-
IT café
Minden ami kínai és óra, és minden ami olcsó és jó óra.
Bizonyítsuk be, hogy ami kínai és olcsó az is lehet jó óra. :-)
Új hozzászólás Aktív témák
-
m3tr0
őstag
Senki sem mondta, hogy értek hozzá.
Ez személyes tapasztalat.
Most van egy Citizen BN150-em és egy Seiko Srpa21k-m.Az Evolvens róla: a lunettanbeteten a számok nem egyforma távolságra vannak egymástól, plusz még ferdek is. Nekem a szamlapon maradtak kis ruhaszal maradványok, amiket a második zafír üveg cserenel kivették. A zafír üveget két nap használat után még kar voltam, de kiderült szar volt a gyártás és gariba cserélték.
A szíjak pedig gyenge minőségűek sajnos. -
petipetya
nagyúr
Megjött a fekete színű bőrszíj, abszolút minőséginek tűnik. Első rendelésnél az ingyenes, tracking nélküli postázást választottam, így Kínában nyoma veszett, az eladó is mutatta képernyőképen, elnézést kért és visszaadta az árát. Közben persze berendeltem a china post registered air mail-al is, ez jött meg tegnap. Méretre is tökéletes, kivéve medvecsukló esetén (nekem madárcsuklóval príma). Köszi a linket.
-
axod
tag
Miyota 8215-ös esetében egyre inkább zavar a szerkezet felépítéséből adódó megakadások. Magyarázat.
Most tervezek venni Alpha Explorer-t, és épp nincs is készleten Miyota 8215-el, de ha lenne is inkább a Seagull-t veszem emiatt. -
dzsi23
addikt
Tavaly rendeltem egy hasonlót, legalább is a megoldás hasonló, a dizájn nem annyira... baklövéseim ékes példája.
(#23934) Fall-N:
Nem biztos, hogy egy kínai óránál érdemes azt nézni, hogy mit koppint, valamire úgyis hasonlít (vagy ha nem, akkor általában hülyén néz ki). De ennyi erővel a Bambino is csak egy Cocktail Time koppintás. Vagy fordítva, ki tudja, melyik volt hamarabb, és biztosra veszem, hogy előttük is létezett már ez a dizájn. -
dzsi23
addikt
Az kétségtelen, hogy jól néz ki sok esetben, csak ha lenne az óráimon, valószínűleg mindig nézegetném, hogy vajon fel van-e töltődve, így több nyűggel járna, mint haszonnal. Mint amikor megvettem az első automatámat, és mindig nézegettem, hogy mennyi a járáseltérése.
Szerencsére arról már leszoktam.
-
pulutodurumo
őstag
Ezek közül egyik sincs, bár egy Parnis Pilótám van régóta, csak javítani kéne. Most egy Pagani Design kronót vettem, a "klasszikus" típust. Kuponokkal 35$-ért.
-
gyapo11
őstag
Kézzel állítható kvarcórám van pár, sose pontosak, a beállítás módja pedig olyan, hogy átlagosan 15 másodpercet kell várni a másodperc pontosra állításához. Rádiós is van, az jó lenne, ha nem 1500 km-re lennénk a rádióadótól, így viszont kissé bizonytalan. BT-s okosóra és okoskarkötő is van, innen jött az ötlet, hogy app indít, pár másodperc és kész. Közben nézelődtem, van már olyan okosóra, ami 2 évet ígér óra üzemmódban valami nagyobb lítium elemmel, és valódi mutatói vannak nem rajzolt. Abban se vagyok biztos, hogy minden BT-s óra szinkronja egyszerű, csak meg kell nézni a Lenovo 9-est, az nem annyira.
-
dzsi23
addikt
& (#23500) xcvbxcvb:
Köszi!Direkt nem lett sárga, nem csak azért, mert nem volt otthon sárga cérna: a gyári szilikon/gumi szíj fekete-sárga, és azzal már túl hivalkodó nekem, meg kicsit idétlen is, ezért valami visszafogottabbat szerettem volna.
Szerintem a fehér is illik az órához, mert a kicsi indexek és a "lünettán" az írások, számok világos szürkék (majdnem fehérek), inkább ezekhez passzítottam a varrást.
Varrógép lett volna elérhető közelségben, de szerintem gyenge ahhoz, hogy 4 réteg farmert szépen átvigyen, régi darab már, na meg eleve nem ilyen cérnával kellett volna csinálni, hanem sokkal vastagabbal, ehelyett a vékonyat húztam át 3-4x, de így nem az igazi. Talán majd valamikor átfűzöm vastagabbal. -
dzsi23
addikt
Azért néz ki bután, mert általában fém bújtatók vannak rajta, amiket sokkal szélesebbre (azaz magasabbra) hajtanak gyárilag a kelleténél, így lötyög benne a vékony szíj. Néha a szíj anyagából csinálják a bújtatót is (leginkább raf szíjak esetén), abban nem lötyög. Bár annál meg az fura, hogy kicsit ormótlan a bújtató. Én csak 1 bújtatót szoktam meghagyni, és ott hajtom vissza. [link] Ez sem tökéletes megoldás, de számomra kényelmesebb, mint az eredeti.
Aminél nincs ilyen gond, az a perlon és a paratrooper (az újak talán nem is csúszkálnak).A legjobb szíjam pedig az, amit magamnak csináltam egy régi farmernadrágomból. Nagyon amatőr megoldás (nem is csináltam még korábban, és azóta sem), és csak alap háztartási eszközeim voltak hozzá, de hordani nagyon jó, és elég masszív is, hogy megállja a helyét egy G-Shockon.
-
nebancsa
senior tag
-
dzsi23
addikt
Sajnálom, hogy lefokozták szegény SKX-et az 5-ös szériába, de talán eddig is ott lett volna a helye, vannak igényesebben megcsinált 5-ösök. Viszont a Sumo sokkal jobb, grat hozzá!
Kép volt már róla?
(#23392) petipetya:
Ha csak annyi az elvárás, hogy fényenergiás legyen, az már 30k alatt meglehet boltból, ebayen olcsóbban is. Vagy van fényenergiás Pulsar is. -
-
dzsi23
addikt
Kiveséző összehasonlítás!
Amúgy sokkal többet nem is lehet mondani, semmi értelme összehasonlítani két órát, hacsak nem valamilyen konkrét felhasználásra vesszük (mondjuk futáshoz, búvárkodáshoz, szmokinghoz), de leginkább úgyis az egyéni preferencia dönt. Mégiscsak "a férfi egyetlen ékszere", tehát leginkább a külseje fog dönteni.
-
nebancsa
senior tag
Én rolex homage-ra értettem. Sokaltad a 100$ érte, a következő minőségi ugrás pedik 80e. Aki rolex homage-t akar annak nem arternatíva a rádiós citizen.
jegesib: Pont arra utaltam hogy youtuberek meg újságírók felkapták a márkát, még nem kell hasra esni tőle.
Gyakorlatilag egy az egybe lemásolták csak a felirat nem rolex. Lehet csak azért ez a véleményem mert nem vagyok oda a rolex-ért. A parnis jobban tetszik, tisell-t kihagynám a steinhart-ot érdekesnek tartom de ő még drágább. Igazából egyik sem kell, vettem egy olcsó kvarcot a forma miatt, legyen nekem is egy. Nem jött be, befogtam játszósnak.
Persze mindenki azt vegye ami tetszik neki, ízlés dolga. -
nebancsa
senior tag
Meranom időnként kiad korlátozott dabszámba órákat, special edition (SE) néven. Neptunnál a számlapon változtattak rárakták, vagy visszarakták a neptun fejet. Meg a szíj tömör szemes, talán más módosítás nincs is. Viszont ez a módosítás úgy látszik magamfajtának pont elég, hogy több pénzt adjak érte
futizoli: Ebay-en láttam ilyen átalakítást, ezek szerint ilyesmit szeretnél. Nekem van egy kis lelkiismeret furdalásom hogy egy SE.-t alakítok át.
-
dzsi23
addikt
Sok értelme nincs. Egy viszonylag jó kínai órát hasonlítottak, az egyik leggyengébb Seikohoz. Ez van, a nevet is meg kell fizetni, de ez nem csak az óráknál van így, hanem mindennél. A Seiko nem fog fillérekért tömör acél szíjat, zafírt adni, a 7S szerkezet viszont kifuthatna már végre, viszont így is arra kapta a Cadisen a legtöbb pontot, amit a Seiko gyárt. Ettől függetlenül egyiket sem venném meg, az okát pedig EnterR írta le kettővel feljebb.
-
dzsi23
addikt
"inkább tűnik renderelésnek'
Nem csak annak tűnnek, hanem nagyrészt azok is. Ennél csak azok a valódi fotók rosszabbak, amikor telibe tolják brutál erős fénnyel... amazonon, watchshopon meg néhány oldalon szoktam ilyet látni, na azok szörnyűek.
Amik meg talán jobban tetszenek gyári renderképen, mint a valódi fotókon, az néhány Rolex. -
gyapo11
őstag
A dcf77 percenként elmondja a pontos időt dátumot. Akárhol van az óra, elvileg ezt mutatja ha megvan a szinkron. Ehhez jöhet a DST, ami eltolja 1 órával nyáron, de azt se tudom, hogy a kisugárzott jelben van eltolva vagy az óra tolja el. És lehet még olyan is, hogy kézzel eltolom x órával, mert pl. a tokiói vagy a new yorki időt szeretném látni az órán.
-
dzsi23
addikt
Ha kapható még a régi szíjjal is (ráadásul még mindig több van ebből a változatból), akkor miért zavar, hogy van jubilee is? Nyilván egyik sem Rolex minőségű, de azért árulják kétféle szíjjal, mert a Rolex is ezt teszi, és amíg a Rolex kétfélét árul, addig valszeg a Parnis is kétfélét fog. Nekem jobban bejön a jubilee, csak a szerkezet zavar.
-
Jenne
őstag
Szia!
Eszemben sincsen megvenni. Replika meg klónozott hamis órákat kerülöm.
De ha már beszélünk erről az "óráról". Ha elfogadjuk, hogy a baloldali kis mutató a járástartalék kijelző, akkor az a piros sáv az miért az 5-6 között van és nem mondjuk az 5-6-7 vagy a 6-7 között?
Csak elmélkedtem...Szerk.: eladó szerint a kis számlapok is működnek. Csak az a kérdés, hogy mit mutatnak és hogy mit ért a működés alatt...
Ez olyan, mint amikor azt írják: - szép állapotban, indítva, új elemmel adom...stb. -
nebancsa
senior tag
20 ezerért én se szervízelnék egy parnis-t. Kínai órát kétszer vittem óráshoz, az egyiknél a másodpecmutató hozzáért a nagymutatóhoz, a másiknál a billegő rugója fennakadt vagy mi, ezeket ingyen megcsinálta. Egy régi orientet meg poljotot vittem még egy éve, azokat 5-5 ezer volt a munkadíj, mindegyik rendben járt, de az orientnek kiesett az egyik gombja, a poljotot meg nehéz volt felhúzni mindegyiket tisztította olajozta. Nem voltam mellette milyen mélységben merült bele, de a problémákat megoldotta amiért bevittem az órákat. Persze ez vidéki kisvárosi órás. Face csoportban leszólják ezeket az olcsó órásokat, hogy az alapanyag többe kerül meg biztos nem olyan alapossan dolgoznak stb. Én őrülök hogy van aki legalább ránéz az ilyen órákra.
Azt még hozzáfűzném én se vinném óráshoz az óráimat amíg nem veszem észre valami gond van a járásukkal. Ezek az olcsóbb órák nem az a kategória mint mondjuk egy 2 misis rolex. Annál ha 5 évente ráköltenék 100e-ret az se zavarna, mert csak az értékük megy felfelé.
-
dzsi23
addikt
A nagy másodpercmutató áll, de a kicsi másodpercmutató jár. Legalább is VK63 és VK67 esetén (meg ki tudja, mik vannak még), de pl. VK64 esetén nincs kicsi másodpercmutató, az már nekem is zavaró, mert ránézek az órára, és nem tudom, hogy jár-e (pl. a többször tárgyalt Starking kronó esetén... bár az nem 100%, hogy Seiko szerkezetes, de úgy működik, mint a VK64). Viszont ha elindítod a stoppert, látványos a nagy másodpercmutató járása, mert a mechanikusokhoz hasonlóan másodpercenként többet üt (talán 5-öt), nem csak 1-et. Mellesleg a tachy skálának is csak ennél a kialakításnál van értelme (az más kérdés, hogy a kutya sem használja, de így használható).
Szerk.: Amúgy szinte biztos, hogy nem csinált kisebbet a Parnis az eredetinél, szal ha az eredeti 40, akkor ez is annyi.
-
dzsi23
addikt
Nekem meg pont így jön be, de ez már szubjektív. Szvsz. zöld számlappal lenne totál fura, egybeolvadna az egész. Így "pandásan" kontrasztosabb.
Ami érdekes, hogy ebben a zöld-fehér színben nem látok eredeti Rolexet, csak hamisítványt, viszont zöld számlappal van eredeti. Bár arany köntösben, szal már csak amiatt sem tetszik, nem tudom, milyen lenne acélban, de megkockáztatom, hogy nem túl jó.
Szerk: Nekimentem photoshoppal, így már egészen emberi kinézete van.
De maradok a zöld pandánál.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Home server / házi szerver építése
- Melyik tápegységet vegyem?
- Óra topik
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen NAS-t vegyek?
- További aktív témák...
- Raktáron! Új EVSE EV 3 fázisú 11kW-os hálózati töltők elektromos autókhoz, 3 év garanciával!
- iENYRID Aokda A1 (Új) elektromos roller eladó
- Lapierre e-Zesty AM 9.2 Fully carbon Ebike
- Nitro Concepts E250 (Gamer szék)
- Új, bontatlan FÉLÁRON - LOVI Expert 3D Pro elektromos mellszívó - Még 1,5 év magyar bolti garival! -
- LG 34WQ75X-B - 34" Ívelt IPS Panel - 3440x1440 2K QHD - 60Hz 5ms - FreeSync - USB Type-C 90W
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- Csere-Beszámítás! KFA2 One Click OC RTX 4080 16GB GDDR6X Videokártya!
- iKing.Hu - Google Pixel 9 Pro XL - Hazel - Használt, karcmentes
- AKCIÓ! Beszámítás! Intel Core i9 13900K 24 mag 32 szál processzor garanciával működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest