-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bodz
nagyúr
Arra gondoltam, hogy milyen füles, fejes. Nehogy véletlenül valami szerintem nem hozzá illőt ajánljak.
[ Szerkesztve ]
-
Bodz
nagyúr
A fejes rész egy komoly problémával küzd, 30 ohm a kimeneti impedancia. Sok fejessel, fülessel így nagyon nem az igazi. Persze akad éppen olyan is, ami szereti a magasabb kimenetit, de maradjunk annyiban, hogy a 30 nagyon messze van az ideálistól.
Tiszta, pontos, de végtelenül unalmas hangja van. Szerintem semmi értelme a Benchmarkot erre cserélni. Semmilyen szempontból nem nevezhető jobbnak, élvezetesebbnek, vagy bármi egyébnek.
Ha van rá lehetőséged, akkor nyilván próbáld ki, hátha neked jobban tetszik. De vakon elég nagy esélye lenne a pofára esésnek.[ Szerkesztve ]
-
Bodz
nagyúr
Bocs, Duet 2-t hallottam.
(#62439) Ba cy lus: Természetesen nem mindegy melyiket veszed, majd linkelek párat később.
(#62440) torma1981: Ez mindenféleképpen megbeszélés kérdése. Még mindig az említettek + Z40. A DT 1770-hez egyébként már sovány lesz a Z is, szóval érik egy dac, ha belefér még a keretbe.
[ Szerkesztve ]
-
"Ami a Hi-Fi Boxot illeti, ez valójában egy beépíthető előlapi panel, amiben Cirrus Lugic ADC, ESS ES9018K2M DAC, Ti LM4562 műveleti erősítők, valamint TPA6120A2 fejhallgató erősítő dolgozik. Az ASUS természetesen audiofil hangzást ígér, így nem okoz gondot majd 32 bit/384kHz és a DSD128 lejátszása, valamint a 600 ohmos fejhallgatók meghajtása sem."
"Amit a szem lát és a fül hall, azt az agy elhiszi."
-
törölt tag
Hát, a Pi-ban az a jó elvileg, hogy nagyon kompakt tud lenni, és alapvetően nem nagyon kell másra, minthogy zenét játszon le.
Tim82: Ez a Chimney egész pofásan néz ki, csak az a kérdés akkor, hogy alá mit lehet tenni (mint eszközt), de az MPD kompatibilitás szimpatikus.
.DLL: Mert nincs irodai PC. Illetve egy vékony kliens terminál van, ami valami linuxot futtat és virtuális gépben egy W7 megy rajta, amiben dolgozunk, de nem fogad el semmilyen külső tárhelyet, nem lehet USB-t rádugni, illetve a rendszer teljesítménye elég minimális, biztosan nem bírná el, hogy USB-n adjon ki audiót.
Amúgy az ilyen miniPC és hasonló projekthez: csak úgy lenne jó, a vagy saját kijelzője van, vagy simán benyomom, és magától a lejátszófelületre bootol, mert nincs külön monitor, amire rádugjam. Illetve a másik, hogy nincs publikus Wifi sem az irodában, így vagy ad-hoc kapcsolattal csatlakozó megoldás lehet jó telefonról vezérléshez, vagy kell plusz valami router, ami megint tovább bonyolítja a dolgot. Illetve laptopot, meg értelemszerűen számítógépet nem lehet bevinni az irodába, így annak látszó tárgy sem kifejezetten ideális.
Ezt a feladatot jelenleg elég jól ellátja egy DAP, mert bedobok egy 128 gigás memóriakártyát, és már szól is (jelenleg koax kimeneten), illetve a nap végén zsebre vágom, és viszem bárhova a zenéimet (bár ez nem szempont annyira, de pozitívum). -
fericske
addikt
Azért alaposan meg kell nézni az ilyen jófogásokat. A példád is mutatja ezt. A proci márkánál intel-t ír, a típusnál már amd-t ami végülis a valós.
Aztán meg ez nem is igazán olcsó ahhoz képest, hogy mi is van benne, mert egy 2 éves mobiltelefon technológia lekörözi teljesítményben. Meg ezek még ha valami ismert névvel jönnek is, a legalja még épp nem selejt komponensekből vannak összerakva, ami folyamatos laggolással, fagyással, inkompatibilitással jár, és természetesen ebből adódóan komoly zajossággal, ahogy ezek az épp határértéken mozgó elektronikai jellemzőkkel bíró alkatrészek megpróbálják elviselni egymás közelségét és működtetni azt a pc-t addig, ameddig.
Jótanács tapasztalatokból, nem fikciókból.
A számítástechnika a másik hobbim. Foglalkoztam vele otthon is, itt is hivatásszerűen, meg most épp továbbképzem magam a témában egy helyi egyetemen -
gubabela
senior tag
Újonnan az angol amazonról 82+szállítás a denon, ha nem gond a külföldi rendelés. Használtan ebayen szerencsével található 60 körül.
Olcsóbban a focusrite scarlet solo, musiland monitor 03, de ezek már a a tc impact alatt vannak hangban szvsz. Esetleg smsl sanskrit+fejes erősítő. -
contaxg
veterán
latency és/vagy buffer gond lesz Nálam Win7 alatt semmi, win 8 alatt már jönnek a gondok azonos beállításokkal. Nekem az ASIO jött be leginkább.
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
addikt
Köszi, tehát ha jól értem, az AMP+DAC kombóval mikrofont használni nem lehet, ezzel csak a fejest tudom hajtani, a mikrofonhoz pedig muszáj használni az alaplapi mikrofonkimenetét.
Na akkor még egy kérdés, a Musiland Monitor 01 US és USD között van valami különbség?"Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw
-
Nálam az intel gigabit ethernet volt a (fő) hunyó. Azóta wifit használok, lekorlátozva ~10 megabitre, mert 20-30 után már újra pattogni kezd. Ha böngészőben oldalbetöltéseknél pattog, akkor szinte biztos, hogy ez a probléma. Ultimate megoldás sajnos nincs.
[ Szerkesztve ]
Thinkpad P16 eladó: 16(24) mag(szál), 96 GB RAM! | Make Asia Great Again!
-
dqdb
nagyúr
Ez vajh mitől lehet?
HDD és kevés memória párosa. Ha egyszerre két alkalmazás nyúl olyan adathoz, ami nem a fizikai memóriában van, hanem már lemezre került, akkor az egyik megszívta kicsit. Amúgy ez nem túl vészes érték, súlyos memóriahiány esetén sokkal durvábbak is összejönnek. Nekem a tiednél sokkal rosszabb számokkal sem problémás még a lejátszás.tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
dqdb
nagyúr
Én vírusirtó és tűzfal környékén nézelődnék, lehet, hogy azok egyike a bűnös. Nálam például az egyik gépen az Avast IS, AVG IS és az Outpost FW repült a kukába emiatt (míg az Avast AV problémamentes volt). Rendszerindítás után pár órával, ritkább esetben pár napnyi uptime után hallgathatatlanná tettek bármilyen hanganyagot bármilyen kimeneten (USB-n és optikán is pattogott). Másik gépen ugyanaz a DAC probléma nélkül ment a fenti szoftverek bármelyikével.
DPC latency a problémád kulcskifejezése, LatencyMon segítségével próbáld megtalálni a bűnöst. Ha az ndis.sys okozza a tüskéket, akkor ez szinte biztosan AV/FW bűne.
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
-
Zsianett
tag
Én inkább maradnék egy külső hangkártyánál, ha csak zenét akarsz sztereóban hallgatni. És úgy akár egy dobozban is lehet a DAC és az erősítő. Például egy Musiland 02 US Dragon 30K körül mozog (meg persze a vám), és köthetsz rá külső tápot is, akár 600 ohm-os fejeshez is jó, és kiváló erősítő áramkör dolgozik benne (TPA6120A2).
[ Szerkesztve ]
-
contaxg
veterán
-
contaxg
veterán
-
Bargyu
tag
Ha van 700 ezer forintod, akkor ez jó vétel.
-
Bargyu
tag
Ez is egy véleménylista
A teteje azt hiszem olyan 4000-6000 dollár körül van, az alja pedig olyan 100 ezer forintért, a Heed Dactilus megüti a Division 5 szintet (amit pl. az én irDAC-om elődje, az rDAC nem, de ezt tudjuk be annak, hogy a régi az gyengébb volt), tehát a használt Heed vétel, külső psu-val van, akkor nem rossz. Bár azt hiszem nagyon kockázatos beleszólni ilyen direkt adásvételbe. Amúgy nekem a JKDAC32 szimpatikus ár/érték arányban, de nem hallottam róla, hogy bárkinek lenne az országban.
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Path of Exile 2
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Mozilla Firefox
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest