- Elon Musk meghatározóvá teszi a SpaceX-et Olaszországban
- Trump is bejelentett egy 20 milliárd dolláros adatközpont-fejlesztést
- Nem minden chipért kapkodnak, leépít az egyik japán chipgyártó
- Jön Trump, Zuckerberg és a Meta pedig 180 fokos fordulatot vett
- CES 2025: robotokat tréningez az NVIDIA, és összeállt a Toyotával
- Rendszergazda topic
- Microsoft Excel topic
- Proxmox VE
- Windows 10
- Vakarja a fejét a félvezetőipar: az egekben az antimon ára
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Synology NAS
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Milyen routert?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
-
IT café
Google Chrome
Új hozzászólás Aktív témák
-
titán
válasz Cs1csó #33537 üzenetére
Igaziból nem értem miért kell ezen bármit magyarázni, de legyen.
Azt írtam, hogy Gondolom az ublock origin ki fog kopni, kár érte.
Erre abból következtetek, amit be is másoltam (a bővítménynél van feltüntetve az áruházban).Olyat én nem írtam, hogy ne lenne szüksége az embereknek reklámblokkoásra és hogy ennek ne találnák meg a módját.
-
zizidor
őstag
válasz Cs1csó #33345 üzenetére
Persze. Kb. úgy mint uBlock esetén, van egy halom szűrőlista amit ki/be kapcsolgathatsz, hozzá is adhatsz listákat, meg egyéni szűrési szabályokat is. A weblapról is kijelölheted a szűrni kívánt dolgot. Mondjuk ezt hülyén fordították, mert Elem blokkolása helyett Blokkelem jelenik meg a menüben, de attól még működik.
„Open mind for a different view, and nothing else matters”
-
GEPESZ66
veterán
válasz Cs1csó #32895 üzenetére
Én a böngészőben állítottam be, androidos telefon esetében.
Inkább azzal böngészek.
Illetve számítógépen is csak a böngészőben.
Illetve az esetleg jó megoldás-e telefon esetében, ha a csatlakoztatott wifi-re menve, a beállításoknál átváltok statikusra, s ott állítom be az 1.1.1.1-et? -
GEPESZ66
veterán
-
Zan
aktív tag
válasz Cs1csó #32567 üzenetére
Szia,
köszönöm az útbaigazítást. Jobb lett a helyzet, de nem 100%-os még. Lehet újra fogom telepíteni az egész rendszert...csak hát ezt próbáltam volna elkerülni. Gondolom van xiaomi-nak is van valami programja gépre, amivel tudok backupolni és teljes clean installt csinálni, majd rákeresek.
Minél jobb, annál jobb!
-
-
Teodor52
senior tag
válasz Cs1csó #32492 üzenetére
Androidos készülékről van szó.
Letiltott kiegészítőkkel kapcsolatban adblock meg hasonlókra gondolsz, mert az nincs?
Internet security van telepítve.Frissített verzió
Újra is lett telepítveVga driverrel kapcsolatban az alábbi két kép közül nem tudom pontosan melyik a driver verzió, de talán a 2-ik képen látható illesztő verzió 1.2 mondanám, viszont ezen az oldalon nem találtam infót illesztőprogrammal kapcsolatban.
kép1
kép2HDR opció beállítást nem találok a youtube felületén
-
zizidor
őstag
válasz Cs1csó #32473 üzenetére
Már az is túl bonyolult, hogy ki van rakva a könyvjelző sávra, és jobb klikk, inkognitó módban megnyitni.
A webhely beállításokkal annyit tudtam trükközni, hogy a böngésző bezárásakor az ügyfélkapus sütik törlődnek, de ez mit sem ér, ha a két belépés között nincs bezárva.„Open mind for a different view, and nothing else matters”
-
Lackooo84
nagyúr
válasz Cs1csó #32428 üzenetére
Az üzi végén megtalálod. Amúgy van még 1650Ti dedikált GPU-m is, de videóhoz nem akarom beröffenteni, videókhoz bőőőőven elég volt mindig is az integrált. Most vettem észre, hogy a chrome-al némelyik 4K videónál elkezdett köhögni (hozzáteszem alapból energiatakarékos móddal 50%-ra korlátozva használom a CPU-t általában, mikor csak neten böngészgetek) és így is bőven elég mindenre. Mint írtam a többi böngészővel 20%-körül van a CPU használat a legdurvább 4K 60fps videónál is, a Chrome-al meg van amikor már meg-meg akad, így vettem észre, h vmi nem oké, mert a CPU van, h eléri a 100%-ot, ha más task is megy közben.
The Truth is out there...
-
mikk2000
őstag
válasz Cs1csó #32332 üzenetére
Szövegértelmezés
Mindig azt kell elolvasni mit az ír, aki felhoz egy problémát. Nem írta hogy emlékezete szerint mindenféle listát adott volna a blokkolóhoz. Tehát ezt az általa definiált környezetet kell vizsgálni ebben az entitásban.
Egyébként igen, a blokkoló blokkol, nem pedig a lista, mivel a programkód az, ami műveletet tud végrehajtani, tehát a program és az adata két különböző dolog, de mégiscsak maga a program az elsődleges, mert blokkoló nélkül de terabyte-nyi blokkoló listákat is másolhatsz a Chrome könyvtárába, az égvilágon semmi sem fog történni.
Minden host/ip alapú blokkolóhoz lehet listákat adni általában, ha nem tudtam volna, akkor köszönném az infót. Viszont ezt az ecsetet még sose használtam, ez új infó, majd egyszer kipróbálom, kösz -
csabyka666
veterán
válasz Cs1csó #32157 üzenetére
Pontosan ez az egyik problémám, amit mondtál - betölti 100%-on, majd ugrik a megadott értékre. Lehet tényleg engedek az elvárásokból, aztán beállítom 125%-ra az oldalakat első megnyitáskor...
Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091
-
AtHoS
nagyúr
válasz Cs1csó #32103 üzenetére
Lehet átugrottad, de írtam, hogy egyetlen kieg van csak a böngészőben, az pedig az UO. Nincs semmi más és ugye szinkronizált AdBlock törlése után egyetlen kieg nélkül sem lépett tovább a játék.
A Social Media filter-t szintén írtam, hogy azt nem kapcsoltam be Adguard listák közül, a többit bekapcsoltam az alapértelmezett UO filterek mellé
Ezek lettek pluszban aktiválva UO-ban
- AdGuard Base
- AdGuard Tracking Protection
- AdGuard URL Tracking Protection
- AdGuard AnnoyancesEdge estében is pont ugyanezek és fut velük a játék, tehát nem ezek okozzák, bár UO nélkül sem futott Chrome-ban
Szóval akkor marad a sütik teljes törlése, mert nem tudnék olyan beállítást mondani, amit "elrontva" ilyet produkáljon a böngésző. Ott sérült lehet egy süti...szerintem. De majd valamikor, addig is itt lesz az oldalon "emlékezetem", mert mire odakerülök tuti feledésbe fog menni nálam
read-only mode on the forum
-
AtHoS
nagyúr
válasz Cs1csó #32101 üzenetére
No igen, egy AdBlock kieg volt rajta, amit leszinkronizált (piros stop táblában fehér tenyér). Azt leszedtem, de anélkül is problémás volt sajnos. Kapott utána egy Ublock Origin-t pluszban bekapcsolt Aguard listákkal (kivéve a social media listát), de a probléma maradt ezt követően is (Edge is kapott ugyanolyan beállítású UO-t, ezt követően is rendben volt a játék)
Azt gondoltam CTRL+F5 újraépíti a sütizést face-nél, de lehet törölni kellene minden hozzá tartozót. Plusz nem tudom ezek a játékok saját sütiket is használhatnak? Mert akkor lehet kompletten törölni kellene az összes sütit, aztán majd összegyűlnek idővel.
Sajnos sok időm nem volt foglalkozni vele, de legalább Edge alatt tudja használni a játékokat.
Téma nincs, csak UO kieg
De akkor lényegében Chrome beállítások és sütik amik befolyással lehetnek ilyen szinten a weboldalakra?
read-only mode on the forum
-
szaki7
tag
válasz Cs1csó #32039 üzenetére
A chrome a jobbgomb-> fordítás miatt nélkülözhetetlen nekem.
Ha tehetem nem töltök le frissítéseket, mert vírusosak lehetnek (pl.: a Ccleaner-nek volt egy vírusos frissítése.)
Még SOHA nem kaptam vírust, pedig csak az avasttal és a józan eszemmel védekezem.
Ami tökéletes azt nem akarom megjavítani. -
mikk2000
őstag
válasz Cs1csó #31711 üzenetére
Aza a baj, hogy vannak nem megengedett "praktikák" amikor a google szolgáltatások webes igénybevétele mesterségesen nehezítve van, ha a látogató böngésző nem chrome... namost akkor magyarázd meg a polgárnak hogy a használhatatlan böngészőt használja továbbra is (ami amúgy jó).
-
tobias40
veterán
válasz Cs1csó #31459 üzenetére
Pedig így működött ,még el is csodálkoztam hogy ennyire "okos"?
Tehát a böngésző ablakban ugye jobbra fent van ahol bejelentkezünk a fiókba és ha a YT videóra kattintottam vhol akkor ugyan itt de alatta megjelent a "YT-os másik profil) és abban indult el a YT!
Nehéz így elmagyarázni és most már képet se tudok róla feltenni mert nem működik...Mindegy akkor marad az hogy ha YT-b kell akkor átlépek a másik profilba!
-
JozsBiker
aktív tag
válasz Cs1csó #31454 üzenetére
Megtaláltam :-). Picit furán működik, mert hiába veszem ki a pipát a bővítményben a "Play YouTube video when a tab is focused" mellől, ha a böngésző indulása után megyek egy olyan tab -ra amiben YT videó van, azt elindítja. Viszont nagyon jó, hogy ha átmegyek másik tab -ra akkor leállítja, tehát a háttérben nem játssza, ill. ha visszamegyek a YT -os tab -ra már akkor sem indítja/folytatja. Szóval nagyjából elértem amit szerettem volna, köszi !
[ Szerkesztve ]
-
marquuard
veterán
válasz Cs1csó #31347 üzenetére
Nem, csak első blikkre azt gondoltam, hogy malware de tiszta a gép. Aztán elkezdett érdekelni, hogy miért kerül vissza a registry-be folyton ez a két bejegyzés, ami látszólag a szervezeti megfigyelést okozza (még ha nem is áll fent). Még érdekesebb volt, hogy korábban nem tűnt fel, ergo nem volt felügyelet aktív.
PSN ID: marquuard
-
RoryBreaker
aktív tag
válasz Cs1csó #31317 üzenetére
Igen, azt tudom, köszi.
Csak mintha régebben lett volna ilyen beállítás, hogy ne jegyezzen meg semmit...Rog Strix B-760i Gaming Wifi, 32 GB DDR5@6000, i5-13500, Asus RTX 4060 OC Dual, 1TB Samsung 980 Pro, Be Quiet Pure Power 1000W Gold 80+, Noctua NH-12UA + Noctua házventik, Asus AP201 Mesh ház
-
S e t h
nagyúr
válasz Cs1csó #31304 üzenetére
Lefrissítettem a vga drivert is, semmi változás. Most még annyit vettem észre, hogy a böngészőben a youtube videó alatt ha húzom időbeli csúszkát előre, akkor a kisméretű ablakban helyesen jelenítődik meg a videó, tehát az időrendnek megfelelően, viszont ha oda is kattintok, akkor nem azt látom, amit előtt a kis ablakban. Nem a hang csúszik, hanem a kép van lemaradva és ez a 4 óra körüli, vagy annál hosszabb videóknál fordul elő és csak a chromenál.
Köszi srácok, hogy foglalkoztatok vele, szerencsée van alternatíva, marad más böngésző, így elmaradt a világvége.
Ezért most nem rakom újra a win-t, de majd kíváncsi leszek utána, ha ez majd megtörténik, hogy lesz-e változás.
This signature is completely useless! Don't waste any time by reading it!
-
S e t h
nagyúr
válasz Cs1csó #31299 üzenetére
Igen, de most úgy vagyok vele, hogy marad az edge, nézem ott a hosszabb videókat, ott semmi probléma sincs, csak chrome esetében.
FunPro, mivel érdemes csekkoltatni a drivereket?
Manuálisan hiába néztem meg az összeset, a win szerint minden frankó és naprakész.
A drive easy szerint 21 elavult, de csak a pro verzió lenne hajlandó ezeket frissíteni.This signature is completely useless! Don't waste any time by reading it!
-
aktív tag
válasz Cs1csó #31094 üzenetére
Ja bocs. Chrome a böngésző, és UO-t használok. Azt hittem ez mindenkinél így van mostanában, mert Apple gépemen, Win-es asztalin, Win-es laptopon, és Win-es munkahelyin ez egyszerre kezdődött. UO alap beállításokkal használom + a "Kellemetlenségek"-nél van bekapcsolva az 1-es és 3-as.
Régebben volt még egy két pipa a Kellemetlenségek-nél, csak volt, hogy blokkolt olyat is amit nem kellene. Egyébként a Te ajánlásaidat követem már 1-2 éve, csak kérdezni nem szoktam
[ Szerkesztve ]
-
-
Dumi86
senior tag
válasz Cs1csó #31020 üzenetére
Ezt mondjuk nem értem mitől lett ilyen az oldal,egy tanusítvány lejárata után vagy miatt?
Mobil: Samsung Galaxy A41 DS (2020) Android 12.0 PC: Asus K31AN , Samsung 8GB DDR3L Ram , Crucial BX500 480GB SSD , Gigabyte 720 GT 1Gb , Windows 10 Home 21H2 (19044.2075) OEM , Vivaldi 5.3.2679.61 , Eset Nod32 Antivirus 15.2.11.0
-
Dumi86
senior tag
válasz Cs1csó #31018 üzenetére
Már javították is amúgy Sokan már divatból is irkálják hogy ez nem jó meg az nem jó? Ahelyett hogy esetleg megnéznék hogy tényleg nem-e jó? Emberek...
Mobil: Samsung Galaxy A41 DS (2020) Android 12.0 PC: Asus K31AN , Samsung 8GB DDR3L Ram , Crucial BX500 480GB SSD , Gigabyte 720 GT 1Gb , Windows 10 Home 21H2 (19044.2075) OEM , Vivaldi 5.3.2679.61 , Eset Nod32 Antivirus 15.2.11.0
-
persil
nagyúr
válasz Cs1csó #30932 üzenetére
Azt nem tudom ep esszel felfogni, hogy ha az univerzum osszes letezo netes keresese arrol szol, hogy "how to turn off" meg "how to disable" tehat technikailag nincs egyetlen humanoid a foldon, akinek tetszene, akkor miert eroltetik ra az emberre...
Koszi mindenkinek, megnezem ezeket. Az a baj, hogy idotlen idok ota chrome-on voltam es nem ismerem a tobbit.
[ Szerkesztve ]
Eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/persil/index.html
-
Dumi86
senior tag
válasz Cs1csó #30817 üzenetére
Az a része nálam is működik. Nekem az nem megy ha mondjuk bal egér gombbal rákattintok a kereső sávra és nem jönnek fel azok amiket előtte kerestem. Nem tudom ezt minek hívják Ahogy látom utánam is hasonlóról panaszkodott valaki.
-
SP4C3
veterán
válasz Cs1csó #30469 üzenetére
Mit szépítsek rajtuk? Ha meg nem tetszik a stílus, akkor ne szavazz rám, ne olvasd. Vagy ha nagyon szereted a MS-ot, akkor dolgozz nekik.
Az, hogy egy névfeloldás nem 15ms alatt van meg, hanem 45, az nem a világvége, cserébe másodpercekkel gyorsabban betölt egy oldal, mert nincs teleszemetelve reklámmal.
Ráadásul a mikrotikemen be van kapcsolva a DNS cache, tehát minden első lekérdezésnél van észrevehetetlen késés. Saját DNS szerver lesz, csak legyen rá időm és energiám. Semmi gond sincs a frankfurti szerverekkel... Teljesen tolerálható a ping.-JNA- Yugoslav National Army // ⍟T-34-85⍟ // MSI H81M-P33 / Intel Xeon E3-1220 v3 @ 3.5GHz / 16GB DDR3 @ 1600MHz / Gigabyte RX470 4GB. sp4c3.speedtestcustom.com
-
SP4C3
veterán
válasz Cs1csó #30467 üzenetére
Te így látod, én meg nem.
DNS-nek nagyon kevés köze van a pingedhez, de kárnak megyünk ebbe bele. Mégis mihez is gratulálasz?[ Szerkesztve ]
-JNA- Yugoslav National Army // ⍟T-34-85⍟ // MSI H81M-P33 / Intel Xeon E3-1220 v3 @ 3.5GHz / 16GB DDR3 @ 1600MHz / Gigabyte RX470 4GB. sp4c3.speedtestcustom.com
-
GEPESZ66
veterán
-
tylerddd
veterán
válasz Cs1csó #30409 üzenetére
Sikerült, de ez szánalom ... miért nincs pl. manuális jelszómentés ott a jelszavaknál, beírod a weboldalt és megadot a felhasználónevet, jelszót.
Több fiók van egyébként a böngészőben megadva. Töröltem az enyém. Elindítottam a belépést, beadta az egyik fiók e-mail címét, átírtam, kitöltötte a jelszót. Nézem, annak a jelszava, amit automatikusan megadott. Átírtam, tovább. Belépett és az URL sáv jobb szélén megjelent a kis kulcs, amit megnyomva most ott volt a fiókazonosító és a jelszó (egyébként csak a gmail fiókokat mutatta ott, amik el vannak mentve). Az azonosító végéről hiányzott az m-betű és a kiindulásnál automatán bedobott e-mail jelszava volt ott. Átírtam és most jó. Értelmetlen és logikátlan ...
Csak egészség legyen, meg térerő!
Új hozzászólás Aktív témák
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Újévi kedvező ár!
- EREDETI JÁTÉK KULCSOK - STEAM, EA, UBISOFT, EPIC GAMES - LEGJOBB ÁRON
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- AKCIÓ! Microsoft szoftverek, vírusírtó szoftverek, egyéb szoftverek széles választéka!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest