Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
iPad topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
tybsen
addikt
válasz soundsonic #47897 üzenetére
Köszi szépen segítséget!
Igen, azt tudtam hogy nem nyomásérzékeny, de azt nem gondoltam hogy vannak hasonlóak, amik működnének egyáltalán.
Az előző generációs eredeti tollhoz amúgy volt létező olyan alternatíva ami nyomásérzékeny volt? Mert akkor abból kiindulva talan valami hasonlót az újabb iPadekhez is csinálni, gondolom?
En a 2020 ipad Prohoz megvettem a gyári tollat (azt hiszem ez a 2. generációsnak nevezett Apple pencil), de talán ha 20x használtam összesen. Inkább csak jól jött néha, de akkor nagyon.
Ezért gondoltam, hogy nem adnék ki 50 ezer körüli összeget erre, mert számomra kihasználatlan lenne es “emészthetőbb az agyamnak” valami utánzat, amivel jegyzetelni meg rajzolni lehetne néha egyszerűbb (nem művészi) módon.
[ Szerkesztve ]
-
tybsen
addikt
válasz tybsen #47895 üzenetére
(Logitech crayon-on kivul, de ez egészen más forma es nem is annyira olcsó)
-
atees
őstag
válasz Zsírkrétamen #47890 üzenetére
Elvileg de nem mindig megy jól, pedig én egy új prón próbálkozok vele. Sokszor eldobja a külső meghajtót nagyobb fájlnál.
Aláírás (nem kötelező megadni) :)
-
senior tag
válasz consono #47889 üzenetére
Ha veszek egy adaptert, amibe be tudom rakni az sd kàrtyát meg az ssd-t is, akkor csak áthúzom az egyik helyről a másikba a fájlokat. Gondolom én, meg a videókból ez jön le
Nem videó készítés a munkám, ez full hobbi, videók a családnak, meg az utókornak. Motoros utazások meg az esküvőm videóit kéne mielőbb megcsinálnom, de munkahelyen ugye nem megy mert nincs min megcsinálni, otthon meg nyaggat a párom hogy csézzünk inkább -
consono
nagyúr
válasz Zsírkrétamen #47886 üzenetére
Én munkára nem vennék iPadet. Meg az SSD-re backupolást sem biztos, hogy olyan könnyen meg tudod oldani iPaden. De én nem vágok videót, szóval ...
Born too late to explore Earth, born too early to explore the Universe. Born just in time to sit in front of the laptop and join a Teams meeting...
-
senior tag
Azért nincs időm otthon vágni, mert otthon csak játszom
Ipad melletti érv még, hogy így évvégére gyűlt össze egy csomó videós anyagom, lehet elszöszölök vele 1-2 hónapig, majd megint megunom. Ha ezt eladom pár hónap múlva, nagyon max 50 rugót veszít az árából. Egy windows-os kisebb de erősebb laptopot mondjuk nem adnék el, de az a megvétel pillanatában sokkal többet veszít az árából, általában.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz Zsírkrétamen #47886 üzenetére
Az hülyeség lenne ha eladnád mindkét laptopot és amit hoz + az ipad árából vennél egy macbookot?
Ha nem játszol mindenre megoldás lenne, ha jól értem.5600X 2x16GB 6800XT | ASUS Zenbook 14 UX425 | iPad Pro 12.9 | iPhone 15 | iMac e2008
-
senior tag
Sziasztok!
Ipad vásárlás előtt állok és szeretném kikérni a tanácsotokat, megéri-e egyáltalán arra a felhasználásra amire tervezem Ipad-et venni.A kiszemelt modell: Ipad Air 11” M2
(Előzmény: Alapvetően Windows-os vagyok, de amikor megjelent az M1-es chip, beruháztam egy M1-es Macbook Air-re. Azért vettem, mert akkoriban csak PC-m volt, és akartam egy laptopot amit vihetek magammal mondjuk munkába, és bárhol tudok videót vágni. Nagyon szerettem, de nem sikerült a Final Cut-ot megszoknom, netezős laptopnak meg kicsit drága volt, így eladtam.)
Most hasonló felindulásból bukkantam rá az Ipad-re.
Azóta már laptopra váltottam (ryzen 9 8.gen, 4070), amit szintén nagyon szeretek, de ezt se tudom magammal vinni a munkahelyre, mert elég nagy, hangos, de otthon tudok rajta vágni, csak otthon sosincs rá időm. (Jogos gondolat, hogy az Ipad árát egy másik, erősebb de kisebb Windows-os laptopra locsoljam, ezen is gondolkodok még.)
Szóval, alapvetően videókat vágnék rajta, Davinci-t használom már egy ideje, videók alapján az jól megy az Ipad-en is.
Kérdés: Az M2-es chip vajon gyorsabban renderelne mint a jelenlegi laptopom?
Másik szempont, hogy gyakran járok motoros túrára, vidékre szülőkhöz, nyaralni…van erre a célra egy 13”-os i5-ös laptopom, ami pici és vékony, de már nem bírja el a 4k-s raw videókat, így mondjuk a szálláson meg se tudom nézni mit rögítettem, majd csak otthon. Azért viszem még most is ennek ellenére, mert a netflix megy rajta, meg mindent azonnal backup-olok külső ssd-re. Ezt mondjuk simán kiváltaná az Ipad, sőt ugye többet is, mert ezen nem csak vissza tudnám nézni az aznapi felvételeket, hanem akár el is kezdhetnék vele rögtön dolgozni.
Kiváncsi lennék pár személyes véleményre, mert ugyan néztem rengeteg külföldi YT videót erről, de nagyon sok a fizetett videó.
Macbook most kiesett, abból is “csak” M2-es férne bele az árba, akkor meg már egy Ipad-et egyszerübb hordoznom, meg kisebb is. Ipad Pro meg azért esett ki, mert abból meg csak M1-es férne bele a költségvetésbe, és nem találtam olyan tulajdonságot, amiért az nekem megérné. -
zonusz
aktív tag
válasz szabonagyur #47882 üzenetére
Köszönöm mindenkinek a segítséget. A külső megoldást használtam eén is, de ne má! Kipróbálom a Chromot, meg az Edge-t
A Chrome működik
[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
Alex91
félisten
-
zonusz
aktív tag
Szép napot mindenkinek!
Segítséget kérek. Képtelen vagyok megoldani, hogy akár a Safari, akár a Firefox fordítója magyarra működjön. A fordításkor felajánlott nyelvek között nincs magyar, egyébként telepítve van a nyelv. Nem értek sajnos az IOS-hez, win alatt minden működik, de szeretném - legalább ilyen szinten - ezt is megtanulni. Köszönöm a segítséget! -
atees
őstag
válasz pethob #47876 üzenetére
Nebo appban kézzel jegyzeteltben simán tudok keresni, úgyhogy magyarul írok. Ha kell a magyarul kézzelt írt szöveget, meg simán alakítja át az app.
Teams szerintem minden platformon egy fos.Abban igazad van, hogy úgymond office munkára nem a legjobb az ipad, néha körülményes, de szerintem ha mindenhez megtalálod a megfelelő appot/beállítást át lehet állni.
De office csomag használata teljesen felejtős, de az sajnos macen is gyenge
Aláírás (nem kötelező megadni) :)
-
pethob
aktív tag
Amúgy 2.5 éve egy új munkakörben nekifutottam, hogy laptop helyett tablettel, egész pontosan iPad-el dolgozom. Csomó influenszert megnéztem, akiknek ez állítólag faszán működik, és kértem egy Air 5-öt + Magic Keyboard-ot laptop helyett. Szakmai igazgatóként főleg rengeteg egyeztetésen vettem részt, a jegyzetelés volt fontos. Kisebb mértékben Word meg Excel. Vállalti alkalmazások web-es felületen mentek.
Lepattantam a felületről, és az iPadra épülő workflow-ról két okból:
1. A jegyzetek közt keresni nem lehet magyar nyelven, hisz a magyar szöveget nem ismeri fel. Így bár praktikusnak tűnt a kézzel jegyzetelés, de mindent "manuálisan" kellett visszakeresni, és ha szükségem volt valami feljegyzett infóra, azt gépelhettem le....
2. Az Office365 alkalmazások botrányosan szarok iOS/ipadOS-re. Különösen a teams (ami zabálja az akkut) és az Outlook (ami képtelen a "multitaszkra") Szerintem ez nem véletlen...
Kisebb mértékben hozzájárult még a kudarchoz, hogy:
3. Rohadt csúnyán írok már.
4. On-line értekezletek közben is nagyon nehézkes az iPad egy Macbook-hoz képest. És az Air 5-ön ráadásul rossz helyen van a kamera....
Így aztán lenyúltam az asszony alap M1 Macbook Air-jét, és átköltöztem arra. Az iPadOS még mindig nem érett meg a komoly munkára. (Az M1 Macbook Air meg szerintem még mindig a legjobb laptop, ha az ergonómiáját is nézzük, mert az M2-vel az csak romlott, míg az M1 teljesítménye most is bőven elég.)
Ezzel szemben viszont iskolába/egyetemre az iPad az ideális eszköz a kézzel jegyzetelés miatt. Iszonyat hasznos eszköz a tanuláshoz ha valaki tudja hatékonyan használni. A laptop, bármilyen is, nem tudja igazán kiváltani. Legalábbis ezt látom a gyerekeimen. (Azaz az egyik esetben csak láttam, amíg a maffiavezér ki nem parancsolta a digitális eszközöket az általános és középiskolákból....) -
f_sanyee
senior tag
-
pethob
aktív tag
válasz consono #47868 üzenetére
Nem azt írtam, hogy a 64 GB-os iPad-on nem indul el semmi, hanem azt, hogy a saját tapasztalataim alapján a családban mára a 128 GB-ból is kifut mindenki, aki intenzíven használja az iPad-jét tanulásra, szórakozásra és részben hobbira is. Akkor is, ha ott van mögötte a felhő, mert az alkalmazások is zabálják a tárhelyet. Ezért én a legalább 256 GB-os modellek vásárlását javaslom. A sima iPad-nál 64 vagy 256 a két opció. Az iPad Air 128/256/512/1TB verziókban kapható. Egyikből se venném az alapot!
Lehet sakkozni, pl. hogy a nem használt appokat pl. felhőbe teszi a rendszer és csak akkor tölti le, ha használnád. De ez elég időigényes és kényelmetlen, és nem árt készülni rá, hogy a visszatelepítéshez több tárterület kell ideiglenesen, mint amennyit az alkalmazás "törlésével" megspóroltál. (Meg ugye wifi, ami nem biztos hogy pont ott, pont akkor lesz, amikor használnád.) Ráadásul ha on-line szolgáltatás is kapcsolódik az alkalmazáshoz, akkor minden esetben újra kell magad azonosítani, belépni.
A 2-3 GB szabad tárhely kapacitással ugyan működik ugyan az iOS, de jelentősen belassul. Összesen 8GB RAM van, és az alkalmazások 4-4 GB-ot allokálhatnak maguknak. A futtatott alkalmazások számából lehet becsülni mennyi swap terület egészséges. Ha kevés a rendelkezésre álló terület, az ipadOS lelövi a háttérbe küldött alkalmazást, és amikor visszaváltasz rá, mindent elölről kell betöltsön. Ha van elég swap, akkor gyors lesz a háttérbe tett alkalmazásokhoz "visszatérni". Ha nincs elég tárhely, akkor minden belassul. Értelem szerűen a multi tasking is zabálja a memóriát és azon keresztül az ideiglenesen foglalt tárhelyet.
A legutóbbi 18-as ipadOS telepítéséhez legalább 16.7 GB szabad hely kellett! Ennek tükrében írtam, hogy én 20-30 GB szabad tárhely igénnyel számolnék. Megy fele ennyivel is, amikor épp nem jön frissítés, de megint halál kényelmetlen, ha sakkozni kell emiatt.
A legfrissebb 18.2 verzió 11.07GB, azaz átléptük a 11 GB-ot! (Az én régi Air 2-mön futó 15.8 még csak 7.8 GB-os). A rendszeradatok mennyi helyet kérnek nagyon állapot függő 1-10 GB között változik, láttam már ilyet is, olyat is. (Pl. függ a háttérben futó alkalmazás frissítésektől, vagy hogy csinálgat-e videós "emlékeket" a fotó app a képeidből, stb.)
Procreate (rajzoló) 12 GB
Procreate dreams (animáció készítő rajzolós progi) 25 GB.
Az üzenetküldők is hamar felzabálnak 2-5 GB-ot, ha bent vagy pár csoportban, ahol képeket is küldenek.
Nekem rengeteg helyet zabáltak az Office alkalmazások is, amíg használtam őket iPad-en, pontos értékeket nem tudok hozni, mert már likvidáltam őket onnan.
Ezek tükrében mindenki tudja tervezni az igényeit. Szerintem a 256 GB az ár/érték bajnok ha nem bekerülési árat, hanem TCO-t nézünk. -
addikt
Mivel 2 év van a két táblagép között, így mindenképp a 10th-ra voksolnék (valóban ugyanazok kb hardveresen is).
Esélyesebb az is, hogy az újabb táblagépnek kevésbé van lestrapálva az akkuja is, bár nekem volt Air 4-esem és imádtam az üzemidejét, vigyáztam is rá és még mindig világi az üzemideje. -
consono
nagyúr
válasz pethob #47867 üzenetére
Ez mondjuk barokkos túlzás, hogy "Mindehhez hozzájön, hogy a működéshez feltétel, hogy legyen legalább 20-30 GB szabad kapacitás mindig, mert ugye a memóriát is kell valahova swappolgatni, ideiglenes adatokat valahova tenni.", ez inkább 2-3 GB, nem 20-30. Én 32 gigás iPad 8-on élek évek óta, nem mondom, hogy az nem kevés, de ennyire nem kell dramatizálni a helyzetet (10GB az iPadOS és még ~4 a rendszeradatok, van 10 GB szabad helyem). A lányom is 64 gigás iPad 9-en játszik, rajzol és szórakozik, és ha a hülye alkalmazások nem hülyék (esetében pl. a YouTube úgy letöltött 6GB-t, hogy nem látszott semmi a letöltéseknél, de mikor töröltem nála a letöltéseket ennyi hely szabadult fel) nála sincs gond a tárterülettel.
Szerintem is illene 128 GB-re felhúznia lassan az alap modelt az Apple-nek...Az iCloud másik mese, az nem, egy külön drive teljese értékűen, lehet használni, de nem fogja kiváltani a hardvert.
Born too late to explore Earth, born too early to explore the Universe. Born just in time to sit in front of the laptop and join a Teams meeting...
-
pethob
aktív tag
Miért nem jó a 64-es ipad, ha használsz icloudot ?
Mert mára csak az iPadOS + rendszeradatok elvisz 18-20 GB-ot (ebben nincsenek benne az alap alkalmazások.)
A legegyszerűbb alkalmazások is (adatokkal) általában 1GB felett vannak. Pl Duolingo 1,5 GB, zene vagy film streaming darabonként 5-10 GB, bármilyen productivity app 10-40GB, átlag játék 5 GB körül, de a lányom kedvence pl. 40 GB csak magában.
30-50 alkalmazás úgy fel szalad, hogy észre sem veszed, ha elkezded az iPad-et használni.
És hol van még a képfeldolgozás, videovágás, zenekészítés, AI....
Mindehhez hozzájön, hogy a működéshez feltétel, hogy legyen legalább 20-30 GB szabad kapacitás mindig, mert ugye a memóriát is kell valahova swappolgatni, ideiglenes adatokat valahova tenni.
Ebből könnyen látszik, hogy 64GB-al esélytelen vagy. A 128-ba úgy lehet beleférni, ha sakkozol, hogy mi nem kell épp. A Nagyit leszámítva, mindenki a 120-150 GB tartományban van, annak ellenére hogy van 2 TB közös i-cloud fényképeknek, videóknak, fontos fájloknak és mentésnek. (Telefonokat is beleértve)
Bár a gyerekeknek lényegében elsődleges eszköze 1-1 iPad, nem hiszem, hogy bármit le lehetne csak úgy törölni, ha a sulitól kapott számítógépük tényleg használható lenne valamire. (Na jó, a kedvenc 40GB-os játék futna PC-n, csak kéne alá egy alsó hangon fél millás config, de lehet, hogy még alá is becsültem.)
Mindehhez hozzá jön, hogy ha minden jól megy akár 5-6 évig is használni fogod a megvásárolt iPad-et, és a háttértár igény csak nőni fog. Már csak ezért is érdemes 1 számmal nagyobbat venni, mint ami most kell.
(Én most egy 2014-es iPad Air 2-re költöztem vissza, hogy karácsonykor a lányomnak adhassam az iPad Air 5-öt. Azért tudom használni a bő 10 éves masinát, mert anno 128 GB-al vettem meg, és ha nem kapok a melóból egy új iPad-et, máig azt használnám.) -
CMR
tag
Segítséget szeretnék kérni, hogy melyik iPad lenne nekem jó választás.
Semmi másra nem kéne, csak böngészőből futó felhős alkalmazást szeretnék nyomkodni vele, lehetlőleg mindenféle laggolás nélkül.
Nem kell tárhely, se semmi, aksi bírja rendesen! Legyen pontos a touchscreen (ha van egyáltalán különbség )
Használtpiac játszik.
Köszi a tanácsokatIn Code We Trust
-
Parson
addikt
válasz l.skywalker #47860 üzenetére
Én is ezt használom, tökéletesen müködik arra, amire kell.
───────────── P r o / E N G I N E E R ─────────────
-
Alex91
félisten
Lassan mar szerintem is hatareset… 128 GB kellene mar a minimumnak lennie, vagy legalabb arulnanak az also kategoriaban ilyet is.
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
l.skywalker
félisten
válasz weinmaker #47853 üzenetére
Én még régről megmaradt beidegződésként a Google Play Könyvek alkalmazást használom, amire PC-n fel lehet tölteni a könyveket:
Ezután már csak a Google Könyvek appot kell megnyitni ugyanazzal a fiókkal.Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. A félelem a kis halál, mely teljes megsemmisüléshez vezet. Szembenézek félelmemmel.
-
pethob
aktív tag
válasz eldoble #47803 üzenetére
Jegyzetelésre bármelyik iPad megteszi. Szoftveresen mind ugyanazt tudja, nincs különbség.
Figyelni kell, hogy nagy lett a kavarodás a tollak terén. 4 különböző apple típus is van, és technológia váltás zajlik épp. Mi mivel kompatibilis, annak érdemes utána nézni. Az íráshoz bármelyik, sőt akár 3rd party gyártók (olcsó) tollai is megfelelnek.
Érdemes kipróbálni a jobb fizetős jegyzetelő appokat (Goodnotes, Notablity, Evernote, Onenote), mert az Applenote-ot egyszerűbb jegyzetek készítésére fejlesztették nem iskolai/egyetemi használatra. Ezen nem érdemes spórolni. A jobb appok akár veszik az előadás hangját és szinkron a jegyzettel vissza tudják játszani, füzetekbe tudják csoportosítani a jegyzeteket, importálják a PDF, PPT vagy digitális könyveket vagy azok részleteit, stb.
A magyar nyelvet a iOS nem kezeli, tudomásom szerint az appok sem. Amúgy bármilyen kézzel írt jegyzetre lehet keresni - azaz a háttérben felismeri mit írtál oda - illetve másolás és beillesztés során bármilyen doksiba szöveggé lehet alakítani a jegyzetet. Tehát akár egy word doksiba is berakhatod amit kézzel írtál: "kijelöl, másolás szövegként, beszúrás". De írhatsz kézzel a beviteli mezőkre is, akkor azok azonnal karakterekké alakulnak. Mindez azonban csak angol (vagy más nagyobb) nyelven, magyarul nem.
Egyik iPad típust sem javaslom az alap 64 GB-al megvenni, hacsak nem szigorú anyagi korlát miatt nem fér bele több. Én 2024-ben min 256 GB-al veszek csak iPad-et.
Ha olcsó, de új megoldást keresel, akkor a lehetőségek:
iPad 9. gen. Itt-ott még lehet kapni, ezen még van home gomb. (7-8-9 gen mind ugyan úgy nézett ki.) Az apple pencil 1-et használja, ami lightening csatlakozón kell bedugni az aljába a töltéshez, meg a párosításhoz. Ez egy elég buta megoldás. Minden esetre nekem egyenlőre mindkét gyerekem ezt használja az iskolában (egyik 8. gen, másik 9. gen).
Hátránya a 9. generációnak, hogy általában már csak a 64 GB-os alap verziót lehet újonnan kapni.
iPad 10. Ezt most az alap iPad. 64 GB vagy 256 gb verzióban kapható, Apple Pencil USB-C-t szereti. Szerintem ezt keresed.
iPad Air 5 (M1), már hivatalosan nem kapható, de itt-ott még igen. Azok is általában alap 64 GB-osak. A képernyője össze van laminálva az üveggel, így nincs pici rés a kép és a cerka hegye közt. Főleg rajzolásnál fontos. Apple Pencil 2-öt szerette ami szerintem a legjobb toll, de ezt most kivezették, a Pencil Pro váltja. Tehát az iPad cseréjekor a tollat is cserélni kell majd.
iPad Air 6 (M2): Az air a legjobb iPad szerintem, ez most is igaz. Az új air digitális rajzoláshoz mindent tud. A 11 colos mellett van belőle 13 colos is, de egyetemi jegyzeteléshez szerintem a 11 az ideális méret. Apple Pencil Pro a párja.
iPad mini: Nekem jegyzetelésre túl kicsi, és drága is.
iPad Pro: szerintem semmit nem tud az air modellekhez képest, amit rajzolásnál, jegyzetelésnél kihasználnál.
Tehát,
ha nagyon olcsó kell: iPad 9 64 GB (130eFt) és egy használt Apple Pencil 1 toll (kb. 20eFT)
a jelenlegi alap ajánlatból: iPad 10. 256 GB és Apple Pencil USB-C
a még megfizethető csúcs minőség meg: iPad Air 6 M2 (11 col, 256 vagy 512 GB-al) - Apple Pencil Pro
ha a kézzel rajzolás fontosabb mint a hordozhatóság, akkor 13 colos iPad Air 6 M2... -
z67
őstag
válasz BlackJack21 #47857 üzenetére
Magam is ezt használom, otthoni PC-n van a Calibre, onnan megy az Amazon tárhelyre, illetve az iPad Kindle olvasóra. Utóbbi ráadásul crossplatform, a telefonom Androidos, ugyanonnan folytatom, ahol az iPaden becsuktam. + már a Kindle is epub formátummal megy.
-
BlackJack21
tag
-
-
consono
nagyúr
válasz weinmaker #47853 üzenetére
Elküldöd email-ben. iPad-en megnyitod az emailből az epub-ot, megosztás -> Könyvek. Ha könyv alatt te pdf-et értesz, akkor nem tudom
-
weinmaker
őstag
Sziasztok!
Van valami program, amivel gyorsan és egyszerűen tudok idegen ipadra könyveket feltenni?Www. Kavekorzo.hu - Gyanús vagy nekem, mint a krematórium büféjében a hamubasült pogácsa!
-
Qru
MODERÁTOR
Fejezzétek be az offolást pls.
#nincsbennetarcsi
-
Parson
addikt
válasz koxkids #47844 üzenetére
Aha... aranyos, már látom.
ChatGPT ezt a választ dobja:
Ezek alapján lehet hogy nekem is 2.1-et küldtek a második megrendelésre... de én nem érzek igazán különbséget... Jó és kész, fölösleges túlgondolni szvsz.[ Szerkesztve ]
───────────── P r o / E N G I N E E R ─────────────
-
őstag
Sziasztok!
Használ valaki új Paperlike fóliát iPaden? Korábban vettem Aliról, hasonlót, csak olcsóbban, viszont nagyon zavart hogy ha az ujjammal használtam nagyon hangos volt. Görgetések, suhintások.. az új Paperlike esetén is ilyen? -
eldoble
aktív tag
válasz soundsonic #47818 üzenetére
Arra gondolok inkább, hogy a kézírást word doksivá konvertálja, de lejjebb írják, hogy azt nem tudja.
-
consono
nagyúr
válasz eldoble #47816 üzenetére
PDF-be tudsz jegyzetelni van rá elég sok app, ami ezt támogatja. Ellenben Word file-t nem fog neked csinálni. A Nebo tud magyarul írott szöveget nyomtatottá konvertálni, de már nem emlékszem milyen formátumban menti el. A doc(x)-hez kell valamilyen kézi utómunka.
-
eldoble
aktív tag
válasz soundsonic #47811 üzenetére
Hú, akkor valahogy ennek utána kell néznem, mert ezt a két dolgot jó lenne ha tudná:
- a kézírást átkonvertálja doc vagy docx fájlnak, (a feleségem kobo elipsa 2e ebook olvasója tudja ezt)
- legalább egy megnyitott pdf fájlba tudjon beleírni, belejelölni.Esetleg, ha valaki tudja ezt jól jönne az infó.
-
soundsonic
aktív tag
válasz eldoble #47809 üzenetére
Ipad-en nem találtam ilyen funkvciót ami word-ben vagy jegyzet appban betűt szöveggé alakít. De biztos van rá app. word-ben nem is működik a jegyzetelés sem.
Windowson van ilyen funkció, de digitális rajztábla monitor kell hozzá. Szerintem elég fárasztó kézzel jegyzeteni, csak a fájlok elnevezésénél használom mert talán ilyenkor gyorsabb. De windowson mindehol működik a funkcció ilyen esetben.
-
soundsonic
aktív tag
válasz eldoble #47809 üzenetére
ha tényleg nem rajzol, és nem fontos a nyomásérzékenység akkor egy kínai cerka is jó hozzá és nem kell 40+e Ftos cerka vagy vannak egyéb márkás pl logitech ipad cerkák is kisebb aranyárban. Én az ipad-et nem használom jegyzetelésre, de szerintem van benne ilyen funkció. Nekem egy régebbi ipad 9-es modellem van és zbrush, nomad, procreate, dreams nagyon jól elfutnak rajta, szinte nem is értem hogy de megoldották. Egy air meg pro ettől sokkal erősebb. Elég sokáig támogatott os terén és nagyon szeretem. Nem apple fanként mondom, de a következő majdani tabletem is ipad lesz. Komolyabb 3d szobrászkodással, 2d animációval simán elboldogul.
-
eldoble
aktív tag
-
krokk
senior tag
válasz eldoble #47807 üzenetére
az alap ipad az kijön ennyiből, illetve igen ez leszűkíti az opciókat. 64gb wifiwel hivatalos oldalon 170e + ceruza hozzá 37e.
De körbe kell nézni, hogy hol akciós vagy diák kedvezmény stb.
11 (10.9) es méretűek az új ipadek a mini verzió ami kisebb.
A tollal írást automatikus szöveggél alakítást mindegyik tudja szoftverből. Ebben nincs különbség. És emlékeim szerint a magyar szavakat is felismerte de ebben valaki erősítsen meg. Én ha használtam akkor angolul írtam általában. A word-é alakítást nem biztos hogy értem... de gyakorlatilag bárhol írsz vele kézzel azt felismeri mintha gépelnél billentyűzeten.the funniest thing about this text is that by the time you realize it doesn't say anything it's too late for you to stop reading it
-
eldoble
aktív tag
Árban 250e ig gondolnám. Most azt gondolom, azért nincs annyira a rajzra kiélezve ez a dolog, csak műszaki pálya, de gondolom egy szabadkézi rajz nem gond ezeknek.
Az lehet jó lenne (arra gondolok, de nincs tapasztalat), hogy magyar nyelvet támogassa és tudja word-é alakítani a kézírást.
Talán 10" esetleg kicsit nagyobb lehetne, de ezt is tapasztalat nélkül mondom, szóval, ha nem jó a nagy a jegyzeteléshez akkor nem kell persze 10 coll.[ Szerkesztve ]
-
krokk
senior tag
válasz eldoble #47803 üzenetére
Ennél a pénztárca szab határt Ha van toll meg pad akkor utána az applikáció függő, hogy miket és mire tud kb rajzolni.
Szerintem sima ipad illetve air 11" (ebből esetleg nem is a 2024es verziót) amiket érdemes megnézni.Ha a legolcsóbb verziót és boltból akkor ipad + alap pencil. Diákoknak esetleg kedvezményt is találtok rá.
Ha kicsit több pénzt szánnátok rá akkor már több opció is van és akkor több eldöntendő kérdés is felmerül
the funniest thing about this text is that by the time you realize it doesn't say anything it's too late for you to stop reading it
-
krokk
senior tag
válasz jlaci74 #47804 üzenetére
ha főleg média fogyasztás a cél és szeretnéd megtartani a szép képet akkor nem szoktak ajánlani semmilyen fóliát.
Én a minimen paperlike-ot használok. szeretem a felületét rajzoláshoz, illetve ezen kívül is szeretem a matt kinézetét és hogy nem tükröződik a felülete.
Szóval ez rajtad is múlik, hogy neked mennyire jön be.the funniest thing about this text is that by the time you realize it doesn't say anything it's too late for you to stop reading it
-
jlaci74
aktív tag
válasz soundsonic #47802 üzenetére
Ha nem a rajzolás a fő cél akkor is ezt a fólia típust javaslod?
Nincs hátrányos tulajdonsága média tartalom fogyasztásnál?
Konkrét linked esetleg az általad használt fóliához?
Köszönöm! -
eldoble
aktív tag
Sziasztok!
Egyetemi jegyzetelésre, tanulásra vennék a gyerekemnek egy iPad-ot tollal, milyet ajánlotok?
Gépész szakra jár, ha ez számít, esetleg rajzokat, ábrákat, diagramokat is kell rajzolni.
Esetleg gondolom olyan is jó lenne, ha meglévő doku-ba bele tud jegyzetelni, köszönöm előre is. -
-
magicbox
senior tag
válasz l.skywalker #47795 üzenetére
Az egyik egy kamu vírusírtó, a másik is valami PUP szemét. Ha frissen letöltitek a telepítőt, és próbáljátok felrakni, akkor észreveszitek. Könyveket szerettem volna vele feltenni, de nem tudta megugrani, csak az első hármat. Így vettem én is észre. Utána csak simán bemásoltam a könyveket iCloudba, és elég volt rákattintani, és már be is tette a könyvek alkalmazásba.
iPhone 15 Pro Max, iPad Pro 11" M4 (2024), Apple Watch 9 GPS+Cellular, Apple TV 4K (2022), Philips 55OLED806, HTPC, Plex
Új hozzászólás Aktív témák
- Anime filmek és sorozatok
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Milyen TV-t vegyek?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Lexus, Toyota topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Autós topik
- További aktív témák...
- Garanciális M1, Apple iPad Pro 12,9 huvelykes (2021-es, 5. generációs) Wi-Fi + Cellular, 256 GB.
- Bontatlan Új M2 M4 IPAD PRO 2022 12,9 128GB - 256GB Wi-Fi Azonnal DEÁK TÉRNÉL Átvehető
- Samsung Galaxy TAB S8 8/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- KARÁCSONYI AKCIÓ!!! ÚJ Surface Pro 10 EZÜST Ultra 5 135U 16GB RAM 512GB SSD Gar: majdnem 2027
- iPad Pro 13" M4 - 2024, Cellular, WiFi 256GB, Apple garancia, ezüst, doboz
- Apple iPad 9 gen. 10.2 2021 Wi/fi 64 GB Space Grey üvegfóliával és tokkal
- Alcor Zest Q880S Táblagép
- Lenovo Tab M10 Plus (3rd Gen) (4+64GB, 4G LTE, vadonatúj, garancia: 2025.09.14-ig)
- Ipad mini 4 16gb tablet gold 95% akku állapot
- Oukitel OT8 6+24gb ram / 256GB Ips 11" Ips 2K felbontás dual sim 4db hangszóró
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest