Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Google Chrome
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cs1csó
félisten
Akkor kérdezem megint: miért kopna ki? A manifest v3 miatt? Ez egy ügyes próbálkozás a gugli részéről de ha jönnek majd a kikerülhetetlen reklámok azoknál is akik eddig boldog tudatlanságban használták a böngészőjüket nem hiszem, hogy beletörődnek hanem vagy maguk keresgélnek vagy egy a témában járatosabb ismerősüknek szólnak és az segít.
Amúgy Gorhil megcsináltam az Ublock Origin Lite-ot ami úgy tudom azért működik.
-
titán
[ Szerkesztve ]
-
zizidor
őstag
Így első pillantásra olyan, mintha valami történt volna valami a helyi konfigurációval (amit többnyire SQLite adatbázis fájlokban tárol). Nincs esetleg valami optimalizáló (CCleaner vagy hasonló), ami időnként kitakarítja és tömöríti ezeket?
A helyreállításra nincs ötletem, úgy tudom maga a Chome alapból nem csinál mentéseket.„Open mind for a different view, and nothing else matters”
-
addikt
Tényleg kivették az "Olvasási lista"-t az új frissítésből, mert nálam eltűnt az ikonja, hogy hogy lehet újra elővarázsolni? Legalább 120 db fontos link volt rajta, nagyon nem örülnék, ha végleg elszállt volna mind.
"Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw
-
AssAssynn
őstag
Bár most nem találom az előbbi helyeket, de gyorsan ledobtam magam random pesten és találtam is. LINK
Egy pontban hatalmas kitakarás, de bárhová lépsz, onnan már minden látszik.
Egyébként a keresgélés közben tényleg találtam olyan házat, ami egyik szögből sem látszódik, na az komoly, hogy valaki ennyire titkolja, mondjuk fura ez nekem."Igen nagy hiábavalóság – mondja a Prédikátor –, minden hiábavalóság!" (Préd 12,8)
-
-
zizidor
őstag
"Majd írnak egy v3-as blokkolót és kész."
Sajnos ez nem ennyire egyszerű. A blokkolást nem a bővítmény csinálja, hanem maga a böngésző, a bővítmény csak összeállítja hozzá a listát. A v3-nál ez viszont alaposan be lesz korlátozva. Persze arra hivatkoznak, hogy ne rontsa a teljesítményt, de mindenki tudja miről is szól ez valójában. A teljes blokkolás is necces, van már olyan bírósági határozat, hogy a felhasználóknak joguk van a blokkoláshoz.
Inkább az a kérdés, hogy a többi Blink alapú böngésző is átveszi-e ezt, illetve lesz-e lehetőség olyan patch-elésre, ami lehetővé teszi a jelenlegi működést. (Itt most konkrétan a Brave-re és a Vivaldi-ra gondolok, főleg hogy bővítmény nélkül is elég jól blokkolnak.)
„Open mind for a different view, and nothing else matters”
-
zizidor
őstag
Azt hiszem igazad volt. A cikkben tényként írták a lassítást, most meg az ellenkezőjét.
https://pcforum.hu/hirek/27095/youtube-reklamblokkolo-lassu-bovitmeny-bug-frissites„Open mind for a different view, and nothing else matters”
-
GEPESZ66
veterán
Cloudflare
Jelnleg budapesti szerverhez csatlakozik, de van amikor bécsihez, akkor magasabb értéket ad.
A nextDNS-hez hoztam létre fiókot, az OISD+hufilter szűrőt használom.
Annak van budapesti szervere, s csak kicsit lassabb mint a Cloudflare,
Mobilon, a Chrome esetében kevesebb a reklám.
Az Adguard lassabb, nincs budapesti szervere, ha jól tudom.
Cloudflare esetén amúgy szerintem elé a speciális védelem beállítása. -
Nem akarom degradálni a tömegeket, és ide is inkább kockák járnak, de a tik-tok-ot látva valóban mindenki tudja értelmezni, hogy külön jelszókezelő? Az lesz az első dolga, hogy elfelejti a mester jelszót, aztán elveszti a biztonsági kulcsot is. A keepass önmagában is feladhatja a leckét. n+1 keepass és böngésző bövítménnyel tehető megfelelően kényelmessé (vagy ha úgy tetszik butítható le annyira, mint a beépített jelszókezelő, de akkor mi értelme erre külön programot használni? ). Egy vadidegen/céges gépbe be mered dugni életed összes jelszavát tartalmazó pendrive-ot?
[ Szerkesztve ]
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
Nem olyan rossz, dolog, a felelőtlenség pedig az lenne, ha mindenhol "abc123" lenne a jelszava.
Egy átlagos felhasználónak bőven jó/elég a böngészőbe épített megoldás.
Az pedig köztudott(?) hogy ha valaki fizikailag hozzáfér a gépedhez, pik-pak visszafejti az összes jelszavad. pl. [link]Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
veterán
Igaz,de valamennyire kényszerből muszáj használni.
Ha az embernek rengeteg jelszava van, akkor azt egy idő után nehéz megjegyezni és az sem biztonságos ha mindenhol ugyanaz az 1-2 jelszó van használva.
Aztán vannak oldalak,ahol időnként meg is kell változtatnod vagy azért mert kiszivárgott jelszó,vagy azért mert biztonsági okokból az oldal megköveteli.
Na egy pont után a 20-30 (részben időnként vàltozó) jelszavadat megjegyezni…
Az meg nem életszerű hogy egy jelszavakkal teleírt noteszt hordasz magaddal mindenhova.
Persze lehet azt mondani,hogy simán megjegyezhető egy halom jelszó,de egyrészt ez emberfüggő,másrészt ahogy öregszik az ember,vagy éppen 1000+1 más dolog is leterheli az ember agyát úgy kezd ez egyre nehezebb lenni.
Saját tapasztalat.
Ilyenkor egy áldás a jelszókezelő.
Persze ha valaki mindenhol az 1234ABCD jelszót használja…
Tágabb ismerősi/kollégai körben megdöbbentően sokan használnak faék jelszavakat.
Új hozzászólás Aktív témák
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Indiana Jones and the Great Circle - Digital Premium Edition - beváltás: 2025.1.30 - RTX 40XX
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest