- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Amit a Haswell-ről tudni érdemes!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bombibmw
veterán
"Még minden kínai úgyhogy még kell idő biztos, mire megtalálok mindent, utána tesztelem a procikat."
Állítsd át a nyelvet!(#14497) Tomdriver:
Én nagy-nagy tisztelettel kivenném magamat ebből a "krémből",a többiekre igaz csak.
Az oktatásban én is benne lennék,mert tanulni jó.(#14499) HSM :
Mondom én,a fránya e..nisz.[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
válasz bombibmw #14496 üzenetére
Igen, szépen megy. Bevallom, eredetileg újat akartam venni, aztán a lehetőség jött magától erre a gyöngyszemre.
A ramok picit dobnak rajta, de csodát ne várj azért. Bár én most fejlesztek az 1800@Cl10-ről 2133@Cl11-re.
(#14498) h1mpi: A friss béta BIOS-ban (F7d) elvileg javították a magas feszes dolgot: [link].
Nálam is a friss bétával megy a Giga Gaming 5.Nem csodálom, tényleg príma példány. De nem panaszkodhatsz a 4790K-idra sem szerintem.
Ja, igen, én mindig a "Klasszikus" nézetében tuningolok a BIOS-nak, az az F2-vel varázsolható elő, ott számomra sokkal logikusabb a BIOS elrendezése, mint a 3D meg grafikus kutyafüle módokban.
[ Szerkesztve ]
-
h1mpi
félisten
Beüzemeltem a Giga SOC Force lapot egyelőre minden rendben vele
Ami fura volt, hogy auton 1.414v-ot adott a bios alapon gyorsan vissza vettem 1.2v-ra.
Még minden kínai úgyhogy még kell idő biztos, mire megtalálok mindent, utána tesztelem a procikat.(#14495) HSM: Az egy nagyon komoly 4690K volt, kicsit sajnáltam is eladni
[ Szerkesztve ]
Fully electric lifestyle!
-
Tomdriver
őstag
válasz bombibmw #14492 üzenetére
Köszi.
Már egész gyűjteményem van ezekből a beállításokból, szervezhetnének OKJés képzést is hogy végre gyakorlatban is látnám
Előadók Hardverapró haswell topik krémje (vagyis Ti lennétek), asz't hallgatók kapnánk egy "PC alapfokú tuning teszter" képesítést, ha nem füstölne el túl sok CPU a kezünk alatt
Delid tantárgyat Ákoska tanítaná pl., Elek a mikro forrasztást, és így tovább a többiek...[ Szerkesztve ]
-
bombibmw
veterán
Az egy nagyon jó kis proci.
Jól tetted,hogy kiteszteltet vettél és nem egy újat boltból.
Sokan másként vélekednek,aztán később rájönnek,hogy bizony kell az ep..isz és apróról jobb lett volna megvenni a jó darabot.
A ramok csak 1600-on mennek.
Semmi tuning és őszintén bevallom,hogy soha nem is húztam egyiket sem.
Viszont majd lehet,hogy rápróbálok hétvégén. -
HSM
félisten
A spread spektrumok szerintem jobb, ha be vannak kapcsolva valami kis értékre, amúgy jó.
Ramokat mennyin hajtod, hogy ilyen kevés sysagent és I/O elég neki?
(#14494) bombibmw: Nyilván nem megy mindegyik egyformán, de azért van egy érték, amit a legtöbb elér.
Nekem is csak úgy boltban minden nélkül adták a 4670K-mat, ami egy egyszerű kis 212-es CoolerMaster hűtővel vígan szaladt 4400-on 1,2V körül... A 4690K-nál tudtam, mit veszek, de az is megy, mint a mérgezett egér. 1,17V 4500MHz.... -
bombibmw
veterán
Bocs,ez így sikerült.
1. OFF
2. OFF
3 OptimizedHSM:
Az elsőnél(delidelt) megkértem az eladót,hogy egy bizonyos batch számot vadásszon nekem,de nem volt olyan,ezért hozott helyette egy olyat,amilyet sok embernek itt.
Viszont nem jelenthető ki az tényként,hogy mindegyik ugyanolyan jól megy tuningban,ahogy az eredményekből is láttuk,ergo szerencsém volt.
A másikat i.onból vettem,ahol nem hiszem,hogy bombibmw-nek kiválogatták volna.[ Szerkesztve ]
-
bombibmw
veterán
válasz Tomdriver #14490 üzenetére
Csak szerencsém volt kétszer is.
(#14491) m1garand:
Szorzó:46
Ram:1600
PLL selection:low bclk
Filter PLL:low bclk
PLL overvoltageff
Core voltage: offset +10
System agent voltage: offset+0.001
CPU analog I/O voltage: offset+0.001
CPU digital I/O voltage: offset+0.001
CPU input voltage(VCCIN):1,8V
Dram V:1,5V
PCH V:1.05V
PCH VLX:1,5V
VTTDDR:0.75V
CPU Spread spectrumffDigi+:
LLC:level 4
CPU VRM SW.:auto
VRM Spred spectrum:disabled
Power phase cptimized
Power duty c:T.probe
CPU current cap:110%Valamint az összes energiagazdálkodás kilőve.
Többet eddig nem állítottam.
A másik procihoz kicsit más feszértékeket állítottam be,mert egy kicsit jobban is megy,de nagyjából ugyanaz.
Itt láthatjátok,mikről írtam. [link][ Szerkesztve ]
-
Tomdriver
őstag
válasz akoska07 #14489 üzenetére
Nekem még az 1.4-es.
Előbb próbáltam [ezzel] a beállítással, de hasonlóan léggel nem tudom 90 fok alatt tartani 4,6-nál.
Egyébként 1,229 V-al az első IBT kör után ki is fagyott...(#14485) bombibmw: ilyen alacsoony fesszel hogy csinálsz 4,6-ot . ?
Jó lenne látnom miket állítgattok a biosban, mert legtöbbször nekem user error miatt nem sikerül szerintem.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz HaZsolt #14482 üzenetére
Ez jó kérdés.
Sokat nem olvasgattam még arról a prociról.
De ha tényleg olyan rossz minőségű a paszta akkor biztosan segítene.#14483 Tomdriver : Köszi!
Nem tudom hogyan van ez.
Neked hanyas bios van rajta ?#14488 bombibmw :
Remélem még ma kicsit utána tudok nézni meddig megy le a fesz 4.6GHz-en.
Még egész nap a gépet b@sztattam,szerelgettem,utána meg a robogómat.
Most kerültem ujra gép elé.[ Szerkesztve ]
Az Amd a jövőbe mutat...De amikor az a jövő jelenné válna akkor az a jelen már régen a múlté... :DDD ....Na meg a horpadós ájemdééé
-
bombibmw
veterán
válasz akoska07 #14487 üzenetére
Köszi.
Eszem ágában sincs visszaragasztani.
Egyiket sem ragasztottam vissza eddig.
Még mindig őrlődök,hogy melyiket tartsam meg.
Ez most már jó hűvös lesz és nem is rossz darab,a másikon ott a gari,de egy picit jobban is megy.
Viszont előbb-utóbb arról is lekerülne a sapka,csak nem pengével,legalábbis nem az én kezeim által.
Tiédet tesztelgeted?
Meddig sikerült levinni a feszt?[ Szerkesztve ]
-
-
bombibmw
veterán
Sziasztok!
Rákerült a CLU a magra.
A VCCIN-t levettem 1,8-ra és elvettem a feszből egy kicsit.
Előtte:
MX2-vel megkenve szinte hűthetetlen volt 4,6-on és még ment volna feljebb is a hőfok,ha nem lövöm le a IBT-t:Utána,CLU-val:
A teszt során 1,18-ra droppolta az IBT a feszt,de még tudok vele jóval lejjebb is menni.[ Szerkesztve ]
-
Dtomka
veterán
-
Tomdriver
őstag
válasz akoska07 #14481 üzenetére
Ezt nem értem...
Nálam ugyanígy autón hagyva nem ad ennyi feszt a lap, csak 1,192-őt, azon megy 4,5 GHz-t, de persze 4,6-n már kifagy.
Hogy adhat szinte ua. felépítésű lap ennyivel több feszt, ha semmi mást nem állítasz csak az xmp-t?(#14468) akoska07 Nagyon ügyes vagy, gratulálok!
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Köszi!
Biztosan kevesebb fesszel is fog menni.
Az auto-n volt.Itt most a hőfokok szemléltetése lenne a lényeg.
Ehhez csak annyit fűznék hozzá,hogy amikor elindítottam az IBT-t a processzor gyári állapotában.
Ugyanilyen beállítások mellett.
Akkor pár másodperc alatt felment a hőfok 95°C körülire biztosan feljebb is,
de azt én már nem láthattam,mert a gép lelőtte a cuccot.Szóval nálam szinte kötelező volt a javítás.
Ennyit még nem nyertem egy proci javításával sem.Intel-éket meg csókoltatom a hihetetlenül rossz minőségű pasztájukkal.
#14480 HaZsolt : Neked vagy nekem ?
[ Szerkesztve ]
Az Amd a jövőbe mutat...De amikor az a jövő jelenné válna akkor az a jelen már régen a múlté... :DDD ....Na meg a horpadós ájemdééé
-
h1mpi
félisten
-
nagyúr
Köszi!
Hát igen,az egyik oldal kajak kemény volt elindítani.
Kicsit benne van az emberben,nehogy megszaladjon a penge,de ennél azért én bátrabb vagyok.
Tényleg kemény volt ott,hallhattad a hangokat is.
De nem hátrálunk sohasem.[ Szerkesztve ]
-
-
nagyúr
-
HSM
félisten
válasz hdekakas #14470 üzenetére
Igen, csak az egyik terhelése kismiska a másikhoz képest... Akkor legalább a régi AVX1-es Linx-et nézzed, asszem a 0.6.4-nek voltak ilyen speciális kiadásai.
(#14472) h1mpi: "Fos" Gigánál simán vissza lehet tenni akármelyik BIOS-t, amikor a Z87 lapom "debuggoltam" ösze vissza rakosgattam fel őket bétát, nem bétát, DOS-alól, bootolt pendrive-al... Bár van gyártó, aminél meg kell küzdeni ezért az egyszerű műveletért...
[ Szerkesztve ]
-
h1mpi
félisten
válasz hdekakas #14470 üzenetére
Na most dobsz egy hátast! Az 1.4-es biossal 1.22v-al ment 4.6-ot. Feltettem az 1.5-ös biost és 1.26v kell neki, hogy lemenjen az IBT. Ugyanaz a proci és minden más beállítás is a core voltageon kívül ugyanaz..
GG MSI nekem most lett elegem belőled! Most már szinte biztos, hogy a lap miatt nem mennek többet a procik, ha már egy bios-t se tudnak írni...
A régi 1.4-es BIOS-t vissza lehet rakni valahogy?
[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
válasz hdekakas #14467 üzenetére
A képen AVX1-es Linpack-ot használó IBT teszt van, a 0.6.5-ös Linx viszont az AVX2-eset használja, amit a Te képeden látok. Nálam láthatod a különbséget. Kapásból ~10 fok kb. Másfelől a CPU-k sem ugyanolyanok, lehet ami nálad 1,2V-on 120W, lehet másnál csak 105W. Hőfokok szepontjából ez is akár 6-8 fokot is jelenthet.
Ja, és amit nem tudunk, de kritikus kérdés, mennyire volt állítva az Open Hardware monitor TJmax-a. Tudtommal 100 fok a helyes, de sok program mást próbál használni. Én ezért szeretem a HWiNFO-t, az mutatja, ha throttlingolt a mag. Bár ott is 105-fokról először 100-ra kell módosítani a Tjmaxot, hogy jól mérjen. Nálam ez be volt állítva természetesen.
Azzal kéne kezdeni, hogy mondjuk ugyanazzal a HWmonitorral, ugyanazzal az IBT-vel próbálsz tesztelni, ugyanazzal a beállításal (memóriamennyiség is igencsak számít pl.) hiszen ez a referenciapont.
100%-ig biztos lehetsz benne, hogy Montesantos képen látható beállítása is úgy kiütné a 100 fokos limitet egy percen belül az AVX2-es Linx-től, mint a huzat, mivel már a sima AVX1-es IBT-vel is épphogy boldogul.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz #Morcosmedve #14463 üzenetére
Fő szempont a melegedés volt.
Na meg elég nagy részben a kíváncsiság is.Elnézést a gyenge videóért.
Nem volt kameraman,vhogy fókuszálni sem akkor akart amikor én szerettem volna.De azért akit érdekel megnézheti.
Kivételesen sokat beszélek.Íme a videó :
[ Szerkesztve ]
-
hdekakas
senior tag
Tévedsz. A MEGOLDÁS az érdekel. De hogy "ez teljesen természetes", az nem, mert tudom, hogy nem igaz.
UGYANAZ az összeállítás, én állítottam össze Montesantosnak:Ugyanazok a hardverek 4,7GHz-n viszik 93 fokkal.
Nálam 4,6GHz-n elfüstöl, de 4,4-en is ezek a hőfokok.
AVX2-es programok ide vagy oda, egyik helyen nem lényeg az AVX, másik helyen meg használhatatlan miatta ugyanazon cuccokkal?
Rossz a TIM? Igen. Egyik prociban kicsit jobb, másikban kicsit rosszabb, 1-2 fokot jelent. De NEM 30 fokot! -
HSM
félisten
válasz hdekakas #14459 üzenetére
" De Hogy 1,20v-on is elég jó hűtéssel egy perc alatt elérje a 100 fokot, az nem tudom mitől lehet."
Mondjuk a gagyi TIM-től a mag és a kupak között? Nem véletlen írtam, hogy jó lenne tudni, mennyit kajál a procid a beállításaidon, mert 120W magasságában feladja a harcot a gyári TIM és elszállnak a maghőfokok.
Nálam is az AVX2-es Linx-ben 1,17V a max, ami még normális hő mellett megvan pedig nálam HT sincs, ami extra hőt generál. [link]
1,2V-on 4600-on nálam is belenyal a 100 fokba az AVX2 LINX, pedig ez csak i5. Ja, és az Alpenföhn Matterhorn Pure-t sem nevezném éppen gyenge hűtőnek, nem is ő a szűk keresztmetszet, 38 fok max a hűtő tövében egy ilyen AVX2 Linx alatt, mikor a környezete 28 fokos, ami semmi.
De többet nem írok, mert úgy látom, abszolút nem érdekel a megoldás, kb. csak bosszankodni jársz ide....
Én viszont így csak az időmet pazarolom, hogy írkálok.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
-
hdekakas
senior tag
Én a sejhajamat verném a földhöz örömömben, ha 1.22-ön menne a 4,6GHz, de 1,32-ön se akar (még a 4,4 se). Igaz, én "csak" két procival próbálkoztam, de az eredmény ugyanaz, úgyhogy nem ők a ludasok.
Elvileg azért kellene melegnek lennie a prociknak, hogy magas fesszel mennek. (Ugye 1.00v-on sose lesz 95 fokos, talán csak totál hűtés nélkül. ) De Hogy 1,20v-on is elég jó hűtéssel egy perc alatt elérje a 100 fokot, az nem tudom mitől lehet.
Pénteken gyön a Hero VII, majd meglátjuk... -
HSM
félisten
válasz #Morcosmedve #14455 üzenetére
(#14456) m1garan: Egy tuningzáras i5-ön a 2400-as ram? Ha meghajtja egyáltalán... Szerintem semmi, de semmi értelme nincsen.
-
m1garand
tag
Samsung Evo SSD és egy gyorsabb RAM (2133-2400MHz) az sokat dobna a sebességen (felhasználó élményen XD) és nem sokkal többe lenne.
Basszus de felmenetek a RAM árak én egy hónapja 25k alatt vettem a 8GB 2400MHz-est, most majdnem 30K!
(#14444) hdekakas: Itt valami nem oké, ennyire szar csak nem lehet. Nekem 4400-en stabil és delid nélkül is tűrhető hőfok volt. Olyan mintha nem is lenne rajta hűtés. Mivel próbálod hűteni?
[ Szerkesztve ]
-
#Morcosmedve
veterán
Áhh, ha a gyári értékén járatod teszt alatt nincs jelentősége a RAM-nak.
De, hogy 3 CPU ugyan úgy megy
Mindjárt elkérem mindet
(#14454) HSM: nyilván vért szívok és erőszakot szítok, de ettől még ott van papíron amerikában valaki benyomhatná... próbából: pölö: Lalaboy?
(#14456) m1garand: € és egyéb árfolyamok miatt, finoman szólva is gyenge a HUF
[ Szerkesztve ]
© asszongya'hogy
-
HSM
félisten
válasz #Morcosmedve #14452 üzenetére
Ebben semmi új nincs... Ajánlom figyelmedbe a különböző "Specification Update" doksikat. Kiadnak egy cuccot, és idővel jönnek ki a kissebb-nagyobb hibái. Így működik ez a kezdetektől.
Ilyen bonyolult IC-kből hbátlan nincs, maximum "praktikusan hibátlan"....(#14453) h1mpi: Ne feledkezz meg a VCCIN-ről sem.
[ Szerkesztve ]
-
h1mpi
félisten
válasz hdekakas #14444 üzenetére
CPU ratio mode: fixre állítsd
A többi oké. nekem van, hogy az összes fesz auton van amikor az első lépcsőben csak a cpu core voltage-ot tesztelem és 4.6 Ghz-en 90-95 fok max IBT alatt very highon.
Amúgy betettem gyorsan az MSI Gaming 7 lapba az új 4790K-t és természetesen 1.22v-on megy a 4.6 Ghz-en. Ugyanúgy, mint az előző 3 db-nál is
Remélem holnap lesz időm és akkor kipróbálom mind a két 4790K-t a SOC FORCE lapban is.
Hülye kérdés, de honnan tudom, hogy nem-e a memória inkompatibilis a lappal esetleg és azért nem bírja az oc-t?
[ Szerkesztve ]
-
#Morcosmedve
veterán
Válasz mindenkinek:
Nyilván ironikus, de azért ez elég érdekes dolog, hogy egy BIOS update-el megoldják..
HSM: az oké, de ne így adják el, és ha 1%-ot hoz, akkor azt elbuktad...
lajcsi: neked is DC-d lesz
shteer: mindenkinek szólok majd!
© asszongya'hogy
-
#Morcosmedve
veterán
Intel Core i5-4590 processzor 36 hó gar.
1 db 48,473 FtSzerintem van itt aprón 4670k hasonló áron, vagy egy 10k-t ölj bele, és vegyél újonnan 4690k-t...
Egyébként meg, ha incs tuning, akkor H97, ahogy írták!
Ram-ból van jobb olcsóbban is 1866-2133 MHz-el.
[ Szerkesztve ]
© asszongya'hogy
-
FÖNÖK
tag
Sziasztok!
erről a gépről mia véleményetek?? kérem segítsen aki tud. köszönöm
Asrock Z97 PRO4 alaplap 36 hó gar.
1 db 28,317 Ft
Intel Core i5-4590 processzor 36 hó gar.
1 db 48,473 Ft
Kingston 120GB SV300S37A/120G SSD meghajtó 36 hó gar.
1 db 16,591 Ft
Kingston HyperX 2x4GB DDR3 1600MHz KHX1600C9D3K2/8GX memória 36 hó gar.
1 db 23,062 Ft
Összesen: 116,444 Ft''fekvenyomásnál a helytelenül megválasztott súly az este könnyen diszkóbalesethez vezethet''
-
HSM
félisten
válasz hdekakas #14444 üzenetére
A sok-sok automamta beállítás, főleg feszeknél nem valami bizalomgerjesztő.
Amúgy azért kap több feszt, mint amit beállítottál (ezt is nemrég írtam a topikba, de tökmind1) hogy ha AVX utasításokat kap a proci, akkor ráad még egy kis feszt a beállítottra, mert az Intel így találta ki.
Ha esetleg mutatnál egy épkézláb monitorozó ablakot, pl., hogy mennyi a pillanatyni fogyasztása a procinak, mikor így bemelegszik, az mondjuk hasznos lenne, feltéve, ha tud ilyen adatokat szolgáltatni a VRM-je a lapnak.
Nálam a 4690K 110-120W körül kezd csúnyábban melegedni a gyári pasztájával, az előd 4670K is hasonlóan viselkedett.(#14445) szunya1: Hát igen, biztos a "fos" Gigák tehetnek róla.
[ Szerkesztve ]
-
hdekakas
senior tag
Na, ebédszünetben még csináltam egy tesztet, amit délelőtt láttam itt.
Beállítások:Eredmény: Kb fél perc LinX vagy IBT alatt eléri a 100 fokot, és újraindul. (Hűtő: Corsair H105)
(Feszt amúgy 1.32-t ad neki, pedig 1,27 van fixre állítva. )Ez pedig minden default-on:
Csak 4200-on hajlandó ketyegni, néha 4000-ig ledropp-ol, és így is fél perc alatt 85 fok. (Pedig feszt nem ad neki túl sokat, 1,200 körül.)Ki érti ezt a jelenséget?!
-
shteer
titán
-
laychi
veterán
válasz #Morcosmedve #14439 üzenetére
Még jó,hogy nekem 4670K-van,az alapból nem tartalmazta,legalább nem kell idegeskednem miatta
Eladó 4k 144Hz HDR600 nanoIPS Gaming monitor https://hardverapro.hu/apro/philips_279m1rv_00_nanoips_4k_hdr600_144hz_gaming/hsz_1-200.html
-
HSM
félisten
válasz #Morcosmedve #14439 üzenetére
De most miért? Ott van benne a procidban, max nem frissítessz BIOS-t és akkor aktív is marad.
De tényleg ha nem valami nagyon Pro dolgot akarsz vele csinálni, akkor azért egy 4-magoson még nem annyira kritikus kérdés a szálak szinkronizációja, amit ne lehessen hatékonyan szoftveresen elintézni. Gondolom, nem valami nagyondurva, mission-critical adatbázis-szervert tervezel pl. üzemeltetni az otthoni gépeden.
[ Szerkesztve ]
-
bandi0000
nagyúr
-
1stVikman
senior tag
Sziasztok!
Lehet nem jó helyre írok, de ezt a topikot éreztem a legközelebbinek a kérdéseimhez.
Szeretnék egy új gépet összerakni, amibe egy i5 4440-4570 szintű processzor menne. Van-e valakinek tapasztalata a hőmérsékleti értékekkel kapcsolatban? Úgy értem érdemesebb-e inkább egy 4460-4590-ben gondolkodni? Ez a haswell refresh dolog mennyire sikerült jól? Kb. mekkora hőmérsékleti különbségek vannak egy 4570 vs 4590 között, vagy kell-e egyáltalán ennek nagy feneket keríteni, ha az ember csak egy sima non-K processzort akar gyári hűtővel? Lehet csak túl van reagálva ez az egész hőmérsékleti kérdés?
Lehet, hogy nem jól kerestem, de nem találtam ilyen jellegű tesztet, ahol azonos körülmények között mérték volna a haswell és a haswell refresh processzorok hőmérsékletbeli eltérését, vagy javulását.A másik kérdésem inkább off lesz. Gondolkozom még ivy 3470-3570 szinten is. Itt elvileg kevésbé melegedősek a processzorok, és picivel kedvezőbb a fogyasztási adat is. Mennyire érezhető, vagy mennyire számottevő a fogyasztásbeli különbség otthoni körülmények között, tuning nélkül egy 77w tdp-s ivy és egy 84 w tdp-s haswell között? Illetve mekkora hátrányom lenne egy 4570S vásárlásával, ami 65W tdp-s, de csökkentett órajelű [link].
A turbo órajelük azonos, mégis annyival gyengébb lenne?Előre is köszönöm a válaszokat, üdv: Vikman
-
Hiba a Haswellekben. Bár nem valószínű, hogy ez túl nagy problémát okozna, legalábbis még nem.
-
HSM
félisten
válasz hdekakas #14433 üzenetére
Én is már írtam, hogy Gigánál sem mindenkinek jön elő Devil's Canyon procival és a régebbi, végleges BIOS-al. De van akinek igen. Lehet nálad is ez van, mivel nem Gigabyte, hanem Intel eredetű kód okozza a gondot.
Hát nem tudom, mit lenne érdemes csinálni... MSI Supportnak írnék először (hátha van a tarsolyukban pl. egy frisebb BIOS), ha nem segít, akkor meg gari.[ Szerkesztve ]
-
hdekakas
senior tag
Ok, de ha nem hagyom Auto-n, hanem FIX értékeket állítok be, akkor is nyomatja fel a feszt, sz@rik rá, hogy én mit írok be neki.
Akkor, mit lehet ezzel csinálni? Megy vissza garanciába?
(Amúgy már említettem, hogy PONT ugyanilyen lappal, ugyanilyen procival már másnak belőttem a dolgokat, 1,2V-al a 4,6GHz-t.) -
HSM
félisten
válasz hdekakas #14409 üzenetére
A Gigánál is csak néhányaknál okozott ez gondot, a jelnelegi végleges BIOS-aikkal is előfordulhatm mégsem ezzel van tele a net. Amúgy ne légy benne biztos, hogy benne van a javítás, az MSI Gaming 7 BIOS changelogból kiindulva nincs.
2014-07-29:
- Improved VGA compatibility.
- Improved PS/2 keyboard compatibility.
- Enhanced EIST function when use non turbo boost CPU.
- Enhanced G3258 compatibility.A Giga a G3258 tuningos opcióját már 2014-06-19-én beépítette, a jelenleg is elérhető legfrisebb végleges BIOS-okba....
(#14410) Lalaboy: Természetesen lehet a lap is hibás, csak nekem eléggé hasonlít ehhez a hibához, amiről kiderült, hogy mivel az Intel kód okozza, ami a régebbit használja BIOS, azzal előjöhet.
Amúgy van pár lehetőséged. 3 napon belül csere, vagy ha 3 napon túl vagy, akkor amíg gariztatod, vagy reménykedsz, hogy állatira törekedni fognak a 15 napra (kacc kacc) vagy veszel magadnak addig másik lapot. Én utóbbit tettem, mikor kiderült, hogy a korábbi, BIOS-os eredetűnek vélt furcsaságok mégis HW hibák és leadtam garizni a szeretett Z87 lapom, akkor vettem a Giga Z97 Gaming 5-öt, mert sajnos sokmindenhez szükségem van gépre, és nem tudok teljesen bizonytalan ideig várni. Anyagilag ez elég rossz, de nem tudsz mit csinálni.
(#14414) hdekakas: "Nekem minden auto-n hagyva default beállításokkal is 95 fok (H105 hűtő). Mintha valami fesszel megküldené. "
Pont ezt tapasztalták az említett hiba akiknél előjött. Megküldte fesszel a procit a lap (akár 1,5V-al!!!!) és stabilitási gondok is voltak.[ Szerkesztve ]
-
ffodi
veterán
válasz Tomdriver #14425 üzenetére
VCCIN mehet 1,8 V-ra, VRing-et lejjebb veheted, és a Ring Ratio-t is állítsd első körben 38x-re. A RAM fesz mehet 1,5 V-ra, a többi offset +0V. (vagy a legkisebb, amit be lehet állítani.ó)
Az override szerintem fixálni fogja az értékeket.
"A minőséget régen gyártották, ma már csak biztosítják." Magassy I. axiómája
-
törölt tag
-
laychi
veterán
válasz hdekakas #14422 üzenetére
Becsapott H1mpi linkje,sorry.
De a KOSÁRBA gomb akkor is ott van nagyban
(#14423) bandi0000
Így utólag már én is észrevettem,de még mielőtt a hsz-edet olvastam
[ Szerkesztve ]
Eladó 4k 144Hz HDR600 nanoIPS Gaming monitor https://hardverapro.hu/apro/philips_279m1rv_00_nanoips_4k_hdr600_144hz_gaming/hsz_1-200.html
-
Tomdriver
őstag
Egy kis segítség kéne, bár visszaolvastam, de hogy biztos legyen...
Cél egy stabil 4,6 GHz 24/7-re, majd a teszt, hogy mennyit megy a proci (azt majd az Eisbergel, ha végre felkerül.)
Tehát override módban beírok vcore-nak először 1.250-et, aztán veszek vissza, míg stabil marad.
vccin-t emelném 1.800-ra
vcore ring-nek adnék 1.122, vagy hagyom auton. (nálam alapon nem sok egy kicsit az a 1.160?)
A többi feszhez nem nyúlnék.Kérdés: ring frequency-t piszkáljam, vagy hagyjam autón? Override módban visszaveszi a feszt, vagy fixálja? Hogy néz ki ugyanez offset módban? (Olvastam ffodi írását, nagyon jó az offset mód leírás, de ennyi mindent állítani...? Ahhoz még túl kezdő vagyok.
-
bandi0000
nagyúr
Amit h1mpi linkelt az kiállított darab, nem tudom hányan vették észre
Xbox One: bandymnc
-
laychi
veterán
válasz hdekakas #14417 üzenetére
Pedig elég nagy betűvel ki van írva,hogy kosárba
De a merlinnel zényleg jobban járnál,ott 51k postával itt meg majd 56k a PCLand-ban
[ Szerkesztve ]
-
hdekakas
senior tag
Most 2 hétig jegeltem a hirdetéseimet. Ez meg kiszúrta a szemem, hogy viszonylag jó árban van, csak épp gomb nincs, hol lehet megrendelni.
Offset-tel is próbáltam. Már mindennel. OCGeniet benyomva is 1,296-al akarja nyomni, és fél perc alatt füstöl a cucc 100-on, és fagy is le. -
h1mpi
félisten
-
hdekakas
senior tag
válasz Lalaboy #14410 üzenetére
Ez inkább el se indulna, de hogy ilyen érdekes dolgokat produkál, így ott marad a kérdőjel, hogy mi van ha máshogy álligatom. De semmi.
h1mpi: Nekem minden auto-n hagyva default beállításokkal is 95 fok (H105 hűtő). Mintha valami fesszel megküldené. Pedig a VCore csak 1,16V. De BÁRMIT állítok a bios-ban, már fél perc alatt kifagy az IBT.
Ha lesz időm, küldök screenshot-ot.
Ha csak annyit változtatok, hogy a VCore-t átírom mondjuk 1.25-re, akkor mégis mi az anyjáért megy 1.31-el CPU-z szerint?!
Megnéznéd, hogyha átkapcsolod a bios-t másik állásba, akkor neked is csak 800MHz-el megy a proci?! Nem tudom mi értelme ennek, hogy a másik bios állásban CSAK 800-zal megy a proci, ott is hiába állítok bármit.
Veszek egy Asus VII Hero-t, az jobb, mint az MSI Gaming?
Csak tudnám, itt hogy lehet a kosárba rakni. -
h1mpi
félisten
-
h1mpi
félisten
válasz hdekakas #14407 üzenetére
Nekem ilyen lapom van és 1.230v melett 90 fokos az IBT.
Ha a beállítások jók, akkor hibás a lap. Mondjuk, ha csak a core voltageot állítod override módban és a többi auton marad, akkor biztos, hogy mennie kell. Ha esetleg elküldöd a bios scrn shotokat priviben átnézem.[ Szerkesztve ]
-
Lalaboy
őstag
válasz hdekakas #14409 üzenetére
Nem a BIOS a hibas szerintem, hanem az alaplap! Elofordulnak hibas darabok, amik a boltok polcaira kerulnek. Olvastam mar olyan Asus ROG laprol is, (Hivatkozas: Newegg Reviews) amelyik a dobozbol frissen kiveve, konfig osszerakva, elsem indult. Az OK, hogy gariztatja az ember, de addig mit csinal, ha nincs masik gepe??
[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
válasz hdekakas #14407 üzenetére
Szval hogy gyárilag szar lehet az alapfesz régebbi BIOS-okon, agyonfeszelheti magát a Devil's Canyon CPU, nem csak Giga lapokon. Gigákon is hibás lehet, ha nem a legfrisebb bétát használod, ami Június közepi. Nem tudom, az MSI javította-e a dolgot, és mikor.
[ Szerkesztve ]
-
hdekakas
senior tag
Feladom.
Bármit is csinálok, sehogy sem megy.
Felraktam bios alól a legfrissebb bios-t, újraraktam a wint.
Mindent alapon hagyva 95 fokos a proci. Ha tuningolom, hiába állítok be neki fix feszt, akkor is jóval többel nyomja. 4,6GHz-t 1.30 alatt el se indítja.
És már KÉT procival is próbáltam.
Lehet ilyen hibája a lapnak, vagy mi a fene?! -
laychi
veterán
Hát az még valóban csúcsszuper
Nekem őszintén szólva halálfélelmem volt
Én ezt a videót a helyében megnéztem volna előbb és utána lemondtam volna a megosztásáról.
Ha én ilyet csinálnék a kezemmel rá is csapnék,hogy fejezzem be most rögtönEz az igazi Katasztrófafilm
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- KÉSZLETEN! ÚJ, 3év gar! AMD Ryzen 7 9800X3D OEM (96M, Up to 5.2 GHz) Processzor! BeszámítOK
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 7 5800X3D 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÚJ, 3év Gar! AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
- AKCIÓ! Intel Core i7 8700K 6mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 13700K 16mag 24szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest