Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Gumi és felni topic
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motort/teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Motion_Blur
félisten
Nekem is felment ma a téli szett. Én a gumishoz már így mentem az autóval: [link] mivel 4-en vetették rá magukat az autóra így kicsit hangosabban lefektettem pár alapszabályt: autóból ki és betenni kereket majd én fogok, légkulccsal leb*szni a lakkot a felinről nem szabad, ahogy kinéz az autó, olyan munkát is várok.
És csodák csodájára sikerült úgy megoldani a cserét hogy nem b*szták össze a felniket.
Nyári vs. téli. Várjuk a nyarat
mod: természetesen mennek majd fel a gyári dísztárcsák, de előtte még alapos mosás + Perlben megáznak a gumik
[ Szerkesztve ]
Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section
-
őstag
válasz sepsi0 #29294 üzenetére
Nexen van teszt ahol jól szerepelt, volt ahol közepesen. Én olyat vettem feleségem jazzére, de 2 hetes kevés kilométer után még nem nyilatkoznék (de eddig nem volt gond). A CC+ nyilván pöpec, az scrossomon az van múlt augusztus óta. Azzal van tapasztalat, én ajánlom.
Többiektől is kérdve a másik gumi nem az ami egy az egyben a quadraxer csak olcsóbban (de ezt könnyen lehet hogy keverem)?
-
Kornel
veterán
válasz grizlisandor #29297 üzenetére
6k-ert még jópofizzanak is?
Ha korrekt volt a munka, akkor jól jártál így is
Viszont ha van rá igény, ki lehet írni árlistára, hogy +10 perc a jópofizás 1k -
grizlisandor
veterán
válasz grizlisandor #29249 üzenetére
Fent van a téli gumi(Barum Polaris 3) vidéki helyi vállakozó csinálta, 6k-t kért. Kissé személytelen nekem ez, hogy reggel leraktam ott a kocsit és hívnak, ha átgumizták. Valahogy tavasszal jobb volt beszéltegni a szakival a másik helyen, hogy mit és hogy, meg mit vett észre rajta. Kérdeztem, hogy a piroson észre vettetek valamit? Minden rendben volt, ugye az x+1 autó volt aznap.
-
kenguru99
senior tag
válasz szőröscica #29271 üzenetére
"De tenyleg, en rosszul latok este tompitottal, foleg ha szembol is jonnek (ha nem jonnenek, nyilvan refiznek) nem derogal utviszonyoktol fuggoen 70-re lassitani sem."
Az autópályát leszámítva soha nem szabadna gyorsabban menni mint amennyit belát az ember. Ami (egy jó) tompított fénynél is maximum 70-80km/h
-
sepsi0
őstag
Sziasztok!
Segítség kellene a döntésben. Holnap vagy holnap után rendelek gumikat. Azért akkor, mert ha szerencsém van, lesz Michelin CrossClimate+ (100ef új 4db).
Ekkor persze a kérdés tárgytalan.Azt már eldöntenem, hogy 4 évszakos lesz. Eddig cserélgettem az abroncsokat, de elöregedett a Michelin téli.
Suzuki SX4 évi 6-8000km.- BFGoodrich G-Grip All Season 2 XL 205/60 R16 96H
- Nexen N'Blue 4 Season WH17 XL 205/60 R16 96HKicsit idő szűkében vagyok, mert még nyári van fent...
Köszönöm! -
Kornel
veterán
válasz stickermajom #29291 üzenetére
Szerintem is.
De legjobb ilyenkor egy nyárias négyévszakos -
válasz stickermajom #29289 üzenetére
Ha a megcsúszás nem is a 10 fok miatt volt, de azért 25-30 fokban nem csúszott volna ekkorát, kevésbé lett volna veszélyes a szituáció szerintem.
-
válasz stickermajom #29279 üzenetére
Ja, már akkor 80 km-t megtettem az M6-oson és onnan lehajtva az első település után volt ez. De egyébként, ha megnézed a rénszarvas teszteket, azok a kocsik, amik 80 km/h-val meg tudják csinálni, már nagyon jónak számítanak. És azt nyári körülmények között csinálják. Nem meglepő, hogy nem tetszett neki egy ilyen manőver.
-
IreN!CuS
őstag
válasz Motion_Blur #29274 üzenetére
Nekem 4 nap alatt meglettek a gumik HP3 igaz 3318 a dot mondjuk szerintem nincs azzal gond. Nem tudom honnan rendelték szerviz intézte akiknél mindig cserélem a gumit.
Más, elhoztam a 4 nyárin felnin hova és hogyan érdemes elrakni télire, van valami megkötés javaslat?
Két opció van, ~20 fokos garázs, vagy egy pince amiben kitudja hány fok van én a garázsra bíznám a tárolást. Levegőt nem engedték le belőle gondolom az nem gond.Smoke weed Everyday :D / Aki beperelte magát és nyert / ".....A fiú barát akkor is barát marad ha berakja ...""Go for the eyes Boo, GO FOR THE EYES!! RrraaaAAGHGHH!!!"
-
zoo8800
veterán
Ehh, nyertem. ma küldték ki a benzinkártyát.
Annyi se volt a borítékban, hogy forduljak fel, csak a kártya.rip and tear, until it is done
-
tboldi
nagyúr
válasz yodamastah #29256 üzenetére
Most már valószínűleg nem a CC+-t választanám, de nem is érzem úgy, hogy rosszul döntöttem volna.
-
Qru
MODERÁTOR
-
sirszevenap
addikt
Sziasztok!
Adott két választás, mindkettő 205/55 R16. Sava Eskimo S3+ VS Barum Polaris 5.
Melyiket érdemesebb választani? Árak: Sava 16,5K / db - Barum 17K / db.
Bankkártyával? Hát persze!
-
Qru
MODERÁTOR
válasz Motion_Blur #29274 üzenetére
Akkor az utolsó darabokat fogtad ki gondolom.
mod:
MasterDeeJay: Ha hátul meg van pakolva akkor jó a 2.2 de ha nem akkor hátra csak 2.0 vagy 2.1 bar-t nyomnék.
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
Motion_Blur
félisten
válasz MasterDeeJay #29273 üzenetére
Jó a 2.2!
Felhívtam a POPGOM-ot a rendeléssel kapcsolatban, egy magyarul elég nehezen beszélő hölgy biztosított arról hogy péntekig megkapjuk a gummákat
Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section
-
Kleber Quadraxer 195/65/15 91T 4évszakos mennyi legyen a nyomás?
Most 2.2 bar van elől és hátul is. Az autón lévő matrica szerint 2.1/1.9 a minimum elöl/hátul (Astra G caravan 1.8 autm. 2001-es, tudom 60-as kéne rá nem 65)
Hagyjam 2.2-őn? -
rbalint88
addikt
válasz HussarF #29269 üzenetére
De legalabb a teli se tapad be.
Ne vonj relaciot azok koze akik torodnek az autojukkal es boyracerkednek. Tapasztalat alapjan teljesen mindegy a muszaki allapot, aki keni az keni mindig mindennel. Ismerosnek is e61 bmw-n lekopott sava teligumi telen-nyaron es megy mint a veszedelem... es ez csak kiragadott pelda, de a tobbseg ugyanilyen.[ Szerkesztve ]
-
-
Motion_Blur
félisten
válasz focvis #29254 üzenetére
Megrendeltem, visszaigazolták, majd küldték a számlát is.
Most ránézek a honlapra:
"Ez a gumiabroncs jelenleg nincs készleten."
Se ár, se semmi. Lehet megtenni téteket hogy megkapom-e a gumit, 99%-ban biztos vagyok benne hogy nem
-
válasz Doki16 #29266 üzenetére
Szerintem azért aránylag kicsi az átfedés azok között, akik fogalmatlanok és leszarják a gumiabroncsokat és azok között, akik vakmerően vezetnek és szükség lenne a maximális műszaki megbízhatóságra (tehát jó tapadásra, stb.). Aki leszarja a kocsit, az általában mazsola. Aki meg boyracer és úgy szarja le, az előbb-utóbb meghal.
Vasárnap esti sztorim. Még nyári gumikon vagyok. Ugye még 10 fok felett volt még a hőmérséklet és nem volt csapadék akkor. Épp kiértem lakott területről és gyorsítottam, amikor megláttam valamit az úton. Egy faágnak nézett ki, meg valami zacskónak rajta, de volt vagy 40 cm magas, tehát messze nem fért volna el a kocsi alatt. Kicsit tétováztam, először úgy döntöttem ,hogy átmegyek rajta, nem számít, úgyis csak egy zacskó lesz. Aztán ahogy közelebb értem, még mindig nem tudtam eldönteni, hogy mi van az úton, ami elbizonytalanított (ez kb 2 mp-el volt később, mert már 90 km/h körül jártam és a tompított nem világít olyan messzire).
Ekkor döntöttem úgy, hogy nem megyek át rajta, hanem kikerülöm. Na, ez egy rénszarvas teszt szerű manőver volt már a kis távolság miatt. Egy gyors bal-jobb kormánymozdulattal átkaptam a szembe sávba. Az autó fara túllendült, vadul megindult kifelé és erősen ellen kellett kormányoznom, miközben már a lelki szemeim előtt az árokban láttam magunkat. Így szerencsére sikerült összeszednem a kocsit. Nem ártott, hogy a menetstabilizátor is dolgozott rendesen.
Azért így tíz fok környékén 10-12 fok környékén már nem tapad be annyira a nyári gumi. -
Doki16
addikt
válasz szőröscica #29264 üzenetére
De ez akkor sem normális, nagyon sokan közlekednek vacak abroncsokkal, mert nem tudnak róla, hogy elöregszik. Ameddig minta van rajta addig használja az átlag júzer. Kíváncsi lennék, hogy egy ilyen kővé dermedt 15+ éves guminak mennyi a fékútja százról. Energy Saver jó volt üzemanyag meg öregedés szempontjából, de más szegmensben nem szerepelt ilyen jól. Jó a CC+, ne bánd. Nekem a Kleber után megváltás volt.
A Tyrannosaurus Rex legközelebbi ma is élő rokona: a csirke.
-
kenguru99
senior tag
válasz Doki16 #29260 üzenetére
Szerintem az ilyen tulajnak fogalma sincs arról, hogy mennyi idős a gumija. Amúgy meg 3300 volt a dot, szóval már 18+ éves a gumi.
Az egyik munkatársam megkért, hogy nézzem már meg az autóját, hogy téli gumi van e rajta. Elöl 12 éves 4 évszakos falken, hátul 18 éves nyári michelinek voltak az autón...
-
Motion_Blur
félisten
-
Qru
MODERÁTOR
válasz yodamastah #29256 üzenetére
Ez jó, be is tettem az összefoglalóba.
focvis: Mert a jó fogyi miatt keskeny gumi kell de a design miatt meg nagy átmérő. Lásd BMW i3 amin egy szekér kerék van...
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
yodamastah
őstag
Auto express 4évszakos teszt (conti is benne van már) [link]
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Motion_Blur #29252 üzenetére
Régóta működő webshop, nem aggódnék különösebben. Az aktuális Suzukikra való gumik vicces áron mennek. :/ Miért jó nekik ez a sok hülye méret? Ignis GL+:175/60R16 (!!!), még jó hogy ahhoz homológ a 175/65R15 - az ment apám gépére téliben, még januárban rendeletem 53 e / 4 db Kleber HP3. TPMS nyista egyelőre.
Hétvégén a saját gépre is feldobom a télit, hadd kopjon.
-
blakey
titán
válasz Motion_Blur #29252 üzenetére
Itt van Kleber, ez nem jó? 1 héten belül megkapod. Vredestein is van, Goodyear is.
[ Szerkesztve ]
ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Motion_Blur
félisten
Bakker a kléber is kifogyott mindenhonnan.... innen szabad rendelni?
Tegnap még BHP-nál 40k volt darabja, ma már 43+
-
rbalint88
addikt
válasz Motion_Blur #29248 üzenetére
Valamiert azt hittem arra kulon szett megy. Negyevszakosokat leraboltak teljesen ebben a meretben. Ha fl vitara, akkor dobj egy pu-t, lenne kerdesem.
-
grizlisandor
veterán
válasz Motion_Blur #29245 üzenetére
Visszük a céges járgányt is téli gumi cserére. Sajátom is ott marad cserére, nem húzom tovább.
-
stickermajom
addikt
Vasárnap estig kibírhatná az eső.
-
rbalint88
addikt
hátha még nem késő:[link]
-
Motion_Blur
félisten
[ Szerkesztve ]
-
FireFox1996
őstag
válasz tboldi #29238 üzenetére
A paypal abban az esetben (is) megvéd téged, ha rossz terméket küldtek vagy nem küldtek semmit...
Párszor kaptam már vissza a pénzemet paypalon keresztül, igaz nem nagy összegű vásárolás volt, de visszakaptam.<< Nem szabad félni a kudarctól, játszd végig a játékot ! >>
-
tboldi
nagyúr
válasz FireFox1996 #29235 üzenetére
Én a felnijeimért utaltam előre 200k-et Paypallel, Dajcslandból csak így szállítottak Magyarországra. Izgultam azért, de szerencsére minden rendben zajlott. Sőt, meglepit is kaptam, 16 db kerékcsavart és 4 db tehermentesítőt is küldtek ajándékba.
szerk.: Kéne az a 16".
[ Szerkesztve ]
-
Helyi gumis 40-ért hozott volna a Vredestein Wintrac Xtreme S-et per darab (225/50R17). A gumipark cégénél (Lurdy ház mélygarázs) találtam 36 ezer párszáz forintért. Mivel szombaton is nyitva vannak, így el is tudok menni érte, úgyis van dolgom arra. Plusz fizethetek kártyával, a hitelkártya meg még visszatérít az árból 2%-ot, szóval 9 ezerrel bejlebb vagyok egy pár abroncson így (egy pár kell csak, defekt miatt a másik tengelyen már az előző szezon vége felé cserélve lett ugyanilyenre). A felszerelés azért itthon lesz, mert a kerekeket a gumisnál szoktam letároltatni.
-
Kornel
veterán
válasz FireFox1996 #29235 üzenetére
Kb.
Kivéve Kínából drágább telefont, de csakis paypal-al. -
tag
Van aki közületek rendelt gumit a BHP-től az utóbbi pár hétben?
Október 18.-án rendeltem (és előre kifizettem) téli gumikat, amik voltak raktáron, aznap jött is visszaigazolás, de azóta semmi, csak egy automata 2 héttel később hogy értékeljem a vásárlást. Emailre nem válaszolnak, telefonon nem lehet elérni őket.
Pedig már nagyon itt az ideje, hogy feltegyem a télieket. -
Doki16
addikt
Ide best buy a Kleber Krisalp HP3. Elég jó ár-érték aránnyal bír. De amúgy a Barum is jó akkor ha hosszú időre nem tervezel.
(#29229) Titmouse09: Én a létező legolcsóbb helyről venném. Ha meg nem jó a DOT szám akkor nem veszed át.
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
Sziasztok!
Kicsit döntésképtelen vagyok, gondoltam beírok ide, hátha segít a döntésbe
Egy öreg '96-os F astra Gsi-m van.
Természetesen téli gumi miatt van a filózás.
Van ugyan 4 télim..- elöl 2 db Goodyear ULTRA GRIP 9 (2016 januárban vettem, és akkor lett felrakva élősszőr )
- hátul 2 darab, hmm.. talán semperit valami..No ezzel a hátsóval lenne gondom. Profil mélysége még lenne is, de szerintem már öreg a gumi.. (használtan vettem valamikor... nem is tudom mikor.. )
Tavaly latyakon, havon nagyon könnyen el-el dobta a hátsóját a paripa.. (igaz, hogy bakancs listás egy hátsó kerekes vas, amivel lehet keresztbe menni, de ez első kerekessel nem annyira buli.. bár ha számítok rá, és direkt kicsit szűken, tempósan veszek egy kanyart.. )No ezt a régi gumit szeretném idén lecserélni.
Viszont az is benne van a pakliba, hogy már kb. két éve "cserélem" az autót, így bármikor jöhet egy na ezt meg kell venni paripa..Ezért erős a filó, legyen megint UG9, innen 20/ darab.. no meg posta.. (mindenhol máshol 22+ az ára,)
vagy esetleg elég lenne a Hankook Winter I*cept RS2 W452 is. Jelenleg kicsit e felé hajlok..Lehet "gyengébb" egy új UG9-nél, de talán pariban lenne a kopott UG9-el. (mondjuk így meg jönne a következő filózás, melyik menjen előre-hátra.. bár valószínűleg az akármilyen új menne előre, a jobb kapaszkodási képesség miatt..)
Esetleg még Barum Polaris 5.. csak mert azt kapni sok helyen..
Mit gondoltok? (vagy ha bármi más ötlet, az is jöhet. )
Jah, és 195/60R15 gumikról van szó.. (Lehet nem pont gyári méret, de ebből van az UG9... )Jah, és megbízható ez a Gumidot vajon? vagy inkább kicsit drágábban az autostop vagy ki
[ Szerkesztve ]
-
Titmouse09
aktív tag
válasz Doki16 #29228 üzenetére
Köszi, végül is olcsóbb helyeken alig drágább és ahogy nézem a jellemzőit, lehet optimálisabb lenne ez számunkra.
Boltot tud valaki ajánlani hozzá? Vagy ami árukeresőn megbízható, azzal nagy gond nem lehet? Műszaki cikkeknél tudnék választani, de gumit nem sűrűn veszek
Xiaomi Redmi 3, Samsung Galaxy Tab S2 9.7 VE
-
Doki16
addikt
válasz Titmouse09 #29227 üzenetére
Ennyiért már inkább ezt venném. [link]
Jó a wrd3 de az hóban kiemelkedő inkább.
-
Titmouse09
aktív tag
Sziasztok! Lassan eljön a csere ideje, így venni akarok új téli szettet.
Ezek közül a boltok közül melyiket tudjátok ajánlani / honnan érdemes venni? Próbáltam itt a topikban rájuk keresni, de nem sok tapasztalatot találtam, illetve elég sok bolt árulja.
Nokian WR D3 155/70 R13
Előre is köszi!Xiaomi Redmi 3, Samsung Galaxy Tab S2 9.7 VE
-
SeatZola
őstag
Én péntekre kaptam időpontot. Berendeltem így látatlanban a Michelin Alpin A6-ot 215/60R16-ban a Passatra.
Rappi
-
Peter.70
addikt
válasz stickermajom #29222 üzenetére
Te teszed fel?
-
Peter.70
addikt
Nézve az időjárás előrejelzést, szerintem jövő héten felkerülnek a téli papucsok
-
Qru
MODERÁTOR
válasz Tom1939 #29213 üzenetére
Eddig nekem is az öregedés miatt kellett cserélnem az összes gumim, még az előző 4évszakost is.
Nem tudom mi lesz az utód. A CC nagyon bevált ezért a CC+ ott a listán de az új BS A005 is szimpi és az előző 4évszakosom is BS volt azzal sem volt gondom. Még meglátom mik a tapasztalatok itt meg a tesztekben.
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
Qru
MODERÁTOR
válasz Tom1939 #29209 üzenetére
2015 májusban tettem fel, sajnos nem jegyeztem fel mennyi vt akkor a kmóra állás de átlag évi 11k-t megyek vele. Szóval cca 38-39k km van most benne. Ránézésre még 1x ennyit simán elfut, csak majd át kéne cserélnem, mert az elsők gatyábbak mint a hátsók (még nem volt egyszer sem megcserélve). Profilmélységet nem tudok mondani de majd megmérem ha oda jutok...
Szvsz még 2 év benne van.
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
speedernet
aktív tag
válasz stickermajom #29210 üzenetére
A mérete az biztos jó.
Ugyan az mint a J Astráé.
De az enyém nem lyukas.
Köszönöm így már csak meg találom. -
stickermajom
addikt
válasz speedernet #29187 üzenetére
De a Zsu csak a Sparkra írja, szóval nem tudom.
-
MODERÁTOR
válasz stickermajom #29194 üzenetére
Az enyém csehországi.
-
rbalint88
addikt
válasz Motion_Blur #29204 üzenetére
bár 40,6k, de a marsotól venném, az legalább nem áfázós himihumi cég, hanem több éve piacon lévő komoly szereplő a gumipiacon.
-
Motion_Blur
félisten
Fatert rábeszéltem, kérdés hogy honnan rendeljem: [link] esetleg más forrás?
BF Goodrich sehol sincs raktáron, tuti nem viszik annyira így nem vállalom a rizikót hogy régi gumit kapok
-
Kornel
veterán
válasz sugarforce #29202 üzenetére
Valakinek tesztelni is kell
-
-
Kornel
veterán
válasz sugarforce #29200 üzenetére
Ismerősnek van, neki tetszik.
Árban mennyivel lett volna több a CC+ vagy a Bridgestone Weather Control A005?
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest