Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Mikrotik routerek
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- Linux kezdőknek
- Disney+
- DIGI internet
- Microsoft Office és Office 365 topic
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 10
- Bitcoin topic
-
IT café
Gumi és felni topic
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motort/teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
SeatZola
őstag
Srácok!
Egy vadiúj Michelin Premacy 3 és Premacy 4 guminak hány mm a futófelülete?
Rappi
-
SeatZola
őstag
Srácok!
2015-ös Passat B8-ra milyen nyárit ajánlotok. A rajta lévő 215/60r16 Bridgestone Turanza T005 helyett méretet váltok és a gyári váltóméretben 215/55R17 menne fel az új 17-es felnikre. A rajta lévő Turanza T005 tetszett. Téliben vettem rá Micheli Alpin 6-ot. Na az szuper gumi. Ezért esetleg nyáriban is érdekelhet pl egy Michelin Premacy 3 vagy 4. A másik kocsimon Conti Premium Contact 5 van. Az is nagyon bevált. Szerintetek mit lenne érdemes?
Rappi
-
SeatZola
őstag
Urak! Helyzetjelentés!
Ma végre felkerültek a 215/60R16-os Michelin Alpin A6-ok a Passat B8-ra. DOT 2018. 33. hét mind a négy és Made in Poland. Mindegyik 8mm futófelületű.
Kicsit féltem, de elsőre nagyon-nagyon jók a tapasztalatok.
Irgalmatlanul halk a gumi!!! Halkabb, mint a nyárim a Bridgestone Turanza T005-ök, pedig azok sem hangosak.
Ennek konkrétan semmi hangja. Nem "nyúlik" még 10 celsius környékén sem, nem imbolyog vele a kocsi. Most este 3-4 fokban próbálgattam és nagyon jól tapad. Olyan, mint a sínautó.[ Szerkesztve ]
Rappi
-
SeatZola
őstag
válasz Mauzes #29322 üzenetére
Én ugyanezen mentem végig. A B8-ra kerestem 215/60r16-ot. Conti csak a regebbi ts830p van. Végül megvettem a Michelin A6-ot. Hiába nincs róla teszt, a B brandjeik telijei is nagyon lettek ( Kleber Krisalp HP3 és BF Goodrich Winter Gforce2) . A névadó "A" csak jobb lehet alapon.
Rappi
-
SeatZola
őstag
Én péntekre kaptam időpontot. Berendeltem így látatlanban a Michelin Alpin A6-ot 215/60R16-ban a Passatra.
Rappi
-
SeatZola
őstag
válasz speedernet #29070 üzenetére
Nekem nagyon halk a Passaton. A Jettámon Conti premium Contact 5 van, az hangosabb.
Rappi
-
SeatZola
őstag
válasz speedernet #29049 üzenetére
Én ezt használom a B8-as Passaton. Nagyon jól működik minden körülmények között. De ugye azt tudod, hogy a T005 az nyári gumi. Te nem a négyévszakos A005-re gondoltál?
Rappi
-
SeatZola
őstag
válasz SeatZola #28725 üzenetére
Nos Urak!
Akkor az ajánlataitok tükrében ezek maradtak:
1. Continental H TS 830P XL - 40.611
2. Dunlop H SP Winter Sport 5 XL - 41.176
3. Goodyear H UG Performance Gen1 XL - 41.176
4. Michelin H Alpin 6 XL- 42.175
5. Kleber Krisalp HP3 XL - 30.635A megadott árak már a szerelt árak és ezekből még jön le kedvezmény nekem. Ennek tükrében melyiket?
Leginkább a Dunlop/GoodYear/Michelin trió tetszik, mert a Contiról nincs infóm és Klébert meg láttam egy egy szezont futottat és nem tetszett amit láttam.
Ilyenek:Nekem kicsit olyan, mintha nem is téli lenne, azok az apró kis barázdák, amik szépen tudnak kapaszkodni, azok itt hiányoznak.
[ Szerkesztve ]
Rappi
-
SeatZola
őstag
válasz kenguru99 #28759 üzenetére
Persze, tudom és nem is azért írtam, hogy szerintem van ilyen guminak létjogosultsága. Mindössze azt szerettem volna elmondani, hogy itt azért nagyobb a tél, mint pl székesfővárosunkban.
Más: a Conti TS 830P milyen gumi? Valakinek van vele tapasztalata?
[ Szerkesztve ]
Rappi
-
SeatZola
őstag
válasz Kornel #28753 üzenetére
Tavaly úgy 4-5 alkalommal csak hólánccal engedtek fel a Mecsekbe. Minden évben többször is van itt nagy hó és tovább megmarad, mint a városban Pécsett vagy Komlón. Én minden nap e kettő között ingázom kocsival. Amikor leeseik a hó, akkor 3-4 napig nagyon szar, amíg le nem takarítják teljesen. Plusz amint lemész a főutakról, akkor nagyon sok helyen nincs takarítva, csak a szűz, majd a letaposott tömör jeges hó van. Amikor meg picit is olvad, akkor tiszta víz az egész hegyi út és rá is fagy.
Szóval itt nálunk elkel a jó téli gumi![ Szerkesztve ]
Rappi
-
SeatZola
őstag
Srácok!
Kicsit változott a szitu téligumi ügyben, nem az ár/érték a legfontosabb, hanem a biztonság, tapadás, komfort.
Az alapfelállás maradt: Passat B8 2.0 TDi 150Le, 215/60R16 napi kb 50km - át a Mecseken, ahol ugye többször van hó és víz, mint a fővárosban vagy az Alföldön.
Ezek az opcióim, csak ezek közül tudok választani:
1. Continental H TS 830P XL - ebben a méretben sajnos nincsen TS860!!
2. Dunlop H SP Winter Sport 5 XL
3. Goodyear H UG Performance Gen1 XL
4. Michelin H Alpin 6 XL
5. Pirelli H SottoZero 3 XL
6. Bridgestone H LM001 XL
7. Michelin H Alpin 5 XL
8. Kleber Krisalp HP3 XLSzerintetek melyiket?
[ Szerkesztve ]
Rappi
-
SeatZola
őstag
Urak!
Falken HS01 XL gumival van valakinek tapasztalata?
Rappi
-
SeatZola
őstag
Erre valakinek ötlete?
Rappi
-
SeatZola
őstag
Srácok!
Leszűkítettem a kőrt: 215/60R16 a méret, egy Passat B8 2.0 CrTDi a kocsi, ami 150Le-s és mivel ebben a meretben nincs TS860 és ettol amugy is elment a kedvem, igy a ket kiszemelt a Kleber Krisalp HP3 és a Hankook Winter Icept Evo2 vagy esetleg Winter Icept RS2. Napi 40-50 km. Komló-Pécs között a Mecsekben. Mindkettőt egy arban kapnám. Szerintetek melyiket? A Kleber felé hajlok amúgy....
[ Szerkesztve ]
Rappi
-
SeatZola
őstag
Most én vagyok vak vagy tényleg sehol nincs 215/60R16 méretben Conti WinterContact TS860?
Rappi
-
SeatZola
őstag
Indirekt TPMS van benne, így akkor nem kell jeladót venném a téli kerekekbe.
Rappi
-
SeatZola
őstag
Ok. Maradok a 215/60R16-nál. Márkában mit? Eddig a Hankook W320-at, Kleber Krisalp HP3-at és a BF Goodrich G-Force Winter 2-t nézegettem. Utóbbi kettőnek van B-B minősítése és 69 dB-es. De lehet már is. A lényeg jól fogjon vizes, havas úton is. Minden nap a Komló-Pécs útvonalon megyek, át a Mecseken.
Rappi
-
SeatZola
őstag
Srácok!
2015-ös Passat B8 2.0 CrTDi 150 LE-re milyen méretű és típusú téli gumit javasoltok. A nyári most 215/60R16 Bridgestone TuranzaT005.
Nagy istenkísértés lenne 205/60R16-ot tenni rá? Semperit Master Grip 2 XL nilyen választás lenne?Rappi
-
SeatZola
őstag
Srácok!
Jelenleg egy Conti 205/55R16 TS810 van a 2007-es Jetta 1.9 TDi-men. Az új Conti TS860 árát (én 234.800,-Ft/db áron kapnám) sokallom kicsit, de ha muszáj kifizetem.
Szerintetek ezek közül melyik válthatná ki a Contit?
1. Bridgestone Blizzak LM 001 19800,-/db
2. Hankook Winter I*Cept RS2 W452 16.800,-/db
3. Kleber Krisalp HP3 17.800,-/dbEsetleg más alternatíva?
Rappi
-
SeatZola
őstag
Téligumira kérnék tanácsot!
A kocsi egy 2007-es VW Jetta 1,9 TDI. Eddig 205/55R16-os Conti TS810-volt rajta a téli, de már öregecske és cserélném újra. Napi szinten használom 40-50km-t Pécc-Komló között a Mecsek hegységen keresztül.
Szerintetek milyet vegyek rá 205/55R16-ban:
1. Conti TS860 224000/db
2. Michelin Alpin A5 23700/db
3. Hankook W452 Winter i*Cept RS2 16990/dbBevállalható a Hankook? Vagy nagyon kompromisszumos a Contihoz képest? Vagy inkább Michelin (bár az Alpin A2-vel nagyon nem jó tapasztalataim voltak anno az előző VW Bora-n)
Vagy mást ajánlanátok?
Rappi
-
SeatZola
őstag
Srácok!
Valakinek tapasztalata a Kumho KU39 ECSTA LE SPORT XL 225/50 R17 98Y gumival? Vennék egy szép MAK Nitro5 Ice titan felnit és ez van rajta. Egy Opel Astra H 1.7 cdti 125LE 6 sebességes kocsira lenne....
Rappi
Új hozzászólás Aktív témák
- Path of Exile 2
- Autós topik
- Futás, futópályák
- Amazon Fire TV stick/box
- Mikrotik routerek
- 20 milliárd kameraszenzornál jár a Sony
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- CPU léghűtés kibeszélő
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest