-
IT café
KODI MAGYAR KIEGÉSZÍTŐK!
-
(rögzített hozzászólás)
StreamShark kérdésedet ide tedd fel, miután ezt és ezt elolvastad!
Új hozzászólás Aktív témák
-
myname07
csendes tag
Azt lehet tudni, hogy a viragbolt mely reszein vannak magyar tartalmak, vagyis hogy Te hol talalsz ilyeneket? ha nyilvanosan nem is de pm-ben szivesen vennem ha tudnal tippet adni, hogy kicsit utana tudjak menni ennek a debrid torr miert nem hoz magyar tartalmakat kerdesnek... osszevetve a debrid forrassait a jo magyar forrasokkal...
-
xtend
senior tag
válasz
myname07 #27195 üzenetére
Gondolom mert külföldi forrásoldalakból dolgozik. De erre a kolléga tudja jobban a választ én nem használom ezt.
Egyébként meg a seedszerver meg nem csak egyszerű tárhely torrent klienssel. Van hozzá vagy 20 addon (Sonarr, Jackett, autodl-irrsi, airsonic, stb,stb). A dragábbihoz amit én használok meg Plex,Emby,stb is. Én a Plexet használom, ahhoz Kodi sem kell csak egy okostv internettel.
-
myname07
csendes tag
Azt hiszem vilagos a leirasod alapjan a seed szerver mukodese. Gyakorlatilag a viragboltbol kiemelsz adott fajlokat atmeneti megtekintesre es a berelt felhoszolgaltatasbol streameled magadnak.
Igazabol azt nem ertem, hogy akkor a mikrofon fele Orion+Debrid+seren verzioban miert nincsenek szinkronos tartalmak. Az orion is es a debrid is dolgozik torr oldalkrol is... pont azokon az oldalakon nincsenek magyar szinkronos tartalmak? Vagy a debrid+orion nem igazan a viragboltban keres? Valoszinuleg nem pontosan ertem a rendszerek kozotti mukodesi kulonbsegeket... fel tudna vilagositani ebben egy hozzaerto? -
Somatom
veterán
válasz
makoss #27193 üzenetére
RPI = Raspberry PI, avagy Málna PC.
-
makoss
veterán
-
Borisz76
nagyúr
válasz
makoss #27187 üzenetére
Szia.
Én 3 db PC-n ( Win10 Pro , 64 bit ) is használom a KODI-t.
Minden film és sorozat egy méretesebb NAS-on van. A gépekben pedig csak 1-1 rendszer SSD van.
[Ez alapján indultam neki.....]Noxi
Nem vagyunk egyformák.....lehet ha csak filmet néznék, akkor nekem is elég lenne egy kis fogyasztású gép.
Nálam ott bukik a dolog, hogy én a PC-t böngészésre, filmezésre és játékra is használom. A gépemre 2 db monitor és egy TV ( házimozi erősítőn keresztül ) is rá van kötve. -
Zebu
addikt
BMDV vagy bluray iso lejásztás sikerült már valakinek? Engem mindig kidob
és semmi
-
makoss
veterán
Üdv!
Kodit lehet windows 10-es számítógépre is telepíteni, használni?
Ha igen, tudnátok lehetőleg ingyenes programot, és magyar leírást erről?
Szeretnék PC-mről Kodival filmet küldeni a Denon házi mozi erősítőmre 4K tévére úgy, hogy ne kelljen médialejátszó.
Köszönöm előre is! -
tcsaba007
tag
Sziasztok!
Kérnék tőletek egy kis segítséget, hátha....
Feltelepítettem AE alá az emby szervert, külön előtte a függőségeit, amikre panaszkodott.
Felment minden, de hiába próbálom elérni a megadott porton böngészővel, nem megy..
Ugyan így jártam a Thorardiás transmission-el is, csak azt ki tudtam védeni, mert Entware-ből telepítve már működött.. és működik a TVHeadend is, szépen elérhető webről... most már csak az Emby nem....
Mi lehet itt a baj? -
vargalex
Topikgazda
-
oszy
veterán
válasz
Tróger Frank #27153 üzenetére
Ez működik egy androidos tv-n?
Ha igen, hogyan?
-
allfinanz
senior tag
RTL Most addonban a sorozatokban pl. az Én kis családomnál miért tűnik el a megnézett epizód? Nem lehet újra megnézni... Egyszer valaki megnézi, utána már nincs ott az az epizód a listában? Ez miért van? Sony androidos TV-n használom a kodit. Köszi.
-
xtend
senior tag
Válasz mindenkinek:
Én azért nem írnám még le ezeket a kiegészítőket (ezért is újítottam meg a domaint a repó alá), hátha valaki újra kedvet kap és elkezdi fejleszteni/foltozni/javítani az addonokat!A másik, meg nem írtam azt sehol, hogy seedszervert KELL használni, hanem ez 1 lehetőség. Nekem speciel jobb mint éjjel nappal berregtetni a gépet vagy akár a boxot,stb. Kinek hogy. Valaki pl régi gépből/boxból csinál otthoni seedszervert vagy NAS-t használ. Több fajta lehetőség van. Vagy ott van amit asszem mikrofon írt, ha nem fontos a szinkronos filmek. Vagy ott a Netflix,stb.
-
mexel
veterán
Igen, köszi olvastam és talán reagáltam is rá, ( ha nem akkor bocs viszont köszönöm a segítséget ).
Sajnos a seedszerver nem játszik, akkor marad a virágbolt, hozzáférnek és tudnak is letölteni, ezért sem kell seedszerver, de nekik az addon kényelmesebb lenne.
Én régebben béreltem seedszervert de amióta ilyen gyors net van nem kellett már. -
csipuka
senior tag
Regen jartam erre es ahogy nezem a terminologiaban is lemaradtam.
Ha jol ertem, akkor a seedserver az csak egy kulso tarhely ahova a t-renten leszeded a filmet, es ezt csak becsatolod a Kodi ala mint kulso drive-ot?
A viragbolt-ot mar tobbszor lattam, de nem jottem meg ra, melyik T szerver lenne ez? -
RockFonok
tag
Jobban járok (mások is) hogy örökre elfejtsük a Kodiban nézni a filmeket?
Sokszor szaggatnak a filmek, vagy ki lép a Kodi a filmből.
De volt már olyan is hogy a Kodi program is belassult online filmnézés közben.
HDD-ről nézem a filmeket a Kodiban néha be szaggatott a film.
Mikkor be zárom a Kodit (néha) elő fordul nem válaszol.Szerintem a gépemnek bírnia kell.
Inkább nézem böngészőből de ott se sokkal jobb a helyzet, ezek a videómagosztók lassúak szaggatnak, meg is untam inkább letöltöttem a filmet 1 perc alatt lent van. Nagyon rosszak lettek az online filmes oldalak, pl: Filmecske, Sorozatbarát, Moovie nem is enged filmet nézni blokkolok miatt, anélkül meg nem nézem mert vírusos lesz a gép, ez miatt már feltörték a Wifit és bányásztak a gépemmel.
-
GZoli7
senior tag
válasz
consono #27170 üzenetére
A boot nem nagy probléma, sosincs kikapcsolva.
Eddig elég volt az LE. Tárolás, samba, transmission volt. Ezeket az is tudta. Sajnos tényleg halnak a kiegészítők. Esténként az ágyba beesve nézek 1, max 2 sorozatrészt, amíg el nem alszok. Akkor már kinek van kedve keresgélni az új részeket a magon?
Sejtettem, hogy előbb-utóbb kelleni fog az a linux, de eddig tudtam halogatni.
Azért ránézek még a throadiara. -
consono
nagyúr
válasz
GZoli7 #27169 üzenetére
Egy világot nyersz, ha váltasz. Ott ezek pillanat alatt telepíthetőek... Mondjuk tényleg megnézhetnéd, hogy a thoradia repóból felmegy e LE-re a Mono, mert ha az települ, akkor nincs gond, a többi addonként telepíthető lesz. Lehet, hogy kell kézzel vacakolni majd, hogy bootnál automatikusan induljanak, de mással nem lesz gond.
Igazán a legnagyobb problémát most az jelenti, hogy dobták a mono-t és a .net core lett helyette, amivel viszont még ezek nem futottak, mikor utoljára néztem. -
consono
nagyúr
válasz
GZoli7 #27165 üzenetére
Tud az menni, ha az ember összerakja egyszer és nem frissít rá... Legalább is CE-n ment, a Thoradia repoban minden fönt van hozzá, ha jól emlékszem. A legnagyobb problémát a Mono jelenti, nekem az halt meg valamelyik Kodi frissítés után és utána már nem tudtam újra életre lehelni a dolgot. Annyit meg nem szenvedtem vele, hogy nulláról nekiálljak újra.
Amikor működik, akkor jól megy, az asszony pillanatok alatt megtömte a NAS felét a sorozataivalVan hozzá androidos app, amivel minden tudás nélkül lehet egyszerűen bedobálni filmeket. JA és az NC is betehető alá, ha jól emlékszem, meg talán a BH is.
-
oroszlan12
tag
Sziasztok.a Plexkodiconnect addonban rudna vki segíteni?
Nagy nehezen a Corelechez és a Shield tv-hez is sikerült megtalálnom a megfelelő verziót.Plex-be való bejelentkezésnél állandóan újra küldi a kódot,aztán az addonban azt látom sikerültmár bejelentkezni.
Megadom manuálisan a szervert be is jönnek a filmek,sorozatok borítói de ha vmit indítok kiírja,h ez a tartalom már nem elérhető.
Mi lehet a gond? -
GZoli7
senior tag
A torrentek automatizálására kéne inkább valami megoldás.
