- Elon Musk meghatározóvá teszi a SpaceX-et Olaszországban
- Trump is bejelentett egy 20 milliárd dolláros adatközpont-fejlesztést
- Nem minden chipért kapkodnak, leépít az egyik japán chipgyártó
- Jön Trump, Zuckerberg és a Meta pedig 180 fokos fordulatot vett
- CES 2025: robotokat tréningez az NVIDIA, és összeállt a Toyotával
-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dorien
veterán
válasz Wendelke #71299 üzenetére
Focal. Spirit széria, de gondolom az új Listen is jó...
A NAD Viso HP50 is csodás fejes, de a kényelme nagyon megosztó.
[ Szerkesztve ]
"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó DCA (MrSpeakers) Aeon Flow Closed planár fejhallgató --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html
-
Wendelke
senior tag
válasz Dorien #71286 üzenetére
Egyenlőre Takstar Pro 82-s a füles, ami az SMSL X4-el, teljesen jó volt nekem, EQ nélkül. Mivel ette az X4 a telefon akksiját, így beruháztam egy SMSL IQ-ra. Viszont a topicban leírt "Sabre" hangkép miatt kicsit le kéne venni a néha bántó magasokból, ami nem általános, de bizonyos felvételeknél jelentkezik, illetve kicsit több mély is elférne.
A sima EQ bekapcsolásakor is olyan érzésem van - ahhoz képest, mint amikor nincs bekapcsolva - hogy megváltozik rossz irányba a korábbi hangkép, gyengül a tér, szóval kevésbé élvezetes hallgatni.
Gondolkodtam azon is, hogy esetleg fejhallgatóban kéne feljebb lépni, de még nem tudom, hogy milyen lenne esetleg jó ehhez a telefon-dac kombóhoz. Mivel munkahelyen hallgatom, így maradni kéne a zártnál.
"Aki hülye, haljon meg" Moldova Gy.
-
Bodz
nagyúr
Tegnap kaptam, hátha valaki ellenállhatatlan vágyat érez egy új Centrance dac-ra. Ide tessék bökni!
-
SunMount3r
nagyúr
válasz Dorien #71278 üzenetére
A Musiland 01 US Mark2 egyébként hangban jobb, mint az SMSL X4?
Y kábelt nem szándékozom, majd ha lesz füles is, akkor megoldom dugdosással.
Amúgy most próbálgattam és a Realtek-en JRiver-el és WASAPI egyértelműen máshogy szól, tisztább, jobban kivehető az ének és a magasak, viszont a mélyből mintha levett volna. Gondolom ehhez képest egy X4 pl. még Direct Sound-ban is jobb lenne...?
[ Szerkesztve ]
-
bkercso
nagyúr
válasz Speeedfire #71256 üzenetére
Miért nem stabil a DACtron? Kártyát is lehet benne cserélni, nem kell az egészet szerintem.
kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
IO.sys
őstag
Az ATH M60x milyen? M50x-hez és DT700 pro 80-hoz képest.
凸_(ツ)_/¯ // -Valamit kiírt a gép!... -Az a dolga!...
-
Dorien
veterán
válasz Wendelke #71285 üzenetére
Ez attól függ, hogy milyen fejhallgatót / hangfalat használsz.
Az említett Takstar, Beyerdynamic fejeseknél nekem muszáj volt használni magasvágós EQ-t, csak úgy voltak élvezhetőek. AKG-nál is inkább magasba húzott a mutatvány. Sennheiser, Sony - itt talán a fátyolos magasokat érdemes feljebb tolni, hogy ne aludjak bele az unalomba. A Focal, Shure, Audio-Technica, Yamaha, Hifiman fejesek hangképe viszont az én fülemnek úgy jó, ahogy van. Persze márkán belül is vannak eltérések hangzásban, de a "house sound" nekem ezeknél jött be leginkább.
"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó DCA (MrSpeakers) Aeon Flow Closed planár fejhallgató --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html
-
Wendelke
senior tag
válasz Dorien #71278 üzenetére
Köszi!
Szinte csak a Te hozzászólásaidat olvastam a kérdezett témában, amely szerint más nem nagyon használja ezt az opciót. A sima EQ-t én sem szívesen használnám, mert nem tetszett, de ha ez jó, akkor azért rápróbálok.
Yofej75 Neked is köszi!
-
Yofej75
aktív tag
válasz Wendelke #71276 üzenetére
Szia!
Én megvettem mindent amit az app nyújtani tud mert
egy idióta gyűjtögetőkíváncsi típus vagyok és az a tapasztalatom, hogy különböző sémákat lehet egy adott frekvencia módosításhoz alkalmazni. Harang-görbe, meg egyebek...
Nagyon nem használok EQ-t és kicsit sem (szerencsére) szóval pfff...azaz passz.Üdv
Azt nem írhattam ide, hogy "nincs aláírásom" ezért ide írom, hogy "Azt nem írhattam ide, hogy "nincs aláírásom" ezért..."...
-
Dorien
veterán
válasz IO.sys #71281 üzenetére
Akkor ki tudod próbálni, hogy van-e hallható minőségromlás két eszköz szimultán használata esetén.
Majd számolj be please."Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó DCA (MrSpeakers) Aeon Flow Closed planár fejhallgató --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html
-
Bodz
nagyúr
válasz Sefter #71277 üzenetére
Hehe. A jövőben is meg fogod... De most egész pontosan R2R 11-ről van szó, nem pedig általában.
[ Szerkesztve ]
-
Dorien
veterán
válasz SunMount3r #71271 üzenetére
Ha csak hangfalat használsz vele külső erősítővel, akkor szerintem nem gond. Viszont az Y splitter használata nem ajánlott, mert komoly hangminőségromlást eredményezhet. Jobb a szeparált line out az erősítőnek + az alacsony kimenő impedanciás headphone jack a fejesnek. A Fiio E10 / E10K egyszerre adja ki a jelet mindkettőre, a Musiland-nál meg szoftverből lehet kezelni, hogy épp melyik kimenete szóljon.
Wendelke: Parametric EQ-nál meg tudod adni, hogy pontosan milyen frekvencián módosítson (Hz), mekkora sávban (Q), mekkora hangerőt (dB). Zavaró magastüskéket nagyon szépen ki lehet szedni ezzel a módszerrel. (pl. Beyer DT 770 / 990 széria, Omnitronic SHP-600, Takstar HI 2050 fejeseknél - 7-8000Hz környékén érdemes vágni -3 / -5 / - 8 / -10dB-t érzés szerint. Szerintem az SHP-600 pl. messze a legjobb ár/érték arányú fejessé válik ezzel az EQ-val.
-
Wendelke
senior tag
Üdv!
Lenne egy kérdésem, a normál EQ-hez képest, miben más a Parametric EQ (Toneboosters EQ)?
USB Audio Player Pro-t használok mobiltelefonon, ami eleve fizetős app, ezen belül a fent kérdezett EQ, plusz pénzes opció. Ha hasznos, akkor megvásárolom, de nem ismerem .
A program normál EQ-ját nem használnám, ha nem muszáj , eddig EQ nélkül el voltam az SMSL X4-el, de most hogy megjött az SMSL IQ, lehet, hogy jó lenne belenyúlni kicsit a hangképbe,( +mély, - magas )
Itt egy felhasználótól olvastam róla jókat
Köszi!
-
Bodz
nagyúr
válasz Speeedfire #71274 üzenetére
Jó lesz az R2R.
-
Speeedfire
félisten
Nem tudom. Lehet, hogy akkor már keresnék egyet használtan 100e körül. Régebben az r2r-t ajánlottad.
Ahogy nézem van is egy eladó győrben.
Vagy valami más alternatíva a lenti láncba? Kicsit analógos, kerek mélyek, tele élettel. A részletek kevésbé fontosak számomra.PC -> Klotz usb -> DACtrone -> Van Damme 268-900-055 -> Audio Analogue Puccini SE (+hivox tuning) + Oehlbach Powercord C 13 -> Van Dammel 268-506-000 -> Triangle Antal 202
Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
Bodz
nagyúr
válasz Speeedfire #71272 üzenetére
Pfff. Szeretnél alternatívákat?
-
Speeedfire
félisten
válasz Speeedfire #71259 üzenetére
Most ír a srác, hogy a UK raktárból elfogyott az anyag. De kínából már annyira nem lenne buli, mert a 27% rájönne.
Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
Dorien
veterán
válasz SunMount3r #71267 üzenetére
Általában a lejátszó program fontosabb, mint az, hogy milyen módban működik. (DS / ASIO / WASAPI)
Nálam a JRiver és a Foobar2k a preferált. WASAPI módot szoktam használni, az ASIO-val mindig csak a szopás volt...
Laby: Inkább egy Musiland 01 US Mark2 [link] vagy itthonról egy Fiio E10K [link]
Mindkettőn van fejhallgató erősítős jack és line out is sztereó erősítőnek / aktív hangfalaknak.
[ Szerkesztve ]
-
Bodz
nagyúr
válasz SunMount3r #71267 üzenetére
Ez így azért nem igaz, hogy az asio feltétlen jobb lenne... Ott van helyette a wasapi, az mindenhez elérhető Win alatt (mivel része ugye).
Első generációs iDSD csak 68 dollár, hátha érdekes valakinek. Nem lehet rossz ennyiért.
[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
Csak azért mert a legtöbb zenelejátszó beállításaihoz (pl. JRiver) az ASIO-t ajánlják első helyen, mert ez adja a legjobb minőséget. Annyira nem vagyok mélyen ebben, de akkor gondolom, hogy egy ilyen DAC-nak akkor az ASIO helyett van valami saját "natív" módja/driver-e is, amit majd ki lehet választani? Tehát amivel nem kell a Direct Sound-ra hagyatkozni.
-
Bodz
nagyúr
válasz SunMount3r #71263 üzenetére
De, egy csomó csoda igen. Kellene, de szokta ez zavarni a kínai gyártókat?
Pl a már említett 01 Mark2-nél is van asio (ha a Musiland driverét használod). Miért olyan fontos amúgy?[ Szerkesztve ]
-
kromatika
veterán
Üdv. Tudna valaki segítséget adni hogy audio gd 2r2 11 nél melyik jumperrel lehet állítani a hang színen?
-
Bodz
nagyúr
válasz Speeedfire #71259 üzenetére
Szívesen!
(#71261) SunMount3r: Nem.
-
Bodz
nagyúr
válasz Speeedfire #71256 üzenetére
Ha nincsenek hatalmas elvárásaid a fejes erősítővel kapcsolatban, akkor nyugodtan mehet az M6.
-
Bodz
nagyúr
válasz SunMount3r #71255 üzenetére
Mivel vonal kimenetről nem ildomos fejest etetni, ezért ja, akkor egyértelműen az X4 a jobb választás. Kollegának kellett egy egyszerű szerkezet vámhatár alatt, usb be, rca ki, neki megfelelő lesz az FX. Semmivel sem rosszabb amúgy, mint az X4 (karakterbeli különbség azért akad, FX valamivel világosabb, agresszívebb).
[ Szerkesztve ]
-
Speeedfire
félisten
Egy ideje agyalok, hogy a mostani láncban cserélem a dacot. Az utóbbi időkben nem túl stabil. Vagy visszarakom a focusrite solo-t, és a focal fejeshez keresek egy másik dac-ot. Nem tudom, hogy mi lenne a jobb megoldás.
PC -> Klotz usb -> DACtrone -> Van Damme 268-900-055 -> Audio Analogue Puccini SE + Oehlbach Powercord C 13 -> Van Dammel 268-506-000 -> Triangle Antal 202
-
Bodz
nagyúr
válasz SunMount3r #71253 üzenetére
Viszont a kettö közt van egy elég nagynak mondható különbség. Az X4 dac/amp, az FX meg csak dac.
Pl Covia Zeal Edge meg olcsóbb, ha telefonhoz kell vmi fix kábellel, akkor az is megfontolandó.[ Szerkesztve ]
-
Bodz
nagyúr
válasz SunMount3r #71250 üzenetére
Nem igazán.
-
Bodz
nagyúr
válasz Speeedfire #71247 üzenetére
Fun hang, kövér mély, stb, stb. Áráért tök jó.
M6-ból érdemesebb az újabb verziót venni, tartósabb kijelzőt, távirányítót kapott, logikusabb a menü, végre nem fix a vonal kimenet, akad 3 féle hangzáskép is + a filterek ugye.
Mihez kellene dac?[ Szerkesztve ]
-
IO.sys
őstag
válasz Speeedfire #71247 üzenetére
Állítólag dinamikus, bulis hangja van, de nem hallottam még mást. Jónak jó.
-
Speeedfire
félisten
-
Bodz
nagyúr
válasz pulutodurumo #71245 üzenetére
Pl ezt vedd ahol legolcsóbb.
-
pulutodurumo
addikt
Erről jut eszembe, van valami vállalható DAC Kínából -vagy bárhonnan- 40$ (ÁFA határ) alatt / körül?
Nem kell semmi extra, szóljon win 10 alatt, USB be, RCA ki. Genius 1250-nek.[ Szerkesztve ]
"Don't fret, boyo. I'll be gentle!"
-
IO.sys
őstag
-
elprimo
tag
válasz Dorien #71235 üzenetére
Igen szerintem is jóval komolyabb vas kell akg-k alá,mint amit alátettél,presenter stb, így nem tudsz a hangjárol érdemben nyilatkozni mit tud valójában . Régen volt nekem is, és nagyon háklisok mi van alattuk, tud borzasztóan és nagyon jól is szólni . K712 volt a legjobb egyértelműen ha jól ki vannak szolgálva . Itt már visszább vettek kicsit a közép magas kiemelését és a +3db mély is kellett már a szériának. Így már joval hallgathatobb lett hosszú távon is szerintem. De már nem tudnék ilyet hallgatni így se hosszú távon .
[ Szerkesztve ]
-
Bodz
nagyúr
válasz SunMount3r #71229 üzenetére
X4 jobb, de attól meg csak 10 dollárral drágább a Musiland 01 Mark2. Inkább azt venném, attól függően mihez kell. Összefoglaló, hogy kérjünk segítséget rész.
[ Szerkesztve ]
-
Zoliee
senior tag
-
Laby
őstag
Sziasztok!
Van egy Genius SP-HF1250B 2.0 hangfalam, illetve egy Pioneer SE-M531 fejhallgatóm.
Számítógépről alap hangkártyáról hajtva.
Ha vásárolnék egy Creative Sound Blaster PLAY! 3 erősítőt, azzal érnék el bármilyen érdemi változást?
Tervezek venni egy fülhallgatót is (NICEHCK EB2), amihez olvastam hogy valamivel érdemes meghajtani hogyha értelmes hangot szeretne kihozni belőle az ember.Ha van bármi értelme, akkor lenne még egy kérdésem.
Egy sima Y elosztót használok, így egyszerre aktív a hangfal és a fülhallgató is, nem kell állandóan ki-be húznom hogyha másikat akarom használni, csak lehalkítom a másik eszközt.
Ha egy ilyen erősítő és a fejhallgató, hangfal közé berakok egy Y elosztót, az ront bármit a minőségből?(Nincs extrém jó hangzás igényem, ezekre a felhasznált eszközeimből rá is jöttetek gondolom, de azért a nagyon buta hangok zavarják a fülemet.)
Köszi
Youtube csatornám: https://www.youtube.com/@labanczbence
-
törölt tag
válasz Eugene Roe #71230 üzenetére
Legjobb meghallgatni, illetve ezeket már nem árt jól kiszolgálni sem, de itt van Bodz véleménye K712 vs K702 ügyben:
[link]
Hogy kinek mennyi az annyi, ami már elégedetté teszi, az persze szubjektív. -
Dorien
veterán
válasz #56474624 #71234 üzenetére
Igen, és a kollektív igazsághoz az enyém is hozzátartozik.
Eddig ~40 féle fejes fordult meg nálam, van viszonyítási alapom. Biztosan van jobban passzoló DAC / erősítő lánc a K712 Pro-hoz, mint amin próbáltam, ezt aláírom - az enyémen inkább az ATH-k, Beyerek szólnak jól. A K712 nálam már a kialakítása miatt is elvérzett, a hangja pedig egyértelmű visszalépés volt a Q701 után. A hype alapján, majdnem a K612 dupla árán egyáltalán nem ezt vártam... Big-big disappointment.
-
Dorien
veterán
válasz Eugene Roe #71230 üzenetére
Szerintem annyit nagyon nem ér meg a K712... Inkább K612 akkor. [link] [link]
Nekem volt mindkettő, a K612 nagy élmény volt, a K712 meg nagy csalódás, mert semmi pluszt nem adott. Ráadásul a qrva drága és nehéz memóriahabos párnái kevésbé voltak kényelmesek, mert folyton lecsúsztak a fülemről a túl laza fejpánt miatt. Azt a +3dB mély emelést én sehol nem éreztem, ugyanúgy a magasba húzott a hangkép. (Sense V1 és Presenter 2 erősítőkkel próbáltam.)Esetleg próbálj vadászni egy Q701-re, néha feltűnik használtan 1-1db 40-60k körül. Az egy jó cucc.
-
Yofej75
aktív tag
válasz SunMount3r #71229 üzenetére
Hello!
SMSL-t nem ismerem még, én GGMM A1-et rendeltem próbaképp és az nem rossz.
Micro USB
USB Type C
A Dodocool pedig árához viszonyítva jó vételAzt nem írhattam ide, hogy "nincs aláírásom" ezért ide írom, hogy "Azt nem írhattam ide, hogy "nincs aláírásom" ezért..."...
-
SunMount3r
nagyúr
Hello!
Erről van valami infó? Egy áron van az SMSL X4-el, vagy annál ennyiért nincs jobb?
-
törölt tag
válasz Eugene Roe #71227 üzenetére
Ha K702 felmerült, K712-vel is érdemes számolni. Köztes átmenetnek szerintem kb. meg is felelne.
Amúgy, ha van pénz jobb erősítőre (és marad mellette a fejesre is), akkor mindenképp.
[ Szerkesztve ]
-
Eugene Roe
őstag
AKG 702 és Sennheiser 650/660s között van valami köztes átmenet? :) Első fejes lenne, illetve hozzá egy belépő erősítő úgy 40 ezerig? Vagy menjen egyből egy 100 ezres audio gd? :P
Nyitott / félig zárt fejest szeretnék, mélyből inkább a minőség a fontos, mint a mennyiség.
[ Szerkesztve ]
It'll hurt... a lot, but you'll be better - you say?!
-
-
IO.sys
őstag
válasz Yofej75 #71223 üzenetére
Ott nem a hifivel volt a baj. Én 34 évesen tudtam meg, hogy a feleség azt jelenti, hogy váláskor a fele cuccot viszi. Nézegetem az oszcilloszkópot a műhelyben meg a tuning gépet mellette, most a hifit, hát az asszony marad inkább barátnő.
[ Szerkesztve ]
-
Yofej75
aktív tag
Ilyenkor kelt jó és rossz érzést bennem a tudat, hogy időben leálltam a "szerről". 2000-es évek környékén kezdett beindulni valami. Sony MD Walkman, AKG K-55, Wharfedale hangfalak, Technics hifi...azután jött a válóper és a holmi nagy részének pápá lett A baj az, hogy az utóbbi három évben újra kezdett valami beindulni
Azt nem írhattam ide, hogy "nincs aláírásom" ezért ide írom, hogy "Azt nem írhattam ide, hogy "nincs aláírásom" ezért..."...
-
Bodz
nagyúr
válasz OPiiPO #71214 üzenetére
Van. LCD-X kellemes vele. Akad egy ideje Grace m9XX is, talán ezt még annyira sem "reklámoztam", mint a CTH-t.
-
p76
senior tag
Érdemes lenne nekem is kipróbálni egy R2R ladder DAC-ot?
Nálam egy Sony CD-ben egy CXD2561AM és az erősítőben egy CS4398 van.
Ezek delta-sigma DAC-ok, ha jól látom.[ Szerkesztve ]
-
Yofej75
aktív tag
Belepofázóként csak annyit szeretnék megjegyezni, hogy imádok "majdnem új" (vagy akár új) elektronikai kütyüket gyűjteni. Írom a címet ahová küldheted a megunt cuccokat: ...
-
Bodz
nagyúr
És már el is fogyott az Airist...
(#71212) OPiiPO: Az nem lehet, hogy annyira jó lesz a CTH mellé, hogy megtartom? Szólok, persze.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz kromatika #71205 üzenetére
Én meg pont abban nem hiszek nagyon hogy a gyártási szórás beli különbségek hallhatóak lennének.
Az attól függ, mekkora a gyártási szórás.
De amúgy ez a vita már lement jó másfél éve: [link], mielőtt ugyanazokat a köröket lefutnánk itt 100-200 hsz erejéig, tök feleslegesen.
-
kromatika
veterán
válasz #56474624 #71186 üzenetére
Én meg pont abban nem hiszek nagyon hogy a gyártási szórás beli különbségek hallhatóak lennének.Viszont itt az sem játszott,mert pár hónappal később ismét össze hallgattuk és akkor már nem volt különbség." a bejáratás a fontos" Igen szerintem is az.Mert van amikor hallható változást hoz a hangban.Abban viszont teljesen egyet értek hogy a fejhallgató megfelelő felhelyezése még fontosabb.
-
Bodz
nagyúr
válasz -FreaK- #71202 üzenetére
Ha DHL a szállítás, akkor 99,9%, hogy lesz. Ráadásul 6500 Ft (vagy már több, rég nem volt csomagom velük) a vámügyintézés, de legalább marha gyorsan meg fogod kapni, ez nagy előny a postához képest.
Érdekes szerkezet amúgy, szimpatikus nekem is.Oyaide neo d+ class b megfelelő.
[ Szerkesztve ]
-
-FreaK-
veterán
Igen. Ennél jobb áron egyhamar nem lesz, még a Massdrop-on is 425+szállítás+sarcok (az lehet itt is lesz). 121e Ft-ot vont le amúgy.
Ha már itt tartunk: rövid, XLR összekötő kábelt tudsz ajánlani, 10k alatt mondjuk? Vagy vegyek két random XLR mikrofon kábelt? Azt találtam bőven
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest