Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Minden ami kínai és óra, és minden ami olcsó és jó óra.
Bizonyítsuk be, hogy ami kínai és olcsó az is lehet jó óra. :-)
Új hozzászólás Aktív témák
-
dzsi23
addikt
válasz Mr.Csizmás #18298 üzenetére
Az "about 2cm" vajon 20mm-t jelent, vagy lehet 18-22 is?
-
titán
-
Mr.Csizmás
titán
TIMARCO luxury pointer quartz watch 3$ (ennyit már csak a szíja miatt megér)
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
szaszlaci
addikt
válasz Zoltán124 #18280 üzenetére
A világosabb mutatós minden bizonnyal fénykép, és valószínű a fényképező algoritmusa csinált érdekes dolgokat a foszforral.
(A fókusszal valószínű itt sincs baj, csak a kis szenzor által keltett termikus zajjal és az eltűntetésére tett zajszűrési kreációval.)
[ Szerkesztve ]
■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
Zoltán124
kezdő
válasz dzsi23 #18289 üzenetére
Nem látszik olyan erősnek, mert azért még nincs teljesen sötét.
A két kép azért egyforma, mert ugyanolyan távolságból készítettem, utána meg méretre vágtam(ha jobban megnézed a szögekben lesznek különbségek)
Amúgy Sony xa1-em van, közelre nem valami jó a fókusz, meg, a kép méretét is csökkenteni kellett, mert a prohardver, nem enged 16megapixelnel nagyobb képet feltöleni. -
dzsi23
addikt
válasz #61392896 #18284 üzenetére
Nekem is fura volt, az én fejemben is megfordult, hogy kamu, de a kamuzásnak én sem láttam értelmét, így annyiban maradtam, hogy csak fura.
Az imént próbáltam reprodukálni az esetet, egy rosszul eltalált fókusztávolság okozhat ilyen vastagodást, de ahhoz meg túl jó a vonalélesség.
Ami még fura, az az, hogy a két képen pontosan ugyanaz az óra pozíciója. Mármint nem a mutatók órán elfoglalt pozíciójára gondolok, hanem az óra pontosan ugyanott van a képen, mint a másik képen, mintha a 2. kép csak az első kép szerkesztett változata lenne (több kontraszt, több szín).Továbbra sem állítom, hogy kamu, csak fura, na.
[ Szerkesztve ]
-
titán
-
-
han_lev
senior tag
válasz pulutodurumo #18245 üzenetére
Kicsit eltüntem, bocsi, de köszönöm!
Közben találtam az Alin 23-as szíjjakat. Még Trumirból is volt, azt szeretem.
És közben rájöttem, hogy a másik Parnisom is 23-as. Így ha rendelek egy fekete gumis szíjjat, akor tulajdonképpen mind a kettőt ki tudom próbálni 3 fépe szíjjal
Még egyszer: köszi!
Poco F5/pro
-
dzsi23
addikt
-
dzsi23
addikt
válasz BVEKT0R #18273 üzenetére
Ha már van esélye, hogy karkötő lesz, akkor olyat vennék, ami jól néz ki. Csak egy gyors példa (ajánlani nem tudom, mert nem ismerem).
"leírásban azt írják self-wind"
Valszeg ezen is csak kamu/gagyi a rotor, mint a linkelt videón látható példányon. 5000-ért én sem várok prémium minőséget, de egy ilyen működésképtelen rotorral olyan, mint a kamu stopperes, legalja órák. Ha esetleg mégis működik, akkor erre ez nem vonatkozik.
(#18275) nebancsa:
"Ennyi pénzt megér csak a szíj is"A szíjra érkezett a legtöbb panasz, szal 5000-et biztos nem ér, de 500-at sem, mert ingyen sem kéne.
[ Szerkesztve ]
-
BVEKT0R
csendes tag
válasz petipetya #18268 üzenetére
Őszintén szólva ennek a kinézete fogott meg. Amíg mutatja az időt viszonylag pontosan addig nem érdekel a szerkezet. Bár nem túl lényeges, de leírásban azt írják self-wind. Ezzel a videóval annyira nem riasztottál el.
(#18267) nebancsa
Ilyen árkategóriában nem is szoktam sokat várni Az ilyeneknél mindig benne van a kockázat, hogy karkötő lesz csak.(#18270) Fall-N
Köszi a választ.Összességében ami fel lett hozva ellene az mind belefér egy ilyen árba. Megrendelem aztán majd nyilatkozok, hogy pórul jártam-e
-
petipetya
nagyúr
válasz pulutodurumo #18265 üzenetére
Sajnos csak a fehér számlapos vihető annyiért.
Nekem amúgy ez a Cadisen 1020 kellene 50 USD áron: youtube
"nincs rá lezsóidő"
-
petipetya
nagyúr
válasz BVEKT0R #18266 üzenetére
Messze kerülendő márka, valószínűleg ez is csak kézihúzós. A Winner hasonló árkategóriájú óráit áz ebben a videóban látható modellel tudnám leginkább jellemezni.
20 USD körül már ott a Tevise T801, amely valóban automata és kézihúzós egyben, ám 20 alatt inkább kvarcot vegyél.
[ Szerkesztve ]
"nincs rá lezsóidő"
-
pulutodurumo
addikt
Ha valakinek kéne szimpla, elegánsabb automata:
Guanqin Seiko NH36 szerkezettel 51$ alkalmazás használatával, egyébként 58."Don't fret, boyo. I'll be gentle!"
-
petipetya
nagyúr
válasz petipetya #17280 üzenetére
Just one more Xiaomi, ezúttal a Xiaomi Mijia hibrid óra van terítéken. A magyar nyelvű cikk itt található róla.
Próbálom behatárolni a kb. 90 USD (kosárba téve EU expressz szállítással 87.21 USD) létjogosultságát, ám nem sikerül, mert szerintem egyszerűen csak piacra akartak dobni egy ilyen terméket. Nézzük meg a konkurenseit:
- Ha a hasonló külsőt és anyaghasználatot tartjuk szem előtt, akkor a Lenovo Watch X sokkal jobban néz ki a maga 75,07 USD árával (kosárba téve, EU expressz szállítással).
- Ha az anyaghasználat nem számit, akkor a Lenovo Watch 9, vagy még inkább a nekem nagyon tetsző Zeblaze VIBE LITE az ajánlottabb vétel, a Xiaomi árának töredékéért.
- Házon belül csak a funkcionalitást nézve már egy Mi Band 2/3 is elpicsázza, vagy valamelyik kerek kijelzős Xiaomi Amazfit is jobb vétel lehet ár/érték arányban.Viszont találtam egy jó kis egyenes végű fémszíjat a Vostokhoz, el is raktározom magamnak.
"nincs rá lezsóidő"
-
gyapo11
őstag
válasz dzsi23 #18255 üzenetére
Semmi utat nem látok a lemez kihúzására, kívülről szitbe van csiszolva, belülről meg hozzáférhetetlen. Viszont a két szemet egy hajlított lemez fogja össze, ezt ki tudom nyitni, ha szerencsém van, akkor nem törik el visszahajtás közben.
menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet
-
dzsi23
addikt
válasz gyapo11 #18252 üzenetére
Szerencsés esetben van egy kis lyuk a szemek hátoldalán, mint ezen a videón, de hasonló az eljárás akkor is, ha nincs, csak kicsit nehezebb.
-
gyapo11
őstag
válasz pulutodurumo #18245 üzenetére
[ Szerkesztve ]
menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet
-
dzsi23
addikt
válasz Bicskás #18250 üzenetére
Ez egy elegáns óra, akár öltönyórának is nevezhetném szerintem, öltönyhöz meg leginkább a bőr illik. Fémmel is tetszik, de csinálhattak volna hozzá egy end linket (ennek mi a magyar neve? ).
Ha a mindennapokban szeretnéd hordani, akkor perlon is jó lehet a melegben, nato kevésbé illik hozzá. -
dzsi23
addikt
válasz Bicskás #18246 üzenetére
Ha az általam felhozott órára gondolsz, én egy ilyen szíjjal képzeltem el. Bár ez nem 3000, hanem inkább 3-4x 3000, dehát az óra sem olcsó, megérdemel egy szép szíjat.
(#18241) pulutodurumo:
Valóban arra a Seikora hajaz, de az nincs zöldben.(#18243) schawo:
Köszi az infót! Meglepett volna, ha hibátlan lenne az alis leírás. -
nebancsa
senior tag
Tökéletes öltönyóra
[link] -
pulutodurumo
addikt
válasz han_lev #18244 üzenetére
Milyet akarsz? Egy egyenes végű 24-esből fél-fél millit levenni nem ördögtől való. De ebből például van 23mm-es. Tömör szemes, nem hajtogatott.
"Don't fret, boyo. I'll be gentle!"
-
han_lev
senior tag
Sziasztok!
Van egy Debertem, ami 23 mm-es szijjas.
Eme
Arra honnan tudok rá fémszíjjat rendelni?
Poco F5/pro
-
titán
válasz dzsi23 #18240 üzenetére
A 2813 nem Seagull, hanem Dixmont szerkezet. És a Miyota 8215 méretazonos, továbbfejlesztett klónja. Annyiban jobb, mint a Miyota, hogy van másodpercstop, és nem produkálja a Miyota 8xxx hibát, a lötyögő másodpercmutatót.
És az alsó fertályi fotón is jól látható, hogy ez egy Dixmont DG2813-as.
[ Szerkesztve ]
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
pulutodurumo
addikt
válasz dzsi23 #18240 üzenetére
Pagani Coctail Time
Néztem már én is, ha élőben is közelíti a Seiko kinézetét, akkor egy nagyon szép óra.
A SeaGull szerkezetek elég pontosak, és a tartósság sem probléma. Egy baj van csak, alkatrészt szerezni hozzá marha nehéz. Persze komplett szerkezetet lehet venni ha gond lenne.
Raktak volna bele NH35-öt, már venné is a fél világ.Szerintem megéri az árát.
Most nézem, hogy a 28xx-es werkek csörgősek, ez inkább 2130 lesz, ami ha jól látom ETA 2824 klón.
[ Szerkesztve ]
-
dzsi23
addikt
Ez volt már? Pagani Design PD-2770. Spec. szerint Seagull 2813 van benne. Szerintetek mennyit ér ez az óra? 66$ alin, és zöldben elég bejövős.
Szerk.: És milyen ez a Seagull 2813?
[ Szerkesztve ]
-
dzsi23
addikt
válasz [KgP].Robot #18232 üzenetére
Nem hosszú a szabályzat, érdemes elolvasni egyszer mindenkinek.
-
nebancsa
senior tag
Most nézem karórát is árulnak ami rádióvezérelt, nem is vészes áron. Igaz ez csak dcf-et tud.
[link][ Szerkesztve ]
-
válasz @mriya@ #18228 üzenetére
10másodpercenként kódolás nélkül megküldi a pontosídőt, amiben a dátum is benne van. pl. link. Vagyis ha naponta csak 1 alkalommasl képes elkapni a jelet, másodperc pontos lesz.(A DCF77 (publikus) adatai sem pontosabbak, sőt ott csak perc pontoságú az adatt) Pont ez az érdekes, hogy közepes elektronikai tudással és lelkesedéssel otthon is faraghatsz ilyen vevőt. Szóval tényelg fura, hogy nem használják ki.
[ Szerkesztve ]
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
oba
addikt
válasz [KgP].Robot #18229 üzenetére
Szabályzat szerint tilos hirdetni itt. Ott a hardverapro de inkább valami Facebook csoportot néznék... vagy jófogás.
[ Szerkesztve ]
Kézzel készült óraszíjaim - https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/oba/index.html
-
-
Egy kis segítséget kérnék! Ismertek olyan asztali/fali/karórát, ami nem csak a DCF77 jeleit képes venni, értelmezni, hanem a DCF39, DCF49 és HGA22-t is képes feldolgozni?
Eddig egyetlen darabot találtam: Eurochron EFW 100 Meteotime II Igaz most "akciós, de még így drága (és csúnyácska).Számomra érthetetlen, hogy miért csak a DCF77-re van rácuppanva minden gyártó. Állítólag a lidl-ben(?) kapható időjárásállomás tud még ilyen időszinkronizációt, de csak fórum olvastam róla, képet konkrét modell-t nem találtam, és mivel régiek a bejegyzések, nem is biztos hogy a most éppan kpható(?) modellt tudnám megvenni.
Mit tudtok ezekről az órákról, vagy melyik topikban érdeklődhetnék ezek után?
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
titán
válasz motoflug #18222 üzenetére
Igen, ez jó edzett üvegre. Hogy a telefon üvegére is jó-e, azt nem tudom, de valószínű.
Csak kis karcokat lehet vele jól eltüntetni. Ha mély a karc, akkor kell papír is elé. Mondjuk P400-as és/vagy (karc mélységének függvényében) P1000-2000 mielőtt a cériumot használnád. A papírt sík felületre, pl egy üveglapra tedd fel (csak ha sík az óraüveged, csak akkor, természtesen).
[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz pulutodurumo #18220 üzenetére
-fil. Vízzel kell trutyit csinálni belőle.
-
titán
válasz motoflug #18215 üzenetére
mit kell polírozni?
Ha az acélból kell kipolírozni, akkor [link] innen mindjuk a 28-as, a 3,5-es, és az 1-es vagy a 0,5-ös.
Ha a tok nem acél, hanem krómozott réz vagy spiáter, akkor nem tudom, hogy neki szabad-e állni. Túl kockázatosnak tűnik.
[ Szerkesztve ]
-
motoflug
őstag
Sziasztok!
Tudtok jó karceltávolítót ajánlani kínai rendeléssel? Sajna leejtettem a Sinobit
-
dzsi23
addikt
válasz nebancsa #18212 üzenetére
"Teljesen oldalsó képet nem találtam."
Ilyenkor kell videót keresni. 4:14-től nézd.
Szerk.: Egyébként újragondolásnak nevezni erős túlzás, nem vagyok benne biztos, hogy bármin is gondolkodtak a "tervezésnél". De kétségtelenül szép, én is hordanám. És tizedébe vagy 20-adába kerül egy Nomosnak.
[ Szerkesztve ]
-
nebancsa
senior tag
Egy ideje szemezek az ilyen nomos újragondolásokkal. Az tetszik hogy domborúnak tűnik az üvege. Valóban domború, vagy csak én képzelem annak? Teljesen oldalsó képet nem találtam.
[link] -
petipetya
nagyúr
válasz gyapo11 #18207 üzenetére
Ezt (és elsősorban a vízállóságot 200 méterig) oldotta meg az orosz bravúr a Vostokban úgy, hogy nem a hátlapot tekered vissza és gyűröd-gyilkolod vele együtt a gumit, hanem a hátlapleszorító gyűrűt (ez majdnem olyan hosszú volt, mint a recerugóleszorítópöcök).
[ Szerkesztve ]
"nincs rá lezsóidő"
-
gyapo11
őstag
válasz pulutodurumo #18206 üzenetére
Erről van negatív tapasztalatom. Q&Q harmadik-negyedik elemcsere után beázott, Casio második letekerés - amihez valami komolyabb eszköz kellett az órásnak - után gumi szétszakadt.
Ebből arra következtetek, hogy jobb nem bántani a hátlapot. De persze az is lehet, hogy akkor is szétmegy a tömítés idővel, és mégiscsak beázik.
Nincs valami olyan tömítőanyag, ami belátható időn belül nem lesz vízáteresztő, és a hátlap menetére kenve nem gyógyítja rá örökre a hátlapot az órára? Lehet jobban beválna, mint a gumigyűrű.menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet
-
pulutodurumo
addikt
válasz gyapo11 #18204 üzenetére
Erről megoszlanak a vélemények. Van aki szerint ~2 évente (kvarcnál elemcsere alkalmával) a tömítéseket is ki kell cserélni. De van aki 5-10 évig használja vízben is az óráját ha nem volt még kinyitva. Schawo ismeri a tömítések anyagát, ha erre jár biztos megmondja hogy mennyit bír egy "gumi" gyűrű.
Annyi biztos, hogy ha szét kell szedni az órát, akkor kezelni kell a tömítéseket szilikonos, vagy glicerines ápoló szerrel összerakás előtt. Már csak azért is, hogy legyen valamilyen kenés és ne gyűrődjön össze.
-
gyapo11
őstag
Jól gondolom, hogy a vízállóságot elősegíti, ha csak 1 tekerője van az órának és nincsenek még gombjai is, illetve, hogy ha nem kell levenni a hátlapot, az is pozitívum?
Mert akkor az automata mechanikus (rendszeresen hordva vagy forgatva) vagy a napelemes digitális a nyerő. A mechanikus lehetőleg naptár nélkül, hogy minél kevesebbszer kelljen hozzányúlni a koronához.
Vagy téves a gondolkodásom és akárhány gombja lehet, és akárhányszor le lehet venni a hátlapot?menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet
-
titán
válasz pulutodurumo #18199 üzenetére
És a típusszám is megvan D304
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest