-
IT café
Remélem nem bánjátok, hogy megnyitom a Mass Effect 3 topikját. Már régóta tudjuk, hogy a játék trilógiának készül, de a mai napon ezt a BioWare hivatalosan is bejelentette. Legalábbis az egyik technikai designerük, Christina Norman szólta el magát a Twitter-en. Ugyanis nemrég egy érdekes megjegyzést olvashattunk a blogjában:
Új hozzászólás Aktív témák
-
janos666
nagyúr
Ez nagyon jó: [link]
Amúgy nem rossz ez a komplett videó sorozat sem, de most kifejezetten csak erre a 27:41 - 28:42 részre gondolok.
Ezen én is zavarba jöttem még az első ME3 végigjátszásom során, de majdnem mindet meg tudtam magyarázni:1: multiple incoming sources <-> strictly point to point communication
-> több különálló point-to-point QIC együtt már több bejövő jelforrást jelent, amik lehetnek linkek különböző térbeli helyekre, illetve lehet, hogy egy színes, nagy felbontású hologram képének és hangjának átviteléhez több, egyenként alacsony sávszélességre képes QIC közt kell szétosztani az adatcsomagokat...2: networking time laggad data <-> lag free communication
-> Ha a QIC link lag abszolút 0, és szeretnénk átjárókat egy "hagyományos", változó késéssel terhelt hálózat és egy vagy több QIC link közt, akkor máris ott a kettő közti eltérés, amit igényektől függően esetleg kompenzálni kell.3: coherent situation GIU
-> Na itt már én is úgy reagáltam, mint a fenti videó főhőse ("makes no sense").3: Hacket bekapcsolja Anderson-t.
-> Ezzel semmi gond, hisz ha Hacket-nél van egy QIC a Normandy-ra és egy másik Anderson-hoz is, akkor nyugodtan megteheti ezt. Egyszerűen belefűzi a tőle felénk irányuló adatfolyamba a harmadik féltől hozzá érkező adatfolyamot és ugyan így visszafelé is (még a lag-al sem lesz gond, mert mindkét QIC lagfree, esetleg a sávszél szab határt annak, hogy hány QIC link köthető így össze 3D videótelefonáláshoz).A többi QIC elmélkedésnek szerintem nincs sok értelme, még a fentiektől is sokkal egyszerűbb megmagyarázni, és szerintem amúgy sem lenne számottevő jelentősége. (Pl interferencia: Maga a QIC lehet tökéletesen zajmentes link, de a szenzor, ami figyeli a részecske mozgását, azt már biztos kalibrálni kell, és még utána is zajos marad valamennyire a mérése.)
Kivéve esetleg 25:40-től, hogy "secondary QIC", mert az is ugyan úgy piszkálta a fülem az első végigjátszáskor is, hogy Hacket miért épp a másodlagos QIC-t használja. Mármint, lehetett az elsődleges a földi parancsnoksághoz, de ezt miért hívják másodlagosnak...? Ha több is van, miért nem egyszerűen csak számozott, vagy címkézett, hogy 1,2,3... A,B,C... "földi központ", "mars állomás", "Hacket parancsnoki hajója", stb...? De ez sem egy eget rengető dolog.
[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
Új hozzászólás Aktív témák
- CES 2025: közeleg az AMD és az NVIDIA CES előadása
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Mini-ITX
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kvantumpontos OLED monitorokkal bővült az ASUS ROG-os portfóliója
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest