-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
akela91
addikt
Sziasztok. Pár év után visszatértem ide is. Megjártam a létrát anno, M50, DT770, DT990 600ohm, presenter erősítő, kitudja már milyen és mennyi DAC...
Viszont ez a hobbim abbamaradt, de most munkahelyre szeretnék találni valami élhető DAC-ot.Van egy Kingston HyperX Cloud KHX-H3CL fejesem és egy Dell céges laptopom.
Iszonyat gáz driverek vannak hozzá, sokszor fogja és kicseréli alatta a driver-t egy win. update, majd beállít mindenféle presetet. Egy szó mint száz, meguntam, szeretnék egy USB-s Dac-ot.
15-22k között gondoltam költeni rá. EU-ból szeretném rendelni, mert anno egy sanskrit DAC-al megsarcoltak csúnyán.
Mélyben legyen ott főleg, és csak ezzel a könnyen hajtható kis fejessel tervezem hallgatni.
Köszi mindenkinek a segítséget. (használt is érdekel)
[ Szerkesztve ]
-
akela91
addikt
Pont az Smsl M3 és az SMSL SD 793II között őrlődöm. Nem feltétlen éri meg szerintem a 6k s árkülönbség. Igazából számomra mind1 hogy usb vagy optikai a bemenet, ne ez döntsön. Viszont rájöttem hogy a mostani lapomon nincs koax. Btw, pro kontra 793II vs M3?
[ Szerkesztve ]
-
akela91
addikt
Üdv. Egy 2nd rendszerhez kéne nekem egy olyan eszköz, amivel gyorsan tudok váltani egy 2.0 és fejhallgató között.
Olyasmit képzelek el, hogy rá van dugva RCA outputra a 2.0, a fejes pedig nyílván a jack outputra, és a lehető legegyszerűbben szeretnék kábel dugdosás nélkül kapcsolni, hogy épp melyik szóljon.
Egy Takstar Pro 80 és egy Genius SP-HF1250B. Mindkettő eléggé alja kategória, de a már elfogadható részbe esnek. Nem audiofil hangzást szeretnék, nem akarok ebbe a rendszerbe erősítőt, se konvertert, itt csak egy kis koca zenehallgatásról van szó, de főleg youtubeozásról.
Tehát tudtok akár ebay-ről ajánlani valamit a fentebbi igényemre? Keret 20k. Használtcucc játszik.
Valami kis külső dac-ra gondoltam(usb || koax), olyan 20k-s kategóriáig. (SMSL -ek?)
[ Szerkesztve ]
-
akela91
addikt
válasz BigBlackDog #48094 üzenetére
Nem pattog annyit, sem felvétel közben, sem lejátszás közben. Ha nincs ilyen problémád, akkor szerencsés voltál.
(#48096) BigBlackDog: Win 7 win 8.1 -nél én sem. Win 10.-nél annál inkább (x64). Előtte töröld a software-t, majd reboot -> install.
[ Szerkesztve ]
-
akela91
addikt
Impact Twin -esek:
Kikerült végre valahára a win10 kompatibilis driver pár napja (ami sokkal jobbnak tűnik mint az előző béta):
-
akela91
addikt
Köszi, ebben bíztam én is, akkor majd szólok ha mégse menne
-
akela91
addikt
Üdvözlet!
Impact Twin működik Win 10 alatt? Holnap frissítenék ha igen
-
akela91
addikt
Ezt a ferritgyűrűs dolgot kifejtenétek (pro, kontra). Csak mert eddig az volt az ajánlás, hogy tegyünk(bkercso részéről tuti), ezáltal én is tettem minden kábelre a rendszerben(ráadásul hurkolva).
Hozzáteszem, nálam nem adott és vett el semmit a hangból. (zaj egyébként sincs hallható jelenleg). Bár én halandó a saját magam által konvertált Flac - > 320kbps mp3 között sem hallok különbséget A/B - zve.
[ Szerkesztve ]
-
akela91
addikt
válasz KisTücsök #35750 üzenetére
Hát nekem se őszinte a vigyorom, mikor buszozás közben kell fülest hallgatnom egy clip+ -ról, az otthoni rendszer után. Egyébként nagyon durva, hogy a füled/agyad arra is rá tud állni pár nap után, és megszokod azt a (szar) hangzást. Na utána tudod rendesen értékelni ismét az otthoni láncot.
-
akela91
addikt
-
akela91
addikt
válasz Soma01 #35451 üzenetére
50-ből kijöhet használtan ebayről (EU legyen), egy Impact Twin, aminek a fejhallgató erősítő része pl a 600OHM-os Beyerhez (DT990) nagyon is passzol. Kapsz mellé egy csomó feature-t amit vagy kihasználsz, vagy nem. Alacsonyabb imp. fejesekhez elvileg pocsék viszont az erősítő része.
[ Szerkesztve ]
-
akela91
addikt
Sikerült!
Nah életem első nem kábel(az is csak jack volt eddig ) forrasztása is megtörtént egy ilyen csoda pákával. 3 lábat is vissza kellett forrasztani. -
akela91
addikt
Na srácok, az utolsó Champ amit be lehetett szerezni bajnokpityutól, a kedves futár olyan szépen kezelte, hogy ahogy kipróbáltam, recsegett ropogott az egész, majd szétszedvén csatolókondik lifegnek az égbe, forrasztás helló.
-
akela91
addikt
válasz Alabástrom #35070 üzenetére
Ezt az alacsony latencynél jelentkező dpc peakek szokták okozni, tipikusan a hálózat szokott ilyenkorna ludas lenni. Tiltsd le a lant, wifit és próbáld úgy. Volt itt egy leírás ennek méréséről, megoldásairól.
[ Szerkesztve ]
-
akela91
addikt
válasz vodkaboy22 #34704 üzenetére
Ez a "kicsit lejjebb DIY jó megoldások" érdekelnének, konkrét példával. (OTL, csövesek)) Gyári cucc absz. nem feltétel nálam, mert DIY-ben megkapom ugyanazt töredék pénzért. Eddig egy kivételt találtam: Impact Twin Tc 50kért.
(#34702) .DLL: Ez az asztali erősítő amiről írtál, pontosan melyik?
(#34701) contaxg : Köszi, igen ez nekem is eszembe jutott(régóta olvasom a fórumot).
[ Szerkesztve ]
-
akela91
addikt
Üdv. Impact Twin és DT990 600ohm Edition közé szeretnék keresni egy AMP-ot. Presenter2-őt a mai nap adtam el.
Ennél egy picit melegebb, visszafogott magassal operáló AMP-ot választanék. Szóba jöhetnek DIY megoldások is (sőt...) kínából, de itthonról is. Csövesektől picit ódzkodom(csövek élettartama, hordozhatóság(?)), de van egy olyan érzésem, hogy erre felé fogok kikötni. Árban 40-50k ig mennék el.
vodkaboy22, ha jól tudom te rengetek tanáccsal tudnál ellátni. (elég hasonló cuccunk van)
[ Szerkesztve ]
-
akela91
addikt
Picit off, de kéne segítség.
Laptopról van szó, amelyre win 8.1 került, de sajnos adott lapost msi hivatalos közlemény szerint sem támogatja ezzel az OS-al. Ez abban nyilvánul meg, hogy nincs hang semmilyen driverrel sem. Órákat bújva fórumokat, a tanács az volt, hogy vissza win 7re...Az megoldható hogy veszek egy olcsó usb-s dac-ot, majd ezen keresztül valahogy működésre bírom a beépített hangszórókat? Vagy ez lehetetlen, és csak rádugni tudok fejest/hangfalt?
(unokatestvéremé a laptop, neki hót mind1 hogy szól, tehát a lehető legolcsóbb cucc is jó ami hangot(zajt) kelt)[ Szerkesztve ]
-
akela91
addikt
válasz vodkaboy22 #33618 üzenetére
Jómagam is sok feature-t használom impact twinnek, napi órákat zenélek (szóló/basszer -el) vele. Imádom!
[ Szerkesztve ]
-
akela91
addikt
válasz ivógéptanács #33421 üzenetére
Azért ezzel nem "illik" összehasonlítani. Természetesen sokkal jobb a Twin, bár én zenélés miatt is ruháztam be rá. Németből 50k környékén be lehet szerezni ebayről használtan.
-
akela91
addikt
válasz ivógéptanács #33418 üzenetére
Szerettem nagyon, a hangja picit magasba húzó, de a mélyek is ott vannak rendesen vele. Ami volt hibám vele, az a saját rossz alaplapom miatt volt. Akinek eladtam, nagyon elégedett vele. Az árát nagyon megéri.
[ Szerkesztve ]
-
akela91
addikt
válasz Mercutio_ #33364 üzenetére
Ha EU-n kívülről jön, akkor nagy valószínűséggel. Az adott Vámoson múlik, ha úgy gondolja ránézésre/röntgen alatt, hogy ez drágább lehetett pár Eurónál, akkor bekéri a paypal számlát...
(#33366) Kulbi : Konkrétan én amazonon vettem, ugyanígy távolkeletről. (de ő már nem árulja, de kb mind1 kitől rendeled.
Problémám nem volt vele bőven megéri a pénzét, lett helyette bomba áron Impact Twin.
[ Szerkesztve ]
-
akela91
addikt
válasz S. Szabi #33176 üzenetére
Ennyiért csak az Impact Twint! Árulnak többet, 60 körül el lehet őket vinni
(amp-al pedig várhatsz is picit, mert elleszel az Impact Twin fejhallgató erősítőjével, 600ohm-os DT990-emet is brutálisan meghajtja, persze egy dedikált külön amp nem árt késöbb)
[ Szerkesztve ]
-
akela91
addikt
-
akela91
addikt
válasz vodkaboy22 #33113 üzenetére
Ha a táp is be van dugva, és a firewire molex nélkül, akkor miről fog kapni naftát a gyakorlatban? Mert akármelyiket húzom ki, tovább üzemel. (számomra ez meglepő). Miért baj ha molex nélkül használom? semmilyen változást nem tapasztaltam sem hangban, sem stabilitásban, sem késleltetésileg (teszteltem). Nem lehet, hogy az alaplapom bőven elegendő áramot ad az X1-es slotban?
De hozzáteszem, hogy azért nincs bedugva, mert nincs molex a tápomon/alaplapomon, csak sata... Én is meglepve tapasztaltam ezt a tényt...
___
A mixerben bypassolom teljes mértékben a bemenetet, tehát nem szól bele semmi természetesen. A compressor működésével nem vagyok tisztában, úgy gondoltam, az mikrofonhoz van kitalálva, de ha bypass-ra teszem, akkor egyébként is inaktív lesz a compresszor.
-
akela91
addikt
válasz bkercso #33111 üzenetére
Limitert nem lehet állítani tudomásom szerint. Sajnos ez a probléma, jól megfogalmaztad, valóban óriási a dinamikája egy basszusgitárnak. De ha egy stúdióban kevert kész zenét, ami a limiter határán táncol végig (nem csak egy-egy nagyobb peak-nél, hanem tényleg végig) csökkentem az általam felvett alacsonyabb hangerejű felvétel szintjéhez, kapok egy a többi számnál 50%-al halkabb eredményt. Azt hittem erre van valami baromi egyszerű megoldás, de ezek szerint nincs.
[ Szerkesztve ]
-
akela91
addikt
válasz bkercso #33109 üzenetére
A mixerben maxon van a csúszka a bemenetnél, ott nincs mit tovább erősíteni. Ha meg 3rd party szoftverrel erősítek a már felvettre(Audacity), akkor jön a rosszabb minőség.
Ha előerősítem a jelet egy pedállal, és onnan kötöm be, akkor meg vehetem vissza a gaint, mert túl erős a jel.Persze csak ha erősen pengetem a legmélyebb húrt, akkor jelez(meg hallom is, hogy recseg), de gondolom úgy célszerű belőni, hogy soha ne is legyen "túlcsordulás".
Ha van tapasztalata valakinek akkor szóljon.
Más: FireWire kártyáról kapja az áramot a Twin jelenleg, és véletlen jöttem rá, de még a plusz Molex sem kell neki az X1-es foglalatba. (persze táp sincs bedugva)
-
akela91
addikt
Annyira talán nem off, de nem tudom hol máshol kérdezzem meg.
Impact Twin előlapi bemenetén (mic/inst), viszem be a bassz gitárt nagy jacken, ahogy kell és ajánlja a manual. Gain Trim potival, kb 60%-ig lehet erősíteni, mert utána felvillan a piros overload led, és persze akkor recseg.Ez nem lenne gond, csak agy egy jó 20dbel-el alacsonyabb a felvett hangerőm, mint amennyi kéne. (amennyi kéne: mint bármilyen lejátszott szám, mivel alá szeretném keverni)
Ilyenkor meg két lehetőségem van. A zenét amire alájátszottam, leveszem a hangerejét, ezzel egy globális hangerő csökkenést érek el exportálás után ugyebár... A másik, hogy ráerősítek a felvételemre, amivel torzulást kapok.Mit csinálok rosszul? Egyébként iszonyatosan jó a felvett hangminőség...
[ Szerkesztve ]
-
akela91
addikt
Azzal kevésbé terhelem az Impact Twin-t ha, az output Potit nem tökig csavarom, hanem az erősítővel küldök plusz kakaót? Gondolok itt arra, hogy így tán kevesebb a hőtermelés.
-
akela91
addikt
válasz vodkaboy22 #33078 üzenetére
Nálam nincs semmilyen nagy prociidő 0-1% között mozog. AMD-m(8120 4ghz) van egyébként. X1-es foglalatba raktam ahogy kell, és boldogság van. A DPC érték ,meg Twin nélkül is ekkora, de ez normális szvsz. 1000nanosec 1ms ha jól tudom, szóval nincs para.
[ Szerkesztve ]
-
akela91
addikt
Nekem is tökéletesen működik TI chipsetes firewire-el. Low Latency módban is pöpec 24/96khz -en (a TC near miatt "csak ennyin" használom), egy szavam sem lehet. Vettem fel vele Gitár-t, valami elképesztő a minősége. A szoftverek hozzá baromi jók.
Egyszer sem dobta el magát sok-sok óra után, egy apró pattogás sem történt. DPC nekem max 1000 körül van, úgyhogy nem piszkálok meg semmit. Jelenleg örül a fejem, és csak annyira vágyom, hogy sok-sok évig a társam legyen.
-
akela91
addikt
Impact Twin Optikai bemenete csak ADAT/TOS-ként funkciónál? Mert hangot nem sikerül kicsikarni belőle...
-
akela91
addikt
Megjött az Impact Twin TC-m, és tényleg baromi jó hangja van. Jelenleg csak coaxon tudom hallgatni, mert úton van a firewire kártyám. Viszont az én gépemen pattog néha a hang (pár másodpercenként, és csak zene/hang lejátszás közben). A zene nem akad meg, csak alatta egy jól hallható pattanó hang. De csak ezzel a Daccal, és ezen a gépen. Melóhelyen uygan így coaxon nem pattog.
Olvasgattam mitől lehet, növeltem a latencyt foobarban, nem segített. Net, torrent, vírusírtó kikapcs, ez sem.
Azt tudni kell, hogy más Daccal is volt problémám ezen a coax kimeneten (nem tudta 48khz feletti tartományt az alaplap..., csak sistergés volt).Tehát valami ötlet, amíg megjön a firewire?
-
akela91
addikt
válasz fattyu #32876 üzenetére
Akkor még is jól tudtam eddig, csak bkercso mondta priviben, hogy áfa lehet. Itt egy hivatalos okmány: [link]
Node mind1 is, örülök hogy nem volt.
(#32875) Areturus Azt amit én linkeltem neked? Igen, elvileg csak a foci VB alatt mentek.
Szép kis I.T. készlet lesz a fórumon Ha valami best buy...
[ Szerkesztve ]
-
akela91
addikt
válasz Silent77 #32871 üzenetére
Ekkora értéknél már lenne áfa bőven. (én is most tudtam meg csak). Node a lényeg, hogy nem volt, valószínű mert használt volt (mint ahogy bkercso is írta).
(#32872) bkercso: Mindenképpen szeretnék, egy komplett elkó csere keretén belül. vodkaboy22, remélem segít nekem ez ügyben majd. Először legyen meg a fejestali, remélem elhozza a sajátját.
-
akela91
addikt
válasz akela91 #32822 üzenetére
Meg is jött 1 héten belül németből az Impact Twin. A gratis számomra, hogy se vám se áfa nem volt rá, így megállt kerek 53k -ba szállítással együtt.
Sanskritet pedig pár órán belül viszik el. Csak azt sajnálom, hogy az Impact twint szerdán tudom kipróbálni, és így nem lesz DAC párbaj élőben, de beleégettem a hangját a fülembe a Sanskritnek.(~100 óra alatt)
[ Szerkesztve ]
-
akela91
addikt
Sikerült németből szereznem kerek 50k -ért egy alig használt Impact Twin tc-t minden tartozékkal. 3k a szállítás. Remélem nem kapok áfát. De még úgysem annyira gáz. Mellé pedig egy vodkaboy22 által ajánlott profi Firewire kártyát.
[ Szerkesztve ]
-
akela91
addikt
válasz vodkaboy22 #32632 üzenetére
Azért az ajánlott darab már egy 10-es lesz szállítással. Plusz lehet meg is vámolnak (bár kétlem). Mivel vagyok előrébb az ajánlottal, mint a simával? (tisztán gyakorlatban) Gondolok ilyesmire, hogy jobb késleltetés, vagy a saját tápcsati miatt kevésbé zavaros jel?[ Szerkesztve ]
-
akela91
addikt
válasz vodkaboy22 #32630 üzenetére
Tudtok ajánlani egy bevált Firewire (Pci) kártyát PC-hez? Ebay tökéletes lenne... Amíg beszerzem impact twint, legyen ideje megjönni távolkeletről.
-
akela91
addikt
válasz Ear001 #32542 üzenetére
Találtam 75-ért itthon használtan, szerintem lehetne alkudni még belőle. Nem ismerem az elődöt, belülről mennyiben különbözik?
Illetve P2 erősítőmhöz azon agyalok, hogy milyen kábellel tudnám összekötni, mert ugye nincs RCA kimenete Impactnek. Valami csoda S/pdif to rca kéne?
[ Szerkesztve ]
-
akela91
addikt
Impact Twin-ről jól gondolom, hogy így működne:
Adott egy elektromos gitár, onnan egy megfelelő (ahogy nézem 2 jackes kell? (Left-right)) kábellel bedugom a hátsó line in -be. FireWire portba csatlakoztatom a DAC-t, majd a hozzá adott szoftverrel már működőképes is lenne a dolog? (hangolás, felvétel etc., tehát nem kell kivezetnem még külön line outból a pc-m line in- jébe?)Mert jelenleg, a pc-m Line-in -ére kötve direktbe, kapok egy baromi nagy késleltetést, ami igencsak zavaró. Ez javulna Impact Twinnel?
És persze ezt használnám minden egyébre a Sanskrit helyett...
Bocs a gyökér kérdésekért, nem volt még a kezemben hasonló eszköz.
[ Szerkesztve ]
-
akela91
addikt
válasz bkercso #31689 üzenetére
Nem lokális probléma, most másik házban vagyok épp, ugyanez a konfig ugyanezt produkálta máshol is. Egyébként semmi különös nincs a gépre kötve.
Az USB-s kérdésemre mit javasoltok? PCI expresses USB vs alaplapi vs monitoron lévő? Jól berendezkedtem coax-ra erre ez történik...
[ Szerkesztve ]
-
akela91
addikt
válasz bkercso #31687 üzenetére
Kivágom a picsbe lassan, legutóbb USB-n túlfeszt adott egyik usb-s cumómnak(IC-k tönkrementek, volt programozott is, amiből szerencsére sikerült egy hozzáértőnek kiolvasni amit kell), és szeret lefagyni is mikor csatlakoztatok valamit (szikrát is húz olyankor az eszköz csatlakozója és a bemenet között). Pedig nem ócska a lap. (Asrock 990fx extreme 3)
Melyik USB-t használjam addig? Van egy külön PCI expresszes, és van a monitoron is több USB. Úgy tudom ezek jobbak mint az alaplapiak, mert külön vezérlőjük van.
[ Szerkesztve ]
-
akela91
addikt
Valami szar van a palacsintában.
Coax-ról tökéletesen csak 2 csatorna 24bit 44.1khz ami tökéletesen működik. Felette pattog, recseg, félig nem szól. Hangbeállításoknál engedi berakni 2 csatorna 24bit 192khz(itt csak valami nagyon halk zümmögést nyög ki).
Viszont: USB-ről az elméleti max amit enged az 2csatorna 24bit 96khz. Ami viszont tökéletesen is hoz.
Dac-ba szar valami (Spdif feldolgozó része?), avagy lehet az alaplapomon szar valami?
-
akela91
addikt
válasz vodkaboy22 #31670 üzenetére
Presenter2-be kipróbáltam (nem fordítva berakva ) a 2228-at, és már ez hatalmas ugrás volt.
Ja és a placebo kizárva, azonos hangerőn előbb konkrétan fájt/szúrt, most sokkal jobb.Szerk: 4562-vel is kipróbáltam, ezzel szerintem még harsányabb a magas mint a Green-el. Viszont A DAC-ban elvileg borulhatnak ezek a dolgok, mert bkercso írta, hogy invertálva van P2-ben valami még anno.
Csak nem bírom ki, és kicserélem a DAC-ban a JRC5532-őt GREEN-re.[ Szerkesztve ]
-
akela91
addikt
válasz vodkaboy22 #31666 üzenetére
Kb 10 másodpercig volt rosszul betéve. (nem próbáltam azóta) Egyébként nem akarom szétszedi a DAC-ot még, mivel le van matricázva, várok vele pár napot, ha bedöglene küldöm vissza...
JRC5532-őt lenne érdemes lecserélni ha jól gondolom? Vagy a 2db OP275G -t? Hátha valaki ismeri őket testközelből.
[ Szerkesztve ]
-
akela91
addikt
Mintha valaki írta volna, hogy a sanskritok neutrálisak, de még inkább picit alul jobbak. Na most határozottan szúrósabbak lettek a magasok DT990 600ohm-on. Szerencsére van pár OPA a tarsolyba, majd próbálok finomítani rajta. Egyébként eszméletlen jó a cucc, nagyon szépen szól. Presenter2-nek sem kell erőlködnie, félig tudom tekerni a potit.
Hozzátartozik, hogy soha nem használtam az spdif kimenetet, ebből nem tudom adódhat-e hangkarakterisztikai különbség.
Illetve tegyük hozzá, hogy 0 zaj van végre.
(#31662) vodkaboy22 Opa Green van Presenterben. LM4562-őt kipróbálom délután. Egy 2228-at sikerült kinyírnom valószínű, mivel fordítva tettem be ( ), hát igen, nem értek hozzá abszolút.
[ Szerkesztve ]
-
akela91
addikt
Na végre megjött az SMSL Sanskrit. Nem kis herce hurca után (NAV), még rádobtak itthon 8k FT-ot. Kicsit rosszul esett. (102$ volt eredetileg)
Azért bíztam benne, hogy nem lesz vám/áfa, mert amazonról rendeltem, amiről eddig az a tévképzetem volt, hogy rendelés közben kiírja a várható terheket(eddig mindig így volt), és azokat le is vonja...
DT990 600ohm be lett járatva legalább ennyi idő alatt...
Egyébként ilyen minőségi csomagolást még sosem kaptam külföldről(nyugodtan lehetett volna rugdosni meg dobálni, olyan atombiztos)
[ Szerkesztve ]
-
akela91
addikt
Igen, volt is róla szó, de drágábban jönne ki mint a dac maga, tehát felejtős. Ilyen 5-7k körül gondoltam, talán ennyit megérne, de ezek szerint vagy a gagyi kínai, vagy 20k+. Bár megkérdőjelezte bkercso, hogy kell-e "ekkora" táp ennek a dacnak. Valószínűleg nem... (tápszűrő miatt volt téma, mert 300mA felett elfüstöl)
szerk: Igen van tápszűrőm, viszont mint írtam(szerkesztve), nem bírna el ekkora tápot. De tud készíteni persze ehhez is, csak magasabb áron gondolom. Ha lesz tali, majd elviszem.
[ Szerkesztve ]
-
akela91
addikt
-
akela91
addikt
S.M.S.L. Sanskrit-hoz tudnátok ajánlani konkrét tápot? A hozzá adott AC100V-240V táp elvileg elég ergya.
(#31302) erikjoee : Nem akkor nem kéne. Nézz bele az összefoglalóba fent.
[ Szerkesztve ]
-
akela91
addikt
válasz vodkaboy22 #31175 üzenetére
Köszönöm, gyakorlatilag erre a válaszra számítottam. Mindig megfogadom, hogy ennél feljebb már felesleges költekeznem, de 1-2 évente mindig sikerül elkölteni egy kisebb vagyont.
(#31177) bkercso Ennek nem akkor lenne értelme (főleg), ha nem lenne spdif kiemenetem, csak USB, de szeretném élvezni az spdif előnyét?
[ Szerkesztve ]
-
akela91
addikt
válasz bkercso #31172 üzenetére
Üdv. Mit gondoltok ennek az alaplapnak, a coax S/PDIF kimenetéről? Lenne értelme beszerezni egy olcsóbb belső hangkártyát, és arról szedni a jelet? (Sanskrit SMSL dac elé, kábel: Klotz 75ohm, csati: Neutrik rca aranyozott)
szerk: nem (csak) neked akartam címezni bkercso.
[ Szerkesztve ]
-
akela91
addikt
OPA-k után kutatok, és feltűnt, hogy több verzió van adott OPA-ból: pl.: OPA2228P és OPA2228PA, vagy LM4562MA és LM4562NA
Mi a különbség köztük?
-
akela91
addikt
válasz vodkaboy22 #30885 üzenetére
Nyomtatókábel pont akad.
LM4562 -t is kértem
(#30886) Bodz : Na, pont ezért kérdezlek titeket. Akkor honnan, és milyet célszerű?
[ Szerkesztve ]
-
akela91
addikt
válasz vodkaboy22 #30882 üzenetére
Húh, azt hittem visszafele totálisan kompatibilis az USB. Jól látom, hogy nincs is Kácsa usb 2.0, csak mini USB-s verzióból? Jó lett volna egy helyről rendelni... Többi rendben van?
(#30883) krichd1: Edition 600ohm, viszont rendeltem hozzá több Opát, majd kikísérletezem.
[ Szerkesztve ]
-
akela91
addikt
Sziasztok. Épülget szépen a láncom. Kábelek tekintetében kérnék segítséget.
PC -> Kácsa koax -> SMSL Sanskrit -> Kácsa RCA -> Presenter2 -> DT990 600OHM
Szerintetek megfelelő így? Illetve kéne egy USB is, ha olyan gép lenne a közelemben amin nincs coax kimenet.
Kácsa USB -t néztem ki.Ezen kívül egy tápszűrőm is van.
[ Szerkesztve ]
-
akela91
addikt
válasz vodkaboy22 #30542 üzenetére
Értem, akkor talán van esély, hogy tudom hallgatni a következő fizuig az alaprendszeren.
Ha jól tudom valaki itt PH!-n készít dac / amp -ot házilag.(ki is ő?)
Tudnátok nekem ajánlani valamit ehhez a fejeshez? Lehetőségekhez mérten minél olcsóbban, akár használtan, akár ebayről stb. Jó lenne valami értékálló darab, hogy ha úgy adódik el tudjam adni/cserélni. Pestre mostanában nem tudok elmenni hallgatózni
Esetleg szegedi nincs köztetek?
-
akela91
addikt
Üdv.
Épp DT990 (600ohm) beszerzésén vagyok, és valahogy sejtem, hogy ez alá kéne rakni valami értelmes forrást is. Csak kíváncsiságból, hangerő szempontjából: ATH-M50 -et /SRH440-et kb 50%-os hangerőn kellemes hallgatnom jelenleg. Itt a "kis" 600ohm-os hogyan teljesítene várhatóan? (csak hangerő szempontjából) Tehát előfordulhat, hogy csutkára tekerve se lesz olyan hangos?Természetesen tudom, hogy KELL alá feltétlen dac/amp, de nem feltétlen vásárolnám 1 héten belül...(pénzügyi okok)
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Path of Exile 2
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Mozilla Firefox
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest