- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Amit a Haswell-ről tudni érdemes!
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
válasz Picturemaker #16998 üzenetére
-
Picturemaker
őstag
Ez szép eredmény, de egy ki plusz fesszel megpróbálhatnád, mert alacsonynak tűnik a GFLOPS érték. Nálam 4.4-en megy csak a proci és jellemzően 66 GFLOPS-ot ad 1600-as rammal.
A számítógép rendkívül alkalmas olyan feladatok megoldására, amelyek számítógép nélkül nem is léteznének!
-
troll81
addikt
válasz BomiBoogie #16995 üzenetére
Szia meg keresem privátban köszönöm
-
nagyúr
válasz MiklosSaS #16984 üzenetére
Ahhhaaaa
Ez így elég sz@r dumának tűnikDe majd telón részletesebben elmondod.
Én is sokat dolgozom,ezért nincs sok időm fórumozásra.
Amúgy te veszel ijfone hatot ?
[ Szerkesztve ]
Az Amd a jövőbe mutat...De amikor az a jövő jelenné válna akkor az a jelen már régen a múlté... :DDD ....Na meg a horpadós ájemdééé
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz akoska07 #16983 üzenetére
Egy baratom elcsalta tolem a 4770K-mat, majd jon ide be is. Aztan ha mar processzort veszek akkor megvettem a 4790K-t hiszen az aria.co.uk-nal csak 6 font (2300 HUF) kulonbseg volt a 4770K-val szemben.
Ezert lett 4790K.Az alairasom az nagy dolog...en ilyesmit mar minimum 10 eve nem mondtam egy alaplaprol. Hihetetlenul kedvelem ezt a lapot. Mostanaig nem volt semmi, de semmi negativ tapasztalat es megvan mar aharom honapja.
Igen, igertem,...meg is fogod kapni. De reg nem dumaltunk telon....fa@ba az uj meloval...7-re megyek aztan este 8-9 fele erek haza. Kicsit foglalkozom a lanyommal.....aztan kicsit forum es alvas....
Ilyen tempom lesz oktober kozepeig.~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~
-
nagyúr
válasz MiklosSaS #16982 üzenetére
Na mivan...
Minek neked 4790K ?
4770K nem volt elég jó ?Aláírásodban mi ez a sz@rság ?
8-at hamar beszoroztad 10-elÉs ígértél egy köszönöm-t is,ehelyett átírtad az aláírásodat.
[ Szerkesztve ]
Az Amd a jövőbe mutat...De amikor az a jövő jelenné válna akkor az a jelen már régen a múlté... :DDD ....Na meg a horpadós ájemdééé
-
Fail3D!
addikt
Udv, valaki csinalt mar pendrive nelkul biosfrissitest dc proci miatt? Ugy hogy proci nelkul pendrivval? Kovetkezo kerdes, ha esetleg tobbszor kihuztam menet kozben a pendrivot mert nem ertettem mivan es utolag talan mar jol probalnam csinalni, mukodni fog v automatikusan vihetem a lapot az asushoz, hogy oldjak meg mert baj van.
[ Szerkesztve ]
-
HeavyToys
senior tag
Sziasztok!
i7 4790S- CPU-t nézegetek! A 65W-os TDP nagyon csábító, mivel rengeteget menne a gép.
Ez CPU erőben felér egy 4770-el? Nem találtam róla normális tesztet. Tudom az alapórajel alacsonyabb, de a turbo magasabb. Kérdés, hogy a GPU használata nélkül, gyakran kapcsolna-e turbóra.
Köszi előre is a segítséget!
-
Bacusuz
addikt
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz adamkaa777 #16965 üzenetére
Meleg lesz kicsit, ez elkerülhetetlen.
A hőfokok teljesen rendben vannak, nyugodj meg.
-
adamkaa777
senior tag
Sziasztok 1-2 játék közben (ami gondolom teljesen kihasználja a procim i5 4460) a hőmérséklete elvileg 66-70c fok . Lecseréljem a gyári hűtőt vagy nem gázos az érték a hangja nem zavar esetleg az a fura hogy a gépház teteje elég meleg
El. Psy. Congroo.
-
laychi
veterán
válasz Bacusuz #16961 üzenetére
Általánosságba 8-12 órát szokták futtatni ezt(főként külföldiek)
vége akkor lesz,mikor megállítod
vagy ha leállnak a magok hibával(ha már egy megáll(piros lesz) akkor nem stabil a beállítás)
15 percenként vált large és small FFT közt és azoknál is különböző méretű állományokkal dolgoztatEladó 4k 144Hz HDR600 nanoIPS Gaming monitor https://hardverapro.hu/apro/philips_279m1rv_00_nanoips_4k_hdr600_144hz_gaming/hsz_1-200.html
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz BomiBoogie #16960 üzenetére
Remélem valami jófajta lesz! (lekopog)
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
L420B817 batch számú procim holnap jön...
Hát erre kíváncsi leszek, mert sem itt a kereső, de még a gugli sem dobott róla infót...
-
Warpig
aktív tag
Sziasztok!
Dobozos G3220-hoz jár hűtő?
Thx, W.
Idő vagyok, világok hatalmas pusztítója. Azért jöttem, hogy megsemmisítsek minden embert.
-
alfiboy
aktív tag
-
Bacusuz
addikt
válasz laychi #16950 üzenetére
Prime ból melyiket verziót , blendet futtassam?
Többi megvan,meg szoktam tolni az intel extreme tuning utilityt.ÜDV! Bacusuz. Veszélyes környéken lakom. Ahányszor becsukom az ablakot, mindig odacsukom valaki kezét.
-
Bacusuz
addikt
válasz laychi #16947 üzenetére
Alatta elhal pár kör utan,viszont lementem 4,6 ra valahol 1,2v alattra tettem pontosan nem emlekszem,de ott is nyalogatta a 90 fokot.
Melyik progit probaljam?[ Szerkesztve ]
ÜDV! Bacusuz. Veszélyes környéken lakom. Ahányszor becsukom az ablakot, mindig odacsukom valaki kezét.
-
laychi
veterán
válasz Bacusuz #16944 üzenetére
Ha linx stabil,akkor szerintem hagyd így:
Úgy sem lesz ilyen magas hőfok,gondolom nem megy a linx 24/7
Linxnek melyik verzióját futtattad egyébként?Ha 0.6.5,akkor nagyon is jó az a hőfok.[ Szerkesztve ]
Eladó 4k 144Hz HDR600 nanoIPS Gaming monitor https://hardverapro.hu/apro/philips_279m1rv_00_nanoips_4k_hdr600_144hz_gaming/hsz_1-200.html
-
Bacusuz
addikt
Na este picit volt csak idom tesztelgetni az 4790k mat.
4,7 1,25v lemet linx el,de a hőfokok igen magasak 93 ig felmentek,ezert lehet beprobalkozok egy 4,6 alacsonyabb fesszel fixre.szerintetek mennyit kerhet 4,6 on?ÜDV! Bacusuz. Veszélyes környéken lakom. Ahányszor becsukom az ablakot, mindig odacsukom valaki kezét.
-
NFree
addikt
válasz Picturemaker #16937 üzenetére
Az szép, este még babráltam kicsit, jelenleg 4,2-őn,4ghz uncore,1.188v cpu,ring 1.08v. vrin kapot 1,820v 5 körös linx lement 4gb al de nem volt időm még rendesen nekifeszülni. így hagyom ha baj lessz majd állítok még valamit tetszik ez a kis dög.
(#16941) akoska07
Köszi, én se nagyon vagyok tisztába vele. A háttér meg 1000 éves, de lusta vagyok váltani. meg ez nem bántja annyira a szemem[ Szerkesztve ]
vga
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz bombibmw #16931 üzenetére
Nekem pénteken jön a víz,szombaton meg adok a kicsikémnek,mert kezd ellustulni.
Talán átsiklottam rajta, mert volt már róla szó cimbora, de árul már el, hogy melyik naprendszerből jön a vízhűtésed, mert már nagyon régóta vársz rá! ? Ennyi idő alatt a világ másik végéből is hamarabb ideér bármi már...
-
troll81
addikt
válasz Picturemaker #16939 üzenetére
szia minden alapon van nem nyúltam bioshoz azt holnap mára elég volt összetenni,holnap lesz teszt
-
Picturemaker
őstag
válasz troll81 #16938 üzenetére
Attól függ mire?
Nagyon fura beállítás. 3 mag 4.2-őn, egy 4.3-on, az UNCORE meg 4,4-en.
IBT-nél meg azért 4-5 kör kell, hogy beálljon a hőmérséklet.Szerk.: OK. Akkor majd holnap a többit.
[ Szerkesztve ]
A számítógép rendkívül alkalmas olyan feladatok megoldására, amelyek számítógép nélkül nem is léteznének!
-
troll81
addikt
ez lemaradt kicsit de be kaptam valami reklámozo valamit az előbb nem tudom eltüntetni jövök képel nem sokára
[ Szerkesztve ]
-
troll81
addikt
sziasztok gyors teszt alapon minden holnap nekilátok ma ez is jó lett hogy össze tudtam tenni szerintem átlagos proci lesz 4.6 ghz cél itt is majd kiderül holnap
[ Szerkesztve ]
-
laychi
veterán
nálam smallnál hamarabb elhasal,mint large-nál.(asszem)
(#16931) bombibmw
Jah,egész jó
vagy ez vagy 4,6,mert annál csak 1,24V terhelés alatt és ott már majdnem linx stabil is.
2%-már nem oszt nem szoroz,ami a 2 órajel közti különbség[ Szerkesztve ]
Eladó 4k 144Hz HDR600 nanoIPS Gaming monitor https://hardverapro.hu/apro/philips_279m1rv_00_nanoips_4k_hdr600_144hz_gaming/hsz_1-200.html
-
NFree
addikt
válasz laychi #16930 üzenetére
Én kínoztam anno a 4770k-t és arra jöttem rá, hogy mind a 3 teszt másképp viselkedik, pl blend kell , de a small fft fűtött be a legjobban neki, de ez csak az én tapasztalatom, természetes mindenki úgy tesztel ahogy neki jólesik a large fft használtam régen (775) elég volt mindenre , de itt a hasi-nál az vált be ha a blendet + a large-ot futtattam, a smal gyenge volt.
(#16932) BomiBoogie
Régen az is jó volt , de most a 4770k-m nál , nem volt elég az intel burn, hiába futtattam le akár max memóriával hibázott nállam más alkalmazás, akkor volt nállam százas a dolog ha azt a genya linx-et kínoztam 6gb -al utánna nem volt problémám. De mint fentebb is említettem, mindenki úgy lövi be magának a gépet ahogy tetszik.Más
Egyenlőre , örülök a kis g3258-nak mert a kis g1820- nagyon gyengus volt, így meg most legalább van mit babrálnom kicsit, sajnos nem jött még össze a dolog a 4790k-ra de ígyekszem majd[ Szerkesztve ]
vga
-
laychi
veterán
Prime megkínozza,de másképp,mint a linx,illetve a linx 0.6.5-tel ne is hasonlítsuk össze.
Nem kell mind a 3 teszt,mert a blend tartalmatta a small fft-t és a large fft-t is.
és a 4. ugyan az,mint a blend,csak ott be lehet állítani a felhasznált ram mennyiséget.
11 óra prime után is stabil a 4,7-em
[link]Beállítani meg így szoktam:
[link]Eladó 4k 144Hz HDR600 nanoIPS Gaming monitor https://hardverapro.hu/apro/philips_279m1rv_00_nanoips_4k_hdr600_144hz_gaming/hsz_1-200.html
-
NFree
addikt
válasz Picturemaker #16928 üzenetére
Nemsokára megnézem én is, uncore-t piszkáltad? vagy az maradt alapon, mert én most próbáltam 4,4ghz en 3,8ghz uncore, 1,2v a procinak, 1,150v az uncore-nak s elindult lement pár teszt, aztán behalt, utánna a win se töltött be, úgyhogy el is ment a kedvem tölle.
[ Szerkesztve ]
vga
-
Picturemaker
őstag
Örülök, hogy sikerült.
Én 4.2-re állítottam be az MSI lapban, ha jól emlékszem 1,2V mellet. A gyári hűtővel is hűvös maradt. Lehet, hogy menne kevesebb fesszel is, de nem volt kedvem kitesztelni.
Jó kis procik ezek.A számítógép rendkívül alkalmas olyan feladatok megoldására, amelyek számítógép nélkül nem is léteznének!
-
NFree
addikt
válasz Bacusuz #16926 üzenetére
Használj linx-et, gyorsabb a prime , is ugyanúgy megkínozza a procit , ráadásul az igazán stabil beállításhoz mind a 3 tesztet futtatni kell legalább 2ó-át. Ha maximum stabilitást akarsz akkor linx+majdnem az összes memóriával tesztelni kell. 8gb-nál legalább 6gbal kell tesztelni. kb 25 kör.
[ Szerkesztve ]
vga
-
Bacusuz
addikt
prime beállításokban segítene valaki?
még sosem használtam,és lehet avval lőném be a stabil/tuning beállításomat.ÜDV! Bacusuz. Veszélyes környéken lakom. Ahányszor becsukom az ablakot, mindig odacsukom valaki kezét.
-
NFree
addikt
válasz Hoorus #16924 üzenetére
A bios frissítés segített minden rendben. (#16920) Picturemaker
És asszem meglett a 24/7 is 3890Mhz Alapfeszen
Majd este tesztelgetem kicsit gaméval is.
Ha lessz időm megnézem mit megy majd 1,2v körül de többet nem fogok neki adni , csak majd a tesztelés céljából[ Szerkesztve ]
vga
-
NFree
addikt
válasz BomiBoogie #16919 üzenetére
Elméletileg mentettem, de hiába .
(#16920) Picturemaker
Ebben bízom én is csak , jelenleg f9 van fent , de újabb jelenleg csak béta bios van a laphoz s nem merem feltenni, de nem marad más választás meg is próbálom. hátha[ Szerkesztve ]
vga
-
Picturemaker
őstag
Üdv!
MSI-be tettem ilyen procit,ott nem volt vele ilyen gond, de igényelte a ledutolsó BIOS-t annak ellenére, hogy már az előzőben is elméletileg támogatott volt. Az újra azt írták, hogy "növeli a kompatibilitást".
Feltetted a legutolsó frissítést?A számítógép rendkívül alkalmas olyan feladatok megoldására, amelyek számítógép nélkül nem is léteznének!
-
NFree
addikt
Sziasztok , rég jártam erre , de most kifogott rajtam a rendszer. Namost vettem egy g3258-as procit s nem tudom húzni, biosba bármit állítok nem menti el a beállításokat a szorzó álításánál s mindíg 32x szorzóval megy a móka , Giga z87 ud5h lapban. már volt default reset elm ki be, de semmi akár mire állítom a szorzót csak 32 marad meg esetleg járt-e valaki így hasonló konfiggal?
vga
-
laychi
veterán
válasz troll81 #16916 üzenetére
Jó is az,nekem mikor a szállítószalag húzta be 2 éve decemberbe 2x akkorára volt dagadva,mit általánosan a mérete,meg majd össze tojtam magam,úgy fájt,eléggé össze volt zúzva.
Nekem akkor szerencsére csak cpu coolert kellett cserélnem,asszonyra nem bíztam,de végig nézte még szenvedek veleSok sikert,és kitartást,hátha nem feleslegesen szenvedsz,mint én akkor,mert az a cpu cooler nem ért semmmit,és iszonyatos hangja/zaja volt
Valami Zalman cooler volt[ Szerkesztve ]
-
troll81
addikt
válasz BomiBoogie #16915 üzenetére
szia! az sajna 10 napja kész van, de már tudok fogni vele a gépet építeném meg
-
alfiboy
aktív tag
Sziasztok!
Asus lapokban a "PLL selection"-nál a "LC PLL" és a "SB PLL" mit jelentenek, mikor melyiket kell használni?
Köszi!
...
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 13700K 16mag 24szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i7-6700K 4-Core 4GHz LGA1151 (8M Cache, up to 4.20 GHz) Processzor
- AKCIÓ! Intel Core i7 8700K 6mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AMD Ryzen 7 7800X3D 4.2GHz (96M Cache, up to 5.0GHz) Processzor
- Garanciális Intel Core i5-10400F
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest