-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
Yofej75
aktív tag
válasz kromatika #77997 üzenetére
A honlapon olvasható (reklám)szöveg szerint 600 Ohmos impedanciájú fejhallgatót még meghajt:
"It supports headphones with high impedances of up to 600 ohms, powering even studio grade headphones with your mobile devices. Using the AMP, you can now enjoy the full specs of your top-grade headphones wherever you are."
Persze nem azt írják, hogy a 250 Ohmos DT 770 Pro kielégítően fog vele szólniAzt nem írhattam ide, hogy "nincs aláírásom" ezért ide írom, hogy "Azt nem írhattam ide, hogy "nincs aláírásom" ezért..."...
-
Yofej75
aktív tag
válasz jackooo84 #77992 üzenetére
Szia!
Nekem van Creative X-FI HD külső USB hangkártyám de azt nem zenehallgatásra használom hanem csak alkalmankénti kommunikációhoz. Emiatt a 250 Ohmos DT770 Prom még nem is próbáltam ki vele de ma délután meghallgatom és küldök egy pár szavas személyes véleményt.
Milyen jellegű zenéket hallgatsz általában?
EQ kikapcsolva vagy van preferált beállításod?Üdv:
Robi[ Szerkesztve ]
Azt nem írhattam ide, hogy "nincs aláírásom" ezért ide írom, hogy "Azt nem írhattam ide, hogy "nincs aláírásom" ezért..."...
-
Yofej75
aktív tag
válasz laleeee #77861 üzenetére
Szerintem nem rossz holmi, hasonlót vettem korábban. A hangja számomra kielégítő, 250 Ohmos fejhallgatót tökéletesen meghajt. A két OPA az enyémben foglalatba szerelt, cserélhető.
Azt nem írhattam ide, hogy "nincs aláírásom" ezért ide írom, hogy "Azt nem írhattam ide, hogy "nincs aláírásom" ezért..."...
-
Yofej75
aktív tag
válasz alphamooncam #74624 üzenetére
Régi álmom váltottam valóra.
Anno még belekezdtem építésbe is (20 éve kb) de feladtam mert nem találtam senkit aki a kimenő trafókat elkészítette volna én meg csekély tapasztalattal rendelkeztem így a DIY nem volt járható út.A közelség sajnos csak a "Cs"-ig stimmel, én csongrádi vagyok.
-
Yofej75
aktív tag
Hejhó, sziasztok!
Eddig azt hittem, hogy milyen jól szól a két nagy Superlux és a Shure SE535 a zsebdacommal (általam egekig magasztalt XMOS DACAMP) mobilról de most megvilágosodtam és úgy érzem, hogy - ha nem is teljesen, de részlegesen - tévúton jártam.
Valóban tudnak JÓL is szólni az említett hangkeltő eszközök de ahhoz vajmi kevés a kicsike. Útközben, tömegközlekedésen, vagy ahol nincs hálózati áramforrás ott megteszi de szombat óta lakótársam lett egy Blue Aura v32 csöves végfok (ami nem kimondottan fejhallgató erősítő ezért egy pár Polk T50 is eljött vele hozzám) és ez az a hangzás amitől valóban kiráz a hideg. A 150 Ohmos HD-660 meg sem kottyant neki és párom szerint egy órányi zenehallgatás után úgy néztem ki, mint szalonspiccet követő szemkeresztbeállós pillanatban. Olyan hangok jönnek elő a háttérből a színpad elejére amiket korábban semmivel nem fedeztem fel az adott zenékben.
Le vagyok döbbenve... Ez a konstrukció a régmúlt és a modern technológia szuper ötvözete megfizethető áron.
Most megyek a fejestopikba mert szerintem új fejhallgatót is be kell szereznemUI.: az erősítőt én meggyőződéssel ajánlom meghallgatásra, a hagyományos bemenetek mellett (Line In, Phono) BT és USB DAC is van benne.
-
Yofej75
aktív tag
válasz krichd1 #73204 üzenetére
Nem azt írtam, hogy "a hifi hit kérdése" hanem azt, hogy van aki a mérésben hisz (vakon) s van aki a fülének hisz (akár szintén vakon).
(#73200) -FreaK- amit írsz az szerintem köztudott (rakat pénzért kapsz egy rakás sz.rt).
-
Yofej75
aktív tag
Méréstechnikus vagyok, hivatalból foglalkozom mérésekkel tehát valószínűleg nem vagyok annyira elfogult egyik irányban sem de amit írtam azt fenntartom: a mérés általi és a hallás utáni jellemzés lehet akár egymásnak ellentmondó is és hifista szemmel (füllel) nagyon nem számít a mérés ha tetszik a hang.
Vannak olyan mérhető jelemzők amelyeket csak azért kell NAGY BETŰKKEL kiemelni egy termék kapcsán mert abban viszonylag erős de az nem érdekli a nagyérdemű méréspártiakat, hogy a különbséget normális körülmények között normális ember normális hallással nem veszi észre. Ilyen pl a 0.0..% THD+N. Emberi érzékszervekkel valószínűleg megfoghatatlan és még ha érzékelhető is akkor sem fog senki arra figyelni, hogy "az üstdob leütésekor 26 millisecundum ideig kihallottam két tized százalékos torzítást" mert az emberek többsége nem zajszigetelt, operaházi akusztikával rendelkező teremben, minden külső zavaró tényezőtől mentesen hallgat zenét hanem normális életszerű körülmények között.
Szerintem az emberi érzékszervek is megfelelő mérőeszközök (ha nem a legjobbak közül valók) és csupán egyetlen hiányosságuk van: nem szabványosíthatóak. S ellentétben a szabványos mérésekkel az emberi hallás nem egy pár szinuszhullám átviteléből akarja megmondani, hogy valami jó vagy sem hanem sokkal összetettebb hullámformák összességéből például egy zene részletéből.Azt nem írhattam ide, hogy "nincs aláírásom" ezért ide írom, hogy "Azt nem írhattam ide, hogy "nincs aláírásom" ezért..."...
-
Yofej75
aktív tag
és mindenki aki hisz valamiben
Szerintem sokan csak a végleteket látjá(to)k és aki mérni akar, az nem szívesen fogadja el "az én fülem szerint jól szól" vélemény nyilvánítást és továbbra is mérni akar, akinek a "füle szerint jól szól" az meg pont lesz...ja a mérési eredményeket és inkább fülel tovább.Nagyon elmennek sokan így egymás mellett. Nem csak a hifire igaz ez hanem már az egész létre. Mindenből vallás lett mert a megosztottság az jó (tudjuk kiknek) és a hitükben erősek nehezen fogadják el, hogy a "más vallásúak hite" is tartalmazhat általános igazságot.
(Mielőtt vki megkérdezné: nem, nem minden "hitbéli irányzat" normális pl. laposföldhívőket, a szivárványosokat, az erőszakosan rátukmálókat én sem tudom reakció nélkül elviselni.)Maradjuk a hifi berkein belül.
Bárki aki venni akar egy akármit az először mindenképp a specifikációkat látja és azok alapján dönti el, hogy az adott bármi elfogadható lehet-e számára. Aki mélyebbre akar menni az vagy meghallgat, vagy lehetőség szerint mér vagy mindkét utat bejárja.
Bárki aki építeni akar valamit az először feltérképezi az "építőkockák" (félvezetők, csövek stb) specifikációit majd számol, tervez, épít, mér és ha minden mérés határértéken belül van akkor meghallgat (szerintem).Én úgy vélem, hogy a mérés fontossága gyártói oldalról jelentős (a hiteles információk közlése méginkább) a hallás viszont sosem lesz olyan tárgyilagos, mint a mérés és az egyedi preferenciák (egyéni hallásgörbének "tetsző" hangképzés) a vásárlói, felhasználói oldalon bírnak nagyobb hangsúllyal.
Személy szerint a kettőt (mérés vs hallás) én nem is merném egymás ellen ereszteni mert az olyan lenne, mintha a Horváth Ilona szakácskönyvében szereplő gulyásleves receptet akarnám azzal összehasonlítani, hogy én hogyan szeretem a gulyáslevest. Metszéspont kábé nulla...
-
Yofej75
aktív tag
válasz Yopi49 #72154 üzenetére
Szia Yopi49!
Nagyon szívesen! A legtöbb lejátszó nem tud magyarul de talán a PowerAmp igen. Azt is érdemes megnézni, van trial verzió amit ingyen ki tudsz próbálni.
LinkÜdv
[ Szerkesztve ]
-
Yofej75
aktív tag
-
Yofej75
aktív tag
válasz Exodius #71641 üzenetére
Hali! Ha ennyire érdekel: édesapám valamikor a 80-as években emlékeim szerint Tesla csöves erősítővel (ECL 84 csövek voltak benne asszem) hallgatta a Kőmíves Kelemen LP-t (és sok mást, pl Illést, Skorpiót...) fogalmam sincs milyen hangfalakon. Én '98-ban vettem egy Sony MD Walkmant (MD-R 35 ami a mai napig meg van), előtte kizárólag kazettás walkmanom volt (ezek közt a csúcs az Panasonic RQ-S 75 volt). Anno nagy ívben lesz..tam az MP3 és hasonló "gagyi" formátumokat hiszen a zsebemben volt az ATRAC-képes MD-Walkman. Szerintem jobb volt az ATRAC, mint bármilyen MP3 ám a popularitás lenyomta a trónról. 2000 körül egy AKG K-55 és a kedvenc hangforrásom (MD) szolgáltatott élményt számomra de a fejhallgatót megörökölte egykori mukatársam, a vas meg süllyesztőbe került pár évre. Azóta vettem egy Shue SE215-öt (ami saját hibám miatt gallyra ment), egy SE535-öt amit Tulku "MESTER" tanácsai alapján új damperekkel boostoltam, meg jópár cuccot. A mai napig mevannak apuci bakelitjei de ő sajnos 9 éve nincs közöttünk...
-
Yofej75
aktív tag
(#71629) Exodius
egy jelentőséggel bíró lehetőséget kifelejtettél a mondandódból: lehet, hogy a tömegnek lenne igénye egyre jobb és jobb minőségben zenét hallgatni de mi van akkor ha nincs hozzá "füle", azaz nem képes észre venni a különbséget egy 128 kbps MP3 és 96kHz 24 bit felbontású FLAC között?
A vakokat sem érdekli, hogy a fal magentára van festve vagy "csak rózsaszínre"...[ Szerkesztve ]
-
Yofej75
aktív tag
válasz Dorian #71624 üzenetére
Szerintem nem ilyen a világ, nem minden jó ami drága és nem minden drága ami jó...de hitedet tiszteletben tartom és nem szeretném, hogy véletlen is megingassalak benne.
(#71626) Bodz
Bkercsonak írt válaszodban olvastam amire reagáltam, ő pedig a minőségről és hifiről (illetve ezek hiányáról) próbált értekezni és én kettőtök hsz-ában összecsengést véltem felfedezni de lehet, hogy az csak THD+N volt
Nem akarok nagyon belemenni az olcsó/drága elemzésekbe mert annak semmi értelme. 30 dolláros kínai csoda? Mármint amit utolsóként linkeltem? Nem éppen... Mégcsak nem is konzumer holmi. Pici ráfordítással (mert van benne nem kevés lehetőség...csak utána kell nézni) ez is elérhetné a 200k-s kageróriát de így "meztelenül" csak egy fejlesztői készlet de számomra így is jó, sőt! Javaslom meghallgatását mindenféle előÍtélkezést megelőzően.
Remélem érthető mire akarok kilyukadni.[ Szerkesztve ]
-
-
Yofej75
aktív tag
Mindkét pontban szerepel a drága kifejezés. Ez azt jelentené, hogy ami nem drága az nem is lehet jó? Az nem is hifi? Mégis mekkora az az összeg amitől egy DAC-AMP hifinek számít?
-
Yofej75
aktív tag
válasz fehér_ember #71601 üzenetére
Másik olcsóbb Type-C csatlakozós a dodocool erősítője. Kissé gyengébb, mint a GGMM A1. Szerintem.
-
Yofej75
aktív tag
válasz fehér_ember #71597 üzenetére
Igen, van mindkét verzióból. Szerintem elfogadható az áráért. Nem kell hozzá semmi más.
-
Yofej75
aktív tag
válasz fehér_ember #71594 üzenetére
GGMM A1
Micro USB és Type-C verzió is kapható.[ Szerkesztve ]
-
-
Yofej75
aktív tag
válasz Wendelke #71276 üzenetére
Szia!
Én megvettem mindent amit az app nyújtani tud mert
egy idióta gyűjtögetőkíváncsi típus vagyok és az a tapasztalatom, hogy különböző sémákat lehet egy adott frekvencia módosításhoz alkalmazni. Harang-görbe, meg egyebek...
Nagyon nem használok EQ-t és kicsit sem (szerencsére) szóval pfff...azaz passz.Üdv
-
Yofej75
aktív tag
válasz SunMount3r #71229 üzenetére
Hello!
SMSL-t nem ismerem még, én GGMM A1-et rendeltem próbaképp és az nem rossz.
Micro USB
USB Type C
A Dodocool pedig árához viszonyítva jó vételAzt nem írhattam ide, hogy "nincs aláírásom" ezért ide írom, hogy "Azt nem írhattam ide, hogy "nincs aláírásom" ezért..."...
-
-
Yofej75
aktív tag
Ilyenkor kelt jó és rossz érzést bennem a tudat, hogy időben leálltam a "szerről". 2000-es évek környékén kezdett beindulni valami. Sony MD Walkman, AKG K-55, Wharfedale hangfalak, Technics hifi...azután jött a válóper és a holmi nagy részének pápá lett A baj az, hogy az utóbbi három évben újra kezdett valami beindulni
-
Yofej75
aktív tag
Belepofázóként csak annyit szeretnék megjegyezni, hogy imádok "majdnem új" (vagy akár új) elektronikai kütyüket gyűjteni. Írom a címet ahová küldheted a megunt cuccokat: ...
-
Yofej75
aktív tag
-
Yofej75
aktív tag
válasz bkercso #70880 üzenetére
Mérés helyett kérdés
Mennyire nem javasolt fejhallgató erősítőt stabilizált tápegységgel hajtani?
Gondolok itt transzformátor-Graetz-párezer mikrofarad-stab IC-párszáz nanofarad kombóra.
Szimmetrikus tápról van szó (ha ennek van jelentősége).Köszi a választ.
-
Yofej75
aktív tag
válasz ribizly #70736 üzenetére
és
@ (#70737) Ba cy lus (s akit érint még esetleg... )
Erre a keresésre kattintva a képek között találkoztam az alaplappal és mélységesen szégyellem, hogy meg mertem osztani s megbánásom jeléül ígéretet teszek, hogy többé hasonló e topikban nem fordul elő.
[ Szerkesztve ]
-
Yofej75
aktív tag
Most komolyan: olvastam, hogy gépet bővít és ajánlottam egy olyan alaplapot amihez nem kell külső DAC. Téma duplán OFF
@ribizly: a kajával nem játszunk, a nevekkel nem élcelődünk (legalábbis addig amíg nem ismeretes az eredete)
[ Szerkesztve ]
-
Yofej75
aktív tag
válasz mert_csokis #70727 üzenetére
Ehhh...próbáljon az ember segiteni.
-
Yofej75
aktív tag
válasz mert_csokis #70725 üzenetére
'estét!
Ha újítasz és van keret (és gamer gépet építesz) akkor ez az alaplap megfontolandó lehet.
[ Szerkesztve ]
-
Yofej75
aktív tag
válasz #56474624 #70633 üzenetére
Én is megvettem pár jó zenelejátszó alkalmazást androidra de számomra leginkább az USB Audio Player Pro vált be. Ahhoz megvettem az extrákat is. Még azokat is amelyeket most nem használok (EQ) de nem bánom.
MQA lejátszásra is képes.Azt nem írhattam ide, hogy "nincs aláírásom" ezért ide írom, hogy "Azt nem írhattam ide, hogy "nincs aláírásom" ezért..."...
-
Yofej75
aktív tag
válasz Yofej75 #70628 üzenetére
Mea culpa...hülyeséget írok s nincs ki javítson...
320 kbps FLAC???
Ki hallott már olyat?
Na, szóval minimum 320 kbps MP3 de inkább FLAC (abból is ha lehet 192 kHz / 24 bit felbontásút).
-
Yofej75
aktív tag
válasz Yofej75 #70628 üzenetére
Ja, ami eszemben volt de mégsem írtam le: eredetileg egy hiperszuper kábelt akartam keresni próbaképp a telefon és a DAC közé és furamód csak ez a FiiO-t találtam "hazai" forgalmazásban. Ennél drágább (azaz talán "jobb") nem is létezik vagy rosszul kerestem?
-
Yofej75
aktív tag
válasz IO.sys #70626 üzenetére
& (#70627) Ba cy lus
Köszönöm a válaszotokat.
Amiatt érdekes ez a kérdés, mert az áraik közötti különbség ötszörös (500 vs 2k5 HUF).
A DAC egy XMOS fejlesztői áramkör [link] ami mentes minden sallangtól a jelforrás egy Huawei P10Plus, a hanganyag pedig mindenféle stílusú zene minimum 320 kbps FLAC felbontással.Azt nem írhattam ide, hogy "nincs aláírásom" ezért ide írom, hogy "Azt nem írhattam ide, hogy "nincs aláírásom" ezért..."...
-
Yofej75
aktív tag
Sziasztok!
Egy "hagyományos" (értsd: legolcsóbb, ebay-ről rendelt) USB Type-C - micro USB OTG kábel és e között [link] vajon van hallható különbség?
Köszi a választ, üdv!Azt nem írhattam ide, hogy "nincs aláírásom" ezért ide írom, hogy "Azt nem írhattam ide, hogy "nincs aláírásom" ezért..."...
-
Yofej75
aktív tag
Sziasztok!
Valaki ismeri (és/vagy használja) ezt?
XMOSArra lennék kíváncsi, hogy másnak milyen véleménye van róla. Az enyémet már ismerem egy ideje
Köszi a választ.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Path of Exile 2
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Mozilla Firefox
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest