-
IT café
- kezdőknek infók itt: [link] és itt: [link]
- Drugs Bunny - A sárga kapszula (alapismereteket tartalmazó könyv .pdf formátumban) (alternatív letöltési link)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nightmare
senior tag
Jó a forma, de hol a hasadról a kocka? Úgy tűnik, mintha nem edzenél hasra...vagy csak takarja a pocóháj?
tudom, senkit sem érdekel, de csináltam 7 pontos testzsír mérést, 15 % jött ki. Jövőre nekem is 10 a cél.
-Honnan veheted észre, hogy dragonfx akar leelőzni? -??? -Ha a seggedben lévő vadul szélvédőmosózik. :D By dokar
-
Nightmare
senior tag
Írok egy sztorit. olyan helyen dolgozom, ahol rengeteg ember megfordul. Bejött egy csávó, olyan 95-105 kg körülire saccoltam. Beszélgettünk, többször megfordult nálam, aztán egyszer csak, asszongya nekiáll diétázni, aztán tömegelni. Na, mondom, hogyis?
Kérlek szépen először is winstrol, délután meg már csak joghurt...mertugye diéta.
tömegelés: deca! Lesz 48-as kar a végén, marad majd(persze összeesik) 46 körül.És egy fickó, aki kurvajól néz ki. Ennyit arról, hogy ki hány kiló, és hány éve edz. Nekem semmit sem mondd az ilyen. Kb olyan, mint az "öreg esztergályos, a kisujjában van a szakma". De lehet egy fiatalabb sokkal ügyesebb nála.
Egyébként csak gondolj bele logikusan. Ha egy átlag embernek 70 kilóval kell 60 gramm fehérje naponta, akkor Neked miért kéne több mint negyed kiló? A többi, ami nem kell, hová lesz? Számold ki mennyit fejlődhetsz egy évben. Hány kg izmot. Ezt oszd el 5-el, mert az izom 21%-a fehérje, megkapod, hogy mennyi fehérjét épít be a tested.
Legyen egy évben 5 kiló izom. 5000 gramm. 1000 gr fehérje. ezt oszd el 365-el, és kijön, hogy mennyivel kéne többet naponta bevinned, hogy fejlődj. Persze, nyilván vannak veszteségek, meg a súly növekedésével nő a fehérje, anyagcsere igény is. De nem brutális módon.[ Szerkesztve ]
-Honnan veheted észre, hogy dragonfx akar leelőzni? -??? -Ha a seggedben lévő vadul szélvédőmosózik. :D By dokar
-
Zomb€€
őstag
Az első diétámnál kórosan figyeltem a kajabevitel pontosságára és 250-300 körüli fehérjét ettem
A másodiknál lazább volt a kaja ideje, és 150-200 körüli fehérje volt.
Az utolsónál kb leszartam mindent, fél kg csirke legyen meg, meg turmix edzés után azt' csá
Ez a tömegelésre is érvényes, bár ott még kevesebb fehérje szükségeltetik...Azt tapasztalom én is, hogy kevesebb fehérjével is jól gazdálkodik a testem.
"Egyszer fent...egyszer fent!"
-
Nightmare
senior tag
Én is így vagyok, voltam vele. De a szakmait, ha megnézed, néha szöges ellentétben állnak egymással. És nem hinném, hogy azért mert a dokik egy 50 éves szabványt követnek. Egyébként nem hiszem, hogy Neked 300 gr fehérjére lenne szükséged.
-
Casanova*
veterán
ha hiszed ,ha nem. anno mikor a legtöbbet fejlődtem. nem ettem sok húst és csak napi egy adag proteint ittam minden edzés után. amit írt a nájtmájtör a klasszikus testépítő könyvből,hogy megfelelő jó ch bevitel a lényeg,ha fejlődni akarunk,tömegelni. persze kell a fehérje is,de nem 200-300 g. szerintem elég napi 100 g. valami jó kúra alatt érdemes több fehérjét bevenni.... szerintem! pl. most 5 napja nem ettem húst. és mi van akkor? ch megy befele rendesen.
[ Szerkesztve ]
"Ha bírálnak téged,akkor valamit jól csinálsz. Hiszen csak azt támadják,akinél a labda van." ( BRUCE LEE ) ヅ ҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳ
-
Nightmare
senior tag
Itt csak soroltam, hogy miket adnak el. Nyilván mindennek megvan a maga helye. Én kávét iszom edzés előtt, ha fáradt vagyok. A fehérje is egy olyan dolog, amirő már beszéltünk, és nem egyezik a véleményünk. De ezen nem kell összeveszni. te többet adtál, és fogsz is bele adni, mint én. Csak annyit tudok mondani, hogy sok helyen túlozva van sokminden. A por olcsóbb persze, meg finomabb is, de kérdés, hogy tényleg benne van-e, aminek kell. És, hogy annyira kell-e ez nekünk, az jó kérdés...
-
-
Nightmare
senior tag
csak gondolj arra, mennyi mindent el lehet adni, ha azt mondják, ettől izmos leszel. Bedurrantók, 7 féle kreatin mátrix, zero best fehérjepor, koffeines szarok, bcaa, glutamin tökömtudja. Semmi szükség ezekre. Régebben én is vettem ilyeneket, de már nem. Semmivel ment jobban, de rosszabbul sem. Még azt is megmerem kockáztatni, hogy fehérjepor sem kell ilyen szinten. Edzés után kajálni egy jót, értelmesen, nem zsírt, és felvágottat. Úgyis abból fejlődünk, amit aznap megeszünk.
Amit mondtál, abban teljesen igazad van. Aki úgy ér el valamit, hogy nem szed gyógyszert, arra kell felnézni. Önerőből, és sok munkával.
És változatlanul állítom, az ipar kegyetlen módon kihasználja ezt. Jómúltkor valaki 20000 fölött fizetett egy scitec boltban. Nem mondom, én is vettem ezt azt, de már úgy gondolom a rendes kaja sokkal többet ér. Ráadásul a tojás tojás pl, nagy meglepetés nem érhet, ellenben egy dobozzal, amiről nem tudod, valóban azt tartalmazza-e, ami rá van írva.
[ Szerkesztve ]
-
Nightmare
senior tag
Érdekel a véleményem? Konkrétan undorító. Ronnie Colamen, Jay Cutler. Minden tiszteletem az övék, de nem szép. Ez a szint már kiábrándítóan eltorzult. Semmi szépet nem látok benne. Tényleg olyan ez, mintha lufit fújtak volna fel. Ez a mostani szteroidok korlátjai, meg az embereké. Később nem tudom mi lesz, ki mekkora húsgolyóvá fog nőni, és úgy gurulni, de ez a mostani is már nagyon sok.
-
Woodslave
félisten
engem csak annyi zavar az egészben, hogy egy teljes iparág épül arra a hazugságra, hogy ezt az eredmény el lehet érni. Nem tudom máshol hogy van ez, mert annyira nem vagyok benne. Eljárok edzeni, nézem ezeket az embereket és még mindig izmos akarok lenni.
Kijárok heti kétszer sprintelni a pályára, eszembe nem jut videókat nézni a neten futókról, megvenni bármilyen cipőt, gatyát, kieget, akármit, hogy olyan gyorsan fussak mint Usain Bolt. Érdekes
"akkor ne rezisztencia edzést csinálj hanem rendes odabaxósat :) "Bá
-
Woodslave
félisten
nincsenek illúzióim
de erről a fejlődésről is úgy beszélnek sokan, mintha valami lineáris végtelenbe menő folyamat lenne, az izomzat meg valami téglafal, amit fehérjével lehet konzerválni
[ Szerkesztve ]
-
Casanova*
veterán
-
Mikuland
tag
Én még az old suléval készültem, nem baj, hogy csecs alá engeded? Úgy tudtam, hogy gombra kell engedni... Mert, hogy ha lejjebb, akkor vállból nyomsz... Ha nem, Én kérek elnézést!
Amúgy mi ez a picsogás?? Nálad a környék legjobban fejlett mell-váll kombója!! Leülhecc!mike...ahogy azt az a bizonyos Winnetou nevű egzotikus kisebbségi regényhős mondaná: UFF! STAR N9000, MIZ Z2, H9503...Opel Zafira 1,6 x16xel 99'
-
Nightmare
senior tag
A hosszú hónapok kisérletezgetései után teljes mértékben egyetértek Veled! Nem kellenek mindenféle csudi bogyók. Normálisan kajálni, edzeni, aludni. Belőttem egy nagyjából 140 gr fehérjés, 400 gr ch-s, 50-60 gr (többnyire telítetelen) zsírt tartalmazó étrendet, aztán lassan menni fog.
Casa: mé' nem mész Te a büdös pcsába?
(#22850) meroly: költői kérdés: miért kéne feloldódnia?
[ Szerkesztve ]
-
BÁ Nutrition
addikt
Macikosnak elég komoly combja van
amúgy (te gyúrsz?) azt vettem észre már pár hónapja hogy bunika próbálja ledobni a malacjelmezt
lehet mégis olvassa a topicot saccra 15 kilót lefaraghatott már a legutóbbi videó alapján[ Szerkesztve ]
youtu.be/KKSQtQqLVdU ill "az a 10 ember ide, aki benne van a "kis" csoportba, többiek meg huzzanak""
-
-
meroly
veterán
Utoljára írom le, hogy te is megértsd. Nem túlfejlett, hanem a többi alulfejlett hozzá képest és szeretnék arányos maradni, ezért vettem vissza, vagyis erősítek rá jobban a többire.
Aki meg nem tud legalább 80kg-val 3x10-et guggolni a munkasorozatokban 1-2 év kondi után, az vagy kislány, vagy boozy. A 100 kiló csak próba volt.Impossible is nothing
-
Woodslave
félisten
vagy még inkább a lényeg a lapocka összeszorítása. Mondjuk erre nagy súlynál már nem tudsz koncentrálni. Régen én is csináltam 100kg-vla gurtnival döntött ( ) törzsű evezést nem kicsi lábmunkával, mostanában meg próbáltam koncentráltan csinálni. Nagyobb volt a hátam fassetudja
-
Nightmare
senior tag
szép célok. remélem sikerül majd elérni egyszer.
én ennyit nem tudok belerakni, nincs elég erő és energia meg idő hozzá. sajnos.wood.ahány mellette, annyi ellene. valahol olvastam testépítőket, ki mennyi fehérjét ajánl. a vége az lett, hogy 8 testsúly százaléktól 25-ig mindenki mást.
[ Szerkesztve ]
-
deniro2
senior tag
Ezt a napi 100g-al fenntartható dolgot meg nem értem
Elvileg 07-1g/tskg a szintentartó mennyiség, anyagcseréstől mindenestől...
Egyébként, ha jól emlékszem pár hónap alatt elérted a 100 kilót 90-ről, amikor elkezdtél "tömegelni", nem lehet, hogy előzőleg simán alacsony volt az összkalória? -
deniro2
senior tag
Szóval azt mondod, hogy hosszú kísérletezés után jutottál el a 3g fehérjéig, pl. nyomtad egy évig 1,5 grammal és nem fejlődtél?
Egyébként kurva kíváncsi lennék, hogy, ha napi 100g fehérjével fenntartható (és folyamatosan megújítható) a meglévő jópár 10 kilós izomzatod, akkor a havi max. fél kilós (100g fehérje) gyarapodáshoz miért szükséges további 6000g/hó...Wood: azémondom...
[ Szerkesztve ]
-
Nightmare
senior tag
Tegyünk különbséget az élsportoló, és a topicot látogató átlagember között. Nekem, de még Neked sem kell több, mint amire Te gondolsz. Míg az élsportoló ha nem eszik 2-3 óránként tényleg veszít az izmából, olyan szintű a nagy izom miatt a katabolizmus, addig nálunk ez nem olyan nagy probléma. Egy 50 kilós lánynál nem hinném, hogy bármiféle félelem kell, hogy legyen az izomvesztés miatt. Persze minél nagyobb darab valaki, annál több izmot veszíthet, de ezt úgyis tudod, kár ragozni. De nem hinném, hogy egy átlagos legyen 80 kilós, jó formájú edző embernek szüksége van napi 1 kiló csirkemellre, ami 250 gr fehérje, plusz ami hozzá jön. A fele bőven elég. Nagyon sarkítva adjátok elő a dolgokat, mintha "sportolók" lennénk. Messze van az attól. Hetente 3X edzeni még messze nem az. Sportolsz, lehet mondani.
És kérdés még, hogy mi a cél? Hogy nagy legyél? Elérhetetlen vágyakat nem fogok kergetni. Átlagemberek vagyunk. Normálisan kajálok, úgy hogy ne kerüljön többe sokkal, mint általában. Nekem ennyi elég. Nem fogom hajszolni, ami nem megy. A topicban mindenki azt teszi, kevés eredménnyel.
[ Szerkesztve ]
-
Dani82
senior tag
igen en is ezt olvastam es az edzom is ezt mondta hogyrendes tomeg kell a hasra hogy definialtan szepen epojojjenek. en is csak 1-2 honapja hasazok rendesen kicsit javult es nott tavalyhoz kepest de sajn de sajnos az az erzesem megint csak a jovo nyar lesz becelozva es tomegelos idoszak alatt brutal fokusz a hasra
vadlim szerencsere kb edzes nelkul is jol nez ki igy csak heti 2x kap es fejlett. ezt orokoltem cserebe a combom nem fejlodik -
Woodslave
félisten
-
meroly
veterán
-
wertigo1984
őstag
-
Jim-X
őstag
Lol, a builderen mekkora ökörségeket írnak... mikor volt Phil 98 kilós versenysúllyal? 72 telén? Meg 52es kar... annyival született bazzeg
Amúgy elég megnézni Kátler bácsit milyen "szép" változásokon ment át a búrája a sok növi miatt, pfejj...
(#21840) Dani82: Nem kell parázni! Számtalanszor vittem már a kogszaimat repülőn... Simán feladtam 1-2 kiló fehérjeport, vitaminokat, glutamint, edzés előttit, ízületvédőt... Még volt hogy Fast Carb-ot is vittem ami ugye faszán fehér por...
Amúgy meg a gépre is szoktam felvinni shakerben a proteinport meg zabpelyhet (pl. ha át kell szállni) és csak egyszer kérdeztek rá Poznanban Lengyelországban, hogy wtf, mondtam mi az, rámnéztek, mehet[ Szerkesztve ]
A játék az nem játék!
-
Casanova*
veterán
hát Sergio Oliva volt olyan nagy ,mint a mostaniak. vállba ,karba. Sergio tolna olyan növit,mekkora lenne már.
pedig az a jó,ha magas a testépítő. legtöbb testépítő 175-178 cm magas..
[ Szerkesztve ]
"Ha bírálnak téged,akkor valamit jól csinálsz. Hiszen csak azt támadják,akinél a labda van." ( BRUCE LEE ) ヅ ҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳ
-
spammer
veterán
Szerintem elég sok "profi" szarik a kajálásra offszezonban. A mi szintünkön is nehéz, unalmas egy idő után, képzeld el akkor a kemény versenydiéta után milyen lehet, szerintem amit látnak, azt zabálnak Csak sokan (valószínűleg tévesen) azt hisszük, hogy ők aztán mindig tök jól csinálnak mindent, aztán meg nem biztos...
Egyébként én is többre tartom, mint ahogy többre tartom a normális hobbigyúróst is, akkor is, ha sosem lesz igazán izmos, de normálisan csinálja és nem az van, hogy teleszúróm magam, hogy meglegyen a nyári pózfazon a strandra. (Igen, most kicsit magam felé is beszélek, én nem leszek sosem igazán izmos )
(#21831) Casanova*: alkalmaznak olyat is, csak ugye a növi jó kis extra és manapság meg már a méret felé billent el durván a mérleg és hátrányba került az esztétikum.
[ Szerkesztve ]
„A feketébe öltözött ember a sivatagon át menekült, a harcos pedig követte."
-
Casanova*
veterán
-
BÁ Nutrition
addikt
én azt tapasztaltam ha csak 90%os a kajám akkor kb ugyanazt az eredméynt érem el mint egy 50%os kajával.
ha azt szeretném hogy tényleg kezdjen látszódni valami eredmény akkor minden étkezést be kellek tartani egész héten. ráadásul még itt is belejátszik hogy épp milyen fázisban van az ember.. ill igazából diétában ilyenkor is védeni kellene az izmokatvalszeg ebből fejlődött ki ez a wood féle böjt módszer is hogy tökmindegy mit csinálsz, akár böjtölhetsz is, az 50% akkor is megvan
youtu.be/KKSQtQqLVdU ill "az a 10 ember ide, aki benne van a "kis" csoportba, többiek meg huzzanak""
-
Tamoo
MODERÁTOR
-
hrvp
aktív tag
Én fél 7-es kelésnél nagyjából délután 2-ig bírom kaja nélkül, utána elkezdek remegni és a lépcsőn nem tudok felmenni, mert összeesek. Ez után viszont töménytelen mennyiséget meg bírok enni, mivel már annyira éhes vagyok, hogy azonnal akarom az energialöketet, ameddig az nem jön(emésztési folyamat) folytatom a zabát.
Kávé meg rohadtul nem nyomja el az étvágyamat, ha éhgyomorra iszom csak ég tőle a gyomrom, sok savam lesz és még meg is hajt. Szóval úgy néz ki nekem nem való ez a koplalásEttől függetlenül az éhgyomorra edzés nagyon bejön, ébredés után 1 max. 2 órával súlyzós edzés, utána turmix és később rendes kaja. Mindig délelőtt vagy reggel edzek, előtte úgyis csak 1 kaja férne bele, viszont ha kajálás után kevesebb mint 2 óra telt el, akkor azt érzem edzés közben, hogy a tele a gyomrom, ha több, mint 2 óra, akkor meg, hogy éhes vagyok.
(#21684) g4bb3r
"mindnek aadtam 1-2 hónapot"
Mondjuk ahhoz, hogy megállapítsd egy módszerről, hogy működik-e nálad, legalább 3-4 hónapot kéne adni neki... De a placebo hatásnak is nagy szerepe van (lásd Casanova meg a csoda tesztófokozók), ha az ember úgy érzi működik és szereti csinálni, úgysem fog váltani.[ Szerkesztve ]
-
Nightmare
senior tag
ezek is, mint minden hipotézis. Én úgy gondolom, hogy egy egézséges szervezetnek nem jelenthet ez gondot. Amit írsz, azt értem, de manapság mi egézséges? Semmi. Az a baj, hogy néha már túlzottan elmerülünk az apróságokban, kinn az utcán meg szívjuk a kipufogó gázt, és a kormot.
(#21336) spammer . Ez így teljesen igaz is. Kinek van igaza? Döntsön meroly.
(#21339) Casanova* Én pl péklapáttal adagolom. Várom az ízorgia beszámolót.
[ Szerkesztve ]
-
Nightmare
senior tag
Sztem meg ugyanmindegy. A szervezet úgyis tartalmaz elég sok c-vitamint. De amúgy jogos, vagy több kis adagban kéne, vagy elnyújtottat venni. De kinek van türelme naponta több kis adagot megenni? Én tuti nem szaroznék ilyennel.
-
Nightmare
senior tag
Akkor Neked nem valók az olajos ügyek.
Na várj. Akkor hogyan oldod meg a zsírbevitelt? Sok kicsi adagban? Vagy a zsíros(hús) ételeket sem bírod?
(#21326) Outlander jártam én is úgy, azóta soha többet.[ Szerkesztve ]
-
Nightmare
senior tag
És hogy állsz a sima majonézzel? Mert az is tömény olaj, ha azt nézzük.
Egyébként hogy iszod? Magában, vagy valamivel? Mert magában nem csodálom...(#21323) Casanova* : akkor már tudom. Olyat sem ittam még. Egyetlen ízesítetlen fehérje valamilyen dm-es volt, akcióban vettem, nem volt drága, ellenben ihatatlan. Kevernem kellett hozzá vmit, mert tényleg a hányás környékezett.
[ Szerkesztve ]
-
darkarthur
senior tag
Viszont azt vedd figyelembe, hogy amit ő a doppinggal elér, bizony csak azzal is fogja megtartani. Te és én ha nem edzünk egy hónapig sem fogunk úgy ki nézni mint a szar, ha a kaját hozzáigazítjuk. És akkor vegyük figyelembe, hogy aki naturál annak (legalább is nekem) az elsődleges szempont pont az egészségmegőrzés és a szellemi valamint fizikai összhang. Én pont leszarom, ha valaki szezonban marha faszán néz ki. Én egész évben marha faszán nézek ki és még sosem nyúltam doppinghoz. Tudom mik a határaim, és még 5-6 év után is bőven van hova fejlődnöm, a részletekben jócskán el lehet merülni. Az izomérettségemet is irigylik a teremben, na meg gondolom a kitartásomat is, mert én szilveszterkor sem hagytam ki az edzést, és nem ittam egy kortyot sem, mert nem kívántam. Viszont nem is rinyálok sose, hogy edzeni kell, meg meleg van, meg anyám kínja miféle buzi szövegeket hallani manapság a teremben.
Ragozhatnám még de a lényeg, hogy el kell döntened mi a cél, ehhez milyen eszközöket vagy hajlandó bevetni. Nem mellesleg olyan szánalmas teljesítményű doppingoló balfaszok vannak, hogy az valami nevetséges! Mikor valaki doppingol és úgy nyom 85 kilósan 125 kilót fekve egy versenyen, és mikor végignézel a súlykorlátos kategóriákon egy versenyen és azt látod, hogy a legtöbben úgy néznek ki, mintha én nem edzenék fél évig, na az vicc! Közben tele vannak.
A sok agyatlan barom teszi tönkre az erősportokat és járatják le, a színvonal meg veri a padlót. A doppingnak is megvan a helye, de nem két hét alatt kell kurva jónak lenni, nem is várja el senki.Samsung S23 Ultra 5G
-
wertigo1984
őstag
Tegnap beszelgettem egy sraccal a teremben, es mondta hogy enantat kurat szokott alkalmazni, heti 2szer szurja magat es ez neki kb 60 ropi kornyeken all meg. Mondjuk nem is kicsi gyerek.
(((d(^_~)b))) "Milyen kegyes is az élet, ha az embernek megfelelő helyen vannak barátai."
-
-
Woodslave
félisten
de (a heti kettőt súlyzósra értettem)
Heti két HIIT van. Szerdán 5 hosszabb "sprint" (azaz végig a focipálya, de amikor megtudtam, hogy kb 100 méter csak eléggé elkeseredtem ) utána 20 perc nagyon lassú kocogás, majd 5 perc hazagyaloglás, szombaton meg 10 félpályás sprint és 15 perc kocogás. Ennyi sprinttől is meghalok, nem látom egyelőre értelmét fokozni, meg többször menni, nekem beleköp a regeneráció levesébe. Hétfőn guggolás, ezután elég xar a szerda lássuk be, a szombati meg a hétfőit "erősíti". De most aránylag jól érzem magam ennyitől. Még néhány gyalogláson agyalok, de ezt rábízom arra hogy magamtól felkelek-e.
Mondjuk nagy kihívás reggel 6-ra kimenni, arra kell koncentrálnom, hogy milyen jó hazafelé jönni (tényleg jó érzés)
Új hozzászólás Aktív témák
A topicban érdekeltségi körbe tartozó (tulajdonos, munkavállaló, stb.) boltot reklámozni, bármilyen módon üzletelni tilos!
- CES 2025: közeleg az AMD és az NVIDIA CES előadása
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Politika
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- OLED TV topic
- Végre bemutatkozott a Google Pixel 4a
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen asztali médialejátszót?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
Állásajánlatok