- Nem kaphat a mellette lévő atomerőműből több áramot az Amazon adatközpont
- A Microsoft beszállt a világ legnagyobb karbonmentesítő projektjébe
- Így tréningezi az AI-modelleket az EU-ban a Meta
- 500 milliárd dollárnyi AI-szervert gyárt le az USA-ban az NVIDIA
- Gyengülő gazdasági kilátások, erősödő infláció: kevesebb okostelefont veszünk
-
IT café
Minden ami kínai és óra, és minden ami olcsó és jó óra.
Bizonyítsuk be, hogy ami kínai és olcsó az is lehet jó óra. :-)
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
pulutodurumo #22556 üzenetére
Seagull, miyota, bármi seggbe is lövi a gyártót, ha hamis feliratos órába rakják a szerkezetét. Azért Kína sem 20 évvel ezelőtt él már.
-
válasz
pulutodurumo #22554 üzenetére
A százdolláros órába?
Nehogy már custom szerkezetet várj ennyiért, azért Kína sem fossa a termékeket. Amiről beszélsz, az az 1000 dolláros hamisítvány kategória.
-
válasz
pulutodurumo #22551 üzenetére
miért, mi kerüljön egy hamis rolexbe?
-
válasz
pulutodurumo #22390 üzenetére
ST6, megerősítem, nekem van ilyenem.
-
válasz
Mr.Grey #22278 üzenetére
A Seiko 5-ös sorozatán kívül (ha véletlenszerűen válogatsz) rendkívül nehéz lesz olyat találnod, ami nem húzható koronáról. Az összes ma kapható, széles körben használt, népszerű japó, svájci, kínai werk felhúzós. (leszámítva ugye a 7s26-ot, amit a Seikón kívül más nemigen használ)
-
válasz
dzsi23 #22258 üzenetére
Azért nem mindenben tudok ezzel egyetérteni. Igenis van szórás az ár-érték arányban, elég nagy. Letakart logóval a 60 dolláros Didun órámat bármikor az 2000 dolláros Hamilton elé tenném (szerkezeteket most nem figyelembe véve, mert nyilván egy ST6 és egy Valjoux 7750 nem egy lapon említhető).
-
válasz
Donki Hóte #22227 üzenetére
Az olajozást mindig megkapod, annak az ellenkezője önmagában bullshite. Ahogy az öntvény tok is. Bizton állíthatom, van több nem parnis.org-os, olcsó, ásványi üveges Parnisom. Acél tokkal, rendesen olajozva. Garanciát meg mindig a kereskedő vállalja, annak semmi köze semmihez. Az nem az óra minőségét jelöli, hanem az adott kereskedőét. Persze egy jó kereskedő által, reményteli garanciális körítéssel eladott óra értékesebb is lehet, szóval közvetetten hat rá.
-
válasz
Donki Hóte #22222 üzenetére
Attól még az összes eredeti Parnis.
-
válasz
Donki Hóte #22212 üzenetére
🐄💩
-
válasz
speedernet #22149 üzenetére
hamis feliratos kínai másolat
-
válasz
speedernet #22144 üzenetére
nem
-
válasz
dzsi23 #21121 üzenetére
Az én Seagull szerkezeteim is így viselkednek. A japókra és a svájciakra a gyorsulás jellemző. Az utolsó mérés az elsőhöz képest 38 órányira történt. Nem tudom, melyik szerkezet ez, de ez az összes szerkezet életének a legeslegvége, ilyenkor teljesen normális, hogy egyáltalán nem pontos. Az első mérésnél garantáltan 100%-on volt a motorrugó?
-
válasz
szetcsuszott #21098 üzenetére
Epson = Seiko
-
-
Nekem eddig egyetlen kvarc szerkezetes órámmal van gondom. Pont a legdrágább, 5 éves Bulova Precision Chronograph szerkezetes órám nyűglődik. Beállítás után 2-3 hónapig jó, aztán szép lassan, heti 1 perc körül elkezd késni a percmutató (a másodpercmutató továbbra is pontos). Ami elromolhat, el is romlik.
Aztán van 42 éves Seiko kvarcom, ami megy és szuper pontos.
-
válasz
pulutodurumo #20882 üzenetére
A páros képekre gondolsz? Azt csak a fotó kedvéért tettem be
-
8200, az az 1980-as évek elejéig volt forgalomban. Tudtommal már nagyon régóta nem gyártják. Azt valóban nem lehetett koronáról húzni. Ebbe valami NOS szerkezeteket tákoltak? Nem csoda, hogy olyan szar volt.
Ez meg Seiko Electronic? Nekem is van egy Seiko Electronicos órám Seiko Elnix típusú. Ez a szerklezet is a 70-es években volt csak forgalomban, utána lecserélték a teljes termékpalettát kvarcra. Mi az istennyila ez a Boccia?
-
válasz
dzsi23 #20862 üzenetére
Most nézem, hogy ebben miyota van? Tegnap nem volt időm tüzetesen átnézni, de első rövid blikkre azt mondtam volna, hogy Seagull vagy Seiko NH3x. Mivel kapott egy csecse rotort (tehát garantáltan nem így néz ki, mint a képen), ezért persze csak alaposabb megfigyelés után lehetne pontosat mondani, amire nem volt időm. De ma megnézem.
-
Nem a legjobb ötlet Seiko szerviztől kérdezni, hogy melyik jobb, a Miyota, vagy a Seiko.
Amiket mondtak, a nagy része a oltári bullshit.
Nagyon nehezen és alig szabályozható
Nettó baromság, pontosan annyira szabályozható, mint a Seiko. Az NH36-on sincs finomállítás, mint a svájci ETA, Valjoux és Unitas szerkezeteken.pontatlanabb is mint a Seiko
Ez is hülyeség. Épp a legpontosabb órám egy Miyota 8215-es Colomer. Szépen beszabályozták a gyárban, és most +0,2mp/nap pontossággal jár, ráadásul mindössze 1-2 másodperces variációval.elég hangos a rotor a húzáskor
Ez így van, egy kicsit hangosabban húz, mint a Seikoami csak egyik irányban húz
Ez is igaz, habár egy irányban is nagyon jól húz. A két irányú húzásnak semmi jelentősége, ha 1 irányú esetén is folyamatosan maxon van. Az egy irányúak közül csak az ETA gyengélkedik, a Seagull és Miyota és a Valjoux és marha jól húz.nem húzható koronáról sem az óra, mint a Seiko
Ez nettó hazugság, Seiko szervizként valószínűleg még sosem láttak Miyotát. Az is húzható koronáról.Miyota 82xx széria a leggyengébb mechanika a Miyota-tól
Mivel a Miyotának összesen két automata szerkezete van, a 8xxx, ami gyengébb, és kábé az NH36-tal egy szint, az alatt csak egy picivel, a másik a 9xxx, ami viszont sokkal jobb az NH36-nál. Tehát igen, a kettő közül a 8xxx a leggyengébb.Amit nem említettek (és ebből is látszik, hogy nem is fogtak még kezükben Miyotát, olvasni meg nem igazán tudnak): a fő hiányossága a 8xxx sorozatnak (a fentiekkel szemben), és emiatt van picit az NH36 alá pozicionálva, hogy a korona kihúzására nem áll meg a szerkezet (nincs stop mechanika benne). A másik, hogy ha nehezebb másodpercmutató kerül a 8xxx-ra, akkor hajlamos a kottyanásra (tehát mozgatásra lóghat 1-2 mp-nyit).
-
Megjött a Didun órám. Én a simát kaptam, ahogy rendeltem, és bizony ez átkozottul jól néz ki.Rendeléskor azt hittem, hogy a tok meg a szíj fog elvarázsolni, de bizony ennek a számlapja is nagyon szépen kidolgozott. Leesett az állam, eddigi legjobb vételem órában, bármit is figyelembe véve.
Majd csinálok róla egy rendes makrófotót valamikor, mert megérdemli. Most csak egy gyors telefonos, még a fólia is rajta van az üvegen, mert még el kell döntenem, hogy megtartom, vagy elajándékozom (akkor pedig vennem kell egyet magamnak is).
-
Nekem Roamer Searock órám van, ami részben volfrámkarbid, részben acél. A TC elemek még teljesen karcmentesek. Lehet egész óratokot is TC-ból csinálni, hátránya, hogy mindenféle formát nem fog sikerülni, és hogy az egyetlen lehetseges, értelmes felületi megmunkálás miatt úgy fénylik, mint a Salamon töke. Roamernél is a szálcsiszolt részek sima acél.
-
válasz
dzsi23 #20611 üzenetére
Ó, bőven, ez teljesíti a cosc kronométer szabványt is, ami 10mp eltérést tesz lehetővé a pozíciók között. Az alap (nem kronométer) szerkezetek megengedett járáseltérése fél perc körül szokott lenni, addig egy svájci szerviz sem nyúl hozzá gariban. Az új ETA 2824-2-em (Roamer Searockba csomagolva) 15 mp körüli pozícióeltérést mutat, ami egész jó. A Seagull ebben jobb szokott lenni, az összes Seagullom jobban teljesít ennél.
-
válasz
Mykeee0923 #20576 üzenetére
Egy irányba húznak a svájci Valjoux, ETA és Sellita szerkezetek, a japán Miyota szerkezetek, az összes kínai szerkezet. A tömeggyártottak közül csak Seiko szerkezetek húznak két irányba, azokból viszont az olcsók nem húzhatók kézzel. Nem mintha ennek bármi jelentősége lenne, hacsak nem egy irányba jár a karja valakinek (mottollakezűek hátrányban), vagy rosszul állítja be a forgatót.
-
válasz
Donki Hóte #20537 üzenetére
Biztos, hogy két tök egyforma szerkezet van benne?
Ez egy hivatalos webshop, de nem a gyár weboldala, hanem egy "hivatalos" névre szerződött forgalmazóé. Nekik egyedi sorozatban zafírral gyártja az órákat a Parnis, amit mások zafír nélkül kapnak. A csomagolás is lehet más, minden más viszont azonos. Az a hazugság, hogy a többi nem valódi Parnis.
Nem kétféle minőség, hanem kétféle óraüveg létezik. Több óramárkának van olyan, hogy ugyanazt az órát lehet kapni zafírral, meg nélküle is.
-
válasz
Donki Hóte #20529 üzenetére
Nem értetted a lényeget. A lényeg az, hogy nincs minőségellenőrzés. Benne van, hogy szart kapsz, meg az is hogy jót. Ha hibásat kapsz, cserélik. Ezért olcsó.
-
válasz
Donki Hóte #20520 üzenetére
Úgy hívják, minőségellenőrzés hiánya. Azt kaptad, amiért fizettél. "Vagy jó, vagy nem jó órát."
-
válasz
Donki Hóte #20513 üzenetére
-
-
válasz
xcvbxcvb #20439 üzenetére
Elindulás és húzás két külön dolog. Húz az, de elindulni attól még nem fog. A mechanikus szerkezetnek van egy tapadási súrlódása, ami teljesen normális. Japánnak, svájcinak, kínainak egyaránt van. Ha megrázod, akkor indul el álló helyzetből. Lassú forgatásra ezért nem indul el. De attól még a rúgót húzza, és ha járás közben van, jár tovább. Ez nem hiba, teljesen általános jelenség.
-
válasz
Fall-N #20377 üzenetére
Egyébként bosszantó ha nem tudja, mert fele olyan hatékony az automata szerkezet.
Ez így féligazság. A húzás hatékonysága két összetevőből áll. Hogy forgás közben mindkét irányba forgatva húz-e, és hogy mennyire forog jól a lengő mozgásra. Szóval nem csak attól függ, közzel sem biztos, hogy csak fele olyan jól húz. Egy jó szerkezet 2-3 óra alatt képes 2 napi töltöttséget magába húzni, akár egy irányú forgással is. A Seiko sem szokott sokkal gyorsabb lenni.
A kínaiak, a citizenek is egy irányba húznak, és a svájciak is. Nagyjából csak a Seiko csinál kétirányú szerkezetet. Viszont csak a Seiko csinál manapság olyat, hogy kézzel nem húzható.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Kimaxolt verzió! - 100 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i9-13905H, RTX 4070, 1TB SSD, 64GB
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G5: i7-7GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS!Gigabyte B760M i5 13400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB NZXT H510 WHITE BeQuiet! 650W
- BESZÁMÍTÁS!ASUS B650M R5 7600X 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Be Quiet! Pure Base 500FX ASUS1000W
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest