- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Amit a Haswell-ről tudni érdemes!
Új hozzászólás Aktív témák
-
lehet azt nagyítani
http://prohardver.hu/dl/upc/2014-09/24/338357_qyv0jlur1v4pfg59_all_default_test_default.jpg[ Szerkesztve ]
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
ÁdiBá
veterán
válasz bombibmw #17295 üzenetére
PCI-e 3.0 üzemel csak 8x sávon. Nem 16x sávon.
(#17296) Joshi Mert a processzor lett javítva így gondolom ez csinálhatja.
Teljesen alap minden 3DMARK. Processzor is.
Elindítottam egy AVX Prime programot hogy a fényképezésnél a maximális órajelet írja ki a cpu-z. Ez miatt ugrott fel 1,28V - re, amúgy érdekes mert NON AVX prime95 alatt kereken 0,1V kevesebbet eszik.Szerintetek ránézésre ez megfelelő ahhoz képest hogy PCie 3.0 8x sávon üzemel csak?
[ Szerkesztve ]
ÁdiBá
-
ÁdiBá
veterán
A problémám az hogy a javított processzorom mindenben szépen hozza azt amit egy i7 4770K tól elvárható ráadásul kupaktalíntva is van.
Viszont, a GPU-Z illetve más programok is azt jelzik vissza felém hogy a grafikus kártyám csak 8x PCI3.0 képes kommunikálni a processzorral.
Ez miatt fordult meg bennem a csere gondolata.
Nem akarom hogy a processzorom limitálja az érkező GTX 980 kártyámat.ÁdiBá
-
-
Bélaaaa
őstag
Mingyá' jön HSM, oszt kaptok a fejetekre, nefédd!!!
Vasvellával nem lehet szí'vát asza'ni!
-
-
ÁdiBá
veterán
Sziasztok.
A 4690K - ról mi a véleményetek?
Gondolkodom hogy eladom a javított i7 4770K proceszoromat ami több hónapja teszi a dolgát hiba mentesen. Viszont csak játékra használom a gépet semmi másra nem, így gondolkodom valami új procin, és a 4690K ragadt meg a szemem.
Mi a véleményetek róla? Ez is ugyan olyan forró fejű? Tuningban mit értetek el vele?ÁdiBá
-
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz RMZ250 #17270 üzenetére
Ezt csak úgy tudod biztosan kideríteni, ha szépen visszaszereled a ventit és megint nyomsz egy tesztet. Ha akkor magas lesz megint (amit nagyon furcsállanék), akkor valóban úgy van, ahogy írtad.
Majd utána kiszereled és megint teszt, ha akkor alacsony újra, akkor 100% ,hogy a fenti venti elszívta valamiért a friss levegőt a cpu hűtő elől. De, mint írtam ezt nagyon furcsállanám!
Nem lehet, hogy a cpu hűtő rosszul volt idáig rajta és a nagy szerelgetésben esetleg a "helyére lökted" és most passzentos?[ Szerkesztve ]
-
MK VII
veterán
Köszönöm szépen a segítséget. Megtáltosodott a gép
Azt nem értem a Cinebench miért 3.2ghz-et ír mikor 4.3ghz-n megy?Viszont Offsettel nem tudok adni feszt neki.. az inaktív a BIOS-ban. Lehet hogy nincs bekapcsolva az energia takarékosság? Ha igen akkor azt hol tudom belőni? A tápom elvileg tudja.
[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
válasz Montesantos #17279 üzenetére
Lehet hozzá köze.. Meg nézd meg, nem-e hajtja túl a lap az IGP-t.
-
h1mpi
félisten
-
bombibmw
veterán
válasz Montesantos #17277 üzenetére
Mit?
Aha,megjött.
Húztad is,vagy alapon van?
Próbáld meg DVI-al,hátha![ Szerkesztve ]
-
NFree
addikt
válasz MK VII #17275 üzenetére
A busz frekit állísd vissza autóra, a memóriánál enegdéjezd az xmp profilt és állísd be az 1600Mhz es órajelet többi beállítás autó.
Feszeknél ahol a cpu van ott az összes feszt állísd normalra, max a cpu nak adj 1,2v ot , cpu ring-nek 1,1v ot vrinoveride 1.82v és emel a cpu szorzót amíg stabilan megy a proci. az enyém 1,2v al 4,3ghz et megy általába ezt tudja az átlag.Ha így megvan a a stabil beálítás akkor offsettel adj +0.1v ot a procinak a normal beállítás melett , ugyan így a ring fesznek 0.05v ot . és mivel elvileg nem kapcsoltuk ki az energia takarékoségi beállításokat , szépen vissza veszi majd az órajelet meg a feszt is .
[link]
Igaz ez giga z87 hez való de szerintem nagyon jó a z97 hez is.
Sok sikertHa ez is megvan akkor a memcsinél még fel tudod huzni a memóriát 1866mhz re ez bőven elég neki s ahol a feszek vannak a memóriánál állíts be max 1,56-1,57v ot elvileg menni kell. ha nem akkor veheted visszább.
Nem tudom mennyire jó a giga z97 nek a biosa - de az én z87 auto-n hagyot feszeknél túlfeszel mindent mint az állat.
[ Szerkesztve ]
vga
-
MK VII
veterán
válasz Picturemaker #17274 üzenetére
Mert órajel állítással csak 3.8ghz-ig tudtam feltornászni a processzort és a memóriák sebessége is maradt 1600mhz vagy,ha manuálisan állítottam feljebb a memóriák órajelét akkor el sem indult a gép..
Biztos egy hozzáértőbb háromésfélmásodperc alatt belőne nekem egy magasabb órajelű beállítást,de én így jutottam el a 4ghz-hez...Mit kellene állítanom? Hogy lehetne ebből a prociból kihozni a 4.4-et esetleg? Vagy akár csak picit többet mint 4ghz? Mert azt tudom,hogy ki lehet.
Természetesen egy jobb hűtőt kapni fog...[ Szerkesztve ]
-
RMZ250
senior tag
Ma valami érdekeset tapasztaltam. A Prodigiből kivettem a felső ventit(hogy miért az most nem fontos) majd kiváncsi voltam változik-e a proci hőmérséklete. Hát piszkosul meglepődtem, ugyanis arra számítottam, hogy melegebb lessz. Erre b..+ 10 fokkal hűvösebb volt. Hogy a p..csába elképzelhető, hogy a tető venti elszívja a levegőt a procihűtő elöl?
Ez meg venti nélkül.Thermaltake, Gigabyte B450M S2H, Ryzen7 5800X, G.Skill RipjawsF4 3200, Lian Li Galahad 2 Trinity Performance 360, EVGA RTX3080FTW3 Ultra, Xiaomi 11T
-
qad
senior tag
válasz bombibmw #17268 üzenetére
Mivel nem megy az én procim sem 5ghz-et, én is ugyanarra az eredményre jutottam mint te. 4,7ghz@1,24, de mivel az a 100mhz már nem oszt, nem szoroz így levettem 4,6@1,18-ra, biztos ami tuti alapon.
Talán Hdekakas írta hogy már adnia kell 0,01-2V-ot hogy menjen úgy mint előtte, kitesztelt állapotban. -
qad
senior tag
válasz Picturemaker #17266 üzenetére
Azaz nemes egyszerűséggel, csak nem mohó. Nem is alapon megy és nincs is kokszá hajtva.
Én maximalista vagyok, ha menne 5ghz-et akkor azon hajtanám..XD -
RMZ250
senior tag
válasz Picturemaker #17263 üzenetére
Jaja, ezért tettem 45-re a szorzót 1.2-re a feszt azt csá
Thermaltake, Gigabyte B450M S2H, Ryzen7 5800X, G.Skill RipjawsF4 3200, Lian Li Galahad 2 Trinity Performance 360, EVGA RTX3080FTW3 Ultra, Xiaomi 11T
-
laychi
veterán
válasz Vadászmenyét #17234 üzenetére
Erre már válaszoltam,nem értem miért kérded meg mflextől mégegyszer
[link](#17236) JasL
Igazán nincs mit,az nekem szintén nem lett volna a "megéri kategória"
Egy olyat megtartottam volna,mint régen volt Lalaboynak illetve amilyennel rendelkezik bombi(#17261) RMZ250
Turbóhoz képest az is ~8% tuning. Itt-ott jól jöhet,illetve elegendő lehet.
Nem mindenki hajszol minden 100MHz-et[ Szerkesztve ]
Eladó 4k 144Hz HDR600 nanoIPS Gaming monitor https://hardverapro.hu/apro/philips_279m1rv_00_nanoips_4k_hdr600_144hz_gaming/hsz_1-200.html
-
RMZ250
senior tag
válasz demmer123 #17259 üzenetére
4.2-re húzni szerintem semmi értelme. Úgy gondolom a gyári turbóhoz képest szinte semmi pluszt nem hozna. Úgy látom elég jó hűtőd van, ha már tuning akkor 4.5-4.6, Vagy nem jól gondolom?
Thermaltake, Gigabyte B450M S2H, Ryzen7 5800X, G.Skill RipjawsF4 3200, Lian Li Galahad 2 Trinity Performance 360, EVGA RTX3080FTW3 Ultra, Xiaomi 11T
-
demmer123
őstag
Ha kiteszem a bios beállításomat képekben segítenétek jól beállítani a procimat hogy 4,2ghz működjön és ne auton legyen minden?
Üdv
-
NFree
addikt
válasz Lalaboy #17210 üzenetére
Nekem inkább 5,1-5,3ghz et mutass vantage, 3dmark 06, eredmények érdekelnének, mert érdekelne mit nyernék vele ha sikerülne egy jó procit kifognom majd, mert ha elhanyagolható akkor nem veszek 4790k-t.
Köszi.
Az 5ghz meg volt még a télen, úgyhogy kiváncsian várom[ Szerkesztve ]
vga
-
szudar90
csendes tag
Sziasztok! Biztos rossz helyen járok, de megkérdezem!
Van egy I5 4690-esem ASROCK Z97M-ITX/ac lapban...a problémám az, hogy elindítok egy filmet és a kép bal felső részén elcsúszik a kép....
Drivert próbáltam, másik Win-t is, több lejátszót is , de nem oldódott meg a problémám :\
Valakinek ötlete esetleg ?Soha ne add fel !
-
demmer123
őstag
.
[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
válasz Lacielvtárs #17246 üzenetére
No offense, de az itt leírt módszered tökéletesen alkalmatlan megállapítani, kihajtja-e egy játékban a VGA-t a CPU avagy sem.
(#17248) demmer123: 300Mhz-ért én biztos nem kockáztatnék "automata tuningot". Vagy használd alapon, vagy állítsd be rendesen kézzel.
(#17252) demmer123: Simán user error. Nekem BF4-ben is multiban inkább max 65 fok a Matterhorn Pure-al, pedig annál kevés CPU-igényesebb játék van. A tuningot rendesen kell belőni, vagy sehogy.
[ Szerkesztve ]
-
demmer123
őstag
Teszt programnál 85-89fok.Játékba 72-73.Alapon 31-33.4,2ghz van.De miért ilyen sok játék alatt?Pedig biztosan jól pasztáztam + hűtőm is egy alpenföhn brocken.
Van valami ötlet?7db venti a gépházba stb.Nem akarom elhinni hogy egy 12ezres hűtő ilyen gyenge lenne és vízhűtés kell .
[ Szerkesztve ]
-
Picturemaker
őstag
válasz demmer123 #17248 üzenetére
Üdv!
Ahogy alfiboy is modta, sok. Viszonyítás végett: nálam 4670K (aminek kicsit rosszabb a hővezetése) 4,4-en még kb. 28 fokban sem ment 56 fok fölé játék (FC3) alatt.
A számítógép rendkívül alkalmas olyan feladatok megoldására, amelyek számítógép nélkül nem is léteznének!
-
demmer123
őstag
Procit tuningoltam egy 4690k+asrock z97 extreme 4-es lapon a tesztelő program 85fokig vitte max játék alatt 68-74fokos az nagyon sok?
biosba cpu oc tuningra mentem és beállítottam 4,2ghz és emelt magának feszültséges mindent..
Tesztelő program hibátlanul végig megy.
-
Joshi
titán
válasz Lacielvtárs #17246 üzenetére
Az Aida64-el is tudsz teljesítményt monitorozni. Nálam egy 4670k 4.2Ghz-en 70-90%-on pörgött úgy hogy az R9 290 100%-on.
ui.: a plafon a lényeg mert az a limit, nagy átlagban olyan 50-70% körül mozgott játéktól függően.
[ Szerkesztve ]
-
válasz bombibmw #17245 üzenetére
no ezt lehet ki is fogom próbálni...
bár otthon aida 64 extremmel hajtottam meg a napokban és ha rányomom hogy a vga-t is terhelje, akkor az ablakok szinte meg sem mogulnak...
minden vizuális tartalom, belassul, remélem érthető amit írok
ebből gondolom hogy ki van hajtva a vga.
annó az fx-em ami 8150 volt és egy r9 270x volt ott ilyet nem tapasztaltam, ha ment aida64-ben fullon a terhelés és rányomtam a vga terhelést akkor is minden rendben működött és nem lassúlt a vizuális tartalom, amit ezen konfigomnál nem tapasztalatlom
most is minden rendben van, remélem érthető amiről pötyögök...szerk: játékokat nem hajtok rajta... inkább munka amire használom a gépet
[ Szerkesztve ]
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
bombibmw
veterán
válasz Lacielvtárs #17241 üzenetére
Monitorozd ki a játékokat Msi Afterburner-rel,vagy PlayClaw5-el és,ha a proci 100%-on megy,de a Vga nem,akkor limit van!
-
válasz Picturemaker #17242 üzenetére
gyorsba visszaolvastam, és jár nekem a korbács...
full félre értettem
sorry az uraknak, pedig folyamatosan nyomon követem a írásokat és az eredményeket...
sokat agyalok egy ugyanilyen K-s procin mint amim jelenleg is van, de még nem győztem meg magam arról hogy kellene nekem ilyen
de imádok itt tanulni nálatok, informálódni"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
Picturemaker
őstag
válasz Lacielvtárs #17235 üzenetére
Üdv!
Nem azt íra amit Te "kiértettél" belőle.
A számítógép rendkívül alkalmas olyan feladatok megoldására, amelyek számítógép nélkül nem is léteznének!
-
bocsánat
akkor valamit nagyon de nagyon benéztem
bombibmw:
hát én nem nagyon panaszkodom, mert úgy érzem a jelenlegi konfigom kihajtja a jelenlegi VGA-m
vagy csak azt hiszem hogy kihajtja?"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
HSM
félisten
Na várj, én i5-i7-ről beszéltem... Ugye az egyetlen lényeges difi az i5 4690K és i7 4790K között a HT megléte, én erről beszéltem.
A K-s procinak látom értelmét, a saját 4690K-mat is 4500-on hajtom, tisztességes sebességnövekedés a gyári ~3700-3900Mhz-ről, mellékhatások nélkül.
-
bombibmw
veterán
Nem a tuninggal van a gond,hanem a ht-vel néha.
Non k-s procival például nem igazán lehet kipörgetni egy közép-felső kategóriás VGA-t sem teljesen. -
JasL
senior tag
Na kiteszteltem, 4.6 Ghz stabil 1.23V-on (i7-4790k + HERO VII). Ezúton szeretnék köszönetet mondani laychi-nak, hogy nem az én procimat kérte a boltban, ami már félre volt nekem téve előtte
[ Szerkesztve ]
-
ejha, no látod Uram, most megindokoltad nekem azt amit anno nem bírtam kifejteni miért is nem vettem K-s procit...
köszönöm és látom kezd másnak is lenni ilyen olyan, amolyan tapasztalata, ami néha nem igazán pozitív tapasztalat a 4790K-val...
én magam - tudom már sokszor mondtam - ezért döntöttem az antituning mellett, és akkor lehet ezért is fürgébb az én nonK-s procim?[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
válasz Bélaaaa #17217 üzenetére
Engem nem tett boldogabbá az i7 birtoklása, amin én kapcsoltam ki a HT-t, mint most az i5, amin az Intel.
Persze, tudom, van néhány szituáció, amikor akár 20-30%-ot is gyorsíthat a feldolgozáson, de pl. játékokban akár lassíthat is, a priorizálás is ugrik, napi használatra fürgébb a cucc HT OFF-on. Ezért fizessek majd 50% felárat? Kacckacckacc...Természetesen tudom, van akinek megéri így is.
-
laychi
veterán
válasz Vadászmenyét #17218 üzenetére
Mert számomra az a max 20%-os különbség nem ért meg 80-90%-os felárat a régi 4670k-mhoz viszonyítva.
Mindkét proci 4,6 ghz-et tudott 1,3V alatt.
Ráadásul csak azoknál az alkalmazásoknál jön ki,amik támogatják a ht-t
Most 4,7-et tud a 4690k-m.+van 3 év garim úgy,hogy kb 5k ráfizetéssel sikerült megúszni a dolgot.Nem utolsó dolog,hogy olyan darabot sikerült kifognom,ami adaptív módban tesztelve sem feszeli túl magát tesztek alatt
[ Szerkesztve ]
Eladó 4k 144Hz HDR600 nanoIPS Gaming monitor https://hardverapro.hu/apro/philips_279m1rv_00_nanoips_4k_hdr600_144hz_gaming/hsz_1-200.html
-
bombibmw
veterán
Micsoda hsz rengeteg van itt korán reggel!
Megcsinálom ma Lalának az 5GHz-es Cinebench-et,mert látom,nagyon egyedül van. -
troll81
addikt
válasz Erdei88 #17224 üzenetére
Tegnap egész nap próbáltam az adaptiv lehetőséggel játszani. addig jutottam hogy 1.228V lett a vége ezzel a lehetőséggel a fix viszont 1.210V de azt nem teszteltem teljesen ma ennek is nekilátok hátha jobb jönne össze vagy 4.7 ghz en meg próbálom 1.25 körül. a jelenlegi hőfokok 58 -ban meg állnak használat alatt ( 64 fős szerver 2-3 óra játék bf 3-4 )
-
Erdei88
veterán
-
troll81
addikt
sziasztok lenne egy kérdésem milyen fesz nem degradálja a procit 24/ 7 re?mi az ami el fogadott?még mindig az is érdekelme hogy a fix fesz károsít e?azon minden stabilabb az adaptive amin használom azon többet kér lehet át tenném fixre
-
RMZ250
senior tag
válasz MrPetya19 #17185 üzenetére
Azé megnéznék egy 4-5 körös IBT-t ilyen alacsony fesszel 4.5-ön. Az enyém 1.19-en 3. körnél kéket dob viszont 1.2-n stabil.
-
Bélaaaa
őstag
Én például semmi pénzért vissza nem térnék I 5-re, maga a tudat...
Vasvellával nem lehet szí'vát asza'ni!
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz Vadászmenyét #17215 üzenetére
Többen írták már, hogy nem éri meg azt a plusz pénzt, már aki 4690-ről cserélt 4790-re.
Sőt Laychi vissza is tért a 4690k-ra. Ezek szerint talán egy 5000 ft-os felár lenne a normális.[ Szerkesztve ]
-
Vadászmenyét
aktív tag
válasz Vadászmenyét #17206 üzenetére
#17206 valaki? (Nem tudom hogyan kell linkelni)
[ Szerkesztve ]
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Nálam ennyi, de a Cryo alig dolgozott, legalábbis egy IBT-hez képest nem is volt hangja.
Azért érdekes, hogy magok között ekkora eltérések vannak hőfokban.Egyébként hamarosan beszerelem majd a Cooler Master Nepton 280l, ezt egyébként ajándékba kaptam tegnap, nem volt egyáltalán tervben, hogy a CRYO-t lecserélem, de állítólag ez tud valamit, hát kipróbáljuk, de hogy mikor lesz rá időm beszerelni, azt még nem tudom, ezen a héten elvagyok nagyon havazva. Meg is hirdettem a CRYORIG-ot 16K_ért, de nem mindenáron eladó. Ez fix ár, ahhoz képest, hogy mennyit ment.
[ Szerkesztve ]
-
Erdei88
veterán
Intel Burn tesztet neki és rögtön nem 60 lesz. Kupaktalanítás nélkül semmit nem ér a vízhűtés, de ezt már biztos említettem
Lalaboy: Ugye tudod, ha valaki megöli a prociját vagy degradálja, azért Te leszel a felelős? Mindenkinek a mértékletességet javasoljuk! Te vagy az egyetlen akinek nem számít, ha megöli a prociját, és 5Ghz a cél
[ Szerkesztve ]
-
JasL
senior tag
Nyomtam egy kis Cinebench-et is 4.6Ghz alatt, 1.23V a fesz, 60 fokra megy fel a proci csúcson.
-
Vadászmenyét
aktív tag
Üdv!
Érdeklődnék ,hogy egy i7 4790K-nak mi az előnye egy i5 4690K mellett? Az oké, hogy 8 szálon dolgozik, de megéri-e a 15-20 k-s felárat? Milyen speciális területeken domborít a különbség? Álltalános használat mellett gondolom nem lényeges. A jövőben lehet szükség lesz rá? Nem 1 évre venném...
-
Lalaboy
őstag
No ki mer utannamjonni 5Ghz-re??????? A procim atlagos, no nezzuk, ki csinalja meg?
[ Szerkesztve ]
-
asvald
senior tag
Sziasztok!
Szeretnek benevezni egy 4690k -ra , de kicsit olvasgattam a totyikot es megrendult a ferfiassagom amikor meglattam , hogy bezony nagy a szoras kozottuk ..+ latok ilyen dolgokat hogy L3 , L4 ezek pontosan mit jelentenek ,es ha bontatlanul veszem hogyan lehet megallapitami , hogy jo verziot veszek belole?
kerlek segitsetek , mert nincsen mindig 60 k hogy fejlesszem a gepet ,tehat szeretnem a legjobbat kihozni a dologbol.elore is koszonom mindenkinek
A rossz szándékkal mondott igazság, többet árt, mint bármely hazugság!
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest