- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Bittorrent topik
- Milyen routert?
- A franciáknak elege van abból, hogy minden gyerek mobilozik
- Gmail
- Súlyos adatvédelmi botrányba kerülhet a ChatGPT az EU-ban
- Apple Mac OS X
- Reklámblokkolók topikja
- Google Drive
- Szabadulnak a kínai eszközöktől az amerikai szolgáltatók, de ez sokba kerül
-
IT café
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
daninet
veterán
válasz jansky1 #2707 üzenetére
hát ezt eleinte úgy fogod csinálni, hogy amekkorára sikerül
egyébként az olasz pizza 2mm középen, 6-7mm a szélen nyers állapotbanVan mégy egy life hack amit fatüzeléses kemencékben használnak a pizzatésztának a nyújtási problémái miatt. Ez a pizza rács. Ez ugye átengedi a hőt, és nem is tepsi. A széle tömör, oda nyomkodja rá a tésztát.
Pár gourmé étteremben láttam. [link][ Szerkesztve ]
Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
-
veterán
válasz jansky1 #2864 üzenetére
Én a Pearl River Bridge szójaszószokat szoktam venni, van nekik dark, light, superior light, gluténmentes, gombás ízesítésű, nem drágák. Darkot, superior light-ot és gluténmenteset tartok otthon, utóbbit anyám miatt.
Nem tudom merre mozogsz, ázsiai üzletekben általában kaphatóak, a Bp VIII Rákóczi téri kínait tudom ajánlani, egész moderáltak az árai.solfilo
-
kmarci25
veterán
válasz jansky1 #3495 üzenetére
Használj élesztőt. Komolyra fordítva: élesztőt használnál, vagy valami spontán erjedéses tésztára gondolsz (ez utóbbi még bonyolultabb, hosszadalmasabb, mint a kovász... nem is mertem még belevágni)? Illetve ha élesztő, akkor mennyi időt szánsz rá? (Minél többet, annál jobb lesz ám!) Magyarul gyorsan szeretnéd készíteni (pár óra), vagy belefér a tészta pihentetése (egyik nap dagasztasz, másik nap sütsz)?
[ Szerkesztve ]
"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
krizmo_
Topikgazda
válasz jansky1 #3495 üzenetére
Fehér kenyér recept:
500 g BL80-as liszt
3 dl víz
20 g élesztő
1 evőkanál cukor
2 teáskanál só
2 evőkanál olajAz élesztőt felfuttatod a cukros vízben, majd összedagasztod az àtszitàlt liszttel, olajjal és sóval.
Hagyod kelni kb. 1 órát, majd àtgyúrod. Ha a duplájára kelt formázod, bevàgod és hagyod letakarva kelni, kb. fél órát, kb a duplájára kell nőnie. Ha kevesebb ideig kel szétreped, ha tovább lapos lesz.
250 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütőd, majd visszaveszed 220-ra és további 35 percig sütöd vagy tovább, ha sötétebbre szeretnéd. Egy kis tál vizet is tegyél a sütőbe, hogy párásíton, de az utolsó 10 percben vedd ki. -
#75501312
törölt tag
válasz jansky1 #3543 üzenetére
Nem tudom ez mennyire segít, mert vannak itt
okosabbaktapasztaltabbak is, de sztem próbáld ki légkeverés nélkül.
Amikor légkeveréses módban sütöttem, kiszáradt és kemény lett a zsemle is, volt, amikor majdnem megégett már a teteje.
Mióta sima módban sütök, azóta jobb, nem száraz és nem ég meg + én 8-10 percenként ráspriccelek kis vizet. -
krizmo_
Topikgazda
válasz jansky1 #3543 üzenetére
Nagyon szívesen, örülök, hogy tetszik!
A légkeverést csak a végén kapcsold be, ha szeretnél rápirítani kicsit, sütés közben nem ajánlott használni.1. Ha magvakkal szeretnéd dúsítani, akkor add hozzá a liszthez, és úgy dagasztasd össze a tésztát.
Ezeket a magvakat lehet használni, ha előtte megpirítod őket finomabbak:
Lenmag, tökmag, napraforgómag, szezámmag, mák (inkább a tetejére)...2. Ha rozslisztet használsz, akkor érdemes sikért beletenni: Néhány jó tanács, és recept mellé .
Ha teljeskeőrlésűvel sütök, akkor is ugyanannyi vizet használok, max, egy nagyon picivel többet.#3544 Soul Gem
Így van, ahogy leírtad (a légkeveréses részt).[ Szerkesztve ]
-
Essejó
veterán
válasz jansky1 #3543 üzenetére
Ugyan nem nekem szól a kérdés, de szószátyár a vén dög
A dúsításra szánt magvakat ne számold bele a súlyba. Tökmag, napraforgó, lenmag, fenyőmag, sőt darabolt aszalt paradicsom, olajbogyó is mehet akár bele (ez utóbbi magozott legyen )
Emlékeim szerint a hőlégkeveréssel végül is nincs gond, csak vedd alacsonyabbra a hőfokot 15-20 °C-al. Próbáld ki kezdeti 230° és aztán 200°-al hőlégkeverve.Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
krizmo_
Topikgazda
válasz jansky1 #3734 üzenetére
Csökkentsd a hőfokot 230-ra, ha látod, hogy hamar megkapja, akkor vidd le 200 fokra, úgy tűnik jobban süt a sütőd, mint kellene. Ajánlottam egy hőmérőt korábban, egy olyasmit érdemes lenne beszerezni, és megmérni a sütőd hőmérsékletét, mert lehet túlfűt.
Alul-felül egyaránt ugyanúgy megég? -
kmarci25
veterán
válasz jansky1 #3734 üzenetére
Én ha azt látom, hogy nagyon pirul a teteje, de még muszáj sütni, akkor alufóliával letakarom. Így legalább nem ég, próbáld ki.
FerNandor: biztos, hogy nem a legjobb megoldás, de kidobom. Próbálok olyan kis mennyiséget etetni, mikor épp nem sütök, hogy kevés menjen veszendőbe. Hűtőzésre általában 5g mag, 15-20g liszt + 8-12g víz megy. Ha sütök, akkor úgy számolok, hogy ha beletettem a szükséges mennyiséget a tésztába, akkor maradjon pluszba 5-10g, és azt etetem, ami megy a hűtőbe.
"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
kmarci25
veterán
válasz jansky1 #3910 üzenetére
Nekem egy vastagabb van (2,5 centis kb., samott). Egy bajom van vele, hogy rettenetesen hosszú ideig tart alaposan átmelegíteni. Ha jól tudom az Aldis vékonyabb, talán az ebből a szempontból jobb. Mit sütsz rajta?
"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
válasz jansky1 #4130 üzenetére
- legmagasabb hőfok, alsó-felső előfűtve
- lehetőleg pizzakő, vaslap, vagy benthagyott tepsi
- fentieknél ofc óvatosan, amikor ráteszed az összekészített anyagot
- ha ananász, sok sajt, vagy egyéb pirulós dolog van rajta, a végén kapcsolok 1-3 perc légkeverést, hadd legyen ropogósígy 250 fokból is elég jót lehet kihozni.
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
inf3rno
nagyúr
-
Essejó
veterán
válasz jansky1 #4265 üzenetére
Az általános elmélettel ellentétben a koviubinak nem napfény kell hanem meleg. Szóval ha a lakásban van átlag 23° akkor még jó is lehet max nem két nap alatt készül el.
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
#75501312
törölt tag
-
Cha-b
senior tag
válasz jansky1 #5491 üzenetére
Szia!
Semmi teendőd vele.
Tepsiben kigombócolva, lisztezve fóliával légmentesen lezárva.
Oliva nem kellrá, nyújtásnál nem jó.
Sütés elött kb 1 órával vedd ki szobahőmérsékletre.
5 stagioni pizza napoletana liszttel dolgoztam ezzel az aránnyal.
nagyvonalakban:Liszt 618 g
Víz 402g
Só 18,5g
Élesztő 0.7g (instant)Víz + 518g liszt
autolízis 1h letakarvaÉlesztő
50 g liszt
Só
50g liszt
30' pihi
Coil hajtás 30' 60' 90'
30' pihi
Gombócolás
Hűtő liszt + fólia
[ Szerkesztve ]
CSAKAKISPEST!!!!
-
kmarci25
veterán
válasz jansky1 #5556 üzenetére
Persze, mindent amit lehet friss élesztővel, azt szárítottal is lehet. A váltószám: *3, azaz 3g friss élesztőnek 1g szárított felel meg. Felfuttatni nem feltétlenül kell, de lehet, úgy gyorsabban indul meg. Azt viszont javaslom, ha nem futtatod fel, hogy egy kis langyos vízben oldd fel, úgy könnyebb eloszlatni a tésztában.
"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
FerNandor
őstag
válasz jansky1 #5656 üzenetére
Köszi, akkor begyúrod, majd kiporciózod és úgy kel a hűtőben 2 napig?
Tehát először nem egyben kel valameddig valamilyen hőmérsékleten, aztán kiporciózva meg megint valameddig. Ha jól értem ebből."A shark could swim faster than me, but I could probably run faster than a shark. So in a triathlon, it would all come down to who is the better cyclist."
-
Essejó
veterán
válasz jansky1 #5823 üzenetére
Ez is egy olyan dolog, mint ahogy nem terem annyi 🍊 mint amennyi rostos narancslevet eladnak egy évben. És akkor még szót se ejtettünk a szederről. Vagy cukrászdai túrós süteményekről.
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Cha-b
senior tag
válasz jansky1 #6224 üzenetére
500g liszt
250ml tej
50g cukor
50 g vaj
Fél budafoki élesztő
8g só
1 tojás + a kenéshezTej vaj cukor felmelegít, ebben élesztő felfuttat, a többi hozzávalóval kidagaszt. Egyben hagyni kelni, aztán bucizás 2szer leken kis szünettel hagy keljen meg a buci. 2. kenés után szezámmaggal megszór. 175C 15 perc 140C 10 perc
Szerk. : kb 6 db ~150g-os buci
[ Szerkesztve ]
CSAKAKISPEST!!!!
-
Cha-b
senior tag
válasz jansky1 #6490 üzenetére
Nem szoktam méregetni, de kb.
6 nagyobb fej lilahagyma
Kisebb marék jalapeno (ez nálam most üveges, ecetes volt) (izlés szerint)
1-1,5 kanál méz (izlés szerint)
Kb. 1 dl vörösbor
2-3 cl worcestershire szósz (izlés szerint)
Só, kakukkfű, rozmaring (izlés szerint)A félfőre vágott lilahagymát fele vaj, fele olivaolajon megfuttatod. Sózod, levet ereszt, visszasütöd "zsírjára".
Mehet bele a méz, és a hagymával együtt karamellizálod. Hozzáadod a kockára vágott jalapenot és a felaprított zöldfűszereket. Mehet bele a worcestershire szósz, és a vörösbor. Fedő alatt párolod kb. 2 órát. Közben kevergeted és kóstolod, ha hiányzik valami (só, zöldfűszer, worcestershire szósz) pótlod, ha kevésnek találod a folyadékot mehet bele ismét vörösbor. Leveszed a fedőt és sziruposra redukálod.Ugye az eredeti hagymalekvár balzsamecettel készül, de mivel bele szerettem volna építeni a jalapenot a burgerbe, így lett ez a változat worcestershire szósszal.
Sokáig eláll, vörös húsokhoz, sajtokhoz, szendvicsekhez nagyon finom. Bár ez nem az a mennyiség aminél lényeges, hogy elálljon.
[ Szerkesztve ]
CSAKAKISPEST!!!!
-
Digitalpimp
senior tag
válasz jansky1 #6770 üzenetére
Amit adtak a seregben orosz olajos halat, az is olyan volt, ha kinyitottak egyet a körletben, az egész szintet beterítette az "illata". Ízre amúgy nem volt rossz az sem.
"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa
Új hozzászólás Aktív témák
- Részletfizetés. Bontatlan. noblechairs EPIC székek azonnal . 24 / 36 hónap garancia . +36301300000
- DXRacer használt szék eladó
- Érintőgombos Jura C65 automata kávéfőző cappuccino fejjel
- Részletfizetés. Bontatlan. noblechairs ICON székek azonnal . Utolsó darab raktáron +36301300000
- Részletfizetés. Bontatlan. noblechairs LEGEND székek azonnal . 24 hónap garancia . +36301300000
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen