Új hozzászólás Aktív témák

  • parandroid

    nagyúr

    LOGOUT blog

    válasz ígyvanferi #31301 üzenetére

    Alapozásnál nem kell félni a távtól, főleg olyan múlttal, mint a tiéd. Aerob tartományban a világból ki tudsz futni, és még csak el sem fáradsz. Nyilván szoknia kell valamennyire az ízületeknek azért, főleg, ha újrakezdesz, de én azt mondom, hogy nyugodtan tolj 90 perces edzéseket 140 körüli pulzuson, meglátod, hogy meg sem fog kottyanni. Ráadásul te nem kezdő vagy, hanem újrakezdő, szóval az a tippem, hogy egészen gyorsan formába fogsz tudni lendülni, szóval hamarosan aerob tartományban is 6 perc sem kell majd egy km-hez, onnét meg már gyorsan gyűlnek majd.

    A gyors napok persze azért fárasztóak, utána másnap ne akarj hosszút (egy óránál hosszabbat) futni, de egy 8-10km-es regeneráló futás alapozó tempóban még jól is fog esni.

    Én streakben nyomtam decemberben egy 380 km fölötti hónapot, úgy, hogy ez a másfélszerese volt annak, amit korábban valaha is letoltam egy hónapban (na jó, előtte novemberben már elkezdett emelkedni az össztáv), és a havi átlagtempóm lett 6:00 körül, ami korábban elképzelhetetlen lett volna nekem is alapozó pulzussal. Nem mondom, hogy nem fáradtam el, de egyszer sem éreztem úgy, hogy ebből elég, nem bírom tovább, hagyjanak békén a futással. Ha nem kap el valami fosós-hányós influenzavírus január elején (anyós volt látogatóban, végigfertőzte az egész családot), akkor simán ment volna kihagyás nélkül a januári streak is (már amíg félre nem sikerül lépnem), így január elején 3 nap kimaradt, de még így is beletettem a januárba is 240 km-t, mire lesérültem (22 nap, vagy ilyesmi). És az a sérülés is csak a saját hülyeségemnek köszönhető, nem túledzés volt.

    Szóval menj ki nyugodtan kvázi mindennap 60-90 percre, meglátod, hogy semmi gond nem lesz a távolságnöveléssel, ha amúgy más akut panaszod nincs.

    p

    I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

Új hozzászólás Aktív témák