2019. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2019-03-07 17:25:49

IT café

KODI MAGYAR KIEGÉSZÍTŐK!

FIGYELEM
IPTV-hez kapcsolódó kérdések, csatornák említése, egyéb listák linkelése a fórumon tiltottak! Maga a klienssel és működéssel kapcsolatos kérdések továbbra is megengedettek!

A KIZS FÉLE KIEGÉSZÍTŐK ESETÉN CSAK A RÖVID NÉV HASZNÁLHATÓ A FÓRUMON! (NCTV-BHTV)


A topic lényegében a nagy hírnévre szert tett XBMC-t felváltó többplatformos KODI kiegészítő magyar vonatkozású kiegészítőinek megvitatására jött létre. Több kiegészítő közül az évek során kiemelkedett a magyar tartalmakra specializálódott MOVIESHARK. A kiegészítőt LittleShark fórumtárs kezdte el fejleszteni, amiért hálás a közösség, de a gyors változásoknak és az időhiánynak köszönhetően fejlesztéseit átadja másnak. Eme nemes feladatot vazzemiko veszi át. A topic folyamatosan fejlődik, így egy idő után saját tárolóval jelentkeztünk, melyben több magyar kiegészítővel is találkozhat a közösség.

A KODI (XBMC)

A Kodi – régebbi nevén XBMC, amely eredetileg az „Xbox Media Center” rövidítése volt – egy szabad és nyílt forráskódú, cross-platform digitális médialejátszó és HTPC (Házi-Mozi PC) szoftver, melyet úgy alakítottak ki, hogy nappaliban amolyan médialejátszó szerűen, könnyen vezérelhető legyen akár egy távirányítóval is, egy televízión. A grafikus felhasználói felület kialakítása lehetővé teszi, hogy könnyen és gyorsan hozzáférjen a képekhez, videókhoz, zenékhez és podcastokhoz, akár a számítógépen, hálózaton vagy optikai lemezeken tárolja őket. Az XBMC projektet egy non-profit konzorcium fejleszti, az XBMC Foundation.

Maga a program egy népszerű alternatívája a Microsoft által fejlesztett Windows Media Center-nek, és az Apple Front Row szoftverének, HTPC-s környezetben. Hasonlóan a MediaPortal és a MythTV programokhoz az XBMC arculata is szabadon megváltoztatható un. skin-ekkel (bőrökkel), amiből rengeteg áll a rendelkezésre, teljesen ingyenesen, és a kínálat folyamatosan bővül, hiszen alapszintű programozói tudással bárki nekiállhat egy egyedi design elkészítéséhez. Ezen kívül rengeteg szintén ingyenes kiegészítő (plug-in) is a rendelkezésre áll, melyekkel különböző extra funkciók érhetőek el. A legutóbbi un. "stabil" kiadás már egy beépített plug-in menedzserrel is rendelkezik, amivel letölthetjük-törölhetjük a kiegészítőket, pl. a YouTube, Netflix, Hulu klienseket, skineket stb., és ún. repo-kat, (külső fejlesztőktől származó kiegészítő tárolóhelyeket) adhatunk hozzá az XBMC-hez, amellyel további külső fejlesztőktől származó kiegészítők vállnak elérhetővé.

Az Kodi (XMBC) eredetileg egy média-center alkalmazás volt az első generációs Xbox játékkonzolhoz, de ma már hivatalosan is elérhető Windows és Linux operációs rendszerrel rendelkező PC-kre, MacOSX-re (Snow Leopard, Leopard , Tiger, iOS (iDevices (kell hozzá jailbreak)), AppleTV) is, és támogatja a legtöbb ma használatban lévő processzor-architektúrákat (ARM, PowerPC, x86/IA-32, x86-64, MIPS, ez utóbbi fejlesztés alatt), valamint létezik egy ún. boot-olható, önállóan telepíthető (Linux kernelre épülő) LIVE CD és LIVE USB változat is, mely optikai lemezről vagy egy USB pendrive-ról telepíthető.

2014. augusztus 1-én az XBMC nevét Kodi-ra változtatták, különböző praktikus okok miatt, de leginkább azért, mert sok jogi támadás érte az alapítványt a név miatt. Az utolsó XBMC nevű kiadás a „13.2 Gotham” verzió volt, ezután már az új néven futó változatok következnek. A névváltozással a szoftver honlapjának URL-jét is lecserélték.

TÁMOGATOTT PLATFORMOK

(LETÖLTÉS)

TÁMOGATOTT NYELVEK

Multi Language
(köztük magyar nyelv is)

KODI TELEPÍTÉSE ÉS BEÁLLÍTÁSAI

KODI TELEPÍTÉSE:
KODI KEZDŐKNEK I: by zsigus
KODI KEZDŐKNEK II: by zsigus
KODI KEZDŐKNEK III: by zsigus
KODI KEZDŐKNEK IV: by zsigus
KODI YouTube profil beállítás: by remex

KODI ALAP BEÁLLÍTÁSOK:
KODI ALAP KEYMAP EDITOR:

KODI MSREPO

Az MSREPO a a topic fejlesztői által a KODI-hoz fejlesztett kiegészítők tárolóhelye. A KODI az ilyen és ehhez hasonló tárolókból tudja a kiegészítőket telepíteni. (értsd: majdnem olyan mint egy alkalmazás áruház pl: google play)

MSREPO WEBOLDALA
https://repo.mvshrk.xyz/

MSREPO CÍME
https://repo.mvshrk.xyz/plugins/repository.movieshark/

MSREPO KIEGÉSZÍTŐINEK FEJLESZTŐI

LittleSharkvazzemikosnyzaky01KIZS

Lazarus Repo


A Lazarus Project karbantartója által a KODI-hoz fejlesztett hasznos kiegészítők tárolóhelye.

Lazarus forrásként való hozzáadása:
[link]

Lazarus Github-ja:
https://github.com/LazarusProject/repo

MSREPO TELEPÍTÉSE

Ahhoz, hogy a KODI rendszere maga frissítse, illetve a movieshark által fejlesztett appokat kényelmesen letöltsd telepíteni kell a saját tárolónkat!

MS repository:
https://repo.mvshrk.xyzMSREPO KIEGÉSZÍTŐI


1. Hogyan kell telepíteni a Movieshark kiegészítőt?
2. Hogyan érem el, hogy megjelenjen a film információs blokkja?
3. Folyamatosan „Az internetes adatbázishoz való csatlakozás sikertelen!” üzenetet kapom.
4. Milyen minőségű tartalmat lehet elérni a kiegészítőn keresztül?
5. Használhatom mobilon a Moviesharkot?
6. Hol érhetek el HD tartalmat?
7. Hogyan tudok feliratot rakni egy online tartalomhoz?
8. Használható a KODI IPTV-hez?
9. Hol találom a KODI log-ot és hogyan használható?
10. Hogyan kell telepíteni és használni Windows rendszeren az NCTV kiegészítőt?
11. Hogyan kell telepíteni és használni Android rendszeren az NCTV és BHTV kiegészítőt?
12. Sorozatbarát kiegészítő nem fogadja el a felhasználó/jelszó párost...
13. Hogyan kell beállítani az NCTV valamint a BHTV kiegészítőket?

1. Hogyan kell telepíteni a Movieshark kiegészítőt?

Legegyszerűbb ha telepíted a saját MS repo-t amiben mindent megtalálsz!

I. Movieshark telepítése:
1. Töltsd le a ZIP állományt!
2. Másold fel olyan helyre ahol a kodival el tudod érni, ez lehet pendrive, hálózati meghajtó vagy maga az alaptároló egység, amin a kodi fut.
3. Keresd meg a Videók->Kiegészítők->több kiegészítő beszerzése menüt, majd válaszd ki a neked megfelelő tárolót és keresd meg a zip fájlt rajta.
4. Majd oké gombbal vagy egérrel nyugtázd a telepítést!
5. A Videók-> Kiegészítők között megtalálod a lehetőségeket.
6. Filmezz

II. 2016 évtől a KODI saját kiegészítőjének adatbázisából is telepíthető

2. Folyamatosan „Az internetes adatbázishoz való csatlakozás sikertelen!” üzenetet kapom.

Fontos! Csakis TMDB regisztrációval működik! API Key kell hozzá!
Ha ez így nem felel meg neked, ne töltsd le, ha letöltöd és nincs filminfóra szükséged akkor a Movieshark beállításaiban kapcsold ki, mert hibát fog dobni!
1. Regisztrálj a TMDB oldalán
2. A profilodra kattintva a bal oldali menüben válaszd az API KEY menüt
3. Töltsd ki az űrlapot, majd másold ki az API key-t
4. Lépj be a Movieshark kiegészítőbe és keresd meg a beállítások Tartalom rész legalján található egy TMDB API KEY menüpontot – ide másold be az előzőekben megszerzett kulcsot

3. Milyen minőségű tartalmat lehet elérni a kiegészítőn keresztül?

Jelenleg DVD minőségű tartalom érhető el! NCTV és BHTV esetén már HD tartalom is elérhető.

3. Használhatom mobilon a Moviesharkot?

Igen! Minden olyan platformon ahol elérhető a KODI elérhető a Movieshark is.

4. Hol érhetek el HD tartalmat?

Jelenleg legfelkapottabb alkalmazás a ExoShark. Itt a HD és 4K tartalom is megtalálható, de csak feliratos változatban, de magyar tartalom már az NCTV és BHTV segítségével is elérhető.

5. Hogyan tudok feliratot rakni egy online tartalomhoz?

Első körben le kell tölteni, egy vagy több feliratkezelő kiegészítőt, melyet megtalálsz a KODI kiegészítői között. Ezeket a KODI beállításaiban be kell állítani arra a nyelvre amit, szeretnél „olvasni”. A kiegészítőben pedig vagy automatikusan vagy kézzel el tudod indítani a feliratokat.

6. Használható a KODI IPTV-hez?

Igen használható!

7. Hol találom a KODI log-ot és hogyan használható?

A KODI-->Rendszer-->Beállítások-->Rendszer-->Hibakeresés-->Naplózás engedélyezése
Ha ezt bekapcsoltad, indítsd el az NCTV-t, addig amíg hibára nem fut!
Majd állítsd le a hibakeresést a fenti menüben.
Ezt követően navigálj a : (WIN10 esetén)(más rendszerek esetén eltérő)
c:\Users\SAJÁT GÉPNÉV\AppData\Roaming\Kodi\
és keresd meg a kodi.log fájlt.
Ez egy txt fájl amiben benne van valószínüleg a hiba!
Ezt másold be a hozzászólásodba lehetőleg pastebin oldalon keresztül linkelve!

10. Hogyan kell telepíteni és használni Windows rendszeren az NCTV kiegészítőt?

11. Hogyan kell telepíteni és használni Android rendszeren az NCTV és BHTV kiegészítőt?

Ezekkel a kiegészítőkkel a két legkedveltebb oldal tartalmát böngészhetjük és tölthetjük le a Kodi menürendszerén keresztül.
Mindkét helyen saját, egyedi felhasználói regisztráció szükséges, azokat meg kell adnunk a bejelentkezéshez. A kiegészítőn keresztül indított letöltés nem különbözik a hagyományos letöltésektől, ugyanúgy beleszámít az arányba vagy a Hit'n'run rendszerbe.

1. lépés
A telepítésük csak annyiban különbözik a hagyományos Movieshark kiegészítőkhöz képest, hogy szükséges előfeltételük a LibTorrent kiegészítő megléte. Ez az MS repo-ból automatikusan települni próbál, de gyakori tapasztalat, hogy a telepítés hibával leáll. Erre megoldás, ha a LibTorrent-et külön letöltött zip-ből telepítjük: script.module.libtorrent-master.zip. Egyebek mellett az MS tárolóban ZIP fájl telepítése során is kitallózható.

Beállítások -> Kiegészítők -> Telepítés zip fájlból


2. lépés

Az első fülön meg kell adnunk a torrent oldalon regisztrált felhasználó nevünk és jelszavunk, majd a letöltések helyét. Beállíthatjuk, hogy lejátszás letöltés után induljon csak, vagy már közben is. Utóbbi esetben beállíthatjuk mennyi adat letöltése után induljon az automatikus lejátszás.

A második fülön beállíthatjuk, hogy a Transmission torrent kliensen indíthassunk távolról letöltést a Kodi-ból, harmadik fülön ugyan ezt tehetjük meg uTorrent klienssel.


HuncoreTV esetén testre szabhatjuk a Filmek, Sorozatok és XXX tartalmak találati listáját nyelv és minőség szerint.

12. Sorozatbarát kiegészítő nem fogadja el a felhasználó/jelszó párost...

Nem támogatott a kiegészítő!

13. Hogyan kell beállítani az NCTV valamint a BHTV kiegészítőket?

Felhasználónév -> a felhasználóneved az érintett oldalon

Jelszó -> a jelszavad az érintett oldalon

Ideiglenes fájlok helye -> ebben a könyvtárban fogja tárolni az ideiglenes fájlokat (torrent fájlok, borítók képei). Adott időközönként kompletten törlődik a könyvtár, szóval másra ne használd!

Várja meg a letöltés végét a lejátszással -> ha beállítod, akkor letölti a teljes torrentet és utána indítja el a lejátszást

Ennyi % előnyt adjon a lejátszó a letöltőnek -> ha nem a teljes letöltést válaszottad, akkor a torrent ennyi %-ának a letöltése utána megpróbálja lejátszani a filmet

Ennyi napig őrizze meg az ideiglenes állományokat -> pont azt jelenti, mint ami oda van írva

Ennyi napig ossza vissza a torrentet -> pont azt jelenti, mint ami oda van írva

A többi beállítás szerintem elég beszédes nevet kapott a kiegészítőkben, ezeket nem részletezném.

>>>>FIGYELEM<<<<
A KIZS FÉLE KIEGÉSZÍTŐK ESETÉN CSAK A RÖVID NÉV HASZNÁLHATÓ A FÓRUMON!

NCTV ÉS BHTV

>>>A két kiegészítőben beállításra került mappák esetén az adott partíció törlésre kerülhet<<<


A topicot nyitó LittleShark Samsung TV-re elkezdte saját moviesharkhoz hasonló aplikációjának a slimfix fejlesztését. Ide kattintva érhető el....

HBO GO beüzemelése Raspbianon

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.