Régebben olvastam is róla, szerintem itt valamelyik topicban.
Sajnos nem emlékszem a kulcsszavakra, így nem tudok rákeresni.
Nincs valami ötletetek? -
cof
veterán
válasz
gyuri81 #27156 üzenetére
Azért egy PC és egy BOX más dolog fogyasztásban, és ugye a PC hangos is (nekem is volt valamikor seed szerver előfizetésem, még a torrentezés aranykorában a 2010-es években) mivel még nem voltak ilyen alternatív megoldások olcsó pénzért, a PC-t meg nem akartam éjjel nappal járatni a szobában.
Ja és annak idején még a feltöltési sebesség is számított, mert vissza kellett tölteni az anyagot 100%-ban, nem úgy mint ma, hogy futtasd X ideig a torrentet.
Van Kodi alá Torrent szerver igen, több is, én a Transmission-t használom a Thoradia repo-ból. Ezt a repo-t feltelepíted [link] és megkeresed a Transmission-t és telepíted, beállítasz a kiegészítőben felhasználót/jelszót, és egy Transmission GUI-val tudsz rá csatlakozni, akár telefonról, akár Windows alól.
Android: [link]
Windows: [link]
Vagy akármilyen böngészőben: http://BOXODIPCIME:9091
Ha kívülről akarod elérni akkor kell egy portforward, a 9091-es port-ra a routeredben, de ez már másik topik, és router függő.
Persze a 9091 port is nyugodtan átírható, Kodi alatt a Transmission beállításokban, az IP cím meg maradjon *.*.*.* ha kívülről is el akarod érni, ha csak belső hálózaton akkor korlátozhatod is, nálam a belső IP 192.168-al kezdődik, tehát így néz ki a dolog, 19.168.*.*
Ugyanitt tudod állítani a letöltés helyét is, "Kodi alatt a Transmission beállításokban".
Én már addig jutottam, hogy ha elindítom a letöltést, és ha befejezte a végén automatikusan scanneli is a médiatárba, borítóval meg minden nyavajával együtt, (watchdog) kiegészítő segítségével. (Persze ez is már más téma)
-
Nem zárkózom el az új dolgoktól...
Mivel nem akartam, hogy menjen a pc-m éjjel-nappal ezt tartottam a legkézenfekvőbbnek.
Ha jól értem akkor CE alatt tudok normálisan torrentet futtatni? Hogyan kell beállítani?
Illetve hogyan tudom a CE-t távolról vezérelni?
(kipróbálom az általad írt verziót, ma is tanulok valamit) -
cof
veterán
válasz
vargalex #27154 üzenetére
Egyetértek. Ma már minden mindenkinek azonnal kell, de kis szervezéssel megoldható a távoli vezérlés, pl. munkahelyről elindítom és mire hazaérek már lejön... vagy ha hazaérek akkor indítok, úgysem egyből filmezni fogok. Volt mikor egy DVD ISO-ra 5 órát is vártam annak idején, más még többet. El lehet ütni addig az időt mással is, egyébként nekem is 120 Mbit a letöltésem, bár 4K-t nem nézek, de 720-1080p számomra hamar lejön.
-
-
Tróger Frank
csendes tag
-
A seedszerver az túlzás szerintem is, évi több mint 20K ha összeadjuk, akkor egy 2.5" HDD és mehet itthon is, a kis S905 meg úgyis megy non-stop, legalábbis nálam ez a felállás.
Ha van normális neted, akkor lehet ez jó opció, de mivel nekem 70Mbps-es netem van, egy örökkévalóság mire lejön valami. Így kézenfekvőbb a seedszerver havi 2e Ft-ért. Kb azonnal lehet filmezni, nem kell órákat várni.
Meg kell hozzá egy jó fórumozó kolléga aki segít benne: xtend (köszönöm itt is)
Új hozzászólás Aktív témák
- Politika
- Fizetős szoftverek ingyen vagy kedvezményesen
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Eredeti játékok OFF topik
- Filmvilág
- Építő/felújító topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Torrent meghívó kunyeráló
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A52s 5G Snapdragon
- HP EliteDesk 800 G5 SFF / i3-9300 - i5-9500 - i7-9700 / 2 X NVMe / USB Type-C / WIN 11 / 27% számla
- Archer AX23 AX1800 v1.20 Kétsávos Wi-Fi 6 Router
- Lenovo ThinkPad X395 - Ryzen 5 PRO 3500U - 8GB - 256GB
- Fujitsu Celsius R920 Szerver/Gamer 2x Xeon e5-2670 256GB Ram, 10TB tárhely, FirePro 8GB GDDR5 VGA
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 7600 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650M R5 7600 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800 16GB NZXT H7 Elite GIGABYTE AORUS 850W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkBook 14 G2 - 14"FHD IPS - i5-1135G7 - 12GB - 256GB SSD - Win11
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest