Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
faki_
senior tag
válasz buca84 #19395 üzenetére
A Hiseeu nekem problémás, ill. más is tapasztalta már innen, hogy pl. áramkimaradás miatti újraindulás után van, hogy lefagy, csak ismételt újraindítás segít. A kisebbik baja (mert távolról is orvosolható), hogy az eltárolt pozíciókat általában elfelejti és máshogyan is áll be, mint volt.
Újabban jelentkező anomália nálam, hogy eltűnik a hálózatról. A fix IP-je nem él, megszűnik, az appok (iCSee, XMEye) és a Shinobi sem látják, csak az újraindítás segít. A kamera ennek ellenére működik, rögzíti a felvételt SD kártyára akkor is, amikor elérhetetlen. Mellékelhettek volna hozzá egy okos konnektort...
Hogy pozitívumot is írjak róla, az idő kijelzése megjavult, nem kell állandóan kézzel szinkronizálni.
-
Atomgeszi
nagyúr
Ha megemelem a bitrátát a gyári ~6k környékről, akkor miben lesz jobb a kép?
Jobban olvasható a rendszám esetleg mozgó autón??
Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett_2/hsz_1-50.html
-
teppik_amon
tag
válasz BLUE TORNADO #19360 üzenetére
Esetleg hívj fel egy távfelügyeletes céget, hogy ők mit ajánlanak, mit tudnak biztosítani.
Rendben van, hogy látod a lopást, illetéktelen behatolást a munkahelyedről. ÉS? Mit tudsz tenni? Küldöd a rendőröket és indulsz haza?
Távfelügyeletes biztonsági szolgálat éjjel-nappal indul és felhív hogy riasztás van és valós lehet-e. Ha találnak valakit a helyszinen, megfogják és átadják a yardnak.
Havi 6K körül van, akik nekünk vannak. Nekem megér annyit a ház biztonsága. Riszató+kamera rendszert is telepítenek. De körül kell nézni a piacon, melyik cég mit vállal. -
Mauddip
aktív tag
Igen, azt a részt is olvastam, de akkor nem volt benne minden, bocsi!
Ezt kérdeztem én is tőlük, h nem lenne jobb, h ha POE switchel megoldanám a táp kötözgetés helyett? - Azt mondták így van csomagban. Az mindegy, h én hogy oldom meg otthon.
A telek mérete 50*18 m, a ház 18 méter hosszú, 11,5 m széles. Balra 3 méteres elhagyással, jobbra 3.5 méter elhagyással (ha a ház elejénél nézzük). A első kerítéstől 5 méter van elhagyva (hülye szabályok...).
Azért gondoltam a nagylátószögűt, mert hátha nagyobb területet lát, és kevesebb kell belőle, de akkor meg ugrik az az elméletem, h "redundáns" legyen valamilyen szinten.
Ezzel a megoldással, h Hikvision NVR-rel kapcsolom össze, ugyanúgy irányítható és loggolható telefonról, mint a Fisotech opciója szerint? Rendben együttműködik a kamera a fő egységgel? Tehát nekem fontos lenne az is, ha hazamegyünk szülőkhöz pár napra, akkor onnan is tudjak nézelődni, és érkezzen a riasztás, ha bármi van.Nikon D5300 | Gigabyte-Z490 GamingX | i5-10600K | GIGABYTE RTX 4070 Gaming OC | G.Skill DDR4 16GB/3200 TridentZ | LG 50" 4K Tv
-
vacs
Topikgazda
válasz BLUE TORNADO #19391 üzenetére
Akkor valami online vásárlási limit lesz vagy hasonló!
(^)(>.<)(^)
-
vacs
Topikgazda
válasz BLUE TORNADO #19389 üzenetére
Nem meglepő, az Annke oldal alján is látszik, hogy Mastercard, Visa vagy PayPal amit elfogad, Maestro-t nem!
Ha de te már meg rendelted volna az Annke H800-at, akkor én miért írtam neked a választ háromnegyed óráig...[ Szerkesztve ]
(^)(>.<)(^)
-
-
vacs
Topikgazda
BLUE TORNADO: nem feltétlenül kell neked egy komplett rendszer ha csak 2 kamerát akarsz! Ha van otthon NAS-od arra is tud menteni, illetve sd kártyára is.
Ha olyan helyre tudod tenni a kamerát ami nehéz észrevenni, esetleg védett a rongálástól, akkor sd kárty is jó lehet.
Nekem egy Reolink kamerám (is) van, ez tud ember és gépjármű felismerést, ami elég hatékonyan működik! Autót kb 45 méterről is felismeri, az embert kb 25 méterről!
Nekem a telefonos appban be van kapcsolva a push értesítés úgy, hogy csak akkor jelezzen ha embert vagy autót érzékel (minden mozgást rögzít, de csak emberre vagy autótóra küldd értesítést)! Itt egy saját videóm, ahol bb 40-45 mérerről simán felismerte az autót és küldte a telefonra az értesítést a Reolink!
Szóval Reolink-ból RLC-820A vagy RLC-810A, ezek 8 MP-es, ember és gépjármű felismeréses kamerák, hangot is rögzítenek.
Annke-ból csak a 8 MP-es C800 tud ember és gépjármű felismerést (elvileg, de majd nihill válaszol), I91BL01-V3 vagy I91BM01-V3.
A fizetés részét nihill leírta.Mauddip: nem voltál kellően alapos, ugyanis az összefoglalóban van Fisotech rész, ebben leírtam, hogy "tőlük csak kamerát ajánlott venni és hozzá egy Hikvison NVR-t (akár a legolcsóbb is megfelel) és így lesz egy remek rendszered, korrekt áron!"
Hopp, most nézem, hogy töröltek pár dolgot, ezért linkelem most újra: a normál 2 MP-es és 4 MP-es kamerájuk tudja a PoE-t és h265-öt is (a kamera leírásuk szándékosan hibás, mert a rögzítőjük csak h264-et tud, és nem poe switchet adnak)!
Variofokális kamera a legtöbb esetben teljesen felesleges, valószínűleg neked is!
A alaprajzod jó, csak a lényeg hiányzik róla ... a távolságok, hogy a kerítés/kapu hány méterre van, illetve hogy mennyi pénzt szánsz rá![ Szerkesztve ]
(^)(>.<)(^)
-
nihill
őstag
válasz BLUE TORNADO #19383 üzenetére
Semmit nem kell utalni, az a világ már régen volt. Megadod a bankkártyád adatait és ennyi, a többit ők intézik, részedről ugyanúgy fog látszani a számlaegyenlegeden mintha a sarki pékségben vásároltál volna egy kiflit.
Amit linkeltél H500 az sem rossz, csak ott az NVR is egy alapabb verzió, és a későbbi bővíthetőség miatt is szerintem jobban járnál a H800-al, mert abban a szettben a kamerák is és az NVR is 4K-képes. A 20m+ távolságokra amit írtál, egyértelműen ez lenne a legjobb választás. Kb egy bő tizessel több mint amit rá akarsz szánni, de kapsz is pluszt a pénzedért.
Az hogy ez a szett tudja-e az ember felismerést, megkérdeztem a supporttól, majd berakom mit válaszoltak. -
Mauddip
aktív tag
Sziasztok!
Ki szeretném kérni a véleményeteket. Átrágtam magam a téma összefoglalón, sok okosságot tanultam, de... Nem sok kedvem van kísérletezgetni, és egy komplett rendszert vennék inkább, amit kis configolás után már használhatok is.
Nem tudom, h mennyire jó/olcsó-drága/használható ez a márka, de a Fisotechnél ( [link] ) találtam ilyen csomagokat. 2-3 éve használom a lakásunkban a gsm riasztórendszerüket, elvagyok azzal is.
Most arra gondoltam, h számomra elég jónak tűnik a kamerarendszer megoldásuk, ügyfélszolgálat rendben hívható, elmagyarázzák magyarul mit hogy csináljak, meg videók is vannak a beállításokról youtubeon. (ezek miatt gondoltam, h nekem megfelelne a családi házunkba)A kérdésem a következő:
- mennyire jól használható, ha a fentebb leírt módon, és okok miatt választanám ezt a komplett rendszert?
- poe típust néztem, így elég a "verébdeszkába" egy akkora lyukat csinálnom a kamerához, amin átmegy az UTP kábel.
- náluk csak ezek a csőkamerák, amik elvileg tudják a POE-t.
- Sima, vagy verifokális lencsét ajánlanátok (talán jobb lenne a nagyobb látószög)?
- A lentebbi kép alapján hány db kamerát raknátok, és hova + merre nézzen majd?
(én 6-8 db-ra gondoltam, elég új környék, kint van nagyon a város szélén és félek, h ha az egyiket "kilövik", akkor még a másik mondjuk felvegye kicsit azt az irányt)A telek (900 m2) és a ház (130 m2) formája ilyen: [link]
Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
Nikon D5300 | Gigabyte-Z490 GamingX | i5-10600K | GIGABYTE RTX 4070 Gaming OC | G.Skill DDR4 16GB/3200 TridentZ | LG 50" 4K Tv
-
Morris
veterán
válasz BLUE TORNADO #19383 üzenetére
Megbízható cég.
Otthagytam már náluk több mint 200k-t. Ne félj tőlük. Nagyon korrektek.
Olyan mint egy kártyás vásárlás. Átváltja a bank a megfelelő devizába. Neked semmi teendőd nincs vele.
Nálad forintban jelenik meg a vásárlás, ők meg megkapják dollárban vagy amiben akarják.[ Szerkesztve ]
-
-
vacs
Topikgazda
válasz BLUE TORNADO #19381 üzenetére
Ember felismeréses kamerát vegyél szerintem.
Most dolgozom, de holnap délelőtt adok Reolink és Annke linket.
Itthonról 75-ért nem igazán kapsz olyat, amit keresel.
Nem az ördögtől való a külföldi rendelés, nem kell félni tőle![ Szerkesztve ]
(^)(>.<)(^)
-
BLUE TORNADO
senior tag
válasz BLUE TORNADO #19380 üzenetére
[link]
Konkrétan ezt néztem kiAz egész világon az alkoholizmust betegségként kezelik. Egyedül nálunk kérdezik meg: - Miért nem iszol? Beteg vagy?
-
nihill
őstag
válasz BLUE TORNADO #19378 üzenetére
kb mindenki így vásárol itt, de te tudod, itthon is biztos vannak jó cuccok csak tényleg tájékozódj előtte róla, mit veszel, mert könnyű bele futni egy "tuti" ajánlatba
-
nihill
őstag
válasz BLUE TORNADO #19376 üzenetére
Az miért lényeg? EU raktárból kb. 1 hét alatt megjön.
-
nihill
őstag
válasz BLUE TORNADO #19374 üzenetére
Saját tapasztalatom (illetve többeknek is van innen a topicból) alapján a fentebb is írt Annke C800-al biztos nem lősz mellé.
70-75k-t írtál, abból kijön 2 ilyen kamera, hozzá SD kártya, bele kell kábelezni egy POE switchbe, és már nézheted is telefonon akár.[ Szerkesztve ]
-
BLUE TORNADO
senior tag
Esetleg valaki tud ajánlani konkrét rendszert?
Az egész világon az alkoholizmust betegségként kezelik. Egyedül nálunk kérdezik meg: - Miért nem iszol? Beteg vagy?
-
herrká
senior tag
Újabb segítség kérés! Az Escam QF130 napelemes, wifis kamerához sehol nem írja a manual, hogy milyen formátumra kell formázni az SD kártyát? Csak annyit, hogy behelyezés előtt, meg kell formázni PC-n. Valaki esetleg tudja, hogy ezek melyik formázási módot szeretik? Az Imilab FAT32-t kért, ha jól emlékszem. De ott írta a manual. Köszi
-
senior tag
Ha valós a lopásveszély, akkor oda akármilyen rendszert rak fel, attól még be fognak menni. Esetleg utólag bizonyításhoz jó lehet, ha a betörőnek nincs esze (pl. kapucni, maszk...). Én egy (vagy több) jó nagy kutyát tartanék ilyen esetben. Kamerát meg ezek mellé is lehet telepíteni :-)
A tévedés joga fenntartva. A meccs áll egyenlőre, egyelőre ez a helyes.
-
nihill
őstag
válasz BLUE TORNADO #19366 üzenetére
20+ méter éleslátáshoz már a 4K kamerák is neccesek, ezzel nem árt tisztába lenni.
Ahogy vacs is írja, mindenképp jól fontold meg a döntést és járj utána, mert a gyorsba megvett rendszerrel szokott az lenni, hogy vagy csere az egész, vagy lesz egy csak félig-meddig használható cuccod. Mindenképp szánd rá az időt hogy tisztázd magaddal, pontosan mi is kell neked ha ennyire fontos az ügy, ne egy pár napon múljon, az időt egy rosszul kiválasztott rendszerrel is elbukod.
Pl. az újabb Annke C800-ak már tudnak smart felismerést, direkt ember alakra riaszt nem minden bemozduló falevélre. Én pont ezen a héten tervezem tesztelni az enyémet (mondjuk az NC800 de ugyanúgy smart) hogy mennyire hatékony az a valóságban. -
vacs
Topikgazda
válasz BLUE TORNADO #19363 üzenetére
" nincs időm elolvasni, és szeretném még ma leadni a rendelést, hogy a hét elejére megérkezzen "
Ez nem ilyen egyszerű!
Ha valós a lopás veszélye, akkor oda már komoly rendszer kell!
Ha csak simán bekapcsolsz egy mozgásérzékelést, akkor ha pl fújja a szél a faágat/bokrokat jelezni fog, ha ködszitálás van, akkor egész éjjel jelezni fog, ha elrepül egy madár, vagy egy méh a kamera előtt, akkor is jó eséllyel jelezni fog, ahogy kel fel/megy le a nap és mozdul az árnyák, erre is jó eséllyel jelezni fog!
Oda már "okos" rendszer kell: vonalátlépés, ember és gépjármű felismerés, arc felismerés, tárgyfigyelés stb, szigorúan vezetékes rendszerrel!
Tudni kéne, hogy milyen messzire kell élesen látni, enélkül nem lehet kijelenteni, hogy az 5MP kell neked (mint ahogy írtad)!herrká: az Imilab kamerád wifi repeater-ként működik jelenleg!
Ha egyszerűbb routered van, akkor simán lehet, hogy a kamera erősebb jelet tol!
A telefonodra tegyél fel egy speedtest app-ot, csatlakozz rá külön a routerre és futtasd többször a tesztet, utána csatlakozz a telefonnal a kamerára és itt is futtasd többször a tesztet. Nézd meg a ping-et (a kevesebb a jó) és a sebességet (itt a több a jó ) és utána tudni fogod, hogy melyiket használd!
Nincs összefüggés a késő értesítésben!(^)(>.<)(^)
-
herrká
senior tag
Sziasztok! Van egy Imilab EC3 az udvaron, LAN-on lóg, a wifijét pedig az udvaron "élvezzük". Pár napja itt írtam, hogy a mozgásérzékelés riasztás, általában két, de inkább 3 perccel később, vagy nem is jön. De most nem is ez a kérdés.
A ház elejére most vásároltam egy Escam QF130-as napelemes wifis kamerát. A ház sarkára tenném, a fal szélétől kb 25 centire. Ma megnéztem a telefon wifi analyzer programjával, hogy az innen az 55-60cm-es vályogfalon, átlósan kb 6m-re (beltérben lévő) router jele, kb negyedével kevesebb, mint a fal síkjától kb 15m-el hátrafelé lévő Imilab által sugárzott jel, pedig ugye az is a 25 centis fal takarásában van.
Kérdésem, ha az Imilab wifijével "pároztatom" az Escamot, akkor annak a mozgásérzékelés riasztása is késhet emiatt? Vagy nincs összefüggés? Nem értek hozzá, ezért írtam regényt. Köszönöm! -
BLUE TORNADO
senior tag
És esetleg tudnál ajánlani valami konkrét szettet? Sajna nincs időm elolvasni, mert dolgozunk éppen. És szeretném még ma leadni a rendelést, hogy a hét elejére megérkezzen
Az egész világon az alkoholizmust betegségként kezelik. Egyedül nálunk kérdezik meg: - Miért nem iszol? Beteg vagy?
-
gozso
őstag
válasz BLUE TORNADO #19360 üzenetére
az szerintem analóg rendszer
összefoglalóban megtalálodt az ajánlott márkákat
fél vese eladó..., szivárványhártya ugyanitt
-
snooze
veterán
üdv.adott egy ip kamera,de este sajnos nem kapcsol át éjszakai módba,viszont az infraledek meg müködnek..javithato?
GO Gunners!!!
-
BLUE TORNADO
senior tag
Sziasztok!
Szeretnénk párommal venni egy 2 kamerás rendszert. Az udvart szeretnénk vele figyelni, mert sajnos a munka miatt (3 műszak) keveset vagyunk itthon. Sok érték van kint (3 motor, autó, tűzifa, fűnyírók, stb)A szembe szomszédba pedig beköltözött egy család (tesók), ahol a férfi rettentő enyveskezű hírében áll. A szomszédom beleegyezett, hogy az ő udvarát is láthatja a kamera (nem tudom, hogy erről kell-e valami írásbeli engedély a szomszédtól). 5 MP kellene, és olyan, hogy a munkahelyről is tudjam figyelni, ha itthon van valami történés, tehát nem hátrány, ha tudja azt is, hogy csak mozgás esetén kapcsoljon be, vagy jelezzen nekem telefonon. A keret olyan 70-75000 Ft lenne + a HDD. Illetve mennyire bonyolult ezeket magamnak összeszerelni? Valamit kell-e telepítenem a hdd-re? Bocsi, ha ilyen sokat kérdezek, csak nem szeretnék nagyon mellé nyúlni.
Előre is köszönöm a segítségeket
[link]
Ezt néztem ki.[ Szerkesztve ]
-
vacs
Topikgazda
válasz <Adamsky> #19357 üzenetére
Vegyél egy Xiaomi Mi Home Security Camera 1080p Magnetic Mount kamerát!
- pici
- megy power bankról
- sd kártyára rögzít
- ember felismerést is tud
- széles, 170°-os látószögű
- mágneses talpa vanTopikösszefoglalóban leírtam, hogy mik az előnyei és hátrányai a Xiaomi kameráknak, olvasd el!
(^)(>.<)(^)
-
<Adamsky>
nagyúr
"Tudja a B20(800MHz)-et ... "
Igen, ezt láttam én is, hogy a magyarországi 4G kompatibilitással nem lesz gond, viszont ez a "kábel rengeteg" egy kicsit engem is összezavar, nemhogy a cimborámat.
Ugye nekünk ez autóba kellene, a lehető legkisebb kábelezéssel, hogy ki-be lehessen tenni. Ez az RJ45-ös csati, a gomb (mire szolgál) és a külön táp (12V kell neki) nem a legideálisabb (ugye nekünk valami olyasmi kellene, amire rácsapunk egy powerbank-ot, aztán addig megy, míg ki nem fogy a tárhelyből, vagy le nem merül)Egyszerűen nem találok olyat, ami:
• USB-ről kapja a tápot
• sd-kártyára rögzít elfogadható minőségben
• stabil(abb) szoftveres háttér
• 4G jó lenne, de ezt kezdem elengedni (ahogy az infrát is, pláne, hogy autóban úgysem lenne használható)[ Szerkesztve ]
-
bigrock
Topikgazda
válasz lipido #19352 üzenetére
...viszont, ha sikerül jól beállítani, akkor lesz otthon egy (fél)professzionáls rooutered, amin, ha van időd, gyakorlatilag mindent is be tudsz állítani (fejlett tűzfal szabályok, VPN szerver, profi logolás, ésatöbbi). Én már SOHO routereket nem is telepítek jópár éve..
-
-
lipido
senior tag
Sziasztok. Lassan kezd összeállni a történet (legalább is szerintem. Ebben kérném a segítségeteket. Erősítsetek meg, vagy javítsatok ki, ha ez így bődületes ökörség)
Szóval, fűtetlen garázsban, mobil nettel (usb-s 4g modem) táplálnám meg ezt a [routert] . (ez a router bírja a hideget)
A router lan portjaiba [tápfeladó] , amibe [utp] és a kamera tápja.
A [kamera1 és a [kamera 2 oldalon a tápleválasztójával szétszedem az adatot és áramot az utp-ről.Ez így vállalható? Köszi előre is
-
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz sambenez #19341 üzenetére
Ezt a kérdést én is felvetettem. A válasz: max. a másik kocsiból (két autója van az ismerősnek) ... szóval, nem igazán.
Közben találtam egy ilyet: EU 3G 4G Lte Portable Mini 4G Camera
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz sambenez #19338 üzenetére
" ... az infra tükröződni fog az üveg felületeken ... " - értem, köszi!
Akkor ezt elengedjük. Viszont ez esetben még fontosabb lenne az alacsony fényviszonyok melletti képminőség.#19339 vacs
Ezen én is filóztam, hogy melyik lenne a megfelelő topic, deaz infra ésa 4G kapcsolódási lehetőség. valamint a 6+ órás folyamatos felvételi igény miatt úgy gondoltam ez inkább ide való kérdés.Most egyébként itt és itt nézelődök. Egész elfogadható a felhozatal és - elsőre legalábbis úgy tűnik - a szoftveres oldal is rendben van.
[ Szerkesztve ]
-
vacs
Topikgazda
válasz <Adamsky> #19337 üzenetére
Én javasolni akartam, hogy az autós kamera topikban talán több segítséget kapsz, pláne, hogy sambenez ott a topikgazda!
(^)(>.<)(^)
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz markussandor #19335 üzenetére
Köszi a gyors választ!
GUUDGO A9-et - vagy valami hasonlót - én is találtam. Egyébként a bőség zavar van ilyen mini kamerák szintjén, csak az nem világos, hogy melyik az, ami tényleg használható.
Az összefoglalóban pl. az van, hogy olyat érdemes venni, ami az XMEye vagy iCSee app-okat támogatja.
Neked van bármelyikkel személyes tapasztalatod? -
vacs
Topikgazda
válasz atti1848 #19322 üzenetére
Szia.
Az oldal tetején mindenképpen olvasd át az összefoglalót. Ott a topológiai kialakítás résznél le van írva, hogy wifi, poe, milyen kábel stb!
Tudni kéne a távolságokat, hogy 5 vagy 8 MP kell!
Az alaprajzból nem derül ki, hogy milyen messze van a kerítés, mekkora az udvar, kell-e a 8 kamera!
Ha 8 kamerás Hikvision rendszert szeretnél az drága lesz, bár nem írtad, hogy mennyi a keret!
Én legalább a bejárathoz és hátra emberfelismeréses kamerát tennék.lipido: regisztrálsz egy pl imou fiókot és azt annyi ember használja akinek megadod a belépési adatokat (biztos van valami korlát, de ezt átlag ember nem éri el).
[ Szerkesztve ]
(^)(>.<)(^)
-
markussandor
senior tag
-
<Adamsky>
nagyúr
Sziasztok!
Nézem épp az összefoglalót, de addig is, hátha tudna valaki adni vm. "tuti tippet" ...
Szóval egy havernak keresek olyan "diszkrét" (értsd: kicsi, és/vagy fekete → ne látszódjon) kamerát, ami az autó belső terében elhelyezve, éjszaka, rossz látási körülmények között (infra led gondolom előny) is tud jó minőségű (emberi arc felismerhető legyen) felvételt készíteni.
Egy "vicceskedő" szomszédot kellene lefülelni ...
Fontos még a hosszú - 6+ órás folyamatos - felvételi lehetőség (mondjuk egy nagy powerbank-al). "Nice to have": 4G-s kapcsolat.Válaszokat előre is köszönöm!
-
Geri89
aktív tag
válasz sambenez #19321 üzenetére
Kipróbáltam, de sajnos nem látja a hálózaton. "Tiszta" környezetet teremtettem a kamerának: Egy router, amihez vezetékkel kapcsolódik a kamera, illetve a laptop. A másik kamera azzal az utp kábellel megy, tehát kábel hiba kizárva. A router-ben próbáltam, hogy a DHCP-nél állítgattam a címeket. Próbáltam a 192.168.0.X tartományt, 1.X; 2.X illetve 8.X tartományt. (A többi kamera a 8.X tartományban van, ez is azon működött korábban).
Szóval valahogy egy reset kellene neki szerintem..Van-e valami ötlet, hogy hogyan lehet ezt a Videosec IRW-248IP kamerát alaphelyzetbe állítani úgy, hogy nem sikerül géppel összehoznom?
-
lipido
senior tag
Koszonom. Szted, sztetek mennyi eszkozon lehet egy ugyanazon rendszerhez/kamerahoz alkalmazas?
Magyarul, ha veszek 1 kamerat (mondjuk imou dahua), akkor a csaladban mindenki le tudja tolteni az imou alkalmazast, es mindenki lathatja a kamerat, vagy van valamifele korlat erre? -
Minstrel
senior tag
Az Annke kamerák csak saját app-al működnek vagy a hik-connect-ben is?
-
LógaGéza
veterán
Nem tudom volt-e már róla szó (nekem új felfedezés), hogy van a IPVM-nek egy tök jó online rendszertervező oldala: [IPVM Camera Calculator].
Térkép alapján ki tudod választani, hogy hova tervezel kamerákat, be tudod rakosgatni őket, mintaképeken mutatja, hogy milyen távolságból nagyjából mit fog látni - éjjel/nappal, valamint, hogy mekkora szögben - ráadásul, ha van Street View adat, akkor valósan látod, hogy a választott kamera mit fog mutatni. Elég nagy adatbázisa van a forgalomban lévő kamerákról, de lehet sajátot is megadni.
Csak az ingyenest próbálgatom, de fizetősben akár alaprajzot is tudsz megadni, és azon berakosgatni a kamerákat.
Teljes leírás minden funkcióról itt található: [IPVM Camera Calculator User Manual / Guide]"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
Morris
veterán
Másnak is csinál 1 másodperces eseményrögzítést a kamera?
Az eseményt az appból nem tudom lejátszani, de ha rámegyek a kamerára, visszakeresem az időpontot akkor le tudom játszani.[ Szerkesztve ]
-
gozso
őstag
válasz lipido #19317 üzenetére
valóban nincs web-es elérése, de ezzell be tudod állítani, aktiválni
fél vese eladó..., szivárványhártya ugyanitt
-
atti1848
senior tag
Sziasztok.
Segítségeteket szeretném kérni kamera rendszer kiépítésében. Még nincs meg a ház (pár hónap), de szeretnék előre tervezni. Szerintetek ez jó megoldás lenne és elég lenne a 8db kamera és a szögek?
Milyen kamerákat válasszak (Hikvision) és hogyan kellene, milyen irányba beállítani, milyen NVR-t? Szerteném távolról is elérni, akár telefonról, jó lenne éjszakai mód is, Wifi nem fontos, mert még bárhova ki tudom húzni az UTP-t, fontos lenne a jó képminőség, de úgy érzem nem kell a 4K, csak felismerhető legyen pl. egy arc, ha talán illetéktelen bejönne, talán a POE is jól jönne
Fontos, hogy oldalsó szomszéd jelenleg még nincs, de valószínüleg nem is lesz, szemben és hátul van, a terasz után.Előre is nagy köszönet.
üres rajz, ha valaki bejelölné rajta a megfelelő bármit is :
06-30-868-0365 Mindig Privátot írj, mert azt minden nap nézem vagy hívj telon.Számom az adataimnál.
-
sambenez
addikt
válasz Geri89 #19319 üzenetére
Nézd meg a hálózaton látszik-e a kamera. Fing - Network Tools
-
Geri89
aktív tag
Sziasztok! Adott egy IP kamera rendszer Videosec NVR-el illetve 4db Videosec IRW-248IP kamerával. Minden rendben működött több éve, ám most az egyik kamera "elveszett" a hálózaton.
Az IP címeket korábban módosítottam 192.168.8.211; 212; 213 ill. 214-re. Az egy kamera kivételével az összes többit elérem böngészőből is.
A hibásnak vélt kamerán az infrák este világítanak, illetve a switch-en világít a led, ha csatlakoztatom a kábeljét, tehát elvileg a hálózati kábel is jó.
Advenced IP Scanner programot próbáltam, nem találtam meg vele.
Próbáltam azt is, hogy a kábelt a switch helyett a laptopba kötöttem, ám úgy a laptop nem jelzett csatlakozást (ezt kipróbáltam a többi kamerával is, és azokra sem reagált a laptop, lehet, hogy más fajta kábel kellene a laptop-kamera közvetlen kapcsolathoz? ).Szóval lenne valami ötletetek, hogy hogyan tudnám újra működésre bírni? Van esetleg ezen valahol fizikai reset-gomb? Vagy bármi más ötlet? köszönöm!
-
lipido
senior tag
Sziasztok, ismet en, ismet segitseget szeretnek kerni
Mit jelent ez a mondat?: Az IMOU sorozatú eszközök nem rendelkeznek WEB interfésszel.
koszi -
sambenez
addikt
válasz Sidorovich #19312 üzenetére
Szólj a Telekomnak hogy vegyenek ki NAT-ból mert kamerád van otthon és nem éred el.
-
markussandor
senior tag
válasz Sidorovich #19312 üzenetére
Elvileg nem gond, ha van a kamerának felhős elérése.
-
Sidorovich
senior tag
Sziasztok!
Most kaptam új előfizetés miatt új router/modemet (Kaon CG3002) a Telekomtól, amit beüzemeltem. A beállításai között arra lettem figyelmes, hogy "Cable Modem Status" alatt ezeket írja:
Network Access : Allowed
Cable Modem IP Address : IPv4=10.229.65.72Ez az IP cím egy helyi hálózati IP cím. Ez azt jelenti, hogy a lakásomnak már nincs publikus IP címe, lényegében egy LAN hálózatban vagyok? Duplán vagyok NAT-olva? Azért kérdezem, mert terveztem a közeljövőben internetről is elérhető kamerát venni, de az így nem fog menni ha jól tudom.
-
lipido
senior tag
válasz MaCS_70 #19305 üzenetére
Leven lakott csaladi hazrol van szo, elkepzelheto h surun kellene tolteni. Ezen ok miatt is kellene emberfelismeres funkcio is. Ez azert megdragitja az akkus reolink kamerakat. Ha az argus eco tudna, nem gondolkodnek a 35k/db aron, de azert a 75 kicsit sok. Ezert a dilemma
-
Ad@m
tag
válasz lipido #19299 üzenetére
Elvileg lehetséges, hogy a tap poe-n megy és te meg wifin kuldod az adatot.
ha nem lehetséges osszekabelezni a garazst a hazzal akkor meg lehet iranyitott wifi antennaval is összekötni a két épületet. (bar a sima kabelezes a legolcsobb)I am more than a fish, I am more than a man, Death will rise, from the tide! I am murloc!
-
félisten
Ha 802.3af, akkor eleve aktív PoE, aminek 57 volt a teteje, a csatlakoztatott eszköz meg jelzi a forrásnak, hogy mennyi kakaót kér. Így aztán nem kell foglalkozni a feszültségesés kérdésével, ha nem túl silány a kábel, bőven mehet a +100 m távolság.
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest