-
IT café
IP Kamera kérdéssor:
Így kérdezz, hogy tudjunk segíteni (katt a linkre)
Új hozzászólás Aktív témák
-
denko
senior tag
Sziasztok,
Jol olvastam hogy lakoházban ahol többen laknak nem rakhatok kamerát lakásom bejárati ajtoja fölé hogy csak azt figyelje jogszabály szerint? (Kivéve ha az egész panel lépcsőház bele-eggyezik) ami ugye mission impossible küldetés.
-
coolmpi
aktív tag
Sziasztok!
Adott egy ház ami téglalap alakú. Az az elképzelés, hogy 4 PTZ kamerával oldanám meg a körbe rögzítést, amik tudják az előre definiált tour / patrol funkciót.
Ajax riasztó rendszer van a házban, így Hikvision kamerára gondoltam. (az egyszerűen kapcsolható hozzá) Plusz egy lokális NVR-re.
Ezt néztem ki kamerának:
https://premiumkamerak.hu/hikvision-ds-2de2a204iw-de328-12mm
(sajna nem találtam 4MP vagy 8MP verziót 100e alatt)Ezt pedig NVR-nek:
https://premiumkamerak.hu/hikvision-ds-7104ni-q14pVan esetleg alternatív megoldás, vagy jobb?
Köszi előre is!
-
gozso
őstag
válasz
TillaT #20397 üzenetére
jelen!
kényszerűségből használok ilyen rögzítőt
1. épület, természetesen itt van a rögzítő
9db Hikvision analóg kamera2. épületben IP kamerák, külön POE switchen. A két épületet NanoStation LOCO M2 köti össze
2db DAHUA Imou IPC-F22AP IP kamera
2db Dahua 2Mp kamera (pontos típus ha kell utána nézek) -
TillaT
tag
Szép délutánt/estét Mindenkinek!
Használ közületek valaki olyan 6-8 csatornás hibrid rögzítőt, amely IP kamerák mellett régi analóg CVBS kamerákat és AHD kamerákat is képes kezelni? Megírnátok hogy milyen márkát és típust használtok, és milyenek a tapasztalataitok a rögzítővel?Ismeri, használja valaki a HYUNDAI HYU-379 rögzítőt?
Az összefoglalóban írtak szerint ez is egy Hikvision OEM lehet?
Esetleg tudnátok ezzel megegyező (vagy jobb) tudású hibrid rögzítőt ajánlani, ami kedvezőbb áron szerezhető be?Mindenképp IP irányába szeretnék bővíteni, de muszáj lenne megoldani a régi analóg kamerák üzembentarthatóságát is.
Előre is köszönet minden segítségért, javaslatért. -
Alc
tag
válasz
martonl #20366 üzenetére
Sajna az appban nincs ilyen opció, se nevet (admin) se jelszót így nem lehet módosítani, egyik menüben se találtam erre opciót. Próbáltam VLC-ben az Nmap által kiadott címeket végigpróbálni, admin/admin, 12345, stb párosítással, de nem volt jó.
Mindegy is, marad ahogy van.
Az előző Fisotech rendszeres kérdésemnél jött még egy olyan probléma, hogy eltűnt az első kamera képe egy nap után. Ez volt ami másik wifin keresztül csatlakozott a fő hálózathoz (erre írtátok, hogy nem biztos, hogy mindig jó lesz).
Úgy néz ki az volt a gond, hogy a routerben a 2.4Ghz és 5Ghz ugyanazt az SSID-t használta.
Amint az 5Ghz-t átírtam más névre, a 2.4Ghz-nek pedig adtam fix csatorna számot, rögtön hozzá lehetett férni a kamerához.
Most még majd, a többi routert is beállítom fix csatornákra és a MAC címek alapján beállítok minden kamerát és routert hogy mindig ugyanazt a címet kapják.
Ha más is belefutna ilyenbe, gondoltam leírom ezt is. -
Balázzs
senior tag
válasz
amargo #20394 üzenetére
Ebbe nem mélyedtem bele, nálam szolgáltató eszköze ----) saját asus router tűzfallal és erre csatlakozik egy utp-n az NVR, egy másikon pedig a poe switch, azon lógnak a kamerák és megy minden. Még nincs a végleges helyén, eddig teszt volt, ha lesz időm jön a kábelezés és a kamerák kültérre rakása.
-
Balázzs
senior tag
válasz
Marci112233 #20390 üzenetére
Ha appon keresztül (annke vision) akarod elérni az eszközöket és a képet/videót/értesítéseket, akkor kell az NVR-nek a net.
-
eumano
tag
válasz
Marci112233 #20390 üzenetére
Milyen véletlen, nekem is tegnap jött meg a szett!
-
jozsi252
veterán
Fejben összeállt a kamera szett amit venni szeretnék.
1; Imou Bullet 2e vagy 2 4MP
2; Imou Cruiser 4MP PTZSajnos mire a rendelésig eljutottam volna, addigra a 2e illetve 2 kamerák szinte mindenhonnan kifogytak. A 2s-ből van bőven, de abban nincs infra, vagy külső megvilágítás kell, vagy a saját fénye szóval az a típus felejtős.
Mit tudnátok tanácsolni? Rendeljek kintről 2e vagy 2 kamerát, vagy várjak, vagy böngésszek a hazai webshopok között, hátha ráakadok 1-2 jó vételre a Bullet szériából?A másik pedig az lenne hogy ugye ezek nem POE-s kamerák. Úgy gondoltam hogy veszek egy POE képes switchet amit a normál switchembe fogok dugni, onnan fog menni az adat. A POE Switch-ből megy 2 utp a 2 kamera fele, majd berakok a végére egy aktív poe leválasztót amivel ki tudom küszöbölni hogy az 50m-re rakott PTZ-s kamerának ne legyen feszhiánya.
Ez jó megoldás szerintetek? 40-50m-en már a passzív poe tápfeladó kevés ha jól gondolom?
Tudom hogy azt is lehetne hogy veszek 2 szett aktív tápfeladót meg leválasztót, de akkor meg 2 adaptert kell bedugnom az áramba. -
Marci112233
addikt
Üdvözletem!
Megérkezett ma H800-as Annke rendszer. Időm ma annyi van rá hogy beleraktam a HDD-t, de beüzemelve nem tudom még mikor lesz, mert ugye ismerkednem kell vele még így nem pár perc lesz.
Egy kérdésem már rögtön akad vele kapcsolatban. Röviden én szívem szerint odavezetném a netet ahova lesz téve kettő TP-Link CPE210 segítségével. No de van már egy kamerarendszer amit váltani fog a H800-as szett, és annak van egy helyi hálózat kiépítve, hogy itthon a gépen tudjam nézni, no de az csak a gépen megy, tehát nem érem el bárhonnan. Be lehet erre lőni a H800-as szettet, vagy nem és kell neki mindenképp a net?
-
miresz
veterán
Szaiaszok!
Elolvastam az összefoglalót, de nem találtam arra a kameraszetve vonatkozóan semmit amit kinéztem. Nagyon nem szeretnék belemerülni,de azért jó lenne valami. Amit kinézem az a Xiaomi EC2. Mi a véleményetek róla? Megnézem videókat és olvastam teszteket róla itthonról,és külföldről is,de érdekelne a ti véleményetek. Tudom,hogy töltögetni kell ~ 2-3 havonta,ez nem probléma. A szettem max 2 kamera lenne használva. Szimpatikus a könnyű telepíthetőség,és a felhasználóbarát egyszerű szoftver. Ha esetleg va an aki használja,vagy ismeri, az ő véleményére is kíváncsi vagyok. jöhet róla pró,é s kontra! A válaszokat előre is köszi!
-
snake1977
őstag
Sziasztok, végül egy nvr rendszer lett a befutó.
Két kérdésem lenne, ez az nvr [link] rendelkezik beépített poe-val, rádughatok lan kábelen olyan kamerát ami nem poe képes, nem nyírja ki vagy ilyesmi? Ilyen kamerákat rendeltünk [link] mellé, vagy csak wifin tudom összehozni az nvr-el?
Köszönöm előre is. -
gozso
őstag
válasz
Jackie_Chan #20378 üzenetére
-
Csabi1984
addikt
Sziasztok! Az lenne a kérdésem ha van egy babyőr (konkrétan Xiaomi forgó kamera) egy készüléket csak egy felhasználóhoz lehet társítani vagy megoldható, hogy két külön Xiaomi regisztráció és mindegyikhez hozzáadni ugyan azon készüléket?
-
gozso
őstag
válasz
Jackie_Chan #20375 üzenetére
[link]
jelenleg ez van nekem, ebben nincs venti -
Helga0203
tag
válasz
Jackie_Chan #20373 üzenetére
Hikvision rögzitőhöz lehet csatlakozni távolról mobilneten keresztül?
Igen
Vissza lehet úgy is nézni a felvételeket?
Igen
rögzítőhöz kell egy külön monitor
Első beüzemeléskor igen, utána már nem szükségesCél feladatra, cél hardver a legjobb megoldás mindig, jelen esetben ez az nvr rögzítő.
-
Jackie_Chan
senior tag
válasz
Helga0203 #20372 üzenetére
Szia!
Köszi a választ. Igen utána néztem,hogy 20e./db a licensz ár.
Igazából nekem nem az ár az ami dominál hanem a gördülékeny használhatóság.
Pl.:
A Hikvision rögzitőhöz lehet csatlakozni távolról mobilneten keresztül? Vissza lehet úgy is nézni a felvételeket?
A rögzítőhöz kell egy külön monitor,hogy lássam a menüjét vagy ha már úgy is a hálózatba van kötve rá lehet csatlakozni hálózaton keresztül is a laptopomról? -
Helga0203
tag
válasz
Jackie_Chan #20371 üzenetére
Szia.
A synology nas csak 2 kamerára tud alapból kezelni, ha ennél többet szeretnél, akkor licencet kell venni, amit arany árban mér a synology!
Egyértelműen egy 8 csatornás Hikvision rögzítőt célszerű venni. -
Jackie_Chan
senior tag
Üdv!
Segitséget szeretnék kérni az alábbiakban.
Adott 2 ip hikvision kamera ami majd bővitve lesz 4 vagy 6 db.-ig.
Rögzítő vásárlásán gondolkodom hozzájuk,mert jelenleg csak a benne lévő memória kártyára rögzitenek.
A kérdésem az lenne,hogy HIK VISION rögzitővel járnék jobban hozzájuk vagy egy synology nassal?
Számomra a 2 legfontosabb dolog a könnyű kezelhetőség (visszanézés esetleg videók mentése róla) és a csendes működés lenne.
Ha valaki ajánlana konkrét tipust is azt megköszönném. -
jozsi252
veterán
válasz
jozsi252 #20347 üzenetére
Közben elég sokat böngészgettem és maradok ennél a Cruiser 4MP kameránál. Bár jobb lenne ha POE-s lenne, de majd megoldom a külön tápot valahogy.
Viszont akkor már eldöntöttem hogy az udvar másik végébe is felraknék egy kamerát. Szintén a Imou-ra esett a választásom.
A Bullet elég jó szériának tűnik. Van belőle 2s 2c 2 2e. Na most akárhogy nézegettem az adatlapokat, nagy különbséget nem véltem felfedezni bennük.
De talán mondhatom hogy a 2s 2 között vacillálok. A 2s-be elvileg nincs infra hanem világít a lámpája és úgy világítja meg azt a ~30m-t?
Melyiket érdemes megvenni ilyen csőkamerából?Köszönöm!
#20348 sambenez
Próbáltam keresgélni videókat róla, de a pontos konklúzióhoz jó lenne látni a nyers videókat hogy legyen összehasonlítási alapom. Viszont ár érték terén talán az imou jónak tűnik, így ezen a vonalon fogok maradni. Ez a Cruiser 4MP fog menni a bejárathoz meg a kapuhoz, a Bullet meg hátra az udvar végébe ami a 2 garázst meg a keretet lesi. Már csak azt kell eldönteni melyik Bullet legyen. -
sambenez
addikt
válasz
Marci112233 #20365 üzenetére
Berakhatod, az NVR először mindig formázza magának.
-
martonl
senior tag
ONVIF-nél a felhasználónév/jelszó páros nem azonos a "sima" bejelentkezéssel, a felhasználónév nem e-mail cím. Ezt valahol a saját appjában lehet neki megadni. (RTSP vagy ONVIF menü szokott lenni ha jól tudom). De akkor jól megoldottad másképp.
Nekem Yoosee-s kameráim vannak, ahhoz van viszonylag normális PC kliens is. -
Marci112233
addikt
Üdvözletem!
Ugyebár megrendeltem már a H800-as szettet.Abban ugye elvileg ez a rögzítő van.
Na most HDD-t nem rendeltem hozzá, mert van itthon kéznél kettő 4TB-os WD Red.(Tudom Purple lenne az ideális bele, de ha már meg vannak akkor miért adjak ki plusz pénzt rá, főleg hogy a Red is 0/24-es HDD.) Na most mindkettő egy Synology DS418-ban voltak SHR-ben, és azóta is úgy vannak ahogy kivettem belőle. Berakhatom így az egyiket a rögzítőbe, és az formázza majd magának, vagy előtte meg kell formáznom PC-vel? -
Alc
tag
válasz
martonl #20330 üzenetére
martonl, vacs:
Nem sikerült sehogyan se hozzáférni a kamerához böngészőből (internet explorerel se). PNI-IP230TLR
VLC-t is próbáltam de nem jött be ott se kép. Ott megbukott a történet, hogy a felhasználónév/jelszó párosnál bármit írtam be nem csatlakozott.
Alapból e-mail cím+jelszó, de ha beirom a @ jelet akkor az már nem tetszik a VLC-nek. Külön meg nincs semmi opció változtatásra mint a "normális" kameráknál, hogy admin/jelszó stb.
Mindegy is, mert közben találtam egy weboldalt ahol bejön a Tuya/Smartlife kompatibilis kamerák képe. Mondjuk ezzel csak annyival vagyok előrébb, hogy böngészőből lehet nézni folyamatosan, nem a telefonon nézem.
Esetleg ha érdekel valakit:
https://ipc-eu.ismartlife.me/
Az oldalon lévő qr kódot be kell szkennelni a Tuya alkalmazással, és így bejön a kép, mozgatható is a kamera. -
vacs
Topikgazda
válasz
fkenny #20343 üzenetére
Ha már megpucoltad, akkor előfordulhat, hogy ez a kamera ilyen. Sajnos van pár Hikvision típus, ahol az infra fénye visszaverődik, tükröződik, bár ez nem búrás kamera. Külső fényvetővel megszűnik a problémád, a kamera saját infráját ki kell kapcsolni.
"Hasonló tükröződést okozott nekem hogy a kamera közel volt az épület falához, és a külső szigetelésen levő színezőanyag nagyon erősen visszaverte az infrát, távolabb raktam amennyire tudtam, így már csak az egyik széle torz..."LógaGéza: te kértél alternatívát, én ajánlottam egyet.
A topikban van pár embernek Imou Cruiser kamerája, privátban kérdezz rá a működésre.
Egy külső wifi antenna mindig jobb, mint egy belső, ezt a milyen routert vegyek topikból tudom.sambenez: egy 2 MP-es kamera kb max 10 méterig lát normálisan, nem szabad tőlük többet várni.
-
TillaT
tag
válasz
Marci112233 #20357 üzenetére
Köszönöm.
Arról lehet tudni valamit, hogy milyen rögzítővel (márka, típus) vannak összekötve ezek az analóg kamerák, illetve hogy milyen rendszerben működnek? AHD, CVI, TVI? -
LógaGéza
veterán
... és ez miért jobb opció mint az E1 Outdoor? Megnéztem a videót, azért elég sok - mondjuk főleg szoftveres probléma van vele, mikor a Reolinkkel csak annyi problémája volt, hogy smart tracking alatt kicsit homályos a kép (mondjuk a videóban látszott, hogy rossz helyre lett belőve a fókusz).
Funkcionális szempontból viszont jobb az E1, mert a Cruiser így kvázi használhatatlan éjszaka - mivel utcára fog nézni ahol van közvill, szinte sose kapcsolná be az infrát, mert nem lesz sötét, és ha be is kapcsolná, akkor se megy a smart detection. Egyedül a 2 WiFi antenna ami miatt úgy látszik jobb lehet, nem tudom mennyire jó az E1 beépített antennája.
Ha azóta javítva lettek ezek a problémák akkor mea culpa, keresek valami leírást az új FWhez. -
topi66
aktív tag
válasz
sambenez #20354 üzenetére
A felvetésed jogos és általam is ismert. Nem merülök bele milyen optikával és megapixellel mekkora távolságból azonosít be valaki egyértelműen ismeretlen arcot,pláne ha épp nem maszkot,sálat stb visel. Tapasztalatom alapján sajnos sokan akkor is az olcsóbb kamerát választják amikor egzakt módon látja hogy mekkora differencia van a 2-4-5-8 Megapixeles kamerák képe között. Mindenki mást tart fontosnak. Pl 30 millás autó,több száz millás ház, valódi Rolex és rosszullét mikor egy 6 kamerás rendszer árát látva dob egy hátast,mert sokallja érte az x összeget,ugyanis látott egy 4 kamerás analóg rendszert 36 ezerért. Szerencsére itt a fórumban van jó fej és segítőkész ember aki segít azoknak akik szeretnének nem aranyáron,de használható kamerarendszert maguknak,vagy ismerőseiknek. Az összefoglaló is jó mankó azoknak akik a kis pénz kis focit ,vagy épp a nagypályát keresik.
-
TillaT
tag
válasz
Marci112233 #20351 üzenetére
Szia Marci112233!
Vannak olyan éjszakai képeid is, amiket szintén a linkelt analóg kamera készített?
Milyen 'üzemmódban (AHD, TVI, CVI)' van csatlakoztatva a kamera és milyen rögzítőhöz?
12-15 m-ről mennyire lehet a kamerával készített felvételeken felismerni egy embert? Nappal, éjszaka? Olyan embert, akit még nem láttunk előtte élőben. -
sambenez
addikt
Na mielőtt mindenki berakja a 2MP-s kamerája képét. Nekem is van ilyen kamerám, de azt nézzétek meg ha messzebb van egy alak gyakorlatilag felismerhetetlen, éjjel meg pláne.
Ráadásul ha belezoomolsz digitálisan akkor lesz teljesen értékelhetetlen.
Én a forgatásnak sem látom sok értelmét. Mi van ha pont rossz irányba néz mint ahol az esemény van? Jobb ezt 2 kamerával megoldani.
PTZ-ben annak a kamerának van értelme amelyik észreveszi a látómezőn kívüli eseményt és odafordul, de az már nagyon nem az az árkategória amit otthonra vesz a többség. -
topi66
aktív tag
válasz
topi66 #20350 üzenetére
Az még hozzátartozik,hogy a feltöltött 5.6megás képből a feltöltött méret 433kB-ra generálódott. Amúgy a Hisseu Banggod eu (Cseh) oldalán most 10630,- ba kerül sarcmentesen ingyen szállítással. A magam részéről amennyiben nem kell forgatni akkor nem sokkal drágább a húsvéti akció miatt az Annke.
Új hozzászólás Aktív témák
- PlayStation 5
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Formula-1
- Fizetős szoftverek ingyen vagy kedvezményesen
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Riasztó topik
- Gumi és felni topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- Archer AX23 AX1800 v1.20 Kétsávos Wi-Fi 6 Router
- Lenovo ThinkPad X395 - Ryzen 5 PRO 3500U - 8GB - 256GB
- Fujitsu Celsius R920 Szerver/Gamer 2x Xeon e5-2670 256GB Ram, 10TB tárhely, FirePro 8GB GDDR5 VGA
- Asus A15 F507NU-LP101 2 év garancia, újszerű
- HIHETETLEN! DE ÚJ DOBOZOS LAPTOPOK AKÁR FÉLPÉNZÉRT FÉLÁRON !!! ///////// FÉLPÉNZES LAPTOP //////////
- Apple TV eladó
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Álmodj nagyot: RTX4060-tulajdonosként! 0% THM-re is!
- REFURBISHED és ÚJ - 40AS Lenovo ThinkPad USB-C dokkoló (akár 3x4K felbontás)
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest