Új hozzászólás Aktív témák

  • sipi700

    tag

    válasz Hi!King #52132 üzenetére

    Hallom is itthon a nyávogást! Teli a közösségi média 5 órás maratonistákkal és több ezer követővel, tanácsot osztanak kezdő futóknak, miközben leírják, hogy lógják el tempós részeket. Egy gyors 10 k/fm futót leszólnak, mert könnyű nekik, gyorsak, soványak stb. és különben is mennyit szenvednek, mert csak gyorsan futnak. 42 perces 10 kilije nem kap olyan "elismerést", mint az 5 órás maraton. Ezért nem kell közösségi oldalakon lógni :D Ott nem az számít, hogy jó vagy, hanem az, hogy mutogasd magad és a tömegnek követendőbb a totyogva el lehet érni a maratont stílus, főleg ha még túlsúlyos is. Sok követő miatt meg befigyel egy ingyen Garmin óra, edzésterv, pár nevezés.
    A versenyek meg egyre inkább ennek a tömegnek szólnak, hiszen így tudnak több és több embert megmozgatni. A "versenyzőknek" meg teli a töke, mert zéró versenykultúrájuk van. Beáll első sorba és 200 m után átesel rajta, Bsi versenyen vicc, hogy kik vannak 1-es zónában.
    Nincs semmi bajom velük, megvannak a példaképeim, nem az agyonsztárolt futók, mindenki fusson úgy, ahogy tud, csak ne legyenek egyenlők és egyenlőbbek. Afrikai futóktól messze van magyar lassú és gyors is ;)

Új hozzászólás Aktív témák