Hirdetés
-
IT café
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tibicsucsu
aktív tag
Sziasztok!
Tudtok nekem ajánlani budapesti üzletet, ahol lehet az átlagosnál jobb lisztet kapni?
Úgy hallottam h a Garat malom, Családellátó, Szabó malom lisztjei elég jók és nem kerülnek olyan sokba. Én eddig háromszor sütöttem Első Pesti Malom BL112-ből de rettenetesen ragadt (Szabi-féle arányok). Szeretnék kipróbálni valami jobbat. Esetleg ajánlhatnátok még más malmokat is ha van tapasztalat. Köszi!
Római tálat (Pataki tál) próbálta valaki kenyérsütéshez? -
Tibicsucsu
aktív tag
válasz inf3rno #4144 üzenetére
Nem kotelezo beaztatni csak nem ajanlott elomelegitett sutobe berakni. Egyebkent azt olvastam h pont az aztatas miatt jo lenne kenyersuteshez, mert adna a parat hozza. Elvileg annyi a trukk h csak a tetejet aztatod, viszont emiatt es az elomelegites hianya miatt trukkos egy kicsit es a praktikakra lennek kivancsi ha valaki probalta mar.
-
Tibicsucsu
aktív tag
válasz FerNandor #4178 üzenetére
En nem szoktam tultolni a sima rantottat. Villaval felverem, annyi csipet soval ahany tojast belerakok. Par csepp olaj vagy kacsazsir megy a teflonos serpenyőbe, amit nagy langon felmelegitek majd leveszem kozepesre miutan beleontottem a tojast es lassan lapos fakanallal elhuzogatom az aljat meg forgatom egy kicsit ha mar lehet. En nem szoktam teljesen atsutni, mert egy kicsit dzsuzosan szeretem, de van aki undorodik ettol. Ebbol siman megeszek egy harom tojasosat sok kenyerrel es en eleg kistermetu vagyok. Tapasztalatom szerint szallodakban is folyosabbra csinaljak.
Azt hozzatennem, hogy nagyon ritka, hogy nem teszek bele mast. Reszelt sajt vagy valami jobb aprora vagott gepsonka (vagy mindketto) szalonna szokott meg belekerulni. Van aki tejet ont bele, amitol elvileg konnyebb lesz egy kicsit. -
Tibicsucsu
aktív tag
Pataki (római) tálhoz való recepteket tudtok 2-3 személyre? Csak olyanokat találok, amik több főre valók és abból sincs sok. Nekem egy nem mázas patakim van. Sajnos eddig csak egyszer használtam.
-
Tibicsucsu
aktív tag
Sziasztok!
Kenyersuttessel kapcsolatban szeretnek kerdezni. En csak a karanten alatt sutottem parszor kenyeret. Szabi a pek kovaszolasat kovettem figyelem Garat kiralybuzat, de szerintem majdnem ugyanannyira ragadt. Mondjuk a vizzel batrabb voltam, mert itt irta valaki, hogy sokkal tobb vizet vett fel neki a Garat (bar az nem kiralybuza volt).
Robotgepem nincsen ezert kezzel gyurom a tesztat. Tobb kerdesem is van.
Szabi mester 2/3-ad vizet ad a liszthez (egyebkent o is kiralybuzat hasznalt a karantenos viedojaban) + az 100%-os kovasz es meg egy kupica a soval. Ne okoskodja es maradjak az aranyainal?
Mennyire fontos ez a csapkodas, amit mutatott, meg az elso, "ablakos" hajtogatas? Lattam mas kulfoldi videot, ahol egyaltalan nem csinaltak ilyet. Vegig a talban maradt a teszta es ugy dolgoztak vele, tobb vizzel, vizes kezzel es tok szep lyukacsos lett a kenyer. -
Tibicsucsu
aktív tag
válasz MrSealRD #4334 üzenetére
Kossz, akkor megprobalom kevesebb vizzel. A kiralybuzat csak ki akartam probalni, vettem BL80-at is. Szerintem egyebkent tok erdekes volt, hogy a tobb viz miatt olyan "lotyogos" volt a teszta, mint valami vizzel toltott lufi.
Meg egy kerdes: autolizalast erdemes nyujtani vagy nincs haszna? Az emlitett angol videoban pl a csoka nem kenyerliszttel dolgozott es azt mondta h fel ora eleg. -
Tibicsucsu
aktív tag
Sutohomerobol barmelyik ezer forintos darab jo? Pontosak? Pl [link] ?
-
Tibicsucsu
aktív tag
válasz Mr.Csizmás #4387 üzenetére
Koszi, de ez inkabb maghomero. En konkretan az elektromos sutomben levo homersekletet szeretnem merni.
-
Tibicsucsu
aktív tag
Sziasztok!
Az mitol lehet hogy a kovaszos kenyer suteskor nem emelkedik meg annyira?
Garat kiralybuza lisztbol csinaltam. Az aranyok: 350g liszt, 280g viz, 70g kovasz 7g so.
Korabban csinaltam Elso pesti malom BL112-bol es az sokkal jobban megemelkedett. Az mondjuk nem 80%-os volt hanem inkabb 65-70%-os.
Neztem tobb angol videot is es tok magas hidrataltsaggal keszitik a kenyeret. Volt aki "altalanos" lisztbol, de lattam egy olyan videot, amiben egy no tok monoton hangon tolja vegig a teljes kiorlesu kenyeret es tok szepen emelkedik neki. Mar amikor beteszi a szakajtoba, akkor is van valami tartasa. Nekem tegnap tok lapos volt a tesztam. -
Tibicsucsu
aktív tag
válasz kmarci25 #4848 üzenetére
Felet azonnal be is toltuk asszonnyal
A boltinal sokkal jobb volt sot kis vajjal, frissen isteni. Igy utolag, ha nem is lett tokeletes, az alaggal es az izzel elegedett vagyok. Megprobalok hetente sutni egyet es akkor jon majd a tapasztalat. Meg egy kenyernyi KBL100-am van utana jon a sima BL80. Az is Garat, de Balatonon vettem Tuskeszentpeterit is.Viszont erdekelne h formazni hogy tudnam ugy h ne keruljon bele par helyre tobb liszt. Ezt a videot neztem es mivel sok benne a viz meg tapadt is egy kicsit, kellett ala liszt, amikor kiboritottam h megformazzam es ott ugye hajtok rajta meg betekerem a vegen es gondolom akkor kerulhet bele tobb liszt.
-
Tibicsucsu
aktív tag
válasz kmarci25 #4850 üzenetére
Holnap sul a kovetkezo proba. Megint kiralybuza, de most csak 70%-os es meg annyit valtoztattam, hogy hamarabb beleraktam a kovaszt. Teganapelott szerintem mar osszemenoben volt, tul sok ido telt el az etetes ota. Most erezhetoen jobb tartasa volt a tesztanak, de azert Szabi modszerevel nem tudtam volna nem odaragasztani az asztalhoz. De a lisztezos helyett ezzel a vizes kezes modszerrel azert tudtam hajtogatni meg szethuzni. A formazas viszont tovabbra sem megy jol. A no videoja alapjan probaltam eloszor de o amikor osszetekeri es megmozgatja egy kicsit, akkor tok jol osszetapad neki a vege nekem viszont tok nagy marad a "csunyaja". Szabi fele ket kezes huzogatassal se tudom olyan szepen elsimitani. A vegen jol ossze kell nyomkodnom. Kepet majd linkelek, ha erdemes lesz. Az meg ide tartozik h jenaiban sutok. Kurvara venni akarok egy ontottvas labast, de nincs idom elmenni megnezni, egyebkent is keves helyen kapni. Online latatlanban meg nem akarom megrendelni.
-
Tibicsucsu
aktív tag
válasz kmarci25 #4884 üzenetére
Elkeszult: [link]
Erdekes h most emelkedett es nyilt is valamennyit de tomorebb lett. Az elozoben javareszt kozepes lyukak voltak par naggyal ebben viszont a par nagy maradt es a tobbi apro.
A videod nagyon jo. Mit tettel a kenyerbe?
9 literes labast vettel???? Az orszag Szabija egy 3 literes ikeas cuccban sutotte a 450g lisztbol a kenyeret.
krizmo_:
kovasz : liszt : viz
1 : 1 : 0,8 ha csak siman etetem es megy be a hutobe, mert nem sutok
1 : 2 : 1,6 ha sutok. Kb 6-7 ora alatt a triplajara no -
Tibicsucsu
aktív tag
Sziasztok!
Van egy nagyobb befottesuveggel csicseriborsom (aldi v lidl). Kene valamit csinalni belole. En valami paradicsmos, csirkes ragufelere gondoltam, de kene egy jo recept. Valami olyan, amihez mindent be tudok szerezni a feny utcai piacon es nem kell specko azsiai boltba mennem. Otletek?
Szureteltem egy kis San Marzanot az erkelyrol. Egy resze valszeg megy magyaros "bolognaiba" masik fele mehetne ebbe a raguba.
-
Tibicsucsu
aktív tag
Amator kerdes annak, aki szokott kovaszos kenyeret sutni.
Mennyi idovel a sutes elott veszitek ki a hutobol? -
Tibicsucsu
aktív tag
krizmo_, kmarci25: koszi. En sem vartam vele eddig nagyon. altalaban kivettem mielott a sutot bekapcsoltam es addig volt kint, amig a suto felfutotte magat.
Rendeltem a Tchiboban egy ontottvas labast. Ma megyek erte es holnap reggel probalom ki eloszor kenyerhez. Tiszta izgi Lesz egyebkent
csutortoktolhetfotol Lidl-ben is olcsobban ontottvas labas. Kicsit sajnalom h a tchibo elott nem tudtam azt is megnezni. Egyebkent is tok szar h szinte csak online lehet kapni normalis aron, ha egyaltalan van keszleten. En azert az ilyen dolgokat szeretem megtapogatni mielott megveszem.[ Szerkesztve ]
-
Tibicsucsu
aktív tag
Atvettem.
Nem olyan sima zomancos csak az alja, de elvileg csak a tetejen az elen nincs zomanc. Leszarom, most mar megtartom. Tescoba nem nagyon jutok el, de mostanaban, amikor voltam, akkor nem volt csak sima fekete zomanc nelkul. Az nekem nem jott be, ez szebb.
Meg azt nem tudom h a tetovel max 230 fokos sutot mennyire vegyem komolyan.
Jobb hleyeken volt ebbol mazosabb zold es piros is. egyertelmuen mutatosabb. De ezen a zoldon is latszik h az elen nincs zomanc. nem tudom h ennek mi ertelme. Lehet h ott serulekeny lenne a teto miatt.
klmarci25: Igen, ezt mar linkelted. A videodon is ez volt. Eleg brutal dog , akkora nem kell, de ha jol lattam ez sem olcso darab es meg szallitast is fizetni kell. Hetfon azert megnezem ezt a lidl fele pirosat. -
Tibicsucsu
aktív tag
Voltam keso delutan a lidl-ben. Egy darab ontottvas edeny/serpenyo nem maradt.
Aliexpressrol szakajtot rendelni gaz? Pofatlanul draga itthon. -
Tibicsucsu
aktív tag
válasz kmarci25 #5127 üzenetére
Ezt neztem. A fapep erdekes modon nem tul elterjedt. A gyarto oldalan egyebkent 5 eur itthon meg 3700 huf. Az is szani h 2000 egy ruha bele. Rozs tesztat nem fogok csinalni. En hosszukasra ilyen fonott kosarat hasznaltam a kerekre jobb hijan a tesztaszurot. Erdekes modon abban legutobb tokre atazott a ruha.
-
Tibicsucsu
aktív tag
válasz bugizozi #5130 üzenetére
Bar egyaltalan nem vagyok halas en is csinaltam parszor vajban, soval borssal. Sutobe nem raktam be inkabb a boros felet ketszer annyi ideig sutottem. Nem locsolgattam egyaltalan es nem szaradt ki. Vajhoz emlekeim szerint en raktam kis olajat is, mert a vaj magaban konnyen odaeg, nem lehet ugy forrositani, mint az olajat. A frissen orolt bors szerintem fontos. Forgatasnal nagyon kell vigyazni a halra h szet ne essen. Ajanlott a lapatkanal.
-
Tibicsucsu
aktív tag
Sziasztok!
Budapesten egesz pisztrangot hol vegyek most utso pillanatban szerintetek? -
Tibicsucsu
aktív tag
válasz krizmo_ #6049 üzenetére
Koszi!
Igen, eleg finom bar azzal sosem volt gond. A bolti random kenyerlisztbol is finom. Ez a Szabo liszt viszont nagyon durva. A teljes kiorlesu sokkal sotetebb, mint a Garat volt es felsziv egy csomo vizet. Nem is fele-felebe (BL80-al) rakom a kovaszba. Inkabb csak 2/5 vagy 1/3 aranyban es 90%-os hidrataltsaggal. A kenyerteszta is sokkal kezelhetobb volt, nem ragadt es volt tartasa. Ez 70%-os hidrataltsagu es 20% benne a teljes kiorlesu liszt, a maradek BL80. Legkozelebb kiprobalom 75%-os hidrataltsaggal es egy teljesen feher kenyeret is. -
Tibicsucsu
aktív tag
válasz kmarci25 #6053 üzenetére
Szepek!
Regota szemezgetek a csaladellatoval, de eddig nem rendeltem, mert sokkal olcsobban hozzajutottam a Garat lisztekhez, a Szabot meg kb a szomszedban kapni. Ritkan sutok es kicsit erosnek ereztem, hogy veszek 8-900 ft-ert ket kilo lisztet es fizetek 1200-at a szallitasert. Majd osszeallitok egy nagyobb kosarat ha elfogyott a Szabo es mas is kell. Koszi a tippet! -
Tibicsucsu
aktív tag
Sziasztok!
Aldis "bio" bulgurral van valakinek tapasztalata?
Korabban DM-es bulgurt csinaltam es azt eleg volt forro vizzel felonteni, de ezt mar kb ugy foztem, mint a rizst (2x annyi vizzel, fedo alatt, amig felszivja az osszes vizet) es meg igy sem lett igazan jo az allaga. -
Tibicsucsu
aktív tag
válasz krizmo_ #7310 üzenetére
Nekem van egy a 2.8 L-esből. Hivatalosan 240 fok. Nekem van egy tchibós is és azon is annyi van. 270-re felmentem vele egyszer és nem lett baja. Mondjuk keveset hasznalom és leginkább kenyérsütésre max 250 fokon.
A lidl-ben egyébként voltak ezek ősszel is. Szlovákiában egy héttel később ez a 10e ft-os 22 euro volt, online pedig (mert h ott az is van) 20 euro. Nem kicsit olcsóbb. -
Tibicsucsu
aktív tag
válasz krizmo_ #7691 üzenetére
Koszi!
Az mar megvolt korabbi receptjeidbol is h szeretsz KBL 100 liszttel dolgozni, a kovasz aranya 30% es viz 70%. Itt most gondolom a burgonya miatt kevesebb.
Azt nem tudtam elkepzelni h a burgonyat mikor es milyen formaban kell hozzaadni.
Csaladellatos KBL-t probaltad mar vagy csak a Garat? -
Tibicsucsu
aktív tag
Sziasztok!
Sutottem egyben karajt ontott vas labasban kicsi borral alaontve. Most van vmi sukt hus szaft felem benne par karika szetfott hagymaval. Hogyan tudok belole jo martast csinalni? A legtobb recept surubb szafthoz van ami foleg zsiradekbol all es lehet meg piritasra hasznalni, de ez higabb. -
-
Tibicsucsu
aktív tag
válasz Beni2360 #10381 üzenetére
Nekem most a kovaszom negyede tk rozs, negyede tk buza es a fele kenyerliszt. A kenyerbe 10% tk rozs, 10% tk buza es 80% kenyerliszt megy legutobb 20% kovasszal. Amiota ez az uj arnyu kovaszom van es ez az irdatlan no tk lisztem azota kiserlezgetek. 30% kovasszal indultam de nagyon terult es nem emelkedett a suteskor. Cserebe a hitozeskor akkorat kelt a teszta h csak pillaztam. Es bar nem emelkedett nagyot a kenyer suteskor es nem nyilt szet, megis nagyon puha es lyukacsos lett a belseje, tobb napig jo volt, mint korabban. Lementem 25%-ra es rovidebb elso kelesztesre. Majd 20%-ra es most legutobb a kovasz hozzaadasa utan 3-3,5 oraval mar a hutoben volt a kenyer (ez korabban nalam akar 5 ora is volt 21 fokos lakasban de nemi sutos resegitessel 23-24 fokon). Legkozelebb megprobalom meg kevesebb kovasszal. Itt a 20%-os: [kép] [kép] [kép]
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Opel Insignia Full extra! Ezt érdemes megnézni és elolvasni a hirdetést !
- ÚJ EcoFlow Delta 2 MAX 2kWh LiFePo4 3200W hordozható akku védőborítással, kempinghez is, GARANCIA
- Csúcsminőségű biztonsági kültéri okoskamera félár alatt// ingyen foxpost
- Yose Power 350w (hátsó kerék) Feat Imotor2 240w (Első kerék) 26" + 36v24ah , 36v10ah
- HONEYWELL HR92EE rádió frekvenciás radiátor termosztát 3db
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest