Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Gumi és felni topic
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motort/teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
tutis
őstag
válasz Puma K #55085 üzenetére
árukeresőn alul a grafikon pont erre való, nyomon tudod követni a kiválasztott gumidat.
Szerintem 5-10%-os drágulással számolhatsz minimum. Én az elmúlt év tapasztalatából mondom mindenre (nemcsak gumi hanem tényleg minden), ami kell, azonnal meg kell venni. Folyamatos drágulás van. Lényegében nem tudnék egy terméket se mondani a milliós kínálatból, ami olcsóbb lenne most mint pl 1 éve..http://www.youtube.com/tutisgsxr
-
Qru
MODERÁTOR
-
félisten
-
barnam_
nagyúr
válasz Puma K #52491 üzenetére
Köszi a véleményt!
#52497 No.01: azt néztem, hogy kb. egy 10essel drágább/gumi, szóval olyan +40 ezer/szett.
Olvasok majd pár tesztet aztán meglátom. Most nincs jobb képem, de ez 225/50-es gumi 7"-os felnin, elég ballonosnak tűnik.Qru & focvis: Utánanézek a Hankook Ventus S1 evo3-nak is.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz Puma K #52408 üzenetére
Én úgy tudtam, hogy a Kleber volt az első, aki téligumit csinált.
A Kleber 1910-ban alapult Franciaországban. Eredetileg a BF Goobrich egyik leányvállalata, 1981 óta a Michelin csoport tagja. A világon elsőként a Kleber mutatott be téli gumiabroncsot személyautóra az 1930-as években
-
tasiadam
veterán
válasz Puma K #52408 üzenetére
És asszem a Nokia volt az, csak eladták ezt a diíziót is Ugyanaz a nokia, amely telefonjait vettük, most meg amelyik 4-5G tornyait égetjük
Jól emlékszem, a nokiánál dolgoztam elsőnek IT-sként, ott ism ondták hogy gumi és egyéb kaucsuk alapú dolgokkal kezdtek el foglalkozni, mindig azzal, ami épp jobban fizetett.
Nokian Tyres (which had manufactured tyres under the Nokia brand; Nokian is the genitive) was split from the Nokia Corporation when Nokian Tyres Limited was created in 1988 as a joint venture company. Nokian Tyres PLC shares were floated on the Helsinki Stock Exchange (OMX Helsinki) in 1995. Nokia, which became the largest mobile telephone manufacturer in 1998,[8] ended its ownership interest in Nokian Tyres in 2003, selling its holding of 2 million shares to Bridgestone Europe NV/SA, a subsidiary of the Japanese tyre manufacturer Bridgestone, for U.S. $73.2 million.[ Szerkesztve ]
Boldog s̸̺̳̾͝p̶̝̖̅ò̵̫̾ọ̷̃͒k̸̮̓t̵͈͌͝o̶͓͘b̵͓͔͘è̸̱r̷̙͈̅̀ mindenkinek!
-
tboldi
nagyúr
válasz Puma K #52271 üzenetére
A japánokon is a vezetőoldali ajtónál van, legalábbis azon a 2-n biztosan, amiket jól ismerek (WagonR és Jazz). De láttam már VAG autón a tanksapkánál is, főleg Skodáknál a jégkaparó mögött.
Amúgy annyira simply clever, hogy nincs is hova akasztani a tanksapkát, amíg nyomod bele a naftát? Nem cseszi össze az autó oldalát, hogy ott figyeg?
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Puma K #52278 üzenetére
Hát igazából eddig is ezek a márkák jártak a fejemben, szóval sokkal előrébb nem vagyok.
Megéri pl Michelin Pilot Super Sport XL a 17 ezres felárat darabonként a SportContact 6-hoz vagy Pirelli P Zero XL-hez képest?
A három közül melyik lenne a legajánlottabb? Vagy esetleg ezeken kívül más?The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
veterán
-
-
Puma K
nagyúr
válasz Puma K #52102 üzenetére
Most hívtak a Lurdy garázsban lévő gumistól, hogy holnapra náluk lesznek a Ventus-ok és tudok majd értük menni. De szerelésre időpontot nem tudnak adni csak jövő hét csütörtökre... mert hogy szezon van és ilyenkor csak időpontra fogadnak ügyfelet.
Jeleztem, hogy esetemben nagyon aktuális a gumicsere, mert tegnap behasadt a széle jobb első guminak és balesetveszélyes (tűzoltó autó elengedése miatt megpadkáztam... nem is értem hogy jött össze, mert Bp-n élve nem ismeretlen számomra a padka és a délutáni napfényben vettem csak észre, hogy valami nem kerek ott jobb elől). Ezért is sürgős a csere meg mivel egy 4 gumit veszek így nem kevés pénzt hagynék ott és nem hiszem, hogy nem fér bele a le-csere-fel szerelés... de erre csak hallgatással válaszoltak...
Ránéztem az AKH-ra, hogy náluk mi a helyzet szerelés szempontjából. Hát tele vannak szabad hellyel a mai naptól kezdve bármeddig a Soroksári úton, Alkotás úton és a Fehérvári úton egyaránt...
[ Szerkesztve ]
"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
tasiadam
veterán
-
veterán
válasz Puma K #52019 üzenetére
Esetleg egy Hankook S1 Evo3?
A kopását nem tudom, utána kell nézni teszteken. A Laptimingban mint a Michelin PS4-től egy picivel elmaradó teljesítményű gumiként jellemezték, ajánlották.Szerk: 235/45R17-ben nem gyártják sajnos. Hankookból marad az S1 Evo2 és a Ventus Prime 4.
[ Szerkesztve ]
-
No.01
őstag
válasz Puma K #52011 üzenetére
Kis tulzassal az emlitetet Falkennel csak jobbat talalsz
Amit keresel az leginkabb a Primacy4-el irtad le, de ott meg az ar magasabb ugye.
A BlueResponse jo lehet. Abbol mar van "2. generacios" is igaz meg nem minden meretben.
P Zero Nero GT-t neztem en nem vennem. Mar regebbi fejlesztes es arban nem hinnem, h sokkal a Primacy 4 (esetleg 4+) alatt lenne... bar a Falkannel biztosan jobb.2 Falkenem volt eddig. Az egyiket a gyarto szerelte a masikat anno en vettem mert a nagyon hulye meretben anno nem volt mas. Az ar nyomott ahogy a kulonbozo mutatoi is. Ha kevesbbe sarkitva szeretnek fogalmazni akkor kis tulzassal azt is mondhatnam, h ar/ertek aranyban rendben van, de szerintem nem. Van jobb, bar az ar mellett a felhasznalas modja is szamit.
-
tasiadam
veterán
válasz Puma K #52011 üzenetére
A Nero GT az vizen meg szárazon elég jó, a kopása az jó kérdés. 10e km-t nemigen volt az autó, aztán el lett adva, mert elgörbült agyban a felni, ne kérdezd hogy. De nem fog 1 nyár alatt elkponi.
[ Szerkesztve ]
-
tasiadam
veterán
válasz Puma K #51986 üzenetére
Homorú a kupakja, de nem ennyire. Amúgy nehéz volt leszedni, de már le nem fog jönni az biztos. A lapos szerintem a sima felniközéphez kell. Viszont valszeg jobb lett volna az, csak hát nem tüntetik fel ezeket az infókat.
-
Snoop-y
veterán
válasz Puma K #51723 üzenetére
Igen de az enyem onnan indult, hogy nem lesz idosebb 3 evesnel. Kb fel europat korbetelefonaltam.
Pirellitol lehetett volna rendelni kozvetlenul es akkor 3 honapnal nem idosebbet garantalnak de annak 600 CHF volt darabja. Szoval orulok, hogy ez igy sikerult.
mod: Pirelli P zero 295/45/20 110Y Runflat + peremvedos.
[ Szerkesztve ]
New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need
-
blakey
titán
válasz Puma K #50619 üzenetére
Mert annak látom, bár nagyon sz@r a kép és akár csavar is lehetne.
[ Szerkesztve ]
ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
válasz Puma K #50617 üzenetére
a poén kedvéért csinálták, fa tipliket tettek az elhasznált gumira - gondolom el is olvastad mielőtt nekem címezted volna a hsz-t.
ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Executioner
aktív tag
válasz Puma K #50047 üzenetére
15" nem elérhető? Én is azt vettem. 195/65 R15
205-ös tényleg nincs belőle.Exec
-
tboldi
nagyúr
válasz Puma K #49973 üzenetére
A Lancia marad a Mosoni-síkságon, de hajnali-reggeli 4 és 7 óra között egészen hideg van már, amikor anyum megy vele dolgozni, vagy éppen jön haza műszaktól függően.
Amúgy ha szükséges lesz a csere, 4S-t fog kapni az Ypsilon is, preferably valami téliesebbet, mint a Jazzemen lévő CC+-ok. A Hondához hasonlóan ez sem fog többet menni 6-7k km-nél évente, nem éri meg két külön szettet tartani, de egyelőre még kár lenne kidobni ezeket, amiket kaptunk.
[ Szerkesztve ]
-
TheMarci
addikt
válasz Puma K #49942 üzenetére
Nekem is ts860 van a kocsin, és a budai hegyekben teljesen jó volt tavaly is, kell is, mert még ha a városban általában nem marad meg a hó, de itt bőven, hókotró nem nagyon jön, de iskolába, oviba meg be kell érni reggel.
Persze ésszel kell menni, múlt télen a szomszéd megpróbált a Tamási Áron utcán lemenni (21%-os), és az alján a házak fogták meg a kocsiját.[ Szerkesztve ]
Do You Dream?
-
rbalint88
addikt
válasz Puma K #49600 üzenetére
Unokatesomnak Volvo V60 van, az is 1,6tonna uresen, minimum. Vredestein Ultrac Satin kerult ra ket eve, Hankook V12 evo 2 helyett, mert sajnos elnyalja a gumi belso felet, olyan a futomu kialakitasa. Na a Vredik bekoptatasa Dobogoko iranyaban tortent, a kozel sem bekesen poroszkalo mx5-os sracok nem teljesen ertettek a szituaciot, amikor rajuk esett a nyugodt csaladi dizel kombi Szerintem versenypalyan innen ki lehet hozni a maximumot azzal is a futomubol Nem egy budget kategorias eco gumi, hogy essen-keljen vele az ember. Ja es ami szerintem meg a tapadas merteke mellett egy fontos szempont, ha keresi az ember a hatarokat: jol kommunikalja a tapadasvesztest, erezni a kormanyon, ahogy kezd elfogyni a tapadas, nem az van, mintha kirantanak alolad a szonyeget.
-
veterán
válasz Puma K #49566 üzenetére
Mint kiderült már, ilyent (BS T005) használok egy éve, ezzel vettem az autót, ~ 2 hónapos gumik voltak akkor. Gondolkodtam, kicserélem őket, mert egyrészt nem szimpatizálok a márkával, másrészt nem túragumira vágyok feltétlenül. Végül nem volt szívem elkótyavetyélni őket.
Az egy év tapasztalatai alapján.
Előny:
- halk,
- lassan kopik,
- alacsony a gördülési ellenállása, jól fogyaszt vele az autó.Hátrány:
- nincs peremvédője, (naponta 2x útba esik egy problémás szűk kereszteződés, néha vissza kell tolatni, idén 2 felnit húztam meg ott az útpatkán, 225/40R18),
- tapadhatna jobban (de túragumi),Egyelőre nem látszik az öregedés rajta, asszem' DOT3120.
[ Szerkesztve ]
-
rbalint88
addikt
válasz Puma K #49566 üzenetére
Nekem a sajat auton (A4 cabrio) 235/45R17 Michelin Pilot Sport 4 van, a cegesen (Hyundai i30 2021) 225/45R17 Michelin Primacy 4. Mindket gumit maximalisan tudom ajanlani. A Bridgestone-t focvis Golf7 GTI-jen probaltam, de ugy mondanam, hogy nem egy bizalmat epito gumi. Ha sokat mesz, akkor turagumit vegyel, ha keveset, akkor sportgumit, de szerintem egy E39-re nem valo ecogumi
-
-
Qru
MODERÁTOR
válasz Puma K #49312 üzenetére
Nitrogén gázzal töltik meg, valóban van némi előnye. Az a baj hogy a nyomás pótlást is csak ezzel érdemes elvégezni különben elvesznek az előnyök. Igazából versenysporton kívül sztem nincs sok értelme ezzel vacakolni.
mod:
Amúgy itt egy jó cikk a gumi gáz használatáról: [link]
Olvasd el és garantálom, hogy nem fogsz ezzel vacakolni.[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
félisten
-
ngaba
aktív tag
válasz Puma K #49009 üzenetére
Nézd meg részletesen a táblázatot: Hóban és vízen a legjobb (jégen inkább középmezőny; de az első helyezett Dunlop meg a legrosszabb, a gagyi márkáknál is rosszabb...). Szárazon a gyengébb a helyezettekhez képest. De szerintem egy téligumitól ez elmegy...
Az persze igaz, hogy ezen adatok alapján a GY jobb vételnek tűnik...[ Szerkesztve ]
-
MC Pite
veterán
válasz Puma K #48921 üzenetére
Télies 4S a téli, októberben mikor várható reggelente 4-5⁰, megy fel a téli kerék. Április végén, a havazás után meg le, és jöhet a nyári.
Mikor villog az autó (3⁰) már veszélyes, taknyos időben csúszkál a nyári mint állat(zuzmara/talajmenti fagy), ezt nem várom meg . Sima télivel ezután meg néztem a 25⁰ot októberben, hogy bassz, most meg a kenődik mint a ***a.Biqci: Pirelli SF2 tesztre nem vársz még? Kettő között van.
Qru: Nexen bőven jobb az Apollonál, de SF2/4S² se olyan drága, de legalább jók.
[ Szerkesztve ]
Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
- PlayStation 5
- Path of Exile 2
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- Samsung LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- HÁZIMOZI / HIFI / TV beárazás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Projektor topic
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest