- Nagyon zavarja a brit hatóságot az Apple Safari böngészője
- Gazdasági parazitizmus: a franciák is perelik a Metát az AI-tréningezés miatt
- Triplázás jöhet: az Amazon és a Google szerint az atomenergia a jövő
- Beindultak a kínai startupok, a fejlesztőkért versenyez az OpenAI
- Indiaiak százait mentették ki a scamközpontokból
- Netflix
- Media Player Classic és Home Cinema (MPC-HC)
- Facebook és Messenger
- Hálózati / IP kamera
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Internet és kábel TV hálózatokról kötetlenül
- Manjaro Linux
- TP-LINK routerek
- Május 5-én csörög utoljára a Skype
- Beperelték az Apple-t a karbonsemlegesnek mondott okosórák miatt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Thomboy83
tag
Persze, igen tudom hogy egy algoritmust számol, és csak tájékoztató jellegű a dolog, és én is szoktam használni ezt a kifejezést, hogy nem orvostechnikai eszközök ezek.
Ez egyértelmű hogy egy futó nem az órájától lesz profi futó, de azért segít picit benne. Én még abból az időből való vagyok amikor még stopperrel mértük az időt, és ismerek futokat akik még mindig csak egy quartz órával futnak, semmi flancolás, mert a táv ugye adott, pl egy félmaraton, az idő mindenütt ugyanaz mert a perc az perc sportórán is meg sima órán is. És igen felnőttünk óra nélkül.
Persze értem én hogy kicsi a hiba % a Garmin használoknál hogy egy óra nem jó. Nem is azért írtam amit írtam. Én is pont így vagyok hogy simán rányomhatnék rendelésre egy Fenix 8nál, de leginkább a felvétetésem arra vonatkozna hogy egy 400000Ft óra esetében ha Fenix 8,ha Fenix 7,ha más, azért nem igazán lenne szabad hogy lefagy, frissítés után eltűnik a térkép, be sem tölt, nem méri rendesen a futást, kikapcsol és egyebek,legalábbis én így érzem és persze az én véleményem szubjektív, mert anno volt Garminom és még mindig azért csalogat hogy legyen, és sosem mondtam hogy rosszak, mert tetszenek és leírás alapján az ember azt mondja hogy hmm ez jó lenne,csak amikor olvassa az ember és látja a posztokat hogy alapvető hibák vannak akkor picit keserű szájízzel veszi hogy jajj ez azért nem hiányzik és kicsit visszábblép hogy vegyen magának egyet.
Semmelyik óra sem szent bármilyen márka, van Apple Watch 8am,ott a töltés gyakorisága ami zavar, illetve nagyon alulszámol a futásnál, és azt mondja az ember hogy a Watch Ultra 2 sem megoldás úgymond mert ott is kB 3 naponta kell tölteni,bár ott már van Multi-Band GPS ami pontosabb lenne már, de azért az árért meg már vannak jobb vételek, pl egy Garmin. Bár akinek az Apple ökoszisztémája kell annak úgyis jó az Ultra 2.
Huawei is tudom hogy nem szent és semelyik márka sem szent, de volt sok órám tőlük és azért a GT4 futásnál azért összevetve a többi márkájú órával egy futó fesztivál alkalmával nagyon azonosat mér mint a nagy sportóra márkák, mert a futó társakkal össze szoktuk vetni. Pontosságot amikor tesztelni szokták az órákat, ez csak úgy volna igazán valós ha egy adott kimért pontos pályán hasonlítják össze. Mert egy egy félmaratonnál azért látjuk hogy még pluszban kell futnia a futónak hogy meglegyen a 21km, legyen az Garmin, Polar,Coros vagy egyéb márkák,mert vagy az óra nem jó, vagy leginkább a táv amit kiirtak és tényleg nincs meg a meghirdetett 21km amit a szervezők mértek. Sokszor látni hogy teszteknél egy Garminnal hasonlítják össze egy másik órát és azt veszik etalonnak és ha nincs meg a másik órán a táv akkor már rossz úgymond az óra, és pontatlan. Ezért mondtam és sok kommentelő mondja hogy pontos kimért pályán teszteljék őket. De mondjuk azért szubjektív hogy mit mutat az óra, mert beértél a célba akkor megvan a táv, ha mutatja az óra hogy megvan vagy azt mutatja hogy nincs, attól a pályán végigfutottál és beértél, tehát megvan teljsitendő táv amit le kellett futnod.
Tisztába vagyok hogy a Huawei óra nem etalon, és nem is egy profi sportóra, és nincs annyira feltunningolva mint a Samsung vagy Apple mert nincs akkora ökoszisztémája, de ár érték arányban jó, és azért eddigi tapasztalataim alapján azért jól méri és igyekszik azért lekövetni a pulzust minden esetben és mások is erről számolnak be, hogy picit gyorsabban reagál a változásokra. GT5 esetében azért mutatják hogy egy sportcentert, tesztlabort építettek fel ahol sportolók által lett tesztelve maga az óra és sportolás közben elektrodák mérték a pulzust és más dolgokat, egyebeket és ezt próbálták algoritmusként átvinni az órára. Persze tudjuk hogy egy tetkó, bőrszin befolyásol sok mindent, és a TrueSense pont ezt akarja kiküszölni, és a táv mérésnél is a saját milti GNSS használ és az új GPS butterfly rendszert, ami csak úgy lehetne ellenőrizni hogy egy tényleg kimért pontos pályán mérjük, bár megkapta a hitelesítést hogy jó. Aztán kitudja,mert senki nem tesztelte pontosan kimért pályán.
És lehet hogy úgymond nem annyira profi úgymond, mint a nagyobb márkák, de nálam egyszer sem fagyott le, mindig mérte a távot, nem állt le magától és egyebek, és pont ezért magyaráztam a Garmin esetében hogy egy 150000Ft Huawei megy normálisan, a 400000Ft Garminnál hogy előfordulnak alapvető hibák. Jó tudom sokak szerint ne is említsem egy szinten a kettő márkát, mert a Garmin az etalon a Huawei meg semmi, de sajnos a tény az tény ha a leirt dolgokat figyelembe vesszük, hogy egy drágább óránál alapvető hibák fordulnak elő. És pontosan ezért nincs annyi hibája a Fr255 óránál mert abba még nem akartak belerakni annyi csilli villi dolgot úgymond, hanem stabilan tudja ami kell és így elbir a dolgokkal. Az újabb modellekben meg mindent is bele akarnak rakni miközben még nincs kiforrva rendesen. -
Új hozzászólás Aktív témák
ma Prémium kivitel, pontosabb szenzorok, új egészségszolgáltatás, régi hiányosságok.
- Apple Watch 10, Jet Black, 42mm, + Black Solo Loop, új, bontatlan, 1 év apple garancia
- ÚJ bontatlan S9 41mm Graphite Stainless steel Cellular Rozsdamentes acél azonl átvehető Deák térnél
- Apple Watch SE 2nd Gen. 44mm Midnight Aluminium Cellular, Karcmentes, Gyönyörű Állapotú, Garanciális
- Samsung Galaxy Watch 5 Pro (45mm, WiFi) with Nereides strap + gifts
- Apple Watch SE 2022 2Gen. 44mm Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 97%/p4103
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest