Új hozzászólás Aktív témák

  • raggg

    senior tag

    válasz Stauffenberg #8447 üzenetére

    Egyetértek.

    Én így fűztem: [link] . Ez jobban tartja a bokád, de túl szorosra nem szabad kötni, mert ha dagad a lábad, akkor nem fog elég vér jutni a lábfejedbe, zsibbadt lábbal meg kellemetlen futni. :-)

    Első körben szerintem bőven jó, ha érzésre futsz, nem kell legyilkolni magad, amennyi jól esik. Sőt, amikor az ember keringése hozzászokik még érdemes óvatosan tolni, mert az izomzat lassabban fejlődik fel a hosszabb távokhoz. Elég jó az a mérce szvsz, hogy a futás vége ott legyen, ahol még azt tudod mondani, hogy képes lennél mégegyszer megtenni ugyanazt a távot. Nyújtáshoz + bemelegítés kötelező program (mondjuk én azt hiszem ez egyértelmű, de rengeteg embert látok, akik csak kimennek a futópályára két karkörzés aztán zúznak előre...).

    A futóstílust érdemes a "nagyoknál" megnézni: [link] . Nagyjából arra kell figyelni, hogy a hát egyenes (a súlypontod mindig a csípőd alatt legyen), a kezeid párhuzamosan (nem t-rex módon csapkodni a mellkasod előtt), és ne sarokra, hanem a lábfejedre érkezz. Mondjuk szvsz ehhez idő kell míg az ember rááll, nekem az első gyorsabb futások használtak sokat: lassan könnyebb botladozni, ha gyorsan kell menni, akkor muszáj helyesen csinálni. :)

    Még egy dolog, a héten egyszer a core izmokat célszerű kicsit megdolgoztatni: planking, híd, ilyesmik.

    Ja és egyébként vannak nálam itt jóval okosabbak is persze! :)

    ragklaatPS

Új hozzászólás Aktív témák