- Elon Musk meghatározóvá teszi a SpaceX-et Olaszországban
- Trump is bejelentett egy 20 milliárd dolláros adatközpont-fejlesztést
- Nem minden chipért kapkodnak, leépít az egyik japán chipgyártó
- Jön Trump, Zuckerberg és a Meta pedig 180 fokos fordulatot vett
- CES 2025: robotokat tréningez az NVIDIA, és összeállt a Toyotával
-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bodz
nagyúr
Nem te voltál, aki nemrég még nagyon nem szerette az Atomot? Látom lassan csak megszoktad a hangját/meggyőzted magad az ASR igazságáról.
[ Szerkesztve ]
-
Dorian
félisten
Hál' istennek valóban nem annyira fényes hangú.
Nagy gond semmiképpen nem volt a mélyekkel, csupán kicsit mehetne mélyebbre és lehetne pontosabb, de nincs vele nagy probléma. Nyilván a következő, 6x-os árú DAC-om ebben is jobb, dehát ez még szép.
A magasak alja mocskos kissé, ami jobban feltűnő.Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
törölt tag
-
-
sNk77
aktív tag
Mindig van jobb, szokták mondani. Legalábbis másabb ami lehet jobb a fülnek, a mérések szvsz semmit nem érnek mert volt már pár példa, hogy a rosszab mérési eredményekkel jobban szólt, valakinek, más meg a mérések miatt lehet rosszabbnak akarta hallani, vagy nem.
nádpálca
-
p76
senior tag
válasz Sefter #71785 üzenetére
A mérések szerint 1-2 hajszál különbség van.
A JDS Labs Atommal is így jártam. Annál már nem érdemes másik/drágább erősítőt venni mert nincs jobb.
Jól szól az Atom nálam de azért én szomorú lennék ha nem lenne jobb hangú erősítő a világon az Atomnál. És így váratlanul derékba törne a hifista pályafutásom
De lehet hogy a DAC-om és a lejátszóm fogja vissza az Atomot. -
p76
senior tag
válasz Eugene Roe #71783 üzenetére
Én itt hallgattam:
Dx3 Pro vs D50
De még ezen a youtube videón is lehet hallani hogy jobban szól a Dx3 Pro (vagy legalábbis másképpen).
Pedig ASR szerint nincs hallható különbség D10-30-50-70 között. Mindegyik olyan jó. -
Eugene Roe
őstag
Megérkezett a Dx3Pro + AKG K712Pro, tart az ismerkedés :)
A tere tényleg olyan, mint amilyennek leírták, Black Ops - Black Outban is, és hangszereknél is. Magas + közép tetszik, a mély az fura a korábbi zárt fejhallgatóm után. A hz megvan, jobban, mint korábban, de a full nyitottság (nyitotthoz képest gyenge mély?) miatt nem érződik olyan bikának (zárt 242pro többet ad).
Mondjuk ezt annyiban árnyalnám, hogy vannak zenék, amik úgy vannak keverve, hogy 50-70hz táján is teljesen elégedett vagyok vele, de néhány szám kicsit lackluster. Bár most még csak 3 órát tettem bele :)
Foobar2000 a lejátszó program, wasapi pluginnel (aminek még nem értem a működését) :p
[ Szerkesztve ]
It'll hurt... a lot, but you'll be better - you say?!
-
Bodz
nagyúr
Hosszú idő után ismét rendelhető a Grace SDAC Balanced.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
ricinus13
senior tag
válasz bkercso #71775 üzenetére
Hát jó, elhiszem. Akkor valami DAC is kellene, a kettőért, együtt mondjuk 60k(esetleg 70)? Nem tudom mennyit kellene rá szánni, hogy értelmes láncot kapják, de ennél azért sokkal nem szeretnék többet. Bár meggyőzhető vagyok. Használt továbbra is jöhet, csak még 3 hét mire haza érek. Külföld is lehet.
-
bkercso
nagyúr
válasz darkengurry #71767 üzenetére
Adjon az Úr inkább hosszú életet! Nem jobb az?
kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
ricinus13
senior tag
válasz ricinus13 #71770 üzenetére
Kis kiegészítés a vergődésemhez. Sikerült a mai napon meghallgatni egy HE-400s-t, sajnos i nem volt kiállítva és a nemlétező spanyol tudásommal nem akartam fárasztani az angolul nem nagyon értő eladót És hát azt kell hogy mondjam amint megszólalt azt éreztem, hogy nekem ez kell, pont ilyet kerestem. Valahogy sokkal élettel telibb volt nekem a hangja mint a DT880-nak, amit szintén vittem magammal viszonyításképp. Persze ez zene függő is, de a mostanában hallgatott zenékhez nálam jobban passzolt a HE-400s. Szóval a lényeg a lényeg, hogy ehhez keresek akkor mostantól valami erősítőt a Musi 02 Dragon DAC mellé. Ár továbbra is 40k környéke(duzzogva 50k is belefér, de csak ha valami kihagyhatatlan ajánlat van).
Illetve a félig meddig off kérdésem továbbra is fennáll, a különbség érdekelne az s és az i között, a neten mindenki minden félét ír, így ebből nem tudtam sokat leszűrni.
[ Szerkesztve ]
-
ricinus13
senior tag
válasz kromatika #71766 üzenetére
Na igen, mivel valszeg használtan fogom venni a fejest így nem tudom, hogy 400i vagy s lesz-e. A meghallgatás meg végképp problémás, nemcsak Magyarországon, de még itt Spanyolországban sem nagyon találtam a környéken HE-400-at, Magni 3-at meg főleg nem.
Tudom nem ez a topik, de a 400i és s között milyen különbségek vannak?
-
-FreaK-
veterán
Tegnap megjött a Aliexpress-ről rendelt Topping D70 ($419, a vége miatt fontos), érdekes történet volt..
Múlt hét hétfőn megjelent a tracking-ben, mielőtt elhagyta volna HK-t, hogy shipment canceled. Írtam az eladónak, azt mondta utána néz és intézi. Eltelt egy hét mire történt valami, azt mondta, hogy semmi gond, kap egy új tracking számot a csomag és már jön is tovább, ezt el is küldte. Másnap, e-hét kedden jött egy sms a DHL-től, hogy van egy csomagom HK-ból, pénteken (ma) várható. Utána jött sms, hogy a vámolás miatt küldjem el emailben a nyomkövetési számot meg az email címem, arra küldik, hogy mi kell a vámoláshoz. Ez meg is történt, jött az email, de számlát kértek, ami Ali-s, kártyás vásárlásnál nekem nem volt, felhívtam őket, mondta a csávó, hogy fényképezzem le az internetbank-ban a tranzakciót, amin látszik, hogy mennyit fizettem. Ezt meg is tettem, mellékeltem mellé még egy plusz képet, az Ali oldaláról, amin látszik a rendelésem. Aztán szerda este hívnak a DHL-től, hogy mi is ez tulajdonképpen mert meg kell adjon valami kategóriát, hát az embernek halvány lila gőze nem volt arról, hogy mi az a DAC, de nagy nehezen körülírtam neki és megértette (~), így be tudta írni, hogy jelátalakító.
Másnap, tehát tegnap (csüt.) jön az sms, hogy még ma kézbesítik a nap végéig, mondom hurrá, legalább egy nappal hamarabb jön, csak kár, hogy még mindig nem tudom, hogy mennyit kell fizessek, mert arról nem küldtek semmit.. jön a futár adja a csomagot, itt írjam alá. Kérdezem, hogy fizetni nem kell? mert vámos.. azt mondja nem, direkt megnézte még a fizetős listájában is. Felhívtam őket azért, azt mondja a csaj, hogy mivel a csomagon volt egy számla $25-ről, ezért Lipcsében valami gyűjtő vám alá került, és simán átengedték. Azt mondta, hogy mivel magán személy vagyok így ne is firtassuk tovább..
Szóval DHL-el jött, és nem kellett vámot fizetni. A külföldi rendelés topicban is azt írták, hogy marha nagy mákom voltTegnap este gondoltam kipróbálom (THX amp csak Augusztus végén jön), rákötöm az R2R-11-re, elkezdtem összekötögetni mindent, mikor az RCA-t dugom be, akkor jövök rá, hogy bakker, az R2R-11 nem tud analóg bemeneten, csak amp-ként működni.. Úgyhogy most öcsém fogja használni a Presenter3 előtt, az SMSL M100 helyett, míg nem jön meg az amp-om.
[ Szerkesztve ]
-
darkengurry
csendes tag
Sziasztok,
Rövidke életem során szeretnék először szeretnék összeállítani egy értékelhető hangrendszert fejhallgatóra.100e forintot tudok pillanatnyilag elkülöníteni a projektre, irodai munkához kell (szóval laptopról meghajtva) zenehallgatásra optimalizálva.
Szerintetek ezen a szinten mi az ajánlott konfiguráció?A fejhallgatós topikban FX-Audio X6-t
vagy TOPPING MX3 -t ajánlgattak.Fejhallgatóként a TAKSTAR PRO 82-t ajánlották.
A DAC topiknak mi a véleménye erről?
-
pkaresz
őstag
-
Bodz
nagyúr
válasz Fitzgerald #71759 üzenetére
Pontosan már nem emlékszem, de vagy Aqvox vagy pedig Sbooster lehetett. Vennél hozzá valamit?
(#71762) fericske: Vót. Az enyémet már vámolják egy ideje.
[ Szerkesztve ]
-
fericske
addikt
-
bkercso
nagyúr
válasz Patice #71733 üzenetére
Köszi!
Az egyetem végéig hasonló a sztori, de én gyerekkortól szét is szedtem a dolgokat. Egyetem után pedig fokozatosan túlsúlyba került az alkatrésszintű fejlesztés (IC-kel, majd diszkréten). Úgy látszik, jobban élvezek tanulni és tapasztalni, mint a zenét magát...
kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
Samtya
senior tag
válasz fehér_ember #71753 üzenetére
Ez az, ilyen rövidet kerestem én is, de csak gagyit találtam.
-
fehér_ember
addikt
válasz Samtya #71752 üzenetére
Igazad van. Akkor talán a "gyári" seni kábel is szóbajöhet.
[ Szerkesztve ]
-
-
Yofej75
aktív tag
-
elprimo
tag
Erősítőhöz milyen 6.3 —> 3.5 jack adaptert lehet venni itthonról? Az a lényeg minél kisebb legyen a hangbeli veszteség a csatlakozó miatt. Ezt néztem első körben ,drágábbat is vennék ,nem pénz kérdése , ha van ennél profibb. [link]
[ Szerkesztve ]
-
niof
addikt
válasz ricinus13 #71742 üzenetére
Szia!
Én ezt használom HD650-hez jó ideje (bő fél éve, vagy több), és nagyon elégedett vagyok vele. Bár a Presenter-t nem ismerem.
Erő van benne bőven, zaja gyakorlatilag nincs. Semlegesnek mondanám inkább, nem érzem, hogy bármerre húzna a hangja. Relatíve olcsó is, és UK-ből egyelőre vám sincs (vagy már van??? ).Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
ricinus13
senior tag
Sziasztok!
A fejhallgatós topikban feltettem már egy hasonló kérdést, de itt talán megfelelőbb. Szóval van egy Musiland 02 US Dragon DAC-om, egy Presenter 2-vel egy DT880-at hajt. Feljebb szeretnék lépni hangminőség terén. Addig már eljutottam, hogy vagy egy Hifiman HE-400s/i, lesz vagy pedig egy HD6xx(amint lesz rá alkalmam meghallgatom őket és eldöntöm hogy melyik legyen). Most a lánc leggyengébb szeme szerintem a P2, ehelyett kellene valami komolyabb cuccos. A HE-400-hoz vagy HD6xx-hez keresek megfelelő erősítőt, ha esetleg a DT880-nal is hallgatható lácot kapnék vele az már csak hab lenne a tortán. A DAC-ot ha lehet nem cserélném, meg vagyok elégedve vele, a szutyok driveren kívül. Árkategóriában 30-40k környékét gondoltam, lehet új vagy használt is, massdropról is(de akkor áfával együtt legyen ennyi az ára). Jöhet minél több féle ajánlás, ha van ötletetek, akár mindhárom fejeshez külön-külön is.
Szerk: Hangzásban a mostaninál szeretnék több mélyet, egyébként annyira nem vagyok válogatós.
[ Szerkesztve ]
-
niof
addikt
Helló mindenki! Rég jártam erre, kis tanács kéne!
Apámnak van egy régi Samu LCD TV-je, amibe anno még szereltek Scart csatit. Erről van neki kivezetve egy erősítőbe illetve a hozzá tartozó hangfalakra a hang, hogy ne a TV saját szutyok hangszóróit kelljen hallgatnia.
Mivel régi TV - várható volt már - elkezdett ilyen olyan hibája lenni, és hamarosan cserélni kell.
A probléma abból adódik, hogy a mai tévéken már nem igazán van Scart, így az audio jel leválasztása az ARC képes HDMI kimenetről, vagy az általában jelen lévő Toslink-ről lenne lehetséges.
Ismertek, illetve használ valaki efféle megoldású DAC-ot, ami hozzáköthető a fent említett 2 csatlakozó valamelyikéhez? Ami lehetőleg olcsó, de megbízhatóan teszi a dolgát. Itt most nem a Híg-End minőség a lényeg, csak hogy az analóg 2.0 hang egy RCA-n hagyja el az eszközt, hogy be tudjam kötni majd a meglévő erőlködőbe.
Ilyet találtam így nagy hirtelen, valami ilyesmi lesz, gondolom én: HDMI ARC Audio Extractor
De ha van más megoldás is, minden ötletre vevő vagyok!Előre is köszi a válaszokat!
Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
Melorin
addikt
Tudtok olyan ebayes áramkörről ami XMOS USB from I2S? Tehát bemenetként látja a PC.
-
Bodz
nagyúr
válasz SunMount3r #71738 üzenetére
A hamarosan piacra kerülők közt nem láttam semmi hasonlót, persze ettől még jöhet.
[link] -
Bodz
nagyúr
válasz SunMount3r #71728 üzenetére
Elvileg már vége az X4-nek, kikerül a kínálatból.
-
Multibit
nagyúr
Első kütyük, melyekhez közöm volt: Tesla NC-440 lemezgyalu, Pioneer CT-506 kazettás deck, Dansk receiver. DIY cuccok: Revox phono, HFM-1, Quad 405.
-
Patice
nagyúr
válasz Exodius #71641 üzenetére
Gondolkoztam, hogy honnan is számítsam a hifi világába csöppenést az esetemben, de igyekszem rövidre fogni.
Gyerekként is állandóan nyüstöltem othon minden technikai kütyüt, ami akkoriban létezett, de talán az az élmény volt ami a leejtőn elindított, hogy egyik középsulis évfolyamtársam bevitt a gimis sulirádió "stúdiójába" és ott toltuk kazettáról a zenéket, mert neki akkor már volt CD-s hifije és tudtam tőle másolni kazira. Aztán nekünk is lett "nagy" hifink egy Panasonic SC-AK47 (mai napig üzemel szüleimnél), ami nekem akkoriban a minden volt, vettem az üres kazettákat a zsebpénzemből és másoltam át a haveroktól elkért írt CD-ről a zenéket. Aztán lett elég erős PC otthon a CD íráshoz is. Majd beköszöntött az betárcsázós internet kora otthon is, éjszakánként szedtem netről az mp3-akat, amiket előtte a rádióban hallottam.Nyomtuk a "teadélutánokat, hangosítottunk a sulieseményeken, bulikat csináltunk hétvégéken, stb.
Középsuli után egyetem, kellett mobil megoldás, hát lett először Panasonic full alu házas,nagyonvékony walkmenem, majd szintén Pana discmanem is. A kolis T1/T3 LAN az űrkorszak volt a maga 1-2 MB/s sebességével, toltuk a DVD-ket torrentről, rengeteg lemezt írtam ki feleslegesen, ma anyáméknál van a kb. ezer darabos filmgyűjtemény, mai napig játszható Verbatim lemezkkel. Egyetemen is sokat hallgattam zenét, gyűjtögettem az MP3-akat, kiírtam CD-re, aztán DVD-re. Hangfalak terén a kis PC-s prüntyögők és pár ezer forintos fejhallgatók szintjén tengődtem.
Egyetem után elkezdtem dolgozni (2007), első pár havi fizuból vettem (mai fejjel barom módon) egy legújabb PC-t, Genius 1250-es hangfalpárral. Az akkoriban nagyon tetszett. 2008-ban belépett az asszony az életembe és Budapestről Miskolcra vándoroltam szűk két évre, ekkor már Genius 5005-ös 5.1-em is volt a gép mellé,a
sztereó pár mellé. Aztán 2010-ben visszaköltöztünk együtt Pestre és eljutottam az azévi WestEndben tartott hifisóra, ott ismertem meg jó pár arcot is innen a PH!-ról, köztük olyanokat is, akik továbblöktek azon a bizonyos leejtőn (itt most Bajnokpityura gondolok egyrészt, de még sorolhatnám). Elkezdtem járni hallgatózni , vetem egy NAD B315 erősítőt, egy pár Dali Ikon 1-es párral, de később downgradeltem fele annyiba kerülő példányokra.Ekkoriban került képbe nálam egy NAS, amivel a hálózati médiatárolást megtudtam oldani centralizáltan, vettem egy Synology DS213-as kétlemezes példányt, ami akkoriban (2012 vége) jelent meg. Tudom, fura hogy megemlítem, de pont ennek a NAS-nak a gyári zenelejátszó alkalmazása (DS Audio) fertőzött meg a hálózati zenlejátszással és a mobilappos vezérléssel. Ekkor már FLAC-okat gyűjtöttem, volt a gépem mellé egy kis FiiO E10 DAC/Amp-om + egy Shure SHR240a zárt fejes, amik a mai napig megvannak.
Nagyobb lépés következett, erősítőt, hangfalat eladtam, jött egy Bladelius USB DAC, Valhalla CuAgSS IC-k, HiVox Erősítő, Monitor Audio Silver dobozok, Coincident hangfalkábel és a Bladelius-t a NAS-ra kötve közvetlenül nagyon jó forrásnak bizonyult, ez a felállás jó pár évig megvolt. Közben már a második fiam volt érkezőben, költöztünk tovább a bérlakásból sor(bér)házba.
Itt volt a következő állomás, amikor találkoztam az MPD-vel, mint zenelejátszó szerver oldali alkalmazással, meg különböző PC Audio tuning megoldásokkal, szoftveres tweakelésekkel, Win Server, stb. Kezdődött az állandó mókolás, kütyüzés, próbálgatás, ekkoriban vettem a zenekockámat, csináltam a Synology helyett saját szervert, volt külön HTPC-m, stb.
Nagyon sok tapasztalatot, hallgatózási élményt gyűjtöttem be ekkoriban. Szívtam magamba az infót, mint a szivacs.Aztán elérkezett az idő 2015-ben a családi ház vásárlásra és minden cuccomat eladtam hifi oldalon, csak a PC-k, meg apróbb kütyük maradtak. Pont költözés közben jött az a kihagyhatatlan ajánlat az egyik ismerősömtől, amikor meg tudtam venni tőle a Focal Electra 906-os dobozaimat + egyedi Valhalla állványok. És lett egy HTA-30 erősítőm is melléjük. Ekkor még a Bladelius DAC-om megvolt, folytattam tovább immáron a családi házunkban a szoftveres és hardveres tuningolást, jött az audioPC éra, Paul Pang USB kártya, iFi tápok, jelkondícionálók, és hasonlók.
Ekkor az MPD már kezdett nagyon fapados lenni és ismerkedni kezdtem a JRiver-rel, (a Kodi már alap volt), és kacérkodni kezdtem a Roon-nal. első próbálkozásra nem jött be, de később kiderült, hogy nálam volt a hiba és adtam neki még egy esélyt és immáron másfél éve használom megelégedéssel az otthoni eszközeim zenei kiszolgálására.
A konyhában egy Raspberry Pi3 + Allo Boss kártya zenél OSMC-vel + Roon Bridge-el, a még mindig meglévő Genius 1250-es hangfalakon.
A Focal egy tetőtéri szobában kuksol a HTA-val a felújítás miatt, mert épp húzatom be a LAN kábelt a falakba. AudioPC a forrás + már egy SMSL M8A a DAC.De már megint kezd az eszem a fejlesztéseken járni.
Eladó cuccaim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/patice/keres.php?usrid=282986
-
creativehun
csendes tag
válasz Sayiid919 #71702 üzenetére
Nincs véletlenül router vagy modem a közelben ami bezavarhat?? Ez azért jutott eszembe mert én így jártam...sercegett a fejhallgatóm..már kezdtem roppant bosszús lenni...azt mondja a fiam..apa nem lehet,hogy bezavar a router vagy a modem??? Mondom,..ok..tegyük őket odébb...és bamm..sercegés megszűnt.
-
SunMount3r
nagyúr
Kifogyott az X4 az SMSL store-ból. Volt már ilyen és csak időszakos lehet?
-
Tetsuo
őstag
Mi a vélemény a Topping DX7S-ről?
-
tome0001
senior tag
Fiio K3-nak működnie kéne android-os telóval, type-c type-c kábellel?
Nem találtam semmi erre vonatkozó infot a neten.
Összedugom, de nem kapcsol be, olyan mintha nem kapna jelet.
Köszi előre is -
OPiiPO
veterán
válasz Tetsuo #71709 üzenetére
R2R-re keress rá, sokszor így tűnik fel a topicban rövidítve, és átnézhetsz a fejhallgatós topicba is vannak vélemények.
[ Szerkesztve ]
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
-FreaK-
veterán
Joshua Valor ez most épp (a videó már törölve lett ahogy látom) amúgy meg sokszor hallottam/olvastam róla, ez meg a JDS Labs Atom nagyon jók a belépő kategóriában, aztat mondja/méri mindenki
(#71716) ribizly: már vége is az akciónak, pedig amíg akciós volt ki volt írva, hogy shipping to Hungary, most már látom, hogy nincs, nem is értem..
[ Szerkesztve ]
-
dgyuri0123
nagyúr
Srácok!
Hallotta valaki a Primare I22 saját dacját szólni? Nagyon furdal a kíváncsiság.
"csak a zene van"
-
Bodz
nagyúr
válasz Wendelke #71712 üzenetére
Megpróbálom szemléletesen a dolgot. Kb olyan az XD-05 az IQ-hoz képest, mintha benyomtad volna a loudness gombot egy erősítőn. Ez ugye nem feltétlen baj, a relatív hidegség után esetleg jól eshet valami más, szórakoztatóbb, bár őszintén szólva az IQ részletesebb(nek) tűnik, precízebb. Sajnos azt a Yamahát nem hallottam, így a pontos végeredményt sem tudom megjósolni. Vagy jól áll neki vagy nem.
[ Szerkesztve ]
-
-
Wendelke
senior tag
Köszi!
A mély jó kérdés. A Yamaha elég kiegyenlített fejes szerintem, nincs durva mélye, de viszont elég mélyre le tud menni.
Ami inkább érdekelne, hogy az xDuoo is "olyan sabre" hangzású, vagy annál visszafogottabb, meg persze az opával való játék is érdekes lehetne. Persze ha nincs értelme foglalkozni SMSL-hez képest, akkor hanyagolom, de ugye a kisördög mindig motoszkál az emberben."Aki hülye, haljon meg" Moldova Gy.
-
-FreaK-
veterán
Monolith Liquid Spark egy napig csak $88 (+adók) az Amazonon, gyorsan csapjon le rá valaki, ha ilyen kategóriában nézelődik, az egyik (sőt, inkább A) legjobb amp a budget kategóriában, a tisztaságával árban sokkal feljebb sem sokan tudnak versenyezni. Ennyiért meg rablás..
-
Bodz
nagyúr
válasz Tetsuo #71709 üzenetére
Eleve rossz volt a kérdés. Gondolom a hangjukra vagy kíváncsi. DAC chipeket (audio-gd-nél r2r dac modul, ha már...) önmagukban felesleges összehasonlítani. Ha műszaki oldalra vagy kíváncsi, akkor a két Sabre adatlapján minden fontosat megtalálsz, az audio-gd DA-7, DA-8 (tán csak ezeket használják jelenleg) moduljáról meg semmi érdemleges infó nincs.
[ Szerkesztve ]
-
OPiiPO
veterán
válasz Tetsuo #71706 üzenetére
az R-2R egy külön resistor ladder DAC felépítés, a másik kettő valóban chip, keress vissza kicsit sokszor volt már téma
[ Szerkesztve ]
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
Bodz
nagyúr
válasz Wendelke #71704 üzenetére
IQ-hoz képest alap opával XD-05 igencsak combosabb mélyben. Nem tudom ilyen változást mennyire szeretnél. Max karaterbeli változást remélhetsz, minőségi nem lesz. Az XD-05 fölénye nehezebben hajtható fejesekkel jönne ki, az erősítője kb végtelenül erősebb (hordozható szinten persze).
Használt Oppo HA-2SE-t nézhetnél. Az is Sabre ugyan, de visszafogottabb mint az IQ.[ Szerkesztve ]
-
Tetsuo
őstag
Mi a különbség ezek között a DAC-chipek között:
1. R-2R
2. Sabre ES9028Pro
3. Sabre ES9038Pro
?Ezek találhatók pl. a kínai Audio-gd DAC-okban.
-
Wendelke
senior tag
Sziasztok!
Jelenleg egy Yamaha HPH-MT8-s fejest használok egy SMSL IQ dac/amp-al, és andoidos telefonról megy a flac zene.
Úgy érzem, hogy bizonyos zenéknél, albumoknál (EQ nélkül) kicsit karcos tud lenni a magas/közép tartomány, ami felteszem a sabre dac-nak köszönhető. Alapvetően tetszik, hogy a korábban használt SMSL X4-nél jobb a felbontás, meg a minőség, de elgondolkodtam egy hasonló beépített akkumlátoros dac/amp-on, konkrétan a xDuoo XD-05-ön.Ha jól láttam ebben más dac található, AK4490-s. Illetve az ára is a duplája az SMSL IQ-nak. Azt is olvastam, hogy op amp cserével a hangja, személyre "hangolható". (Bár ezek az információk nekem még újdonságként hatnak )
Az xDuoo meghallgatása sajnos nem kivitelezhető, ezért is érdeklődök itt. Érdemes gondolkodom a cserén, lesz-e minőségbeli ugrás, milyen hangot várhatok az xDuoo-tól?
Olvastam, hogy pár topiclakónak személyes tapasztalata is van xDuoo-val, így a válaszokat előre is köszönöm!
"Aki hülye, haljon meg" Moldova Gy.
-
fehér_ember
addikt
válasz Sayiid919 #71699 üzenetére
Indíts el egy youtube videót a böngészőben és csekkold amit Ribi mondott.
Attól hogy felismeri hogy valamit beledugtál, attól még nem teszi azt alapértelmezetté. Bekapcsolom a tévét az is megjelenik az eszközök között, de attól szerencsére még nem vált át rá, önkényesen.
Alapzaj az előfordul, de az még nem a rendes hang.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- CES 2025: elkötelezett a Legion Go sikere mellett a Lenovo
- GTA V
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- BestBuy ruhás topik
- The Thing Remastered teszt
- Eredeti játékok OFF topik
- Jön Trump, Zuckerberg és a Meta pedig 180 fokos fordulatot vett
- További aktív témák...
Állásajánlatok