-
IT café
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
devil-k
nagyúr
válasz perempe #2955 üzenetére
Be kellene tiltani a margarint... Vagy legalább is törekedni arra, hogy a "régi" receptekben használt margarint vajra cseréljék. No, de ez olyan, mint a tejszín... Nekem a növényi alapú tejszín sem tejszín... állati eredetűből elég kevés van, de a Cserpes pl. árul.
- mozi bolondéria -
-
Digitalpimp
senior tag
válasz perempe #3753 üzenetére
Én annyi lisztet szoktam hozzá tenni, hogy még jól lehessen szaggatni, meg 1 tojás bele. Sós vízben főzöm ki, meg mikor összekeverem a zsírral, a pirított szalonnával meg a túróval, még akkor megsózom amennyire kell. Tálaláskor megy rá a tejföl.
"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa
-
Digitalpimp
senior tag
válasz perempe #3760 üzenetére
Szerintem a sztrapacskához extra tanács nagyon nincs. Lereszeled a krumplit, összekevered a liszttel, sós forró vízbe beleszaggatod, hideg víz alatt leszűröd. A szalonnakockákat kis zsírban lepirítod, utána beleforgatod a galuskákat meg a túrót, meg még sózod. Ennyi.
"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa
-
Digitalpimp
senior tag
válasz perempe #3767 üzenetére
Nem kell bele semmi más, a legegyszerűbb paraszt étel. Már a sztrapacska is úri név, sok felé csak simán Túrós Nyögőnek hívják.
"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa
-
Digitalpimp
senior tag
válasz perempe #3814 üzenetére
Guszta! Fénypostával dobhatsz egy kóstolót, nyitom az ablakot!
"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa
-
krizmo_
Topikgazda
válasz perempe #3946 üzenetére
Nem feltétlen kell hozzá majoránna. A legegyszerűbb elkészítési mód, ha felmelegített serpenyőben (természetesen, teszel bele valamilyen zsiradékot) gyorsan megsütöd, a végén nyomsz rá egy kis fokhagymát, sózod borsozod.
A hagyma is jól megy máj mellé, azzal is össze lehet pirítani. Amire figyelni kell, hogy nem szabad túlsütni, és csak a végén szabad sózni, mert keserű lesz. De ha reggelire szeretnéd, akkor csinálhatsz pástétomot is belőle. -
Weareus
addikt
válasz perempe #3991 üzenetére
Köszönöm a bátorítást.
A klasszikus zenét én is szeretem, noha a kocsiban a cd-n Mike Oldfield szól...
Igen, én is sok videóját megnéztem, holnapra épp a cigánypecsenye lett kitűzve, mivel apukám kérte, bár ezt az ételt párom bevállalta, én csak a "zöld aranyat" vettem meg hozzá (petrezselyemzöldje), ez ugye inkább díszítés ezen az ételen, de szerintem elengedhetetlen.Én épp ma adtam le egy netes rendelést ilyen sütőformákhoz, mert a párom a sajtos roládot kérte szülinapjára (megjegyzem, az is Szoky-recept alapján fog készülni általam).
Az a jó a csatornában, hogy a tojásrántottától a tatárbeefsteakig elég sok minden fent van és szerintem (ez érezhető a stílusból) ő nem "youtuber" (és ezzel sem lenne semmi baj), hanem szeretettel és szeretetből főz.
Ma túrós csuszát készítettem, bár csuszatésztát nem kaptam sehol, így kénytelen voltam lasagne tésztával helyettesíteni.
Azért ez sem fog megmaradni, remélem.
Viszont, hogy egy tészta ennyire kiadós és laktató legyen, ezt soha nem gondoltam volna...(L:https://prohardver.hu/dl/upc/2020-05/02/369778_d4y6ogby23lx12p8_20200502_114427.jpg)(L:https://prohardver.hu/dl/upc/2020-05/02/369778_h4ug2g1qkpy2rzri_20200502_114416.jpg)[kép](/L)(/L)
[kép]
[kép][ Szerkesztve ]
Soul of the mind, key to life's ether. Soul of the lost, withdrawn from its vessel. Let strength be granted, so the world might be mended. So the world might be mended.
-
inf3rno
nagyúr
válasz perempe #4099 üzenetére
Az enyém is ilyesmi volt a múltkor. Egyedül az a különbség, hogy nincs meg a hőfok a sütőben, és kiszáradt a széle emiatt. Elég könnyű jobb pizzát csinálni otthon, mint amit a legtöbb étteremben, pizzériában kapsz. Még ha a tészta nem is sikerül, a feltéteknél, szószoknál, sajtoknál akkor is kenterbe lehet verni őket, annyira olcsó alapanyagokkal dolgoznak.
Buliban hasznos! =]
-
krizmo_
Topikgazda
válasz perempe #4244 üzenetére
Én úgy szoktam a puliszkát készíteni, hogy megfőzöm, majd egy formába öntöm, (hosszúkás kenyér sütőformába), majd amikor megdermedt felszeletelem és forró vajon megpirítom mindkét oldalát, és lekvárral tálalom.
(A kukoricadarát tejjel felfőzöm, reszelek bele egy kis citromhéjat, valamint vanília kerül még bele, és egy pici cukor, majd a végén egy kis vajat keverek el benne. )
Ebben a formábban desszertnek nagyon finom.Egyébként, szerintem annyira Erdélyi étel ez, mint magyar, számomra olyan nagy különbség nincs a 2 konyha között, inkább csak van némi apróság, ami eltér.
Szerk.:
Mondjuk a zakuszkát és a padlizsánkrémet nem ismertem korábban, párom mamája készített sokat, aki még mindig ott él.
Csinált olyan zakuszkát is amibe tett "paszulyt" is. (Így hívja a babot).[ Szerkesztve ]
-
inf3rno
nagyúr
válasz perempe #4246 üzenetére
Azt mondják, hogy a székely káposzta nem is igazán székely, csak a fazon volt Székely vezetéknevű, akiről elnevezték. Nem is tudom, hogy itt linkelte e valaki, vagy máshol, de néhány hete olvastam.
szerk:
Ja nézem közben Krizmo megelőzött.[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
Essejó
veterán
válasz perempe #4246 üzenetére
No akkor csökkentsük a hátralevő hiányt.
Kolozsvári gulyásleves
Csorbaleves
Variációk Csorbalevesr
Itt lehet több Erdélyi receptet találsz.[ Szerkesztve ]
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
pohár
félisten
-
krizmo_
Topikgazda
válasz perempe #6278 üzenetére
Néhány klasszikus:
Jamie Oliver, Gordon Ramsay, Nigella LawsonTőle sok receptet próbáltam már, mindegyik hibátlanul sikerült: Bruno Albouze
Mostanában erre vagyok ráfüggve, már majdnem az összes videót megnéztem, és mindig várom az újabbat: Vidéki élet
Most hirtelen ők jutottak eszembe.
-
xavix13
senior tag
válasz perempe #6275 üzenetére
Őt csekkold, ha sok jó ötlet és praktika kell.
Egyszerűen, háziasan, semmi flanccal, de mégis profi módon elkészítve a dolgokat. Lehet nem egy michelin csillagos séf, de szerintem az emberek 90%-ának ilyesmire van szüksége nap mint nap.
Ha meg komolyabb és szintén magyar kell akkor meg Széll Tamás.One thing I've learned: if you don't draw first, you don't get to draw at all.
-
xavix13
senior tag
válasz perempe #6286 üzenetére
Esetleg még a StreetKitchen mint olyan, bár eléggé felhigult a videóik minősége, értékelhetőt sztem onnan max Zé. (szökőévente egyszer van videója, és azok sem olyan már szerintem, de egy alap szintet még tud hozni), viszont az apukája Lajos bá valami zseniális forma miatta megéri követni őket, nagyon bírom az öreget, egyre több videója is van, meg még Forrasi Ákosnak is vannak/voltak jó receptjei.
Ha könyv is jöhet akkor amiről személyesen is tudom hogy jó és közérthető, Zé megúszos kajái sorozat.One thing I've learned: if you don't draw first, you don't get to draw at all.
-
pohár
félisten
válasz perempe #6275 üzenetére
én az ALDI-t szoktam nézni, ott Széll Tamás a házigazda, valamiért az egész jelensége olyan megnyugtató és informatív, hogy egész nap mehetne ismétlésben (esetleg Bede Robi videót, ahol épp van)
[ Szerkesztve ]
GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
-
Digitalpimp
senior tag
válasz perempe #6316 üzenetére
Szerintem ez nagyon sok. Én 6-7 jó púpos evőkanál liszthez 2 db. tojást teszek, meg annyi vizet, hogy lehessen szaggatni.
"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa
-
perempe
addikt
válasz perempe #6406 üzenetére
Legközelebb megpróbálom a Szoky köménymagos sertéssültje alapján.
* Brahms: 4. szimfónia *
-
#49155328
törölt tag
-
krizmo_
Topikgazda
válasz perempe #6406 üzenetére
Szinte bármelyik részét jó egyben megsütni. A hentesnél lehet kapni malac combot szeletelve, olyat amiben benne van a csont(Frédi szeletnek is hívják), karajt is lehet egyben sütni, vagy pulled porkot.
A sütés végénél vedd le a fedőt és ilyenkor tegyél rá légkeverést, így megpirul majd, és nem lesz főtt íze.
-
#49155328
törölt tag
válasz perempe #6553 üzenetére
Az nagyon pepecs a saját krokett.
Nyilván finomabb is. Az sajnos ilyenkor nem fér bele az időbe. Úgyhogy ez Lidlis krokett, az Aldis finomabb.
Nem kell hozzá olaj, 20 perc 190 fokon és kész is.
Ennyi idő kellett a hús feldolgozásához és megsütéséhez.
Hártyázás, szeletelés, só + 4 felé bors és 3-3 perc oldalanként.[ Szerkesztve ]
-
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Mozgásban a Trench Tales (PC)
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Kés topik
- iPhone topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Windows 11
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Napelem
- Ötletek, javaslatok, hogy még jobb legyen a PH! lapcsalád
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen