Új hozzászólás Aktív témák

  • Peterhappy

    őstag

    Voltam ma a XI. kerületi Nyúlcipőben.
    Egy - ha szabad ezt mondanom - idősebb hölgy szolgált ki, aki amellett hogy roppant segítőkész volt, lerítt róla, hogy ezer éve fut és sugárzott róla, hogy imádja is a futást.

    Amit megtudtam: 1200 km-re vannak a cipők hitelesítve. Kezdőként úgy 10-12 km-et bíró cipőkre érdemes lőnöm. 275 mm a belső talphossz (majd egy számmal nagyobb a jobb lábam, mint a bal...), olyan 290 környéki, stabil cipőket érdemes néznem, ez típustól függően 45-46-t jelent.

    Több kérdésem is volna hozzátok:

    1)
    - a Polar H7-hez képest megéri-e a H10 az 5-6 ezer forintos felárat?
    - a Polar V800 két-három év múlva még elég jó órának fog-e számítani?

    Most csak övre költenék, hogy maradjon pénzem cipőre, de lehet hogy idővel beneveznék egy V800-ra, használtan egész jó áron lehet már egyet-egyet találni.
    Vagy ne a Polar vonalban gondolkodjak?

    2) Eljutottam végre eddig a kérdésig :) Kezdőknek való (heti 2, 3 majd 4 futás max. 10km) stabil cipőt úgy 15K (max 20K) értékben tudtok-e javasolni, vagy ennél csak olcsóbban (Decathlonos alap) vagy drágábban (~30K-s Nike, Asics?)

    3) Upo Kolléga ajánlotta a Chi Running technikát. Kicsit utánanézve sok jó és néhány nagyon rossz véleményt olvastam róla. Kicsit bizonytalan vagyok. Más is fut ilyen technikával? Mik a tapasztalatok? Esetleg alternatíva?

    Illetve találtam egy ilyet: Chi Running tanfolyam
    Van esetleg erről tapasztalatotok, véleményetek, vett már részt valaki ilyen tanfolyamon? Vajon megéri?

    Előre is köszönöm a türelmeteket a válaszadáshoz és elnézéseteket kérem a rengeteg kérdésért.
    Az életmódváltásomban kiemelt szerepet szánok a futásnak és mint olyan, nem hagy nyugodni és sorra jönnek a kérdések és a gondolatok.

    Szép estét kívánok!
    Péter

Új hozzászólás Aktív témák