-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
:AMF:
senior tag
válasz HELLAFLUSH #89000 üzenetére
Nem csak az EU-ban nincs készlétük. Ha megnézed az amerikai oldalukat, ott is nagy a baj. Pl. Asgard-ból csak Multibites van, más fajtára 4-6 hét feladási határidő. (Pár hete még többféle is elérhető volt.) Jotunheim, Magnius, Hel 6-8 hét feladás.
-
Gabesz_23
tag
Sziasztok. Modi 3-hoz érdemes venni valami tápot, vagy felesleges pénzégetés? Egyenlőre laptopról használnám USB-n.
Köszi.[ Szerkesztve ]
-
btraven
őstag
válasz contaxg #89004 üzenetére
A Metrum Amethyst remélem abban biztosan jobb mint az L1387 hogy jobban kezeli az utána kötött erősítőket.
Ez az L1387 nagyon érzékeny rá. Félvezetőssel jól szól, de aztán rádugtam néhány elektroncsöves bemenetű hibridet amiknél elromlott (a)laposan a hangminőség.
Vagy a többi DAC is érzékeny erre? Úgy mond milyen a szinergia a két eszköz között? -
contaxg
veterán
válasz btraven #89005 üzenetére
Lehet, hogy itt inkább hangzás karakter okozta szinergia gondok vannak és nem kapcsolástechnikai. Ezek a NOS cuccok nem rosszak, de körültekintőbb párosítást igényelnek mint egy mezei mezítlábas dac. Főleg olcsóbb eszközöknél ahol a készülék működési elvén kialakult sztereotípiák (félvezetős élénk, csöves meleg, stb) sokkal hangsúlyosabbak. Gondolom túl nyugis lett a hangkép a csövesekkel.
Mondanám, hogy tegyél rá egy EAR/Yoshino vagy hasonló erősítőt ha csöves szeretnél mindenképpen, de ennek nem sok értelme lenne.
[ Szerkesztve ]
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
Melorin
addikt
Üdv! Moode Audio-t használok RPi3-on, rajta egy Digi+ SPDIF hat.
Szerintetek érdemes ezt a hat-ot használni kimenetnek vagy ha jó a DAC USB bemenete, használhatom nyugodtad a Pi USB portját? -
contaxg
veterán
válasz Melorin #89014 üzenetére
A Pi3 helyett lehet hogy Pi4-et kellene inkább használni. Azon a hálózat nem terheli már az USB rendszert.
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
karmester
senior tag
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni: Sennheiser HD600-as füleshez keresek megfelelő DAC/fejhallgató erősítő készüléket. A szempontjaim: jellemzően akusztikus és szimfonikus zenéhez magas minőségű, lineáris és neutrális (nem színező és bizonyos frekvencia tartományokat nem kiemelő), kellően analitikus, ugyanakkor térérzetben és szeparációban is jól teljesítő eszköz. Letölthető magas felbontású audio anyag formájában érkező stúdiófelvételek alkalmankénti értékelése is fontos szempont. A Sennheiser HD600-as füles 300 ohm-os, tehát a megfelelő meghajtása is fontos szempont. Amiket eddig néztem:
1.
https://www.muzix.hu/spd/SMSL-M500MQA-BLACK/SMSL-M500-MQA-Asztali-MQA-kepes-DAC-es-fejhallgato?fbclid=IwAR1mVtY6TLVB6KvWToTpwfmgK6oBtm9jb-eDIonNmY2F5UL4J7at1vQ7mqo
2.
https://www.muzix.hu/topping-dx7-pro-teljesen-szimmetrikus-asztali-dac-es-fejhallgato-erosito-black?gclid=EAIaIQobChMI-KO4_LLT8wIVmrd3Ch0A-gDqEAQYASABEgLFUvD_BwE&fbclid=IwAR3x7y0pJZoHCxqI7tqQfEnuT_G6-QOt4yQQ_unI-VhQJZ1qNWXKFffFGb8
3.
https://www.bartimexaudio.hu/termekek/digitalis-lejatszok/cambridge-audio-dacmagic-200m-detail?fbclid=IwAR3c6TBHNF9B2fqtOIeI8Pv6fbdG6A4kAj581hsHxHQDO78wFxo19DUSBI0E téren tapasztalattal rendelkező, tanult és hozzáértő kollégák véleményét örömmel olvasnám.Köszönöm szépen a megtisztelő figyelmet! Üdvözlettel: András
http://www.andrasvass.com http://www.youtube.com/user/Zakatatralala/videos?view=0&flow=grid +36-30-4920098; +36-20-4498506 Skype: bandika1338
-
Tulku
veterán
Majd vki kiokosít (mert ebben nem vagyok otthon) de tudtommal usb bementnél kell egy belső usb-spdif konverter...míg az spdif bemeneten ezt kihagyja....tehát hogy lehet jobb az előbbi?
Ott a rádugott készülék usb-spdif konvertere volt ezek szerint rosszabb, mint a topping belső kovertere...
Vagy nem így van? -
4nick8
őstag
válasz karmester #89016 üzenetére
Itt van még egy opció. ifi Neo iDSD.
-
btraven
őstag
-
-
s4tch
veterán
válasz karmester #89016 üzenetére
Láttam valamelyik fb csoportban, hogy kaptál egy ajánlást a Questyle CMA400i-re. Az avx-en hirdetett példány az enyém volt; első gazdától vettem, és amikor eladtam, újszerű állapotban volt. Hangilag olyan, amilyet szeretnél, bár HD600-zal pont nem hallottam. (Anandával és Focal Elearrel igen.)
Más kérdés, hogy én a HD600 mellé nem feltétlenül analitikus forrást választanék. De ha ilyet keresel, annak a CMA400i megfelel.
-
Polllen
nagyúr
Nálam rpi3-mal volt utoljára gond, hogy wifi-n hallgattam 24bit/192kHz-s anyagot usb-s dac-kal és akadozott a hang. rip3+-nál már nem volt ilyen gond.
Rp3+-t szerintem nem érdemes cserélni, inkább egy jobb tápot rakj elé, ha nincs.
btraven
Össze lehet, de nem érdemes. Inkább egy jó HAT-re, ami újraóráz, tápot szűr és úgy. Bár az i2s jel nem arra való, hogy nagy távolságra vigyék, uh kevés ilyen megoldás van.[ Szerkesztve ]
"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"
-
Polllen
nagyúr
válasz Melorin #89027 üzenetére
Akkor nyugodtan használd usb-ről.
Amúgy konkrétan olyan van, hogy RPI3 B és RPI3 B+.
"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"
-
bkercso
nagyúr
Köszönöm a véleményt!
kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
btraven
őstag
válasz Polllen #89026 üzenetére
Köszi, most megint egy kicsit elgondolkodtam rpi-n hogy belevágtam ebbe a táp nélküli DAC bizniszbe.
Annyira nem fogyasztja a teló akksiját.
Viszont ha kikapcsolom a telefont és a DAC ledje kialszik akkor is vidáman szürcsöli tovább a finom elektronokat. Szóval mindig ki kell húznom az USB kábelt. -
-
csƵ
addikt
Üdv!
Létezik olyan ajánlott aptX reciever vagy transmitter(?), amit rá tudok szúrni az SMSL Sanskrit MK2 DAC-ra? -
migabi24
nagyúr
Ugyanezt az utat jártam be én is
-
migabi24
nagyúr
Ez engem is érdekelne
-
Tulku
veterán
válasz Ear001 #89038 üzenetére
Nyilván mindnyájan kapkodunk....egy egy komponens "fejlesztését" kiválasztva merengünk, mennyivel lett jobb a kapott hang...aztán minden mindenbe besimul...talán 1200 db hűmennyiveljobblett fejlesztés után visszanézve a kiinduló hangot kell rájönnünk, haladtunk-e előre, léptünk-e, vagy csak hifibogár és néha (esetemben is) a férfiúi majdénmegmutatommitbarkácsolokittössze attitűd....
-
bkercso
nagyúr
válasz Exodius #89046 üzenetére
Persze, gondolkoztam: ezen a havi 1-2 darabos szinten nem érné meg. Készen kapható dobozból kínaiak vannak, amik se nem olcsóak, se nem elérhetőek akármikor.
Más a helyzet, ha az ember rááll és elad havi 30+ -t, akkor már megérheti százasával dobozt gyártatni.
Meg van a Hammond, ami szintén nem tetszik sokaknak, szóval ezzel sem lenne nagy különbség.Most a hangot adom és arról vagyok kíváncsi visszajelzésre. Azt én is látom, hogy ez egy fekete kockadoboz, de nekem egyébként nincs bajom ezzel .
Ha visszaérkezik a kombó, el lehet vinni összehallgatásra - hátha tanulok valamit. Őstagtól felfelé letét nélkül is elvihető a demo az Extra kivitelekből.
Kíváncsi vagyok, jelenleg milyen kategóriában zenél; ez egyelőre nem derült ki számomra.[ Szerkesztve ]
kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
SunMount3r
nagyúr
Hello!
Vettem egy Pi3B+-t (direkt a budget, de jó zene lejátszó koncepciójával a fejemben, amiből most így nem lett semmi) és Volumio-val elég komoly hangtorzulást tapasztalok a Pi saját Jack hangkimenetén. Gondoltam itt is megkérdezem, hogy ez valami egyéni hibára utal, vagy tényleg alapból ennyire tré a Pi saját kimenete?
----
Választól függetlenül: akkor néznék hozzá "valamit", amiből már normális hangot lehetne kicsikarni, de lehetőleg olcsón, mert ez most igazán nem volt betervezve. Pl. a Sound Blaster X G1 jó lenne a célra? Fontos ugye hozzá, hogy a Volumio is rendesen kezelje.Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
contaxg
veterán
válasz bkercso #89047 üzenetére
Hát szerintem nincs ezzel a dobozzal semmi baj. Szóljon! Csak ez a lényeg!
#89048 SunMount3r
Próbáld ki Moode-val[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Horizon: Zero Dawn
- Mass Effect sorozat készül az Amazonra
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Google Drive
- Exynos 2500-zal szerelt Galaxy S25+ tesztelt Geekbenchen
- iPhone topik
- Sorozatok
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Premier előzetesen a Chicken Police – Into the HIVE!
- Autós topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest