nagyon jo kis porgos gep. Komolyan mondom nagyon megeri!
Sajnos az AMD az FX-el kicsit le van maradva...
~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~
-
Teaway
veterán
válasz Devsey #65358 üzenetére
ASUS Z97-C, K, A, PRO és DELUXE közti különbségeket az ASUS összehasonlító oldalán megnézheted.
Ilyenek lesznek, hogy
- SATA-Express hiánya vagy megléte
- PCI és PCIe 3.0 x16 csatik mennyisége, és ezáltal az x8/x8 mód hiánya vagy megléte
- CF és/vagy SLI esetleges támogatása
- több SATA port és több USB port külső (ASMedia) chippel
- LAN vezérlő mássága
- integrált hangrendszer mássága
stb.[ Szerkesztve ]
Nincs itthon csokid??
-
Ciccuka
veterán
Ennél van jobb alaplap hasonló árban vagy milyenek más márkák vannak?
ASRock H81M-HDS ~ 12k
Cicák támogatása: www.fos.hu/1176
-
DR|FT3R.
csendes tag
Szerintetek AsRock Z87M OC Formula jó vétel lenne 37-38k-ért?
Egy i7 4790K(Ismerősőmnek van egy régi Haswellese, amivel lehet frissíteni az UEFI-t)processzort(Amit nem nagyon, de OC-znék), 2*8(v. 4*4) GB Corsair Vengeance 1600MHz CL9(HyperX Fury 1600MHz CL10 mellett is gondolkoztam még) RAM-ot, és egy GTX 650-es(az új kártyáig), processzor hűtésre egy Raijintek Ereboss-t vagy egy Deepcool GAMMAXX S40-et használnék, háznak egy Fractal Design Core 3000-et néztem.
Leginkább játékra, de Photoshop-ra(3D-re is, ebben eléggé kezdő vagyok, de azért tudok valamit), videóvágásra használnám. Az alaplapból a Z97-es egy butított változat(szerintem), a chipsete más, meg egy PCIe x16-os slottal több, de ez nekem nem fontos. A réginek nekem jobban tetszik a Z87-es dizánja, és a Core 3000-es oldalát plexizném. Tudom, a procihűtőt elintézem.[ Szerkesztve ]
Üdv!
-
Devsey
tag
válasz Teaway #65357 üzenetére
engem inkább az érdekelne hogy mi a különbség ezek között, mert árban azért van nem is kevés
hiába nézem honlapjukon a specifikációkat, nem igazán látom mit is kéne nézni mert amelyik részéhez értek az kb megegyezik, és nem mind1 mire adnék ki +10-20k-t
nyugodtan lehet privátban regényt írni aki gondolja pl érdekelne az ASUS-ok közötti különbség, akkor azaz ASRock Pro4 mennyire gagyi, esetleg Gigabyte lapok, MSI-vel nem vagyok jóban semmilyen téren[ Szerkesztve ]
-
marquuard
veterán
Üdv. Jó áron tudnék hozzájutni egy Sabertooth 990FX R1-hez, azonban láttam, hogy van R2-es verzió is, ami viszont már drága lenne. Érdemes beruházni az olcsóbbik R1-re? Gondoltam rákérdezek, nem-e valami hardveres hiba folytán dobták piacra a drágább R2-t.
PSN ID: marquuard
-
Devsey
tag
Sziasztok!
i7 4790k és GTX970 mellé keresek megbízható Z97-es ATX alaplapot
Keret max 40k, de nem baj ha olcsóbb jóvalElső 1-2évben nem tervezek tuningot, de később mikor "öregszik" a gép, már igen
[ Szerkesztve ]
-
jim bcs
nagyúr
válasz Adams15 #65351 üzenetére
nem dehogy csak kevesebb pci-e csati van rajta, mondjuk a Fatal1ty széria a többitől jobb, mind anyaghasználatban mind minőségben és ha találsz 3 évvel akkor bevállalhatod, azok nem szoktak megfőni
[ Szerkesztve ]
-
Root Banane
tag
Köszönöm szépen mindenkinek a választ!
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz Root Banane #65345 üzenetére
Alaplapokból én is azt ajánlom, amit jim bcs írt.
Prociból az i5-öt választanám, mert nem kell hozzá külön hűtő(elég a gyári Intel), AMD esetében nem mondható el. Az i5 erősebb, főleg játékokban mutatkozna meg ez.
i5: CPU(~46k)+lap(~17k)=63k
FX: CPU(~26k)+lap(~24k)+hűtő(~8k)=58k -
jim bcs
nagyúr
válasz Root Banane #65345 üzenetére
ASUS Vanguard B85
GIGABYTE GA-B85M-D3H
GIGABYTE GA-H97M-D3HASUS M5A99FX PRO R2.0
-
Root Banane
tag
Sziasztok,
Egy i5 4440-hez és egy FX6300-hoz tudnátok ajánlani alaplapokat?
i5 esetében max 20e, az AMD esetében max 25e forintot szeretnék rászánni.
Köszönöm!
(Amúgy ti melyik processzort ajánlanátok? Indoklással ha lehet. . Egy R9 270X mellé menne. Játékra és általános feladatokra lenne használva (videóvágás, tömörités) -
-
Adams15
aktív tag
Sziasztok!
A közeljövőben összedobnék egy teljesen új konfigot (kb.: intel 4790 3,6 ghz, corsair vengeance 8gb 1600 mhz ram, valszeg egy GTX970, vagy hasonló videokártya). Erről a lapról mi a véleményetek?
Asrock Fatal1ty H97 Performance
Előre is köszönöm! -
bluyoo
nagyúr
válasz Teaway #65338 üzenetére
Azért ez egy, "megnyirbált" Z97-es, és igen, újra egy balatonkorlátkék deszka.
Viszont Borix kikötéseinek megfelel, egy szorzózáras I3 alá, M.2 foglalat.
Mondjuk azt nem is tudom pontosan, hogy a szorzózáras CPU-val (pl. az I3), hogy viselkedik/mennyire működőképes a RAM tuningja.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
A RAM-okkal kapcsolatban, egy fórumtárssal privátban ugyan ez a kérdéskör .....
A könyvjelzőzött oldalaim közül előkerült ez a teszt.
Memory Scaling on Haswell CPU, IGP and dGPU: DDR3-1333 to DDR3-3000 Tested with G.Skill
Nagyon jól látszik az órajel, időzítés változásának hatása (már ahol van) az alkalmazásokra/játékokra.(#65336) Teaway
Az ilyen esetekben éri meg egyértelműen a Z97-es chipset, akár szorzózáras CPU alá is.
Teljesen ugyan az a deszka csak más chipset, és ugye olcsóbb a jobb ....[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
A portalanításnak azért megvannak az előnyei .....
De most meg nem modom hogy melyik lapnál ven/nincs, és hogy kikapcsolható-e valamelyik beállítással.
De a VGA ventilátorához nincs sok köze a deszkának.
Az én vasam is így indul, csak a CPU hűtő ventilátorát nem hallom (vagy egyszerre pörög fel a VGA-val).
Mondjuk szerintem ez nem olyan kellemetlen élmény.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
vhw
addikt
Nyilvánvalóan nem elsődleges szempont új lap választásnál, de "egyedi" sajátság, vagy beállítás kérdése, hogy a gép indulásánál hogy pörgeti fel a ventiket? (cpu + vga)
Van egy ősi N68-as Asrock lapom (FX-ready-nek csúfolt) szép csendesen indul gyári amd hűtővel.
A másik gépben egy H81-es szintén Asrock lap úgy kezdi a "napot", hogy csutkán járatja először a videokártya ventijét 1-2 másodpercig - lehalkul, erre rákapcsol a proci ventije, majd ezután csendesedik el. Ez kissé kellemetlen...Ez minden 1150-es lapra jellemző? Csak Asrock sajátság (anno egy AM2+-os Asrocknál sem tapasztaltam ezt), vagy az olcsó lapok jellemzője? Netán én állíthatnék még valamit rajta?
"Mi' csinálsz apa? Kapcsold ki a gépet!"
-
bluyoo
nagyúr
A tuningképes Pentium alá készült [link]. Ezzel el is mondtam mindent róla.
(#65327) borix
Hát most egy Z97-es deszkát írok, ami jelenleg a legolcsóbb M.2 foglalatos lap is egyben.
Mégpedig a MSI Z97 GUARD-PRO-t. Teljes mértékben megegyezik a H97 GUARD-PRO-val csak a drágább chipset-et tették rá, nem is értem hogy lehet olcsóbb. Gondolom a beragadt készlet lehet ......
Elég nagy áresésen esett át (amíg a többi lap inkább drágább lett), és amúgy sem volt drága [link], jelenleg elég jó vételnek tűnik.
Ezen a lapon kívül, ahogy előttem is írták, az MSI H97 GUARD-PRO, H97M-G43, Asus H97M-E ami a 25K-ba beleférne.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
borix
őstag
Köszönöm az infókat.
-
vhw
addikt
Ez az Asrock Z97M ANNIVERSARY deszka mire "elég"?
Mert a chipset oké, hogy elvileg kínálja a tuning lehetőséget - de egyébként hűtőbordák szempontjából mint egy fapados H81... (na meg az audio rész is...) mégis mi kerül ezen a lapon ~21-22k-ba?"Mi' csinálsz apa? Kapcsold ki a gépet!"
-
bluyoo
nagyúr
Ahogy Teaway írja, ugyan az az ALC1150 az alapjuk, még a kondik is ugyan azok, Nichicon gyártmányúak, és a jack ajzatok is aranyozottak mindkét esetben.
(#65321) mrgergoke
Jó választás, mint a CPU, mint a lap. Az AMD FX topic-ban is érdeklődhetsz, ha gondolod. Ott pontos beállításokkal is tudnak majd szolgálni.(#65323) crazyhardver
Szia!
Marad a 9-es széria (legalábbis jelen állás szerint).
Az LGA1151 -foglalattal pedig jönnek majd a az Intel Skylake CPU-k.
Szinte együtt érkezik az Intel Broadwell és a Skylake Abu85 tollából.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
crazyhardver
csendes tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy tudtok-e arról valamit hogy az Intel Broadwell-nek lesz-e külön foglalata (mármint hogy a 9-es sorozaton kívül)?Tudom ez nem teljesen illik ide, de végül is alaplapról van szó.
A válaszokat előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
bluyoo
nagyúr
válasz mrgergoke #65318 üzenetére
Köszi!
Ha neked fontos szempont, akkor úgy kell választani. A te géped lesz, szóval egyértelmű hogy a te elvárásaidnak kell megfeleljen.
A választott lapba csak az FX-ek valók, az APU-k teljesen más (FM2, FM2+) foglalatba valók.(#65317) borix
Ugyancsak a döntés a tiéd. Az egy dolog hogy én annyival többet nem fizetnék, csak a magasabb RAM órajelért.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
mrgergoke
aktív tag
válasz bluyoo #65310 üzenetére
Laikus vagyok, az elejét csak elhiszem neked
Azzal sem vitatkozok, hogy az említett lap lenne a legjobb ár/érték arányban, viszont a Gigabyte sokkal jobban fog mutatni a többi cucc mellett. Nagyjából mindent feketére cserélek a házban, kicsit ki akarom pofozni. A Gigabyte, meg az Asrock lap is jól mutatna benne. Tudom, hogy ez nem kifejezetten egy lapválasztás szempont, hogy "szép", de ha mutatós konfigot akarok, akkor nem árt az ilyesmi.
A proci egyébként most már biztosan cserélve lesz, rögtön a lapcserével váltok valami 6-8 magos procira úgy 30k értékben. Szerintem az is FX lesz, de mivel nem tudom, hogy ezek a foglalatok hogyan kompatibilisek egymással (FM-est tudok-e beletenni pl.), ezért még azt is ki kell találnom. -
bluyoo
nagyúr
Miért szükséges az a RAM órajel? M.2 van a H97-es deszkákon is.
Hol láttál MSI Z97 Gaming 3-at 33K-ért?
A Gaming 3-al egy árban, a Gigabyte GA-Z97X-Gaming 5 is jó választás lehet, amin már SATA Express port is van.
Bár ezeket olcsóbban is megkaphatod, egy szorzózáras alá talán kicsit feleslegesek ezek a lapok .... Bár ha az audio, LAN, ... is fontos akkor talán maradj ezeknél a lapoknál (az olcsóbb Z97-es deszkákon ezen is fognak).[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz mrgergoke #65308 üzenetére
Kezdjük a ténnyel, hogy az ASRock deszkák (java) kerülendő az FX-ek alá, gyenge tápkör ....
Ellenben a Giga deszkája már nyolcfázisú digitális tápkört kapott ....
De még mindig az M5A97 EVO R2.0 lenne számodra a legjobb ár/érték arányú lap ....
Bár a kis FX-4100 alá, végül is mindkettő megfelelne.(#65309) sysrq
A te vasad lesz.Bazinga!
-
sysrq
őstag
válasz bluyoo #65305 üzenetére
Még a legolcsóbb H81 is drágább nála, lehet kipróbálom, ha hamar kiderül a tápellátás hiányossága, 8 napig elállhatok a vételtől. (éljen soká a webáruház!) És vehetek még valami combosabbat. Ha meg kihúzza a Broadwell/Skylake érkezéséig és akkor adom el, nagyot nem lehet bukni rajta.
Keresek Thermalright 1150 lefogatót
-
borix
őstag
Ezek közül melyiket érdemes választani?
Nem lesz nagy tuming rajta de stabilan működjön jó hűtése legyen 2400 MHz ramok mennének bele.Asus Z97-c
Asrock Z97 Pro 4
MSI Z97 Gaming 3 -
bluyoo
nagyúr
válasz szinimini #65302 üzenetére
Szívesen!
(#65303) sysrq
Véleményem szerint, az ilyen B85-ös deszkáknak nem sok értelme (végül is egy jobb H81-es tudása).
Plusz a tápköre is elég karcsú, még ha szorzózáras CPU-ról is beszélünk. Egy Cleron, Pentium alá tökéletesek.
Én biztos nem tennék bele egy I5-öt + Radeon HD 7970 -et. De működne, hogy mennyire stabilan, problémamentesen azt nem tudom.Bazinga!
-
sysrq
őstag
válasz bluyoo #65296 üzenetére
De nincs szükségem a jó felszereltségre, MSI B85M-P32 , ha eltekintünk attól hogy fapad, vagy inkább kőpad esetleg a a sáros föld is dicséret részére, nincs semmi amiben egy drágább deszka kellene egy i5, 2x4giga ddr3/1600, 7970 mellé?
Már ha hozzá teszem hogy 11ezer forint újként 3 év garanciával. (Haswell Refresh-t kezeli, megnéztem).Keresek Thermalright 1150 lefogatót
-
bluyoo
nagyúr
válasz mrgergoke #65297 üzenetére
Hi!
+1 a Gigabyte 970A-UD3P nek.(#65298) szinimini
Az Asrock 970 extreme 3-at tartsd meg. Modernebb, ....(#65299) morphin
Persze, ha ennyire előre vásárolsz, és később tuningolni is fogsz, akkor megéri. Egyértelműen erősebb egy megcibált I5, mint egy alapórajeles. Viszont ha ez a terv, akkor már tuningrendszert építesz![ Módosította: KrAt ]
Bazinga!
Új hozzászólás Aktív témák
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- Gigabyte GA-Q77M-D2H rev:1.0 LGA 1155 alaplap
- Eladó 64GB (2x32GB) DDR4 3200MHz SK Hynix memória - eladva, értékelésre vár
- Beszámítás! MSI Z370 GAMING M5 Z370 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Kingston Fury Beast memória - 2x8 GB DDR5, 5200 MHz, CL40 (KF552C40BBK2)
- Beszámítás! MSI MPG X570 GAMING EDGE WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest