Új hozzászólás Aktív témák
-
Oppenheimer
nagyúr
Az ilyen elvárásokat a legelején tisztázni kell. Keleti parttal meg indiával viszont simán lehet munkaidőben egyeztetni. Gondolom olyat már te se vállalnál hogy a cég másik fele új zelandon van és velük kell meetingelni rendszeresen.
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lovemap.lovemapandroid
-
bandus
veterán
végülis ez is befolyásolja a munkával kapcsolatos döntéseket
van egy csomó közhely, hogy jobb a szociális háló, nem búvalbaszott embereket látsz minden nap a villamoson meg a metrón, toleránsabbak, elfogadóbbak, segítőkészebbek az emberek. na most én úgy tapsztalom, hogy ennek mindnek van alapja az emberek mosolyósak, segítenek, ha problémád van, ha nem egyértelmű a megoldás, akkor is van türelmük hozzád. bp-vel szemben mindent el lehet intézni angolul. van ingyenes business agency akik segítenek megtalálni neked a legjobb vállalkozási formát, ahelyett, hogy egy éjszaka alatt átírják a kata törvényt, aztán alkalmazkodj ahogy tudsz (ez a csajomat érinti). valaki valahol írta, hogy mindegy mit csinálsz, bécs azt szeretné, hogy sikeres legyél benne és jól érezd magad. és ez abszolút így van
anyagi értelemben is sokat számít, hogy kb. a teljes othoni nettó fizum megmarad, úgy, hogy egyedül keresek, a csajomnak csak az otthoni ingatlankiadásból van most rendszeres bevétele, ami euróban nem sok. mondjuk autónk még mindig nincs, otthon volt céges.
nyilván az első bekezdéshez az is hozzájárul, hogy itt sokkal szélesebb réteg számára adott a minőségi élet feltétele, mint mondjuk bp-n, magyarországon. az állami eü ellátás szerintem tökjó, ami jár mindenkinek, simán medicover színvonal, amit én tapasztaltam. utazás szempontjából: otthon a senior controller kolléga folyamatosan bújta az akciós fapados repjegyeket meg az olcsó szállásokat, itt az asszisztens is elmegy 3 hétre ázsiába, vagy a fülöp-szigetekre gond nélkül, és még mindig marad 15 nap szabija
szóval a rövid válaszom, hogy nagyon. minden adott a nyugodt, kényelmes élethez (kivéve a jó tömegközlekedés, abban bp szerintem erősebb) a munka kevésbé, de pont emiatt csak bécsben keresgélek, ami nekem nem olyan egyszerű, tekintve, hogy viszonyag szűkös a domain ahol dolgozok, és németül sem igazán beszélek még
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
the dealer
tag
Nem csak azért mondok fel.
Még az előtt próbálok felmondani mielőtt agyrákot kapnék az indiai és kínai kollégáktól.
Eddig bírtam. Amikor megláttam mi pörög, akkor elhatároztam, hogy megpróbálok kihúzni egy évet, de egyszerűen nem bírom már tovább. Minden egyes nap mióta itt vagyok egy kínszenvedés és nagyon depressziós vagyok, attól amit "alkotnak".
Alapból úgy indult a projekt állítólag 3 éve, hogy leginkább legyelek voltak. Jött egy india manager, aztán ahogy hozta az indiai és kínai koollégákat úgy mentek el a lengyelek. Én már csak hárommal találkoztam. Abból most megy el kettő és abból csak az egyik volt Java fejlesztő. Aki utoljára marad az egy db expert, akivel nagyon keveset érintkezek.
A legroszabb, hogy amikor már azt hittem roszabb nem lehet az indiaiaknál, akkor elkezdtem egy hónapja olyan feladatokat kapni ami a kínaiak microserviceivel kapcsolatosak. Embertelen amit csinálnak, teljesen sokkolva vagyok.
Szóval most úgy vagyok vele, hogy roszabb fizetésért is simán váltanák. Teljesen rommá vagyok égve.Real life is just a hobby.
-
carapace
csendes tag
Még 2010 körül az egyik it/telco multicég pécsi irodájában az egyik főnök arról elmélkedett, hogy azért nem emelik a fizukat, mert a városon belül nincs más alternatíva, na úgy hallottam azóta is ez a mentalitás megy ott, nem is dolgozik már náluk senki az akkori csapatomból, frissen végzett juniorokat próbálnak összekukázni de az se nagyon megy.
-
Alexios
veterán
Főleg hogy manapság azért bőven akadnak cégek ahol megoldható a full HO, én sem élek Bp-en, és a cégnél is többen vannak akik valamelyik megyeszékhelyen vagy akörül laknak, néha ha van valami apropója akkor bemegyünk az irodába 1 napra, és ennyi.
Persze ez juniorként azért nehezebben megoldható, de később találni ilyen lehetőségeket. -
CyberPunk666
senior tag
Sok-sok KPI, ami persze rövid távon és kicsiben sokat tud csalni, de nagyban azért ezek kiegyenlítik egymást. Becslések a taskokra hasonlóak, elvégzettségük hasonló, új issuek száma hasonló... Gyakorlatilag egyik grafikonon se látszik a kötelező home office kezdete, nem változott a trend.
Persze lehetnek rosszak a KPI-k, de ennyire nem valószínű, másrészt meg akkor bent se ezzel mérjenek... -
azbest
félisten
Létszám kapcsán egyiptomi csapatról volt ilyen mondás, hogy amikor elküldték a németeknek az árajánlatukat a projektmunkára, akkor azok visszakérdeztek, hogy nem marad-e le egy 0 a végéről
Idővel át is került oda az a projekt, bár ebben valsz nagy szerepe volt annak is, hogy a CEO egyiptomi származású.
De az azért kemény volt, hogy meeting időpont megbeszélésénél kérték, hogy ha lehet délelőttre tegyük, mert délutánonként nem működik az irodájuk internetkapcsolata.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
+1
Összetehetjük a kezünket, hogy dolgozhatunk. Apósméknak van 3 kis üzletük, ebből él a család, ebből fizetik a rakat hitelt, tartják el a rakat alkalmazottat. Már most brutálisan visszaesett a forgalom, ha mondjuk be kell zárni 3 hónapra, akkor csak az isten tudja mi lesz... Az biztos, hogy nem fogja tudni fizetni a 8-10 alkalmazott bérét a semmiből, a többi költséggel együtt.
Apám is holnap megy utoljára, kényszerpihenőt fújt a kisker. Ő még azt se tudja, hogy fog-e kapni egyáltalán bármennyi fizetést.
De sorolhatnám még, mennyi ismerős van bizonytalan helyzetben.
Mi kihúznánk pár hónapot a tartalékainkból ha nem kapnék fizut, de most jön a második gyerkőc 2 hét múlva, nyilván lesznek itt még húzós költségek.
-
horush
addikt
Számomra lassú, az éjszaki élet gyenge, vezetni is sokkal jobban szeretek Pesten. (Szerencsére csúcsidőben általában nem kell vezetnem, mert metróval járok dolgozni).
axioma: külvárosból / agglomerációból nyilván nem egyszerű eljutni a város átellenes felén lévő külvárosba, de a legtöbben általában a belvárosba szeretnének bejutni, ami más, Budapesthez hasonló méretű városokhoz viszonyítva kifejezetten jól működik Pesten.
[ Szerkesztve ]
-
Revolit
senior tag
Attol fugg mik a szempontjaid. Nyilvan semmi, ha nem izgatnak az esti bulik, nem vagy nagy szinhazba jaro, nem repulsz havonta valahova, nem hianyzik a nyuzsges stb. Tudom, hogy Szeged sem kisvaros, nem eltem ott, de Debrecent valamennyire ismerem, es azert erezhetoen mas a tempo, mint Pesten.
-
djgeg
őstag
Olyan embert akiből azt nézed ki, hogy állandó felügyelet nélkül nem dolgozik (és ez ki se derül aka inkompetens vezetők) azt nem kell felvenni (és az inkopetens vezetőket is melegebb éghajlatra kell küldeni).
Ennyire egyszerű a megoldás.Egy bizonyos méreten túl elkerülhetetlen az adminisztráció. Én személy szerint ha local ha remote iroda vagy branch/ország így is úgy is azt mondom nyiss ticketet, mert franc se fog neked segíteni odajövős 1 mondantból.
Írd le, ha olyan a task vegyél fel rá ticketet amit jóvá is hagynak. Persze lehet ezt túlbonyolítani és elveszhetnek a dolgok a büroktratikus katyvaszban, de nem ebből kell kiindulni. Lehet ezt normálisan is csinálni, lehet normálisan remote is dolgozni, akár vegyes összevont csapatokban országokon és időzónákon túl is.
Én azon vagyok kiakadva, hogy aki még nem látott ilyet az el se hiszi, hisz az nem működik alapon, pedig de, csak még nem dolgoztál értelmes helyen, ahol megoldották.(#15468) emvy
Jelenleg is 100% remote, de te is remote vagy nem? 5x lassabb minden? Hetekig elhúzódnak a dolgok amik személyesen 5 perc? Hagyjuk már a hülyeséget, komolyan 2019-ben erről megy a vita, amikor ez csak munkakultúrális különbségek és emberek még nem látták normálisan kivitelezve nem hogy a remote munka esik nehezükre de az is elképzelhetetlen, hogy megosztja valakivel a képernyőjét és ott mutogat( fejlesztő létére aka volt itt egy fórumtárs pont a legutóbb amikor felmerült a téma.... nevetséges).
Amúgy meg persze, hogy "általában" nem működik, próbált már valaki remote fodrászhoz menni .
Viccet félretéve, persze nem megy minden 100% remote, de akkor is IT területen bőven kivitelezhető a sarkallatos része és nem kell fentartani hatalmas irodákat, elég csak egy része, hogy akik bent akarnak dolgozni azoknak legyen hely, vagy akinek ténylegesen kell. A többire meg ott van a "mastercard".
Személy szerinte jól elvagyok 100% remote, de amúgy én is látom, hogy ténylegesen egy 80% remote 20% személyes jelenlét jobb lenne, vagy valami ehhez közelítő. Az összes többi meg teljesen felesleges úgy is a gép előtt ülök és tolom a szekeret és ugyan úgy online kommunikálok a kollégák 95% ha az irodában vagyok.[ Szerkesztve ]
"640 kByte memória mindenre elegendő"
-
MGE87
újonc
"Akkor miért nem költözöl közelebb hozzá?"
- Mert a belvárosban van, ahonnan eleve menekülök Másrészt van 2 kutyám, akikkel szerencsésebb zöldterületekhez közelebb lakni, mert nagy a mozgásigényük. Végül pedig már a külső területekre is azt érzem, hogy eszeveszett drágák, nemhogy a belváros, meg a rózsadomb"Ez sem mindig lesz így."
- ahány szakértő, annyi mondás. Úgy vagyok vele, hogy a legjobb esetre számítok, de a legrosszabbra készülök.A lényeg, hogy nem érzem azt, hogy Budapesten szeretnék 60 nm-es lakást venni 40M forintért, ami még csak nem is álmaim lakása, hanem tele van lemondással és már úgy nézem a hirdetéseket, hogy na ebből mit lehet kihozni, hogy lehet a lakás adottságaihoz igazodnom, vagy lejjebb adnom az igényeimből. Tudom, Y generációsként magasak az elvárásaim.
-
jbnd-007
tag
A vonat pénzügyileg nem vészes, Pest-Szeged retúr 4200 körül van Start Klub kártyával, plusz 35K a kártya egy évre. Tehát olyan 80-90-ből kijön 20 munkanapon az út, ha van home office, akkor kevesebből.
A napi 6 óra ingázás (tömegközlekedéssel együtt) az már inkább durva. Ismerősöm kocsival csinálja, úgy csak 4 óra, de neki a cég megfizeti.
-
MrSealRD
veterán
Az ilyen szoba ajánlásokkal óvatosan, mert közel sem biztos, hogy ennyiért talál értékelhető szállást a jelenlegi időszakban. Néhány hét/hónap múlva mikor kicsit csillapodnak a kedélyek, talán... De már jó ideje csak az ámokfutás megy.
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
CyberPunk666
senior tag
Hogy egészen konkrét legyek, sosem mennék semmilyen magyar tulajdonú céghez. Csak nyugati multik.
Biztosan van olyan magyar cég, ahol normálisak, van pénz normális rendszerekre, nem trükközgetnek, meg egészen biztosan van olyan nyugati multi is, ahol szarrágóak meg ügyeskednek, de inkább vállalom a kockázatot, hogy belefutok az 1% rosszba, mint hogy keresgéljem az 1% jót...(most azt hagyjuk, hogy egymáshoz viszonyítva vannak tök szar multik, ahol húzzák a szájukat a nem túl magas bérigényre, szar az openoffice... stb. A magyar cégektől még így is mindegyik fényévekre van. Be vagy jelentve, van betegszabi, a szar fizu is jobb, mint a magyar cégeknél... stb.)
Nem csak IT vonalon nézve, a magyar cégek a legrosszabb munkaadók. Most engem pont nem érdekel, hogy ez a rossz jogi kultúra vagy a kapzsi főnök miatt van így, nekem a fizetésem legyen normális, teljesen bejelentve, ne rúgjanak ki, ha mondjuk egy évben 1-2 alkalommal otthon maradok betegen, ne adj isten még táppénzt is merek kérni, akkor ne vetessék ki velem szabadságnak... stb.
VAN KIVÉTEL, de az életem túl rövid ahhoz, hogy tűt keressek a szénakazalban.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Elvárt fizetésekről van szó, szóval reális. Az más kérdés, hogy ki mennyit kap. Általában elég nagy a mellény a legtöbb iskolapadból még éppen kiesett emberkénél, szóval olyan számokat mondanak a semmire, hogy röhögni sincsen kedved. De amúgy senior emberek szerintem többet kapnak ennél, juniornál meg attól függ mit tud mutatni a diplomáján kívül.
-
senior tag
Sehol nem túl jók az esélyeid, mert mindenhova csak programozót keresnek! Ahova nem kell programozó, oda pedig nem vesznek fel általános informatikust, mert azt betöltik inkább bölcsésszel, közgazdásszal, villanyszerelővel. Ahova pedig mégis kéne némi IT tudás (pl Windows Server, AD, SQL, hálózati ismeretek, hálózati tervezés, karbantartás, stb), ott meghirdetik szakmai gyakorlatként az adott munkát, hogy iskolásokkal ingyen megcsináltassák.
Olyan, hogy általános informatikus, felsőfokú rendszergazda, vagy hardver/hálózat üzemeltető nem kell sehova. Legalábbis pénzért nem kell. A takarítónő többet keres náluk. És ez Budapest. Képzelem mi lehet vidéken.[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
Ha fejlesztés a fő profil és nem szolgáltatás nyújtás, akkor oda sem kérnek sok embert. A fejlesztő és a devops megcsinálja a productot és ledokumentálja a telepítést. Esetleg a beüzemelésben adnak támogatást, de utána már a megrendelő saját állománya küzd a szolgáltatásnyújtással.
-
djgeg
őstag
Egyébként, szerintem nagy átlagban képben van ez a HVG-és cikk. Legalább is amiket én láttam. Az már más kérdés, hogy egy egy területen nehéz állást találni, főleg pályakezdőként.
[ Szerkesztve ]
"640 kByte memória mindenre elegendő"
Új hozzászólás Aktív témák
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Path of Exile 2
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Mozilla Firefox
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.